o
Nyheter
Torsdag 1 oktober 2009
Stort trafikstopp i dag

08.57: Nu har vi lagt ut text och nio bilder. Läs mer.
07.12: Det är totalstopp på E4:an vid Skillingaryd just nu på grund av att en tankbil i norrgående fil läcker gasol. Trafiken leds därför genom samhället


Brand i ett dygn gammal aska
Räddningstjänsten kallades vid middagstid till en mindre brand i Skillingaryd. Det visade sig vara aska tömd i en kompost som tagit eld. Askan tömdes för cirka ett dygn sedan. Branden var begränsad till komposten och en vägg på en friggebod. Branden släcktes av Skillingarydsstyrkan.
– Sot och aska bör förvaras i en plåtburk med tätt lock. Det kan finnas glödrester kvar i askan i flera dygn. Förvara därför hinken/burken på obrännbart underlag, manar räddningstjänsten. (14.07)


Förlorar en miljon
Miljö- och byggnämnden går back med cirka en miljon i år och allt underskott kommer på kontot för bidrag för bostadsanpassning. Fler och fler får hjälp att anpassa sina bostäder för att kunna bo hemma längre och det ger nämnden ett stort minus i kassan. (00.02)

Arkeologer undersöker
Detaljplanen för Fåglabäck 2:6 dröjer ett tag. Orsaken är att det ska göras en arkeologisk undersökning först. Det finns nämligen ett antal fornfynd i området. (00.02)

Klart med ny förskola
Miljö- och byggnämnden har sagt ja till en ny förskola vid parken i norra delen av Östra Allégatan i Skillingaryd. (00.02)

Onsdag 30 september 2009
Barbro blev Årets mentor

Barbro Edberg från Hooks Herrgård har av Almi företagspartner utsetts till Årets Mentor 2009 i länet. SR Jönköping uppger att det är Barbros lärjunge Anne Robertsson, som driver Huskvarna Stadshotell, som nominerat Barbro. Vem som får priset för hela Sverige blir officiellt den 14 oktober. En av kandidaterna är i alla fall Barbro Edberg. (22.18)
Kulturrunda lördag-söndag
Läs mer

Tävlade i bridge
Bridgeklubben har haft en tävling. Läs mer. (18.13)

Hållbart på Bullerbyn

På Bullerbyns förskola har man startat ett projekt om hållbar utveckling. Läs mer. (17.58)

Polisen om skottlossning
Under tisdagen inträffade en skottlossning i Norrahammar där en fastighet blev beskjuten med ett antal skott. Även en parkerad bil ska ha blivit träffad. Polisen utesluter inte en koppling till skottlossningen i Barnarp under helgen. Vilket eller vilka samband som kan finnas kan Polisen av utredningstekniska skäl inte gå in på. (12.15)

...Freud jag saknar dig...
Birgit bloggar. Läs mer. (10.55)

Ny tävling inlagd

Var är denna bild tagen? Var med och tävla om två trisslotter. Läs mer. (08.52)

Från Vasabroveken

Vår naturskribent Dan Damberg presenterar ett reportage med 20 bilder från Vasabroveken på skjutfältet. Läs mer. (07.02)

Tisdag 29 september 2009
Mastec är tillbaka

Mats och Sten Carlsson som driver Mastec är nu tillbaka i sin gamla fabrik Flextronics där för övrigt IKEA snart försvinner. Läs mer. (20.07)

Skottlossning i Norrahammar
Polisen fick vid 14.30 kännedom om att en skottlossning ägt rum i Norrahammar. Minst ett skott avlossades mot en lägenhet. Ingen person kom till skada. Polisen spanar just nu efter den eller de som sköt. (18.22)

Misstänkt för mordförsök greps
Den man som i går misstänks för att ha skjutit en man i Barnarp i går anmälde sig i dag för polisen. Den skottskadade vårdas på sjukhus med allvarliga skador. (14.33)

Låt tågen stanna!
Boende i Bratteborg och Ekeryd har lämnat en medborgarmotion med ett klart budskap: Låt tågen stanna på de två orterna! (11.38)

Vann miljardorder
Kapsch TrafficCom AB i Jönköping har vunnit ett storkontrakt i Sydafrika. Man ska etablera och driva ett av världens största vägtullssystem i Sydafrikas huvudstadsregion Gauteng med mångmiljonstäderna Johannesburg och Pretoria. Det ska vara klart att tas i drift 2011. Kontraktet är värt ungefär en miljard kronor. (08.16)

Mer om asfaltläggare
I går berättade vi om oseriösa asfaltläggare. En läsare berättar att dessa i förra veckan var på Södra Park i Vaggeryd.
Om de fått napp är inte känt men önskemål att få lägga asfalt framfördes. (07.05)

Måndag 28 september 2009
Katten har kommit hem
I går berättade vi här om en upphittad katt i Vaggeryd. Nu är katten hos sina ägare på Algatan igen.
– Tack för att ni tog hand om vår svarta lilla katt och tipsade om det här på webben, säger ägarna. (19.53)


Israelblogg på film

I dag är det ovanligt stilla i Israel och Gustav Sandgren bloggar med en film på You Tube. Läs mer. (19.46)


Älgolycka på riksväg 30
En bilist krockade för cirka en timme sedan med en älg på riksväg 30 nära Eckersholm. Bilföraren uppges ha klarat sig oskadd, berättar vakthavande vid polisen i Jönköping. (19.26)

Matematisk avhandling
Anders Andersson från Byarum är en känd musiker som fått kommunens kulturpris. Men han är också en i dagarna uppmärksammad matematiker. Läs mer. (18.16)

Arbetslösheten minskade med 7
Antalet arbetslösa i kommunen minskade den senaste veckan från 439 till 432. Det är fördelat på 166 kvinnor och 266 män. Det är i dag 185 fler arbetslösa än vid motsvarande tid för ett år sedan. (12.11)

Tysk ölfestival
med BussLinus
LÄS MER!

Misstänkt för mordförsök
En man söks av Polisen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på en annan man. Det var under i går kväll som det kom till Polisens kännedom att en man blivit skottskadad i samband med en skjutning i Barnarp söder om Jönköping. Den skjutne är skadad, dock inte livshotande. Mannen som polisen söker är anhållen i sin frånvaro och är sedan tidigare känd av Polisen. (11.27)

Oseriösa asfaltsläggare
Nu verkar de ha hittat hit igen, de oseriösa asfalt- eller stenläggarna. Vi har fått två rapporter de senaste dagarna, båda från trakten av Tofteryd.
– I går dök det upp en kraftig, mörkhårig man som knackade på hos mig och som på bruten engelska ville komma och förbättra asfalteringen på infarten till huset jag bor i, säger en kvinna i bygden.
En annan person berättar att han knappt blev av med mannen som ville komma och lägga asfalt på garagenedfarten.
Polisen har vid flera tillfällen varnat för de oseriösa asfaltläggarna. (10.41)


Misstänkt för våldtäkt
En person är anhållen misstänkt för våldtäkt som ska ha ägt rum i Huskvarnaområdet under
natten mellan lördag-söndag. Polisen har genomfört en del förhör och kommer under
dagen att arbeta vidare med utredningen runt den misstänkta våldtäkten. (10.36)


Albatross i fokus
På marknadsdagen på lördag kommer det att handla en hel del om Albatross. Läs mer. (08.05)

Söndag 27 september 2009
Istider inlagda
Movalla IP har lagt in istider för veckorna 40–44. Läs mer. (22.00)

Ägare efterlyses!
Välkonstruerad helt funktionduglig apparat är upphittad i Pålskog. Det var vid lördagens svampplockningstur långt in i skogen som Ola Hugosson fick se ett märkligt föremål flytande i vassen.
– Jag fick upp det – i närvaro av ett par poliser – och det verkar var en apparat som någon inte vågade ha kvar hemma. Den blev nog ”het”" på fel sätt. Ägare är okänd, berättar Ola.
Klicka på bilden
Apparaten återfås troligen inte mot beskrivning per telefon 0370–114 14, men tips om vem som slängt den kan alltid lämnas. (21.31)


Jessica Palm segrade
Det blev Jessica Palm som vann höstens första tipspromenad på Grönelund. Läs mer. (18.44)

Vykort lockade i Vaggeryd

Många kom till Frimärkets Dag i Vaggeryd. Skivaryd har lagt in text och flera bilder från aktiviteten. Läs mer. (15.47)

Vems är katten?
– Vi har en svart kattunge sedan i dag på morgonen. Den har halsband i svart samt orangerött mönster på och en bjällra. Den sitter vid vår trappa under en buske och den kommer fram och jag får ta upp den. Finns det någon som känner igen den, frågar Gun Halvardsson Tallgatan 13 i Vaggeryd. (14.40)

27 bilder från i går...

I går var det Lilla antikrundan i Vaggeryd. Läs mer. (13.23)

Lugn råder i helgen
Polisen rapporterar en lugn helg i kommunen. Hittills har det inte varit något ingripande. (12.02)

Gustav bloggar från Israel

Gustav Sandgren bloggar i dag om identiteter. Läs mer. (10.12)


Lördag 26 september 2009
En dödsrolig kväll...
I morgon kväll blir det en teaterföreställning i Skillingehus. Det är Emil Jensen som ger En dödsrolig kväll om sorg och saknad. (17.14)

Antikrundan i Vaggeryd

I dag har det varit Antikrundan i Vaggeryd. Vi visar en bild och kommer i morgon med ytterligare ett 20-tal. (16.19)

2-dagars resa till
Tyskland i morgon 27/9
LÄS MER!
Busstrafik överklagas
SR Jönköping berättar att Länstrafikens beslut att låta två bussbolag från västkusten ta över busstrafiken i länet nu överklagats av Lingmerths buss och Karlssonbuss. Företrädare för bolagen säger att länstrafiken värderat arbetet de utför på fel sätt. Jimmy Karlsson på Karlssonbuss i Vaggeryd säger till SR att han tror att det finns möjlighet att få rätt. (13.29)

Inbrott i bilar
Tre inbrott i bilar har de senaste dagarna ägt rum i trakten av Skillingaryd. I Gisslaköp utanför Nyholm stals 35 kronor och en batteriladdare ur en bil och ur en annan försökte man stjäla en bilstereo. Det senare lyckades tjuven med vid ett bilinbott i Ekhult i Tofteryd. (10.40)

...blir jag nerlurad att köra...
Mattias bloggar. Läs mer. (10.00)

1.850 såg Tom Jones
I kväll har Tom Jones sjungit i Kinnarps Arena men det var endast 1.850 betalande. 5.000 biljetter fanns till försäljning. De som kom verkade överlag tycka om konserten. (00.04)

Fredag 25 september 2009Nyktert på Strandvägen
I dag har Polisen haft en kontroll av nykterheten hos bilförare. Det skedde på Strandvägen i Vaggeryd där alla 18 kontrollerade förare visade sig vara nyktra. (22.18)

Osthyvel över hel nämnd
Kultur- och fritidsnämnden sparar drygt 1,2 miljoner nästa år. Men socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet. Läs mer. (15.47)

Simhallen består
Det har varit aktuellt att lägga simhallen i Skillingaryd i malpåse men det förslaget föll när kultur- och fritidsnämnden fattade beslut om besparingar nästa år. Det betyder att verksamheten fortsätter men det blir viss besparing på sim- och sporthallarna. Det handlar om 234.000 mot en miljon som förslaget om ”en malpåse” hade inneburit. (15.34)

93-åring skänker miljon
Den så kallade aktieprinsen, 93-årige Lennart Israelsson från Nässjö, har bestämt sig för att skänka en miljon kronor. Pengarna går till Småland Arena som planerar en inomhushall för bandy i Nässjö. Totalsumman för bygget är beräknad till 30 miljoner. (14.42)

En väderkvarn på fältet

Vi har fått en drygt 50-år gammal bild på en väderkvarn som en gång fanns på skjutfältet. Läs mer. (14.36)


Nytt från intresseföreningen
Intresseföreningen har lagt in lite av varje som mötesanteckningar och om ”100-lappen” på höstmarknaden. Läs mer. (14.30)

Jägarskolan i Vaggeryd
startar på ny "kula"
LÄS MER

Stal en mopedhjälm
En flicka i 16-årsåldern blev i tisdags kväll bestulen på sin mopedhjälm. Hon hade parkerat utanför sporthallen i Skillingaryd och någon gång kl. 18.45–20.15 skar någon loss hakbandet och tog den då delvis förstörda hjälmen. (14.19)


Nytt kartsystem kan rädda liv

Ett nytt kartsystem införs den 1 oktober över hela länet och det kan rädda liv. Därtill har det blivit avsevärt billigare än först förväntat. Läs mer. (00.01)

Torsdag 24 september 2009
Hotad av maffian
En kvinna på lite drygt 50 från trakten av Skillingaryd har fått flera hotfulla samtal från en man som säger sig ha kontakter med den ryska maffian. Mannen som sagt sig ringa från Stockholm sökte hennes son, som uppgavs ha stora skulder. Mamman har inte haft kontakt med sin son på flera år men känner ändå ett hot och har polisanmält det inträffade. (11.26)

Lågt nyföretagande här
Nyföretagandet är inte högt i Vaggeryds kommun. Första halvåret i år registrerades blott 25 nya företag mot 39 motsvarande period förra året. Kommunen har tappat från plats 103 till delad plats 184. Nyföretagarbarometern tas fram av Jobs and Society Nyföretagarcentrum och Bolagsverket. (22.08)

KLICKA PÅ BILDEN

Lars-Olof vann igen

För andra gången i rad har Lars-Olof Nilsson vunnit en månadstävling i svartvit fotografering. Läs mer. (20.44)

10–8 i PRO-tävling
Kommunmästerskapet i boule för medlemmar i pensionärsföreningarna inom PRO avgjordes i dag i Skillingaryd. Det blev hemmalaget som vann med 10–8 (4–2, 3–3, 3–3) mot Vaggeryd. Det var sex tvåmannlag från varje förening som tävlade och det var både spännande och roligt. (20.39)

Jonas och Tomas bjuder in

Jonas och Tomas är glada för i morgon bjuder de in till en aktivitet. Läs mer. (14.56)

Skjutfältstider
Vi har lagt in tiderna för skjutfältet den närmaste tiden. Läs mer. (14.40)

Kryddor för sex kronor...

I dag kommer inte bara frimärken med Christer Fuglesang utan också en serie om kryddor. Läs mer. (12.47)

Tog husvagn – lämnade cykel
En person i 70-årsåldern har blivit av med sin husvagn.
– Det har hänt någon gång under september månad, säger ägaren.
Husvagnen stod uppställd på en adress på Hovslagaregatan. I stället för en husvagn stod det en damcykel på platsen.
Husvagnen är en Hobby 495 av årsmodell 1990. Den är i mycket bra skicka. registreringsnumret är OUK 572. (11.26)


Bilbrand i Hok
Kring 03.15 i natt upptäcktes en bilbrand vid en grusgrop söder om Hok. Det var troligen den skrotbil som stått på platsen som någon hade tuttat på. (11.26)

Stal en lampa från en butik
Ett par i 30–35-årsåldern som besökte Acleja i Vaggeryd i onsdags eftermiddag misstänks för att ha stulit en lampa i butiken. Den är värd 619 kronor.(11.26)

Vaggeryd på plats 228
Sverige Kommuner och Landsting har låtit studenter undersök vilken information kommunernas webbplatser har. Vaggeryds kommun hamnar först på plats 228. I topp återfinns Huddinge och i botten på plats 290 Dorotea. Bäst i länet är Jönköping på plats 28. Band övriga kommuner märks Gislaved 68, Värnamo 89, Nässjö 19, Sävsjö 158, Gnosjö 173. (07.40)

Hälsan i ny lokal
Sedan slutet av augusti hyr Hälsan Småland nya lokaler i Skillingaryd. Man har flyttat från gamla läkarstationen på Källeliden till gamla Turisthotellet på Storgatan. Kommunens fastighetschef berättar att Hälsan Småland hyr övervåningen och att det finns intressenter även för bottenvåningen. (07.30)

Ny förening bildad

I tisdags kväll bildades en ny förening med verksamhet i hela kommunen. Läs mer. (00.06)

Gustav på rundtur i Israel

Gustav Sandgren fortsätter att blogga från Israel. Läs mer. (00.06)

Onsdag 23 september 2009
Inventerar värdefulla hus

Snart startar inventeringen av kulturhus runt om i kommunen. Läs mer. (18.03)

Flera stölder
Det rapporterats om en stöld i Tofteryd där någon ur en bil tagit en väska som innehöll kontanter, pass, körkort, kontokort med mera. På Movalla i Skillingaryd har något stulit en mobiltelefon ur ett omklädningsrum och vid stationen i Skillingaryd en röd damcykel värd 4.500 kronor. I Skillingaryds Arena stals i lördags en mobiltelefon värd 999 kronor. (16.24)

Bilstöld i Nyholm
I Nyholm väster om Skillingaryd stals i dag en mindre lastbil från ett företag. Bilen hittades efter en stund cirka 1 km från företaget. Den stod i en skog. Ett par andra företag i Nyholm drabbades av stöld eller försök till stöld ut bilar. (16.24)

Skadegörelse på skolor
Gullbäckens förskola i Skillingaryd har vid två tillfällen under augusti och september drabbats av utvändig skadegörelse. en lekbåt har skadats liksom förvaringslådor. Vid Fågelforsskolan kastade någon under helgen stenar så att två fönsterrutor förstördes. (16.24)

Butikschefen snickrar...

Hos ICA Supermarket har det snickrats mycket den senaste tiden. Läs mer. (16.11)

Klimatsmarta luncher
Naturskyddsföreningen driver nästa vecka kampanjen Miljövänliga veckan. Årets tema är ”Mat för ett bättre klimat”. Läs mer. (14.38)

Fenixbygget igång

Tillbyggnaden av Fenix har startat. Läs mer. (13.03)

Annie vann över Alice
Riksdagskollegorna Annie Johansson (C), Värnamo, och Alice Åström (V), Vaggeryd möttes nyss i SR Jönköpings tävling Knockout. Det är totalt 16 kända länsbor som tävlar. Annie vann Alice med 21–10. (12.00)

Helsinborg-Helsingör
Birgit bloggar om en resa. (11.08)

Automatlarm
För en halvtimme sedan var det ett automatlarm på Hjortsjöskolan i Vaggeryd men dessbättre ingen brand. (10.52)

Minnesstenen komplett igen

När förskolan Gullbäcken byggdes flyttades en minnessten och sedan dess saknas plattan med text. Men nu har en ny platta tillverkats. Läs mer. (09.12)Klicka på bilden

Krock på E4:an
Kring 01.15 i natt inträffade en krock på E4:an nära Klevshult och det är fortfarande stopp i den ena filen. Det var en lastbil som hade fått motorproblem och då blev detta fordon påkört av en annan lastbil. Två personer skadades. (07.13)

Tisdag 22 september 2009
Ny omgång i bridge
Bridgesäsongen är igång. Läs mer. (15.04)

Stark kritik mot KPR
PRO-föreningarna i Hok, Skillingaryd och Vaggeryd riktar stark kritik mot hur arbetet fungerar i det kommunala pensionärsrådet. Man anser att rådet inte fungerar enligt fullmäktiges beslut. Nu har föreningarna tröttnat och begär att det blir en förändrad organisation. Man vill att pensionärsrådet flyttas från socialnämnden till kommunstyrelsen och att alla äldrefrågor behandlas av ett nytt och utvecklat pensionärsråd. (14.51)

Frimärks- vykortsmöte i kväll
Östbo välkomnar till frimärks- och vykortsmöte kl. 18.00 i dag. Plats: Stationsg 3, Skillingaryd, 3 vån. Per Bunnstad visar en vykortssamling. Det kommer att bildas en särskild samlarklubb denna kväll. Välkomna

Anmälan om barn som dog
Sjukvårdsområdet har överlämnat ett ärende till socialstyrelsen för granskning. Fallet gäller ett barn som avled två dygn efter födelsen. Barnet förlöstes med hjälp av sugklocka. Narkospersonal på sjukhuset i Värnamo övertog omedelbart ansvaret för vården av barnet, som därefter flyttades till neonatalvårdsenheten, länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Trots omfattande vård och behandling avled barnet efter två dygn. (09.37)

Eldfängd 100-årsfest

När intresseföreningen fyllde 100 blev det eldfängt. Läs mer. (00.01)


Måndag 21 september 2009
Inna bloggar
På vår bloggsida har vi lagt in en länk till Inna Pettersson som har en
egen blogg på en annan webbplats.
Se den här
. (18.26)

Frimärkets Dag 25/9 0900–2000 ICA Supermarket
Arbetslösheten minskade med 4
Antalet arbetslösa i kommunen minskade den senaste veckan från 443 till 439. Det är fördelat på 173 kvinnor och 266 män. det är i dag 188 fler arbetslösa än vid motsvarande tid för ett år sedan. (14.11)

Får känd professor
Professor Paul Batalden, USA, läkare och pionjär inom sjukvårdens kvalitetsutveckling, börjar i höst som professor på deltid vid Hälsohögskolan i Jönköping med placering i nybildade Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare. (14.07)

Företagande i kristider
På måndag den 28 september hålls ett seminarium på Hotell Småland i Klevshult som vänder sig till ägare eller ledare i ett småföretag. Tema är Företagande i kristider. (10.05)

Hagshult – ett undantag
I kyrkovalet i går blev det lågt valdeltagande utom i Hagshult. Läs mer. (07.46)

Naturen vid kusten

Vår naturskribent Dan Damberg presenterar ett naturreportage från kusten. Läs mer. (00.01)


Söndag 20 september 2009
55-åring skadad i mc-olycka
Kring halvåtta i kväll inträffade en singelolycka vid den norra infarten till Vaggeryd. Det var en man i 55-årsåldern från Hok som i det regniga väglaget fick problem med sin mc och körde omkull. Han fördes med ambulans till sjukhuset i Värnamo med troligen lindriga skador. (20.15)

Larm i Vaggeryd
20.15: Dessbättre blev det ingen direkt brand
Räddningstjänsten är på väg till en misstänkt soteld på Södra Ågatan i Vaggeryd. (15.25)


Besökte Tures i Klevshult

I går kom det mängder med folk till Klevshult. Vi har lagt in 24 bilder från tilldragelsen. Se dem här. (15.15)

Fräck stöld i Vaggeryd
En kvinna i 70-årsåldern drabbades i fredags av en stöld ur sin lägenhet på Torsbovägen i Vaggeryd. Medan hon tillsammans med en bekant var i köket tog sig någon in via den olåsta ytterdörren och stal kvinnans handväska. Den innehöll pengar, kontokort med mera. (14.50)

Repade en bil
En kvinna på Smedjegatan i Vaggeryd har fått sin bil repad på båda sidor. Det var långa repor och det gjordes någon gång 14–16 september. (14.50)

Stal ur en båt
En person som har sin båt i Fängen utanför Vaggeryd har fått inbrott i densamma. Någon har skurit upp kapellet på båten och tagit borr, radio, bensindunkar med mera. Totalt är det tolv saker som stulits. Båten låg för ankar en bit ut i sjön men det hindrade inte tjuven. (14.50)

Ännu en sommarbild...

Sommaren känns inte som helt slut och vi har fått en ny läsarbild. Se den i större format här. (06.50)

Lördag 19 september 2009
Vem saknar en väska?
I går den 18/9 kl. 20.00 hittades en väska vid CC-Service Vaggeryd. Den återfås mot beskrivning hot CC-Service 0393-16055. (08.37)

En sällsynt läckerbit

Vår naturskribent Dan Damberg presenterar en riktig läckerbit i dag. Läs mer. (07.20)

Fredag 18 september 2009
Albin blev trea med kobild

Arla har haft en tävling om bästa betessläppsbild. En av de tävlande var Albin Sjöberg från Skillingaryd som tidigare publicerat tävlingsbilden här. Albin blev trea bland de tio finalisterna. Grattis! (21.42)

Gustav bloggar från Israel

I kväll är det nyårsafton i Israel. Läs mer. (19.08)

Landstinget sänder webb-tv
Landstingsfullmäktiges sammanträde tisdag 22 september 2009 i Rosensalen på Rosenlunds vårdcentrum i Jönköping innebär premiär för tv-sändning via webben. Läs mer. (16.57)

Möte om kassaregister
Den 29 september blir det ett möte om de nya reglerna för kassaregister. Läs mer. (11.40)


Klicka på bilden
för hela annonsen

Lurad på internet
En man strax under 30 år i Skillingaryd har blivit lurad av en som sålde en batteriladdare på auktionsföretaget Tradera. Skillingarydsbon betalade 750 kronor men någon var har inte kommit. Säljaren är misstänkt för fler bedrägerier på Tradera. (10.45)

Stöld i Klevshult
En person i Klevshult hade natten till i går ställt ut två gasoltuber vid gårdsuppfarten. Dessa skulle hämtas följande dag, men under natten stals de. Värdet uppgår till 4.000 kronor. (10.45)

En dog i olycka
Vid en trafikolycka i dag på morgonen utanför Mullsjö krockade två bilar sedan en av förarna troligen väjt för en älg. En person omkom och fem skadades. (08.03)

Metria kan säljas
För fyra år sedan motionerade en grupp från Centern att Metria borde privatiseras. Regeringen har nu beslutat att utreda detta. Metria har två kontor i länet med tillsammans nio anställda. Förutom i Skillingaryd är det i Vetlanda. (07.01)

Bro för elva miljoner

Nu blir det en rondell intill Kinnarps och en bro över järnvägen för elva miljoner. Läs mer. (00.01)


Torsdag 17 september 2009

Första Hjälpen BARN
några platser i utbildning kvar 30 sept. och 7 okt. kl 18.00 - 21.00 Plats Kupan Skillingaryd. Utbildningen omfattar båda kvällarna. Anm. Birgit Karlsson 070-3931183 senast 22 sept.

På skolbänken igen...

Normalt finns de på verkstadsgolvet eller på andra arbetsplatser men nu är det skolbänken som gäller. Läs mer. (22.30)

Ny stöld på skola
Hjortsjöskolan har för andra gången på några dagar drabbats av en stöld av koppar.
– Det är märkligt hur man vågar stjäla när man kan ses från Jönköpingsvägen, säger kommunens fastighetschef George Theodoridis.
Plåtdelar till den gamla nedgången till källaren har stulits liksom en del stuprör i koppar. Värdet uppgår till några tusenlappar. Det kommer att kosta betydligt mer än så för kommunen att ersätta det stulna. (16.52)


Stal 13-årings cykel
En elev i 13-årsåldern vid Fågelforsskolan i Skillingaryd har förlorat sin cykel. Någon har stulit den. Cykeln är värd 2.900 kronor. (16.52)

Ungdomar i arbete

Ungdomsarbetslösheten är fortfarande stor i dag, men det finns projekt för en del arbetslösa. Läs mer. (07.15)


Östbos protokoll
Östbo Historiska Sällskap presenterar sitt senaste protokoll. Läs mer. (06.38)

Figo´s ny annonsör
Klicka här!

Onsdag 16 september 2009
Höstens kurser hos Lusthuset
Klicka här!

Mattssons i nya lokaler

Nu har Mattssons Mekaniska flyttat, men den är avslappnande bilden stämmer inte riktigt med hur företagets vd har haft det. Läs mer. (18.42)

1.500 deltar i utbildning
Näringslivsrådet i kommunen driver ett stort utbildningsprojekt på 5,6 miljoner kronor för 41 företag och 1.500 deltagare. Läs mer. (17.11)

Tjuvar fångade på film
I måndags blev en kvinna i 65-årsåldern bestulen på sin plånbok när hon handlade på ICA Supermarket i Vaggeryd. På butikens övervakningsfilm ses två kvinnor i åldern 20–25 år som stjäl plånboken, vilken innehöll 300 kronor, körkort, med mera. Polisen har gott hopp om att få fast tjuvarna. (12.00)

Stöld ur bil i Hok
En Vaggerydsbo i 30-årsåldern har haft inbrott i sin bil. den stod olåst vid Jönköpingsvägen i Hok. ur bilen stals en bilstereo med CD- och MP3-spelare. (12.00)

Saknade körkort
En bilist i 35-årsåldern blev under natten stoppad på E4:an. Det visade sig att han saknade giltigt körkort. Han är inte hemmahörande i bygden. (12.00)

Familjesidan är mest besökt
Vår klart mest besökta sida här är vår familjesidan som nyligen fyllt två år. Av våra i snitt 1.547 unika besökare per dag är det kring 60 procent, 915/dag) som besöker just familjesidan. (08.48)
Informerar om simhallen
När kommunfullmäktige sammanträder i Skillingehus den 28 september blir det information om en eventuell ombyggnad av simhallen och gamla sporthallen i Skillingaryd. Det är kultur- och fritidschefen Göran Svensson som berättar om detta projekt. (08.01)

Tisdag 15 september 2009
Gustav bloggar från Israel

I dag bloggar Gustav om lite speciellt hattmode. Läs mer. (22.58)

Barnen gillar polisen

I dag på morgonen var det en fartkontroll utanför Östra skolan i Vaggeryd.
– Det var på tiden att de kollar trafiken här utanför. Tyvärr finns det många som inte tänker på att det är en skola de passerar.Tycker dock att de kunde stannat lite längre. En sak vet jag: barnen älskade det. De ville inte gå in när klockan ringde, säger Maria Vittmo som också tagit bilderna. Klicka på bilden! (17.19)


Vann dubbelt i bridge
Bridgesäsongen är igång. Läs mer. (16.35)

Vaccineringen startar 5/10
Den 5 oktober inleds Vaccinationen mot nya influensan, den så kallade svininfluensan. Läs mer. (16.35)

Stal en bakvinge
En person som hade sin Volvo V70 parkerad på Götafors industriområde har drabbats av en stöld. Någon har tagit bilens bakvinge. (11.47)

Tog tomhylsor
I går eftermiddag tillgrep någon eller några tre spannar med tomhylsor från skjutbanan i Hok. 3-4 ungdomar i en bil sågs vid tillfället i närheten och de misstänks ligga bakom stölden. (11.47)

Sågverksdag hos Tures
På lördag bjuder Ture Johanssons i Klevshult in till en stor sågverksdag. Läs mer. (10.07)

Inget boulespel vid reningsverk

Tekniska utskottet har sagt nej till boulespel vid gamla reningsverket i Vaggeryd. Läs mer. (00.29)

Måndag 14 september 2009
Götalandsbanan kan gå här
I dag presenterades utredningen om Götalandsbanan. Det föreslås en sträckning Göteborg-Jönköping-Stockholm och Europabanan söderut genom vår kommun från Jönköping till Malmö. (19.12)

Veckans erbjudande på ICA
Kaviar, kassler, juice, blandfärs, kycklingfilé och mycket mer. Läs mer (18.30)

Kanske en grannfejd
En person på Alshultsområdet i norra delen av Skillingaryd har lämnat en polisanmälan om ofredande. Någon hade natten mellan lördag-söndag skrivit en skylt om att soptippen finns i Vaggeryd eller något liknande. Denna skylt fanns på några träpallar invid familjens tomt. Om det är en grannfejd eller inte är svårt att säga. Någon lär dock inte tycka om de uppställda pallarna. (13.07)

Brandlarm på skola
I dag har det varit ett automatiskt brandlarm vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. det hade utlösts av att någon rökte i en korridor. (13.07)

Tre rådjur påkörda
I dag har det inträffat tre rådjursolyckor. Kl. 06.15 rapporteras ett påkörd rådjurskid ett par hundra meter från Lindevallen i Hok. Rådjuret hittades av en förbipasserande som avlivade det skadade djuret. Vem som kört på djuret är inte känt utan det rör sig om en smitning.
I södra utkanten av Hok blev ett rådjur påkört vid niotiden. Djuret sprang till skogs med okända skador. På bilen blev det inga skador alls.
Kring 06.30 blev ett rådjur påkört vid infarten till Vaggeryd från Hok. Djuret dog. Bilen fick mindre skador. (13.07)


Hittades blodig i Vaggeryd
En man i 30-årsåldern från Vaggeryd hittades i går kväll blodig utanför Konsum i Vaggeryd. Han var ordentligt berusad och uppgav för polisen att han hade blivit misshandlad. Han följde med polisen för tillnyktring och omplåstring. (13.07)

Bildhäfte på G
I dag träffades en kvartett från fotoklubben och Östbo för genomgång av bilder. Det ska nämligen bli Skillingarydsbygden i bild i år. Häftet kommer att presenteras i slutet av november. (12.41)

Arbetslösheten konstant
Antalet arbetslösa i kommunen är lika mot veckan före. Antalet är 453 fördelat på 173 kvinnor och 270 män. (12.13)

60-årsfirande i Hagshult
Den 6 november firar föreläsningsföreningen i Hagshult 60 år med småländsk ostkaka och lite annat också. Läs mer. (10.43)

Carina fick gehör för förslag
Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd har fått med en tydligare skrivning om FN:s deklaration om Barns rättigheter i partiets Afrikaprogram. Läs mer. (10.19)

Fotoklubben har möte
Fotoklubben kallar till möte. Läs mer. (09.05)

Se upp för falsk polis
I helgen har en 85-årig kvinna i Skillingaryd blivit uppringd av en falsk poliskommissarie. Denne försökte bland annat få fram uppgifter om kvinnans värdesaker och kod till hennes bankkort. Även en person i Ohsbruk har fått samtal från denne ”polis”. Polisen i Jönköping varnar genom vakthavande befälet Bo Gunnarsson för den falske polisen. (07.55)

Parkeringsförbud införs

Det kommer att bli parkeringsförbud invid Magnisa stuga. Läs mer. (07.42)

Söndag 13 september 2009
Tror på Knekten igen

Oppositionsrådet Berry Lilja (S) tror att verksamheten med Knekten i gamla militärmuseet på Slätten i Skillingaryd ska kunna återuppstå. Läs mer. (13.50)

Gustav bloggar från Israel

”Även om M16-gevären på killarnas ryggar skär i mitt hjärta”. Läs mer. (10.58)

Ja men det kan vi...

Lars Björksell invigningstalade på Tofthagaskolan. Vi presenterar i dag ett 30-tal bilder. Läs mer. (09.00)

Avskydd men näpen...

Dan Damberg berättar i dag om ett djur som ofta är avskytt men... Läs mer. (08.12)


Lördag 12 september 2009
Knivderby spelar
Gruppen Knivderby kommer att göra sin första spelning för allmänheten i Jönköpingstrakten – närmare bestämt Huskvarna Folkets Park den 24 september. Det blir tillsammans med banden Babian och Klassresan.
– Det vore kul om så mycket folk som möjligt dyker upp och får avnjuta riktig fartfylld rock´n roll! Just nu håller vi på att spela in en ny skiva och kommer nog på spelningen att testa några av de nya låtarna och även spela några gamla favoriter, säger Oscar Svensson som tillsamman med Frans Larsen, Robert Pajnic och Tomas Dalteg ingår i bandet. (22.28)


Träffades efter 60 år

Det har varit skolträff i Vaggeryd. Läs mer. (17.04)
Tofthagaskolan invigd

Kl. 11.32 i dag invigdes Tofthagaskolan av ordförande Mats Jonsson. I morgon kl. 09.00 kommer vi med ett 30-tal bilder från invigning med visning av skolan. (13.18)

Sommar vid dämme

Dan Damberg presenterar i dag det femte avsnittet om sommar vid Skillingaryds dämme. Det är 20 bilder och text. Läs mer. (09.29)

Nya annonser
Kika in i spalten till höger där det nu finns annonser för loppis den 19/9 och innebandyträning
Skola invigs i dag
Kika gärna in i kalendern där det finns uppgift om Tofthagaskolans invigning och annat som händer i dag och i morgon. (08.07)

Vill ha gc-väg
Tekniska utskottet har beslutat att ansöka om statsbidrag för en gång- och cykelväg på Ödestuguvägen mellan Håkan Trulssons väg och Storgatan i Vaggeryd och i andra hand för av en gång- och cykelförbindelse från rondellen Vaggeryd Södra infart till infarten Vaggeryd Cell, Munksjögatan. (06.15)

Två nya våningar...

Det finns planer på att bygga på två våningar på hus vid Södra vägen 12 och 12 i Skillingaryd. Här ska det bli seniorboende. Läs mer. (00.02)

Fredag 11 september 2009
Inga-Lill och P-O slutar
Det sker en förändring av turism och näringslivsrådets arbete. Läs mer. (16.24)

Här blir seniorboendet
Exakt vid midnatt avslöjar vi var i Skillingaryd Vsbo kommer att satsa på seniorboende. (16.07)

Kopparstöld på skola
Vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd har någon natten mellan 8–9 september stulit cirka 20 meter stuprör. Materialet bestod av koppar. (14.38)

Stal en svets
En person bosatt utanför Hok har drabbats av stöld. Någon har ur en olåst bod tagit svetsutrustning värd 3.500 kronor. (14.38)

Tog en gräsklippare
En person på Björkvägen i Hok har blivit bestulen på sin motorgräsklippare av märket Honda. (14.38)

Älg påkörd vid Kvighult
Vid Kvighult sex kilometer söder om Svenarum blev en älg strax efter sex i dag på morgon påkörd av en bilist. Älgen var illa skadad och fick senare avlivas. Ingen människa skadades men bilen fick vissa skador. (14.38)


Möss och människor
Birgit bloggar. Läs mer. (14.31)

ICA:s erbjudande
Flingor, fransyska, ost, digestive, maskindiskmedel och mycket mer. Läs mer

Webbredaktören vann

I helgen som gick tävlade webbredaktören. Läs mer. (09.38)

Systembolaget vill flytta
Systembolaget har som ambition att alla dess lokaler ska vara utformade på samma sätt runt om i landet. De nuvarande i Skillingaryd går inte att bygga om på det sätt man önskar och därför vill man ha nya lokaler. Från systembolaget har man uppvaktat kommunen att om det finns någon intressant byggnation vill man vara med från början av planeringsarbetet. (08.27)

Tågproblem även i dag
09.02: Först nu vid niotiden kunde elever och andra stiga av tåget i Vaggeryd.
08.07: I dag är det åter problem med morgontåget 7.50 från Skillingaryd till Vaggeryd. Skolelever och andra som ska till Vaggeryd väntar just nu på tåget då ett annat tåg havererat vid stationen i Vaggeryd. Man beräknar att de som sitter i tåget från Skillingaryd får vänta i 10–15 minuter innan de är framme vid stationen.


Bättre vatten i Hok
För att förbättra vattenkvaliteten i Hok pågår just nu spolning av vattenledningarna i samhället. Arbetet pågår fram till den 17 september. (07.36)

Torsdag 10 september 2009
PRO har hemligheter...
PRO Skillingaryd har hemligheter för sig. Läs mer. (20.40)

Julen närmar sig...
Anna bloggar. Läs mer. (20.01)

Inget nytt om vargen
Sedan förra veckans vargobservationer i trakten av Värnamo och Klevshult har inga ytterligare rapporter om varg kommit in till länsstyrelsen. (15.46)

Tjuvskyttar i Vaggeryd
Utanför Vaggeryd sköt någon troligen ett rådjur på någon annans mark i måndags. Ett skott hördes och senare fann ägaren blodspår. (15.45)

Vann 4,2 miljoner
Finnveden Nu berättar att en 20-åring från Gislaved vunnit 4.2 miljoner på nätpoker. Han säger att det är hans tveklöst största och mest prestigefyllda seger. (15.05)

Besöksförbud införs delvis
Från och med nu begränsas besöken vid BB i Värnamo på grund av den nya influensan.
Den som är förälder till barnet är välkommen – om denne inte är förkyld, hostar, har feber eller influensasymptom. Däremot får inte syskon eller andra närstående besöka de nyfödda. (14.50)


Misstänkt rattfylleri
Polisen har i dag haft en större trafikkontroll i Skillingaryd. Resultatet blev bland annat att en man togs in för blodprov då han misstänktes vara rattfull. (12.30)

Socialbidrag för bröllop
VN berättar i dag att ett par från Vaggeryd ansökte om socialbidrag på 8.000 kronor för bröllopsfest, ringar och frisör. Socialnämnden sa nej och efter överklagan har även länsrätten gjort det.
– Vi är så klart besvikna, säger mannen i familjen till VN. (07.14)

Gustav matbloggar

Gustav Sandgren kommer i dag med en blogg från Israel som handlar om landets goda mat. Läs mer. (06.55)

Vaggeryds Energi
söker nättekniker
Läs mer

Inbrott på Statoil
Vid tvåtiden i natt stals kontantboxen vid ett inbrott hos Statoil i Skillingaryd. Tjuvarna krossade en ruta och tog sin in i butiken. Samma tjuvar har troligen också gjort inbrott på Statoil i Hyltena söder om Jönköping och på Blomsterlandet i Värnamo. Polisen förföljde tjuvarna men lyckades inte komma ifatt dem. (06.55)

Tillträde på skjutfältet
Skjutfältstiderna är uppdaterade. Läs mer. (06.55)

Taklagsfest på fredag
Bygget av den nya pastorsexpeditionen i Skillingaryd går undan och på fredag är det dags för taklagsfest. Huset beräknas står klart den 27 november. (06.55)

Onsdag 9 september 2009
Bensinstöld hos golfklubb
Natten till i går stal någon cirka 45 liter bensin från en bil som stod parkerad vid Götaströms Golfklubb i Skillingaryd. Tjuven hade flörstört bensintanken genom att borra två hål i den. (14.46)

Stal 55 liter bensin
En person på Torsbovägen i Vaggeryd har drabbats av en stöld. Någon har tagit en bensinduk till en båtmotor. Tanken rymmer 55 liter och den och bensinen är nu borta. (14.44)

Stal en trädgårdsskulptur
En familj på Sågverksvägen i Hok har drabbats av en stöld. Någon har tagit familjens trädgårdsskulptur, vilken föreställer en flicka med lax. Tillhörande vattenpump har också stulits. (14.43)

Stöld hos Järnbacken
Det har varit inbrott hos Järnbackens återvinning i Vaggeryd. Någon har via ett träd kommit in på området. Där har en del verktyg stulits från den del av en byggnad som var olarmad. Utanför företaget slangade tjuven 200 liter diesel ur en parkerad lastbil. (14.40)

Hotad via SMS
En kvinna från Skillingaryd fick i går fyra sms av en för henne okänd man och hon känner sig hotad av det inträffade. (14.38)

Många nior i dagens datum
I dag är det ganska många nior i datumet: 9.9.09. eller man kanske ska säga 9.9.9.
Det finns en del som samlar på speciella stämplar som just har med själva datumet att göra.
9.9.99 var det senaste datumet med många likadana siffror. I dag är det 9.9.9 och vi väntar närmast på 11.11.11. (14.28)

Onödigt ställa in disco
– Jag tycker det är lite onödigt att man ställer in discot på Sigges Loge.
Det säger Nexhat ”Nedde” Shabani, som är fritidsgårdsföreståndare i Vaggeryds kommun.
Det handlar om det planerade discot nu på fredag som ställs in på grund av risk för spridning av den så kallade svininfluensan.
I den information vi lämnade i går stod det inte något om Vaggeryds kommun men även denna kommun är med i samarbetet kring det stora discot. (14.24)


Så många älgar får skjutas
Vi har fått uppgift på antalet skjutna älgar i länet 2008 och årets tilldelning. Läs mer. (13.21)

Arbetsfordon hade spårat ur
12.40: Det var ett arbetsfordon på räls som spårade ur mellan Halmstad-Torup på morgonen. Ingen skadades men det tog en stund att röja spåret. Fyra tåg fick ställas in men kl. 07.45 var det farbart för platsen igen.
08.05: Det har varit en tågolycka eller problem med ett tåg på Nässjö-Halmstad och avgången från Skillingaryd kl. 07.50 blev inställd. Vi återkommer med en rapport lite senare.


Ica Supermarket bygger ut
– Vi är inne i en mycket expansiv fas och börjar bli trångbodda. Under några veckor kommer vi att arbeta med omdisponering av lageryta till försäljningsyta.
Det är mycket välkommet eftersom sortimentet hela tiden utvecklas.Vi har i dag över 20.000 artiklar och det kan jämföras med 12.000 för tio år sedan, när Ica byggdes om förra gången. säger butikschef Jonas Toftgård vid ICA Supermarket i Vaggeryd, .
– Ombyggnaden är också ett led i det omfattande arbetsmiljö och säkerhetsarbete som vi ständigt arbetar med. Detta för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare. (10.41)


Lokal flyghistoria presenteras

En bok om flygets lokala historia är på gång. Ett avsnitt handlar om Andrée. Läs mer. (07.12)

Tisdag 8 september 2009
Polisen tar hjälp av Efterlyst
Den 22-åring från Jönköping som sedan i juli varit häktad i sin utevaro misstänkt för mordet på en 24-årig man på bostadsområdet Liljeholmen i Jönköping är fortfarande på fri fot. Polisen är mycket angelägen om ett gripande och tar nu tv-programmet Efterlyst till hjälp. Programmet sänds i TV3 i morgon onsdag kl. 21.00. (16.03)

Ungdomsdisco inställt
Nu på fredag planerade Värnamo, Gislaved och Gnosjö kommuner att ha ett gemensamt ungdomsdisco på Sigges loge.
– För att motverka smittspridning bland ungdomar väljer vi att ställa in det planerade discot. Discot riktar sig till ungdomar på högstadiet (åk 7–9), säger Stephan Lund, fritidschef. (14.56)


Vill ha bättre underhåll
Kenth Williamsson (S) och Kenneth Åberg (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att underhållsnivån kring offentliga platser förbättras. Läs mer. (14.53)

Utmäter inte hundar
I media har under förra veckan omtalats att Kronofogden har gjort en utmätning av en hund. I ett pressmeddelande skriver kronofogden att man inte kan kommentera det specifika fallet i övrigt, men vill påpeka att myndigheten inte utmäter hundar och andra sällskapsdjur. (12.31)

Gustav bloggar från Israel

Vi har fått en ny blogg från Gustav Sandgrens resa i Israel. Läs mer. (08.40)


Svininfluensan i Värnamo
Frånvaron på Finnvedens Gymnasium, där två fall av svininfluensan konstaterats, hade något färre sjukanmälda i går än i fredags.
— Skolan har fortfarande många elever som är sjuka och på två av våra andra skolor har antalet sjukanmälda ökat, säger Jan Holmqvist som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen. (08.29)


Måndag 7 september 2009
108 miljoner till landstinget
Landstinget i Jönköpings län får 108 miljoner kronor mer i stöd för 2010 från regeringen än man räknade med i början av 2009.
Av de 108 miljonerna är 65 miljoner ett tillfälligt stöd för att lindra lågkonjunkturens effekter och 43 miljoner en höjning av statsbidraget för 2010. (22.55)


30 pangbilder...

Vi har i kväll lagt in 30 bilder från Pangloppet och aktiviteterna på och kring torget i fredags. Läs mer. (22.41)

Arbetslösheten sjunker något
Antalet arbetslösa har på en vecka sjunkit i kommunen men endast med fyra. I Vaggeryds kommun är antalet nu 447 fördelat på 171 kvinnor och 272 män. (21.37)

Tjuven somnade
I helgen fann en väktare en inbrottstjuv som hade somnat på brottsplatsen, vilken var industrin Ge-Ji i Skillingaryd. Tjuven var ordentligt berusad och han fick fortsätta sova ruset av sig i polisens fyllecell. Mannen riskerar åtal för inbrott och skadegörelse. (21.33)

Utryckning just nu
Räddningstjänsten är på väg till järnvägsstationen i Skillingaryd för att släcka en brand i en container. (17.11)

Misstänks för mordbrand
En kvinna i Vaggeryd är anhållen hos polisen i Värnamo. Hon är misstänkt för att i går kväll ha tänt eld på sin egen lägenhet. Branden upptäcktes och kunde släckas innan den spred sig. (06.54)

Söndag 6 september 2009
Naturen på skjutfältet

Vår naturskribent Dan Damberg kommer i dag med andra avsnittet om sommaren på skjutfältet. Läs mer. (07.58)


Många söker kommunjobb
Vi har uppdaterat vår sida om lediga jobb med tre tjänster hos kommunen. En av dem är kultur- och fritidsassistent. Det är Sara Arlesten-Sanell som lämnar kommunen för jobb inom landstinget. För några dagar sedan fanns det 50 sökande till tjänsten och kultur- och fritidschefen Göran Svensson säger att det kan bli betydligt fler sökande än så, kanske det tredubbla. (00.08)


Lördag 5 september 2009
Gustav bloggar från Israel

I går fick vi en blogg från Gustav Sandgren i Israel. Den handlar om fotboll och det passar extra bra i kväll sedan Sverige vunnit med 2–1 borta mot Ungern. Läs mer. (23.15)


Klart med Skivaryd
I dag har styrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund sagt ja till utställningen Skivaryd i Skillingaryd 2011. Läs mer. (22.48)

Lägre bevakning
Den här helgen är webbredaktören på utställning i Huskvarna och det betyder något mindre frekvent uppdatering här. Besök gärna mässan. Läs mer. (06.55)

De vann i promenaden
I går eftermiddag var det tipspromenad i samband med pangdagarna. Vinnare blev Göran Kling, Bengt Svensson och Malin Gustavsson. (06.53)

Omkom i brand
Efter en villabrand i Habo i går kväll saknas en kvinna som misstänks ha befunnit sig i huset. (06.15)

Fredag 4 september 2009
Missa inte pangdagen – tipspromenad, aktiviteter på torget, fest på Järnvägshotellet...
”Våldtäkt” utreds ej
I helgen anmälde en kvinnlig värnpliktig att hon blivit våldtagen på militärförläggningen i Skillingaryd. Den utpekade mannen säger att kvinnan var med på att ha samlag. I brist på bevis har utredningen lagts ned. (10.41)

Pangloppet igång

Knatteloppet gick nyss och nu är det dags för övriga lopp. OBS! Vi kommer inte med resultat och bilder förrän söndag. Klicka på bilden! (17.43)

Färre sjuka i dag på FIGY
Två elever på Finnvedens Gymnasium insjuknade i den nya influensan i början av veckan och totalt cirka 100 elever har varit hemma på grund av sjukdom. I dag har antalet sjuka elever på skolan minskat med 20 procent.
Per-Erik Åbom, smittskyddsläkare i Jönköpings län, säger att det absolut inte är aktuellt med någon stängning av gymnasieskolan.
–Jag har väldigt svårt att se att det behövs om inte verksamheten helt bryter samman på grund av personalbrist. Ur smittspridningssynpunkt hjälper det inte att stänga skolan, säger Per-Erik Åbom. (11.59)


Utställningen börjar ta form

I går kväll började inredningen av Bissefällarns utställning i Skillingehus i Skillingaryd. Läs mer. (10.29)

Om affärslivet förr och nu

I går monterades en utställning som i högsta grad handlar om intresseföreningens 100-årsfirande i dag. Läs mer. (00.11)

Östbos kallelse
Östbo Historiska Sällskap har lagt ut sin dagordning inför nästa styrelsemöte. Läs mer. (00.11)

Torsdag 3 september 2009
Rasistiskt klotter

Någon eller några har på gamla Storkens i Skillingaryd skrivit rasistiskt budskap. Detta kommer snarast att avlägsnas men är tråkigt ändå. Rasism är förbjuden enligt svensk lag. (23.05)

Fångade gråben på bild

I dag på eftermiddagen, på väg från Karlskrona till hemmet i Vaggeryd, fick Rolf Olofsson se den här lille krabaten.
– Det var cirka en kilometer före Rävemåla och nog är det ett stiligt exemplar av gråben, säger Rolf.
Fast det kan ju också vara en hund... (22.24)


Klevshultspären...
Birgit bloggar. Läs mer. (17.51)

Blöt ceremoni på Fenix

Det blev en blöt ceremoni för både elever och rektorer på Fenix i dag. Läs mer och se 13 bilder. (17.44)

Svininfluensan är här
Svininfluensan har drabbat elever på Finnvedens gymnasium i Värnamo. Två gymnasieelever insjuknade i början av veckan och det är bekräftat att de har influensa A(H1N1). På gymnasieskolan med cirka 1.300 elever har många elever nu blivit sjuka med influensaliknande symptom. I flera klasser var hälften av eleverna frånvarande på grund av sjukdom under torsdagen.
– Några fall av svår influensa har dock inte rapporterats, säger länets smittskyddsläkare Per-Erik Åbom. De först insjuknade tillfrisknar i hemmet och har inte behövt sjukhusvård. (17.27)


Nyfiken på helgvädret?
Kika in på vår vädersida. Läs mer. (16.11)

Nya erbjudande på ICA
Vetemjöl, lågenergilampor, grytbitar, frukostjuice och mycket mer. Läs mer. (16.08)

...kunden nyste i handen...
Sara bloggar. Läs mer. (15.42)

Samtal blev inspelat
Två flickor i 13-årsåldern från Skillingaryd har fått veta att ett samtal de haft blivit inspelat av någon okänd. Via en kompis har de fått ta del av den här ljudfilen. Även om det inte var några hemligheter de talade om upplever de det inträffade som obehagligt. Händelsen är polisanmäld. (15.15)

Stal skyltar och bensin
Det har de senaste dagarna stulits flera registreringsskyltar från bilar i bygden. I går stals skyltarna från en personbil vid vårdcentralen i Vaggeryd. Kl. 13.00 tankade sedan en person vid OK/Q8 i Klevshult. Han försvann utan att betala de 66 liter han hade tankat. Mannen finns på bild från övervakningskameran och är i åldern 20–25 år. Bilen var falskskyltad med de i Vaggeryd stulna skyltarna. (15.13)

Blodig irrade omkring
En 41-årig man var med om en vådlig tur på morgonen vid Bondstorp. Bilen hamnade 15 meter ut på en åker och den låg på taket. ut kröp föraren som var blodig och han hade vissa skador. Han irrade omkring och uppträdde förvirrat. Hanvill inte följa med för vård men ambulanspersonalen fick ändå med honom. Han hade inga allvarlig skador. Han misstänks både för olovlig körning och rattonykterhet. Mannen är inte hemmahörande i kommunen. (15.08)


Planerar för seniorboende

I går var representanter för Vsbo på studiebesök inför ett seniorboende i Skillingaryd. Läs mer. (13.08)

Vaggeryd på vykort

Evert Melin och Tomas Johansson har visat gamla Vaggeryd på vykort. Läs mer. (08.52)

Onsdag 2 september 2009
Kommunen föll igen
– riskerar miljonsmäll


Vaggeryds kommun kanske måste köra soporna i ytterligare fem år framöver i stället för som tänkt Jönköping. Det kommer att kosta skattebetalarna över en miljon. Läs mer. (17.40)

Gustav bloggar från Israel

I dag är det dags för Gustav Sandgren att berätta lite mer om sin tid i Israel. Läs mer. (18.54)


Förverkliga dina drömmar
börja på
Oljemålning
Studiecirkel startar i september. Kvällstid i Vaggeryd. Pris: 550 kr för 6 ggr
Ledare: Ulla-Britt Lagerqvist
Anmälan och Info: NBV 0370–301418
Fler bilar repade
Det där med att repa på bilar har drabbat än
fler i Skillingaryd. En man berättar att han drabbats av det här ett par gånger de senaste månaderna. (14.57)


Tjuvarna blev skrämda
Någon har nattetid försökt att bryta upp en låst verktygscontainer i Gräshult i Hagshult. En person vaknade och när tjuvarna upptäckte att de var observerade försvann de utan byte. Hänglåset var dock uppbrutet. (13.18)

Repade en bil
En person som haft sin bil parkerad vid Kvarngatan i Skillingaryd har två gånger inom ett par veckor råkat ut för att någon repat hans bil. Det är både en framskärm och bakskärm som skadats. (13.16)

Om frimärken och vykort
Är du kanske intresserad av gamla vykort eller frimärken? Läs mer om höstens möten i Skillingaryd och Vaggeryd. (13.14)

Tar pulsen på träföretagen
Varselsamordnarna i de tre Smålandslänen samlas i morgon på Träcentrum i Nässjö för att diskutera läget på arbetsmarknaden. Träbranchen kommer att ägnas särskilt intresse under dagen. (10.32)

Bildsvep från cykelrunda

Vi har lagt in tolv bilder från Linnesjön runt. Se dem här. (07.35)


Tisdag 1 september 2009
AQ varslar 55
AQ har i dag lagt ett varsel på 55 av sina kring 200 anställda. Orsaken är en ordernedgång. (16.37)

Rattfull togs i Vaggeryd
Kring halv två i dag körde en person omkring i berusat tillstånd i Vaggeryd. Några privatpersoner följde efter bilen och när föraren stannade tog de bilnycklarna. De har för polisen uppgivit att föraren och passageraren var ”kanonfulla”. Föraren är en Vaggerydsbo i 65-årsåldern och polisen har tagit ett blodprov på honom. En orsak till den vingliga färden var förutom fylleri att det var punktering på ett av däcken. (14.39)

Ammoniak i ishallen
18.52: Det är tydligen en packning som gått sönder och det har blivit ett mindre utsläpp av ammoniak. Ishallen är med detta stängd för dagen
18.08: Det är ett mindre utsläpp men just nu är ishallen stängd. troligen öppnas den igen lite senare.
Räddningstjänsten är på Movalla där det är ett ammoniakutsläpp. Vi återkommer med en rapport. (17.58)


Efter regn kommer...

Efter en blöt juli blev det bättre i augusti. Vi har fått statistiken för nederbörd och temperatur i augusti. Läs mer. (16.00)

Kanske på väg uppåt...
Näringslivsrådets konjunkturbarometer visar möjligen på en uppgång. Även om orderingången fortfarande är låg inom tillverkningsindustrin finns det ljusglimtar.
– Ja, förväntningarna ökar något inför det kommande kvartalet där fler företag börjar indikera en ljusning i konjunkturen, noterar Carl-Gunnar Karlsson som är chef för näringslivsrådet. (14.46)


Mc stals i Skillingaryd
En Hokbo i 45-årsåldern som hade sin motorcykel parkerad på Artillerigatan i Skillingaryd har fått denna stulen. Det är en 125-kubikare med registreringsnummer WBY 892. (14.39)

Cykel stulen
En person på Järnvägsgatan i Vaggeryd har fått sin cykel värd cirka 3.500 kronor stulen. den är gul till färgen. (14.39)

Stal skyltarna
En person i Vaggeryd har inte längre några registreringsskyltar på bilen. Dessa är nämligen stulna. (14.39)

Stulen bil funnen
En bit från södra sidan av Rasjön har en bil hittats. Det har visat sig att bilen tidigare anmälts stulen. (14.39)

Vargen rev får i Häradsö

I går rev en varg ett får i Häradsö söder om Klevshult. Läs mer. (12.27)

Carina Ödebrink bloggar
Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd sitter i landstinget och sedan några dagar tillbaka bloggar hon också. En länk finns på vår sida om blogg. Se bloggen här. (12.12)

Omkom vid Bredaryd
I dag på morgonen omkom en dansk bilist som krockade med en annan bilist på väg 153 mellan Bredaryd-Reftele. (10.40)

Tog sig Linnesjön runt
LRF Tofteryd Hagshults tipspromenad Linnesjön runt med cykel eller bil i söndags samlade cirka 100 deltagare. Läs mer. (00.03)Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


KLICKBAR BILD
Kval till div 3
Vaggeryds IP

lörd 3/10 kl. 15.00
WIK dam-Älmhult

KLICKA PÅ BILDEN


KLICKA PÅ BILDEN
Irene Nagelstudio

Kanonerbjudande hela september
LÄS MER HÄR!
Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Torsdag 1 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 

(00.02, 11.12, 13.00)


Pelle gick på par
17.27: Pelle avslutade bra och gick i dag på banans par, som är 72
14.45: Efter nio hål har Pelle tappat till +2
14.02: Efter sex hål ligger Pelle på par.
12.45: Pelle har inlett bra med -3 efter tre hål
07.15: I dag inleds första dagen av fyra med Alfred Dunhill Links Championship i Skottland. Det är spel på Old Course, St Andrews, Carnoustie och Kingsbarns. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 11.39. Kl. 10.22 inleder Oskar Henningsson, Gränna, sin runda.

J-Södra tar över Tipshallen
Jönköpings-Södra ska ta över Tipshallen på Elmia i Jönköping. Det är Smålands Fotbollsförbund som haft avtalet men då det ut vid nyåret väljer förbundet att inte fortsätta. (13.09)

Onsdag 30 september 2009
Firas i dag – läs mer

(07.02, 12.11, 18.37, 22.02)

Lejonen får SM-guld
21.40: Det blev 62–32 i kvällens final efter hemmapoäng av David Ruud 13, Chris Holder 12, Piotr Swiderski 11, Nicki Pedersen 10, David Watt 9, Mikael Max 5 och Anton Göthberg 2. Lejonen vann de två finalmatcherna med totalt 104–86.
21.16: Det är nu klart att Lejonen vinner SM-guld.
Lejonen från Gislaved är på väg att vinna SM för andra året i rad. I den andra matchen mot Vargarna leder Lejonen med 16 poäng och totalt med fyra. (20.22)

ASK förlorade spelare
Allsvenska handbollslaget Anderstorps SK har i dag fått ett meddelande från Jasmin Jahic. På egen begäran lämnar Anderstorps SK på grund av
familjeskäl och att de tänker flytta hem till Bosnien. Kontraktet mellan Jasmin Jahic och föreningen löper ut från och med i dag. (14.37)

Vilken krock på lördag
På lördag krockar det ordentligt på sportfronten i kommunen. Samma klockslag är det innebandy SIK–Malmö, kvalfotboll WIK dam–Älmhult och kvalfotboll SIS herr–Delary/Pjätteryd. (07.47)

Tisdag 29 september 2009
Firas i dag – läs mer

     
(07.05, 07.21, 11.46, 12.37, 18.07)

Lejonen föll med tolv poäng
Det blev ungefär som de flesta tippat: 54–42 till Vargarna i den första SM-finalen av två Vargarna-Lejonen emellan. Chris Holder tog tolv poäng för Lejonen följd av Piotr Swiderski elva, David Watt tio, Nicki Pedersen sju, Mikael Max ett och Christian Agö ett. David Ruud tog inte en enda poäng. I morgon blir det retur i Gislaved. (21.25)

IFK Värnamo föll
Något överraskande vann Oskarshamn kvällens DM-final mot IFK Värnamo. Det blev hela 5-2. (21.03)

Tuppen lämnar HV71
Expressen berättar i dag att HV71 mister sin spelare David ”Tuppen” Fredriksson. Den skadeförföljde spelaren har inte sagt något om vilken klubb han i stället ska spela för. (12.41)

Arrangerar mellandagstennis
Tennisklubbarna i Skillingaryd och Hillerstorp arrangerar 27–30 december Mellandagstennisen i Hillerstorps Tennishall. Det blir såväl singel- som dubbelspel. (08.52)

Alexander poängbäst i KSK
Vi har uppdaterat poängligan för Klevshults SK. Läs mer. (07.05)

Måndag 28 september 2009
Firas i dag – läs mer

Sven-Olof


 Annika
(07.26, 11.29, 13.40, 18.00. 18.13)


Tedenby och Foppa målade
När HV71 vann med 3–1 (2–0, 0–1, 1–0) över Modo var Värnamosonen Mattias Tedenby förste målskytt för HV. Per Ledin följde upp med 2–0 och Teemu Laine med 3–1. Modos mål gjordes av Peter Forsberg. Han var dessutom utvisad fyra gånger i matchen. Skotten slutade 29–21.(21.15)

J-Södra tog viktig seger
J-Södra överraskade positivt och det var första gången på ett tag. Det blev seger med 4–2 (1-1) borta mot Landskrona. Marcel Sacramento gjorde två mål samt Kristen Viikmäe och Johan Karlefjärd de resterande. (20.58)

Erik blev tvåa i rally
I helgen har Ekratten avgjort kring Tingsryd och Karlshamn och det var näst sista deltävlingen i rally-DM. SSMK:s Daniel Halldén blev fyra i Gr H 2WD A-förare och totalåtta i hela rallyt. Erik Bergman SSMK blev tvåa i Gr E Elit. Henrik Söderkvist satt som kartläsare åt Fredrik Karlsson och slutade på en 17:e plats i A-förare Gr H. Thomas Johansson slutade på en femteplats i B-förare Gr H. Sara Gustavsson blev 10:a och 14:e totalt, kartläsare åt Peder Hadarson, SMK Eksjö.
Pontus Mejving, SSMK, fick bryta på grund av drivaxelbrott på specialsträcka 3, och därmed försvann DM-ledningen. (20.53)

Adam poängbäst i WIK
Vi har uppdaterat poängligan för WIK:s herrar och därmed lagt till några matcher. Läs mer. (18.19)

Värnamoseger på Götaström
Det har varit oldboysgolf i dag. Läs mer. (17.21)

WIK mot Reftele och Älmhult
19.48: I den första matchen på lördag möts WIK–Älmhult
15.05: WIK:s damlag får i kvalet till division 3 ta sig an Reftele/Ås och Älmhult.

SIS möter Delary/Pjätteryd
Det är nu klart att SIS i kvalets första omgång får ta sig an Delary/Pjätteryd på Movalla. Det blir match på lördag och hemmaplan tack vare att SIS tog 46 poäng i serien mot 45 för Delary/Pjätteryd. Vinnaren i denna match går till nästa kval där det väntar hemma- och bortamatch mot Lagan. Segraren där går till division 4. (14.27)

Hockeycamp på Movalla
27–29 oktober genomförs Produktställ Hockeycamp på Movalla. Det är liksom tidigare år ett dagläger under höstlovet. (11.24)

Söndag 27 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(07.37, 07.49, 11.25)


Hook föll i sista
Hook förlorade säsongens sista match i fotbollssexan när Furusjö vann med 2–1. (20.15)

WIK-dam till kvalspel
19.46: Nu har vi en matchrapport
19.15: WIK dam vann med 3–1 mot Ljungby B och är klart för kvalspel till division 3. En rapport kommer senare.

WIK föll mot Malmbäck
19.58: Nu har vi en matchrapport.
18.19: Det blev 1–3 för WIK herr mot Malmbäck. En rapport kommer lite senare.

Boxningsgala
i Vaggeryd

I går var det något så ovanligt som en boxningsgala i Vaggeryd. Två av de tävlande kom för övrigt från Vaggeryd. Läs mer. (17.26)

Torsdagsgolfen avgjord
Läs mer. (16.48)

Kanonslaget avgjordes
I dag har tävlingen kanonslaget avgjorts på Götaström. Läs mer. (16.45)


Anna-Karin och Stefan snabbast
I dag har Lidingöloppet avgjorts. Snabbast av damerna från vår kommun var Anna-Karin Näreby på plats 351 och bland herrar Stefan Andersson på plats 281. Läs mer. (12.01)


Klubbmästare korades
VSRK hade i går klubbmästerskap. Läs mer. (08.33)

Tredje raka för HV
HV71 ångar på i elitserien och har nu tre raka segrar. Det blev 4–2 (1–1, 1–1, 2–0) borta mot Rögle. Hemmalaget vann skotten med 32–27. Målen för HV gjordes av Jukka Voutilainen två, Andreas Falk och Johan Davidsson. (08.23)

IFK Värnamo vann
IFK Värnamo vann i division 1 med 3–2 (1–1) hemma mot serieledande Sleipner. Målen gjordes av Joseph Baffo, Enes Ahmetovic och Linus Malmborg. IFK har nu närmast finalen i Smålandscupen på tisdag mot Oskarshamn borta att se fram emot. (08.23)


KSK spelade hyfsat
Trots förlust i säsongens sista match spelade Klevshult ganska bra mot Västboås. Läs mer. (08.08)


Lördag 26 september 2009
Firas i dag – läs mer
 
   
(00.11)


Redaktionen stängd
I kväll den 26/9 är redaktionen stängd och enda uppdateringen sker på resultatsidan

KSK föll med 1–3
Det blev förlust med 1–3 för Klevshult mot Västboås. En matchrapport kommer i morgon. (18.06)

Stackars Rydaholm
Det är lätt att tycka synd om Rydaholm som i dag endast behövde oavgjort mot Oskarshamn för att säkra seriesegern i division 3 och få en direktplats till division 2. Med tre minuter kvar stod det 3–2 men gästerna både kvitterade och gjorde 4–3. Alla fyra målen gjordes av Joakim Lengyel. För Rydaholm väntar nu kvalspel för en plats i tvåan. (17.41)

SIS herr vann mot Horda
SIS har avslutat seriespelet i femman. Läs mer. (17.23)

SIK damer vann med 8–3
Det blev storseger i dagens träningsmatch för Skillingaryds IK dam. Läs mer. (15.22)

Petra, Anna-Karin, Linus...
Vi har namn på lokala löpare i Lidingöloppet. Läs mer. (07.25)

Fredag 25 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(00.01, 07.32, 11.32, 17.52)


SIS avslutar mot Horda
I morgon spelas sista seriematchen för SIS herr i femman. Läs mer. (23.53)

Sune Johanssons begravning
Läs mer. (21.14)

SIS föll mot Dalen
23.45: SIS gjorde en bra match mot Dalen. Läs mer
I kväll får Skillingaryds IS tufft motstånd i en träningsmatch i ishockey. Det är division 2-laget HC Dalen som gästar Movalla. (14.53)

Torsdag 24 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(00.06, 07.12, 08.14, 11.17, 12.54)


Boxningsgala i Vaggeryd
På lördag blir det en stor boxningsgala i Vaggeryds Sporthall. Anordnar gör Vaggeryds Thai och Kickboxningsklubb samt BoxningKlubben Ringen, Jönköping. Det kommer sex boxare med två tränare från Polen plus boxare från hela Småland och övriga landet.
Hemmahoppen Oliver och Felix Flodin boxas hemma för första gången. Även flera boxare från BK Ringen i Jönköping deltar. (22.42)

Liv räddade HV71
HV71 vann med 7–6 (3–1, 2–3, 2–2) mot Djurgården. Trots sex insläppta mål var det Stefan Liv som räddade tre poäng till HV. Djurgården hade nämligen flera fina målchanser i slutet och då storspelade han. Skotten blev 31–31. Målen för HV gjordes av Teemu Laine 2, Jukka Voutilainen, David Ullström, Johan Davidsson, Björn Melin och David Petrasek. (21.29)

Onsdag 23 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(07.04, 17.45, 22.54)


SIK höll undan mot Halmstad
22.35 Nu har vi en matchrapport
22.13: SIK kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 6–5 (3–1, 2–0, 1–4). Vid ledning 6–1 tappade SIK och den sista reduceringen kom med 3.37 kvar av matchen. Målen för SIK gjordes i tur och ordning av Patrik Strand, Victor Fransson, Johan Ericsson, John Ygemar, Patrik Strand och Johan Eriksson. Mer information kommer senare.
22.03: Halmstad har reducerat och med drygt tre minuter kvar leder med bara 6–5
21.41: Skillingaryds IK är på väg mot en storseger borta mot Halmstad. Det står 6–2 en bit in på tredje perioden.

Lejonen till SM-final
21.58: Det blev till slut 57–52 för Lejonen som i SM-finalerna får ta sig an Vargarna. Nicki Pedersen var som nästan alltid bäst i Lejonen med 12 poäng (4 heat), men sedan var det jämnt: Mikael Max 11 (5), Chris Holder 11 (5), David Watt 9 (6), David Ruud 8 (5) och Piotr Swiderski 6 (4).
21.34: Lejonen från Gislaved är klart för SM-final i speedway i år igen.

Sara skaffar A-licens
Sara Brodin från Högabråten, Skillingaryd, är på väg att ta steget till A-licens inom travsporten. Hon är en av 17 B-tränare i landet som ska vidareutbilda sig med sikte att bli professionella tränare med A-licens. Utbildningen pågår under tre månader i höst och sker dels på distans, dels på Travskolan i Wången. Examination genomförs i form av inlämningsuppgifter, muntliga/skriftliga prov och redovisningar. Kursen anordnas av Hästsportens folkhögskola i samarbete med Travskolan i Wången. Saras hemmabana är Vaggerydstravet. (08.19)


Daniel kan inte spela
Skillingaryds IK har drabbats av jobspost; Daniel Petterssons knäskada från i lördags förmodligen är så allvarlig att säsongen är över. Daniel var korsbandsskadad och opererades förra hösten.
Läkningen har gått utmärkt och läkarna hade gott hopp om att ”Dalle” skulle vara helt återställd denna säsong. Men efter bara 15 minuters spel i säsongens första match gick skadan delvis upp igen. (07.25)


Tisdag 22 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(00.01, 12.49, 16.17, 20.45)


Pelle Edberg vann
Den här veckan har Pelle Edberg från Hook ledigt på Europatouren i golf. Han har ändå spelat i dag, inbjuden till nio hål av kollegan Oskar Henningsson från Gränna. De möttes på Sands golfbana utanför Jönköping. Pelle inledde med två birdies och efter sju hål stod han som segrare. (23.13)

Lejonen föll i SM-semin
Den första SM-semfinalen Indianerna–Lejonen slutade 52–44. Poängbäst i Lejonen var Nicki Pedersen med 15 (6 heat) närmast följd av Chris Holder 11 (5). David Watt tog sju poäng, Mikael Max fem och Piotr Swiderski fyra. David Ruud underpresterade med blott en poäng på tre heat. Christian Agö tog den återstående poängen. I morgon kväll blir det retur i Gislaved. (21.24)

Korpbowling planeras
Det blir även i år korpspel i bowlinghallen i Skillingaryd. Det blir liksom förra året måndagsspel för tremannalag med högst fem deltagare per lag. (17.08)

Måndag 21 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
(00.01, 09.59, 14.56, 17.20, 20.12, 20.26)


Smakstart för HV71
HV71 tog en storseger i E4-derbyt borta mot Linköping. Det blev 6–2 (2–1, 2–0, 2–1). Efter 2.43 gjorde Jukka Voutilainen 1–0 och 71 sekunder senare ökade han på till 2–0. Övriga mål för HV i elitseriepremiären gjordes av David Ullström, Martin Thörnberg, Johan Davidsson och Per Ledin. (21.28)

SSMK på plats 20
På Tabergsbanan var det lagtävling i folkrace i går. Laget med främst förare från SSMK kallade sig Fifty Fifty och hamnade på plats 20 av 24. I laget ingick äkta SSMK-förarna Pontus Mejving, Louise Sundberg, Christoffer Carlsson och Daniel Nykvist samt Malin ”Mallan” Karlsson, Eksjö FRC (från Vaggeryd) och Frida Svensson Stålknapp, Vetlanda RRC (från Nyholm). Lagledare var Kim Söderstedt, Nyholm. (21.27)

J-Södra föll med 3–5
J-Södra förlorade i kväll mot Ljungskile med 3–5 (2–3). Målen för J-Södra gjordes av Tomas Backman (1–0), Marcel Sacramento (2–1) och Tommy Thelin (3–4). (21.00)

Lagbild på serietvåan

Nu har vi en lagbild på SIS daglag i fotboll som blev tvåa i serien. Se bilden i större storlek här. (19.17)

Allvarlig folkraceolycka
Vid en tävling i folkrace i går på Tabergsbanan skadades Tony Svensson från Storfors allvarligt men inte livshotande. Man lyckades få ut honom ur den brinnande bilen. (18.05)

Hjuliaslaget avgjort
Hos Götaströms GK avgjordes i går damtävlingen Hjuliaslaget. Läs mer. (17.55)

Kenneth vann i golf
Oldboys hos Götaströms Golfklubb har tävlat i dag. Läs mer. (17.48)

Tävlade i Tjustknäppen
I lördags avgjordes Tjustknäppen i Gamleby och det är en deltävling i Bilsportbörsens Rallycup. Daniel Halldén, SSMK, var femma i klassen och femma totalt. Jerry Eriksson, SSMK, var trea i sin klass. (17.32)

VSOK firade O-ringen

Vaggeryds SOK har haft fest med anledning av sommarens deltagande i O-ringen. Läs mer. (00.01)


Söndag 20 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
 Grattis
(06.50, 12.02, 16.57, 19.07, 20.45)


Roupé i måltagen
Magnus Roupé, 46, med rötterna i Gislaved och numera bosatt i Grums gjorde i dag ett landslagsmål. Han deltog i det svenska veteranlandslaget i ishockey som besegrade division 2-laget Forshaga med 6–2. Övriga mål i landslaget gjordes av Bengt-Åke Gustafsson 2, Magnus Arvedson, Peter Ottosson och Jan Mertzig. (23.39)

Sista tävlingen i år

Jaktvårdsföreningen i Skillingaryd hade i dag årets sista tävling. Läs mer. (21.53)

Vann i bågskytte-SM
Under helgen har det varit Jakt-SM i bågskytte i Huskvarna. BS Vaggeryd hade åtta deltagare och kom hem med två medaljer; Det blev guld till Oskar Nilsson i HC 16 och brons till Peter Nilsson HC 50. (21.45)

SIS vann mot Tidaholm
Det blev 7–1 för SIS. Läs mer. (20.35)

WIK dam vann
Det blev 4–0 för WIK dam. Läs mer. (19.36)

Grattis WIK F99

Det blev serieseger för WIK F99. Se en större bild här. (19.07)

Habo–WIK slutade 5–2
18.50. Nu har vi en matchrapport
17.49: Det blev 5–2 i mötet Habo–WIK herr. En rapport kommer senare.

SIK spelade 0–0 mot JIK
I dag har något mycket ovanligt inträffat; Det har blivit 0–0 i en innebandymatch. Läs mer. (16.09)

Pelle gick på -3 i dag
17.45: Rafael Cabrero-Bello från Spanien vann på -20. Pelle blev delad tia, Patrik delad 21.a och Klas delad 39:a
15.51: Pelle har nu spelat färdigt och han är för närvarande delad tia med 272 /-12). Han gick i dag på fina 68 (-3). Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved fick 275 (-9) på just nu delad plats 20. Klas Eriksson, Växjö, delar plats 39 med 278 (-6).
15.17: Pelle har två raka birides och har efter 15 hål -3
14.39: Efter 13 hål har Pelle fortfarande -1
13.57: Efter nio hål har Pelle -1
13.06: Pelle spelar stabilt med fem raka par
13.05: I dag är det fjärde dagens spel på Europatouren i golf i Österrike.Vi följer Pelle Edberg från Hook.

Forsheda för bra
Forsheda verkar vara bra för bowlingens division 1. I går blev det 15–5 (6572–6068) mot Viskan. Lars Johansson, Skillingaryd, var fyra i laget med goda 809. (13.12)

SIS vann och föll
SIS bowlingdamer vann i går mot Forsheda med 11–9 (4999–4885). Gunnel Aldelius var bäst med 705. Däremot blev det förlust mot Regnbågen med 5–14 (4830–5171). Marita Nyman var bäst i SIS med 678. (13.12)


SBK vann med 18–2
Skillingaryds BK tog en storseger hemma mot Falköping AIK BK F. det blev 18-2 (6162–5457). Bäst i laget var Boris Tenic och Mats Roskvist med båda 863 närmast följda av Mattias Tencic 788 och Andreas Josefsson 753. (13.12)Lördag 19 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(07.20, 09.43,12.31 18.27)


SIS vann – KSK föll
18.38. Nu har vi matchrapporter för SIS och KSK
17.53: Det blev 3–1 för SIS herrar mot Hestra medan Klevshult föll med 4–5 mot Forsheda. Matchrapporter kommer senare

SIK–Stanstad slutade 8–8

Jonas Ragnarsson har ökat på till 4–1

Glädje efter 1–0. (15.46)
22.07: Nu har vi lagt ut 18 matchbilder. Se dem här
19.43: Nu har vi lagt ut ett matchreferat. Bilder kommer senare i kväll
17.13: Matchen slutade 8–8. En matchrapport och bilder kring 20.00
17.03: Det står 8–8 efter tre perioder och nu vidtar förlängning
17.01: Efter 18.12 kvitterar SIKK till 8–8
16.53: Efter 12.39 reducerar SIK till 7–8
16.47: Efter 8.41 kommer 6–8
16.37: SIK reducerade till 6–7 31 sekunder in på tredje perioden
16.22: Efter två perioder står det 5–7
16.09: Det svänger. Nu ligger SIK under med 5–7. 11.49 har spelats av andra perioden
16.02: Efter 8.10 står det nu plötslig t 5–5
15.58: Efter 5.48 av andra perioden leder SIK nu med bara 5–4
15.36 Efter en period leder SIK med 4–2
15.20: Efter 11.58 ökar SIK på till 3–1
15.18: SIK tog ledningen med 2–1 efter 10.16
15.15: Efter 8-37 kvitterade Stanstad till 1–
1
15.14: Efter 6.58 tog SIK ledningen med 1–0
I dag gäller det för Skillingaryds IK herrar. Det är seriepremiär hemma mot Stanstad. Lokalen är Skillingaryds Arena. (12.44)


SIS dam kryssade
14.38: Nu har vi en matchrapport
14.19: Det blev 1–1 för SIS dam mot Bor. En rapport kommer lite senare


Pele gick på par i dag
16.48: Pelle avslutade med en birdie och gick i dag på par och har totalt -9. Han delar plats 7
16.25: Pelle har gjort birdie både på hål 15 och 16
15.40: Tyvärr gjorde Pelle en trippelbogey på hål 13 och har i dag +3 och totalt -6
15.32: Pelle har tappat efter en dubbelbogey på tian och en bogey på elvan.
14.49: Efter halva rundan har Pelle -3 och totalt -12 i nu delad ledning
13.55: Efter fem av dagens 18 hål har Pelle -1
13.02: Tredje dagen av fyra på Europatouren i Östterike är igång. Pelle Edberg från Hook är fyra efter två dagars spel. Han inledde tredje rundan kl. 12.46 och det blev par på det första hålet. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved har -3 efter tolv hål och totalt -8. Klas Eriksson Växjö, har -1 och totalt -5 efter 17 hål


Fredag 18 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(00.01, 09.18, 10.31, 11.57)Ny på SIS-kansliet

Skillingaryds IS har anställt en ny kanslist. Det handlar om Lena Norgren, som är ett välkänt ansikte i SIS. Hon har bland annat varit kassör i ishockeysektionen i många år. Hennes man Peter är också mycket aktiv i SIS. Den här säsongen är han materialförvaltare för A-laget.
Lena efterträder Isabel Nunes som slutat. (19.01)

Pelle är delad fyra
18.45: Pelle är efter andra dagen delad fyra med 133 (-9). Han hade i dag en eagle, fem birdies, en bogey och resten par. Patrik delar plats 28 med 137 (-5) och Klas delar plats 34 med 138 (-4). Leder gör engelsmannen Benn Bahm på 129 (-13)
16.38: Pelle spelar i dag helt fantastiskt. Med ett hål kvar har han -5 och totalt -8
07.40: I dag är det andra dagen på Europatouren i golf i Österrike. Det blir spel i fyra dagar. Pelle Edberg, Hok, går ut kl. 12.10 och vi följer hans spel sen eftermiddag. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved går ut kl. 12.50 och Klas Eriksson. Växjö kl. 13.40. Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte.

Olle Nordin slutar i J-Södra
– Efter 7 fantastiska år som tränare i Jönköpings Södra IF är min känsla att det efter säsongen 2009 är dags att tacka för mig. Med allt det starka jag känner för föreningen kommer jag självklart att fullfölja mitt utgående avtal med oförminskad energi, entusiasm och professionalism” säger Olle Nordin.
– Vi respekterar Olles beslut. Han har betytt mycket för vår klubb under dessa sju år. Olle har bland annat bidragit till en ökad professionalism och målmedvetenhet i hela vår verksamhet, säger J-Södras ordförande Sune Lantz. (18.16)

Jubileumssäsongen snart slut

I år fyller tenissen i Skillingaryd 60 år och i lördags var det lite särskild verksamhet på Movalla. Läs mer. (08.39)


Torsdag 17 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(06.24, 14.38, 16.19, 17.52, 20.31)


HV föll stort mot Frölunda
I genrepet inför elitserien i ishockey blev det i kväll 5–1 (3–0, 1–1, 1–0) i mötet Frölunda–HV71. Ett reservfyllt HV hade inget alls att sätta emot Göteborgarna. HV-målet gjordes av Jukka Voutilainen. Skotten slutade 40–23. (21.58)

Alice Petterssons begravning
Läs mer. (16.46)

Kanonspel av Pelle
23.05: Efter första dagen delar Pelle plats 22. Patrik och Klas är bland många på plats 38.
14.12: Pelle svarade för en kanonfin insats i dag. Han gick på 68 slag (-3) efter 15 par och tre birdies. Just nu delar han plats 15. Patrik Sjöland gick på fina 69 (-2) och Klas Eriksson också på 69 (-2)
08.31: Pelle har inlett bra med par, par och birdie
06.26: I dag har Europatouren i golf kommit till Österrike. Det blir spel i fyra dagar. Pelle Edberg, Hok, går ut redan kl. 07.35 och vi följer hans spel några gånger. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved går ut kl. 08.15 och Klas Eriksson. Växjö kl. 09.05. Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte.


Onsdag 16 september 2009
Firas i dag – läs mer

  Maya

 Agnes

   
(07.08,11.11, 20.44)

Blev tvåa i montécup
Emelie Knusson och Jessica Flodin från Vaggeryd lyckades bra i Wången Cup monté. Vann gjorde Peter Jarvén från Halmstad med 41 poäng på de sex loppen. Han var bara tre före Emelie Knutsson. Jessica Flodin var nia med elva poäng. (23.06)

SIS får w.o.
Det blir ingen dammatch SIS–Hillerstorp på Movalla i morgon kväll. Hillerstorp får inte ihop lag på grund av sjukdomar och har därför lämnat walk over. Det betyder 3–0 till SIS. (18.03)

Tre Kronor till Jönköping
Tre Kronor spelat mot Tjeckien i i Jönköping torsdagen den 5 november. Landskampen ingår i Euro Hockey Tour-turneringen Karjala Tournament.
– Vi i HV71 är nöjda och stolta över att Svenska Ishockeyförbundet tilldelat oss denna landskamp, säger Tommy Fritz, klubbdirektör för HV71. (16.38)

Speedway flyttar ishockey
Hemmapremiären för Gislaveds SK flyttas eftersom den annars kolliderar med Lejonens SM-semifinal på onsdag den 23/9. I stället för att ta emot Kungälvs IK i Gislerinken blir det för ishockeykrigarna att åka till Kungälv på onsdag. Den 21/10 kommer Kungälv till Gislaved i stället. (14.39)

Tisdag 15 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(08.10)


Värdefull Södra-poäng
J-Södra tog i kväll en värdefull poäng i Superettan i fotboll genom 0–0 borta mot Väsby. (21.22)

Lejonen lätt till semi
Lejonen från Gislaved hade inget problem att ta sig till SM-semifinal i speedway. Det blev i kväll 55–41 mot Dackarna och totalt 104–88. Po-ngbäst var David Watt 16 (6 heat) följd av Nicki Pedersen 12 (5), Chris Holder 9 (5), David Ruud 6 (5), Piotr Swideski 6 (5) och Mikael Max 5 (4). Lejonen får ta sig an Indianerna i sin semifinal medan Vetlanda–Vargarna möts i den andra. (21.19+22.11)

SIK blir sjua...
Skillingaryds IK tippas bli sjua i serien och biträdande tränaren tippar själv de andra lagens placering. Läs mer. (00.43)

Måndag 14 september 2009
Firas i dag – läs mer

         
(07.42, 16.09)


Pontus tappade ledningen
Pontus Mejving kunde inte ställa upp i den femte deltävlingen i Energicupen i rally och därmed tappade föraren från SSMK den totala ledningen. Läs mer. (23.03)
HV71 vinner SM
Om man ska tro elitserietränarna i ishockey vinner HV71 SM-guld den här säsongen. Placeringarna blir enligt följande: 1) HV71, 2) Frölunda, 3) Linköping, 4) Modo, 5) Färjestad, 6) Luleå, 7) Skellefteå, 8) Timrå, 9) Djurgården, 10) Brynäs, 11) Södertälje, 12) Rögle. (21.44)

Tog brons i Retursladden
Daniel Halldén och Henrik Lennartsson från SSMK blev trea i Klass 2 A-förare i rallytävlingen Retursladden. Läs mer. (20.40)

Ulf Gustafsson var bäst
Det har varit torsdagsgolf. Läs mer. (17.37)
KM i foursome avgjort
Hos Götaström har det varit klubbmästerskap. Läs mer. (17.34)
Jim Classon vann
Oldboys på Götaström har tävlat. Läs mer. (17.29)

Lejonen i kvartsfinal
I morgon är det dags för kvartsfinal i Gislaved. Läs mer. (10.51)

Söndag 13 september 2009
Firas i dag – läs mer

(07.22, 12.15, 12.37, 15.03)


WIK:s damer storspelar
Waggeryds damer vann med 3–0 (2–0) borta mot Gnosjö och är nu på väg mot en andraplats i serien. Läs mer. (20.25)


IFK-seger mot Oddevold
IFK Värnamo vann med 2–0 mot jumbon Oddevold i fotbollsettan. 1–0 kom genom Martin Claesson och sedan 2–0 genom Martin Maletic. (20.07)


Storförlust för SIS bowlare
SIS bowlare hade inget att sätta emot Trossö utan föll hemma med 2–18 (4700–5506). Bäst i SIS var Sanna Doolk med 675. (20.02)


SIS dam föll med 0–3
Som väntat blev serieledande Vrigstad för svårt för SIS damer. Läs mer. (19.37)


HV vann mot Linköping
HV71 har i en träningsmatch vunnit med 3–2 (0–1, 2–0, 1–1) mot Linköping. Målen för HV gjordes av André Petersson, Jukka Voutilainen och Martin Thörnberg. HV vann skotten med 33–19. (19.22)


WIK-seger mot Öxnehaga
WIK herr vann mot Öxnehaga men det blir ändå nedflyttning till nästa säsong. Läs mer. (17.25)


SIS föll mot Frosta
SIS har i dag spelat ishockey i Höör och det blev en knapp förlust med 3–4. Läs mer. (17.05)


Vaggerydstravet avgjort
V5–1 12 YANKEE TURBO Jennifer Tillman odds 11,08 struken 4
V5–2 9 NEW CASTLE Cathrine Hellberg 4,56 12
(14.30, 14.56)
V5–3 9 IDEA W.F. Peter Untersteiner 5,74 6,1 2
V5–4 6 POLLY STREAMLINE Johnny Takter 6,03 2, 9
V5–5 3 FRISCO PE Håkan K Persson 5,08 4, 11
Rätt V5-rad 12–9–9–6–3
5 rätt: 37.480 kr (4 st)
Omsättning: 230.649 kr
(14.30, 14.56, 15.53, 15.54)


Signe Johannessons begravning
Läs mer. (14.05)


Småland femma i TV-pucken
TV-puckens slutspel pågår just nu. Småland blev femma efter att ha besegrat Gästrikland med 4–3. Det var 3–3 efter full tid och förlängning men Småland vann efter straffar. (11.53)


Trav i Vaggeryd i dag
I dag är det säsongsavslutning på Vaggerydstravet med V5 och vi kommer i eftermiddag med lite rapporter. (10.14)


Mer trav nästa år
I år har Vaggerydstravet åtta tävlingsdagar med totospel. Nästa år blir det ytterligare en tävlingsdag till nio. (10.12)


Knattar i kamp

I går möttes SIS-WIK i kamp för åttaåriga grabbar. Vi har ett bildreportage. Läs mer. (10.09)


Bomben spelade bra
Forsheda BK vann stort i bowlingens division 1 och Lars ”Bomben” Johansson från Skillingaryd hörde till de bättre. Vid segern mot Elfsborg med 14–6 (6295–5967) var Lars femma i laget med 769 och mot IFK Borås F med 15–5 (6361–5931) var han trea med 872. (10.07)


SBK föll igen
Skillingaryds BK föll i går med 8–12 (5655–5732) mot Rubinen från Tranås. SBK i division 3 har därmed inlett med tre raka förluster. Bäst i SBK var Peter Johansson med 768, Lars Petersson med 755 och Andreas Josefsson-Aldelius med 741. (08.45)


Pontus bröt i TV-Svängen
Det svänger om rallyföraren från Skillingaryds MK, Pontus Mejving med broder Oskar som kartläsare. I TV-Svängen i Hörby i går tvingades han bryta när han annars låg bra till i sin klass. I samma klass med klubbkompisarna Thomas Johansson och Mikael Engström elva av tolv fullföljande. (08.42)


Lördag 12 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(00.02, 10.29)


Sexan nästa för KSK
Nu är det klart att KSK ramlar ur division fem. Det blev nämligen förlust med 0–3 mot serieledande Värnamo Södra. Läs mer. (18.03)

ASK i genrep
På måndag spelar Anderstorps handbollsherrar säsongens sista träningsmatch hemma i sporthallen. Gästerna är HK Drott från Halmstad, vilket betyder att ASK:s tuffa uppladdning inför seriestarten i Allsvenskan fortsätter. (07.32)

Fredag 11 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
 
(00.07, 08.38, 11.57)


WIK dam är nu serietvåa
WIK dam vann i kväll mot Bodafors. Läs mer. (21.26)

SIS föll mot Kulltorp
20.07: Läs en matchrapport
19.37: SIS rasade ihop i slutet av matchen och föll med 1–5.
19.02: 20 minuter in på andra halvlek står det fortfarande 1–1
18.25: SIS spelar hemma mot Kulltorp som tog ledningen efter tre minuter. Alldeles nyss, efter 38 minuter, kvitterade Sinisa Milojevic på frispark.

Småland ute ur TV-pucken
Småland förlorade efter förlängningen i TV-puckens kvartsfinal mot Västerbotten. Resultatet blev 2–3 (2–0, 0–2, 0–1). Målet kom 49 sekunder in på förlängningen. Småland dominerade och vann skotten med 28–20 men det hjälpte inte. Småland är med detta borta från de fyra första platserna. (15.55)

VBTK vann korpen

Korpserien i fotboll är nu avslutad. Läs mer. (15.22)

Torsdag 10 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
 
(06.55, 17.11, 18.09)

SIK vann mot Hovslätt
Läs mer. (22.46)

Småland till kvarten
Småland är klart för kvartsfinal i TV-pucken efter fyra raka segrar i gruppspelet. Den femte och sista gruppspelsmatchen spelas i morgon. Stockholm, Gästrikland och Västerbotten är också klara för kvartsfinal. (21.02)

SIS med många skador
I morgon tar sig SIS an Kulltorp men det är ett skadedrabbat lag. Läs mer. (20.57)

24–22 blev 27–35
Allsvenska handbollslaget Anderstorps SK föll i träningsmatchen mot Cyrus med 27–35. Ett tag stod det 24–22 men ASK tappade mot slutet. Målskyttar ASK: Damir Futic 7 (2 straffar), Jasmin Jahic 6 (1), Patrik Söderberg 4, Daniel Mate 3, Karl Dravegård 3, Max Jonsson 2, Joel Wallgren 1 och Adam Svensson 1. (20.11)

Åke Johanssons begravning
Läs mer. (17.54)


Onsdag 9 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Kim

 Till minne
     
(06.35, 07.40, 11.29, 13.34, 13.55, 15.14, 18.27, 19.47, 22.15)


Sverige vann med bara 1–0
Det blev bara 1–0 för Sverige borta mot Malta VM-kvalet i fotboll. Målet var faktiskt ett självmål. Ungern vann med 1–0 mot Ungern medan Albanien–Danmark spelade 1–1. Med två omgångar kvar har Danmark 18 poäng, Sverige 15, Portugal 13 och Ungern 13 poäng. (22.42)

Tisdag 8 september 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(00.01, 07.42, 12.27, 19.03)SIK möter Hovslätt

SIK siktar in sig på Hovslätt på torsdag. Läs mer. (22.59)

IFK Värnamo till DM-final
IFK Värnamo herrar vann kvällens semifinal i Smålandscupen i fotboll. Det blev hela 6–1 borta mot Kalmar AIK. I finalen ställs IFK senare mot Oskarshamn. (21.39)

Sverige föll i Eksjö
I kväll såg 1.617 landskampsfotboll i Eksjö. Sverige–Danmark möttes för P16 och matchen slutade 0-3. (21.12)

Lejonen på väg mot semi
Lejonen från Gislaved vann kvällens första kvartsfinal av två mot Dackarna från Målilla. Det blev 49–47 på bortaplan och lejonen vände ett så stort underläge som 20–28 till seger. Vid det underläget tog Lejonen två raka femettor och plötsligt stod det 30–30. Dackarna ledde en gång till, med 43–41 men Lejonen vände än en gång. Nicki Pedersen var poängbäst i Lejonen med 13 följd av och Chris Holder och David Watt tio var, David Ruud åtta, Piotr Swiderski sju och Christian Agö ett. Mikael Max blev utan poäng. Returen körs i Gislaved om en vecka. (21.03)

Måndag 7 september 2009
Firas i dag – läs mer
   
(06.37, 07.06, 07.12, 09.56, 12.13, 16.50, 16.54, 23.00, 23.08)


SIK dam vann
Det blev seger för Skillingaryds IK damer mot Värnamo. Läs mer. (22.55)

J-Södra ur slag
J-Södra har det just nu tufft i Superettan i fotboll. I kväll blev det hela 1–4 i förlust mot Syrianska. Enda hemmamålet kom vid ställningen 0–4 och gjordes av Kristen Viikmäe. (21.58)

KSK-SIS spelade 1–1
21.04: Nu har vi en matchrapport
20.27: Det blev 1–1 i derbyt KSK-SIS. En rapport kommer senare

KSK–SIS spelar i kväll
Det är derby Klevshult–Skillingaryd i kväll. Vi har ingen direktrapportering. Vi kommer med slutresultat kring 20.00. (16.55)

Söndag 6 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Gesäll–
  prov
(00.01, 09.33. 16.36, 17.33, 20.28, 22.37, 23.03)


DM-medaljer till VSRK

Det har även varit DM i hoppning i Gislaved i helgen och det blev medaljer för VSRK, Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb. Det blev guld och brons till Jonna Bäckdal-Atomic Flight och Ronja Plomén-Isack. Även Ina Bäckdal-Bad Boy fick en 5:e placering. Privatbild – klicka på bilden. (22.29)


Hallby vann DM
Det har varit handbolls-DM i helgen. Hallby vann finalen över Alstermo med hela 37–19. Den moraliska finalen av Hallby–Anderstorp i semifinalen. Den matchen slutade 25–22. Anderstorp föll i bronsmatchen mot Hästö med 28–39. (22.05)


Sasa skadad inför derbyt
SIS-spelaren Sasa Milojevic kan inte spela i morgondagens derby mot KSK. Läs mer. (20.51)


Två DM-medaljer till Vaggeryd
Under lördagen avgjordes Sydöstra Götalands Bågskytteförbund Distriktsmästerskap i Jakt och Fält i skogarna utanför Rumskulla. Läs mer. (20.23)


Sjumålsskytt för WIK
När WIK dam vann med 11–0 i dag hade laget en sjumålsskytt. Läs mer. (20.01)


SIS vann bowlingpremiär

Skillingaryds IS damer spelar i år i bowlingens division 1 Östra Götaland. Laget inledde seriespelet i går genom att besegra Vinden med 13–6 (5096–4828). Bäst i laget var Jessica Aldelius med 701 närmast följd av Marita Nyman 693. Foto: Kjell Karlsson (16.46)


SBK:s bowlare föll dubbelt
Bowlarna i Skillingaryds BK spelar i år i division 3 Nordöstra Götaland och inledde i går med två förluster. Oskarshamns BK F–SBK slutade12–8 (5752–5731). Peter Johansson var bäst i SBK med 838 närmast följd av Tord Nahlbom 753 och Andreas Josefsson 733.
Eksjö BK/EBOK F vann med 13–7 (5592–5338). Bäst i SBK var Peter Johansson med 744 närmast följd av Christer Peterson med 719. (16.46)


Forsheda vann stort
I bowlingens division 1 Östra Götaland slutade matchen Forsheda BK–Team Lerum BC 15–5 (6468–5926). Robert Asplund var bäst i FBK med 900. Lars Johansson från Skillingaryd var fyra i laget med 833. (16.46)


Lördag 5 september 2009
Firas i dag – läs mer
     
(06.20, 09.30, 14.06, 18.06)


Pangloppets resultat
Vi har fått resultaten från pangloppet. Läs mer. (23.35)

Fredag 4 september 2009
Firas i dag – läs mer
         
(00.11, 09.42, 10.20, 10.35, 12.56)


Margit Anderssons begravning
Läs mer. (22.39)

WIK förlorade
22.33: Nu har vi en matchrapport
WIK förlorade borta mot Hallby med 0-2. Matchrapport kommer senare ikväll. (20.39)
Regnig sponsorgolf

Det har varit sponsorgolf på Götaström. Läs mer. (13.16)
Pelle går inte vidare
16.11: Tyvärr gjorde Pelle en bogey på näst sista hålet och hamnade på -1 i dag. Troligen är han med det utslagen
12.25: Tyvärr gjorde Pelle en dubbelbogey på hål 13 och har i dag -2 och totalt par
12.19: Pelle har nu åter -4 efter en birdie på det tolfte hålet
11.45: Efter tio hål har Pelle i dag -3
10.59: Pelle har nu -4 efter sju hål
10.38: Pelle har inlett dagens spel strålande med -3 efter fem hål
I dag fortsätter Europatouren i golf i Schweiz. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.10 och vi följer hans spel från cirka 11.00. Av smålänningar i övrigt startar Klas Eriksson, Växjö kl. 13.00. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved och Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte. (00.11)

Torsdag 3 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Kasper
   
(08.17, 21.15)

Fick träffa stjärnorna

SFK firade i helgen ett tioårsjubileum där en del i firandet var Finnkampen. Läs mer. (22.52)


Bengt-Erik Brånns begravning
Läs mer. (20.47)


Daniel tillbaka i ASK
– Vi kan nu presentera att en före detta ASK-are gör comeback i föreningen. Daniel Mate har den senaste säsongen spelat i Alstermo och var med sitt skytte en del i att klubben gick upp till ettan.
Det säger Pelle Albertsson i allsvenska handbollsklubben Anderstorps SK. (17.46)


Egen webb för HK Vaggeryd
Vi har lagt in länkar på olika sidor till HK Vaggeryd som skaffat en ny, trevlig webb. Se den här. (15.32)


Pelle gick på 73 slag
19.12: Pelle tappade tyvärr på de sista hålen och fick 73 (+2). Han delar plats 116
16.38: Pelle hade bogey på både hål sju och åtta och ligger nu på par
16.00: Pelle har efter sex hål fina -2
15.00: Pelle har inlett med -1 efter tre spelade hål. Klas Eriksson gick på fina 68 (-3)
08.54: I dag har Europatouren i golf kommit till Schweiz. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 14.10 och vi följer hans spel då och då. Av smålänningar i övrigt har Klas Eriksson, Växjö nyss börjat spela. Patrik Sjöland, Isberg, Gislaved och Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte. (08.54)


Carl-Eric Svenssons begravning
Läs mer. (08.29)


Onsdag 2 september 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.07, 07.59, 17.30, 20.18)


SIK dam mot Gnosjö
Första omgången av damernas DM i innebandy är lottat. Skillingaryds IK får ta sig an Gnosjö IBF. Segraren får i följande omgång ta sig an Jönköpings IK. (23.06)


Tisdag 1 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Linda
 
(00.01, 08.27, 13.52, 22.20)

Lejonen mot Dackarna
Det blir Smålandsderby i en av kvartsfinalens i SM i speedway när Lejonen ställs mot Dackarna. Första matchen går i Gislaved den 8 september med retur tisdagen därpå i Målilla. Övriga matcher är Vetlanda–Indianerna och Västervik–Vargarna. (23.06)
Sveriges bästa kommer
Sveriges just nu bästa kvinnliga långdistansare kommer till Pangloppet på fredag. det är Isabellah Andersson, som för övrigt vann Pangloppet för två år sedan. I lördags tog hon en seger i Finnkampen och i söndags vann hon Tjejmilen. 28-åriga Isabellah med rötterna i Kenya och som numera bor i Blekinge är en av Sveriges mest omskrivna friidrottare just nu. en annan av favoriterna i loppet är Jenny Johannesson som liksom Isabellah tävlar för Hässelby. Bland de manliga i Pangloppet märks Laban Siro som vann förra året och han är ganska ofta i Skillingaryd även i övrigt. Förra årets trea Robert Limo hör också till de föranmälda. (21.34)

Lejonen vände och vann
Lejonen från Gislaved var illa ute mot Vargarna men vände matchen och vann med 49–47. Det var 28–32 i paus och ännu tidigare har Vargarna en ledning med tio poäng.
Poängen för Lejonen: David Watt 11 (6 heat), Nicki Pedersen 11 (5), David Ruud 9 (5), Mikael Max 7 (5), Piotr Swiderski 6 (4), Ricky Kling 4 (4) och Anton Göthberg 1 (3). (21.15)

SIS föll med 0–3
20.40: Nu har vi en matchrapport
20.25: Det blev förlust med 0–3
19.24: SIS dam möter i kväll serieledande Vrigstad. Det står 0–2 en bit in på andra halvlek.
Malmsten svingade bäst
Oldboys på Götaström har tävlat. Läs mer. (16.16)