Till startsidan för WIK här Startsidan för WIK fotboll Startsidan för WIK damfotboll

WIK har fortfarande chans till trean
Inlagt lördag 10 oktober 2009

WIK har fortfarande chans till spel i division 3 nästa år sedan det blivit 4–1 (3–0) borta mot RefteleÅs.

Första halvlek var oerhört bra från WIK och Debbie Harrysson gjorda då äkta hattrick.

Premiärmål
I andra halvlek gjorde Matilda Stålknapp 4–0 och det var hennes första mål i seniorlaget.
Därefter kom hemmalaget in lite i matchen med en reducering. Laget hade fler chanser men Evelina Kimmehed i WIK-målet storspelade.

Chansen
WIK har nu spelat färdigt och får förlita sig till att RefteleÅs besegrar Älmhult borta i den sista matchen och då inte med mer än fyra mål.

Poängen
Spelarpoängen i WIk går i dag till Debbie Harrysson 3, Evelina Kimmehed 2 och Matilda Stålknapp 1. Övriga i laget får klart godkänt och tränaren Kent Gustavsson ger alla tjejer i laget ett stort beröm för en fin genomförd säsong.

Per Bunnstad

Knapp förlust mot Älmhult
Inlagt lördag 3 oktober 2009
Se referat och bilder här
WIK klart för kvalspel
Inlagt söndag 27 september 2009

Det blev en spännande kväll för WIK men allt ordnade sig tack vare seger med 3–1 (1–0) borta mot Ljungby.

Lika spänt som det var i matchen var det med resultatrapporteringen från Ryssby–Bor. WIK hade en ledare på plats i Ryssby, som kunde rapportera mål efter mål för Ryssby. WIK fick målskillnaden 57–19 mot 57–21 för Bor. Om Bor vunnit med 9–1 i stället för 7–1 hade det laget nått andraplatsen.

Skönt med kval

– Det känns fint att få kvalspela, säger WIK-tränaren Kent Gustavsson.
Han ger stort beröm till hela laget; alla kämpade för segern och WIK var också det bättre laget.

Svacka
WIK hade en svacka och det var när Ljungby reducerade till 1–2. Hemmalaget tryckte då på en de men utan att skapa så väldigt många målchanser. När så Debbie Harrysson ökade på ledningen kändes det ganska säkert. Man hade ju telefonkontakten och Bor orkade inte göra fler mål än 7–1.

Målen
Debbie Harrysson inledde målskyttet och avslutade det också. WIK-målet emellan gjordes av Moa Björk.

Spelarpoängen
Spelarpoängen går till Jane Wennberg tre, Isabell Edström två och Moa Björk en.

Kvalet
Hur kvalspelet blir tillkännages inte förrän i morgon.

Klar WIK-seger
Inlagt söndag 20 september 2009

WIK dam gjorde sin plikt och vann med 4–0 (4–0) mot Hånger. Därmed blir det mycket spännande i sista omgången om WIK eller Bor ska knipa kvalplatsen till division 3.

WIK gjorde en mycket bra match. Även Hånger spelade bra, men hade svårt att skapa målchanser.

Extra plus
Speciellt bra var WIK:s försvarsspel där extra plus går till Jane Wennberg och Matilda Åberg. På mitten slet Angelica Gustavsson som vanligt bra och framåt var Debbie Harrysson som så ofta målfarlig.

Nollan igen

Det här var fjärde raka matchen utan något insläppt mål för WIK.

Poängen tre, två och ett går till Jane, Matilda respektive Angelica.

Målen
Målen för WIK ghordes av Debbie Harrysson 2, Julia Holm och Isabell Edström.

19–0 på tre matcher
Inlagt söndag 13 september 2009

WIK vann med 3–0 borta mot Gnosjö och är nu på väg mot en andraplats i serien.

Första halvlek bra ruskigt bra från WIK och 2–0 var klart i underkant. I andra var det däremot jämnt och Gnosjö hade en mycket bra första del av den halvleken.
– Vi var riktigt på tårna i första halvlek men i andra flyttade Gnosjö upp spelet och satte press på oss, säger WIK-tränren Kent Gustavsson.

Evelina storspelade
Samtidigt som Gnosjö pressade fick laget i stort frisparkar för ingenting och det var då målvakten Evelina Kimmehed som räddade WIK. Hon var helt suverän i målet och är en tjej som skulle kunna bli målvakt högt upp i seriesystemet.

– Det känns fint nu med en andraplats i serien och på de tre senaste matcherna har vi 19–0 i målskillnad, säger WIK-tränaren.

Målen
Kvällens målskyttar var Debbie Harrysson två och Nathalie Gustavsson.

Spelarpoängen går till Evelina Kimmehed tre, Debbie Harrysson två och Nathalie Gustavsson ett.

WIK dam är nu tvåa
Inlagt fredag 11 september 2009

I kväll vann WIK dam den uppskjutna matchen mot Bodafors.

Det blev 5–0 (2–0) till WIK efter kanske säsongens bästa spel.
WIK-tränaren Kent Gustavsson var mycket nöjd med tjejernas insats.
– Det var en ruskigt fin laginsats. Vi spelade helt ut Bodafors, noterar Kent.

Alla var bra
Alla får klart godkänt med extra plus till Julia Holm, Nathalie Gustavsson och Julia Gustavsson. De får spelarpoängen tre, två och ett.

Målen
Målen gjordes av Julia Holm två samt Debbie Harrysson, Josefin Gustavsson och Isabell eEdström.

Serietvåa nu
WIK gick nu upp till andraplatsen som betyder kvalspel, men ett par lag skuggar i tabellen.

11–0 för WIK dam
Inlagt söndag 6 september 209

WIK dam tog en storseger i dag, hela 11–0 (5–0) hemma mot Ryssby.

Det var spel mot ett mål nästan hela matchen och WIK:s målvakt Evelina Kimmehed blev till och med målskytt. Hon gjorde ett straffmål.

Sju mål av Debbie
Klart målfarligast var som så ofta Debbie Harrysson. I dag blev det hela sju fullträffar. Josefine Gustavsson svarade för två mål men ett av dem var lika mycket Isabelle Edströms. Natalie Gustavsson gjorde det återstående målet.

Mot kval...

Genom kvällens seger har nu WIK en god chans att nå andraplatsen i serien, vilket i så fall betyder kvalspel uppåt.

Poängen till spelarna fördelar sig så här: Debbie Harrysson tre, Matilda Stålknapp två och Isabelle Åberg ett.

WIK föll med 1–5 mot Gislaved
Inlagt onsdag 26 augusti 2009

Inte oväntat var serieledande Gislaveds IS för bra och vann matchen med 5–1 (4–0).

– Gislaved var helt enkelt för bra och vi kom inte igång med vårt eget spel. Vårt markeringsspel fungerade inte även om det blev bättre i andra halvlek, säger WIK-tränaren Kent Gustafsson.

Jämn halvlek
WIK ryckte upp sig i andra halvlek och då blev det både målmässigt och spelmässigt jämnt. Debbie Harrysson gjorde WIK-målet.

Matilda var bäst
Ett extra plus till Matilda Åberg. Spelarpoängen tre, två och ett går till Matilda Åberg, Nathalie Gustafsson respektive Debbie Harrysson.

Klar seger mot Forsheda
Inlagt söndag 23 augusti 2009

Det blev hela 6–1 (1–1) mot Forsheda.

Första halvlek var inte bra från WIK men i andra var tjejerna riktigt på topp.

Spännande
Det blev lite onödigt spännande när Forsheda reducerade till 2-3 men när WIK strax efter gjorde mål var det i fortsättningen i stort sett bara hemmalaget på plan. WIK spelade då ut Forsheda och kunde vinna med klara 6-2.

Hela laget får överbetyg. Spelarpoängen tre, två och ett går till Jane Wennberg, Matilda Stålknapp och Debbie Harrysson.

Fyra mål av Debbie
Målen gjorde av Debbie Harrysson 4, Josefin Gustavsson och Julia Holm

Möter serieettan
I nästa match väntar Gislaveds IS som verkar vinna serien i stor stil men WIK har faktiskt häng på silverplatsen.

WIK vände och vann mot Bor
Inlagt söndag 16 augusti 2009

WIK vann borta mot Bor. Det blev 2–1 sedan Bor hade ledningen efter första halvlek.

Första halvlek var inte alls rolig för WIK.
– Nej, vi fick slå ifrån oss. Då var det inte alls bra, säger WIK-tränaren Kent Gustavsson.

Som ett nytt lag
Efter pausen var det som om lagledningen hade fått fram ett helt nytt lag:
– Tjejerna visade en oerhörd moral. Det var som ett helt nytt lag, konstaterar Kent som berömmer samtliga spelare.

Båda målen
Deborah ”Debbie” Harrysson visade prov sedvanlig målfarlighet. Hon kvitterade och gjorde mitt i halvleken 2–1. Strax efter hade hemmalaget ett friläge men WIK-måvlakten Evelina Kimmehed räddade snyggt.
WIK kunde sedan ganska säkert hålla undan till en trepoängare.

Trepoängaren går till Debbie, tvåan till Evelina och ettan till Josefin Gustafsson. Hela backlinjen spelade också suveränt.
Genom segern har nu WIK plötsligt häng på topplagen.

3–0 i jämn match
Inlagt tisdag 23 juni 2009

WIK vann med 3–0 (2–0) mot Hultsjö/Atom och det var trots segern en jämn match. På de tre senaste matcherna har WIK tagit nio poäng och målskillnaden på dessa är 10–0.

I slutet av första halvlek tog WIK över men faktum var att gästerna hade ett par klara målchanser genom främst ett par ribbträffar. WIK hade å andra sidan samma otur i andra halvlek,

Kanonbra
– Vi var lite giftigare framför motståndarmålet och det fällde avgörande i en kanonbra match, säger WIK-tränaren Kent Gustavsson.

Debbie är målfarlig
Som ofta handlar det mycket om Debbie Harrysson framåt. I kväll gjorde hon två mål medan Nathalie Gustavsson svarade för ett mål.

Bra backlinje

Hela fyrbackslinjen spelade stabilt i laget liksom målvakten Evelina Kimmehed.

Poängen
Spelarpoängen går till Matilda Åberg 3, Evelina Kimmehed 2 och Jane Wennberg 1. Särskilt plus även till Debbie Harrysson.

Sommaruppehåll
Det här var sista matchen före sommaruppehållet men det är någon träning till innan det blir lite paus från officiella träningar.

Säker seger för WIK dam
Inlagt 14/6 2009

WIK dam vann med klara 3–0 (1–0) mot Ljungby B.

– Det var suveränt spel, tjejerna var mycket bra, berömmer WIK-tränaren Kent Gustavsson.

Bra målvakt
Han tycker att det mycket väl kunde ha blivit dubbla målskörden men Ljungby hade en suveränt bra målvakt.
– Vi hade nog 10–12 fina målchanser och Ljungby bara en enda, berättar Kent.

Medvind
I andra halvlek hade WIK vinden i ryggen och tjejerna trodde nog att det skulle räcka för att dar ifrån. I stället hade Ljungby tio bra minuter men sedan kom hemmalaget tillbaka och spelade ut hela registret.

Lossnade
– Det var kul att det lossnade lite på hemmaplan för oss, säger WIK-tränaren.

Målen
Deborah ”Debbie” Harrysson var som vanligt målfarlig. Hon svarade för två av fullträffarna och Julia Holm för det resterande.

Beröm
Kent ger alla spelarna beröm. Poängen tre, två och ett går i tur och ordning till Julia Holm, Mathilda Åberg och Debbie Harrysson.

Kanonmatch mot Hånger
Inlagt 8/6 2009

Som väntat hade inte WIK något problem att bortabesegra nästjumbon Hånger. Det 4–0 (3–0) och det kunde ha blivit ännu fler mål.

– Det var stundtals spel mot ett mål, berättar WIK-tränaren Kent Gustafsson och det var mot hemmamålet det var tryck.
Hånger hade bara ett par skott på mål och de togs säkert av åter inhoppande Josefin Gustafsson.

Tre mål av Debbie
Deborah Harrysson var som så ofta målfarlig med nu tre fullträffar. Det återstående målet gjordes av Julia Holm.

Kent ger spelarpoängen så här: Matilda Stålknapp 3, Deborah Harrysson 2 och Matilda Åberg 1.

WIK föll med 0–1
Inlagt 3/6 2009

Trots en mycket bra insats förlorade WIK i går hemma mot Gnosjö Spirit. Resultatet blev 0–1 (0–0).

– Tjejerna var bra under hela matchen, säger tränaren Kent Gustafsson.
Han pekar på en mängd chanser som frilägen, stolpe, boll på mållinjen...
– Ja, bollen ville helt enkelt inte in, noterar Kent.

Mål efter hörn
I andra halvleken tog Gnosjö ledningen efter en hörna. Efter detta höjde sig WIK lite mer och skapade en rad vassa chanser.

Beröm
Kent ger stort beröm till alla spelarna.
Spelarpoängen går till Matilda Stålknapp 3, Angelika Gustafsson 2 och Matilda Åberg 1.

Säker seger mot Ryssby
Inlagt 24/5 2009

Trots bara 1–1 i halvtid blev det en säker seger med 4–1 när WIK besegrade seriens jumbo Ryssby borta.

WIk spelade matchen bra förutom att man sumpade lite för många målchanser i första halvlek.

Snabb start
– Vi två snabba mål i början av andra halvlek och sedan kunde vi spela ut, säger WIK-tränaren Kent Gustafsson.

Målen
Debbie Harrysson var som vanligt målfarlig med tre fullträffar i kväll. Det fjärde gjordes av Nathalie Gustavsson

All bra
Alla får stort beröm för sina insatser med extra plus till Nathalie Gustavsson, Julia Holm och Debbie Harrysson som får poängen tre, två och ett. Utespelaren Josefine Gustavsson som vaktade målet i dag ska också ha extra beröm.

WIK dam kryssade
Inlagt 17/5 2009

Det blev 1–1 (1–1) för WIK dam hemma mot Bodafors.

Första halvlek var jämn men i andra dominerade WIK stort utan att lyckas avgöra.
– Vi hade bland annat flera frilägen och med tanke på alla chanser borde vi ha vunnit, säger tränaren Kent Gustavsson.

Bra spel
WIK gjorde förutom måltorkan i andra halvlek en mycket bra match. Särskilt imponerande att se var hela backlinjens agerande.

Mål bakåt
Bodafors tog ledningen sedan bollen studsat fram och tillbaka olika spelare emellan i WIK:s straffområde. Kvitteringen var desto snyggare. Sandra Karlsson klappade snyggt in kvitteringen.

3, 2 och 1
De tre som får poängen 3, 2 och 1 i dagens match är i tur och ordning Jane Wennberg, Sanna Karlsson och Isabell Åberg.

Inlagt 12/5 2009

WIK tog en klar seger med 4–0 (4–0) borta mot Forsheda.

Det var fyra mål i första halvlek och det kunde ha blivit lika många till i den andra men då hade tjejerna inte det rätta flytet.

Debbie i måltagen
Debbie Harrysson var med i laget igen efter två matchers brotavaro. Hon visade som vanligt målfarlighet med tre mål. Det fjärde gjordes av Julia Holm.

Alla riktigt bra
– Det var suveränt bra spel av alla i laget och jag skulle kunna räkna upp alla, säger tränaren Kent Gustavsson.
Många lyfte sig en klass och det ser lovande ut för fortsättningen.

Debbie Harrysson för kvällens trepoängare med två till 16-åriga Jane Wennberg – hon fyller 17 i morgon - samt ettan till Isabell Åberg. Andra extra duktiga var Julia Gustavsson, Ida Hansson, Matilda Stålknapp med flera.

Blev nästan kall
Den enda som var lite anonym WIK var målvakten Evelina Kimmehed som brukar vara så bra annars. Den här kvällen fick hon ingen chans att briljera eftersom Forsheda inte hade många farligheter. Evelina stod nästan och blev kall i målet.

Bra spel – ändå förlust
Inlagt 6/5 2009

WIK svarade för en fin insats men föll ändå med 0–3 (0–1) mot Bor.

Ser man till spel och målchanser är 0–3 ett mycket konstigt resultat. Det var nämligen WIK som förde spelet och särskilt i första halvlek.
– Vi låg på mycket bra då men borde ha haft ledningen. I stället kontrar Bor in sitt ledningsmål och det kändes inte så kul, säger WIK-ledaren Kent Gustafsson.

Bor var effektivt
WIK fortsatte att spela bra men Bor kunde utöka sin ledning. WIK flyttade fram positionerna men då kom i stället 0–3,

Fin insats
– Tjejerna gjorde en jättefin insats. Det var riktig kämpaglöd men spetskompetensen i avslutningarna saknades, säger WIK-tränaren.

Nära, nära mål

WIK hade ett par bollar som dansade på Bors mållinje men laget hade inte marginalerna med sig.

Poäng till spelarna
Alla får klart godkänt och lagledningen hade lite svårt att ge några betyg till vår poängliga men fastnade för följande: Isabell Åberg 3, Matilda Åberg 2 och Josefine Gustafsson 1.

WIK kämpade men GIS för bra
Inlagt 3/5 2009
Domaren utbytt när WIK vann
Inlagt 26/4 2009

När WIK vann med 3–0 (1–0) borta mot Hultsjö/Atom var det mest dramatiska att domaren blev utbytt med kvarten kvar av matchen. En ur publiken kallades i stället in för att ersätta den skadade domaren.

WIK dominerade ganska stort och spelade i denna första seriematchen stundtals fin fotboll. Debbie Harrysson visade sin målfarlighet med två fullträffar medan Nathalie Gustafsson gjorde ett mål.

Stabil insats
– Jag tycker att vi spelade stabilt, säger Kent Gustafsson i WIK.
WIK skapade mycket och det kunde ha blivit en större seger än vad det till slut blev.

Poängbäst
WIK hade ett mycket jämnt lag och det var svårt att plocka ut 3, 2, 1 i poäng, men ledarna fastnade i tur och ordning för målvakten Evelina Kimmehed, Debbie Harrysson och Nathalie Gustafsson.

Pensionär dömde
Den inte särskilt unge domaren – 65 år – hade svårt att hänga med i matchen och med kvarten kvar av matchen skadade han sig i vaden och fick utgå. En ur publiken med domarvana togs hans plats och skötte det bra.

WIK-segrar på träningsläger
Inlagt 19/4 2009

I helgen har WIK varit på träningsläger i Vrigstad och dessutom spelat två matcher.

WIK vann i går med 3–2 (1–1) mot Vrigstad och det var en match med mycket böljande spel.
Första halvlek var mycket jämn men i andra var WIK det något bättre laget.
Alla tre målen gjordes av Debbie Harrysson och som tillsammans med målvakten Evelina Kimmehed får extra plus.

Nära tappa
I dag vann WIK med 4–3 (4–1) mot Ekhagen. Debbie Harrysson gjorde tre mål och Nathalie Gustafsson ett. Första halvlek var riktigt bra från WIK men i andra tog den helgen ut sin rätt. Ekhagn kunde dominera och det var endast tack var storspel av Evelina Kimmehed i målet som det blev seger.

Bra läger
WIK-ledaren Kent Gustafsson var mycket nöjd med tjejernas insats. Det var ett bra läge med fint boende och god mat på Vrigstad Värdshus samt bra träningar och matcher.
Nu väntar lite träning under veckan för att skador på några spelare ska gå över och att alla blir tillräckligt laddade i seriepremiären borta mot Hultsjö/Atom den 26 april.

Första segern för säsongen
Inlagt 4/4 2009

WIK dam tog en första seger för säsongen och en skön sådan.

Det blev klara 4–1 (2–1) mot Torpa FF på Jordbrovallen i Jönköping.

Laginsats
– Det var en bra laginsats och nästan spel mot ett mål hela matchen, säger WIK-ledaren Kent Gustafsson.
det va bara i tio minuter av första halvlek som hemmalaget höll spelet uppe. Sedan var det WIK för hela slanten.

Målen
Debbie Harrysson gjorde tre mål och Rebecka Mulligan ett.

Alla bra
Alla i WIK får klart godkänt och det var för övrigt första segern för säsongen. Matchen ingick i Smålandscupen där WIK nästa gång möter Habo. Det blir spel på annandagen.

WIK dam föll knappt
Inlagt 20/3 2009

WIK dam spelade mycket bra men det blev ändå förlust med 1–2 (1–2) mot Hagapojkarna.

Matchen ingick i Smålandscupen och det är fyra lag i denna grupp.
– Vi gjorde en mycket bra match och den kunde ha slutat hur som helst, säger WIK-tränaren Kent Gustafsson.
Hagapojkarna tog ledningen men WIK kvitterade bara par minuter senare genom Nathalie Gustafsson.

Haga tog ledningen
WIK fortsatte att spela bra men hemmalaget kunde trots det ta ledningen med 2–1, som visade sig bli slutresultatet.

Räddade straff
Hagapojkarna, som spelar i femma mot fyra för WIK, fick tack vare detta en straff på valfri tid i matchen. denna slogs i slutet men WIK-målvakten räddade.

Bra genomfört
WIK svarade sammantaget för en bra match. Alla får godkänt med extra plus till målvakten Evelina Kimmehed