Till startsidan för WIK här Startsidan för WIK fotboll Startsidan för WIK damfotboll WIK damfotboll 2009

Älmhult framme i en farlighet men den här gången blir det inget mål.
WIK kämpade men GIS för bra
Inlagt lördag 3 oktober 2009

Trots en bra insats föll WIK med 1–2 (1–1) i kvalmatchen till division 3 mot Älmhult B.

WIK inledde matchen mycket starkt och 1–0 kom efter åtta minuter. Angelica Gustavsson fick drömträff från 20 meter och bollen for i en båge över gästernas målvakt.

Pressade
Hemmalaget fortsatte att pressa på men det var stopp vid straffområdet. Det blev få riktigt bra målchanser.

Fick straff
Spelet jämnade ut sig och Älmhult skapade några farligheter. Efter 31 minuter kom också kvitteringen. Älmhult fick en minst sagt tveksam straff. Domaren ansåg att en hemmaspelare fällde en spelare från Älmhult men det var nog helt.

Som en tvål
Evelina Kimmehed i WIK-målet var nära att rädda straffen men på grund av regnet var bollen som en tvål och hon lyckades inte greppa den.

Som en storm
I andra halvlek var det lite sämre spel och trots att WIK kämpade hade en motvind. Det blåste mycket kraftigt i andra halvlek och det var WIK mot hade motvind och ett allt bättre Älmhult att kämpa emot.

Förlustmålet
WIK såg ut att klara oavgjort men ett par minuter före slutet kom Älmhults segermål. De straffar som följde efter ordinarie speltid vann WIK och de kan bli betydelsefulla om alla tre lagen i gruppen hamnar på samma poäng och målskillnad.

Mot RefteleÅs
Nu måste WK vinna borta mot RefteleÅs och sedan gäller det att RefteleÅs i sin tur vinner över Älmhult. Då blir det en målskillnadsaffär om vilket lag som går upp i trean.

Spelarpoängen
Evelina Kimmehed får tre poäng, Angelica Gustavsson två och Isabell Åberg ett.

Per Bunnstad

Kamp och länge var det WIK som var bättre.
WIK ägde mycket boll i början av matchen och verkade gå mot en seger.
WIK hade flera farligheter.
Vittröjade WIK anföll friskt i början av matchen.
Älmhult kvitterade på straff men det var ytterst nära att WIK-målvakten Evelina Kimmehed hade räddat.
WIK framme i en av flera farligheter i första halvlek.
Kamp och WIK-anfallet fungerade bra i början av matchen.
1–0 till hemmalaget på ett kanonskott.