Nyheter
Tisdag 30 juni 2009
Brolyft i Vaggeryd
I dag har den nya bron på Södra Parkvägen vid Nestors i Vaggeryd lyfts på plats med hjälp av två rejäla kranar. Bron, som är gjord i trä, väger cirka 18 ton och är drygt 18 meter lång. Läs mer på kommunens sida. (21.50)

”...ersatts av små söta gemener...”
Bitte bloggar. Läs mer. (20.05)

Stora skador efter åskan

Åskovädret resulterade i ett tiotal larm och en bil fastnade i meterhögt vatten i Svantes Undergång. Läs mer. (18.33)

Kraftigt åskväder
Just nu är det ett mycket kraftig åskväder över Skillingaryd och det verkar dra sig norrut. (15.29)

Olycka vid Vaggeryd södra
18.15: Dessbättre skadades ingen vid olyckan
En trafikolycka ägde för cirka 20 minuter sedan rum på E4:an i södergående körfält. Det var vid den södra infarten till Vaggeryd. Troligen rör det sig om en singelolycka med okänt skadeläge. (14.18)
Första sommarbilden

Vi har fått den första sommarbilden. Se mer här och om hur du själv kan skicka oss en bild. (13.27)

Inbrott på värmeverk
Under helgen har någon klippt upp stängslet till värmeverket vid Håkan Trulsons väg i Vaggeryd. En ruta krossades till en lastbil och ur denna stals en borrmaskin. (13.25)

Stal elverkyg
En sommarstugeägare vid Sandsjön utanför Vaggeryd har drabbats av ett inbrott i ett uteförråd. Någon hade brutit upp två dörrar och ur byggnaden stulit ett antal elverktyg. (13.25)

Stökigt vid camping
Kl. 00.12 i natt kom larm om att det var stökigt vid campingplatsen vid Hjortsjön i Vaggeryd. Bilburen ungdom körde omkring och störde campinggästerna. När polisen kom hade ungdomarna hunnit försvinna. (13.25)

Skjutfältet är stängt
Med anledning av stor brandrisk är skjutfältet utöver de annonserade tillträdesförbuden stängt vid stor brandrisk, alltså då eldningsförbud råder. Detta gäller just nu för norra delen under rådande säsong. Tillträdesförbudet gäller enligt en lag från 2003 om skydd mot olyckor. (13.08)

Strand är företagsvänlig
Thomas Strand (s) från Vaggeryd är enligt Företagarna länets mest företagsvänlige riksdagsledamot. Samtidigt är han elva bland oppositionens alla riksdagspolitiker. Etta där är Marie Engström (v). (12.37)

Naturen vid Hjortsjön...

Dan Damberg presenterar i dag på natursidan en rapport med 30 bilder från Hjortsjön. Läs mer. (07.45)

Måndag 29 juni 2009
Ett historiskt spadtag...

För några timmar sedan togs ett historiskt spadtag. Läs mer. (22.36)

Sång på Hjulafton...

Det var en del sång på Hjulafton i Skillingaryd. Läs mer. (21.28)

Miljonsatsning på arbetslösa
Kommunen får nio miljoner kronor i bidrag till en storsatsning vid Fenix. Cirka 400 arbetslösa får utbildning och detta betyder samtidigt att de varslade lärarna får stanna kvar. Gymnasiechefen kristina Athlei (bilden) är glad. Läs mer. (19.16)

Kristin blev president

I dag har Rotarys första kvinnliga medlem blivit dess president. Läs mer. (18.18)

Se upp med viltet
I natt och på morgonen har det varit ett flertal bilolyckor och nära olyckor med rådjur och älg.
Kl. 05.30 kördes ett rådjur på vid E4 förbifart Vaggeryd södra. Djuret fick avlivas.
Kl. 06.20 kördes ett rådjur på mellan Bockebo-Häradsköp på väg 152. Rådjuret skadades och försvann. Ingen i bilen skadades och fordonet fick lite skador på fronten.
Kl. 09.15 blev ett rådjur påkört på E4:an alldeles söder om Skillingaryd. Djuret dog. Det blev ingen personskada och bilen blev bara lätt åtgången.
Vid tretiden i natt hade två älgkalvar förirrat sig innanför viltstängslet på E4 vid Klevshult. Tack vare att stängslet klipptes upp kunde djuren ta sig i säkerhet. (15.44)


Jetskiåkare får böta
I går berättade vi om en person som åkte jetski – vattenskoter – i Långasjön i Åker. Den cirka 50-årige mannen från Skillingaryd som åkte på sjön visade upp ett tidningsurklipp från Svenska Dagbladet förra året där det står att det är tillåtet att åka jetski. Men det stämmer inte och mannen riskerar nu böter. (15.36)

Problem med e-posten
Det har varit en del problem med Telias e-postserver. Flera meddelanden som skickats de senaste dagarna börjar rulla in först i dag. Det handlar bland annat om en del firarbilder. Vi beklagar detta men hoppas att det fungerar bra nu. (14.45)

Storbrand i Lanna
Det brinner mycket kraftigt från företaget Swerec i Lanna och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus. (13.51)

21 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 21 grader. (12.25)

Pollenkollen
Under helgen uppmättes höga halter gräspollen. Genom det varma vädret väntas även fortsatt höga till mycket höga halter av gräspollen. (12.07)

Ännu mer sommarkul

Kommunens Sommarkul fortsätter. Läs mer och se bilder här. (09.37)

Kristin blir president
På dagens Rotarymöte sker skifte av president i Skillingaryd-Vaggeryds Rotaryklubb. Kristin Stark efterträder Carl-Gunnar Karlsson som varit president under det senaste året. (09.37)

Mer skolmat...
Vi har nu lagt in skolmatsmenyerna för de närmaste sju veckorna. Se uppgifterna här. (08.16)

Sommarbilden
Nu i sommar välkomnar vi alla intresserade att skicka oss foton eller filmer från sommarlivet 2009. Vi lottar ut några trisslotter bland alla bidrag. Läs mer. (07.26)

Stort kafferep...

I morgon är det dags för ett kafferep som heter duga i Vaggeryd. Jea Jonsson som tidigare bjudit in till stora kafferep har nu ordnat ett sådant för sin mor Wanja. Läs mer. (06.17)

Bra miljöarbete här
Sveriges kommuner har granskats ur ett miljöperspektiv och vår kommun hamnar på delad plats 61. Här är några av kommunerna i länet: Värnamo 51, Vaggeryd 61, Jönköping 80, Nässjö 87, Gislaved 138, Sävsjö 191, Gnosjö 213,
Källa: Tidningen Miljöaktuellt. (06.01)


Söndag 28 juni 2009
Vem har sett cykeln?
En cykel blev igår stulen vid öltältet på lägret. Det är en Crescent – Åkulla, lila och vit i mountainbike-stuk. Om någon skulle hitta den kan uppgift lämnas här. (17.16)

Dans på Hjulafton...

Det dansades på Hjulafton i Skillingaryd. Läs mer. (17.14)

Åkte jetski lagligt?
En person anmälde i går för polisen att någon åkte jetski i norra delen av Långasjön vid Åker. En polispatrull åkte till platsen och tog del av ett papper som jetskiägaren hade och i detta skulle det framgå att han faktiskt hade lov att åka jetski i sjön. Frågan utreds just nu av polisen. (16.40)

Viltolycka vid Hook
Natten till i går inträffade en krock personbil-rådjur emellan på riksväg 30 cirka 400 meter söder om Hooks Herrgård. Rådjuret men ingen ingen i bilen skadades. Bil fick skador på framskärmar och lyktor. (16.38)

Skogsbrand vid Sjöbo
Kring 06.00 rapporteras en brand i närheten av Sjöbo, där det just nu hålls ett stort scoutläger. Det var cirka 60 kvadratmeter skog som brann. det finns en del som tyder på att någon varit oaktsam när man skulle göra upp eld. (14.38)

Eldningsförbud råder
Från och med i dag råder eldningsförbud i hela Jönköpings län. (14.36)

Unga folkraceförare...

En av aktiviteterna på Hjulafton i Skillingaryd var att få kika på en folkracebil eller rallybil. Läs mer. (07.18)

Lite ändrat om Bissefällarns
Det blir delvis en ändring av placeringen av ”Bissefällarns konst i Skillingehus i Skillingaryd. Först var det tänkt att det bakre utrymme av danslokalen skulle användas men nu blir det inte så. Däremot tas som planerat stolförrådet, väggar och vissa utrymmen ned till danslokalen i anspråk. Arbetet med att ställa lokalerna i ordning tas inom kort. Den totala kostnaden för inköp av konst och inredning ligger på 505.000 kronor varav kultur- och fritidsnämnden bidrar med 75.000 kronor. (06.12)

Ja till servering
Kultur- och fritidsnämnden är positivt inställd till serveringstillstånd vid baden i Linneryd och Sandsjön i Hok. Det är Dag Gustavsson och Linda Bolmvik som har Granlidens Café i Nåthult som ansökt. (00.21)


Lördag 27 juni 2009
Baby Alice på Hjulafton

I dag kom Baby Alice från Göteborg för att uppträda på Hjulafton i Vaggeryd. Läs mer. (18.55)

Krister prisad på Hjulafton

I dag på Hjulafton i Vaggeryd fick Krister Gustavsson vid Vaggeryds Chark ta emot priset Årets Företagare. Foto: Mitchelle Magnusson.
Läs mer om Krister här. (17.27)


”Dagar med variationer”
Birgit bloggar. Läs mer. (17.04)

Gissebilden avslutad
Ingen gissade rätt i vår senaste tävling om gissebilden. Läs om rätta svaret här. (09.35)

Attackerad med svärd
I natt fick polisen larm till bostadsområdet Trasten i Gislaved. En man i 30-årsåldern ska ha blivit skuren med ett samuraisvärd. Han skadades allvarligt men inte livshotande. (08.28)

En svit på 75 bilder...

I dag avslutar vi serien om totalt 75 naturbilder. Se del 3 B här. (07.59)


Hjulafton i dag – fota gärna
Missa inte Hjulafton i Skillingaryd och Vaggeryd i dag. Vi tar gärna emot läsarbilder då vi inte finns på plats. Skickas hit. Det går också bra att skicka med mobil till 070-2131466. (07.59)

Höstens teaterföreställningar
Höstens teaterföreställningar finns nu i vår kalender på datumen 27/9, 10/10, 16/10, 12/11, 14/11 och 4/12. (07.59)

Fredag 26 juni 2009
Tävla – gissebilden
Sista chansen i dag
Tävla om en trisslott här.

Träd orsakade branden
18.38: Det verkar som att ett träd som fallit över en kraftledning orsakade gnistbildning och därefter brand i skogen. Ett område om cirka två hektar har brunnit. Eftersläckning pågår just nu och detta arbete väntas pågå hela natten.
17.54: Just nu pågår en skogsbrand vid Lussebo som ligger lite närmare Hok och söder om vägen mot Vaggeryd. Vakthavande vid räddningstjänsten i Jönköping berättar att elden nu börjar bli under kontroll. Det är annars svårsläckt på grund av kraftig blåst. På plats finns brandmän från Norrahammar, Skillingaryd och Vaggeryd.

Pollenkollen
Vi får behålla sommarhögtrycket, så pollenhalterna för gräs ser ut att bli höga/mycket höga. (10.50)

Stal en roddbåt
Vid Sandsjön-Fängen är det snarare regel än undantag att man stjäl båtar. Det senaste fallet är en roddbåt vid Fängen. Denna stals någon gång 22–25 juni. Tjuven sågade ned ett träd och kunde på det viset få loss kedjan till båten. Båten är värd 27.000 kronor. (10.18)

Skräpade ned
En person i Ovdaskog har på sin mark hittat sex plastkassar med allehanda skräp. Detta är nu anmält till polisen. (10.18)

20 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 20 grader. (10.05)

Levde lägerliv

Scouter från Missionsförsamlingen i Skillingaryd har varit på läger. Läs mer. (09.56)

Barnflickan får sommarlov
Den så kallade Barnflickan från Vaggeryd i Knutbydramat för några år sedan kommer att få permission ett tag i sommar. Det har länsrätten beslutat. Hon vårdas annars på den rättspsykiatriska kliniken i Vadstena. Hon får övernatta under några dagar i några vänners stuga i Blekinge samt vara hemma hos pappan under juli månad. (09.10)

En svit på 75 bilder...

I dag fortsätter vi serien om totalt 75 naturbilder. Se del 3 A här. (06.53)


Torsdag 25 juni 2009
Tävla – gissebilden
Tävla om en trisslott här.

Baby Alice till Hjulafton
På Hjulafton i Vaggeryd på lördag skulle Aron Lindström ha uppträtt men det blir i stället Baby Alice. (20.33)

Rån i Jönköping
Kring halv åtta i kväll rånades Gräshagskiosken på Lovisagatan i Jönköping. Enligt en uppgift försvann tå misstänkta gärningsmän på en motorcykel efter rånet. (20.30)

10.000 till Anki o Pytte
Den 10 oktober ges i Skillingehus i Skillingaryd Anki och Pytte av Smålands Musik och Teater. Kultur- och fritidsnämnden anslår 10.000 kronor. Det är Skillingaryds Teaterförening som sökt bidraget. (18.03)

Kulturmiljö bevaras
Hooks Intresseförening och Svenarums Hembygdsförening får 10.000 kronor av kultur- och fritidsnämnden. Det handlar om underhåll av kulturmiljön som jordkällaren med mera i Lindefors i Hok. (17.46)

Måste spara 325.000
Kultur- och fritidsnämnden ska för resten av året spara ytterligare 325.000 kronor mot vad tidigare sparats på. Alla verksamheter får spara. För sporthallarna gäller det exempelvis 85.000 kronor och för biblioteken 65.000 kronor. (17.42)

Miljonsatsning på gång
Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att gå vidare på frågan om en renovering av sim- och sporthallen i Skillingaryd. Nämnden vänder sig till budgetberedningen. Kostnaden förväntas till i storleksordningen 10–15 miljoner kronor. (17.40)

Får lägre anslag
Studieförbunden i kommunen får i årets anslag 302.000 kronor av kultur- och fritidsnämnden. Det är 65.000 kronor lägre än förra året. Förändringen beror på minskad verksamhet och att kommunen sänkt bidraget. (17.36)

U-ljus i simhallen
Det kommer att bli undervattenljus i simhallen i Vaggeryd. Kultur- och fritidsnämnden har sagt ja till en kostnad på högst 80.000 kronor. (17.33)

Vem är bäst på bollkickning?
På Hjulafton ska Skillingaryds bäste fotbollskickare koras. Föranmälan görs på torget vid 10-tiden på lördag. Det blir deltävlingar och final kl. 13.45. (10.43)

Lägre utbildningsnivå här
Utbildningsnivån i kommunerna varierar och vår kommun ligger i bottenskiktet. För 2008 noteras en andel i vår kommun med minst treårig eftergymnasial utbildning i åldern 25–64 procent i intervallet 8–12 procent. Ytterligare 111 kommuner ingår i denna grupp. I gruppen 13–18 procent finns 112 kommuner, 19–26 procent 48 kommuner samt 27-53 procent 18 kommuner. Källa: SCB. (10.40)

Spännande med ny teknik

På reningsverket i Skillingaryd är det denna veckan en testkörning med en ny teknik för slamavvattning. Läs mer. (08.59)

Får på Femkampen

Ett får har varit ett inslag på Femkampsområdet i Skillingaryd. Läs mer. (07.58)

En svit på 75 bilder...

I dag fortsätter vi serien om totalt 75 naturbilder. Se del 2 B här. (07.38)


Onsdag 24 juni 2009
Vill begränsa vildsvinen
Jordbruksverket har synpunkter kring vildsvinen. Läs mer på vår jaktsida. (10.31)

Pollenkollen
Gräspollenhalten var måttlig under måndagen men steg till höga/ mycket höga nivåer under tisdagen även pollen från syror/skräppor uppmättes till måttliga halter. Fortsatt sommarvärme och en strålande sol gör att vi kan räkna med fortsatt höga till mycket höga halter av gräspollen. (10.24)

Tävla – gissebilden
Nu har vi lagt in en tävling. Tävla om en trisslott här. (09.34)

Ny handikappbrygga
Nu på förmiddagen sätts en ny handikappbrygga upp vid Hjortsjöbadet i Vaggeryd. Det är kultur- och fritidsnämnden som bekostat en sådan. (09.29)

Framtiden på fest

Förskolan Framtiden har haft sommarfest. Läs mer och se bilder. (09.03)

Laddar för Hjulafton

På lördag är det en av årets stora höjdpunkter i Skillingaryd och Vaggeryd. Läs mer. (08.27)

Stopp för gym...
Det kan från nyåret bli stopp för exempelvis servering av mat till kommunanställda vid skolornas serveringar, gym i sporthallar och eventuell annan kommunal verksamhet som skulle kunna ske i privat regi i stället. Det finns nämligen ett lagförslag från regeringen som sätter stopp för sådan kommunal verksamhet. (07.25)

En svit på 75 bilder...

I dag fortsätter vi serien om totalt 75 naturbilder. Se del 2 A här. (07.01)


Tisdag 23 juni 2009
Misstänks för sexbrott
En man från kommunen misstänks för att i går ha gjort ett sexuellt ofredande. Han är i åldern 35–40 år och förhördes av polisen i går kväll. Åke Johansson vid polisen i Värnamo vill av utredningstekniska skäl inte berätta mer än så här. Mannen släpptes senare i går kväll. Det kommer att bli fortsatta förhör framöver. (10.40)

Kvinna omkom
Vid 16-tiden i dag krockade en cyklande kvinna med en traktor mitt i Växjö centrum. Kvinnan avled senare av sina skador. (19.03)


Nekades bygglov
Miljö- och byggnämnden sa i dag nej till ansökan om bygglov för tillbyggnad av förråd på Bogla 1:6 samt för Stödstorp 2:1 för nybyggnad av kontorslokal, M o P Trade. (17.58)

Bygglov beviljade
I dag har miljö- och byggnämnden beslutat om följande bygglov:
– Palsbo 2:14, Palsbo Komaden, tillbyggnad av fritidshus till enbostadshus, Terje Sandberg
– Horshaga 1:70, Hagafors Kvarnen, rivning för del av byggnad, Hagafors Svenarums Samhällsförening
– Hålabo 1:35, Framskogen 4, nybyggnad av uthus och komplementbyggnad, Antun Babic
– Nåthult 1:15, Nåthult Rödjan, tillbyggnad av enbostadshus, Andreas Jonsson
– Planen 3, Ljungberghsgatan 2, Skillingaryd, tillbyggnad av vårdlokal med balkong, Vaggeryds kommun, fastighetsenheten
– Skogsmästaren 1, Granstigen 15, Skillingaryd, staket/plank, Per-Olof Svensson
– Skogshyltan 1:5, Munksjögatan 12, Vaggeryd, nybyggnad av två virkeslador och tillbyggnad av två virkeslador, Tenhults Impregnering
– Gräshult 2:2, Gräshult 2, nybyggnad – flyttning – av kontor/förråd, Carl-Johan och Marina Bertilsson
– Pukarp 1:2, ändrad användning för del av ladugård till keramikverkstad, Liselotte Wisth
– Eckersholm 6:1, tillbyggnad av förråd, Iréne Svensson
(17.54)

Brand vid Neova
En brand utbröt för en dryg timme sedan i en flismaskin vid Neova i Götafors. Branden är nu under kontroll. (17.32)

19 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det 19 grader. (17.19)

Älgolycka vid Taglarp
Kring 07.40 i dag krockade en bilist med en älg på vägen Vaggeryd-Taglarp, cirka 150 meter före vägskälet mot Hult. Älgen sprang till skogs med eventuella skador. Ingen skadades i bilen men fordonet fick en del skador på framskärm och motorhuv med mera. (10.27)

En svit på 75 bilder...

I dag fortsätter vi serien om totalt 75 naturbilder. Se del 1 B här. (08.48)


Måndag 22 juni 2009
Dagen efter festen...

En frisksportare har inget problem att arbeta efter en stor fest. Läs mer. (22.32)

Nytt koordinatsystem
Kommunen har bytt koordinatsystem inom MBK-området – mätning, beräkning, kartläggning) Kartverk och databaser som tidigare funnits i hundratals olika system är nu samlade i det nya systemet SWEREF99 13 30. Siffrorna 13 30 betecknar det område som Vaggeryds kommun tillhör. Med det nya systemet går det att använda tekniken GNSS – Global Navigation Satellite System på bästa sätt. Den kända GPS-tekniken är en del av GNSS. (20.43)

19 grader i dag
Nu har temperaturen i Hjortsjön stigit till 19 grader. (18.23)

Rattfyllerister får vård
Sedan april 2002 erbjuds misstänkta rattfyllerister i Jönköpings län samtal och behandling efter att de har stoppats av polisen. Hittills har 102 personer tackat ja till behandling.
— Ett bra resultat, som visar att detta är ett arbetssätt som fungerar, säger Lisbeth Brinkefors, projektledare vid Vägverket Region Sydöst.
I april 2002 började arbetet med samarbetsmodellen Snabba Ryck Jönköping. Grundtanken är att rattfyllerister snabbt ska få möjlighet till vård. Redan vid vägkanten ska den som misstänks för rattfylleri erbjudas kontakt med socialtjänsten inom 24 timmar. (10.01)
Pollenkollen
Det ostadiga och kyliga vädret i helgen som varit har medfört låga pollenhalter av gräs. Gräspollenhalterna kommer att stiga till måttliga halter de närmaste dagarna. Eventuellt kan halterna bli höga. (10.00)

Egen soptipp i naturen

Dessa rester från en garagestädning i Klevshult ligger nu i naturen ett par kilometer utanför samhället på väg mot Tofteryd.
– Det är bedrövligt att folk år 2009 bara kan komma på idén att slänga detta i naturen, säger vår fotograf.
Händelsen är polisanmäld och bevis som leder till ägarna är omhändertagna.
STÖRRE BILD (08.28)


Natursvit
om 75 bilder

I dag inleder vi en serie om totalt 75 naturbilder. Se första delen här. (08.15)

Söndag 21 juni 2009
57-åring hittad död
En 57-årig man hittades kring 08.30 i dag avliden i ett motionsspår i Tenhult. Bengt Netterström vid polisen i Jönköping säger att det inte finns något som tyder på annat än sjukdom som dödsorsak. (21.40)

Filmklipp från branden
Vi har av Felix från Vaggeryd fått ett filmklipp från branden i går kväll. Se det här. (20.25)

Riktigt sommarkul

Kommunens Sommarkul är nu igång på allvar. Läs mer och se bilder här. (19.10)

Åska och blixt

Albin Sjöberg fångade blixten över Linnesjön i går kväll.
STÖRRE BILD. (18.56)

Är det ett skatbo?
Läs mer här. (18.56)

16 grader i vattnet
I Hjortsjön har det i dag varit 16 grader. (18.10)

Turistbyrån har öppnat

Nu är turistbyrån igång. Läs mer och se fler bilder här. (08.59)

28 Grönelundsbilder

Vi har lagt in 28 bilder från Grönelundsfesten. Fotograf är Inger Claesson. Se reportaget här. (00.05)


Lördag 20 juni 2009
Midsommardagen
Villabrand i Vaggeryd
21.30: Det var en villa vid korsningen Götaforsvägen-Kapellgatan som hade eldhärjats. Åskan hade slagit med påföljd att det började brinna på vinden. Brandkårer från Vaggeryd, Skillingaryd, Norrahammar och Jönköping larmades. Från Jönköping kom en stegbil då det var behov av att ta ned tegel från huset för att nå eldhärden. Själva elden släcktes ganska snabbt. Det blev inga stora brandskador, däremot mycket vattenskador. Just nu är personal från en räddningskår kvar för bevakning. I huset bor ett par på lite drygt 80 år. De klarade sig oskadda.
I samband med åskan gick tre automatlarm i Vaggeryd, bland annat på Furugården.

Åskan i kväll har antänt en villa på Götaforsvägen i Vaggeryd. Vi hoppas få en utförligare rapport lite senare. (20.50)


”...AC/DC på Ullevi – kul upptäckt ...”
Tobbe bloggar. Läs mer. (15.10)

Politiker blev dödshotad
SR Jönköping uppger att en politiker i Vaggeryds blivit dödshotad. Det var i tisdags som någon ringde politikern och sa något i stil med ”Jag ska döda dig din djävel”. Händelsen är polisanmäld. (13.48)

”Jordgubbar, nya valpen, Kivik...”
Per bloggar om positiva saker nu i sommar.
Läs mer. (10.49)

16 grader i vattnet
I Hjortsjön är det i dag 16 grader. (10.46)

Förstörde brevlådan
Någon har under natten stampat sönder en brevlåda på Torsbo i Vaggeryd. Detta är inte första gången som detta inträffar. Första gången var en påskafton då någon sprängde postlådan, andra gången var en nyårsafton. Sedan dess har ägaren tagit in postlådan för att förhindra liknande händelser. Nu har de stampat sönder postlådan...
– Har ni inget samvete när ni tar sönder andras saker? Om ni bara kom fram och berättade vad ni gjort samt varför hade jag inte behövt anmäla detta till polisen. De har nog att göra, säger den i dag besvikna kvinnan på Torsbo. (07.58)


Halvfin midsommarafton
Det var en relativt fin midsommarafton i går. Det kom inte heller så mycket regn som befarat. I Skillingaryd noterades 2,6 mm och i Vaggeryd 1,6. (07.11)

Mer om runstenar

Vår naturskribent Dan Damberg berättar mer om kommunens runstenar. Läs mer. (00.01)


Fredag 19 juni 2009
Midsommarafton
20-åring omkom
En 20-åring omkom vid 19-tiden i en trafikolycka i närheten av Aneby. Mannen var ensam i bilen och han uppges ha kört mycket fort. (20.27)

Villabrand i Värnamo
En villa i Näsudden utanför Värnamo har totalförstörts av en brand i eftermiddag. Troligen var det ett åsknedslag som antände villan. (18.10)

Orolig för ungdomsgäng

En familj som bor mitt emot gamla Missionsparken i Vaggeryd är nu orolig för att något än värre än en förstörd brevlåda ska hända. Läs mer. (11.44)

Alla midsommarfester
Redan nu på förmiddagen startar den första midsommarfesten. Se alla tider i vår kalender. (09.06)

Hälsar från Litauen

Vi har fått ett stort reportage av Joakim Storck som är i Litauen. Se det här. (09.05)

Årets stora fest

I dag firas det extra på Grönelund, nämligen 60 år. Läs mer. (08.21)

Svagt bredband här
Expressen har undersökt hur snabbt det mobila bredbandet är hos de olika operatörerna över landet. Telia finns överallt och klart svagast i hela länet är man i just Vaggeryds kommun med 0,63. Telenor finns i alla utom en kommun och här är vi i mittskiktet med 0.66. tre är noterat i fyra kommunen och är Vaggeryd fyra Tele2 är inte noterad i flera kommuner och en av dem som saknas är Vaggeryd. Mätningarna är gjorda med Apples iPhone 3G, som började säljas av Telia i höstas och av Telenor i våras. Därför är dessa operatörer överrepresenterade i undersökningen. (06.39)

Torsdag 18 juni 2009
Simhall i malpåse...


I augusti ska kultur- och fritidsnämnden bestämma vad man ska dra ned på under 2010. Ett av de mer drastiska förslagen är att lägga simhallen i Skillingaryd i malpåse. Läs mer. (21.55)

”Deppa inte över regn ...”
Anna bloggar. Läs mer. (18.41)

Influensavaccin till alla
Landstinget beställer vaccin mot den nya influensan till länets befolkning. Bakgrunden är att Världshälsoorganisationen WHO den 11 juni klassade den nya influensan till nivå 6 på pandemiskalan. (16.26)

Får en miljard...
Sveriges Kommuner och Landstings styrelse har i dag beslutat att återbetala en miljard kronor till sina medlemmar. Utbetalningen sker första halvåret 2010 och motsvarar 56 kr/invånare. För Vaggeryds kommun handlar det om 726.000 kronor. (15.39)

Sista festen...

I dag hölls traditionell midsommarfest på förskolan Starkeborg i Starkeryd. Läs mer. (14.24)

Thorbjörn blir ny i KF
Thorbjörn Gunnarsson (S) blir ny ersättare i kommunfullmäktige. Han efterträder partikamraten Anette Abrahamsson som avsagt sig uppdraget. (14.24)

Midsommar på Furugården

Med hjälp av anhöriga till personalen på Furugården i Vaggeryd blev det en midsommarstång trots neddragningarna.
Terapipersonalen på Furugården hälsar en trevlig midsommar med denna bild.
STÖRRE BILD (13.51)


Varför inte på E-Wood?

Roger Ödebrink (S) har tydligen läst Skillingaryd Nu och fått veta att kommunen inte fanns på plats på Elmia Wood. Nu har han ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Bengt Dahlqvist (M) där han frågar varför kommunen inte var representerad på Elmia Wood. Roger påpekar i interpellationen att det i rådande konjunkturläge är viktigare än någonsin att ta tillvara tillfället att marknadsföra kommunen och arbeta aktivt med näringspolitiska frågor. Bilden: Jönköpings kommun fanns på plats på Elmia Wood i Bratteborg. (13.05)

Hotade döda...
En man i 50-årsåldern från Skillingaryd säger att en något yngre person hotat att döda honom. Därför har han lämnat en polisanmälan om olaga hot. (11.20)

Stal tre gitarrer
Det har varit inbrott i musiksalen vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. Någon tog sig in i salen genom ett fönster som hade krossats. Det saknas tre akustiska gitarrer. (11.20)

Onsdag 17 juni 2009
Lärartjänster försvinner
Flera lärartjänster lär från nyåret försvinna på Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. I nästa vecka ska barn- och utbildningsnämnden besluta i frågan. Dess arbetsutskott föreslår som ett led i ett besparingspaket att personalkostnaderna nästa år minskar med 1.992.000 kronor, alltså nästan två miljoner. Minskningen motsvarar cirka fem lärartjänster. (12.13)

I dag stängdes Skolgatan

Nu är Skolgatan en delad gata. Läs mer. (22.11)

Automatlarm – ingen brand
16.36: Dessbättre var det aldrig någon brand
16.13: Räddningstjänsten är strax på väg till ett automatlarm på Klevshults skola.

Krockkuddar stjäls...
De senaste nätterna har krockkuddar stulits i Linköping, Åtvidaberg och Mjölby. Polisen befarar att gärningsmännen kommande nätter tänker fortsätta sin verksamhet i Jönköpings län. Läs mer. (15.42)

Ledigt jobb
hos Vaggeryds elverk
Läs mer under lediga jobb

Tisdag 16 juni 2009
Två barn försvann
En flicka på tre år och en pojke på sju år försvann i kväll i Vaggeryd. De hittades vid halvsjutiden på Tallgatan. De hade tydligen gått vilse men polisen kunde hjälpa barnen hem till sina föräldrar. (19.50)

Renata Chlumska i Vaggeryd
I dag har välkända Renata Chlumska varit i Vaggeryd. På förmiddagen höll hon ett föredrag för de deltagare som Codeq har inom ramen för omställning. det var samma program på eftermiddagen, men målgruppen var då främst chefer och företagsledning till Codeqs kunder. (19.25)

15.000 till Tjernobylbarnen

På Rotarys lunchmöte i går överlämnade Rotary Skillingaryd-Vaggeryd ett bidrag på 15.000 kronor till Föreningen Tjernobylbarnens Vänner. På bilden har föreningens kassör Anne-Marie Flor och Mimmi Sandahl mottagit gåvan i form av ett värdebevis av klubbens president Carl-Gunnar Karlsson På mötet hölls ett föredrag om föreningens verksamhet för stöd till utsatta barn från Tjenobylkatastrofen. (17.29)

17 grader i vattnet
I Hjortsjön är det i dag 17 grader. (16.54)

Ny ekonomichef
Det blir Kjell Fransson från Vrigstad som i oktober tillträder som ny ekonomichef i Värnamo kommun. Han kommer närmast från Sävsjö kommun där han de senaste elva åren haft motsvarande tjänst. (16.51)

Fyra kvinnor borta...

I kommunens friskvårdssatsning har motsvarande fyra kvinnor försvunnit... Men männen hade annat att ta sig för än att tänka på kilon- Läs mer. (16.28)

Polisen löste knarkbrott

Polisen i länet har sedan hösten 2008 arbetat med ett omfattande narkotikaärende med förgreningar runt om i landet. I morgon berättar polisen om det omfattande arbete som genomförts och resultatet och betydelsen av detta. Bilden från polisen visar delar av beslaget, två kilo cannabis. (15.57)

Kan ha blivit lurad
En kvinna i åldern 65–70 från en plats utanför Skillingaryd misstänker att hon blivit utsatt för en bedragare. Det var i fredags som hon blev uppringd av en man som sa sig vara från företaget Eon. Han berättade att kvinnan behövde skriva under ett papper på grund av att företaget skulle byta namn. Han kom efter en stund. Mycket var finstilt och kvinnan kunde inte läsa detta. Nu är hon oroad att ha skrivit under något som hon inte vet vad det handlar om. Helt klart är att mannen inte kom från Eon och polisen varnar folk för bedragare. (14.21)

Lurad på vykort
En man i 45-årsåldern från Vaggeryd har på Blocket på internet handlat en kartong vykort för 1.800 kronor av en kvinna från Kristinehamn. Han har betalt 1.800 kronor men inte sett röken av några vykort. Nu har han lämnat en polisanmälan. (14.21)

Betalde inte notan
En person har tankat vid Smålandsrasta i Klevshult utan att betala notan drygt 600 kronor. Personalen tog bilnumret och det har visat sig att bilen är stulen. (14.21)

Ny stöld på Statoil
Statoil i Skillingaryd har på senare tid drabbats av en rad inbrott. Vid det senaste tog sig någon in i byggnaden genom ett fönster på natten. Tjuven stal en större mängd tobak och snus. (14.21)

Midsommarmat på ICA
Laxfilé, karré, matjesill, sill, tzatsiki, läsk mm. Läs mer (12.17)


Gislaved följer Vaggeryd

Det är inte bara vid Fenix i Vaggeryd som det satsas på en nybyggnad med bland annat kulturskola. Gislaveds kommun satsar nämligen närmare 17 miljoner på att bygga en ny kommunal musikskola. Tre olika arkitekter har lämnat in sina förslag och nu ska ett av dem väljas. Fastighetschef Mikael Fröler, till vänster, och Musikskolans chef Jan Eurén presenterar skisser. Foto: Gislaveds kommun.
STÖRRE BILD. (09.07)


Designsommarskola...
I sommar ska åtta designstudenter från olika högskolor i Sverige att vara med i projektet Sommardesignkontor i GGVV-kommunerna. Studenterna ska under sju veckor arbeta med olika projekt, bland annat det nya militärmuseet i Skillingaryd. (06.34)

Måndag 15 juni 2009
Krossad spegel irriterade

Många var mycket irriterade i eftermiddags när en lastbil tappade en stor spegel vid Storgatan 5 i Skillingaryd. Bil efter bil bromsade in och det var vid minst ett par tillfällen nära att väjande bilister krockade med mötande trafik. Ett vittne berättar att lastbilschauffören bromsade in efter att ha tappat spegeln men denne fortsatte ändå utan att stanna. (22.09)

Holmbergs är sålt

Holmbergs Rörmöbler är nu sålt till Skillingaryds Mekaniska. Läs mer. (19.38)

Nytt inbrott på Statoil
Det har på senare tid varit flera inbrott på Statoil och nu har det varit ytterligare ett. En ruta hade tagits bort men om någon varit inne i lokalen och stulit något är oklart. (19.20)

Maten är dyr här
PRO har genomfört en undersökning av matpriserna över hela landet. Allra dyrast är de i Jönköpings län där snittet är 1.576:50 för den utvalda varukorgen. Billigast är korgen i Södra Älvsborg med 1.318 kronor. I Vaggeryds kommun finns två affärer med i undersökningen: ICA Supermarket i Vaggeryd där matkorgen kostar 1.563:32 och Konsum i Vaggeryd med 1.672:68. Butikerna i Skillingaryd är inte med. Bo Holst som är ordförande i PRO Skillingaryd berättar att det inte fanns det rätta varutbudet i de butikerna. Det hade helt enkelt inte blivit en rättvisande bild. (17.11)

Biltjuvar stal bensin
I fredags tankade någon en Saab 900 vid Preem i Vaggeryd utan att betala. Detta uppmärksammades vid macken och polis larmades. En patrull upptäckte senare bilen i trakten av Nässjö. Tjuvarna försökte smita men de körde i diket. De försökte därefter springa till skogs men polisen tog hand om det två, som visade sig vara två killar födda 1986–87 från Stockholm. Bilen de körde var stulen i deras hemstad. (15.56)

Stal diesel i Götafors
Natten mellan lördag-söndag stal någon diesel ur en grävmaskin på Götasfors industriområde i Vaggeryd. Tjuven misslyckades med att få upp tanklocket men kunde få loss bottenventilen och fick tag på en okänd mängd diesel.(15.50)

”...en massagestol á cirka 50.000...”
Birgit bloggar. Läs mer. (14.58)

16 grader i vattnet
Vid Hjortsjön i Vaggeryd är det i dag 16 grader i vattnet. (14.20)

Pollenkollen
Regnet sänkte pollenhalterna. Det var låga gräspollenhalter på lördagen, men de steg till måttliga på söndagen. Prognos: Det blir överlag uppehåll och goda solchanser. Därmed kan gräspollenhalterna komma att stiga till måttliga eller höga nivåer. (10.14)

Blomlåda blev bolåda

Sigrid fanns plötsligt en dag flera fågelägg i blomlådan... Läs mer. (00.01)

S vill ha nytt äldreboende
Socialdemokraterna har förslag om hur man ska lösa socialnämndens ekonomiska underskott. Plus att man vill satsa på ett nytt äldreboende. Läs mer. (00.01)

Söndag 14 juni 2009
31 mopedbilder

Vi har lagt in en artikel med 31 bilder samt resultat med mera från dagens mopedrally. Se reportaget här. (20.48)

Ingen skadad i bussbrand
20.46: Det var en stor turistbuss som brann. I bussen färdades endast chauffören och hans son. Ingen av dem skadades men bussen fick omfattande skador.
Det är stopp i trafiken i norrgående fil vid motorvägen Vaggeryd norra. Det är en buss som brinner. (18.45)


Larm om mc-olycka
För en knapp timme sedan var det larm om en MC-olycka på motorvägen ungefär vid travbanan. Motorcykeln låg vid vägkanten och där låg också föraren. Han hade inte kört omkull utan plötsligt känt sig sjuk och lyckades komma av sin mc innan det skedde en olycka. Han kände sig mycket omtöcknad och fördes med ambulans till sjukhuset. Han är hemmahörande i Örebro. (14.04)

Bråkigt vid Narvavägen
Två troligen mycket berusade ungdomar i 18-årsåldern vållade strax efter midnatt oro. De befann sig vid Narvavägen-Valhallavägen i Vaggeryd och sparkade och slog på minst en bil. (13.05)

Pådrag vid järnvägen
Strax efter elvatiden i dag uppmärksammades två personer intill järnvägsspåret nära Fåglabäck i Skillingaryd. Det fanns en misstanke om att det kunde vara någon som skulle springa ut mot det ankommande tåget. Räddningstjänst och polis larmades. De tåg som passerade körde sakta förbi. Det visade sig senare att det var två banarbetare som var de misstänkta. De hade tagit av sig sina starkt färgglada västar och pausade en stund. När allt var utrett blev det frid och fröjd igen. (13.00)

Mopedrallyt igång

Den 15:e upplagan av mopedrallyt startade för en dryg timme sedan. Vi kommer med resultat och många bilder i kväll. (11.19)

Älgolycka i går
Vid elvatiden i går kväll var räddningstjänsten i Skillingaryd på ett uppdrag. Det var en bilist som hade krockat med en älg på vägen mot Hillerstorp, vid Hökhult som ligger i Gnosjö kommunen. Föraren klarade sig oskadd men med älgen gick det sämre, den avled. (10.55)

Om tusenåriga stenar

Vår naturskribent har botaniserat i stenar... Läs mer. (06.41)

Lördag 13 juni 2009
”...varför man arrangerar Vätternrundan på...”
Mattias bloggar. Läs mer. (17.56)

Strömlöst i Bratteborg
I går kväll från 21.30 blev det strömlöst i Bratteborg med omnejd.
– Det var en stor gran som hade fallit, med rotvälta och allt, säger Krister Lundgren som är montör vid Vaggeryds elverk.
Det verkade inte blåsa särskilt mycket men tydligen tillräckligt för att trädet skulle lägga sig över ledningarna. Det här inträffade mellan Jorarp–Löveryd.
Undan för undan fick hushållen tillbaka strömmen, de sista dock inte förrän kring midnatt. (13.40)


Kör på fel sida...
Polisen varnar just nu för en bilist som kör söderut från Klevshult mot Värnamo. Denne kör i fel färdriktning och utgör en stor fara. (12.40)

I vimlet vid Fenix...

Vi har lagt in ett 40-tal bilder från utsläppet på Fenix i går. Se dem här. (07.17)


Fredag 12 juni 2009
Logdans på äldreboende

Matsalen på Sörgården genomgick en förvandling i onsdags. Läs mer. (17.23)

Adjö till Fenix...

För två timmar sedan var det utsläpp vid Fenix. Vi kommer med en mängd bilder under morgondagen. (15.14)

Sofia fick stipendium

I dag delades Rotarys stipendium på 5.000 kronor ut. Läs mer. (15.00)

Får 14 miljoner
Det ska byggas en kombiterminal på Båramoområdet norr om Skillingaryd. Tillväxtverket har beslutat att bevilja ett EU-bidrag på 35 procent av kostnaderna eller 13.9 miljoner kronor. (11.18)

De fick stipendier
Just nu pågår avslutningen för studenterna i Vaggeryds kyrka och flera stipendier delas ut. Vi berättar här vilka som är stipendiater. (11.18)

Pollenkollen
Låga gräspollenhalter har uppmätts de senaste dagarna. I början av helgen väntas pollenhalten av gräs vara låg men kan med stigande temperatur och uppehållsväder med sol öka till måttliga, eventuellt höga halter. (11.15)

Efter utsläppet...

Vi har lagt ut 21 bilder efter utsläppet för niorna vid Fågelforsskolan. Se dem här. (08.39)

Vaggeryd på plats 45
Det är ganska bra att bo här om man ska räkna med den statistik som nyhetsmagasinet Fokus tagit fram. Vaggeryds kommun hamnar på plats 45 mot 79 året före. I statistiken har man tittat på sådant som företagsklimat, skilsmässofrekvens, självmord, kvalitet på skola och omsorg, skattesats, jämställdhet och flyktingmottagande. Våra grannkommuner; Värnamo 30, Jönköping 44, Gnosjö 79, Gislaved 91, Sävsjö 93 och Nässjö 152. Danderyd toppar listan närmast före Vellinge och Täby. (06.54)

Tar studenten i dag
I dag är det avslutning för studenterna i Vaggeryds kyrka. Bland de medverkande förutom eleverna märks komminister Anna-Karin Gabrielsson och gymnasiechef Kristina Athlei. Det blir utdelning av stipendier och tal av Jennie Johannisson, som är ordförande Fenixrådet. Det blir även sång och musik av Robert Carlsson, Sofia Larsson, Julia Gustafsson och Jonna Paloviita. Klockan 13.00 är det utsläpp för studenterna och det sker vid Fenix. (00.14)

300 kilo har försvunnit
Under våren 2009 gick erbjudandet om ”Ny livsstil på livstid” ut till samtliga anställda i kommunen. 30 personer från kommunens olika arbetsplatser nappade på erbjudandet att under 16 veckor på obetald arbetstid delta i Viktväktarna på jobbet.
– Under dessa veckor har konsulenten vägt, informerat, motiverat och inspirerat alla till att tänka på ett nytt sätt vad det gäller mat och motion. Och vilket resultat vi fått, drygt 300 kg har vi tappat, säger personalsekreterare Karolina Nilsson. (00.07)


Torsdag 11 juni 2009
Ett spadtag vid Fenix...

I går togs ett viktigt spadtag vid Fenix. Läs mer och se bilder här. (20.49)

Skolavslutning i Vaggeryd

I dag har det varit skolavslutning för niorna vid Hjortsjöskolan. Läs mer. (20.25)

Ungdomar driver camping

I år är det ungdomar som driver campingplatsen i Vaggeryd. Läs mer. (20.00)

Misshandlade grannen
I onsdags blev en man i 30-årsåldern i Skillingaryd misshandlad av sin granne. Grannen hade kommit in i bostaden och där bland annat slagit 30-åringen. Den våldsamme grannen är nu polisanmäld. (19.28)

Inbrott i fordon
En långtradarchaufför noterade strax efter midnatt när han hade parkerat vid Statoil i Skillingaryd att de gungade till. Han gick ut och såg någon försvinna. Personen ifråga hade varit inne i lastbilssläpet men om något stulits är inte känt ännu. (19.28)

Idrott och litteratur
I årskurs 8 gick idrottspriserna Fågelforsskolans idrottspriser till Matea Cosic och Edvin Ahlgren. Båda går i åttan. Litteraturpriset på 1.000 kronor i årskurs 8 gick till Hanna Ignell. (19.14)

Sista dagen på Fågelfors...

I dag var det sista dagen på Fågelforsskolan. Se text och 33 bilder här. (19.00)

Misstänkt bomb var inte skarp
Den påse som tidigare idag hittades intill en fastighet på bostadsområdet Mossle i Värnamo innehöll ingen bomb. Det kunde polisens bombtekniker strax efter klockan 18 på torsdagskvällen konstatera.
Det var strax efter 9.30-tiden på torsdagsförmiddagen som en person hittade ett misstänkt farligt föremål i en påse intill en fastighet på bostadsområdet Mossle i Värnamo. Eftersom det inte kunde uteslutas att påsen innehöll explosiva ämnen spärrades platsen av och en bombgrupp från Skåne tillkallades. (18.45)


Personbil och mc i krock
Vid halvelvatiden i dag krockade en personbil och en mc vid infarten till Skillingaryd, vid Stenvadet. Troligen observerade inte bilisten att det kom en mc utan det blev en krock. Föraren var vid medvetande hela tiden och har troligen någon inre skada samt att han hade ont i en fot och händer. Luftfärden var många, många meter. (13.55+14.22)

25 bilder från skolfestI går var det fest för niorna vid Fågelforsskolan. Vi har lagt in 25 bilder. Se dem här. (10.03)

Sista delen om Duveled

Dan Damberg presenterar i dag sista delen av fyra om Södra Duveled. Kika in på natursidan. (07.20)


Reser till Liseberg
Niorna i Skillingaryd och Vaggeryd har sin avslutning i dag kl. 11.00. I eftermiddag bär det sedan av för alla i buss till Liseberg. Där firar man och räknar med att vara hemma ett par timmar efter midnatt. (07.20)

Onsdag 10 juni 2009
Ett spadtag för Fenix
I dag togs det första spadtaget för tillbyggnaden på Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. (22.51)

Niornas avslutning
I morgon finns vi på plats vid niornas avslutning i Skillingaryd. Om någon läsare besöker motsvarande avslutning i Vaggeryd tar vi tacksamt emot bilder därifrån. (22.10)

Vi tar studenten!
Vi har namn på alla 104 som på fredag tar studenten på Fenix. Se dem här. (16.03)

ICA Nära Lagahallen...

Alla röster är räknade

I dag var det räkning av de så kallade onsdagsrösterna. Läs mer. (14.57)

Misshandel i Vaggeryd
En man på lite drygt 20 år har blivit misshandlad. Det gick så illa att han slog i bakhuvudet och fick köras med ambulans till sjukhuset. Han hade fått sårskador, en kraftig smäll i huvudet och tandskador. Den skadade har pekat ut en annan något yngre Vaggerydsbo som den som svarade för misshandeln. Polisen utreder just nu. (12.38)

Skadegörelse i Skillingaryd
Sent i fredags kväll var det bråkigt vid en lägenhet i centrala Skillingaryd. En man i 25-årsåldern är polisanmäld för att ha skadegörelse på lägenhetsdörren. (12.38)

Stal ett pass från Hokbo
En person i Hok har anmält att han haft inbrott natten mellan lördag-söndag. Någon har stulit hans pass. (12.38)

Inbrott i stuga i Vaggeryd
För några dagar sedan gjordes ett inbrott i en stuga i Vaggeryd. Det har stulits en hel del föremål som varmvattenberedare och fläktar. (12.38)

4.201 får 28 miljoner
Före midsommar kommer skatteåterbäringen till en hel del i kommunen. Det är 4.201 kommuninvånare som får dela på 28.470.638 kronor. (11.01)

Pollenkollen
Under måndagen och tisdagen uppmättes låga pollenhalter av ek och gräs. Fortsatt regn de närmaste dagarna gör att pollenhalterna kommer att ligga på låga nivåer. (11.01)

Sång för daglediga

På Fridhäll har man träffar för daglediga. Läs mer. (00.01)

Tisdag 9 juni 2009
Gemenskap hos Magnussons

En gång om året träfas syskonen Magnusson från Uljeshult under lite speciella former. Läs mer. (23.22)

En torpvandring...

I söndags var det torpvandring. Läs mer. (21.45)

Sålde för 4,5 miljoner
I dag gick Systembolagets och Stockholms Auktionsverks Stora Dryckesauktion av stapeln. Totalt gick 466 objekt under klubban till ett värde av 4,5 miljoner kronor. Mest anmärkningsvärt var det stora intresset för mogna röda viner samt champagne av god kvalitet. (21.20)

Platser kvar till Burg
Ladda inför sommaren
Klicka här för BussLinus

Ann Jansson ställer ut

Ann Jansson från Harfall, Skillingaryd, har på fredag vernissage för en utställning som ska pågå 12 juni–30 augusti. Platsen är Portkapellet i Nydala och hennes utställning heter ”Murar och fragment”. Vid vernissagen medverkar vaggerydsmusikerna Lars-Erik Karlsson och Mikko Ylinikka. (15.10)

Pollenkollen
Under helgen uppmättes låga halter ek- och gräspollen. De närmaste dagarna väntas fortsatt låga pollenhalter av ek och gräs. (13.06)

Vem är kavaljeren...?

Vi har fått ytterligare tre bilder från balen på Hook. Se dem här där även kavaljeren avslöjas. (13.00)

Våren i Duveled

Vår naturskribent har åter varit ute i Södra Duveled med kameran i högsta hugg. Läs mer och se bilder här. (11.13)

Bilstöld i Svenarum
Alldeles intill riksväg 30 i Svenarum har någon stulit en mörkröd VW Passat. Den har registreringsnummer RKZ077. (11.09)

Dieselstöld på E-Wood
Någon har under tiden 2-6 juni stulit 250 liter diesel ur en lastbil. Fordonet stod inne på området. (11.09)

Stal en dyrbar klocka
I fredags spelade en person golf på Hook och någon passade på att ur spelarens golvagn stjäla ett armbandsur av märket Armani. Värdet är 1.900 kronor. (11.09)

Nytt besöksrekord
Fler och fler hittar in här. Den gångna veckan nådde vi för första gången över 9.000 unika besök eller noga räknat 9.386. Vårt besökssnitt per dag är nu uppe i 1.259. (00.20)

ICA Nära Lagahallen...

Nöjda med Elmia Wood
Det kom drygt 46.000 besökare till Elmia Wood och arrangören var nöjd. Läs mer. (00.02)

Måndag 8 juni 2009
Skolgatan stängs av
Nu kommer Skolgatan i Skillingaryd att stängas av för genomfartstrafik strax söder om sporthallen. tekniska kontoret meddelar att stängningen genomförs den 15 juni. Det blir i fortsättningen en vändplan vid Fågelfors förskola samt fler parkeringsplatser. (23.23)

Mångkulturellt på fest

På Fridhäll var det mat och gemenskap över gränserna i går. Läs mer och se många bilder. (07.49+21.19) OBS! Denna artikel har till och från inte kunnat visas under dagen men nu hoppas vi att allt fungerar

Neova expanderar
Neova med bland annat tillverkning av pellettar i Vaggeryd expanderar. Vapo och Statoil har i dag tecknat ett avtal som innebär att dotterbolaget Neova omgående övertar Statoils danska pellettverksamhet. Den berörda verksamheten omfattar en årlig försäljning om drygt 60.000 ton samt befintliga lager, avtal och varumärken. (15.35)

Vägkyrkans program
Vi har fått programmet för Vägkyrkan i Hagshult. Se det här. (11.19)

Piratseger på Fenix
På Fenix var det varit skolval i samband med valet till Europaparlamentet och största parti blev Piratpartiet. Läs mer. (11.07)

ICA Nära Lagahallen...

Fler röster att räkna
Även vid EU-valet är det som vid ett vanligt val i Sverige; det är ytterligare en del röster att räkna. På onsdag räknas dessa så kallade poströster, men det brukar inte röra sig om särskilt många. (07.10)

Inga udda partier
Ibland kommer det en del röster på lite udda partier. Vid valet 2004 var det 33 röster i vår kommun på så kallade övriga mot blott fyra denna gång. (00.03)

Få blankröster
I vår kommun var det i gårdagens val endast 2,4 procent blanka eller ogiltiga röster mot 2,9 vid valet för fem år sedan. (00.03)

Söndag 7 juni 2009
Valdeltagandet steg
Valdeltagandet i kommunen steg från valet 2004. Då var det 35,4 procent i vår kommun mot nu 44,2. Högst deltagande var det i Byarum-Bondstorp med 50,6 och klart lägst i Tofteryd 2 med 36,3. (23.10)

Jämfört med länet
Om man jämför med länet som helhet kan man för Vaggeryds kommun i valresultatet notera:
M, FP, MP och PP är alla näst minst här, S är näst starkast här. Övriga partier ligger ungefär i mittskiktet. (23.06)


Rasistparti med valsedlar
Det fanns i dag i valllokalerna en del valsedlar utlagda för rasistiska Nationaldemokraterna men det partiet fick inget direkt gehör i vår kommun. (22.58)

Vänstern tappade
Jämfört med 2004 är valets stora förlorare i vår kommun V som tappat från 11,1 till 4,8 procent. Partiet märks inte heller särskilt mycket i den lokala politiken. Riksdagsledamoten Alice Åström är nästan ensam företrädare också lokalt och det är alldeles för betungande. (22.55)

Nästan som i riket
Valet i vår kommun följer i stort valet i riket. Ser man på de olika distrikten finns det stor förändring i Byarum 1. Här har vänstern tappat mycket och rösterna verkar ha gått till främst miljöpartiet, socialdemokraterna och folkpartiet.
Procenttalen i kommunen 2009 mot inom parentes 2004: M 13,0 (11,2), C 7,4 (10,3), FP 8,8 (5,9), KD 17,5 (19,3), S 29,5 (22,9), V 4,8 (11,1), JL 4,7 (13,4), SD 3,7 (0,8), PP 4,2 (0), övriga 1,5 (0,9). (22.51)


Allt är räknat nu
22.33: Nu är alla distrikten räknade. Vi kommer med en analys lite senare. Klicka här för en bild
22.24: Nu är även Åker-Hagshult klart. Klicka här för en bild
22.15: Nu är även Tofteryd 1 klart. Klicka här för en bild
22.11: Nu är alla fem distrikten i norra delen räknade. Klicka här för en bild.
22.09: Nu är fyra distrikts räkande. Klicka här för en bild.
22.08: I Vår kommun är nu två av åtta valdistrikt räknade: Byarum 1 och Byarum 2. Klicka här för en bild.


ICA Nära Lagahallen...

Saras första val...

Det var en och annan förstagångsväljare som röstade i dag och än finns chansen att gå till vallokalen. Åtminstone på vissa platser. Läs mer. (19.00)

Omröstningen avslutad
Vi tackar alla de 313 som svarade på frågan om de ska rösta i EU-valet i dag. 51,8 procent svarade ja, 21,7 att de redan gjort det, 6,7 att de inte vet samt 19,8 att de inte ska rösta. Redaktionen vågar inte tro på ett så fint valdeltagande utan nöjer sig med att gissa på 42 procent. (00.18)

Fina sippor...

Vår naturskribent Dan Damberg har kikat på lite speciella sippor. Läs mer och se bilder här. (00.12)

Lördag 6 juni 2009
Storvinst till Skillingaryd
I dagens V75-omgång på Östersund gick en av raderna med sju rätt till Skillingaryd. Det var en kupong en kupong som hade lämnats in hos Elkes som gav 158.044 kronor. Kupongen, som kostade 144 kronor, var en av totalt 215 kuponger som hade sju rätt. Kupongen innehöll en rad med sju rätt, elva rader med sex rätt och 47 rader med fem rätt. (22.36)

Nya medborgare välkomnades

De har kommit till Sverige från länder som Brasilien, Burundi, Laos och Tyskland. I dag hyllades de när det var firande på Sveriges Nationaldag. Vi har 29 bilder från firandet i Skillingaryd. Se dem här. (21.50)

Vaggeryd avstod mässan

Den stora mässan Elmia Wood i skogarna utanför Bratteborg avslutas i dag. Jönköpings kommun finns på plats men ”hemmakommunen” Vaggeryd har avstått från att vara med. Läs mer. (13.58)

Kallings talar i dag
I vår kalender finns tider för firandet på Nationaldagen. En av dem som högtidstalar är Perolof Kallings från Uljeshult och vi presenterar hans tal redan nu. Se det här. (13.56)

”...totalt invaderad av...”
Birgit bloggar. Läs mer. (09.28)

Jesper får alla att skratta

På Sveriges Nationaldag som det är i dag måste man väl ha extra kul. Så varför inte läsa lite om Vaggeryds egen ståuppkomiker? Kika in här. (08.01)

Svara på frågan
I dag stänger vi vår egen fråga om att rösta. Så ta chansen. Just nu är det 274 som svarat. (08.01)

Spadtag vid Fenix
På tisdag den 10 juni tas första spadtaget för det nya aktivitetshuset vid Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. (00.01)

Fredag 5 juni 2009
Olycka vid Skillingaryd
För en stund sedan inträffade en trafikolycka i södergående fil på motorvägen vid Götaström i Skillingaryd. Bilen hamnade i mittremsan. Det var två personer i bilen och de undgick skador. (23.28)

Jag har en dröm...

Veterinärkliniken vid Vaggerydstravet är nu invigd och Ulf Abrahamsson berättade att han sedan länge haft en dröm... Läs mer och se 19 bilder här. (22.11)

”... att kröna anrättningen med att ...”
Tobbe bloggar. Läs mer. (19.10)

Ännu en balbild

Vi har fått ännu en balbild. Se den tillsammans med alla övriga här. (16.44)

14 grader i dag
Hjortsjöbadet i dag: 14 grader. (16.27)

En ny balbild...

Vi har fått en nya bild från balen. Se den tillsammans med alla övriga här. (15.46)

Pollenkollen
De senaste dygnen uppmättes låga halter ek- och gräspollen. De närmaste dagarna väntas fortsatt låga till måttliga pollenhalter av ek och gräs. (15.45)

Kliniken invigd

Veterinärkliniken vid Vaggerydstravet är nu invigd. Marjaana Alaviuhkola och Ulf Abrahamsson klippte bandet. Vi kommer med fler bilder i kväll. (15.20)

Tre nya balbilder...

Vi har fått tre nya bilder från balen. Se dem tillsammans med alla övriga här. (13.08)

19-åring som omkom
Vid trafikolyckan i går vid Horda var det en 19-åring från Bredaryd som omkom. Av okänd anledning kom han över på motsatta körbanan och krockade med en lastbil. (10.53)

Totalstopp på E4:an
Det råder just nu totalstopp med flera kilometer långa köer på E4 norr om Vaggeryd. Troligen är det på grund av många besökare till Elmia Wood. (09.19)

Från 1 till 8 konkurser
Under januari-maj förra året var det en företagskonkurs i Vaggeryds kommun mot åtta motsvarande tid i år. Denna dramatiska ökning presenteras av kreditupplysningföretaget UC. I Gislaved är det en ökning från tre till nio, i Jönköping från 15 till 52 och i Nässjö från sex till nio. I Värnamo har konkurserna faktiskt minskat från nio till åtta, i Gnosjö från tre till en och i Sävsjö från tre till två. (08.40)

Går ut filmgymnasiet
En del ungdomar från bygden läser på gymnasieskolor långt bort. En av dem är Måns Pettersson från Ålaryd som nu tar studenten vid Filmgymnasiet på Gotland. Han har gått programmet Den rörliga bildens språk, (08.14)

Torsdag 4 juni 2009
Dödsolycka på 27:an
23.52: I bilen som är registrerad på en person från Bredaryd färdades en man i åldern 20–30 år och han har omkommit. Personbilen och lastbilen hade frontalkrockat på en raksträcka nära Horda.
23.19: Minst en person omkom vid en krock lastbil-personbil emellan på riksväg 27 vid Horda, alltså tre mil söder om Värnamo. Personbilen började brinna och en person i bilen har konstaterats död. I lastbilen färdades en man och hans dotter. Båda är oskadda men chockade. Olyckan inträffade för en timme sedan.


Veterinärklinik invigs
I morgon invigs veterinärkliniken vid Vaggerydstravet. Läs mer. (23.09)

Niornas kabaret...

Vi har lagt in 19 bilder från dagens kabaret med niorna vid Fågelforsskolan. Se dem här. (22.59)

Först på plats 198
Sveriges kommuner och landsting har räknat samma olika elevresultat och fått fram en lista över landets kommuner. I topp återfinns Lomma. Vaggeryd kommer först på plats 198. Före finns bland annat Jönköping (123), Värnamo (185) och Nässjö (187) samt efter kommuner som Gislaved (206), Gnosjö (221) och Sävsjö (255). (20.18)

Markbrand i Vaggeryd
I dag var det en mindre brand när soptippen i Vaggeryd. Det hade tagit eld i gräset och i torv och bark. Räddningstjänsten släckte snabbt. (20.15)

Oljeutsläpp på väg
Räddningstjänsten har i dag fått sanera ett oljeutsläpp från okänt fordon. Det inträffade på vägen från Vaggeryds norra mot Bondstorp. Det var före saneringen mycket halt på platsen. (20.15)

Kvinnor i skogen...

Kanske, kanske blir det blir det fler kvinnor inom skogsnäringen. Det var ingen direkt uppsjö på Elmia Wood som inleddes i dag men en och annan gick att finna. Läs mer och se 22 bilder här. (19.24 – text inlagd i går men en trasig länk har gjort det omöjligt att se sidan i kväll.)

Mer från balen...

Nu har vi fått ännu en bild från balen på Hook. Se den i större format här. (16.06)

Mopedrazzia vid skola
Vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd var det på morgonen en mopedrazzia. 3–4 polisbilar stannade till och poliserna kontrollerade ett stort antal mopeder vid skolan. Två av mopederna togs i beslag. Kanske handlade det om att de var trimmade eller på annat sätt olagliga att framföra. (15.15)

Stöld hos golfklubb
Götaströms Golfklubb hade vid 16-tiden i går otrevligt besök. En blond kvinna i 20-årsåldern med halvlångt år och en ”sliten”, skäggig, ljus man i 45-årsåldern misstänks nämligen för att ha snattat ur kiosken på golfbanan. (15.15)

Lurad på bilköp
En Skillingarydsbo i 25-årsåldern såg nyligen en fin bil för 90.000 kronor på internetportalen Blocket. han kom överens med säljaren om en handpenning på 3.000 kronor. Pengarna finns nu på säljarens konto – en bank i Växjö. Men 25-åringen får inte tag på säljaren och det har nu visat sig att bilen ägs av en helt annan person som har den utannonserad på Blocket för 172.000 kronor. 25-åringen har polisanmält bedragaren och hoppas få tillbaka sina pengar:
– Man ska aldrig betala ut något i förskott ås här göra upp en affär öga mot öga, säger polisens medieinformatör Nils-Erik Eriksson. (15.07)


Ingen brand...
14.49: Det var ingen brand utan larmet hade utlösts av att någon hade rökt nära brandvarnaren.
Räddningstjänsten är på väg till Furugårdens servicehus i Vaggeryd för ett automatiskt brandlarm. (13.58)


Krister firades i dag

I går berättade vi att Christer Gustafsson vid Vaggeryds Chark blir Årets företagare. I dag har han firats med tårta och han tog en ordentlig tugga. Läs mer. (12.16)

100:e reservatet
På söndag blir det invigning av Ingaryd naturreservat i Jönköpings kommun, som blir länet 100:e naturreservat. Dagen bjuder på invigningstal av landshövdingen, naturguidningar och tipspromenad. Ingaryd är en äldre, välbevarad gård med både skog och jordbruksmark som har stor artrikedom. Reservatet är beläget vid väg 31 strax innan Tenhult. (09.08)

Swedese varslar
Swedese varslar nio kollektivanställda och fem tjänstemän i Vaggeryd om uppsägning. Även fem anställda i fabriken i Äng utanför Nässjö mister jobbet. Det uppger VN i dag. (08.38)

Ännu en balbild...

Vi har ännu en balbild att redovisa. Se balbilderna här. (00.25)

Storvinst till Vaggeryd
I V64 i går kväll på Halmstad blev det hög utdelning på sex rätt. En andelskupong inlämnad hos Konfekthörnan i Vaggeryd gav hela 231.301 kronor. Andelskupongen, som kostade mer 640 kronor och var på 16 andelar, var en av de kuponger som hade sex rätt. Kupongen innehöll en rad med sex rätt, 14 rader med fem rätt och 76 rader med fyra rätt. Värdet på varje andel är 14.456 kronor. (00.02)

Onsdag 3 juni 2009
Går emot Berry...
– Berry Lilja har ingen grund för det han säger.
Det anser Stefan Ottosson (KD). Stefan säger att om man skulle jämföra med socialdemokraternas budget skulle 37 tjänster plockas bort. Han noterar då 14,4 miljoner kronor i besparing delat med 400.00 kronor per anställd.
Stefan påpekar också att man från Socialdemokraterna vill lägga ned Åkers skola. (23.35)


40 kan tvingas gå
I dag sa kommunstyrelsens borgerliga majoritet med röstsiffrorna 8–5 ja till förslaget om stora neddragningar inom nämndernas verksamhet 2010.
– Det kan få till resultat att cirka 25 anställda inom socialnämnden får sluta och 10–15 inom barn- och utbilningsnämndens, säger Berry Lilja (S).
Hans parti hade sagt nej till stora delar av besparingar och i övriga hade socialdemokraterna föreslaget en höjd skatt med 50 öre.
Trots besparingar på drygt två procent nästa år saknas det kring elva miljoner kronor i det borgerliga förslaget. Man har ännu inte tagit ställning till frågan om höjd skatt eller om kommunen ska ta av sitt egna kapital. Senare i den här månaden fastställs budgetförutsättningarna. De borgerliga har för 2011 redan flaggat för ytterligare neddragningar på cirka två procent. (21.22)


Krister är Årets företagare

Christer Gustafsson vid Vaggeryds Chark blir Årets företagare. Läs mer. (21.58)

Glada politiker

Folkpartiet hade möte utanför ICA Supermarket i Vaggeryd i dag. Läs mer. (20.59)

Kvinnor i skogen...

Kanske, kanske blir det blir det fler kvinnor inom skogsnäringen. Det var ingen direkt uppsjö på Elmia Wood som inleddes i dag men en och annan gick att finna. Läs mer och se 22 bilder här. (19.35)

Blir Årets företagare
Christer Gustafsson vid Vaggeryds Chark blir Årets företagare. Vi kommer med mer information i kväll. (15.46)

Hotad till livet
En kvinna i 35-årsåldern från Skillingaryd har anmält en man för olaga hot och misshandel. Hon har uppgett att hon vid flera tillfällen blivit hotad till livet av mannen. Vid ett tillfälle uppges han ha tagit strupgrepp på henne. (13.55)

Inbrott hos Statoil
Det har åter varit inbrott hos Statoil i Skillingaryd. Tjuven tog sig in genom ett fönster på baksidan. Inne i lokalen stals snus och kontanter. (13.55)

Inbrott i Hook
Natten till i går gjordes inbrott i en bil vid Hooks Herrgård. Det fanns brytmärken på en dörr samt att en ruta hade krossats. Gärningsmannen har rotat igenom bilen men troligen fanns det inget intressant att stjäla. (13.55)

Kina Wook öppnat igen
Efter branden i måndags kväll har nu Kina Wook öppet igen. Vem som utförde mordbranden är ännu inte fastställt. (13.47)

S vill höja skatten
I dag är kommunens budgetförutsättningar 2010 uppe i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna föreslår en höjd skatt med 50 öre. Läs mer. (13.30)

Pollenkollen
De senaste dygnen uppmättes låga halter ek- och björkpollen.De närmaste dagarna väntas fortsatt låga pollenhalter av ek och gräs. (12.35)

Årets företagare utses
I dag kl. 15.00 tillkännages vem som får utmärkelsen Årets Företagare 2008. Vi kommer med en rapport kring 15.30. (09.11)

Stängt på vårdcentralen
Nu är det klart hur vårdcentralerna har semesterstängt. I Skillingaryd är det stängt 19/6–19/7 och i Vaggeryd 20/7–16/8. (07.57)

Misstänkt för branden
Polisen har minst en person som är misstänkt för branden i måndags kväll mot Kina Wook. En personer har förhörts men denne släpptes efter förhöret. (07.01)

Om pestilensroten

Vår naturskribent Dan skriver i dag om digerdödens härjningar och om hoppet att försöka hitta ett botemedel. Läs mer. (00.02)

Elmia Wood inleds
I dag inleds den stora skogsmässan i Bratteborg. Vi räknar med ett besök framåt dagen. (00.02)

Tisdag 2 juni 2009
Minibuss körde av

22.41: Vi passerade platsen kl. 13.43 och det var bara 5–10 minuter efter olyckan hade inträffat. Det var sju vuxna i den tyskregisterade minibussen. Två satt lätt fastklämda men kunde hjälpas loss av personalen från räddningstjänsten. De sju fördes till sjukhus i Värnamo och Jönköping men dessbättre med endast lindriga skador.
Tydligen låg minibussen i omkörningsfilen när något oväntat hände. Det var mycket kraftiga bromsspår på vägen. Bussen blev liggande på sidan i diket.
14.07: En minibuss har kört av vägen på E4 vid Krängsberg. Vi kommer med en mer utförlig rapport lite senare.
STÖRRE BILD.

Djurstöld i Klevshult
I dag hittades fyra döda hönor i ett hönshus i Klevshult. Dessutom saknas sex raskycklingar. I fredags försvann sex marsvin samt att en höna hittades nackad. Det har säkrats vissa fotspår invid hönshuset men den skyldige är ännu inte fast. (22.46)

Sidan låg nere...
Vår webbsida låg nere kl. 20.38–22.19 men nu fungerar allt igen. (22.29)

Körde av vägen
En man körde kring halv sju i dag på morgonen av länsväg 651 strax norr om Bondstorp. Han förklarade för polisen att den automatiska farthållaren hade hängt sig. Bilen hamnade på taket. Mannen som var ensam i bilen klagade över ryggsmärtor. (12.44)

Pojke misshandlad
En kvinna har anmält att hennes son som nu är i tolvårsåldern blivit misshandlad under åren 2004–2007. Pojken har dock inte fått några synliga skador. Det är pappan som är bosatt i Skillingaryd som blivit anmäld. Tidigare har mamman även anmält att mannen misshandlat deras något äldre dotter. (12.22)

Stöld i Hok
Hooks Jaktvårdsförening har drabbats av inbrott i sitt förråd. Det har stulits 100 kilo tomhylsor, ett par bensindunkar, ett par värmefläktar och en vinkelslip. Allt är värt cirka 6.500 kronor. (12.22)

Nya erbjudande hos ICA
Glass, läsk, lax, ost, färsk potatis, blandfärs och mycket mer. Läs mer (11.00)

Extra kontroll av jordgubbar
Jordbruksverket gör under försommaren en extrasatsning på kontroll av jordgubbar med anledning av konsumenternas stora intresse för bären. Kontrollerna genomförs i stort sett hela landet och de sker både i butik och på tillfälliga försäljningsställen som torg, stormarknader och vägkanter. Syftet är att kontrollera att jordgubbarna har rätt märkning och att innehållet överensstämmer med märkningen. (10.32)

Kikar på astrakaner

Vår naturskribent Dan Damberg har tittat lite närmare på en blomma. Läs mer. (07.31)

Skapa järnvägskorridorer
– Vi måste inom EU satsa på att skapa korridorer för järnvägsbunden godstrafik. I dag är godstrafiken för långsam och har därför svårt att konkurrera med godstransporter på lastbil.
Det sa Alf Svensson, kristdemokratisk kandidat till Europaparlamentet, som besökte PGF Trans AB invid tranområdet i Vaggeryd i går
– Det var mycket intressant att se hur detta småländska företag arbetar med en metod som går att använda sig av i hela Europa, säger Alf Svensson. (07.17)


Kanonpris på muggar
Läs mer här

Måndag 1 juni 2009
Var mordbrand
Polisen har haft en tekniker på plats vid Kina Wook och nu tyder det mycket på att det var en mordbrand:
– Det har kastats in en brännbar vätska genom ett fönster, säger Bengt Netterström vid polisen i Jönköping.
Från polisen är man tacksam om tips som kan leda till att man får fast den som kastat in vätskan i restaurangen. (23.39)


Brand hos Kina Wook

21.26: Nu har vi lagt in text och flera bilder. Se här.
Det har varit en brand hos Kina Wook i Skillingaryd. Vi kommer med text och bilder lite senare. (20.38)


Brandtillbud hos Einars Trä

18.06: Räddningstjänsten finns hos Einars Trä. Läs mer
17.17: Räddningstjänsten är på väg till Einars Trä strax intill brandstationen. Det är rökutveckling vid företaget.


Blöt majmånad
Det blev ganska blött i maj. Se nederbördsstatistiken här. (15.48)

Succé för BussLinus
Läs vad resenärerna tycker

Död älg vid vägen
En död älg hittades under morgonen vid Almesäng mellan Skillingaryd-Klevshult. Det fanns på förmiddagen ingen anmälan om att någon kört på älgen men troligen har så skett på vägen eller på järnvägen intill. (14.24)

Skada vid Elmia Wood
Vid Elmia Wood i Bratteborg har någon i natt kört på en bil. Fordonet blev så pass tilltygat att det inte var möjligt att köra. (14.19)

Hotade döda
I en lägenhet på Ringvägen i Vaggeryd var det stökigt i lördags kväll. Mannen som bodde i lägenheten har för polisen uppgivit att han då fick ett dödshot av en okänd. (14.19)

Ny båtstöld
Just nu stjäls det många båtar från sjöar runt om i Vaggeryd. Senast var vid Tängsjön där någon stulit en plasteka. (14.19)

Pollenkollen
Under helgen uppmättes låga halter av gräs-, ek- och björkpollen. De närmaste dagarna fortsatt låga pollenhaleter av gräs-, ek- och björkpollen. Tallen fortsätter sin blomning och dess pollen ses som ett gult damm på bland annat utemöbler och bilar. (14.19)

Värdparet på balen

Vi har fått en bild på värdparet vid fredags bal.
STÖRRE BILD. (10.34)

Deltag i vår omröstning
På söndag är det val till Europaparlamentet. Svara gärna på vår fråga i annonsspalten. (08.10)

Mellan hägg och syren

Dan Damberg har fångat ”mellan hägg och syren”. Kika in på natursidan. (07.35)

Mångkulturell fest

Fågelfors förskola har haft fest. Läs mer. (00.02)

Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

Vägkyrkan i Hagshult 28/6–12/7
Läs mer
Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här
Klicka på annonsen!
AlbatrosskortVi jobbar just nu med en utställning kring Albatross och de besättningsmän från båten som var internerade i Skillingaryd 1917–1918. Om du har bilder = kontakta oss per 070-213 14 66 eller e-post


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Tisdag 30 juni 2009
Firas i dag – läs mer

 Frida
     
(06.59, 13.34, 14.52)


Enkelt för Lejonen
Lejonen från Gislaved vann med hela 61–35 hemma mot Piraterna. Det var fin speedway från hemmalaget som för kvällen hade en jämn besättning. Flest poäng togs av Dawid Watt med tolv följd av Nicki Pedersen elva, David Ruud och Piotr Swiderski tio, Chris Holder nio, Zbignien Suchecki sex och Dennis Andersson tre. (21.00)

Pelle fick 22.000 euro
Pelle Edberg från Hook fick för sin fina plats 21 på Europatouren i golf i helgen en bra slant. Det blev 22.000 euro och det är hans bästa summa den här säsongen. Före denna tävling hade han tre tävlingar utan några prispengar alls. På 20 tävlingar den här säsongen har han spelat in 151.347 euro. (13.53)

Måndag 29 juni 2009
Firas i dag – läs mer
Marita
(06.50, 12.23, 13.39, 14.44, 14.50, 14.58)SFK-seger i Idre
Idre-veckan i orientering har avgjorts och tre löpare från Skillingaryds FK deltog. I tredagars lyckades Torild Bornetun vinna totalt i H70 Torild, Roger Larsson var åtta i H35 och Ulrika Bornetun tolva i D21. De sprang också tävlingar före tredagars, Torild hade som bäst en seger, Roger en andraplats och Ulrika en sjundeplats. (20.39)

Lätt för IFK Värnamo
21.10: IFK vann med hela 6–1 och det var en solklar seger
19.50: I Smålandscupen i fotboll spelar IFK Värnamo i kväll borta mot Hovmantorp. I paus leder IFK med klara 3–0.


Nordahl vann hos oldboys

Oldboys på Götaström har spelat i dag. Läs mer. (16.48)

Två segrar till VSRK
I helgen avgjordes Börjes ponnycup i Tingsryd och VSRK, Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb, hade många tävlande. Allra bäst lyckades Mirella Thelander och Jonna Bäckdal som vann en klass vardera. Mirella hade också en silverplats. Bronsplatser blev det för Rebecka Engman och Ina Bäckdahl samt i övrigt flera andra bra insatser. (12.36)

Kurt Båges begravning
Läs mer på familjesidan. 12.24)

Pillo slutar spela
Michael ”Pillo” Svensson lägger nu fotbollsskorna på hyllan. Han berättade detta redan för några veckor sedan när i intervjuade honom men ville att klubbens hemsida skulle få berätta det först. Nu finns också information om att spelarkarriären är över på saintsfc.co.uk. Michael berättar för Skillingaryd Nu att hans mål är att satsa på en tränarkarriär. (06.11)

Söndag 28 juni 2009
Firas i dag – läs mer
     
(00.19, 07.13)


J-Södra föll mot Kalmar FF
J-Södra spelade i kväll en träningsmatch på Stadsparksvallen. Det blev 0-2 mot allsvenska Kalmar FF. Matchen var spelmässigt relativt jämn men Kalmar var effektivare. (19.55)

SIS dam i serieledning
SIS damer har nu tagit över tätpositionen i division 5. Läs mer. (18.07)

Hook tvåa – Götaström tia
I går slutfördes spelet i golfens division 2 på Lagans GK. Hook blev tvåa medan Götaström blev sist. Isaberg vann på 572 följt av Hook 594, Alvesta 601, Skinnarebo 604, Vetlanda 605, Glasriket 611, Karlshamn 626, Värnamo 635, Lagan 638 och Götaström 644. (14.49)

Pontus ångar på i DM
Vi har fått en uppdatering av ställningen i rally-DM. Läs mer. (07.55)

Pelle blev 21:a
Pelle gick i dag på 71 (-1) och fick totalt utmärkta 277 (-11). Med det blev han en av fem på plats 21. (17.27)
16.25: Med tre hål kvar att spela ligger Pelle i dag på -1
14.32: Pelle ligger efter elva av dagens 18 hål på par. Han har tappat från plats tolv till 20.
I dag spelar Pelle Edberg från Hook på Europatouren i tyska München. Det är fjärde dagen av fyra. Pelle går ut kl. 12.25 och han delar plats tolv. (00.24)


Lördag 27 juni 2009
Firas i dag – läs mer
    Robert    
(07.59, 09.40, 16.34, 16.37)


Tre pallplatser för SSMK
Det blev två segrar och en tredjeplats för förare från SSMK i Dackefejden i dag. Läs mer. (21.07)

WIK-tränaren har slutat
WIK-tränaren Staffan Lindblom har lämnat sitt uppdrag och tre tidigare spelare i WIK tar över. Läs mer. (18.35)

WIK tappade 2–0 till 2–3
18.27: Nu har vi ett matchreferat. Läs mer
WIK föll med 2–3 mot Ekhagen trots ledning med 2–0. En matchrapport kommer senare. (17.39)


Storförlust för SIS
18.01: Nu har vi ett matchreferat. Läs mer
SIS föll med hela 0–6 borta mot Dannäs och samtidigt kan noteras att V-Södra bara spelade 1–1 i Horda. Vi kommer med en matchrapport lite senare. (16.55)


Fotbollens poängliga
Kika gärna in på fotbollssidan för att se ställningen i poängligan. (10.32)

Kanonspel av Pelle
17.31: Pelle gjorde i dag kanonfina 66 (-6) och har totalt 206 (-10). Han har avancerat från plats 36 till tolv. I dag hade han en eagle, sex birdies, nio par och två bogeys. Pelle är bäste svensk i tävlingen.
I dag spelar Pelle Edberg från Hook på Europatouren i tyska München. Det är tredje dagen av fyra. Pelle går ut kl. 10.43. (07.59)

Fredag 26 juni 2009
Firas i dag – läs mer
    Jessica  
         
(06.53, 08.07, 08.16, 09.36, 10.46, 18.05, 22.27)


Sixten Stenervik har avlidit
Läs mer på familjesidan. (21.46)

Reinert Andersson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (21.45)

Tungt för Götaström
Götaströms elitlag i division 2 hade en tung förstadag i seriespelet i Lagan. GGK delar plats nio med 311. Hook spelar däremot mycket bra och ligger tvåa. Läs mer. (20.21)

Anders vann torsdagsgolf
Det var tävling på Götaström i går. Läs mer. (10.30)

GSK i cupspel mot danskar
Lagen till Berny Anderssons Minnescup i Gislaved den 4–6 september är nu klara och det ett danskt ”elitserielag” Rungsted Cobras som spelar utöver sedan tidigare klara Mariestad, Halmstad och GSK. (08.55)

Pelle är finalklar
18.34: Pelle Edberg är klar för finalrundorna lördag-söndag. I dag gick han på utmärkta 69 (-3) och har totalt 140 (-4). Han delar plats 35. Det var på de tre sista hålen han säkrade finalplatsen med tre raka birdies. Oskar Henningsson från Gränna är trots en fin runda på 69 utslagen på totalt 142. Han var ett slag från att nå finalspelet.
I dag spelar Pelle Edberg från Hook på Europatouren i tyska München. Han går ut kl. 13.00 och man kan följa hans spel här. (06.53)

Torsdag 25 juni 2009
Firas i dag – läs mer
    Grattis    
(08.29, 09.36, 14.16, 14.20, 20.34)


Christer ”Ove” Andersson har avlidit
Läs mer. (23.00)

IFK vann mot Öster
IFK Värnamo vann hemma mot Öster med 2–0 (1–0). Enes Ahmetovic gjorde 1–0 redan efter sju minuter. Efter 70 minuter ökade Linus Malmborg på till 2–0. IFK lyckades framför allt bra i kontringsspelet. Även om Öster stundtals förde spelet var dess målchanser ganska få. (20.50)

KSK föll med 0–4
21.03. Nu har vi en matchrapport. Läs mer
20.50: Guddarp vann med 4–0 mot KSK
19.40: Med tio minuter kvar av första halvlek leder Guddarp med 3–0 mot Klevshult.


Pelle gick på 71
22.37: Efter första dagen delar Pelle plats 63. Oskar Henningsson från Gränna delar plats 101 med 73. Han spelade ändå upp sig mot slutet
13.42: Pelle gick på fina 71 (-1) efter 17 slag på par och en birdie. Han var alltså jämnheten själv.
12.44: Efter 16 hål ligger Pelle fortfarande på -1
11.43: Efter 13 hål ligger Pelle på -1. Han hade en birdie på hål elva
10.41: Pelle har nu tio raka par
09.45: Pelle har inlett med sex raka par
I dag spelar Pelle Edberg från Hook på Europatouren i tyska München. Han går ut kl. 08.30 och vi följer hans spel några gånger. (08.00)


Golfjuniorer blev trea
I går spelade Götaströms golfjuniorer Sexstadsslaget i Eksjö i strålande solsken. Med ett snitt på 75,5 slag slutade laget tre efter vinnande Nässjö 289 och Eksjö 298. Götaström hade 312 och Tranås 321. Det var otroligt jämnt men väldigt kul berättar ledarna Fredrik Lönnblad och Bo Johansson. Laget bestod av Pontus Johansson, Karl Trofast, Robin Johansson, Gustav Lönnblad, Axel Berg samt Sebastian Orre. (10.04)

Onsdag 24 juni 2009
Firas i dag – läs mer
     Veronica  
     
(07.01, 09.25, 10.58, 11.04, 18.40, 20.52, 22.55)


SIS damer bara vinner
SIS dam vann i kväll. Läs mer. (21.29)

Bra spel av Hook
Hook spelade bra mot Jönköpings BK men det blev ändå förlust. Läs mer. (21.17)

Margit Ljungqvists begravning
Läs mer. (18.47)

Tisdag 23 juni 2009
Firas i dag – läs mer
       
(09.41, 20.47


WIK vann och föll
WIK:s damer vann i kväll – läs mer – medan herrarna föll – läs mer. (21.45)

Lejonen bara bortaförlorar
Vargarna vann med klara 56–40 mot ett Lejonen från Gislaved som inte hade mycket att sätta emot. det blev en ny bortaförlust. Poängbäst i Lejonen var Nicki Pedersen 11 (6 heat), Piotr Swiderski 11 (6) och Leigh Adams 11 (5), David Ruud tog blott 3 poäng (5) samt Dennis Andersson 2 (4) och Ricky Kling 2 (4). Zbignien Suchecki tog noll poäng på sina två heat. (21.07)

Christopher vann kval
I dag har det varit klubbkval till Skandia cup på Götaström. Läs mer. (17.23)

Götaströms juniorer vann
Lag Götaström juniorer vann i går Höglandsslaget på Tranås GK. Laget bestod av Alexander Sjöqvist, Christopher Lembke, Christoffer Orre, Otto Joelsson, Oskar Lönnblad och Simon Palm. Det blev fyra vinster och två förluster. Götaström vann på bättre handicap är tvåan Nässjö. Götaström leder nu också sammanlagt i Höglandsslaget. (09.42)

Måndag 22 juni 2009
Firas i dag – läs mer
       
(08.15, 18.25)


Blev årets domare
Utmärkelsen som årets domare i innebandy i Småland går till Emil Jungåker, Jönköping och Tobias Lindgren, Eksjö. (22.46)

KSK föll med 2–3
Klevshult förlorade med 2–3 mot Västboås. Läs mer. (21.47)

SIS spelade 1–1 mot Horda
21.27: Nu har i en matchrapport. Läs mer
20.52: Det blev 1–1 mot Horda. En rapport kommer lite senare
20.39: Med bara sex minuter kvar står det fortfarande 1–1
20:27: Med cirka 20 minuter kvar av matchen står det 1–1
19.53: Efter första halvlek leder Horda överraskande med 1–0 mot SIS
19:14: SIS herrar spelar borta mot Horda och efter tolv minuter står det 0–0.


Hans-Gunnar var golfbäst
Oldboys hos Götaström har spelat i dag. Läs mer. (18.42)

Valter Larsson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (10.16)

Mirella blev fyra
I Elithoppet i Vetlanda i helgen deltog Mirella Thelander från Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb i flera klasser. Bäst lyckades hon med sin Just Irish Trip i lätt A) bedömning Två faser A:0/A:0 – Kategori C Avdelning A. Här blev det placering fyra. (08.42)

Söndag 21 juni 2009
Firas i dag – läs mer
   Kjell
(00.05, 17.50)


Leif till Skirö-Nävelsjö
Leif Hedberg som den senaste säsongen tränade Waggeryds bandy har fått ett nytt uppdrag. Han blir en av fyra tränare i sammanslagna Skirö-Nävelsjö. den nya klubben ska ha lag i division 1, 2 och ett utvecklingslag.
– Det blir i det senare laget jag blivit huvudansvarig, säger Leif. (21.12)


IFK Värnamo kryssade
IFK Värnamo spelade i kväll 1–1 borta mot V Frölunda. Efter elva minuter tog hemmalaget ledningen men elva minuter senare kvitterade IFK genom Enes Ahmetovic. (19.13)

Lördag 20 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 Felicia  
(00.01, 10.53, 11.44)

Christer Ryman vann
Vid Vätterspelen i friidrott dominerades M35 totalt av Skillingaryds FK med alla tre tätplatserna. Vann gjorde Christer Ryman på 16:12.10 närmast följd av Rickard Andersson 18:16.95 och gamle elitbrottaren Zeljko Radetic på 18:52.21. (11.40)

Fredag 19 juni 2009
Firas i dag – läs mer
     
(06.39, 10.05, 11.02, 11.14, 13.44)Zebbe fick en fraktur
SIS-spelaren Zebastian ”Zebbe” Karlsson fick en fraktur på vadbenet i senaste matchen mot Hestra. Detta medför att han troligen inte kan spela för SIS förrän tidigast i september.
– Zebastian är en viktig spelare för SIS då han både kan spela mittback och central mittfältare. Samtidigt är han en ledare och pådrivare i laget.
– Zebastian kommer dock att stötta SIS från bänken. Vi kommer sakna honom i laget, men hoppas att övriga i truppen lyfter sig ännu mer i stället och jobbar på mot vårt mål, säger Anders Fredén som är tränare för just nu serieledande SIS. (07.45)

Torsdag 18 juni 2009
Firas i dag – läs mer
Förlovade      
(07.13, 08.23, 15.18)


Björn blir mer ordförande
Blekinge Handbollförbund och Smålands Handbollförbund har genomfört sina sista enskilda årsmöten, båda efter 75 års verksamhet. Direkt efter dessa två årsmöten avhöll det nybildade förbundet, Småland-Blekinge Handbollförbund, sitt
första årsmöte. Björn Ericsson, Vaggeryd (bilden)valdes med acklamation till ordförande i det nya förbundet och till ledamöter valdes Bengt Martinsson från Ingelstad, Björn Rafton från Smålandsstenar, Ulrica Lindh från Sävsjö, Stefan Almén från Lyckeby, Peter Ekendahl från Vetlanda, Bo Fredlund från Karlshamn, Monica Carlsson från Sävsjö och Ulf Elmqvist från Kalmar. (19.32)

Onsdag 17 juni 2009
Firas i dag – läs mer
   
(06.35, 07.33, 07.58, 09.17, 16.25, 21.00, 21.08)


Kent Knutsson vann storlopp
I kväll vann Kent Knutsson som tävlar för Jönköping-Vaggeryds Travsällskap Sverigeloppet på Solvalla. Han satt i sulkyn bakom Zippe Chip. Segerpriset var 300.000 kronor. Dottern Emelie var sjua i Sverigeloppet i Monté och här var Jessica Flodin från Vaggeryd fyra, vilket gav 14.000 kronor. (22.25)

Drillades i tennis

Det har varit tennisskola i Skillingaryd i dagarna tre och vi har kikat in där. Läs mer och se bilder här. (14.27)

Nytt för HV71
15.30: Spelschemat är nu ändrat. I Gislaved blir det match HV71–Färjestad och i Nässjö HV71–Djurgården
11.54: Försäsongsturneringen Nordic Trophy blir en helsvensk turnering sedan de sex finska klubbarna lämnat återbud. Det betyder att matcherna i Gislaved den 14 augusti och i Nässjö den 20 augusti för HV71 blir mot lag som Djurgården, Färjestad, Linköping eller Malmö. Matchen i Värnamo den 17 augusti berörs inte. Mötet HV71–Frölunda spelas som planerat där. (11.54)


Vaggeryd i fokus
I kväll är det Sverigeloppet på Solvalla i Stockholm och två som tävlar för Jönköping-Vaggeryds Travsällskap är i hetluften inför tävlingen; Kent Knutsson och dottern Emelie hör nämligen till storfavoriterna i de två klasserna. (07.15)

Adjei på landslagsläger
68 spelare är kallade till landslagsläger i fotboll för spelare födda 1992 och sedan tas ett lag ut till en turnering 14–18 juli. Bland de 68 återfinns Samuel Adjei från Hok, som numera spelar för engelska Newcastle. Några till är från närområet: IFK Värnamos Joseph Baffo, Victor Claesson, Johan Hult och Simon Thern. (06.52)

Tisdag 16 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 Bröllopsdag      
         
(05.51, 07.15, 09.00, 10.15, 11.38, 16.02)


Margit Ljungqvist har avlidit
Läs mer på familjesidan. (23.01)

Hooks första poäng
Så har då Hook tagit sin första poäng i serien när det blev 1–1 (0–1) hemma mot Furusjö. Läs mer. (21.51)

Lejonen föll i kväll
Lejonen från Gislaved har det tungt i elitserien i speedway. I kväll blev det förlust med 42–54 mot Västervik och det var lagets fjärde förlust på fyra bortamatcher. Poängbäst var Nicki Pedersen med 13 (7 heat) närmast följd av David Ruud 11 (7), David Watt 10 (6) samt Lewis Bridger 4 (5) och Dennis Andersson 4 (4). Piotr Swiderski tog ingen poäng alls i sina tre heat. (21.16)

Dusan vann hos oldboys
Det har spelats golf på Götaström. Läs mer. (10.27)

SIS/KSK till Gothia Cup

SIS/KSK P93 ska spela Gothia Cup i juli. Laget är lottat att möta Örgryte, norska Sprint Jeløy samt Neumünster från Schweiz. Turneringen pågår 12–18 juli i Göteborg. (09.50)

Roger Ödebrink fortsätter

Roger Ödebrink liksom den övriga styrelsen fortsätter i Skillingaryds IK. Det kan noteras att Niklas Claesson återkommer i styrelsen Den viktigaste utmaningen för klubben är vid sidan om det sportsliga att kommande år att få fler personer engagerade. Årsmötet i går kväll beslutade att byta logotyp. (06.10)

Måndag 15 juni 2009
Firas i dag – läs mer
     
(09.43, 16.01, 19.22)


Omorganisation hos ASK
Allsvenska handbollslaget Anderstorps SK kan i dag presentera att Thomas Hiljemark väljer att steget in på planen som spelare igen. Ny som huvudtränare blir i stället en annan av föreningens stora profiler: Magnus Westlund. (20.00)

SIS vann – KSK kryssade
21.27; Nu har vi även en rapport från SIS segermatch. Läs mer
21.11: Nu har vi en matchrapport för KSK. Läs mer.
21.00: SIS vann med 4–0 medan KSK spelade 0–0. Matchrapporter kommer lite senare.
20.23: SIS har ökat på till 2–0 genom Oscar Persson. KSK har fortfarande 0–0
20.00: Det är fortfarande 0–0 respektive 1–0 i de två matcherna
19.28: Efter 25 minuter har Klevshult 0–0 borta mot Forsheda. SIS leder med 1–0 mot Hestra efter mål av Jonathan Sandberg.


Tedenby på läger
Mattias Tedenby med rötterna i Värnamo är tillsammans med klubbkompisen André Petersson i HV71 uttagen till ett landslagsläger i ishockey. Det är juniorkronorna/Team 20 som har ett läger i Norrtälje 27–31 juli. På programmet står isträningar, fysträningar, teoripass samt tre matcher mot ett lag kombinerat av spelare från Kanada och USA. (15.02)

SIS möter Hestra
I kväll spelar SIS herrar hemma. Läs mer. (14.48)

Fotbollens poängliga
Efter helgens matcher för WIK är fotbollens poängliga uppdaterad. Se den här. (06.31)

Söndag 14 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 
       
(06.41, 13.10, 13.13, 22.08, 23.30)


Snapphanen avgjordes

I dag har det varit tävling hos Skillingaryds Jaktvårdsförening. Läs mer. (21.54)

SIS/KSK P92/93 vann serien
I kväll har SIS/KSK P92/93 säkrat seriesegern efter 2–1 borta mot Smålandsstenar. Killarna var lite nervösa och det blev inget skönspel. Det räckte ändå för seger. Målen gjordes av Viktor Forsman och Dennis Victorin. Till hösten får SIS/KSK spela i en serie med lag som kommit bra till i sina grupper. (19.56)

Säker seger för WIK dam
WIK dam vann med klara 3–0 mot Ljungby B. Läs mer. (19.37)

Gustav nådde längst
21:30: Nu har vi resultat för alla tävlande. Läs mer.
21:18: Nu har vi resultat för de främsta i varje klass. Läs mer.
18.06: I Nordeas flaggtävling på Götaström nådde Gustav Lönnblad längst. Han fick slå två slag på hål 19. Sören Johansson var närmast med ett slag på 19:e hålet. Segrare i de olika klasserna blev Tony Larsson, Gustav Lönnblad och Johan Dahlros. Resultat kommer senare.


WIK dam leder
Efter första halvlek leder WIK dam med 1–0 hemma mot Ljungby B. (17.58)

J-Södra bara förlorar
J-Södra har det just nu besvärligt i Superettan i fotboll. I dag kom tredje raka förlusten när Falkenberg vann med 1–0. J-Södra har inte gjort mål på de tre senaste matcherna. (17.00)

Matchrapport för WIK herr
17.46: Nu har vi en matchrapport. Se den här
16.48: Trots ett kraftigt spelövertag föll WIK med 1–3 mot Habo. En matchrapport kommer lite senare
16.04: WIK har efter första halvleken 1–1 hemma mot Habo. John Hermansson svarade för WIK:s kvittering.


Måns gjorde HIO

I dag svarade Måns Beiving, 21, från Vaggeryd för hole in one på Götaströms golfbana. Det var på det tredje hålet som han lyckades med en bedrift som få ens når under en hel golfkarriär. Privatbild från Måns på hål 3 i dag.
STÖRRE BILD (15.56)


Sara blev rallytvåa
I går var det Vätternrallyt och SSMK noterade pallplatser. Läs mer. (06.43)

Lördag 13 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 
Bröllop        
(05.46, 07.30, 09.31, 22.03)


Richard klart bäst
Av de 28 startande från kommunen i Vätternrundan var Richard Hansson klart snabbast med topptiden 7:37. 24 av de 28 fullföljde och för två minuter sedan gick de nummer 23 och 24 i mål. Alla tiderna finns här. (20.46)

Simon och Svalle vann
Simon Palm och Sven-Erik ”Svalle” Andersson vann Skandia 2 generationers i dag på Götaströms GK. Tvåa blev Peter och Johan Dahlros med 36 poäng, fyra efter Simon och Sven-Erik. Trea av de sju deltagande paren var Andreas och Sebastian Orre med 35. Läs mer. (18.15)

Bor–SIS dam spelade 2–2
Bor B och SIS spelade i dag 2–2 (1–0). Läs mer. (17.20)

Kanontid av Richard
Richard Hansson svarade för en kanontid på Vätternrundan. Han hade det dåligt vädret till trots det fina tiden 7.37. Det var endast sju minuter sämre än förra året. (13.49)

Tranås fick nobben
Dalarnas Ishockeyförbund, Leksands IF och Tranås AIF har önskat en utökning av antalet lag i elitserien från tolv till 14. Svenska Ishockeyförbundets årsmöte sa i dag med röstsiffrorna 180–59 nej till förslaget. (10.50)


Flera har kommit i mål
10.40: Niclas Johansson från Vaggeryd gick i mål kl. 10.28. Hans tid var 11.02.
10.33: Även Anders och Mattias Andersson samt Samuel Ekh från Skillingaryd har gått i mål. Deras tid var 11.29.
10.27: Två cyklister från kommunen är i mål. 22-åringarna Lars Fälth från Klevshult och Edwin Krantz från Packebo i Hagshult tog sig i mål kl. 07.53. De hade båda den utmärkta tiden 9.25.


Alla igång runt Vättern
Vätternrundan är igång och ett 30-tal av de startade kommer från Vaggeryds kommun. De kämpar sig nu runt sjön och senare i dag berättar vi hur det gått för dem. (06.30)

Fredag 12 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 Studenten
(00.01, 09.43, 11.40, 15.02, 18.08, 18.38, 20.12)


Ny till GSK
Gislaveds SK får en hockeyförstärkning: Klubben har kontrakterat den 20 årige backen Tommy Leifsson från Troja-Ljungby. (16.45)

Ingrid Hylténs begravning
Läs mer på familjesidan. (16.43)

Torsdag 11 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 Lena
 Michailis
Förlovade
(07.20, 10.45, 13.43, 17.12, 21.28, 21.31, 21.33)


Sven Lundins begravning
Läs mer på familjesidan. (23.22)

Mästarna korade

I dag har det varit sista omgången i sexdagars i orientering med Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK. Segrare i de olika klasserna blev Andreas Ivansson, Torild Bornetun, Lars-Åke Claesson och Rolf Krahner. Se alla resultat här. (21.21+resultat 21.48)

Hook och J-Södra föll
Hook gjorde första målet mot Wallgårda men sedan var det roliga slut. Wallgårda vann med 9–2 (4–1). I övrigt kan noteras att J-Södra föll med 0–3 mot Mjällby. (21.02)

80 startande i golftävling
Hela 80 personer är anmälda till Nordeas Flaggtävling på Götaström på söndag, vilket gör tävlingen till en av de största klubbtävlingarna som arrangerats på Götaströms GK. Intresset är inte lika stort för Skandia 2 Generationers som spelas över hela Sverige på lördag. Endast sju par kommer till start. (07.25)

Onsdag 10 juni 2009
Firas i dag – läs mer
         
(00.01, 08.08, 12.43, 15.38, 20.29)


Juniorer på golfläger
Götaströms Golfklubb har 15/6, 24/6 och 29/6 dagläger för sina juniorer. Det är träning på förmiddagarna och spel om nio hål på eftermiddagarna. (22.33)

4–0 och 0–14
Sverige vann VM-kvalmatchen mot Malta med 4–0. Sämre gick det för damerna hos IFK Värnamo i Svenska cupen som föll hemma mot allsvenska Linköping med hela 0–14. (20.57)

Hockeyn är enad igen
De tolv elitserieklubbar som bildar Svenska Hockeyligan anades vid gårdagens ägarmöte kring utvecklingen av svensk elithockey. Tidigare har Djurgården, Färjestad, Frölunda, HV 71 och hotat med att lämna elitserien för en ny liga med lag från Ryssland. Men nu verkar denna skärmytsling vara över. (15.25)

Tisdag 9 juni 2009
Firas i dag – läs mer
         
(00.02)

29 cyklar Vättern runt
Vi har namn på alla lokala cyklister inför Vätternrundan till helgen. Se namnen här. (19.00)

Guld och silver till SFK
I helgen gick det bra för deltagare från Skillingaryds FK när det var veterans-SM i kastfemkamp i Nyköping. Ann-Marie Israelsson tog guld i K65 och Monika Mattsson silver i K55. (12.22)

Götaström kom tia
Götaströms Golfklubb har arrangerat en tävling för H75 och segern gick till Lagan på 186. Hemmaklubben blev tia av elva lag med 304. (11.03)

71 spelare har fått poäng
I vår poängliga i fotboll är det så här långt 71 spelare som fått poäng fördelat på Hook 12, KSK 13, SIS dam 12, SIS herr 13, WIK dam 11 och WIK herr 10. Se hela poängligan här. (00.20)

Måndag 8 juni 2009
Firas i dag – läs mer
   
(00.02, 13.20, 15.55, 16.06)


Kalle Matsson till Hammarby
Anderstorps SK:s förre tränare Kalle Matsson flyttar till Stockholm. Där kommer han att ha ansvaret för Hammarbys junior/utvecklingslag i handboll och dessutom träna Täbys herrlag. (23.12)

SIS vann med 4–1
21.24: Nu har vi en matchrapport. Läs mer.
20.52: SIS vann med 4–1. En matchrapport kommer lite senare
20.39: Sju minuter före slutet leder SIS med 3–1

20.22: 20 minuter in på andra halvlek leder SIS med 1–0
19.37: Det står fortfarande 0–0 och 36 minuter är spelade
19.15: Efter tolv minuter står det 0–0
19.14: Vi rapporterar då och då från mötet Kulltorp–SIS herrar


Nyförvärv till SIS
I kväll spelar SIS herrar mot Kulltorp borta och med ett starkt nyförvärv i truppen. Läs mer. (16.40)

Tennisskola på Movalla
I nästa vecka arrangerar Skillingaryds TK en tennisskola för ungdomar i åldern 10–14 år. Eleverna får lära sig tennisens grunder genom lekar och spelövningar. Det är Jonas Gustavsson och Mattias Tencic som är ledare. (16.10)

Sju fick böta på travet
Det är inte ovanligt att kuskar få böta vid travtävlingar och i Vaggeryd i fredags var det många som fälldes. Sju kuskar fick tillsammans böta 6.700 kronor för nio förseelser. Det handlar om för snäv körning, felaktig tävlingsdräkt, felaktigt bruk av körspö med mera. Carl-Erik Lindblom avstängdes i tre dagar för att ha använt körspöet felaktigt och Henrik Johansson i två veckor för snäv körning som grovt störde medtävlare. Övriga som fick böta var Emelie Knutsson, Jennifer Tillman, Sigvard Regnander, Göran Forslin och Stefan Landen.
Tävlingarna som sådana betraktades som fina och strax över 1.000 personer hade den kylslagna kvällen sökt sig till Vaggerydstravet.
(07.18)

Rapport från WIK dam
Som väntat hade inte WIK något problem att bortabesegra nästjumbon Hånger. Läs mer. (00.16)

Söndag 7 juni 2009
Firas i dag – läs mer
(00.03, 10.34, 11.36, 13.04, 16.11, 17.04, 21.16)


WIK dam vann
Det blev 4–0 WIK:s damer i kväll borta mot Hånger. (21.36)

GGK-damer seriespelade
Damerna i Götaströms Golfklubb slutade trea vid dagens tävling på Isabergs GK. Det blev en vinst och tre förluster. Isaberg segrade med fyra vinster följda av Skinnarebo tre, Götaström en och Ryfors utan vinst. Götaströms lag bestod av Siv Helgesson, Rose-Marie Hålén, Susanne Joelsson samt Marie Orre. (20.22)

Cyklade Halvvättern

I går var det Tjejvättern om tio mil och i dag Halvvättern om 15 mil. Bland dem som cyklade i dag märktes Robert Jonsson och Christina Stjärndahl från Vaggeryd samt Daniel Lund, Inger Hansson och Jan Hansson, Skillingaryd. Pressbild från Vätternrundan 2007. (18.39)

Lena fick SIS-guld

Vi har lagt in text och många bilder från SIS årsmöte. Läs mer. (15.39)

Veteran-DM i Hok
I dag gick Värnamo Södra vidare från kvalgruppen i Hok. Se alla resultaten här. (14.53)

Cindy bröt i Norge
I årets femte deltävling i Ford Flexifuel Cup i Aurskog Hogland Rally i Norge bröt Cindy Brüggeman från Tjust MK på den nionde och sista specialsträckan. Sara Gustavsson, SSMK skulle varit kartläsare men det blev en annan som tog över denna roll. (07.19)

Blev fyra i rally
Lars-Erik Torphs Memorial avgjordes i går i Värmland. I Volvo Original Elit B blev Anders Hjälmeby, SSMK och Roger Sixtensson, Vetlanda RRC fyra och totalt i hela rallyt kom de på plats 23. (07.14)

Lördag 6 juni 2009
Firas i dag – läs mer
 
  Josefin

 
(00.01, 12.50, 15.59, 20.21, 20.48, 23.57)


Madelen till Götaström
Madelen Larsson, 23, från Vaggeryd ska vara assisterande golfpro på Götaströms Golfklubb i sommar. Där jobbar för övrigt hennes far Tony som banskötare. Madelen är nyss hemkommen från Italien efter sin tredje säsong. Där har hon arbetat som golfinstruktör och golfvärdinna på Parco Dé Medici i Rom. (22.28)

Förlust mot Danmark
I går var det Danmarks nationaldag och i dag Sveriges. Men just i dag fick danskarna jubla mest. Det blev nämligen 1–0 för Danmark i VM-kvalmatchen i fotboll mot Sverige. (21.54)

Nio lokala cyklar Tjejvättern
I dag går Tjejvättern på tio mil. Minst nio kvinnor från Vaggeryds kommun har gett sig ut på en tur på kanske 5–6 timmar: Monika Antonsson, Britt Bertilsson, Rode Enell, Karin Johansson och Ragnhild Larsson, Vaggeryd, Lena Haraldsson och Ann-Marie Manfredsson, Skillingaryd samt Birgitta Eriksson och Birgitta Wallin, Hok. (13.04)

De toppar fotbollen
Det har blivit tre nya ledare i poängligorna i fotboll: Mats Stensson, Julia Törnberg och Adam Hermansson. Kika in på fotbollssidan. (11.09)

Fredag 5 juni 2009
Firas i dag – läs mer
Mathilda
Eddie
Pontus
 
(00.02, 10.52, 12.56, 15.10, 15.24, 16.23, 19.34)


Lizzie Peterssons begravning
Läs mer. (22.09)

KSK och WIK föll
21.25: Nu har vi matchrapporter. För KSK här och för WIK här.
20.59: Det blev 0-1 för KSK och 1–3 för WIK. Rapporter kommer lite senare
20.03: Klevshult har 0–0 i halvtid mot V-Södra medan WIK ligger under med 0–2 mot Öxnehaga.


V5 i Vaggeryd klart
V5–1 11 HANKYPANKY FACE Roger Jonsson odds 7,96 strukna 2, 3
V5–2 1 IMAGE LADY Stefan Söderkvist 6,25 6
V5–3 6 MONDAY MORNING Mikael Å Linderoth 9,93 -
V5–4 11 WEST LADY CHESS Stefan Söderkvist 4,33 -
V5–5 1 ZIPPE CHIP Kent Knutsson 1,82 -
Rätt V5-rad 11–1–6–11–1
5 rätt ger 7.340 kr (14 st)
Omsättning: 158.092 kr
19.14: Just nu pågår V5 på Vaggerydstravet och vi uppdaterar då och då.


Pelle fick +7 i dag
20.05: Pelle fick i dag 77 (+7) och totalt 153 (+13). Med det hamnade han på sista platsen 145 tillsammans med fyra andra, Oskar Henningsson är också utslagen efter 145 (+3), vilket var blott ett slag från finalspelet
16.58: Efter åtta hål har Pelle +2 och totalt +7. För att nå finalen behöver han på de återstående hål troligen spela sex slag under par
15.22: Pelle inledde med en bogey och fortsatte med par. Nu är han på sitt tredje hål för dagen
00.02: The Celtic Manor Wales Open i golf spelas under fyra dagar. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 14.25 och Oskar Henningsson från Gränna kl. 10.15. Vi följer Pelles spel lite då och då.


Linnéa Carlssons begravning
Läs mer. (18.17)

Tedenby till Värnamo
Värnamofostrade HV-spelaren Mattias Tedenby återvänder till hemstaden. Men det handlar enbart om en presskonferens i morgon när HV71 presenterar att man möter finska silvermedaljörerna Kärpät i Gislaved den 14 augusti och Frölunda i Värnamo den 17 augusti. Avslutningsvis spelar man mot finska Tappara i Nässjö den 20 augusti. På presskonrerensen medverkar dessutom lagkapten Johan Davidsson – som det ryktas om ska bli proffs i Schweiz, HV71:s marknadschef Per Sokoloff samt representanter från föreningarna Gislaveds SK, Värnamo GIK och Nässjö HC. (16.47)

Sexdagarsresultaten
I går var det femte etappen av sexdagars i orientering. Läs mer. (16.30)

Cindy och Sara till Norge
I morgon körs årets femte deltävling i Ford Flexifuel Cup i Aurskog Hogland Rally i Norge. Cindy Brüggeman från Tjust MK med Sara Gustavsson, SSMK som kartläsare är med i rallyt. De är åtta i cupen med 42 poäng. (00.02)

Viktig IFK-seger
IFK Värnamo vann i division 1 hemma mot Torslanda med 1–0. Målet gjordes efter 85 minuter av Martin Maletic. (00.02)

Torsdag 4 juni 2009
Firas i dag – läs mer
v   Tack
(00.02, 08.05, 08.15, 10.06, 12.10, 16.39, 21.40, 22.02)Två begravningar
Läs mer på familjesidan. (14.38)

Pelle gick på 76 slag
23.10: Efter första dagen delar Pelle plats 137 med 76 slag. Oskar Henningsson från Gränna delar plats 51 med 71 slag.
14.37: Det blev ingen bra tävling för Pelle. Han landade på 76 (+5) och för att gå vidare krävs det nog i morgon en runda på 66–67
12.58: efter 13 hål har Pelle +5
11.56: Efter halva rundan ligger Pelle på +3
10.30: Pelle har inlett mycket ojämnt med +1 efter fyra hål (+1, -1, +2, -1)
00.10: The Celtic Manor Wales Open i golf spelas under fyra dagar. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.15 och Oskar Henningsson från Gränna kl. 15.25. Vi följer Pelles spel lite då och då.


Ryssar vill ha Tedenby
Värnamofostrade ishockeyspelaren Mattias Tedenby är draftad – på önskelistan – av ryska Atlant Mytisjtji. Simon Hjalmarsson från Gislaved är också draftad av en rysk klubb. Mattias spelar numera för HV 71 och Simon för Rögle. (00.13)

Onsdag 3 juni 2009
Firas i dag – läs mer
Körkort       
(00.02, 09.13, 17.41)WIK dam föll med 0–1
Läs mer. (18.46)

Ruth Augustssons begravning
Läs mer. (18.46)

Fyra grabbar uttagna
Västervikslägret i fotboll hålls 25–28 juni och fyra lokala spelare födda 1995 finns med:
Lasse Åberg, Hook, William Andersson, Hook, Jesper Stensson, Klevshult och Rasmus Magnusson, Waggeryd. (14.03)


Tisdag 2 juni 2009
Firas i dag – läs mer
  Silver
  bröllop
    Tack
(00.02, 09.41, 22.50)


Adi försvinner
Lite nyheter från Anderstorps handboll: Adi Jasarevic väljer att flytta till IFK Trelleborg , men däremot förlänger Joel Wallgren att förlänga med ASK. (22.51)

Förluster i kväll
Lejonen från Gislaved föll i elitserien i speedway mot Dackarna. Resultatet blev 39–33. I damernas division fyra i fotboll föll Waggeryd hemma mot Gnosjö med 0–1. (22.47)

Måndag 1 juni 2009
Firas i dag – läs mer
   
     
(00.02, 08.46, 10.40, 19.25, 22.20)


Södra och Södra föll
J-Södra föll i kväll med 0–2 hemma mot Landskrona. I SIS serie i division 5 föll V-Södra överraskande med 1–5 hemma mot Västboås. (21.55)

Storseger för SIS dam
21.35: Nu har vi en matchrapport. Se den här.
21.03: Det blev 6–0 för SIS dam mot Forsheda B. En matchrapport kommer lite senare


Kompletterat om H45
Vi har tidigare berättat om en tävling i H45 på Götaström. Nu har vi kompletta resultat: 1) Götaström 406, 2) Värnamo 411, 3) Växjö 418, 4) Lagan 433, 5) Isaberg 448. (17.15)

Agneta tog första segern
Det har varit orientering i sexdagars. Läs mer. (15.20)

Nordahl vann i golf
I dag har oldboys i sommarhettan spelat en tävling. Bäst styr på klubban hade Uno ”Nordahl” Johansson med 72 slag. Läs mer. (15.07)

Pontus leder DM
Vi har lagt in ställningen i rally-DM. Läs mer. (10.48)