Folkpartiet Skillingaryd/Vaggeryd    www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar

Även yngre hos FP
Inlagt onsdag 10 mars 2010
Veteranerna Thore Ohlsson och Sven-Olof Carlsson tar täten men yngre följer som från vänster Mattias Classon, Jerry Karlsson, Jesper Löfstedt-Lövgren, Salle Adinda och Ewa Magnusson

Folkpartiet i kommunen går till val på att fördubbla antalet mandat från tre till sex. Det är också lite fler yngre på listorna även om veteraner som Thore Ohlsson och Sven-Olof Carlsson fortfarande finns med.

– Vi vill ha valmöjlighet och har därför två listor, säger Ewa Magnusson som står som förstanamn på listan från Vaggeryd.
Sju namn finns med på båda listorna som totalt har 19 namn, sju från norr och tolv från söder. Elva är män, åtta kvinnor. Sedan förra valet saknas namn som Roger Svenningson och Birgitta Stenervik, som båda är kvar i partiet men inte på listorna.

Inte moderat
Några yngre har tillkommit som Jesper Löfstedt-Lövgren, 20 från Vaggeryd. Han går inte exakt sin mors väg i politiken. Anki är aktiv moderat. Jesper säger att han framför allt vill arbeta med frågor som utvecklar skolan.

Skillingarydslistan
Sven-Olof Carlsson
Atcha ”Salle” Adinda
Ewa Magnusson
Jerry Karlsson
Lilian Persson
Daniel Paulsson
Malin Gustavsson
Jan Persson
Mattias Classon
Ulla Hansson
Per-Olof Persson
Matti Moberg
Thore Ohlsson
Linnéa Hugosson

Vaggerydslistan
Ewa Magnusson
Atcha ”Salle” Adinda
Thore Ohlsson
Jerry Karlsson
Jesper Löfstedt-Lövgren
Anna Lindblad
Mattias Classon
Camilla Levinsson
Bernt-Ola Hugosson
Anette Olsson
Matti Moberg
Jan Persson

Anna Lindblad tvåa på landstingslistan
Inlagt fredag 5 februar i2010

Landstingsgruppledare Esse Petersson, Värnamo och vårdlärare Anna Lindblad, Vaggeryd toppar folkpartiets landstingslista inför höstens landstingsval för Värnamo och Vaggeryds kommuner som nu fastställts av landstingsvalkretsens nomineringsstämma som hölls på Värnamo sjukhus.

Nomineringsarbetet inleddes under hösten 2009 med provval som resulterade i rekorddeltagande på 46,6 procent. De fem första kandidaterna blev Esse Petersson, Värnamo 278 poäng, Karl-Magnus Svensson, Bor 162, Anna Lindblad, Vaggeryd 109, Johan Kristiansson, Värnamo 106 och Ewa Magnusson, Vaggeryd 93.

Varannan damernas
Direktiven för nomineringsarbetet var att provvalresultatet skulle kombineras med värvad namnlista både vad det gäller man och kvinna samt topprepresentationen på listan mellan de båda kommunerna. Förslaget till landstingslista har remissbehandlats av respektive lokalavdelningar inom de båda kommunerna.

Hela listan

Folkpartiets landstingslista inför valet 2010 för Värnamo och Vaggeryds kommuners landstingsvalkrets har följande sammansättning:
1 Esse Petersson, landstingsgruppledare, Värnamo
2 Anna Lindblad, vårdlärare, Vaggeryd
3 Karl-Magnus Svensson, inköpschef, Bor
4 Cecilia Jonsson, ekonom, Vaggeryd
5 Johan Kristiansson, arbetsförmedlare, Värnamo
6 Ann-Marie Lindman, ekonomichef, Vrigstad
7 Jerry Karlsson, möbelman, Skillingaryd
8 Ewa Magnusson, lärare, Vaggeryd
9 Ingemar Lindman, företagare, Vrigstad
10 Carin Sörensen-Munkholm, undersköterska, Värnamo
11 Mattias Classon, lärare, Skillingaryd
12 Åsa Svensson, förskollärare, Bor
13 Robert Lindqvist, adjunkt, Värnamo
14 Eva Svensson, förskollärare, Värnamo
15 Kambiz Ahmadi, ingenjör, Värnamo
16 Lilian Persson, undersköterska, Skillingaryd
17 Jytte Halvordsson, sjuksköterska, Värnamo
18 Sven-Olov Carlsson, företagare, Skillingaryd


Catrine kommer in i parlamentet
om FP tar alla 18 mandaten!
Inlagt 3 juni 2009
Tobias Krantz, Catrine Norrgård och Eva Magnusson är glada folkpartister.
Catrine Norrgård från Nässjö står på plats 18 till Folkpartiets lista till Europaparlamentet nu på söndag den 7 juni.

Om Catrine inte blir inkryssad krävs det att folkpartiet tar alla 18 av landets alla aktuella mandat för att hon ska komma in. Alltså en utopi.

För att lära
– Jag är med för att lära, säger Catrine som fyller 32 i augusti.
Hon säger att hon framför allt skulle vilja jobba för de grundläggande fri- och rättigheterna i Europa. Hon är lite oroad för att extremhögern ska få ett stöd.

Besökte Vaggeryd
I dag var Catrine i Vaggeryd för att tillsammans med riksdagsledamoten Tobias Krantz (FP), Jönköping, träffa allmänheten utanför ICA Supermarket. På palts fanns även en del lokala folkpartister.

Per Bunnstad


Årsmöte 19 februari 2007
Inlagt 20 februari 2007
Vid årsmötet i Magnisa stuga i Vaggeryd i går kväll för Folkpartiet Liberalerna i Skillingaryd/Vaggeryd omvaldes Thore Ohlsson till ordförande.

Övriga ledamöter är Birgitta Stenervik, Roger Svenningson, Jerry Karlsson, Ewa Magnusson, Daniel Paulsson, Linnéa Hugosson, Sven-Olov Carlsson och Slobodan Susa. Revisorer är Carl-Axel Alnervik och Magnus Hansson.
 
25 närvarande
Det var 25 medlemmar närvarande vid årsmötet. Många av dem är förtroendevalda på olika poster i kommunen, och ordförande företog en presentation av alla som valts för den nu påbörjade fyraårsperioden.
 
Esse talade
Före förhandlingarna var det ett offentligt anförande av folkpartiets gruppledare i landstinget, Esse Petersson från Fryele. Han kommer att från juni vara ordförande i Länstrafiken.