Jesper Löfstedt       www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för personer

Jesper får alla att skratta
Inlagt 6/6 2009

Jesper Löfstedt som befinner sig mellan 19 och 20 år har blivit något av bygdens ståuppkomiker. Han hade den 13 maj premiär för Jönköpings först ståuppklubb och det blev en kanonpremiär. Nu är det dags igen, på onsdag den 10 juni Även denna gång på Sir Simon´s i Jönköping.

Jesper säger att det är en hobby. Han tycker att det är fantastiskt kul att stå med mikrofonen hand och få publiken att skratta.

Inte deppa
Han tänker utbilda sig byggnadsingenjör men som för alla ungdomar är det en tuff arbetsmarknad just nu. Han har varit arbetslös ett tag , men Jesper deppar inte utan försöker se allt från den ljusa sidan.

Förnya sig
Nyligen gjorde han sin tionde föreställning och det har så här långt gått mycket bra,
Han berättar att han har vissa fasta ”skämt” men det gäller hela tiden att förnya sig:
– Har publiken redan hört det man säger så är det inte bra, påpekar han.

Intelligenta skämt
Det finns vissa saker man inte kan skämta om, som om invandrare. Det är närmast tabu.
– Själv försöker jag också undvika skämt kring sex och alkohol, säger han.
Han vill hålla en ren nivå, köra med intelligenta skämt.

Har kul själv
– Det här är det roligaste jag har gjort, säger Jesper.

Bättre än sport...
I den annars så ”idrottstokiga” familjen har han sysslat en hel del med idrott men fann att det inte riktigt var hans grej. Att stå på scen är så mycket roligare än idrotten och han har fått fint stöd hemifrån för sin nya ”karriär”.

Ont i magen
Premiären med en ståupplokal och en föreställning i Jönköping blev succéartad. Många hade nästan ont i magen av att de hade garvat så mycket.

Brodern får bedöma...
Jesper brukar ibland testa sina skämt på sin tre år yngre bror Joakim. Det gäller ju att andra också ska tycka att man själv gillar är kul.

Med TV-komiker
I nästa veckas framträdande medverkar flera andra ståuppare. Mest känd är Hasse Brontén från Stockholm, som bland annat medverkat i TV-programmet Parlamentet.
Jesper har lite samarbete med Kim Johansson från Bredaryd och han är också med liksom Ludde Samuelsson och Simon Zachrisson.

En hobby – än så länge...
Jesper har sedan premiären för ett drygt halvårsedan ståuppat i bland annat Stockholm, Kalmar, Malmö och Göteborg. Det är en hobby och en kul sådan. I framtiden kanske det blir mer än bara en hobby men det återstår att se.

Per Bunnstad