Till startsidan för föreningar Till startsidan för Hooks IF Till startsidan för Hooks IF fotboll

Skön första seger
Inlagt tisdag 18 augusti 2009

Så är kolumnen med en nolla för segrar burten. Det blev lite överraskande seger för Hook borta mot Bottnaryd med 4–3 (2–1).

Det var en jämn match men där Hooks hetare vilja avgjorde. Det var med bara 1–2 minuter kvar som segermålet kom på straff.

Bra början
HIF inledde bra med mål av Oscar Erinder och Kent Aberg. hemmalaget vände sedan till ledning med 3–2 men HIF kämpade sig in i matchen. Calle Åberg kvitterade och sedan låg killarna på hårt för ett segermål.

Blev fälld
– Calle Åberg blev fälld inom straffområdet och Oscar Erinder gjorde 4–3, säger HIF-tränaren Pelle Nyman.

Revansch
Det var en stark insats av Hook att vinna över mittenlaget Bottnaryd, som för övrigt vann med 3–0 i Hok.

Spelarpoängen
Alla spelarna i laget skötte sig utmärkt. Spelarpoängen tre, två och ett går till Calle Åberg, Oscar Erinder och Magnus Rydstedt.

Per Bunnstad

Förlust mot Aledal

Hook föll hemma mot Aledal med 2–4 (1–3).

Aledal var bättre men Hook gjorde ändå en ganska bra insats. Oscar Erinder och Calle Åberg gjorde hemmamålen.

Spelarpoängen tre, två och ett går till Calle Åberg, Pelle Åberg och Oscar Erinder.

Bra spel av Hook
Inlagt 24/6 2009

Hook spelade i går kväll bra mot Jönköpings BK men det blev ändå förlust. Matchen på Lindevallen slutade nämligen 1–4 (1–2)

Hook stod upp mycket bra och skapade 3–4 farligheter i varje halvlek. JBK vara bara bättre på en sak: att förvalta målchanserna.

Kvitterade
JBK tog ledningen men Hook kvitterade genom Oscar Erinder. före paus hade gästerna återtagit ledningen.

Bra halvlek
– Vi gjorde en bra match och jag är mycket nöjd med andra halvlek. Vi hade chanser till 2–2 men JBK kontrade effektivt, säger hemmatränaren Pelle Nyman.

Bra spelare
Hela laget får godkänt och som lagdel fungerade fyrbackslinjen bäst. Poängen tre, två och ett går till Oscar Erinder, målvakten Hampus Melander samt Mattias Gustavsson.

Uppehåll
Nu blir det speluppehåll och nästa match går inte förrän den 14 augusti.

Hooks första poäng kom mot Furusjö
Inlagt 16/6 2009

Så har då Hook tagit sin första poäng i serien när det i kväll blev 1–1 (0–1) hemma mot Furusjö.

Det var en ganska jämn match även om hemmalaget hade lite mer press och fler målchanser.
– Det kändes fint i kväll och skönt med en poäng. Fast vi hade chanser att göra 2–1, säger hemmatränaren Pelle Nyman.

Straffmål
Kvitteringen kom med cirka kvarten kvar av matchen. Kalle Åberg hade blivit fälld inom straffområdet och Erik Rydell satte säkert ”elvametaren” i mål.

Plus till alla
Lagledningen använde 13 av de 16 spelarna och alla som var med skötte sig mycket bra. Det var mycket jämnt men poängen tre, två och ett går till anfallaren Oscar Erinder, målvakten Hampus Melander och försvararen Pelle Åberg.

Lättare att ringa...
– Skönt och det känns lättare att ringa för att rapportera nu, säger Pelle Nyman.

Hook föll med 2–9 mot Wallgårda
Inlagt 11+15/6 2009
Hook gjorde första målet mot Wallgårda men sedan var det roliga slut. Wallgårda vann med 9–2 (4–1).
Ingen får spelarpoäng i denna match,
Knapp förlust mot Månsarp
Inlagt 5+15/6 2009
Hook föll åter men endast med 0–2 hemma mot Månsarp.
trepoängaren går till Fatos Peci, tvåan till Kalle Åberg och ettan till Stefan Espinoza. Det är alltså samma som i matchen före.
Ny storförlust för Hook
Inlagt 31/5 2009

Hook åkte på en svidande förlust borta mot Torp i fredags kväll. Det blev hela 0–10.

– Vi hade många spelare borta och reste bara med tolv kilar och det räcker inte mot serieledaren. Vi fick till och med ställa en utespelare i målet, säger Hooks ledare Pelle Nyman.

Hyfsad start
Hook höll emot hyfsat den först halvtimmen men sedan började baklängesmålen komma ganska tätt.

WIK-lån
Hook är farmarlag till Waggeryds IK och hade spelare därifrån som Fatos Peci. Han var bäst i laget och får trepoängaren mot två för Kalle Åberg och en för Stefan Espinoza. I övrigt var det jämnt i laget.

Storförlust för Hook mot Assyriska
Inlagt 23/5 2009

Hook hade inte mycket att sätta emot topplaget Assyriska utan föll med 0–9 (0–3)

Hemmalaget höll spelet väl upp i 30 minuter då det stod 0–2. Men sedan vek kilarna ned sig i takt med att skadorna kom. Målvakten och en utespelare kunde inte fullfölja matchen.
– Vi får en del småskavanker och det är inte bra, konstaterar HIF-ledaren Pelle Nyman.

Bra motstånd
Assyriska var mycket bra:
– Ja, hästlängder bättre än oss och den är sexan är också mycket bra, konstaterar HIF-ledaren.

Många spelare
Hook har faktiskt många spelare att välja på och det är alltså inte spelarbrist som är orsak till den poänglösa inledningen av serien. Snarare rullar man kanske runt på väl många spelare, vilket gör att det är svårt att få ett samspelt lag.
– Men i en liten klubb som vår är det viktigt att alla får spela, noterar Pelle Nyman.

Poängen i dag går till Fredrik Martinsson 3, Pelle Åberg 2 och Kalle Åberg 1.

Hook utan chans
Det blev förlust med hela 1–5 mot Bosna Hercegovina.

Det var inte alls bra och ingen får någon spelarpoäng i den här matchen, säger HIF-ledaren Pelle Nyman.
Ny förlust med 0–3
Inlagt 8/5 2009

Trots en bra genomförd match föll Hook med 0–3 (0–1) i går kväll borta mot Aledal.

Hemmalaget var något bättre men inte så mycket att det motiverade en seger med 3–0.
Efter tio minuter fick Hook en spelare nyckelbensskadad och det påverkade laget som helhet.

Inga mål gjorda
– Vi kontrade annars bra men har svårt att göra mål, konstaterar Hooks tränare Pelle Nyman.
På tre matcher har Hook målskillnaden 0–7 och man väntar på sitt första seriemål.

Jämnt lag
Hook hade ett mycket jämnt lag med det ska ändå tas ut tre spelare till poängligan: Mattias Gustavsson 3, Magnus Rydstedt 2 och Robin Lövdahl 1.

Inte så bra vid förlust
Inlagt söndag 3/5 2009

Hook föll i fredags med 0–3 hemma mot Bottnaryd och det var inte en lika bra insats som i den första matchen.

Det var en hel del som gick emot i den här matchen: anfallaren Faton Peci skadad efter fem minuter, straff som gav 0–2 och en spelare utvisad. När inte Hook fick igång något anfallsspel att tala om blev Bottnaryds seger klar.

Bra i försvaret
– Vår fyrbackslinjen var bra även i den här matchen, men vi har svårt att skapa målchanser, säger Hooks tränare Pelle Nyman.

Pelle Åberg bäst igen
Plus i laget förtjänar i tur och ordning Pelle Åberg, Dennis Börjesson och Jesper Nyman.
Nästa match går mot Aledal borta på torsdag.

Stark insats trots förlust
Inlagt 26/4 2009

Hooks IF svarade för en fullgod insats i seriepremiär trots att det blev förlust med 0–1 (0–0) mot Jönköpings BK.

Nye tränaren Pelle Nyman tycker att killarna kämpade bra och särskilt försvarsspelet var av god klass.
– Hela backlinjen var suverän, konstaterar tränaren.
Extra plus till Pelle Åberg och målvakten Håkan Borgmark. Håkan spelar annars ute men fick nu hoppa in på sin gamla position.

Spelövertag
Första halvlek blev mållös men JBK kunde i andra halvlek utnyttja sitt spelövertag till ett segermål. Hook hade ett par fina målchanser men det var hemmalaget som rttvist kunde vinna.
– JBK spelade i femman förra året så vi tycker att vi gjorde bra ifrån oss. vi har ju också ett mycket ungt lag, säger Pelle Nyman.

Spelarbetyg
Poängen 3, 1, 1 till Hooks spelare ges till Pelle Åberg, Håkan Borgmark och Oscar Erinder.

Hook föll mot KSK
Inlagt 13/4 2009

Klevshult vann träningsmatchen mot Hook med 3–0 (2–0).

På papperet ska KSK vara 3–4 mål bättre än Hook och resultatet avspeglar också matchen. Hook kämpade men hade det svårt att komma till tals med de mer rutinerade KSK-spelarna.

Solklart
– Jag tycker att det var en solklar seger för oss och det är positivt med tre mål, säger KSK-ledaren Bengt Fälth.

Målen
John Harrysson inledde med att nicka in 1–0 för KSK och sedan gjorde Jakob Gunnarsson 2–0. Niklas hellund gjorde 3–0 i slutet av matchen.

Ungt hemmalag
I det unga hemmalaget var det ganska jämnt bland spelarna. Det var det även hos KSK men ett utropstecken för Carl Ahlgren som var målvakt igen för första gången på flera år.