Skillingaryds Tennisklubb www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Till startsidan för föreningar

Arrangerar tennisens dag
Inlagt fredag 7 maj 2010

Skillingaryds TK anordnar den 22 maj 2010 tennisens dag.

– Det är glädjande att spelet på Movalla ökar och att det kommer till nya och nygamla spelare, säger klubbens ordförande Jerry Karlsson.
På Tennisens dag bjuder kulbben in alla intresserade att komma till tennisbanorna för att prova på och snacka tennis.
– Vi vill gärna träffa barn och föräldrar för att diskutera hur vi kan få igång någon form av ungdomsverksamhet igen, säger Jerry.

Årsmöte i söndags
I söndags hade STK årsmöte. Till ordförande valdes Jerry Karlsson, kassör Mikael Ahlnér, sekreterare Annelie Gustavsson och till ledamöter Stefan Gustavsson och Rolf Ahlnér. Verksamheten föregående år bestod av ett ökat motionsspel, bland annat genom turnering i singel. Tio spelare deltog. Vinnare individuellt blev Lars Almgren. I dubbel med sex par vann Lars-Gunnar Sköld och Mikael Ahlnér.
Klubben hade under förra året 30 medlemmar.


Jubileumssäsongen mot sitt slut
Inlagt fredag 18 september 2009

Det är 60 år sedan det började spelas tennis på allvar i Skillingaryd – året då SIS startade tennisverksamhet.

Snart bildades Skillingaryds Tennisklubb och i år har man satsat lite extra. Efter några år med mindre verksamhet har det varit mer spel på banorna på Movalla än på flera år. det har varit en ungdomssatsning och väen en korpverksamhet i år.

Hastigheten
I lördags hade man en liten avslutning även om man fortsätter att spela i någon vecka till. Man lattjade lite och hade en mätare så att man kunde se vilken fart det var på bollen.

Turnering
Det var även en liten turnering där Lars Almgren vann i singel. I dubbeln gick segern till Mikael Ahlnér och Lasse Sköld.

Per Bunnstad

Mikael Ahlnér höll korvarna heta. det kanske inte kunde kallas 60-årsfest men lite extra var det ändå.
Lite fundersamma kanske men det behöver de inte vara. Tennisen fick ett uppsving den här sommaren

Rundtennis med sex deltagare går riktigt bra och bollen hålls ofta länge i spel.
Tennisskola på Movalla
Inlagt onsdag 17/6 2009

Den här veckan har det under måndag-onsdag varit tennisskola på Movalla.

Det är STK, Skillingaryds Tennisklubb, som genom Jonas Gustavsson och Mattias Tencic lärt sex grabbar en hel del mer om tennis.
Den här säsongen är det en liten nytändning i STK. Det spelas mer tennis på Movalla än på många år.

Sex timmar på banan
Tennisskolan har bestått av en timmes spel på förmiddagen och en timme på eftermiddagen, alltså totalt sex timmars spel under de tre dagarna. Eleverna har fått lära sig en hel del och det verkar ha varit roligt, inom minst när man spelade rundtennis.

I augusti igen
Om det finns intresse genomförs en liknande tennisskola även 32–33, alltså i början av augusti.

Per Bunnstad

Nu spelas det mycket tennis på Movalla.
Det är glada miner på tennisskolan.
Grabbarna kämpar bra.
Rundtennis är kul men med bara tre spelare ”dödas” bollen ganska snabbt. Man måste vara riktigt på alerten och här gäller det att visa att man är snabb. Rundtennis är en bra träningsvariant när man är många som tränar.
Jonas och Mattias har haft sex ungdomar i träning. De har också haft tur med vädret. Från vänster Jonas Gustavsson, Axel Ekström, Gustav Grunditz, Hugo Thulin, Viktor Lund, Emil Lund, Mattias Tencic och Nils Gunnarsson.
I augusti blir det kanske en ny tennisskola och då hoppas man inom klubben på fler deltagare.


Skillingaryds tennis fyller 60 i år
Inlagt 16 april 2009

Kanske är tennisen i Skillingaryd på väg tillbaka efter en liten vågdal.

Det har under årens lopp varit lite upp och ned i denna sport. På senare år har allmänt intresset för tennis varit i dalande i hela landet, så även i Skillingaryd. Men det har hela tiden varit ett antal entusiaster som spelat.

Startades för 60 år sedan
Egentligen startades det tennis i Skillingaryd redan 1949. Det var Skillingaryds IS som startade en tennissektion och träning bedrevs på banan vid Industrikompaniet. SIS hade inga resurser att satsa några stora summor på tennis. Det lär ha varit anledningen till att tennisspelarna 1952 bildade en egen klubb.

Slutspelat?
Banan vid gamla Industrikompaniet har varit igång i alla år men frågan är hur det blir i år. Kanske är sista bollarna slagna där...

Två banor
I vilket fall som helst spelas det på Movalla där det finns två utmärkta banor.

Per Bunnstad

Banan från kullen invid motorvägen. Banorna ligger alldeles öster om A-planen för fotboll. Förr låg de i stället norr om A-planen.
Banorna sedda från fotbollsplanen. Här spelar just nu några av de mer rutinerade spelarna i Skillingaryd, men klubben hoppas att en del yngre ska upptäcka denna sport.