Fotboll Skillingaryds IS herrar 2009
  www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

SIS klart för division 4
Inlagt lördag 17 oktober 2009
Läs mer här och se många bilder
SIS i avgörande kval
Inlagt lördag 16 oktober 2009

I dag avgörs det om SIS eller Lagan ska få spela i division fyra i fotboll nästa år.

Efter 0–0 på Movalla i söndags är det dags för retur i Lagan. För SIS räcker det med oavgjort 1–1 eller mer samt seger för att det ska bli spel i fyran igen.

Positivt
– Det är inte ofta man som spelare får vara med om att spela en sådan här avgörande och spännande match. Vi ser alla fram emot matchen och vi tänker göra precis allt som går för att komma där ifrån med ett positivt resultat. Vi hade möjligheter i förra matchen att få med oss några mål att gå på inför returmötet, men det ville sig inte då, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Lagan har fördel
Anders förväntar sig ett betydligt vassare Lagans AIK, då de får tillbaka sin lagkapten som är viktig för dem. Dessutom har de hemmaplansfördel.

Ännu en växel
– Vi känner dock att vi har ytterligare en växel att lägga i och den ska definitivt i. Då blir vi svåra att stå emot för Lagan. Eftersom vi inte släppte in något mål i förra matchen har vi också fördel om vi gör mål på bortaplan. Men vi åker inte dit för att försvara oss, utan går till hundra procent för seger i matchen, utlovar Anders.

Stolt
– Oavsett resultat i morgon är jag stolt över hur killarna har genomfört säsongen och vi har haft kul under den här tiden. Framtiden ser ljus ut för SIS med dessa spelare. Jag vill också passa på att tacka mina medhjälpare, som har gjort en kanoninsats under året, säger Anders.

Supportrar
En och annan supporter kommer säkert också till Lagan för att heja fram SIS.

Bara 0–0 mot Lagan
Inlagt söndag 11 oktober 2009
Se text och bilder här
SIS i sista hemmamatchen
Inlagt söndag 11 oktober 2009

– Inför säsongens sista hemmamatch känns det väldigt bra i laget.
det säger SIS tränare Anders Freden inför eftermiddagens kvalmatch hemma mot Lagan.

– Formen är god och efter den sköna upphämtningen i förra kvalmatchen är vi alla mycket sugna på att ta oss an årets sista motståndare, Lagans AIK. Vi var helt klart värda att vinna förra matchen mot Delary/Pjätteryd om man ser till hela matchen. Vi borde avgjort matchen i första halvlek, men i stället så blev det onödigt dramatiskt, säger Anders.

Från fyran
Lagans AIK kommer från division fyra och har allt att förlora, eftersom förlust mot SIS över två matcher innebär att de degraderas.
– Vi däremot känner att vi har allt att vinna. Vi ska vi gå ut och köra på, utan rädsla och med samma starka inställning som förra helgen.

Bra läge
Läget i laget är ljust, alla är friska och enormt sugna på dessa två avslutningsmatcher.
– Vi hoppas på lite bättre väder och mycket publik som vill komma och heja fram oss mot division fyra, avslutar SIS-tränaren.

Dramatik när SIS vann mot Delary/Pjätteryd
Inlagt lördag 3 oktober 2009
Se text och flera bilder här
SIS spelar hemma mot Delary/Pjätteryd
Inlagt lördag 3 oktober 2009

Säsongen börjar lida mot sitt slut och i dag väntar säsongens hittills mest spännande match.

– Vi har samtliga spelare tillgängliga inför dagens match och alla är givetvis mycket laddade, säger SIS tränare Anders Fredén.

– Om Delary/Pjätteryd vet vi inte så mycket. De har bara en förlust på de sista 15 macherna, vilket vittnar om ett stabilt och formstarkt lag. Vi hoppas att hemmaplansfördelen ger oss ett litet övertag, men vi förväntar oss en stentuff match på Movalla.

– Vädret och skicket på planen kunde varit bättre, men det är bara att gilla läget och det är inget som oroar oss. Vi är framme vid näst sista hindret för säsongen och nu visar det sig vilket av de båda lagen som är starkast över en match.

– Vår formkurva är ordentligt stigande och nu strävar vi efter att prestera som ett lag och ge allt vi har, så får vi se hur långt det räcker.

Bra spel när SIS vann mot Horda
Inlagt lördag 26 september 2009

SIS svarade för en spelmässigt fin insats när det blev 2–0 (0–0) mot Horda, som varit något av höstens lag.

Horda fick en spelare utvisad i slutet av första halvlek och det påverkande nog en del; Efter paus var det nämligen SIS som dominerade eftertryckligt och särskilt i slutet av halvleken.

Årets mål
När Jonathan Sandberg gav SIS ledningen var det något av årets mål på Movalla. Med en sträckt vänster förpassade han bollen i ena krysset.

Tvåan kom...
Efter ett flertal chanser kom 2–0 när 7–8 minuter återstod av matchen. Det var Johan Manfredsson som nickade in ett inlägg efter hörna.

Alla duktiga
Den här lite kylslagna eftermiddagen värmde i alla spelarnas insatser. Det var duktiga spelare i båda lagen och hos SIS extra beröm till Oscar Persson, Sasa Knezevic, Jonathan Sandberg och Joel Storck. De tre förstnämnde får spelarpoängen tre, två och ett.

Kvalspel
På måndag lottas kvalspelet och troligen blir det match mot Beduinerna eller Egnahem.

Per Bunnstad

SIS avslutar mot Horda AIK
Inlag fredag 25 september 2009

Så var det dags för sista seriematchen för säsongen, hemma mot Horda.

– Det har gått fort och i morgon har vi spelat 22 seriematcher. Efter morgondagens match återstår ett spännande kvalspel för nästa lördag, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Inför sista seriematchen ser det ljust ut för SIS igen. Efter en liten svacka som började efter den snöpliga och tunga förlusten mot Forsheda borta, känner ledningen nu att vmani har varit nere och vänt. Senaste segermatchen 3–1 borta mot Hestra var ett steg framåt och de sista träningarna har sett väldigt bra ut.

Fullt manskap
– Vi har återigen fullt manskap förutom långtidsskadade Sasa Milojevic. Detta innebär att vi återigen har konkurrens om platserna i laget, vilket är mycket viktigt och det gör också att vi har fler alternativ på bänken att förändra matchbilden. I veckan spelade vi mot P92-laget och det var en kul grej och bra träning för båda lagen. De visade att de är ett duktigt lag och vi hoppas att flera spelare från P92 laget är med och höjer kvaliteten hos oss de sista träningarna, säger Anders.

Revanschsugna
Han berättar att SIS ser fram emot matchen i morgon då en vinst kan ge större chanser i kvallottningen till att få hemmamatch i första kvalrundan. Dessutom är killarna revanschsugna efter en bortamatch mot Horda där SIS fick fyra spelare skadade och 1–1.

Uppåt...
– Vår formkurva pekar ordentligt uppåt och vi har fått tillbaka energin i laget. Vi vill avsluta seriespelet med en bra prestation att ta med oss in i vinna-eller-försvinna kvalet.

SIS vann klart i Hestra
Inlagt lördag 19 september 2009

SIS vann klart med 3–1 (3–1) borta mot Hestra och i kvalspelet väntar nu möjligen starka Beduinerna från Jönköping. Det kommer troligen att handla om bortamatch för SIS i kvalspelets första omgång.

SIS tog direkt kommandot mot Hestra och Joel Storck gjorde 1–0. Kvitteringen kom bara någon minut senare men SIS fortsatte att trycka på. Efter 20 minuter blev Oscar Persson neddragen i Hestras straffområde. Elvametaren satte Sinisa Milojevic till 2–1. Strax före pausvilan gjorde Oscar Persson 3–1.

Vändning i dag
– Det kändes att vi vände nu och dagens insats var mycket bra, konstaterar SIS-tränren Anders Fredén.
Han var mycket nöjd med killarnas inställning och spel. Han saknade ändå 3–4 annars ordinarie killar i laget men de som spelade gjorde det kanonbra.

Många fler mål
– Oscar Persson och Joel Storck hade nog tillsammans 7–8 frilägen och vi kunde lika gärna ha vunnit med större siffror, säger han.
7–3 hade nog varit ett mer riktigt resultat. Stundtals var det enbart spel mot hemmalaget.

Möter Horda AIK
Nu kan SIS spela avslappnat i sista omgången mot ett Horda som i dag säkrade kontraktet. Därefter väntar en kvalmatch mot möjligen Beduinerna borta. Det laget har bland annat en del duktiga före detta spelare från Tenhult. Segraren i den matchen går vidare till den avgörande omgången.

Alla bra
I dagens match ger Anders Fredén godkänt till alla killarna. Trepoängaren går till Oscar Persson, tvåan till Renato Cosic som i dag spelade centralt på mitten och det gjorde han bra. Ettan går till Zeljko Antonic.

Per Bunnstad

Storförlust mot nästjumbon
Inlagt fredag 11 september 2009

SIS som jagar serieledande Värnamo Södra kan nu slappna av och försöka hitta den lagmoral man just nu saknar. Detta efter 1–5 (1–1) hemma mot nästjumbon Kulltorp.

När man väntade på SIS-ledning med 2–1 kom i stället 1–2 i mitten av andra halvlek och sedan rasade allt; Tränaren Anders Fredén var mycket besviken efter matchen

Tung period
– Vi är inne i en tung period just nu. Våra spelare är inte alls dåliga men de jobbar inte som ett lag. Även om det är division fem måste vi jobba mer tillsammans, säger SIS-tränaren.

Snabbt bortamål
Kulltorp fick en smakstart med 1–0 redan efter tre minuter. Trots underläge kom SIS tillbaka och andra delen av halvleken pressade man på bra. kvitteringen kom efter 38 minuter när Sinisa Milojevic snyggt satte en frispark i mål.

Allt rasade
SIS fortsatte att spela relativt bra även fram till 1–2 men då verkade det som om alla blev handlingsförlamade och Kulltorp kunde göra mål på ”allt”.

Spirit saknas
SIS visade inte upp någon fighting spirit och det har varit lite av ett kännetecken den här säsongen; Stundtals spelar man mycket bra men det saknas ibland den rätta inställningen.

Viktig träning
– Kommande träning är oerhört viktig, att killarna visar vilka av dem som vill vara med i kvalspelet. Nu behöver vi mental styrka. Det räcker inte att ställa ut skorna för att vinna, säger tränaren.

Får plus
Den ende som får plus i laget är Jakob Carlsson och han får kvällens trepoängare. I övrigt blir det inga fler poäng.

Kulltorp avancerar
För Kulltorp var segern viktig då man nu passerade ett par lag, om än kanske tillfälligt. SIS har en negativ trend med endast en seger på de fem senaste matcherna.

Per Bunnstad

Skadedrabbat SIS möter Kulltorp
Inlagt tordag 10 september 2009

I morgon kväll tar SIS emot Kulltorp i fotbollsfemman och det är ett skadedrabbat SIS just nu.

– Vi hade ett litet lagmöte i kväll där vi stämde av säsongen hittills. Med tre matcher kvar av säsongens seriespel är vi redan klart för kvalspel till fyran. Vi har hela tio poäng till godo mot Hestra med tre matcher kvar att spela. Efter poängtappet i Klevshult i måndags blir det svårt att nå ikapp Värnamo. Skulle det bli så är det en ren bonus för oss, säger tränaren Anders Fredén.

Många borta
I dagsläget är SIS återigen drabbat av sjukdom och skador. Sasa Milojevic är borta resten av säsongen. Sasa Knezevic är troligen borta ett tag på grund av skada mot Klevshult, men ledningen hoppas att han kan spela igen denna säsongen. Jonas Neth är också skadad och Alen Kovacevic och Renato Cosic är sjuka. Lägg därtill att Johan Manfredsson är avstängd, så innebär detta att SIS återigen står där med precis en startelva men inte mer.

Var är viljan från juniorerna?

– Tyvärr får vi fortfarande ingen hjälp från vårt juniorlag, förutom målvakten Gustav Kennerstig. Detta tycker vi ledare är mycket märkligt och rent ut svagt att det inte är fler juniorer som har ambitionen att ta klivet upp och spela seniorfotboll. Man kan ställa sig frågan hur det har kommit sig att det har blivit så. Detta är en fråga som SIS fotboll måste lyfta då detta är förödande för representationslaget och i det långa loppet även för juniorspelarna som går miste om värdefull matchning mot seniorspelare, säger SIS-tränaren

Siktar på seger
SIS kan nu spela utan press de sista tre matcherna fram till ett eventuellt kvalspel
– Men vi går som alltid för seger med det här laget, noterar Anders Fredén.

KSK överraskade mot SIS
Inlagt måndag 7 september 2009

KSK-SIS spelade 1–1 (0–1) inför säsongens största publiksiffra i Klevshult.

KSK bjöd SIS på överraskande bra motstånd och även om SIS hade mest av bollinnehavet var det ganska jämnt med målchanserna. 1–1 får därför betecknas som rättvist.

SIS-mål på straff
SIS gjorde 1–0 på straff genom Sinisa Milojevic.

Sasa Knezevic skadad
I början av andra halvlek blev Sasa Knezevic skadad och fick tidigt utgår. När sedan KSK kvitterade efter tio minuter tappade SIS-killarna den kämpaglöd och moral de så långt visat. det var precis som tidigare att man saknar någon sammanhållande länk i laget, någon som kan vara som en pappa för laget. Noteras kan att Jonas Neth fick utgår redan efter tio minuter av första halvlek på grund av en skada.

KSK kämpade
Det var hemmalaget som stod för kampen och KSK visade att ett lag i botten kan spela jämnt med ett lag som krigar om seriesegern. Kvitteringen kom tio minuter in på halvleken genom Simon Olsson,

Nära hemmaseger
I slutet av matchen mattades SIS något något och KSK kontrade då bra. I slutminuterna hade hemmalaget ett gyllene läge att göra 2–1.
– Men vi är mycket nöjda ändå, säger KSK-ledaren Bengt Fälth.

Första poängen
Visst ligger KSK närmast ohjälpligt sist men man kämpar ändå. Nu tog man första poängen någon mot SIS på hemmaplan. Det är annars främst på Movalla som KSK kunnar bjuda bra motstånd mot SIS.

Många duktiga
Många spelare får stort plus i KSK. Spelarpoängen tre, två och ett går till Carl Olsson, Jakob Gunnarsson och Calle Johansson.

Ingen får plus
SIS-tränaren Anders Fredén ser inte att någon bör vara aktuell för spelarpoäng denna kväll.
– Vi hade för stort mellanrum mellan våra lagdelar och skapar för lite framåt, konstaterar Anders.

Satsa på kval
SIS chans att vinna serien är inte stor nu. Värnamo Södra seglar ifrån.
– Vi får spela för att få kvalspela, säger Anders.
Han hoppas visserligen att V-Södra ska tappa men chansen är nog inte så stor.
Genom att Hestra förlorade i kväll kan inget lag underifrån nå andraplatsen.

Per Bunnstad

Derby KSK-SIS i morgon
Inlagt söndag 6 september 2009

I morgon blir det derby i Klevshult när KSK tar emot SIS.

Ser man på tabellen bör SIS vinna klart men derby är alltid derby och KSK brukar spelar bra mot SIS.
– Vi är spelsugna och ser fram emot derbyt mot KSK imorgon. Vi har alla tillgängliga för spel utom Sasa Milojevic som har en fraktur i foten. Sasa har egentligen haft ont sedan sommaruppehållet och har försökt spela. Han har gjort det tappert, men till slut visade en röntgen att det finns en fraktur i foten och tyvärr kan han inte medverka mer den här säsongen. Vi hade gärna haft med Sasa de sista matcherna då han är lagets mest naturlige målskytt och en viktig spelare för oss. Förhoppningsvis har vi ändå tillräckligt med offensiva spelare som kan göra mål i det här laget, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Ska kämpa
KSK-ordförande Bengt Fälth säger att hans killar ska göra allt för att överraska.
– SIS är favorit men ska vi ha någon chans att hänga kvar är det bara seger som gäller för oss, säger Bengt.
Han tror på stort intresse för matchen. Derby är alltid ett derby.

Gå för fullt
– Det blir säkert en jämn och öppen match då Klevshult måste gå för seger. Annars är det division 6 för KSK nästa år. Vi kommer att gå för fullt de här sista fyra matcherna, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Anders Fredén.

Per Bunnstad

SIS sumpade mycket trots 3–0
Inlagt måndag 31 augusti 2009

SIS vann med 3–0 (1–0) mot Västboås men man räknade till 13–14 avslut varav hälfen var klara målchanser.

SIS tog direkt tag i spelet och efter en kvart gjorde Simon Lemke 1–0 efter en retur. SIS fortsatte att trycka på men målen uteblev.

Andra halvlek
Efter paus fortsatte SIS spela bra och Simon Lemke gjorde 2–0 följt av 3–0 genom Renato Cosic.

Ganska nöjd
SIS-tränaren Anders Fredén är nöjd med spelet men tycker att segern borde ha blivit minst dubbelt så stor.
– Västboås kontrade ibland men vi styrde och borde ha vunnit med större siffror, säger Anders.

Många duktiga
Han ger beröm till hela laget. Klart bäst på plan tycker han att SIS vänsterback Jakob Carlsson var. Jakob var även duktig framåt, Simon Lemke rosas också extra liksom Jonas Neth. Jonas gjorde sin första match i SIS-dressen den här sejouren och han kommer att bli värdefull i avslutningsmatcherna.
Spelarpoängen tre, två och ett går till Jakob, Simon respektive Jonas.

Per Bunnstad

Katastrofal inledning när SIS föll
Inlagt måndag 24 augusti 2009

Forsheda vann med 2–1 (1–0) mot ett SIS som i kväll uppträdde på ett minst sagt tråkigt sett.

Första halvleken var rena katastrofen från SIS del.
– Inställningen var inte alls bra. Spelarna hjälpte inte varann utan det var mycket tråkigt att se dem, säger tränaren Anders Fredén besviket.

Talade ut
I paus talade Anders ut med killarna och det hjälpte. De sista 45 minuterna var bland det bästa SIS presterat den här säsongen. Sasa Milojevic kvitterade tidigt i halvleken och sedan tryckte SIS på för att avgöra.
– Vi hade nog tre frilägen, noterar tränaren.

Kontringsmål
Nästan alla förväntade sig ett ledningsmål för SIS men fem minuter före matchslut kontrade hemmalaget in 2–1.
– Det var första halvlek vi förlorade matchen på, konstaterar Anders.
Han är mycket besviken på spelarnas insats i första halvlek men stolt över hur man agerade i resten av matchen.

Sasa – ett undantag
– Hade alla haft den inställning som Sasa Milojevic hade så hade vi vunnit klart, säger Anders.
Sasa får givetvis kvällens trepoängare. Tvåan går till Zeljko Antonic och ettan till Johan Manfredsson.

Per Bunnstad

SIS har en tuff match att spela
Inlagt söndag 23 augusti 2009

I morgon åker SIS till Forsheda för match mot trean i tabellen.

Efter Värnamo Södra är nog Forsheda den svåraste bortamatchen att ta sig an. Forsheda är duktigt i passningsspelet och har flera unga killar som är väldigt lovande.

Starkt motstånd
– När vi mötte Forsheda i våras hemma stod det 1–1 efter en jämn första halvlek. I andra gjorde vi sedan en av säsongens bästa halvlekar och vann 3–1, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Sex hinder kvar
Han noterar att SIS nu är inne på upploppet av säsongen och det återstår sex ”hinder”.
– Kan vi göra en bra prestation i morgon ser det ljust ut då vi får hårdare konkurrens om platserna i de fem sista matcherna då Zebastian Karlsson, Sasa Milojevic, Zeljko Antonic och Jonas Neth är redo för spel.

Kul att spela
– Hela laget är införstått med att vi måste vara på topp i morgon för att behålla serieledningen, men vi tycker det är kul att spela fotboll just nu och ser fram emot varje match som är kvar, avrundar Anders Fredén.

SIS–V-Södra spelade 1–1
Inlagt torsdag 20 augusti 2009
Läs mer här
Vi tippar seriefinalen SIS–V-Södra
Inlagt torsdag 20 augusti 2009
Kjell Eriksson
Ingvar Gustavsson Erling Ljungberg Roland Åberg
3–1 till SIS 2–1 till SIS 6–2 till SIS 3–0 till SIS
     
Jan Magnusson      
2–1 till SIS      
Seriefinal mot V-Södra
Inlagt onsdag 19 augusti 2009

Hela SIS A-trupp ser fram emot seriefinalen mot Värnamo Södra i morgon torsdag.

– Det kommer att bli en oerhört jämn och tuff match i morgon, det är alla väl medvetna om, men formen hos många spelare är stigande och spelarna är givetvis extra laddade inför en sådan här hemmamatch. Samtidigt är det Värnamo Södra som har pressen på sig, då de inte har råd med ytterligare en förlust mot oss, säger SIS-tränren Anders Fredén.

Hultman är med
SIS mönstrar i stort sett starkaste laget från start imorgon, förutom Sasa Milojevic. Johan Hultman kommer hem från Göteborg för sin sista match och det är man hos SIS glad för. Zebastian Karlsson är igång i full träning nu och han gör comeback snart, vilket kommer göra laget ännu starkare.

Nyförvärv
Dessutom kan SIS presentera ett nyförvärv som skriver på i dagarna för de sista fem matcherna. Det är Jonas Neth, som tidigare spelat en kort sejour i SIS, och som senast spelat för Mariebo. Med några träningar i benen kommer Jonas att ytterligare höja laget då han är en väldigt duktig fotbollsspelare med fin vänsterfot.

Kom till Movalla!
– Det vore kul med mycket folk i morgon som hjälper att heja fram oss. Jag tycker killarna förtjänar det då de hittills gjort det väldigt bra. Dessutom är ju samtliga killar från Skillingaryd, med undantag för Sasa Knezevic, vilket borde locka publik till våra matcher, avrundar Anders Fredén.

SIS vann knappt men klart mot Guddarp
Inlagt fredag 14 augusti 2009
Läs mer här
SIS tar sig an Guddarp
Inlagt fredag 14 augusti 2009

SIS förväntar sig i kväll en mycket svår och tuff match då Guddarp utanför Ljungby gästar Movalla.

– Vi vann en stenhård match i Guddarp med 1–0 i våras och sedann dess har Guddarp gjort det bra och delar tredjeplatsen med Hestra. Detta är nog Guddarps sista chans att få häng på oss, så de kommer vara ordentligt taggade för denna match. De har också fått tre starka nyförvärv inför hösten, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Bra startelva
SIS har en bra startelva i kväll där endast Sasa Milojevic, Jacob Karlsson och Zeljko Antonic fattas av dem som har ingått i laget regelbundet. Dessutom saknar man Rezak och Tarik Zahirovic.

Tre unga killar
– Vi har en väldigt tunn trupp i dagsläget och i kväll sitter Gustav Kennerstig, Robert Glavas och Jonas Blomberg på bänken från P92-laget. De är bra, lojala killar med en stark karaktär och ställer gärna upp och får lite erfarenhet från seniorsammanhang, säger Anders

P92
Samtidigt finns det ett litet missnöje med en del yngre:
– Tyvärr måste vi ledare för seniorlaget säga att vi hade hoppats mer på killarna från P92. Vi hade trott och förväntat oss att det fanns fler i laget med högre ambition och viljan att våga anta lite större utmaningar och utvecklas, som det medför att prova på seniorspel.

Satsar...
– Fast vi är en liten trupp för att vara seniorlag, så gillar vi utmaningen det medför att kunna strida om topplaceringarna i serien. Detta gör oss starka och sammansvetsade och vi är fast beslutna att köra på ända in i kaklet, avrundar SIS-tränaren.

SIS fick revansch på Hillerstorp
Inlagt måndag 10 augusti 2009

I våras tappade SIS lite oväntat en ledning hemma mot Hillerstorp till förlust men på bortaplan gick det bättre. SIS vann med hela 5–1 (3–0).

SIS inledde i ett tempo som hemmalaget inte alls kunde svara upp mot. De första tio minuterna var en stor press från SIS sida med två mål som följd. Simon Lemke var uppflyttad från högerbacken till en position som högerytter och det passade honom utmärkt. Simon gjorde 1–0 framspelad av Jonathan Sandberg. Jonathan fyllde på med 2–0 och då spelade Joel Storck fram.

SIS kom tillbaka
Hemmalaget jämnade ut spelet men sista tio minuterna var dominerade SIS åter. Jonathan Sandberg spelade fram Simon Lemke till 3–0.

Stolpträff
Efter tolv minuter av andra halvlek reducerade hemmalaget och sedan stod det och vägde. I 80:e minuten hade Hillerstorp ett stolpskott. Hemmalaget tryckte på och då blev det kontringslägen.

Oscars solonummer
SIS flyttade upp Oscar Persson från mittfältet till anfallet och han lyckades då göra både 4–1 och 5–1. Det sista målet var ett riktigt solonummer där han dribblade borta fyra hemmaspelare.
– Vi hade tre bra tiominutersperioder i matchen och var det riktigt bra, säger SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.

Simon får trean
I övrigt var laget inte helt på topp men killarna kommer säkert mer och mer.
Poängen tre, två och ett går till Simon Lemke, Johan Manfredsson och Jonathan Sandberg.

Sista matchen
Plus även till Sinisa Milojevic, Ocar Persson och Johan Hultman. Johan gjorde kanske sin sista match för säsongen i SIS-tröjan.

Per Bunnstad

SIS laddade med kanothajk
Inlagt söndag 9 augusti 2009
Läs mer och se bilder här
WIK-SIS spelade 2–2
Inlagt torsdag 6 augusti 2009

Det blev en jämn och ganska bra match när WIK-SIS i kväll spelade 2–2 (1–0).

WIK verkade gå mot en klar seger men i den sista halvtimmen vaknade SIS till liv och särskilt då veteranen Andreas ”Anton” Andersson. Ytterbacken fick då riktigt offensiva takter och både reducerade och kvitterade.

Bra bröder
Bröderna John och Adam Hermansson var dominanter i hemmalaget och de kan bli tungan på vågen när det gäller att rädda kontraktet med division fyra.

Stort plus till Rezak
Hos SIS var det ganska jämnt förutom Antons storspel i slutet.
– Plus att Rezak Zahirovic måste få stort beröm. Om alla kämpar som han är jag inte orolig för något, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Kan bättre
Joel Stock får också godkänt men övriga i SIS kan betydligt bättre. Några har tappat en hel del över sommaren och för dem gäller det att satsa hårt nu.

Storseger mot Stockholm
Inlagt söndag 2 augusti 2009
Läs mer och se bilder här
SIS vann överraskande enkelt
Inlagt torsdag 2 juli 2009

Det blev en överraskande enkel seger för SIS när det blev 5–1 (2–0) mot Burseryd.

Det fanns en liten oro i hemmalaget efter den senaste matchen med förlust – 0–6 mot Dannäs – och det bekymmersamma skadeläget.

Dominerade stort
Nu visade det sig att Burseryd inte alls kunde bjuda något större motstånd utan SIS dominerade närmast totalt.

Skön seger
– Det var väldigt skönt efter debaclet i Dannäs, säger SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.
Det betydde en hel del att SIS fått tillbaka Jonathan Sandberg, Sasa Knezevic och Zeljko Antonic. Oscar Persson spelade också men det märktes att han inte var helt återhämtad från sin skada.

Tränaren spelade
Noteras kan också att tränaren Anders Fredén spelade sin första match för säsongen. Han var med de sista 25 minuterna. Även veteranen Magnus Johansson var med i en vkart.

Målen
1–0 Jonathan Sandberg (19)
2–0 Renato Cosic (25)
3–0 Zeljko Antonic (50) på straff sedan Renato Cosic bivit dragen i tröjan.
4–0 Renato Cosic (70)
5–0 Simon Lemke (80)
Burseryd reducerade på en av sina fåtaliga målchanser (84)

Pluspoäng
Hos SIS får alla godkänt med extra plus till Renato Cosic, Jonathan Sandberg och Sasa Knezevic samt hela fyrbackslinjen med Johan Manfredsson, Jakob Carlsson, Simon lemke och Johan Hultman. Renato, Jonathan och Sasa får tre, två respektive en poäng.

I serieledning
– Det känns skönt att gå till semestervila i serieledning, konstaterar Karl-Johan Andersson.
SIS får nu slicka såren efter alla skador för att komma väl förberedda till höstomgången.

Per Bunnstad

Ledarna rycker in när SIS möter Burseryd
Inlagt torsdag 2 juli 2009

I kväll kl. 19.00 är det sista matchen på Movalla före sommaruppehållet när SIS tar emot Burseryd. Tre av ledarna finns med i laguppställningen.

– Vi är mycket nöjda med säsongen hittills och vi vill gärna avsluta första delen av säsongen på ett bra sätt, men skador och sjukdomar har satt käppar i hjulet för oss de sista två matcherna och gör så även i kväll. Jag har nog aldrig i min fotbollskarriär varit med om så många skador och sjukdomar på en och samma gång, säger tränaren Anders Fredén.

Spelar inte...
Mot Dannäs saknade SIS stora delar av sin tilltänkta startelva. I kväll saknar man Sinisa och Sasa Milojevic, Joel Storck och långtidsskadade Zebastian Karlsson. Jonathan Sandberg och Oscar Persson är också mycket tveksamma till spel. Dessutom har Sasa Knezevic var sjuk en tid, men spelar ändå på grund av det utsatta läget.

Ledare i laget...
– Vi har en ganska tunn trupp, så när så här många tongivande spelare saknas vet vi att det blir mycket tufft, sägr Anders.
I truppen idag infinner sig tre ledare, Andreas ”Anton” Andersson, Ola Gabrielsson och tränaren Anders Fredén.

Ska vinna ändå
– Vi tror dock ändå på vårt gäng i kväll och går för seger, säger den trots allt optimistiske tränaren.

Dannäs chockade skadedrabbat SIS
Inlagt lördag 27 juli 2009

SIS föll överraskande med hela 0–6 (0–3) borta mot Dannäs. Det är närmast en chockartad stor förlust.

– Vi kom tidigt i underläge med 0–2 plus att vi också tidigt fick både Oscar Persson och Sasa Milojevic skadade. Med åtta man borta i vår normala startelva orkade vi inte komma tillbaka, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Saknar en pappa...
SIS hade visserligen fullt lag men man saknade något ”pappa” i laget. I andra halvleken skadades även målvakten Alen Kovacevic och han fick också utgå.

Bekväm seger
Faktum är att Dannäs vann bekvämt och det kunde till och med ha blivit än fler hemmamål. SIS hade å andra sidan vid ställningen 0–0 chanser till ledning.

Anton bäst
Andreas ”Anton” Andersson var klart bäst i SIS. Han kämpade matchen igenom. Stort plus även till Johan Manfredsson som verkar utvecklas för varje match. Den tredje spelarpoängen går till debuterande Simon Adjei.

Rättvis seger
– Dannäs är oerhört bra hemma och det rutinerade laget vann rättvist mot oss, konstaterar SIS-tränaren.

Läka såren
SIS har nu en match kvar inför det efterlängtade sommarlovet. SIS har helt plötsligt ungefär halva laget borta på grund av skador och nu gäller det att läka såren för att komma tillbaka till den fina form man tidigare uppvisat.

Per Bunnstad

SIS tappade poäng mot Horda
Inlagt måndag 22 juni 2009

SIS tappade lite oväntat tog borta mot Horda. Hemmalaget hade ledningen efter första halvlek i en match som slutade 1–1.

I första halvlek uppträdde SIS inte alls som serieledare. Hemmalaget höll spelet väl upp på Munkavallen.

Bra halvlek
I andra halvlek spelade SIS upp sig och pressade tillbaka Horda mest hela tiden. Kvitteringen kom tidigt i halvleken genom Joel Storck. SIS hade sedan flera chanser tillett segermål, bland annat en dubbelchans av Oscar Persson i slutminuterna.

Skada på skada
SIS hade stor otur med skador i den här matchen. Efter 20 minuter fick Jonathan Sandberg utgår med en svullen fot och i halvleken fick Renato Cosic en hjärnskakning. I andra halvlek skadades Sinisa Milojevic vid en tackling och en kota har troligen kommit i kläd. Sasa Knezevic fick en kraftig smäll över knäet. Det ser därmed mörkt ut inför slutet av vårsäsongen.

SIS tappade
Trots skadorna var det SIS som förde spelet men sista kvarten tappade laget lite i styrka och det var då lite avslaget spel.

Bra kämpat
– Vi krigade bra länge i andra halvlek, säger SIS-tränaren Anders Fredén.
Sammantaget var det ingen bra insats. Ska SIS vinna serien får man inte tappa poäng mot ett lag som verkar få svårt att hänga kvar i femman.

Spelarpoängen
Anders ger endast godkänt till Johan Manfredsson och Alen Kovacevic som får tre respektive två poäng.

Per Bunnstad

SIS spräckte Hestras segersvit
Inlagt 15/6 2009

Hestra som gjort fyra mål flera matcher i rad skapade inte mer än ett par målchanser på Movalla och SIS vann komfortabelt med 4–0 (1–0).

Efter fyra inledande förluster hade Hestra inför kvällens match fem raka segrar. Men mot SIS hade laget från Västbo inte mycket att sätta emot.

Snabbt ledningsmål
SIS fick en kalasstart med 1–0 redan efter fyra minuter. Det var Jonathan Sandberg som förvaltade en framspelning från Zeljko Antonic på rätt sätt. SIS hade flera chanser till 2–0 men 1–0 stod sig halvleken ut.

Orörliga
Halvleken var inte jättebra från SIS sida. Killarna var lite orörliga men var trots det bättre än Hestra.

Ökade på
SIS fick en bra start även i andra halvlek. 2–0 kom efter 51 minuter. Jonathan Sandberg spelade fram Oskar Persson.
I 69:e minuten kom 3–0 genom Sasa Milojevic och i 77:e 4–0 genom Oskar Persson.

Mycket bra
– Sista halvtimmen var det propgandafotboll från vår sida, säger SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.
Killarna spelade ut hela sitt register och det kunde ha blivit fler mål.

Alla bra
Kalle ger alla killarna beröm. Spelarpoängen tre, två och ett går till Sasa Knezevic, Jonathan Sandberg och Jakob Carlsson.

Per Bunnstad

Formstarkt Hestra besöker Movalla
Inlagt 15/6 2009

I kväll får SIS verkligen bekänna färg då ett mycket formstarkt Hestra kommer på besök.

Hestra har fem raka segrar och vad som är ännu mer anmärkningsvärt är att Hestra har gjort fyra mål i var och en av sina sex senaste matcher.

Känner oss starka
– Det blir en tuff uppgift för oss i kväll, men vi känner oss starka och ser fram emot matchen, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Frågetecken...
Renato Cosic är sjuk och Johan Hultman är ett frågetecken på grund av skada.

Dålig SIS-insats trots seger
Inlagt 8/6 2009

SIS kom undan med blotta förskräckelsen i bortamötet mot Kulltorp. 4–1 låter som en säker seger men så var det inte.

I första halvlek var Kulltorp klart bättre och hemmalaget hade på Liavallen ett par fina målchanser mot egentligen ingen för SIS.

Lamslaget SIS
– Vi var närmast lamslagna till dess att vi med drygt 20 minuter gjorde 1–0. Det var faktiskt en av våra sämre matcher i år, säger SIS-ledaren Carl-Johan Andersson.

Alen räddade fint
Kulltorp hade en efter kvart av halvleken ett kanonläge till 1–0 men SIS-målvakten Alen Kovacevic gjorde en mycket fin räddning.

Oskar gjorde mål
Så kom 1–0 i 69:e minuten. Det var Zeljko Antonic som spelade fram Oskar Persson och plötsligt ändrades matchbilden. SIS spelade nu bra och hemmalaget tappade allt.

Tvåan kom
I 75:e minuten hade SIS ett inkast och Jakob Carlsson nådde Joel Storck som satte 2–0. I 82:a minuten var det dags för Joel att spela fram Oskar till 3–0.

Reducering
Hemmalaget reducerade i 87:e minuten men spiken i kistan kom när när Joel Storck tre minuter senare spelades fram Zeljko Antonic, som gjorde 4–1.

Nyförvärv
Johan Hultman gjorde comeback i SIS och han visade prima takter. Han gjorde bara ett kort inhopp i första halvlek men i andra blev det mer speltid.

Kunde blivit förlust
I nästan 70 minuter var Kulltorp bättre men sedan visade SIS att man är ett topplag.
– Fast hade Kulltorp tagit ledningen tror jag inte att vi hade vunnit, medger Carl-Johan Andersson.

Får godkänt
Några får extra plus men enbart med tanke på de sista 20 minuterna: Joel Storck, Oskar Persson och Zeljko Antonic som får poängen tre, två och ett. Målvakten är tidigare plussad och även Sasa Knezevic förtjänar ett omnämnande.

Per Bunnstad

SIS presenterar nyförvärv i kväll
Inlagt 8/6 2009

En ganska lurig match väntar SIS i kväll när man möter Kulltorp borta.

– Alla lag vill gärna sätta serieledaren på plats på sin hemmaplan, så det gäller för oss att vara mentalt förberedda på kamp. Vi vill gärna behålla den rosa ledartröjan vi nu dragit på oss och då behöver vi visa upp en stark attityd till kvällens match, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Hultman i SIS igen
Inom SIS är man glad att presentera ett temporärt nyförvärv inför kvällens match. Det är Johan Hultman som kommer att spela med SIS fram till en bit in i augusti.

Spela 7–8 matcher
Förhoppningsvis kan SIS använda sig av Johan i 7–8 matcher framöver. Johan studerar för närvarande i Göteborg där han även spelar med ett annat lag. SIS har dock utnyttjat möjligheten att skriva ett tillfälligt kontrakt och när hans skola sedan börjar återgår han till sin klubb i Göteborg.

Bra attityd
– Johan är SIS:are sedan tidigare och vi känner honom väl och vet att vi får en hårt jobbande spelare med bra attityd som kommer höja laget ytterligare, säger tränaren.

Förkylda spelare
Inför kvällens match har SIS några frågetecken då man har några spelare som varit förkylda.

Starkare och starkare
– Det känns som om vi ändå blir starkare för varje match som går då spelarna i laget börjar finna varandra. Med tanke på hur många nya spelare och ledare SIS har inför denna säsong är vi nöjda med hur pass bra vi öppnat seriespelet. Vi vet också att det är lång, lång väg kvar att gå, avslutar Anders Fredén.

Stabil SIS-seger i derbyt
Inlagt 30/5 2009
Text och bilder finns här
SIS tar emot KSK i hett derby
Inlagt 30/5 2009

Denna soliga dag blir extra het på Movalla när SIS–KSK möts i ett efterlängtat derby.

Det är många, många år sedan det var seriederby SIS–KSK emellan men i eftermiddag är det dags.

Aldrig förlorat
– Vi har aldrig förlorat i ett derby på Movalla, noterar KSK-ledaren Bengt Fälth som hoppas att statistiken står sig även efter dagens match.
Bengt är själv inte på plats då han reser bort för att fira sin 60-årsdag i morgon. Den present han helst av allt önskar sig är säkert att hans lag tar poäng i derbyt.

Saknar Hjelm
KSK har ett stort avbräck. Alexander Hjelm som är en av lagets tongivande spelare är avstängd efter utvisning senast.

SIS bästa uppställning
SIS har det bästa tänkbara laget; ingen är skadad, sjuk eller avstängd. Läget är alltså på topp och inför matchen är killarna mycket, mycket laddade. Det är väl möjligen övertändning som kan vara en fara.

SIS favorit
Logiskt sett ska SIS vinna men logik är inte alltid synonymt med fotboll.
Han berättar att SIS ställer upp med sitt allra starkaste lag; inga skador eller sjukdomar.
– Det ska bli riktigt kulderby. Vi vet att KSK kommer att sälja sig dyrt och vi har full respekt för motståndet, säger SIS-ledaren och spelaren Andres ”Anton” Andersson.

Lite ändringar
Han vill inte gå in på hur SIS formerar sitt lag men säger att det kommer att bli en eller annan överraskning.

Per Bunnstad

Bara 1–1 för SIS
Inlagt 25/5 2009

SIS visste att Västboås var försvarsstarkt och det blev ett defensivt motstånd när lagen spelade 1–1 (1–1).

Även om SIS hade mycket boll skapade man inte jättemånga solklara chanser. med tanke på Västboås taktik att spela defensivt var resultatet inte helt orättvist.

Backade hem
Västboås började nästan direkt att backa hemåt men hade lite kontringar och kunde också ta ledningen på sin målchans i första halvlek. SIS lyckades kvittera i slutsekunderna när Jonathan Sandberg nickade in ett inlägg från Joel Storck. SIS hade haft en del farligheter som ett stolpskott Joel Storck.

Få chanser
Andra halvlek blev än mer defensivt från skickligt spelande Västboås. Man siktade på att hålla tätt bakåt och försökte kontra.

Köttmur
Trots att SIS vann skotten i matchen med 22–5 hade laget inte någon jättestor kvitteringschans. Hemmalaget täppte till med väldigt många spelare.

Inte bra
SIS-ledningen har svårt att ge överbetyg mer än till Zebastian Karlsson, Joel Storck och Sasa Knezevic som får spelarpoängen, tre, två respektive ett. I övrigt kan alla bättre.

Derby
– Nu ser vi närmast fram emot derbyt mot KSK på Movalla på lördag, säger SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.

Per Bunnstad

Mot försvarsstarkt Västboås
Inlagt 24/4 2009

SIS har i morgon kväll ett ganska tufft motstånd, Västboås borta.

– Vi har nu gjort tre strålande matcher i rad mot de tre topplagen och vi har besegrat samtliga, två av dem på bortaplan. Vi är givetvis väldigt nöjda med att vara i serieledning med tre poäng redan efter sex spelade matcher. Samtidigt vet vi att vi när som helst kan förlora om vi inte visar samma inställning och engagemang vi gjort på slutet, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Försvarsstarkt hemmalag
Tränaren påpekar att Västboås på bortaplan i morgon kommer att bli en av de tuffare matcherna SIS spelat, då motståndaren endast har släppt in fem mål på sex matcher.
– Vi behöver vara på topp och göra en gedigen match, säger Anders.

Alla friska
– Det som är skönt är att vi nu har hela spelartruppen frisk. Truppen är inte jättestor, men vi har nu en väldigt stark kärna av spelare som vi är mycket nöjda med och sammanhållningen är god. På vissa platser är det hård konkurrens och dagsformen avgör, säger Anders
Enda avbräcket i morgon är avstängde Renato Cosic.

Mot derbyt...
Anders har ett klart mål:
– Vi vill gärna komma till derbyt mot Klevshult i serieledning!
Det är på lördag SIS tar emot KSK.

SIS upp i serieledning
Inlagt 18/5 2009

Efter en trevande inledning vann SIS med klara 3–1 (0–0) mot Forsheda. Därmed är SIS nu i serieledning.

SIS dominerade klart första halvtimmen och killarna skapade mycket men avslutningarna var inte bra. Forsheda hade mycket alls men lyckades lyfta upp spelet en del i den sista kvarten.

Bytte lite
Efter den mållösa första halvleken bytte SIS lite till andra. Joel Storck flyttades in på innermittfältet och in i laget kom Renato Cosic. Det visade sig vara två bra ändringar.

Snabba mål
SIS gjorde nu två på andra halvlekens första kvart:
– Vi spelade bra och sammantaget var det en bra insatt. I andra halvlek var det nästan lika bra som mot V-Södra, säger SIS-ledaren Carl-Johan Andersson.

1–0
Jonathan Sandberg nickade in ett inlägg från Oscar Persson och sedan spädde Oscar på med 2–0. Joel Storck spelade fram,

Bra spel
SIS fortsatte att spela bra och hade bud på 3–0. Detta mål kom också och det var Renato Cosic som förvaltade en framspelning från Johan Manfredsson på rätt sätt.

Blev utvisad
Renato Cosic blev bara någon minut efter målet utvisade. Han sa något olämpligt och fick därmed lämna planen.

Reducering
Forsheda reducerade men bara en enda gång. SIS hade inget större besvär att hålla undan trots att gästerna vad de kunde för att nå ifatt.

Duktiga spelare
Många var bra i SIS och de tre främsta var i tur och ordning Joel Storck, Oscar Persson och Johan Manfredsson. Andra starka kort var målvakten Gustav Kennestig, Jakob Carlsson och Sasa Knezevic.

Per Bunnstad

Seriefinal mot Forsheda
Inlagt 18/5 2009

I kväll är det något av seriefinal på Movalla när SIS välkomnar Forsheda.

– Vi gjorde säsongens bästa match i förra omgången då vi slog obesegrade V-Södra. Forsheda kommer att bjuda på starkt motstånd, vilket dess placering visar. Samtidigt har Forsheda bara släppt i fyra mål hittills, säger Anders Fredén, som är tränare för SIS.

Tändvätska
Han säger att han ser dock emot kvällens match och att det finns gott om tändvätska då ensam serieledning hägrar.

Bara en saknas i kväll
– Vi har äntligen så när som på fullt manskap att tillgå nu. Endast målvakten Alen Kovacevic fattas, då han är sjuk. I övrigt är alla friska och sugna på spel, då vi har chansen att göra ett litet ryck vid vinst, säger Anders.

SIS-seger mot V-Södra
Inlagt 11/5 2009

SIS vann mot serieledande Värnamo-Södra borta med 2–1 (2–1). Det var en tämligen rättvis seger även om matchen var mycket jämn och det var få målchanser i matchen.

SIS inledde bra och tio minuter höll sig Oscar Persson framme när V-Södras målvakt missbedömde en genomlöpning. Därmed hade SIS 1–0.

Offsidemål...
Kvitteringen kom tio minuter senare och det föregicks av ett mycket misstänkt offside. Domaren dömde i alla fall mål.

Inlägg i mål
SIS tog ledningen efter 35 minuter genom Sasa Miljoevic. Det var ett inlägg som lite överraskande gick i mål.

SIS hade flest chanser
– V-Södra hade kanske mer boll än oss men inte särskilt många målchanser, konstaterar SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.
Därför tycker han att det blev en rättvis trepoängare.

Snabbt framåt
SIS taktik var att skapa utrymmen för sina snabbare anfallare och det lyckades man ganska bra med. Särskilt Oscar Persson var alert. Förutom ett mål hade han en frispark i ribban och ett par gånger i övrigt var han nära att göra mål.

Sasa K bäst
SIS klart bäste var Sasa Knezevic som dominerade stort på sin position som innermittfältare. Stora plus även till Oscar Persson och Jakob Carlsson på backen. den här trion får dagens pong: 3, 2 och 1.

Fler duktiga
Alla får klart godkänt och SIS-ledningen rosar speciellt i övrigt Joel Storck, Zebastian Karlsson och Johan Manfredsson.

Delad etta
I tabellen leder V-Södra fortfarande men nu bara på bättre målskillnad än tvåan SIS.

Per Bunnstad

SIS möter V-Södra borta
Inlagt 10/5 2009

SIS åker i morgon till Värnamo för match mot serieledaren Värnamo Södra FF.

– Det är en härlig utmaning och vi känner oss absolut inte slagna på förhand. Det ser
riktigt bra ut på träningarna och med samma inställning som sist mot Guddarp blir vi svårslagna, säger SIS-ledaren Andreas ”Anton” Andersson som själv är förhindrad att spela på grund av en ljumskskada.

Trio är åter
Oscar Persson, Zebastian Karlsson och Jonathan Sandberg är tillbaka i laget men saknas gör sjuke Sinisa Milojevic.

Spelet lossnar...
– Vi väntar fortfarande lite på att spelet ska lossna och känslan och förhoppningen är att det kan ske i morgon. Vi hoppas även att vi får med oss lite stöd från Skillingaryd i publiken, säger Andreas.

På Norregård
Matchen spelas klockan 19.00 på Norregårds IP.

Få målchanser när SIS vann
Inlagt 5/5 2009

Guddarp-SIS slutade 0–1 (0–0) och det var en tillställning med endast några få målchanser. Men det mål som kom var en riktig delikatess.

SIS var det något bättre laget där det dröjde först till slutminuterna innan hemmalaget kunde vaska fram några halvchanser. SIS hade lite mer av både spel och chanser men utan att spela riktigt bra. Förutom målet var den klart bästa målchansen när Joel Storck i första halvlek rundande hemmamålvakten men han lyckades ändå inte få bollen i mål. Joels arbetsinsasts på mittfältet var annars mycket bra.

Klackade in
Machens enda mål kom efter ungefär en timmes spel. Simon Lemke slog ett inlägg som Sasa Milojevice snyggt klackade in.
– Ett riktigt konstmål, säger SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.

Magnus med
Karl-Johan tycker att det var starkt att vinna på bortaplan med tanke på att SIS saknade många spelare och man fick laborera mycket i laguppställningen. Magnus ”Kola” Johansson gjorde comeback i laget och 38-åringen har en kondition som få. Han får klart godkänt.

Spelarpoäng
Poängen tre, två och ett går i tur och ordning till Simon Lemke, Alen Kovacevic och Joel Storck.

Per Bunnstad

SIS föll trots bra spel
Inlagt 1/5 2009

SIS gjorde en mycket bra match men föll ändå med 2–5 i Smålandscupen mot Stockaryd/Rörvik.

SIS tog ledningen efter en halvtimme ledningen med 1–0 genom Sasa Milojevic. Åtta minuter senare kom kvitteringen.

Straffkvittering
Andra halvlek blev en konstant press mot gästernas mål men ändå kom 1–2 efter 55 minuter. Det behövdes en straff för att SIS skulle kvittera. Oscar Persson var exekutor i 80:e minuten.

Borde ha vunnit
– Vi hade en stolpträff i första halvlek plus tre i andra. dessutom hade vi mängder med målchanser och borde ha vunnit, säger SIS-ledaren Carl-Johan Andersson.

Frilägesutvisad
Nu blev det förlängning och SIS fick tyvärr Johan Manfredsson frilägesutvisad. Det blev straff och gästerna tog därmed ledningen. 2–4 kom av bara farten och sedan 2–5. Därmed var slaget förlorat och SIS är utslaget.

Bästa matchen
– Det var vår klart bästa match, åtminstone på gräs, säger SIS-ledaren.

Oscar var dominant
Oscar Persson var helt briljant och han gjorde de mesta rätt. Stort plus även till Simon Alkemark som fick spela hela matchen från sin mittfältsposition.

Per Bunnstad

4–2 blev 4–6 mot Hillerstorp
Inlagt 29/6 2009

SIS hade 4–2 mot Hillerstorp men i stället för klar hemmaseger blev det i stället 4–6 (4–3).

Trots att Hillerstorp tog ledningen var det SIS som var bättre. Men tyvärr tappade man bakåt och Hillerstorp kunde efter en SIS-utvisning vända på matchen.

Inte nöjd
Hemmatränaren Anders Fredén var inte alls nöjd med insatsen. Han tycker att killarnas så tidigare fina hjälp i defensiven var som bortblåst. Fyrbackslinjen fick inte alls det understöd den måste ha.

Jobbade inte tillräckligt
SIS var inte på tårna i kväll. Killarna trodde kanske att det inte behövdes det hårda jobbet utan att det skulle ordna sig ändå men den inställningen är inte bra.

Många misstag
– Det var på tok för många individuella misstag, noterar Anders.

Oscar utvisad
I andra halvlek försökte SIS komma tillbaka men i stället var det Hillerstorp som fick utdelning. Det var också lite tufft att spela med en man mindre sedan Oscar Persson efter två gula kort blivit utvisad.

Joel bäst
SIS mål gjordes av Joel Stock två samt ett vardera av Andreas ”Anton” Andersson och Oscar Persson.
Anders ger endast en spelare godkänt i laget, Joel Storck. Han får trepoängaren och ingen tvåan eller ettan.

Per Bunnstad

SIS mot Hillerstorp
Inlagt 29/4 2009

I kväll spelar serieledande SIS hemma mot Hillerstorp.

– Det har sett bra ut på träningarna, men vi har stor respekt för fysiskt starka Hillerstorp, säger SIS-ledaren Carl-Johan Andersson.

Simon debuterar
SIS har ett ganska likartat lag som senast vann i Burseryd. Det betyder att Gustav Kennestig får fortsatt förtroende i målet. I övrigt är det mindre omkastningar. En som gör debut i laget är Simon Alkemark, ännu inte fyllda 16 år. Simon börjar som avbytare.

Några borta
Sasa Milojevic kan inte vara med på grund av arbete och det finns också skador på ett par spelare. Men SIS har en ganska bred trupp och man får räkna med att det nästan alltid i truppen saknas en eller ett par spelare.

Tränat frilägen
Trots serieledning har SIS missat en del klara målchanser, särskilt vid frilägen. Därför har man i veckan lagt extra tyngd på att träna just frilägen.
På topp inleder SIS troligen med Joel Storck och Zeljko Antonic.

Per Bunnstad

SIS kom undan med blotta förskräckelsen
Inlagt 23/4 2009

SIS verkade gå mot en klar seger mot Burseryd men fick verkligen kämpa när det blev 3–1 (1–0) borta mot Burseryd. Man kom undn med blotta förskräckelsen.

Det var under matchens fem första och fem sista minuter som SIS gjorde mål.
1–0 kom efter fem minuter när Joel Storck spelade fram till Jonathan Sandberg som säkert satte bollen i mål. Sedan hade SIS flera möjligheter att öka på ledningen men resultatet stod sig halvleken ut.

Bra start
SIS började andra halvlek mycket bra men hade svårt att göra mål. 1–1 kom överraskande i mitten av halvleken och detta mål förändrade matchen totalt. hemmalaget började nu pressa och SIS var illa ute.

Anton fälldes
I stället för hemmamål fick SIS med minuter kvar en straff. Andreas ”Anton” Andersson blev fälld och Sinisa Milojevic satte skotet från elva meter säkert till 2–1.

Renato gjorde mål
I 90:e minuten spelade Tarik Zahirovic fram Renato Cosic som fastställde resultatet till 3–1.
– Vi borde ha punkterat matchen i första halvlek men vi är ändå mycket nöjda, säger SIS-ledaren Carl-Johan Andersson.

Spelarpoäng
Tre poäng går till Sinisa Miljevic, två till Johan Manfredsson och en till Tarik Zahirovic.

Per Bunnstad

Burseryd borta för SIS
Inlagt 23/4 2009

När SIS damer spelar hemma i kväll är det i stället bortamatch för herrarna.

– Det blir nästan samma lag som mot Dannäs i måndags, säger SIS-ledaren Carl-Johan Andersson.
Det betyder att Gustav Kennestig får fortsatt förtroende i målet och backlinjen är också intakt.

Ändrat på mitten
Däremot blir det lite förändringar på mitten. Erik Ahlgren spelar inte mer den här säsongen på grund av utlandsresa och Nedzad Deumic är skadad. Joel Storck börjar nog från start och det gör nog även Oscar Persson och Sasa Knezevic. Vem som för börja på den fjärde platsen är för tidigt att säga.

Anfallsduon
Framåt får Jonathan Sandberg och Sasa Milojevic fortsatt förtroende.

Spionerat...
– Vi såg Burseryd möta Hillerstorp i premiären och vet att det är ett bra lag. Men vårt mål är ändå att vinna, säger SIS-ledaren.

Per Bunnstad

SIS vann mot Dannäs
Inlagt 20/4 2009
Se text och bilder här
SIS i seriepremiär
Inlagt 19/4 2009

Efter en lång försäsong är det äntligen dags för seriepremiär på Movalla när SIS måndag kväll möter Dannäs.

Tio träningsmatcher har spelats, där SIS har sex segrar, två oavgjorda och två förluster. SIS är även vidare i Smålandscupen efter gruppvinst. I nästa omgång väntar lag från högre serier.

Fem saknas ännu
– Det ska bli intressant när seriespelet nu drar igång. Efter att ha haft många spelare borta på grund av olika orsaker under de sista 3–4 matcherna börjar vi nu få truppen intakt. Saknas fortfarande gör Zebastian Karlsson, Alen Kovacevic, Zeljko Antonic, Fatmir Peci och Artan Ademi, säger SIS-tränren Anders Fredén.

Möter ett bra lag

För SIS väntar oss tufft motstånd i premiären då Dannäs tippas av flera motståndare bli ett topplag.
– De har några rutinerade spelare att luta sig mot. Vi tänker dock spela vårt eget spel som ska präglas av stor rörelse och där vi fyller på med många spelare i anfallen. Vi ser fram emot en spännande premiär, säger SIS-tränaren.

SIS-seger mot Ekhagen
Inalgt 13/4 2009

SIS vann lite överraskande borta mot Ekhagen med 3–2 (3-1).

Det var Ekhagen som tog ledningen men resten av första halvlek var det SIS som hade spelet. utdelningen kom också. Oscar Persson kvitterade och sedan gav Jonathan Sandberg SIS ledningen. Andreas ”Anton” Andersson ökade på till 3–1.

Som ett nytt lag
Ekhagen var helt förvandlat efter paus. Hemmalaget tog då tag i spelet. Efter reducering till 2–3 hade laget flera kvitteringschanser. Fredrik Taus var mycket duktig i målet.

Bra insats
Sammantaget gjorde SIS en bra match. Första halvlek var helt strålande medan man tappade en hel del i andra.

Duktiga
Förutom målvakten får Sasa Knezevic stort beröm för sitt spel på mitten. Jonathan Sandberg får ett lite extra plus för sin fint genomförda första halvlek.

Per Bunnstad

SIS värvar målvakt
Inlagt 11/4 2009

SIS har fått klart med en ny målvakt i fotboll. Det är Fredrik Taus, 34, som är tillbaka i sin moderklubb.

– Fredrik kommer ge oss rutin och är en målvakt som agerar med pondus i staffområdet, vilket underlättar för vårt unga lag. Vi ser fram emot hård konkurrens bland våra målvakter, vilket bara kommer göra samtliga mer alerta och laddade, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Ishockeyledare
Fredrik har efter spel i SIS i flera år varit målvakt i WIK men nu väljer han SIS igen. Det kan också noteras att Frerik sedan några år tillbaka är ungdomstränare i SIS och då i ishockey.

Tre målvakter
SIS har med detta nu har duktiga målvakter i A-truppen. Alen Kovacevic, 21 har börjat träna igen och vi räknar med att han är i spel om en vecka eller två.

16-åring
Under tiden har unge Gustav Kennerstig – som fyller 16 just i dag – tagit platsen i mål och har gjort det väldigt bra på slutet. Just nu är han med SIS/KSK P92/93 på träningsläger i Barcelona.
– Han växer för varje match och kommer bli en mycket duktig målvakt, noterar SIS-tränaren.

Per Bunnstad

Säker SIS-seger
Inlagt långfredag 10/4 2009

SIS vann ganska komfortabelt i Smålandscupen när det blev 5–1 (3–1) borta mot division 5-laget Tabergs SK.

SIS tog ledningen genom Sasa Milojevic varpå Jonathan Sandberg ökade på till 2–0. Efter reducering gjorde Andreas ”Anton” Andersson 3–1.

Tvåmålsskyttar
I andra halvlek ökade Jonathan på till 4–1 och sedan fastställde Anderas slutresultatet.

Bra insats
Tränaren Anders Fredén var mycket nöjd med sitt lag, allt från målvakt fram till forwards. Det var en av de bättre matcherna så hör långt.

Alla bra
Hela laget får klart godkänt. Ett litet extra plus går till Johan Manfredsson, Nedzad Deumic och Jonathan Sandberg.

Mot Ekhagen
På måndag har SIS sista matchen inför seriespelet och då väntar Ekhagen från division 4 på Zinkensdamm i Jönköping.

Per Bunnstad

SIS möter Taberg i Smålandscupen
Inlagt långfredag 10/4 2009

I dag spelar SIS herrar borta mot Taberg.

Det handlar om en ny match i Smålandscupen
– Vinner vi den har vi goda chanser till avancemang, säger tränaren Anders Fredén.
SIS saknar en rad spelare som Oscar Persson, Joel Storck, Zebastian Karlsson, Artan Ademi, Alen Kovacevic och Zeljko Antonic men ledningen tror ändå på en god segerchans.

SIS vann klart mot Månsarp
Inlagt 4/4 2009

Som väntat hade SIS inget större besvär med Månsarp i Smålandscupen. Det blev seger med 5–2 (2–1).

Det ska vara några måls skillnad lagen emellan med tanke på att SIS spelar i femman och Månsarp i sexan.
Den här dagen var det match i Smålandscupen och SIS har nu en god chans att gå vidare.
Månsarp tog ledningen men SIS kvitterade på straff sedan Sasa Knezevic blivit neddragen. Straffen satte Sinisa Milojevic.

Ökade på
Sasa Milojevic gav SIS ledningen före paus och i andra halvlek ökade Fatmir Peci på till 3–1. Andreas ”Anton” Andersson gjorde 4–2 och Sasa Knezevic 5–2.

Loj start
– Det var lite lojt spel till en början men när vi bytte lite fick vi igång ett bättre tempo, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Många borta
Trots att SIS saknade flera spelare var det en hyfsad insats av alla. Försvaret fungerade bättre nu än senast. Gustav Kennestig i målet var duktig och bland backarna går ett extra plus till Simon Lemke. I övrigt extra beröm till Fatmir Peci och Sasa Milojevic.

Annandagen
Nästa match handlar om Smålandscupen på annandag påsk. Möjligen spelas matchen på Movallas B-plan men kanske lite troligare på Zinkensdamm i Jönköping.

Per Bunnstad

SIS möter Månsarp i Smålandscupen
Inlagt 3/4 2009

I morgon möter SIS Mariebo i Smålandscupen. Matchen spelas på Junebäcken i Jönköping.

Många tongivande spelare är borta på grund av skador och att några är på semester. Joel, Zebastian och Artan är utomlands. Oscar, Jonathan och Zeljko saknas också därför att de är lätt skadade.
V– i åker ändå med 16 spelare och ska försöka göra en så bra match som möjligt, säger tränaren Anders Fredén.

Snart seriestart
Det är nu tre matcher kvar till premiär.
– Givetvis hade jag önskat att vi hade kunnat spela ihop det tilltänkta laget, men vi får gilla läget och låta de som åker med få chansen att spela in sig i laget till den 20 april.

Allvaret...

– Nu är vi på upploppet av försäsongen och vi ser fram emot att allvaret snart börjar. Vi är övertygade att pusselbitarna kommer att falla på plats lagom till det börjar då vi tror mycket på våra killar, noterar SIS-tränaren.

Fyramålsförlust mot Eksjö
Inlagt 31/3 2009

SIS föll med hela 2–6 (0–2) borta mot Eksjö.

Även om Eksjö spelar i division 4 blev det en oväntat stor förlust. SIS var inte på bettet och särskilt försvaret sviktar. Det är också inte nere just nu i laget då träningsintresset på sistone sviktat en del. Det finns orsaker till det som studier men det förklarar inte allt.

För stor förlust
– Visst var Eksjö lite bättre än Vetlanda som vi tidigare mött, men så stor förlust ska det inte bli, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Snabba hemmamål
Eksjö hade 2–0 i halvtid och då intalade SIS alla i SIS: andra halvlek ska vi spela 0–0 eller bättre.
– Men efter åtta minuter stod det 5–0, suckar SIS-tränaren.

Oscar och Erik
Trots det stora underläget kom SIS både spelmässigt och målmässigt tillbaka. det blev två reduceringar och det fanns bud på fler mål. Det var Oscar Persson och Erik Ahlgren som gjorde målen.

För tyst
I försvaret är det inte så bra, delvis beroende på att SIS fått skifta uppställning från match till match. Det är ibland lite för tyst, få som hejar på varandra.

Fler på träningarna behövs
– Nu måste vi jobba för att få fler på träningarna. Det är ju bara tre veckor till seriestarten, säger Anders Fredén.

Zebbe bra

Ingen i laget för fullt godkänt mer än möjligen Zebastian Karlsson som visade goda takter på mittfältet och i sin roll som lagkapten.

Möter Månsarp
Närmast för SIS väntar nu Månsarp borta i Smålandscupen. Det är match på lördag.

Per Bunnstad

SIS spelade 4–4 mot Nissafors
Inlagt 21/3 2009
Zebastian Karlsson i en framstöt.
En fin lyra och Jonathan Sandberg (4) har snyggt satt pannan till. 1–1 är på väg att segla in.
Nära SIS-ledning men inte den här gången.
SIS hade stort bollinnehav.
Än en gång är Jonathan Sandberg nära att nicka i mål.
En löpboll men målvakten vinner till slut kampen.
Oscar Persson, till vänster, ger SIS ledningen med 2–1.
SIS hade ledaren Ola Gabrielsson som målvakt.

SIS såg ut att vinna klart mot Nissafors men trots en bra inledning blev det bara 4–4.

Visserligen tog Nissafors ledningen på Slätten, men SIS kom tillbaka och vände till 2–1 före paus. Det var en ledning med mersmak då SIS ägde mycket boll och skapade en del farligheter förutom målen. Jonathan Sandberg och Oscar Persson var målskyttar.

Snabb kvittering
Nissafors inledde andra halvlek med ett snabbt kvitteringsmål och laget gjorde sedan 3–2 efter hörna. SIS kunde vända efter ett par mål inom en minut. Joel Storck gjorde 3–3 och Oscar Persson 4–3.

Straffmål
Med tio minuter kvar av matchen fick Nissafors en straff som man förvaltade till 4-4

Fler straffar
Som avslutning blev det straffläggning – för att kunna skilja lagen i denna cupserie åt. Här vann SIS med 4–2.

Inte bra
Man kan knappast säga att insatsen från SIS sida var bra när det på hemmaplan mot ett lag från division sex endast blev 4–4. Särskilt inte när SIS har som mål att tillhöra toppen av femman.

Mot seger...
Många trodde nog att SIS skulle vinna klart sedan killarna vänt 0–1 till 2–1. I första halvlek var Jonathan Sandberg mycket bra men sammantaget bäst under hela matchen var Oscar Persson.
– Men att kan så mycket bättre och vårt spel kommer nog mer till sin rätt på gräs, säger SIS-ledaren Mats Lemke.

Försvaret
Det är något ihåligt bakåt och SIS har ännu inte fått någon riktig bra fyrbackslinje. orsaken står nog främst i att man haft så måna spelare borta att man haft olika uppställning här i varje match.

I målet
På målvaktssidan är lite bekymmersamt genom att den ordinarie målvakten är skadad och Gustav Kennestig var inte heller med i dag. Ola Gabrielsson, 38, fick ställa sig i målet och han kämpade bra men han är ingen van målvakt direkt.

Snart redo igen
Alen Kovacevic är nog tillbaka mellan stolparna om 2-3 veckor och unge Gustav Kennestig får vikariera så länge.

Per Bunnstad

SIS möter Nissafors
Inlagt 20/3 2009

I morgon mönstrar SIS ett starkt lag i första tävlingsmatchen, hemma mot Nissafors.

– Vi har fortfarande några som vilar på grund av skada, men de flesta är nu tillgängliga. Dock har vi målvaktsproblem, men tror att Ola Gabrielsson klarar det bra. Vi rullar nu runt på mindre antal spelare och tar matchen i morgon på allvar, då vi vill gå vidare i Smålandscupen, säger SIS-tränaren Anders Fredén.
Han noterat att laget gjorde en bra träning i eftermiddag och hoppas att spelglädjen lyser stark i morgon.

SIS–KSK slutade 4–3
Inlagt 18/3 2009
SIS i blått kvitterar här till 1–1
Det var SIS som hade mest boll.
SIS pressade på men hade det ganska svårt mot ett bra KSK-försvar.

SIS vann årets första derby mot Klevshults SK. Kvällens match om 2x40 minuter på Slätten slutade 4–3.

SIS var favorit i denna vänskapliga match men det blev bara seger med ett mål.

KSK gjorde 1–0
KSK tog ledningen men SIS trummade på och lyckades vända på matchen. Även om SIS förde spelet kontrade KSK framgångsrikt. Det var många bra långbollar som ställde till det för SIS-försvararna.

Jonathan duktig
SIS skapade också en hel del i denna händelserika och ganska välspelade match för att vara medio mars. Klart bäst på plan var Jonathan Sandberg som gjorde två SIS-mål och som hela tiden var farlig framåt. Simon Lemke var en annan bra i SIS.
De övriga SIS-målen gjordes av Sinisa Milojevic och Joel Storck.

Bra kampmoral
– SIS hade bättre passningsspel, men vi hade en kampmoral som gjorde att vi kunde stå upp bra, säger KSK-ordförande Bengt Fälth.
KSK:s mål gjordes av Alexander Hjelm, Calle Johansson och Niklas Hellund.
Extra plus i laget till Andreas Stensson i målet samt Alexander Hjelm och Niklas Hellund.

Per Bunnstad

SIS spelade 0–0 mot Hvetlanda
Inlagt 14/3 2009

SIS lyckades nå 0–0 borta mot Hvetlanda GIF som annars spelar i fyran.

Hemmalaget hade lite mer av spelet men chansmässigt var det ganska jämnt.
SIS gjorde en riktigt bra insats rent försvarsmässigt. Stort plus till målvakten Gustav Kennestig.

Fler som var bra
Ledningen vill även ge extra gott betyg till Rezak Zahirovic och Johan Manfredsson.

Fall framåt
Matchen som helhet var ett klart steg framåt jämfört med den senaste matchen mot Bosna hemma.

Förkylt inför match mot Hvetlanda
Inlagt fredag 13/3 2009

En tuff match väntar då Hvetlanda slog WIK med 8–0 för några veckor sedan.

Tyvärr har vi haft förkylningsepidemi i laget och många frågetecken. Vi har haft över 50 procent bortfall på träningarna i veckan på grund av efterhängsna förkylningar.

Alen skadad
Till råga på det så skadade sig vår målvakt, Alen Kovacevic, illa på träningen då han fick en ledbandsskada och kommer säkert vara borta 3–6 veckor. Vi räknar sålunda med en hård match där vi verkligen får bekänna färg.

Två matcher kvar
Vi har sedan bara två träningsmatcher innan tävlingsmatcherna börjar. KSK på onsdag och nästa helg är det Smålandscupen mot Nissafors.

Nyttig match
Oavsett förutsättningar, ser vi fram emot ytterligare en nyttig träningsmatch.

Anders Fredén, tränare

SIS föll mot Bosna
Inlagt 8/3 2009
SIS har i dag mött division 6-laget Bosna i Hercegovina från Jönköping i en träningsmatch på Slätten. Resultatet blev 2–4.

SIS inledde matchen bra och hade mycket boll men lite för få målchanser. Bosna kontrade effektivt och hade överraskande 2–1 i paus. I början av andra halvlek tryckte SIS på och då kom 1–3 i stället för kvittering.
Till slut vann gästerna med 4–2

Per Bunnstad
Det var mycket kamp men inget skönspel när SIS i blått tog sig an Bosna.
SIS styrde spelet men det var Bosna som var effektivast.
Bosna i vitt överraskade mot SIS.
Planen ser inte så rolig ut och detsamma får man säga om spelet.
SIS vann med 8–1 mot Månsarp
Inlagt 28/2 2009

Det var klasskillnad när SIS vann med 8–1 (2–1) mot division 6-lget Månsarp. Matchen spelades i Råslätt.

SIS dominerade från start men det var först i andra halvlek som laget fick utdelning på alla målchanser.

Kul med många mål
– Det var kanske ingen direkt värdmätare men kul att vi fick göra många mål, säger SIS-ledaren Andreas ”Anton” Andersson.

Oskar hade lekstuga
Oskar Persson hade stundtals stor lekstuga. han gjorde två mål liksom Fatmir Peci, ny från WIK. Övriga målskyttar var Joel Storck, Jonathan Sandberg, Artan Ademi och Nedzad Deumic
Alla 17 killarna i laget får klart godkänt.

SIS vann mot Egnahem
Inlagt 21/2 2009

SIS inledde fotbollssäsongen med 3–2 mot Egnahem.

SIS rullade runt på 19 spelare och med tanke på att det var första träningsmatchen får alla ett gott betyg med ett litet extra plus till Sinisa Milojevic.

Hade 3–0
SIS inledde bra och hade 3–0 redan efter en halvtimme. Hemmalaget som denna dag hade Tipshallen som arena kröp närmare med två reduceringar före paus.

Femte matchen
För Egnahem var det femte försäsongsmatchen och SIS överraskade med att hålla jämna steg. Matchen som helhet var också mycket jämn.

Målskyttar
SIS mål gjordes av Oskar Persson, Simon Lemke och Sinisa Milojevic.

SIS A-lag herrar matcher 2009
Inlagt 15/2 2009

21/2 16.00 Egnahem–SIS (Tipshallen) 2–3
28/2 11.00 Internmatch Slätten UTGÅR
28/2 Månsarp–SIS 1–8
  8/3 14.00 SIS–Bosna 2–4
14/3 12.00 Hvetlanda GIF–SIS 0–0
18/3 18.00 SIS–Klevhult 4–3
21/3 11.00 SIS–Nissafors Smålandscupen 4–4
31/3 19:00 Eksjö–SIS 6–2
  4/4 15.15 Månsarp–SIS Smålandscupen 2–5
10/4 12.30 Taberg–SIS Smålandscupen 1–5
13/4 09.45 Ekhagen–SIS 2–3
  1/5 18.00 SIS–Rörvik/Stockaryd Smålandscupen 2–5
  2/8 12.00 SIS –Stockholms BK 6–1
  6/8 18.00 WIK–SIS 2–2

Div 5 Västra
2009–04–20 18:45 SIS–Dannäs SK 1–0
2009–04–23 19:00 Burseryds IF–SIS 1–3
2009–04–29 19:00 SIS–Hillerstorps GoIF 4–6

2009–05–05 19:00 Guddarps IF–SIS 0–1
2009–05–11 19:00 Värnamo S:a FF–SIS 1–2
2009–05–18 19:00 SIS–Forsheda IF 3–1
2009–05–25 19:00 Västboås GoIF–SIS 1–1
2009–05–30 15:00 SIS–KSK 4–0

2009–06–08 19:00 Kulltorps GoIF–SIS 1–4
2009–06–15 19:00 SIS–Hestra SSK 4–0
2009–06–22 19:00 Horda AIK–SIS 1–1
2009–06–27 15:00 Dannäs SK–SIS 6–0

2009–07–02 19:00 SIS–Burseryds IF 5–1

2009–08–10 19:00 Hillerstorps GoIF–SIS 1–5
2009–08–14 18:30 SIS–Guddarps IF 3–2
2009–08–20 18:30 SIS–Värnamo S:a FF 1–1
2009–08–24 18:15 Forsheda IF–SIS 2–1
2009–08–31 18:00 SIS–Västboås GoIF 3–0

2009–09–07 18:00 KSK–SIS 1–1
2009–09–11 17:45 SIS–Kulltorps GoIF 1–5
2009–09–19 15:00 Hestra SSK–SIS 1–3
2009–09–26 15:00 SIS–Horda AIK 2–0

SIS A-fotboll – Spelartruppen säsongen 2009!
Inlagt 20/2 2009

Nu kör vi på allvar! Första träningsmatchen är äntligen här. På lördag 21/2 16.00 spelar vi vår första match i Tipshallen, mot Egnahem.

Egnahem har redan spelat fyra matcher och har vunnit dessa. De har kunnat träna på konstgräs och är säkert väl förberedda inför mötet mot oss. Våra förutsättningar däremot, har inte varit de bästa när det gäller utomhusträningar, då isen ligger tjock på Slätten. Vi har även haft svårt att få tider i kommunens sporthallar, då dessa har varit fullbokade.

Nya hallen viktig
Förhoppningsvis får SIS A-lag i fotboll bättre träningsmöjligheter i den nya bollhallen som står klar. Det gäller bara för samtliga inblandade i laget att gilla läget! Motivationen och engagemanget är högt hos både spelare och ledare. Förhoppningsvis när planerna blir bättre kommer vi ut som rytande lejon från lejonkulan, på jakt efter nya byten!

Stort intresse
I går var vi 21 spelare på utomhusträningen vid Slätten. Då planen är i dåligt skick är detta ett tungt bevis på intresset vi har i årets trupp.
När alla är friska och i spel är även kvaliteten på truppen god för att vara division fem. Intensiteten och fokuseringen på träningen var hög, vilket är ett tecken på att det är stor konkurrens om platserna i vår.

Låg medelålder
Vi har en medelålder i truppen på 20,7 år, vilket vittnar om stor utvecklingspotential de kommande åren. SIS förre tränare, Dan Pettersson, kämpade tappert med en väldigt ung trupp och vi vill fortsätta på hans väg.

Målsättning 2009
Vi ser denna spännande och lovande trupp som början på en resa, ett projekt. Vi vill skapa något med start den här säsongen. Inom laget har vi en tydlig målsättning med säsongen och olika mål som vi ska sträva mot. Dessa mål är prestationsbaserade. De riktar sig mot hur vi vill utveckla vårt spel och hur vi vill ha det tillsammans i laget. Med andra ord är tabellplaceringen underordnad våra interna mål. Vår slutliga position i tabellen kommer att vara resultatet av hur väl vi lyckas uppnå våra mål och hur väl vi håller ihop. Huvudmålet i år är ändå kristallklart: att skapa en stor och motiverad grupp spelare i SIS och att vi tillsammans ska ha ROLIGT!

Truppen säsongen 2009 SIS A-fotboll
Efter gårdagens träning anser vi ledare i SIS att spelartruppen mer eller mindre är klar för säsongen 2009. Vi tycker vi är nöjda så som den ser ut just nu och känner att vi har vad vi behöver: Unga, motiverade killar som tycker det är roligt och spännande att spela för SIS, vilket är viktigt då vi inte är beroende av en enda spelare.
Nästan samtliga är Skillingarydskillar eller har tidigare spelat i SIS. Vi har haft som mål att försöka få tillbaka de spelare som ”är” SIS:are, men spelat senaste säsonger i andra klubbar. Vi är väldigt nöjda och ser med stor tillförsikt fram mot att matcherna strax ska börja.

SIS spelartrupp säsongen 2009

Tidigare spelare
Alen Kovacevic
Johan Manfredsson
Simon Lemke
Rezak Zahirovic
Tarik Zahirovic
Sasa Milojevic
Sinisa Milojevic
Elvir Nijemcevic
Zeljko Antonic
Artan Ademi
Jakob Karlsson
Renato Cosic
Nedzad Deumic

Juniorer som ingår i truppen
Gustav Kennerstig
Jonas Blomberg
Robert Glavas

Nyförvärv
Jonathan Sandberg Waggeryds IK
Dino Kasumovic FK Liljan
Fatmir Peci Waggeryds IK
Goran Glavas Syrianska
Mirsad Hoxha Waggeryds IK
Oscar Persson Råslätts SK
Demir Gorcevic Comeback efter uppehåll
Joel Storck Waggeryds IK
Zebastian Karlsson Waggeryds IK
Sasa Knezevic IFK Värnamo (ej klar än)
Andreas Svensson Tidigare spelare i SIS

Sammantaget: 25 utespelare, 2 målvakter

Ledarteamet
Anders Fredén huvudtränare
Andreas Andersson assisterande tränare
Ola Gabrielsson assisterande tränare
Mats Lemke ledare
Carl-Johan Andersson ledare

/Coachteamet