SIS–KSK 090530
  www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

Nummer 9 Sasa Milojevic ökar på till 2–0. Andreas Stensson i KSK-målet är helt överspelad.
Stabil SIS-seger i derbyt
Inlagt 20/4 2009

Så har då SIS för första gången besegrat Klevshult hemma i en seriematch. Det blev stabila 4–0 (2–0).

KSK gjorde en fullt godkänd insats men räckte helt enkelt inte till mot SIS-anfallet som var ettrigt. Egentligen skapade SIS inte jättemånga chanser men det målmedvetna, fina passningspelet banade väg för segern.

Bjöd på mål
– Fast vi bjöd på tre av målen, säger KSK-tränaren Kalle Dahlström som ändå tycker att SIS vann helt rättvist.

1–0 kom tidigt
Redan efter fyra minuter nickade Sasa Milojevic in 1–0. SIS fortsatte sedan att spela bra men hade svårt att nå skottlägen.

Nära 1–1
KSK hade en gyllene chans att kvittera efter 17 minuter sedan hemmamålvakten varit lite för långt ut men skottet gick strax utanför.
KSK hade en period men SIS tog efter 20 minuter fullständigt över. Jonathan Sandberg var mycket bra och även Oscar Persson svarade för fint arbete.

Tvåan kom
2–0 lät vänta på sig till tre minuter före pausvilan. Det var åter Sasa Milojevic som visade styrka vid KSK-målet och gästernas målvakt Andreas Stensson blev än en gång överspelad.

KSK tappade
I andra halvleks inledning var det näsan bara SIS på planen. Efter fem minuter fullbordade Sasa Milojevic sitt hattrick och sex minuter senare gjorde Oscar Persson 4–0.

KSK kom tillbaka
SIS bytte lite spelare och verkade tappa lite på det. det blev oroligt bakåt och KSK skapade några halvbra lägen, men SIS höll undan.

Straffräddning
Efter 28 minuter fick SIS straff. Oscar Persson sköt ett bra skott men gästernas målvakt var duktig och räddade snyggt.
resten av matchen blev ganska avslagen. Matchen var ju sedan länge avgjord.

Derbykaraktär
Matchen som sådan var inte direkt bra utan var lite medioker och tände aldrig till riktigt.

Bra hos KSK
KSK hade sin klart bäste i mittbacken Mats Stensson och när han fick utgå visade det sig att hans ersättare Edwin Ahlgren också var riktigt bra. John Harrysson och Anders Persson försökte men hade svårt att komma till avslut. Spelarpoängen tre, två och ett går till Mats, John och Anders.

SIS-spelarna
– Motsvarande poäng hos oss går till Sasa Milojevic, Johan Manfredsson och Zebastian Karlsson, säger SIS-ledaren Karl-Johan Andersson.
Han rosar även Joel Storck, Jonathan Sandberg och Sasa Knezevic.
Det var på mitten och framåt som SIS spelade bäst. Trots noll insläppta mål var det stundtals lite oroligt i fyrbackslinjen, Johan Manfredsson undantagen.

Hyfsad publiksiffra
Cirka 200 personer fanns runt arenan. Lite mer hade man denna fina pingstafton nog förväntad sig. Publiksiffran var väl ungefär som spelet, hyfsat och bara precis på gränsen godkänt.

Per Bunnstad

Erik Jensen kopplade av före matchen...
...och det var faktiskt en liten kö vid entrén.
Fotbollsentusiaster: Kjell Eriksson, Lasse Ryman, Lars-Håkan Johansson och Erik Jensen.
Publiken trivdes i det vackra vädret men KSK-supportrarna var nog inte riktigt lika glada som SIS-supportrarna.
Oscar Persson dribblade friskt.
Joel Storck prövade skottlyckan.
Jonathan Sandberg, bäste SIS:are i första halvlek.
Andreas Stensson fredar sitt mål
John Harrysson, längst till vänster, försökte och försökte men hade det lite tufft mot ett relativt stabilt hemmaförsvar.
KSK fick lite mer att säga till om i slutet av matchen.
Bandytränaren Jan ”Fiffen” Magnusson jobbarkompsien Anders ”Ante” Ryman från Stack njöt av matchen.