www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

SIS-kvittering till 1–1.
Oavgjort i seriefinalen
Inlagt torsdag 20 augusti 2009

Det blev 1–1 i en närmast 0–0-match på Movalla.

Seriefinalen SIS– V-Södra var knappast tråkig men inte heller rolig. Det var tillknäppt och mycket få målchanser. slutresultatet måste också får betraktas som rättvist även om SIS nog hade 55–45 i bollinnehav.

Viktig match
För båda lagen var det mycket på spel och kanske extra mycket för V-Södra som före matchen låg tre poäng efter SIS. nu är det oförändrat och det blir sex spännande slutomgångar.
SIS-tränaren Anders Fredén var nöjd med poängen och han tycker också att det var riktigt med en poäng till varje lag.

Förstärkningar
Han är full av tillförsikt inför fortsättningen. Nyförvärvet Jonas Neth kan spela de fem sista matcherna och även långtidsskadade Zebastian Karlsson kommer tillbaka. Den lite tunna truppen breddas därmed väsentligt.

Missförstånd
V-Södra tog ledningen på ett missförstånd i SIS-försvaret. En bakåtlobb till egen målvakt gick över densamme och en påpasslig Södra-spelare kunde närmast jogga in med bollen i mål. Då hade det spelas 17 minuter.

Sinisa suverän
Södra var lite bättre i början men bara någon minut efter mål tog SIS tag i spelet. Helt logiskt kom kvitteringen. Det var Sinisa Milojevic som slog en frispark som gick förbi alla. Då hade det spelats 24 minuter. Sinisa var för övrigt planens klart bäste spelare.
SIS fortsatte att pressa men utan att skapa någon målchans.

Rädda att förlora
I andra halvlek blev det om än mer tillknäppt. Det kändes som om båda lagen var alldeles för rädda att förlora för att gå till anfall.

Spelarpoängen
Alla i SIS får godkänt med spelarpoängen tre, två och ett till Sinisa Milojevic, Sasa Knezevic och Johan Hultman. Även Johan Manfredsson höjde sig över mängden.

Per Bunnstad

Sekvensen när det är missförstånd i SIS-försvaret och det blir 0–1.
En av Södras farligheter i början av matchen
Ganska hyfsat med publik.
SIS-chans till mål men den här gången räddade gästernas målvakt Sinisa Milojevic skott. Annars var försvarsspelaren Sinisa den som hade de bästa målchanserna.
Kamp i SIS-försvaret och Sinisa Milojevic kämpar. den här gången fick han faktiskt ge sig för den tekniska Södra-spelaren. Södra uppträdde i bland lite mer rutinerat mot det då och då oroliga SIS-försvaret.
Tuff kamp på mittplan.
Det var trångt i matchen. Ingen ville förlora.
Publiken på östra sidan hade det soligt värre. Det var trevligt där men på planen var det kanske inte lika kul då skönspelet uteblev. Det var lite för mycket ställningskrig för att det skulle bli fullt njutbart denna annars så fantastiskt sköna sommarkväll.
SIS hade ganska mycket bollkontroll men det blev ganska mycket spel på mitten. Båda lagen var rädda om den poäng man hade. Det slutade också helt rättvist 1-1.
SIS försökte i slutet av matchen men det var trångt i det röda försvaret.