www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

Här kommer ssegermålet med tio sekunder kvar av matchen.
Zebbes sköna mål avgjorde för SIS
Inlagt lördag 3 oktober 2009
Zebbe längst till höger gjorde 4–3. Övriga glada SIS-are är Oskar Persson, Andreas ”Anton” Andersson och Sinisa Milojevic.
Här är 4–3 på väg in...
...och målskytten Zebbe Karlsson slänger sig på den våta mattan.
Glädjen år str och till och med SIS-målvakten har rusat över halvplan för att gratulera.

Zebastian ”Zebbe” Karlsson blev matchvinnare när SIS vann med 4–3 (2–1) mot Delary/Pjätteryd. Och vilken säsong denne kille haft, Zebbe som är A-lagsspelare i både fotboll och ishockey.

Förra året spelade han för WIK men kom tillbaka till moderklubben. Säsongen har innehållit det mesta: en långsemester, ett brutet ben med ingen fotboll på ett par månader och nu två mål på fem minuter i slutet mot Delary/Pjätteryd. Inte undra på att Zebbe jublade.
Han kvitterade till 3–3 med fyra minuter kvar av ordinarie speltid och fem minuter senare med tio sekunder kvar av övertiden kämpade han in segermålet. Därmed behövde inte förlängning tillgripas.

Kraftig vind
Matchen som sådan var trots väderbetingelserna ganska bra. SIS hade lätt fördel av en lätt medvind i första halvlek men i andra tilltog vinden kraftigt och då hade gästerna en mycket stor fördel av väderbetingelserna.

Chockstart
SIS närmast chockstartade. Redan efter 90 sekunder hade Sasa Knezevic gjort 1–0 och i början hade SIS ett flertal solklara målchanser. Det kunde ha stått 3–0 efter fem minuter. med facit i hand kan konstateras; SIS hade allt under matchen fem första och fem sista minuter.

Mål på straff
Sinisa Milojevic gjorde 2–0 på straff men sedan förvandlades ett missförstånd just Sinisa och målvakten Alen Kovacevic emellan att det blev självmål. 2–1 i halvtid var knappast rättvist.

Nytt självmål
I andra halvlek spelade gästerna upp sig och med vinden i ryggen fick de till några bra anfall. Plötsligt stod det 2–2 men faktum är att det ena målet var ett självmål. Just då hade fem mål fallit varav SIS hade gjort fyra, men på resultattavlan stod det 2–3.

Segermål
3–3 kom efter 41 minuter av andra halvlek och 4–3 kom med tio sekunder kvar av matchen.

Laginsats
– Vill bara att poängtera att hela laget får stort beröm för insatsen i dag. Det var en laginsats i ordets rätta bemärkelse, berömmer SIS-tränaren Anders Fredén.
Annars såg Anders lite moloken ut; Med den tunga vinden att kämpa emot såg det mörkt ut.

Chans på chans
Men trots att killarna verkade lite missmodiga tog de sig i kragen i slutet. Matchens fem sista minuter blev en orgie i målchanser. Det var läge efter läge innan Zebbe Karlsson kvitterade. SIS fortsatte att pressa och segermålet kom till slut.

Bra motstånd
Anders Fredén tycker att Delary/Pjätteryd är bland det bästa motståndet SIS haft den här säsongen; SIS var ändå numret större. Lite synd om gästerna tycker han ändå. Förra året blev laget också utslaget i kvalet till fyran. Fast mest är Anders glad.

Spelarpoängen
Trots att Zebbe fick pris som SIS bäste spelare vill Anders ge trepoängaren till Joel Storck. Han var tillbaka i vårformen och som i sin kaptensroll tog han ett fantastiskt ansvar. Tvåan går till Zebbe och ettan till Johan Manfredsson. Denna trio var lysande och ett speciellt plus också till målvakten Alen Kovacevic.

Stolt
– Jag är stolt över den lagmoral som hela laget visade. Det var bara så skönt att se spelarna efter kvittering och segermål; De var överlyckliga och det fina med en lagsport är att alla delar glädjen, säger Anders Fredén.

Mot Lagan
SIS möter nu Lagan hemma och borta och segraren går till fyran. Troligen spelare SIS hemma på söndag den 11 oktober med retur påföljande lördag i Lagan.