www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

SIS sköna gäng 2009. Åter i fyran 2010.
SIS klart för fyran
Inlagt lördag 17 oktober 2009

Ett baklängesmål redan efter sju minuter och en konstant press från Lagan i tio minuter. Inledningen var inte lovande för SIS borta mot Lagan med SIS vände 0–1 i halvtid till 3–1 efter 90 minuter. Därmed spelar SIS åter i fyran.

– Helt underbart, sa SIS-träanren Anders Fredén och hjälpledaren Kalle Andersson efter slutsignalen.
Det hade räckt med 1–1 men SIS fyllde efter kvitteringen på med 2–1 och 3–1.

Bra Lagan
Hemmalaget var bra i tio minuter men sedan kom SIS in i matchen.
– Det kunde ha stått 2–0 då men våra killar var fantastiska som kunde vända spelet tillvår fördel, säger Anders Fredén som gjorde sin sista match som SIS-tränaren.
Nu ska Anders bli pappa och han tar minst ett år fritt från nästan allt vad fotboll heter.

Joel i form
I våras var Joel Storck den som svarade för SIS bästa offensiva takter men han har varit trögstartad i höst. Han har inte sett fulltränad ut men i kvalspelet han 22-åringen visat gammal god form. I dag var han helt lysande. Han kvitterade till 1–1 cirka tio minuter in på andra halvlek. Det var veteranen Andreas ”Anton” Anderson som slog en delikat passning.

Hemmalaget
Lagan fick nu jaga för i det här läget var SIS vidare, inte Lagan. Hemmalaget skapade en del halvchanser men det blev mest skott från cirka 20 meter och allt gick utanför. faktum är att SIS hade ganska god kontroll och på en straff med tio minuter kvar blev det ledning med 2–1. Sinisa Milojevic visade som vanligt stor kyla när han slog elvametaren i mål. Ett par minuter från slutet kontrade SiS in 3–1 och det var Oscar Persson som gjorde målet.

SIS jämnare
Ser man över 180 minuter lagen emellan måste det direkt konstateras; SIS var det klart jämnaste laget och man vann mycket tack vare detta. Trots att SIS har ett överlag ungt manskap visade man i dag rutin. En spelare som Johan Manfredsson är helt underbar att beskåda. Trots sin ungdom uppträder han mycket rutinerat.
Joel Storck är nämnd och det går att ta fram fler.
Viktigast allt den här eftermiddagen i Lagan var för SIS del: avancemang till fyran.

Skönt avancemang
– Helt underbart och vi har visat att vi är för bra för femman, säger tränaren Anders Fredén.

Spelarpoängen
Johan Manfredsson 3, Simisa Milojevic 2, Joel Storck 1

Per Bunnstad

Där sitter den, straffen som betyder ledning med 2–1. Sinisa Milojevic är som alltid säker straffskytt.
En av Lagans bästa målchanser när SIS-målvakten för ovanlighetens skull missar.
Det är viktigt att ge allt när det handlar om vinna eller försvinna.
SIS hade ett bra försvar och det var inte lätt att vara blå.
Det var mycket kamp och SIS-aren Zebastian Karlsson var en av dem som gav precis allt.
Tränaren Anders Fredén hyllades efter matchen.
Väl hemma i Skillingaryd blev det fest och Evert ”Putte” Reinholdsson var en av dem som gratulerade SIS-ledarna Ola Gabrielsson och Martin Alkemark.
Det var en glad fest på Saturnuskällaren.
SIS nummer 11 Oscar Persson är nära, nära att kvittera i första halvlek men bollen smiter alldeles utanför målet.
Kamp men oftast var det SIS som var bäst.
Det går undan värre och högst når Joel Storck. 1–1. Nummer 5 är Andreas ”Anton” Andersson som spelade fram.
Glädje hos SIS efter kvitteringen.
Vid sidan av planen står Hans-Göran Storck och Roland Andersson, målskytten och framspelarens föräldrar.
Joel Storck var tillbaka i vårformen och han var inblandad i väldigt mycket.
Lagan försökte men hade det svårt.
En farlighet för hemmalaget men efter den fina starten tappade laget det mesta av sitt spel.
Evert ”Putte” Reinholdsson, SIS-legend som givetvis inte missade matchen i Lagan.
Härligt: 2–1. Visst ska ”Sini” kramas om.
Spiken i kistan; 3–1 från vänssterkanten och bollen är precis på väg in mål bortom Lagans nummer 12.