Rotary Skillingaryd-Vaggeryd      www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar

Första kvinnan i Rotary blev nu dess president
Inlagt måndag 29 juni 2009
För 15 år sedan blev Kristin Stark från Vaggeryd den första kvinnan i den lokala rotaryklubben i Skillingaryd-Vaggeryd och i dag tog hon över som president.

Nu är ändå inte Kristin den första kvinna som presidente i klubben; Christina Johansson har nämligen varit det.

Förbereds
I Rotary förbereds man nog för att bli ordförande, eller president som man säger i denna internationella organisation: Kristin har året som gått varit tillträdande president, Carl-Gunnar Karlsson president och Kjell Boberg, past president. Kjell har alltså som tidigare president stöttat Carl-Gunnar. Nu blir det Carl-Gunnar som får bistå Kristin och nästa år ska Kristin göra motsvarande för tillträdande presidenten Sören Eriksson.

Avtackades
Vid dagens möte berättade lite om sina tankar för det stundande året plus att hon avtackade Carl-Gunnar som president.

Per Bunnstad

Kristin Stark med halskedjan; Nu är hon president i Rotary Skillingaryd-Vaggeryd medan Carl-Gunnar Karlsson får titulera sig past president.
Kristin hyllade den avgående presidenten med blommor och många vackra ord. Kristin har trätt till som president medan Carl-Gunnar Karlsson under det kommande året får assistera.

HV vinner i kväll...
Inlagt 7/4 2008
Klubbdirektören för HV71 talade för medlemmar i Rotary.
Klubbdirektör Tommy Fritz berättade om HV71, som han kallar hela länets lag.

HV71 har ett starkt grepp även om Skillingaryd. Den slutsatsen kan man dra av dagens applåder hos Rotary i Skillingaryd-Vaggeryd.

Gäst vid dagens måndagsmöte var klubbdirektören för HV71. Han heter Tommy Fritz och han tror på HV-seger i kvällens första SM-final borta mot Linköping.
– Jag får väl tippa 3–2 till HV71, säger Tommy alldeles efter mötet hos Rotary.
Han gav en beskrivning av HV71 som en framgångsrik klubb. Det var historia och nutid men också framtid. HV71 står mycket väl rustat att möta de närmaste åren. man har bland annat en god ekonomi och lockar hela länet.
– Jag är ute ungefär en gång i veckan för att träffa folk så här. Vi ställer givetvis upp då vi vill vara bygdens lag, säger Tommy Fritz.
HV71 har inte bara många hjärtan ute i länet utan man har också många sponsorer.

Per Bunnstad