Grönelundsfesten 2009 – dagen före... www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan SFK Till startsidan för midsommarfester

Här finns ett reportage med många bilder från festen


Här finns ett reportage med många bilder dagen efter festen

60-årsjubileum på midsommarafton
Inlagt 19/6 2009 – midsommarafton
Dags att maja stången med närmast Torild Bornetun, Lotta Ryman och Bruno Svensson.
Inger Claesson och Ingemar Elgemark är administratörer.
Även de yngre hjälper på olika sätt till med förberedelserna.
Ingvar Svensson är en av många medlemmar som förbereder festen.
I dag är det traditionell midsommarfest runt om i bygden och den största är som vanligt Grönelundsfesten.

I år är det faktiskt jubileum; Det är 60 år sedan den första festen hölls och det är därför lite extra festligt den här gången.

Kända artister
På scenen som sattes upp i går kväll kommer det att bli en rad framträdande; Hasse & Monica med Kvinnaböskeband, Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson, Julia Ingvarsson från Huskvarna med flera.

Kända SFK:are

Som vanligt var det kvällen före febril aktivitet. Här syntes ordförande Jörgen Lindqvist, Vincent Söderqvist, Åke Simonsson och många, många fler. Ett hade de gemensamt: de byggde upp inför dagens anstormning. SFK hoppas nämligen på ett stort besöksantal.

Betyder mycket
Grönelundsfesten som startades 1949 av Rune Storck – han finns fortfarande med i klubben – är mycket värdefull för SFK. Den ger varje år ett stort netto och är klubbens klart största inkomstkälla.

Sammanhållning
Festen betyder också mycket för sammanhållningen. Man jobbar tillsammans och känner att man skapar glädje åt många människor. Grönelundsfesten är en familjefest med flera tusen besökare och det finns mycket att se och uppleva.

Långväga besökare
Visst kommer de flesta besökarna från bygden men faktiskt väldigt många från andra delar. I år har SFK exempelvis marknadsfört sig lite österut med anledning att det i den delen av länet inte finns lika stort midsommarfirande som i vår kommun.

Per Bunnstad
Scenen på plats.