Skillingaryds FK – Grönelundsfester www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan SFK

Midsommarfesten 2009 (inlagt 19 jun 2009)

Elvis och Eifod och von Otter
gladde i Skillingaryd-Vaggeryd

Ur Onsdagstidningen nr 26 år 1997
Inlagt här 050624 och kompletterat bildmässigt

Polissång. Eifod Berlstedt kallas inte för inte den sjungande polisen. Han behövde aldrig ingripa i sin egenskap av polis. Som vanligt var det ett städat midsommarfirande på Grönelund. Kanske bidrog hans sång till det.
Foto: Per Bunnstad
Festgeneralen Rune Storck på scen. Foto: Per Bunnstad
”Elvis” Åberg, Triss i damer, den sjungande polisen, lotterier i långa banor, dans kring majstången och en och annan regnskur.
Ja, så kan man sammanfatta det största midsommarfirandet i Finnveden. Festen på Grönelund i Skillingaryd.


Festbasen Rune Storck och hans 150 medhjälpare såg till att årets upplaga av Grönelundsfesten blev ungefär som de tidigare. Alltså många artister som lockade cirka 4.000 personer från när och fjärran.
Många tror på fullt allvar att Elvis Presley fortfarande lever. Det må vara hur det vill med den saken. I högsta grad levande är åtminstone Elviskopian Henrik Åberg. Han var det stora dragplåstret men ”Roy och Roger” från Kulltorp, Triss i damer, den sjungande polisen Eifod Berlstedt och alla de andra lockade också.
Midsommar behöver inte vara som i Borgholm eller andra häftiga platser: skrän, slagsmål och förstörelse. I år 60-årsjubilerande Skillingaryds FK vet hur man ordnar en städad och trevlig fest.

Bäckalyckan
Lika trevligt rapporteras det från Vaggeryd där IOGT-NTO hade stor uppslutning på Bäckalyckan. Fred Andersson och Rolf von Otter underhöll. Folkdanslag svarade för ringlekar, men så började regnet vräka ned.
Folkdansarna fick avstå sitt fortsatta program och folk flydde fältet. Många kom dock tillbaka och lyssnade till sång och musik av Nina och Fredrika.

Ingen nubbe
Efteråt träffades alla funktionärer – ett 80-tal – för sill, jordgubbar, men ingen nubbe.
– Nej, vi klarar oss bra ändå, säger en medlem.
Funktionärerna på Grönelund har sin stora fest nu till veckan. Det blir jordgubbar i parti och minut.
Ålaryds Byalag rapporterar en trevlig midsommarfest i traditionens tecken. Festen betyder mycket för den lilla byn, ett sätt att ytterligare stärka den redan goda sammanhållningen.

Per Bunnstad