Vaggeryds Chark     www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för företag

Priset som Årets Företagare utdelades
Inlagt lördag 27 juni 2009
I dag på Hjulafton i Vaggeyd fick Krister Gustavsson vid Vaggeryds Chark ta emot priset årets företagare. Krister är näst längst till höger. Foto: Mitchelle Magnusson

Krister blir
Årets företagare
Inlagt 3 juni 2009

Christer Gustafsson som sedan 25 år tillbaka driver Vaggeryds Chark AB har i dag utsetts till Årets företagare 2008 i Vaggeryds kommun.

Christer var bortrest i dag men i morgon kommer han att uppvaktas lite mer.

Startade 1962
Det var 1962 som företagets startades och sedan 25 år tillbaka ägs det av Christer Gustafsson.

Nästan chockad
Christer säger att han är närmast chockad över beskedet.
– Jag har aldrig ens tänkt tanken på ett sådant här pris men är givetvis stolt. Jag tänker speciellt på hela personalen, säger han.

68 miljoner
Vaggeryds Chark har 30 anställda och är ett lönsamt företag som omsätter 68 miljoner kronor.
– Vi är noga med att välja svenska råvaror av god kvalitet och att det är närproducerat, säger Christer.

Bytte namn
Tidigare hette företaget SW-Livs men Christer ändrade till orten där man har sin tillverkning.
– För kommunen betyder det här mycket. Det är fin PR med ett sådant namn, säger Carl-Gunnar Karlsson som är vd för kommunens näringslivsråd.

Motiveringen
I motiveringen om varför Christer får priset står det så här: ”Vaggeryds Chark har i Christer Gustavssons regi utvecklats till ett starkt varumärke, som blivit ett begrepp i sin bransch. Företaget har uppmärksammats både nationellt och internationellt för sin goda kvalitet och sina smakliga produkter. Genom ett stort kunnande och ett starkt ledarskap har Christer Gustavsson visat att kvalitet lönar sig.”

På Hjulafton
Priset delas ut den 27 juni på torget i Vaggeryd. Det är en av aktiviteterna i Hjulafton.

Per Bunnstad

Alla tidigare pristagare finns här
I dag den 4 juni var Krister åter i Vaggeryd och det blev lite tårtklas med uppvaktning av från vänster Mårten Ewertson, ordförande i näringslivsrådet och Carl-Gunnar Karlsson, vd i detsamma. Till höger Krister som omges av sönerna.
Fredrik och Johan flankerade sin far Krister när det var chark-SM. Nu blir det pris men av annat slag. Foto från Kött- och Charkföretagen
Maria Moberg och Johan Gustavsson fick ta emot hyllningar av närlingslivsrådets vd Carl-Gunnar Karlsson. Årets företagare Krister Gustafsson hyllas lite mer i morgon och ännu mer på Hjulafton den 27 juni.

 

Nytt SM-guld till Vaggeryds Chark
Inlagt 18/10 2008
Vaggeryds Chark tog ett nytt SM-guld.
Foto från Kött- och Charkföretagen
Senast det begav sig vann Vaggeryds Chark SM-guld och i veckan var det dags igen.

2006 vann Vaggeryds Chark klassen för varmrökt småkorv, smal – alltså prinskorv. I år blev det seger i kallrökt korv, kylförvaring med hushållsmedwurst.
Chark-SM arrangeras vartannat år gemensamt av SIK – Institutet för Livsmedel och Bioteknik AB och KCF – Kött- och Charkföretagen.

Kvaliteten i centrum
Syftet med Chark-SM är att sätta produktkvaliteten i centrum, inspirera företagens anställda och i slutändan skapa nöjda konsumenter vilket bidrar till att stärka konkurrenskraften för den svenska köttindustrin.

Började 2001
Evenemanget har sedan starten 2001 vuxit till att nu vara köttbranschens största och viktigaste mötesplats. 2006 deltog 70 företag med drygt 550 produkter i tävlingen. Det tävlas i ett 15-tal produktklasser. Produkternas kvalitet bedöms av en domarpanel bestående av produktkunniga representanter för köttindustri, kryddföretag och konsumenter.

15 mästare
Chark-SM avgjordes i Göteborg och 15 svenska mästare korades. En av dessa var alltså Vaggeryds Chark.