Till startsidan för WIK här Startsidan för WIK fotboll Startsidan för WIK damfotboll

Straffdramatik när WIK föll
Inlagt söndag 27 september 2009

WIK verkade gå mot seger i dag men mot slutet vände det och Malmbäck kunde åka med med 3–1 (1–1) i bagaget.

Det har varit motigt för WIK den här säsongen. Laget har varit för tunt men faktum är att WIK i flera av förlustmatcherna dominerat.

Straffar
I dag mot Malmbäck blev det straffdramatik. Malmbäck fick straffar väldigt enkelt plus att man fick slå om straffar. WIK-målvakten Anders Fridell räddade vid hemmaledning med 1–0 en straff en linjedomaren menade att Andes hade rört sig lite för tidigt.

Inte rätt dömt...
– Vi tycker inte alls att straffen borde ha slagits om, säger WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson.
Det blev en ny elvametare och den satte gästernas exekutor säkert till 1–1.

Målen
WIK hade fått en smakstart med 1–0 genom Sebastian Andersson och det var efter bara ett par minuters spel. Kvitteringen kom med ungefär lika mycket kvar av halvleken.
Med tio minuter kvar att spela kontrade Malmbäck in 2–1 och fyra minuter senare kom 3–1.

Duktiga i WIK
Många var trots förlusten bra i WIK med extra beröm till Anders Fridell, Tobias Sandstedt, Viktor Hjelm och David Johansson. De tre förstnämnda får spelarpoängen tre, två respektive ett.

Nästa år
Till nästa år blir det spel i division 5. Vilka som leder laget då är för tidigt att säga.

Per Bunnstad

Flest mål av WIK – ändå förlust
Inlagt söndag 20 september 2009

Trots att WIK gjorde fyra mål mot tre för Habo blev det förlust med 2–5 (0–3). Orsaken var att WIK gjorde två självmål.

Nu ska det dirket sägas att Habo var bättre än reservfyllda WIK.
WIK-målen i rätt bur gjordes av Sebastian Andersson och Petter Friberg.

Dagens poäng
Spelarpoängen går till Tobias Sandstedt 3, Viktor Hjelm 2 och Sebastian Andersson 1.

En match kvar
WIK har nu bara en match kvar och det är derbyt mot Malmbäck hemma. WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson säger att WIK ska försöka avsluta snyggt med helst en seger.

Seger – ändå degradering
Inlagt söndag 13 september 2009

WIK vann 2–1 (1–0) hemma mot nästjumbon Öxnehaga, men det blir ändå degradering till division fem.

Anderstorp vann i dag och därmed finns det ingen chans att undvika någon av de två sista platserna för WIK.

Ingen skönspel
Det märktes att det var två lag i botten som mötts; Skönspelet saknades helt och det var mest kämpatag.

Fler målchanser
WIK var det något bättre laget, man skapade i alla fall fler målchanser än Öxnehaga.
– Jag tycker att vi vann rättvist och kunde ha gjort fler mål, konstaterar WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson.

Målen
Sebastian Andersson gav WIK ledningen i den första halvleken och i andra ökade han på till 2–0. Öxnehaga lyckades reducera men laget skapade inte mycket mer än så.

Duktiga
Överbetyg ges till Sebastian Holmström, Tobias Sandstedt och Sebastian Andersson. De får spelarpoängen tre, två respektive ett.

Ny hedersam förlust
Inlagt fredag 4 september 2009

WIK fortsätter att spela bra men man räcker inte riktigt till ändå.

I kväll blev det förlust med 0–2 (0–1) mot IF Hallby, men spelmässigt och målmässigt spelar WIK som så ofta jämnt med motståndarna.

Inget flyt
WIK hade väl så mycket att säga till om men det är som förgjort just nu. Motståndaren har de där extra flytet som WIK skulle behöva.

Bra insats
Trots förlusten måste det noteras: WIK gjorde en fin insats. Extra plus till Flilip Lipovac, David Johansson, Adam Hermansson och Calle Åberg. De tre förstnämnda får spelarpoängen tre, två och ett.

WIK skapade för lite
Inlagt söndag 30 augusti 2009

WIK skapade för lite och det blev förlust med 0–2 (0–0) mot Syrianska Jönköping.

Det WIK skapade var egentligen sådant som dopparen satte P för; ett bortdömt mål för offside och en straffsitutation som han blundade för. Efter detta kunde gästerna göra 1–0 i 53:e minuten och 2–0 i 70:e.

För få chanser
– Vi spelade jämnt men hade svårt att skapa målchanser, säger WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson.
Det ser nu mörkt ut igen för WIK. Chansen finns att nå kvalplatsen men den känns ganska avlägsen.

Spelarpoängen
Plus i dag till Adam Hermansson, David Johansson och Viktor Hjelm. De får poängen tre, två och ett.

Skön hemmaseger för WIK
Inlagt onsdag 26 augusti 2009

Äntligen lossnade det för WIK och som det lossnade. Under sista halvtimmen vände WIK 1–3 till 4–3 mot ett tröttkört Bosna.

WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson var mycket nöjd hela laget. all spelade bra:
– Vi har spelat bra i tre matcher nu men det var först i dag det lossnade målmässigt, säger Jan.
WIK van nu för första gången sedan den 28 maj.

Adam på topp
Alla får klart godkänt men extra plus till Adam Hermansson, Jimmie Magnusson och John Hermansson. De får spelarpoängen, tre, två och ett. Särskilt Adam var ordentligt på topp.

Spelare utvisade
Bosna inledde bra men ju längre matchen eld, desto mer tog WIK över. Samtidigt som tröttheten kom blev det också grinigt och Bosna fick en spelar utvisad plus i slutsekunderna ytterligare en utvisad.

Målskyttarna
WIK:s segermål kom i 87:e minuten genom Sebastian Andersson. Johan Hermansson gjorde mål i första halvlek. Filip Lipovac reducerade till 2–3 och Tobias Sandstedt kvitterade till 3–3.

WIK föll på straffarna
Inlagt söndag 23 augusti 2009

Trots en spelmässigt- och chansmässigt jämn match föll WIK med 1–4 (1–2) mot topplaget Mariebo.

Wik inledde bäst genom 1–0. Det var Sebastian Andersson som var målskytt. Mariebo kvitterade på en straff som hemmalaget ansåg helt feldömd.

Feldömda straffar
– Domaren blåste för en hands på en av våra spelare när bollen tog på axeln. Även den andra straffen som Mariebo fick var helt felaktig, noterar hemmaledaren Jan ”Fiffen” Magnusson.

Stabilt Mariebo
Mariebo spelade för övrigt ganska stabilt och utnyttjade sina få målchanser. WIK hade som så ofta svårt att utnyttja chanser till mål.

Bra kvartett
Trots förlusten gjorde WIK en bra insats med extra plus till Jimmie Magnusson, Sebastian Andersson, Viktor Hjelm och Johan Nilsson. De tre förstnämnda får spelarpoängen tre, två och ett.

Bra spel av WIK mot Bredaryd
Inlagt onsdag 19 augusti 2009

WIK var nära att vinna mot Bredaryd men också nära att förlora en match som slutade 1–1.

WIK tog ledningen i första halvlek genom John Hermansson och det var helt rättvist. WIK spelade bra i hela matchen och skapade också en hel del framåt.

Ribbträff
– Vi hade bland annat ett ribbskott och andra klara målchanser, säger WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson.

Helnöjd Fiffen
Fiffen säger att han är helnöjd med spelet och att man skapade så mycket. Det var bara ineffektiviteten som var lite för stor.

Kvittering
Breadryd kvitterade cirka 20 minuter in på andra halvlek. WIK fortsatte dock att skapa det mesta. När hemmalaget fick en spelare utvisad tryckte WIK på för ett segermål och då var det i stället nära hemmamål. Det var med ett par minuter kvar som Bredaryd var ytterst nära att kontra in 2-1.
– Då hade det varit riktigt ledsamt, konstaterar Fiffen.

Många duktiga
Många var bra i WIk denna kväll. Extra plus förtjänar Jimmie Magnusson, Adam Hermansson och Sebastian Andersson som får poängen, tre, två respektive ett.

Hemmamatcher
WIK har nu tre hemmamatcher och än är inte hoppet ute om att hänga kvar i fyran.

Ängsligt WIK föll med 0-2
Inlagt söndag 16 augusti 2009

I dag var WIK närmast tvingat att vinna borta mot Anderstorp. det märktes på killarna att de var ängsliga och de kunde aldrig bjuda upp till kamp. Hemmalaget vann med 2–0 (1–0).

– killarna var tagna av stundens allvar, säger WIK-ledaren Jan ”Fiffen” Magnusson.
I första halvlek hade WIK ett par bra målchanser men i andra var det helt och hållet hemmalaget som stod för det konstruktiva spelet.

Långt efter
Det är prekärt för WIK nu. man är klart sist på bara sex poäng.
– Nu kan vi i alla fall spela mer avslappnat för den är nog inte många som är så optimistiska att de tror att vi ska ordna kontraktet, säger WIK-ledaren.
Det var för övrigt sjunde raka WIK-förlusten.

Plus i laget till David Johansson, Sebastian Andersson och Jimmie Magnusson som får poängen tre, två och ett.

Ingen bra höststart – förlust med 0–5
Inlagt onsdag 12 augusti 2009

WIK hade vissa förhoppningar att vinna över Bankeryd hemma på IP men det blev i stället hela 0–5 (0–2) i baken.

– Det har annars känts bra efter semestern med 2–2 mot Skillingaryd och bra fart på träningarna, säger WIK-ledren Jan ”Fiffen” Magnusson.
Men även om WIK spelmässigt och chansmässigt hängde med bra i första halvlek var Bankeryd bättre.

En del chanser
I första halvlek hade laget 3–4 bra målchanser vardera. WIK utnyttjade ingen alls.
– I Andra halvlek var vi inte alls bra och Bankeryd gjorde mål på våra misstag, konstaterar Fiffen.

David var bra
WIK måste spela upp sig en klass för att inte bli avhängd i serien. den ende som höll god klass var mittbacken David Johansson. Han får dagens trepoängare medan ledningen i övrigt inte vill dela ut fler poäng.

Skitdåligt
– Nej, det var skitåligt, inte alls bra, avrundar Fiffen.

WIK-SIS spelade 2–2
Inlagt torsdag 6 augusti 2009

Det blev en jämn och ganska bra match när WIK-SIS i kväll spelade 2–2 (1–0).

WIK verkade gå mot en klar seger men i den sista halvtimmen vaknade SIS till liv och särskilt då veteranen Andreas ”Anton” Andersson. Ytterbacken fick då riktigt offensiva takter och både reducerade och kvitterade.

Bra bröder
Bröderna John och Adam Hermansson var dominanter i hemmalaget och de kan bli tungan på vågen när det gäller att rädda kontraktet med division fyra.

Stort plus till Rezak
Hos SIS var det ganska jämnt förutom Antons storspel i slutet.
– Plus att Rezak Zahirovic måste få stort beröm. Om alla kämpar som han är jag inte orolig för något, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

Kan bättre
Joel Stock får också godkänt men övriga i SIS kan betydligt bättre. Några har tappat en hel del över sommaren och för dem gäller det att satsa hårt nu.

Trio tar över i WIK
Inlagt lördag 27 juni 2009

WIK-tränaren Staffan Lindblom har sagt upp sig och nu har en trio trätt till. Ralf ”Ralle” Brännström och Thomas Johansson ska träna laget medan jan ”Fiffen” Magnusson blir lagledare.

Fiffen säger att det inte varit kris i WIK men att det nu behövs nya krafter när Staffan slutat.
– Vi tre känner alla väl till fotbollen WIK, säger Fiffen.
Alla tre har tidigare spelat och varit ledare i WIK och de har alla ett stort hjärta för sin klubb.

Inte så oväntat
Fiffen säger att det inte är så konstigt att WIK haft det tungt i seriespelet. man har ju tappat många spelare till den här säsongen.

Coacha laget
Ralf och Thomas kommer att träna laget och Fiffen nöjer sig att svara för coachningen.
– Fast en och träning lär jag komma till idrottsplatsen för att beskåda, säger Fiffen som för övrigt är ny bandytränare i WIK i höst.

Det är nästan likadant i varje match för WIK nu: man spelar bra men förlorar ändå.

Ekhagen vann i dag hemma mot WIK med 3–2 (2–2) men ingen hade nog protesterat om laget fått en poäng.

Nöjd med segern
– Vi är glad över segern även om jag tycker att vi vann helt rättvist, säger hemmatränaren Torbjörn Isaksson som för övrigt spelat fotboll för WIK.

Sebastian gjorde målen
WIK hade tagit ledningen genom Sebastian Andersson och han gjorde även 2–0. Efter 20 minuter kom hemmalaget tillbaka och snart kom en reducering.

Utvisning och mål
I slutet av halvleken fick WIK en spelare utvisad och då kom också 2–2. Det kändes tungt för killarna att gå till halvtidsvila med tanke på att man i övrigt dominerat.

Spelade med hjärtat
Nye lagledaren Jan ”Fiffen” Magnusson ger trots förlusten alla spelare godkänt:
– De spelade med hjärtat, påpekar Fiffen.

Poängen, tre, två och ett hos WIK går till Sebastian Andersson, Tobias Sandstedt och David Johansson.

WIK föll trots bra spel
Inlagt tisdag 23 juni 2009

WIK spelar bra fotboll men lyckas inte omsätta det i mål. Därför blev det en ny förlust. Malmbäck vann med 3–1 (1–1).

Redan efter 5–6 minuter tog hemmalaget ledningen men i elfte minuten kvitterade WIK genom Adam Hermansson.

Orutin...
– Vi spelar bra men räcker ändå inte till. Jag vet inte om det beror på orutin eller vad, säger WIK-tränaren Staffan Lindblom.

Mål bakåt
I andra halvlek fortsatte WIK att spela bra men i stället för ledning gjorde hemmalaget Malmbäck 2–1 med tolv minuter kvar av matchen. detta kom efter ett individuellt misstag hos en WIK-spelare. Samma sak var det när Malmbäck gjorde 3–1.

Tung förlust
– Det är tungt att förlora när vi spelar bra, säger Staffan Lindblom.

Överbetyg
En kvartett får extra plus och de tre främsta poängen tre, två och ett: Anders Fridell i målet, Adam Hermansson, Johan Hermansson och David Johansson.

Tredje raka förlusten efter 1–3 mot Habo
Inlagt 14/6 2009
WIK spelar ganska bra men har svårt att skapa tillräckligt många målchanser. Så var det när det blev 1–3 (1–1) mot Habo.

Habo tog ledningen men WIK kvitterade rättvist genom John Hermansson.
– Vi dominerar och spelar mycket bra men bara fram till straffområdet, säger WIK-tränaren Staffan Linblom.

Få chanser
Han är ganska luttrad nu; Han har försökt de mest tänkbara anfallsparen men inget är riktigt bra. WIK skapar få målchanser.

Skottlägen
– Inte på frisparkar blir det farligt. Jag tror vi hade sju frisparkar strax utanför straffområdet i dag men inte ett av skotten gick på mål, säger tränaren som ändå berättar att man tränat mycket på just sådana situationer.

1–2 på tavlan
Habo tog i andra halleken ledningen på sin första målchans i denna. WIK tryckte på mer för att kvittera och då kontrade Habo in 3–1.

Bra på mitten
WIK har ett mycket starkt mittfält men det skulle behövas ett par målfarliga killar längst fram.

Får plus
Extra plus i dag till bröderna Adam och John Hermansson samt David Johansson och Sebastian Holmström. De tre förstnämnda får poängen tre, två och ett.

Bra WIK-match trots förlust
Inlagt 5/6 2009

Ibland känns idrotten grym som när WIK trots stor dominans föll med 1–3 (0–2) mot Öxnehaga.

– Ja, särskilt i första halvlek var vi riktigt, riktigt bra. Vi spelade ut Öxenhaga men trots mängder med lägen lyckades vi inte göra mål. I stället kontrade Öxnehaga in två mål, säger WIK-tränaren Staffan Lindblom lite uppgivet.

Bra match
Hans killar visad prov på mycket fint spel i första halvlek. I andra jämnade det ut sig men fram till hemmalagets 3–0 med 20 minuter kvar var WIK fortfarande det lag som spelade bäst. Sedan tappade WIK trots att det blev ett tröstmål genom John Hermansson när 2–3 minuter återstod av matchen.

Var är målskytten?
WIK spelar stundtals mycket fin fotboll men när man kommer till avslut stämmer inte mycket. WIK saknar helt enkelt en naturlig målskytt.
– Vi har testat med många olika spelare på topp men det är lite tufft, medger tränaren.

Många bra
Staffan är trots förlusten mycket nöjd med spelarnas insatser och inställning, förutom att avsluten inte var bra.
Många var bra som Jimmie Magnusson, Adam Hermansson, Sebastian Andersson, Sebastian Holmström och John Hermansson. De tre förstnämnda får spelarpoängen 3, 2 och 1.

WIK tappade mot slutet
Inlagt 28/5 2009

Med 25 minuter kvar av matchen höll WIK 0–0 hemma mot Hallby men det blev ändå förlust med hela 0–4.

Matchen som sådan är egentligen inte mycket att skriva om.
– Nej, det var en mycket dålig division 4-match, säger hemmatränaren Staffan Lindblom.
Det var tjongande, långbollar i parti och minut.

En gåta
Han tycker att det är en gåta att laget i en match spelar strålande för att i nästa tappa precis allt.

Utvisning
WIK hade trots allt med men när man med 25 minuter kvar fick David Johansson utvisad föll man ihop som ett korthus. Den dittills jämna matchen togs helt över Hallby och mål på mål kom.

En duktig
WIK hade endast en spelare som var bra den här kvällen: målvakten Anders Fridell. Han får trepoängaren medan Staffan inte delar ut vare sig någon tvåa eller etta.
Noteras kan att av spelarna i WIK:s laguppställning var inte mindre än tolv juniorer,

Skön WIK-seger mot Syrianska
Inlagt 24/5 2009

Efter första halvlek såg WIK ut att vinna klart mot Syrianska men det blev stor kamp för att bärga tre poäng.

WIK vann trots allt med 5–3 (3–1) men det satt verkligen hårt åt.
– Första halvlek spelade vi bra och ledde då helt rättvist, noterar WIK-tränaren Staffan Lindblom.

Som ett nytt lag
I paus hade tydligen hemmalaget fått en injektion av bästa slag. nu var det Syrianska för hela slanten. 2–3 kom och även 3–3.
Strax därefter blev WIK:s Abedin Peci utvisad. Han fick sitt andra gula kort.
– Då verkade det tungt för oss och vi drar på oss alldeles för många onödiga utvisningar, konstaterar Staffan.

WIK avgjorde
WIK-killarna stod nu verkligen upp; kämpade och gav allt för att åtminstone rädda en poäng. Då överraskade WIK i en kontring med att ledningen. Det återstod då cirka tio minuter. Strax efter kom också slutresultatet 5–3.

Bra hemmalag
– Syrianska var mycket bra i andra halvlek och den här gången hade vi marginalerna med oss, säger WIK-tränaren.

Duktiga
WIK hade många duktiga spelare som tremålsskytten Filip Lipovic och tvåmålsskytten John Hermansson. Andra duktiga var Adam Hermansson, Petter Friberg och Jakob Anderberg. Staffan vll ge alla beröm för sina kämpatag. Spelet var kanske inte det bästa men man kan uträtta mycket om man kämpar.

De sex spelarpoängen fördelas på Filip tre, John två och Adam ett.

Sex poäng
Staffan Lindblom säger att WIK nu har samma poäng efter sju omgångar som vid motsvarande tid förra säsongen. Det är alltså inte så nattsvart som man kan tro. Poängen mot Syrianska gjorde också att WIK har ett hyfsat utgångsläge inför resten av våromgången.

1–0 blev 1–8 mot Mariebo
Inlagt 17/5 2009

WIK tog ledningen med 1–0 borta mot Mariebo men sedan var det roliga slut. När slutsignalen ljöd förkunnades 8–1 (5–1) till hemmalaget.

WIk gjorde 1–0 efter minuter genom lagets ende duktige spelare för kvällen, Petter Friberg.
När hemmalaget efter en kvart gjorde 3–1 gick luften mer eller mindre ur WIK.

Löpte inte
WIK arbetade inte, löpte inte... Hemmalaget spelade helt enkelt ut WIK.
– Kanske blev kilarna trygga efter ledningsmålet och kunde sedan inte komma tillbaka efter några baklängesmål, säger tränaren Staffan Lindblom som dock inte var på plats vid kvällens tillställning.

Spelarpoäng
Trepoängaren i WIK går till Petter Friberg men någon tvåa eller etta delas inte ut.

Första segern kom mot Anderstorp
Inlagt 13/5 2009

WIK har inte längre en nolla i poängkolumnen. Det blev nämligen 4–1 (1–1) hemma mot Anderstorp.

Första halvlek är egentligen inte värd mer än ett ord: usel!
– Anderstorp var inte alls bra då och vi till och med sämre, konstaterar en annars mycket nöjd Staffan lindblom, tränare för WIK.
WIK gjorde i alla fall 1–0 genom Abedin Peci men AIF kvitterade.

Annan match
Andra halvlek var som en helt annan match:
– Vi hade sagt i paus att vi skulle pressa mer aggressivt och spela med ett tillslag när vi fick bollen. Det lyckades vi också med, säger Staffan.

Utvisning 1
Efter en kvart tog WIK-målvakten Anders Fridell med hands utanför straffområdet och det innebar utvisning.
Det såg nu mörkt ut men WIK-killarna deppade inte utan tog i stället tag i spelet på allvar. Abedin Peci gjorde 2–1.

Utvisning 2
AIF fick nu sin målvakt utvisad och då gick det ännu smidigare för WIK. Abedin gjorde 3–1 och fullbordade sitt hat trick. Till slut gjorde så Adam Hermansson 4-1.

Bra spelare
Staffan rosar alla killarna och särskilt målskyttarna Abedin och John samt Jakob Anderberg. De får tre, två respektive en poäng.

Stark insats – ändå förlust
Inlagt 8/5 2009

Trots att det spelmässigt var en kanonmatch av WIK blev det Bankeryd som kunde vinna med 2–0 (1–0).

– Alla killarna gjorde en kanonmatch i dag, säger WIK-tranren Staffan Lindblom.
Det var bara synd att marginalerna hela tiden var emot gästerna.
– Det är nästan pinsamt att behöva förlora en sådan här match när vi nu spelar så bra, säger tränaren.

Utvisningar
Det var ett par utvisningar som avgjorde matchen. Den första kom efter en halvtimme och den drabbade verkligen Tobias Sandstedt.
– Det var helt horribelt med utvisning i denna situation där det var kamp och inget fult spel, noterar WIK-tränaren.
Domaren tyckte dock annorlunda.

Fortsatte spela bra
Trots en man kort fortsatte WIK att spela bra och rullade stundtals ut hemmalaget. Det var bara målen som fattades.

Andra
I andra halvlek fortsatte WIK spela bra även om hemmalaget fick lite mer att säga till om. Men så hände det som man minst av alt önskade, strategen John Hermansson fick sitt andra gula kort.
– Den utvisningen är inte så mycket att säga om. Trots två man mindre fortsatte våra killar att kämpa oerhört bra, noterar Staffan Lindblom.

Kanonskott
1–0 i matchen kändes lite som ett onödigt mål då det tillkom efter en misslyckad WIK-rensning. 2–0 var däremot inget att säga om då det var ett riktigt kanonskott.

Alla lika bra
– Vi får ta med oss att vi gjorde en spelmässigt sett fin insats, säger WIK-tränaren som tycker att alla spelarna var precis lika bra.
Vi får alltså inga spelarpoäng i denna match.

WIK tappade mot Bankeryd
Inlagt 5/5 2009

Många hade nog förväntat sig första segern för WIK i kväll men Bredaryd ville annat och vann med 3–1 (1–1)

– Vi hade sagt att vi skulle vinna i kväll och vi började också mycket bra, säger WIK-tränaren Staffan Lindblom.
WIK tog ledningen genom Sebastian Andersson men i stället för 2–0 kom kvitteringen i slutet av halvleken. Med tanke på spel och chanser var kvitteringen oväntad. WIK kunde mycket väl ha haft två eller tre måls ledning i paus.

Bra början
– Vår först halvlek var riktigt, riktigt bra. Vi spelade aggressivt över hela plan och hade ett fint passningsspel, säger WIK-tränaren.

Tappade spelet
I halvtid bytte han friskt för att få mer energi till laget men WIK tappade det mesta av sitt fina spel, särskilt passningsspelet. Bredaryd kontrade skickligt och kunde vinna. I andra halvlek hade WIK bara ett par halvchanser plus att domaren inte blåste för straff för en solklar hands för gästerna i dess straffområde.

Flera bra
WIK hade många bra spelare och extra plus till Sebastian Andersson, Sebastian Holmström, Tobias Sandstedt och Johan Nilsson. Poängen tre, två och ett går till de tre först nämnda.

Tung upptakt
Staffan Lindblom medger att det är lite tungt just nu med tre raka förluster.
– Men det är 19 omgångar kvar och vi har faktiskt bitvis i de inledande matcherna spelat bra, påpekar tränaren.
På fredag väntar nästa match, Bankeryd borta.

WIK föll med 2–6
Inlagt 26/4 2009

Trots en spelmässigt ganska jämn match föll WIK med 2–6 (0–2) borta mot Bosna IF. Bosna vann dock rättvist om än för stort.

Bosna tog tag i spelet i första halvlek och 3–0 kom tidigt i början av andra halvlek. Då trodde nog många på en klar hemmaseger men WIK reducerade två gånger om hade kvitteringschanser. I stället var det en inhoppare som avgjorde med äkta hattrick.
Det var mycket kamp och deras hemmaspelarnas hetare vilja avgjorde.

Fysiskt lag
– Det var ett otroligt fysiskt starkt lag vi mötte. I första halvlek stod vi inte upp alls. Killarna verkade nästan lite skärrade, säger WIK-tränaren Staffan Lindblom.

Genomgång i halvtid
I paus snackade tränaren mycket med sina killar om att våga tackla. Matchbilden svängde också ordentligt i andra halvlek. WIK tog tag i spelet och vann till och med närkamperna.
– Men när Bosna kontrade in 4–2 gick luften ur våra killar, noterar tränaren.

25 bra minuter
Staffan är nöjd med 25 minuter av andra halvlek men inte med resten av matchen.
– Vi måste fokusera på att det är 90 minuter som gäller och inget annat. Vi har redan gjort det mycket men jag måste inpränta det ännu mer i killarna, säger Staffan.
Han tror fortfarande på det unga laget, att man ska kunna börja plocka poäng.

WIK:s mål gjordes av Adam Hermansson och Sebastian Andersson.
Adam och John Hermansson får tre respektive två poäng medan enpoängaren går till pigge ytterbacken Tobias Sandstedt.

WIK föll i premiären
Inlagt 19 april 2009
Se text och bilder här
WIK i seriepremiär
Inlagt söndag 19 april 209

I eftermiddag är det seriepremiär och tränaren tror på sitt lag.

Det är match mot Ekhagen på Vaggeryds IP:
– Det känns bra just nu, inga sjukdomar eller skador, säger tränaren Staffan Lindblom.
Truppen är kanske inte så bred men startelvan är bra.

Spelsugna...
WIK har bara spelat tre träningsmatcher:
– Vi är ändå väl förberedda och är inte killarna spelsugna nu så blir de aldrig det, säger Staffan.

Bröderna Hermansson
Staffan tror att WIK hade bland det bästa innermittfältet i serien och han tänker då inte minst på bröderna Johan och Adam Hermansson. Den sistnämnde är ny för säsongen efter spel i J-Södra.

Mikael assisterar
Staffan är huvudtränare men han har god assistans av Mikael Larsson.

En bra halvlek av WIK
Inlagt 15/3 2009

När WIK föll med 2–7 (2-3) mot Tranås FF gjorde laget en bra halvlek men orken tröt.
– Det och en utvisning gjorde att siffrorna rann iväg, säger WIK-ledaren Staffan Lindblom.

Matchen i Tranås var till en början mycket jämn. WIK gjorde en bra första halvlek:
– vi tycker att både andra och tredje hemmamålet var offside, noterar Staffan.
Det tyckte inte domaren och därmed stod det 3–2 i paus.

Utvisning
I den andra halvleken fick WIK en utvisning plus att hemmalaget tog tag i spelet. Det i kombination med att orken tröt gjorde att Tranås kunde dra ifrån.
– Tranås spelar i elitfyran och därför känns inte förlusten så farlig, säger Staffan Lindblom.

Hermanssons
Bland de bättre spelarna i WIK märks bröderna John och Adam Hermansson samt Jakob Anderberg. John Hermansson gjorde båda WIK-målen.