Till startsidan för WIK här Startsidan för WIK fotboll Startsidan för WIK herr 2009 Startsidan för WIK damfotboll

WIK tappade 2–1 till 2–3 på fem minuter
Inlagt söndag 19 april 2009
Ekhagen bjöd upp WIK till från sida sett en lustiger dans.
WIK tappade 2–1 i slutminuten till förlust med 2–3 (0–1) i seriepremiären hemma mot Ekhagens IF.

WIK inledde matchen klart bäst och många halvchanser i första halvlek. Det särskilt den första halvtimman. Därför kom överraskande 0–1 på en hög, hög lobb efter 28 minuter. Därefter spelade WIK lite krampaktigt och det var först i halvlekens slutminuter som laget kom tillbaka.

Bättre Ekhagen
Om WIK hade dominerat första halvlek får det sägas att den halvleken blev helt jämn. Båda lagen spelade ganska bra och WIK lyckades vända till ledning efter mål av Filip Lipovac och John Hermansson.

Tappade snabbt
Det kändes nästan som om WIK skulle behålla alla tre poängen men i slutminuterna hände allt bakåt. Efter 40 minuter kvitterade Ekhagen och segermålet kom bara fyra minuter senare.

Rollade bollen bra
– Stundtals spelade vi bra. Ibland rullade killarna bollen riktigt bra. Alla krigade och stundtals var det också bra spel, säger WIK-tränaren Staffan Lindblom.

Mål bakåt
Han var egentligen nöjd med ganska mycket förutom att det läckte bakåt. Målvakten Anders Fridell hade inte lyckan med sig denna dag. Inget av de tre målen verkade otagbara, men han kommer säkert tillbaka.

Bra bröder
Tränaren rosar särskilt bröderna Adam och John Hermanson på mitten samt hela fyrbackslinjen.

3, 2, 1...
I poängligan blir det följande: 3 Adam Hermansson, 2 John Hermansson och 1 Sebastian Holmström.

Per Bunnstad

Kamp strax utanför Ekhagens straffområde,
WIK rullade särskilt på högerkanten upp Ekhagens försvar i den första halvleken.
Målvakten var stabil i Ekhagen.
Det blev redan som här i sjätte minuten farligheter nära rödsvarta Ekhagens mål.
Nära, när men Ekhagens målvakt var hela tiden alert.
WIK dominerade mitten.
Så plötsligt kommer 0–1. En lobb över WIK-målvakten – bollen vid den röda pilen.