www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

SIS silverlag 2009
Första året med ett damlag på många, många år resulterade i en silverplats. Foto: Per Bunnstad

SIS blev tvåa i serien
Inlagt lördag 19 september 2009

Efter 1–1 (0–0) hemma mot Bors SK B står det klart att SIS premiäråret 2009 blivit tvåa i serien.

– Alla tjejerna får en eloge för hela säsongens insats, kommenterar tränaren Tommy Gunnarsson.

Bra målvakter
I strålande väder blev det en mycket bra match på Movalla. Ser man på spel och chanser borde SIS ha vunnit men lagen hade duktiga målvakter som gjorde att det bara blev ett mål per lag.

Bra start
SIS ägde stora delar av första halvlek. Bors målvakt räddade då sitt lag. Matea Cosic hade en kanonfin nick som Bors målvakt ”idioträddade”.

Snabbt mål
Rean i första minuten av andra halvlek blev Angela Juul frispelad och hon satte säkert 1–0. Fem minuter senare kom 1–1 på ett ”skitmål”.

Fint passningsspel
– Tjejerna fortsatte att rulla på bra med fint passningsspel, säger Tommy Gunnarsson.
SIS skapade en hel men inte så väldigt många målchanser.

SIS fick straff
Men sju mintuer kvar blåste domaren straff fr SIS sedan en av Bors spelare tagit med hand. Julia Törnberg brukar nästan alltid sätta straffarna men den här gången gick skottet över målet.
1–1 räckte ändå för att bli tvåa i serien.

Spelarpoängen
Tre poäng går till målvakten Amanda Davidsson, två till Julia Törnberg och ett till Angela Juul.

Per Bunnstad

Vrigstad var för bra för SIS
Inlagt söndag 13 september 2009

Som väntat blev serieledande Vrigstad för svårt för SIS damer. Hemmalaget vann med 3–0 (2–0).

SIS gjorde en godkänd insats men passningsspelet var inte riktigt bra. Tjejerna kände sig stressade mot duktiga Vrigstad.

Blev jämnare
I första halvlek var Vrigstad klart bättre men i andra jämnade spelet ut sig. SIS lyckades då komma in i hemmalagets tempo.

Godkänt till alla
Alla får godkänt den här kvällen och nu handlar det bara om att avsluta snyggt i de två hemmamatcher som SIS har kvar.

Spelarpoängen.
Kvällens trepoängare går till Marina Baric, tvåan till Hilma Olsson och ettan till Julia Törnberg.

Stark insats mot serieledaren
Inlagt tisdag 1 september 2009

Även om det blev klara 0–3 (0–2) mot serieledande Vrigstad gjorde SIS en kanonmatch.

Med vinden i ryggen i förta halvlek kunde det lika gärna ha varit hemmaledning. SIS visade upp ett stort spel och hade då väl så mycket av spel som chanser. 0–1 kom lite oväntat när SIS tryckte på för ledning och 0–2 kom på en lyrboll med 30 sekunder kvar av halvleken.

Bättre Vrigstad
I andra halvlek tog Vrigstad tag i spelet och var då bättre än SIS.

Starkt försvar
Vrigstad hade ett mycket ogenomträngligt försvar och även SIS hade en bra defensiv.

Alla rosas
Tränaren Tommy Gunnarsson ger stort plus till alla i laget. Spelarpoängen tre, två och ett går till Emelie Claesson, målvakten Amanda Davidsson och Amela Sukurica. Extra plus även till Maja Karlsson.

Vrigstad vinner
Vrigstad har nu mer eller mindre vunnit serien men SIS och ett par lag till kämpar om andraplatsen.

SIS vände och vann mot Gislaved
Inlagt måndag 24 augusti 2009

Trots en lite trög start kom SIS igång och vann med 2–1 (0–1) borta mot Gislaveds IS.

Hemmalaget var klart bättre i början av matchen. Spelarna i GIS rullade bollen mycket fint och det blev många djupledslöpningar och mål på en av dessa.
SIS jobbade sig in i matchen och andra delen av första halvlek var det stor dominans.

Fortsatt bra SIS
Efter paus fortsatte SIS trumma på och efter 20 minuter kom 1–1 efter ett fint stot från Rebecka Svenningson. Kvarten senare gjorde Matea Cosic segermålet efter en tilltrasslad situation.
SIS var egentligen klart bättre men det blev ändå bara en uddamålsseger.

Alla var bra
Hela laget får stort beröm med extra plus till Julia Törnberg, Amanda Gunnarsson, Amela Sukurica, Emmelie Claesson och Clara Sandberg. Spelarpoängen tre, två och ett går till Julia, Amanda respektive Amela.

SIS vann mot AIF
Inlagt tisdag 18 augusti 2009

SIS tog en klar seger med 3–1 (3–1) hemma mot Anderstorps IF.

Angela Juul var som så ofta målfarlig och hon gjorde ett äkta hat tric, alla tre målen i en och samma halvlek.

Snabbt mål
Redan efter två minuter prickade hon in 1–1, helt på egen hand.

Fina passningar
Spelet jämnade ut sig och efter en kvart reducerade AIF. Sedan ökade SIS tempot och passningsspelet nu var nog det bästa under hela säsongen. 2–1 och 3–1 kom logiskt.

Jämnt spel
I andra halvlek var det jämnt men det var ändå SIS som hade de bästa målchanserna.

Alla i laget får stort beröm. Tre poäng går till Klara Sandberg, två till Angela Juul och ett till Emelie Claesson.

Segersviten bruten
Inlagt söndag 16 augusti 2009

Trots en hyfsad insats räckte SIS till borta mot Gnosjö B. matchen i Gnosjö slutade 2–1 (0–1).

Genom förlusten är nu SIS långa segersvit bruten. Tjejerna var inte riktigt på topp och då blir det lätt en förlust.

1–0 på nick
Efter en något trevande inledning tog SIS över. efter en hörna slog Marina Baric ett inlägg som Klara Sandberg snyggt nickade in till eldning för SIS. Efter det hade SIS flera chanser att öka på ledningen men Gnosjö kunde med tur ockh skickligt freda sitt mål.

Segermål i slutet
SIS inledde bra i andra halvlek men efter ett tag tog Gnosjö över och kvitteringen kom efter en halvtimme. 7–8 minuter från slutet kom segermålet. Sedan hade SIS inte den rätta glöden att skapa några kvitteringschanser.

Ändå får många plus
Trots förlusten får tjejerna godkänt. Extra plus till målvakten Amanda Gunnarsson samt Maja Karlsson, Klara Sandberg, Julia Törnberg, Benina Juul och Marina Baric. De tre förstnämnda får poängen tre, två och ett.

SIS är nu i serieledning
Inlagt söndag 28 juni 2009

SIS damer har nu tagit över tätpositionen i division 5. I eftermiddags blev det nämligen 3–1 (3–1) mot Smålandsstenar/Skeppshult.

Segern var odiskutabel med tanke på SIS starka inledning av matchen.

Bra inledning
– Vi skapade direkta ett fint tryck, säger SIS-tränaren Tommy Gunnarsson.
1–0 kom efter tre minuter. Angela Juul slog ett perfekt pass lite bakåt till Amela Sukurcia som med sträckt vrist förpassade bollen otagbart i mål.

Vattenpaus och mål
SIS fortsatte att spela bra. efter vattenpausen i miten av halvleken kom 2–0. Lisa Gunnarsson drev bollen och slog ett perfekt djupledspass mellan Smålandsstenars backar. Angela Juul bara tackade, tog emot och satte bollen i mål.

Trean kom
Wilma Karlsson vann bollen snyggt och gjorde sedan 3–0.

Reducering
På övertid kom en lite oväntad reducering och därmed var gästerna med i matchen igen.
– Det kändes lite surt och i början av andra halvlek blev vi lite tillbakatryckta, säger SIS-tränaren.

Mer defensivt
Efter 20 minuter av andra halvlek backade lite mer hemåt med fem tjejer på mitten. Därmed var Smålandsstenar ett slaget lag för nu kunde SIS enkelt freda sitt mål. Det var då ett mycket tryggt spel från SIS sidan.

Tränaren ger mer än godkänt till alla 16 tjejerna.
Spelarpoängen tre, två och ett går till Amela Sukurica, Julia Törnberg och Marina Baric.

SIS vann mot serieledaren
Inlagt onsdag 24 juni 2009

SIS vann med 5–1 (3–1) borta mot serieledande Lanna/Kulltorp. Därmed fick SIS revansch för förlusten med 1–2 mot Lanna/Kulltorp i seriepremiären.

SIS spelar mycket bra just nu och framför allt, man är ruskigt effektiva. Trots ganska jämna matcher är det SIS som hela tiden skapar de farligaste målchanserna.

Målfarlig
Angela Juul är oerhört svårstoppad och i kväll gjorde hon fyra mål. Det femte gjordes av Matea Cosic.

Illa ute
SIS tog ledningen men hemmalaget kvitterade.
– Då var vi lite illa ute. Vi stod lite stilla i värmen och Lanna/Kulltorp var då mycket bra, säger SIS-tränaren Tommy Gunnarsson.

Snabba mål
Han blev snart efter lite lugnare då SIS gjorde två snabba mål. Därefter var det närmast en transportsträcka för tjejerna.

Alla bra
Tommy Gunnarsson ger beröm till alla 16 spelarna och extra plus går till Angela Juul, debuterande Amela Sukurica, Azra Mehicic och målvakten Amanda Gunnarsson. Poängen tre, två och ett går till de tre förstnämnda.

Mot målfarligt lag
På söndag väntar våromgångens sista match. På besök kommer Smålandsstenar som för en vecka sedan vann med 12–0 mot Hillerstorp. SIS föll med 0–2 borta mot Smålandsstenar och har alltså revansch att utkräva.

Bor–SIS slutade 2–2
Inlagt 13/6 2009

Bor B och SIS spelade i dag 2–2 (1–0) och det resultatet får hemmalaget var mest nöjt. SIS-tränaren Tommy Gunnarsson är trots ett spelmässigt starkt övertag för SIS ändå nöjd med en poäng. Det är han med tanke på att SIS två gånger lyckades kvittera.

SIS började matchen klart bäst och ändå lyckades Bor ta ledningen. Efter kvitteringen jämnade spelet ut sig men sista kvarten av första halvlek gick klart till SIS. Laget fick ett mål bortdömt för en mycket tvivelaktig avblåsning för offside.

SIS dominerade
I andra halvlek var det SIS som styrde spelet och rättvist kom kvitteringen genom Angela Juul. Helt plötsligt gjorde ändå Bor 2–1.

Slutresultatet
Angela Juul kvitterade än en gång till 2–1, som visade sig bli slutresultat.
– Vi hade chanser till 3–2, noterar Tommy Gunnarsson.

Alla får mvg
Alla 16 spelarna får mvg, alltså mycket väl godkänt. Poängen tre, två och ett går till Emelie Claesson, Amanda Davidsson och Hilda Almgren.

Femte raka segern
Inlagt 1/6 2009

SIS hade inget problem att besegra Forsheda B på Movalla. Det blev klara 6–0 (4–0).

SIS hade ett mycket jämnt lag där alla 16 får beröm. Det var signifikativt sex målskyttar: Rebecka Svenningson, Wilma Karlsson, Klara Sandberg, Hilma Olsson, Angela Juul och Lisa Gunnarsson.

Dominerade
SIS-tjejerna gjorde i stort sett som de ville. Det var en kraftig dominans matchen igenom.

En dag på jobbet
– Tjejerna behövde inte förta sig. Det kändes som en dag på jobbet. de behövde inte förta sig helt utan kunde i värmen dra ned lite på tempot, säger SIS-tränaren Tommy Gunnarsson.

Poängen
Spelarpoängen tre, två och ett går till Julia Törnberg, Marina Baric och Rebecka Svenningson.

Ny SIS-seger
Inlagt 29/5 2009

SIS dam tog en fin seger med 4–1 mot Gnosjö B. Det var för övrigt fjärde raka segern.

Det var 1–0 efter en första halvlek då SIS spelade mycket bra Tjejer var löpvilliga och bakåt var det mycket stabilt. Fyrbackslinjen hur säkert som helst och det ger en trygghet åt hela laget.

Kvitterade
Gnosjö överraskade med att kvittera efter en kvar av andra kalvlek men faktum är att det SIS nu kom tillbaka ordentligt. Målet var som en väckarklocka och SIS dominerade den sista halvtimmen.

Målen
Angela Juul visade som vanligt målfarlighet med två fullträffar. Madelene Andersson och Eva Glavas gjorde ett mål vardera.

Alla bra
Tränaren Tommy Gunnarsson rosar alla 16 spelarna i laget. Trepoängaren går i kväll till Lisa Gunnarsson, tvåan till Madelene Andersson och ettan till Wilma Karlsson.

Stabil seger mot Hillerstorp
Inlagt 26/5 2009

SIS vann med hela 5–0 (3–0) borta mot Hillerstorp och det var en mycket stabil seger. Det var för övrigt lagets tredje raka seger.

Trots motvind i första halvlek var det SIS som tryckte på. Hemmalaget skapade knappt inget framåt men det var SIS desto bättre på.

Angela anförde
Angel Juul var som vanligt mycket vass framåt och hon gjorde både 1–0 och 2–0. Sedan fyllde Julia Törnberg på med 3–0 på straff.
– Vi rullade bollen bra, löpte mycket och passningsspelet var fint, säger tränaren Tommy Gunnarsson.

Medvind
I andra halvlek fick SIS ännu mer att säga till. vinden i ryggen hjälpte till. Marina Baric gjorde 4–0 efter en fin hörnvariant och Josefine Rapp fyllde på med 5–0.
– Vi kunde ha gjort fler mål men jag är mycket nöjd. Tjejerna svarade för en väl genomförd match, säger Tommy Gunnarsson.

Alla bra
Han rosar alla i laget men extra plus till Emmelie Claesson, Marina Baric, Maja Karlsson, Angela Juul, Julia Törnberg och hela backlinjen. Poängen tre, två och ett går till de tre förstnämnda.

Andra raka SIS-segern
Inlagt 20/5 2009

Det blev 4–2 (1–2) för SIS dam mot Gislaveds IS B. Det var andra segern i serien och den andra på raken för SIS.

SIS vann helt rättvist och borde ha lett redan efter första halvlek.
– Det var en jättebra insats, säger SIS-tränaren Tommy Gunnarsson.

Snabbt mål
Redan efter ett par minuter gjorde Angela Juul 1–0 och det var bud på fler hemmmål. I stället bjöd tjejerna in Gislaved i matchen. SIS tapppade lite i passningsspelet och Gislaved hade ledningen i paus.

SIS vände
SIS tog tag i spelet igen i andra halvlek och vann denna med hela 3–0. Hilma Olsson gjorde ett mål och Angela Juul två. Hilmas mål var en kanonfin nick efter en hörna slagen av Angela Juul.
– Det målet var en riktig delikatess, säger SIS-tränaren belåtet.

Poängen
Spelarpoängen 3, 2, 1 ger han till Julia Törnberg, Angela Juul och Hilma Olsson. Men han ger alla överbetyg och börjar räkna upp spelare: Klara, Marina, Emmelie, Azra, Blanka...

Bortamatch
I nästa omgång väntar Hillerstorp borta.

Första SIS-segern
Inlagt 13/5 2009

SIS damer tog sin första seger i seriespelet när det blev 1–0 (1–0) borta mot Anderstorps IF.

Speciellt roligt var att tjejerna gjorde en kanonbra match och segern var helt välförtjänt.

Många målchanser
– I första halvlek rullade de riktigt bra boll och skapade 5–6 farliga målchanser, säger SIS-tränaren Tommy Gunnarsson.
Tjejerna var löpvilliga och trängde långt in i hemmaförsvaret. Det var i stort sett bara avslutningarna som inte var helt bra.

Suela gjorde mål
I mitten av halvleken kom ledningsmålet. Angela Juul spelade fram Suela Klapija som säkert gjorde 1–0.

Andra
I andra halvlek fortsatte SIS att spela bra men när Suela blev skadad och fick utgå tappade SIS det mesta av spelet. Anderstorp tog över och tryckte på för en kvittering. Samtidigt hade SIS farliga kontringar men 1–0 stod sig matchen ut.

Alla bra
Tommy ger tre, två respektive en poäng till Hilma Olsson, Rebecka Svenningson och Emmelie Claesson.
Men det var fler som var mycket bra: Suela Klapija, Angela Juul, Madde Andersson, Marina...
Tommy fortsätter men han behöver inte räkna upp hela laget.
Tre sköna SIS-poäng.

SIS kämpade men föll med 0–2
Inlagt 29/4 2009

SIS gjorde en mycket bra match borta mot Smålandsstenar/Skeppshult men det blev ändå förlust med 0–2 (0–2).

Hemmalaget fick en smakstart med 1–0 redan efter tre minuter.
– vi var inte med från start och det går inte mot en rutinerad motståndare, säger SIS-tränaren Tommy Gunnarsson.
SIS jobbade dock in sig i matchen men hemmalaget ökade i mitten av halvleken på till 2–0.

Efter paus tog SIS överspelet och hade en och annan reduceringschans.
– Vi var utan tvekan värda en reducering. Tjejerna gjorde en mycket bra insats. helt enkelt kanonmatch och alla kämpade bra, säger Tommy.

Stort beröm
Alla får klart godkänt och extra plus till backen Klara Sandberg, mittfältaren Rebecka Svenningson och Lisa Gunnarsson. Rebecka får tre poäng, Klara två och Lisa en.

SIS föll med 1–2 i premiären
Inlagt 23/4 2009
Seriepremiär på Movalla
Inlagt 22/4 2009

Det var länge sedan det spelades damfotboll på serienivå i Skillingaryd men i morgon kväll är det dags.

Det är Skillingaryds IS som seriespelar på Movalla mot Lanna/Kulltorp:
– Stommen består av spelare födda 1993 och 1994 men vi har också några äldre och lite mer rutinerade spelare, säger Tommy Gunnarsson som är en av de tre tränarna.

Fyra i ledningen
Övriga som tränar laget är Julia Thörnberg och Angela Juul, som båda också spelar i laget. I lagledningen finns även Charlotte Sandberg. utöver det är det många andra i fotbollsektionen med flera som stället upp för det nya laget.

20–25 spelare
– Det har varit en bra vårsäsong med stort intresse. Vi har en trupp på 20–25 tjejer och det känns bra, säger Tommy Gunnarsson.
Alla ser med spänning fram emot seriepremiären. Av träningsmatcherna att döma kan SIS klara sig bra i seriespelet.

SIS dam vann stort
Inlagt 8/4 2009

Det blev hela 5–0 (3–0) för SIS dam i träningsmatchen borta mot Hillerstorps GoIF.

SIS dominerade händelserna och det var insats ända från målvakten Amanda Davidsson till anfallarna.

Bra bakåt
– Tjejerna spelade mycket bra. Det var en stark defensiv insats och sedan skapade vi mycket framåt, säger SIS-ledaren Tommy Gunnarsson.

Målen
Matea Cosic gav SIS ledningen och Rebecka Svenningson gjorde 2–0. Därefter kom Angela Juul in i handlingen med tre raka mål.

Rutin och unga
Rutinerade Julia Thörnberg och Angela Juul betyder mycket för laget. De ger en stor trygghet till de mycket utvecklingsbara unga tjejerna födda 1993–94. De får på det här sättet en mycket fin skolning. Alla i laget för klart godkänt.

Ny match?
SIS har ingen mer träningsmatch inplanerad men lagledningen hoppas på en match före seriepremiären den 23 april.

Första segern för SIS dam
Inlagt 1/4 2009

I kväll tog SIS dam sin första seger genom 1–0 (0–0) borta mot Lanna/Kulltorp.

Det var en jämn och bra första halvlek. från SIS var sedan andra halvan ännu bättre och även om det bara blev en seger med ett mål var spelövertaget då stort.

Matea gjorde målet
SIS mål gjordes av Matea Cosic och förutom målet hade SIS 5–6 klara målchanser.
Det var jämnt överlag i unga SIS med ett litet plus till de äldre spelarna, som betyder mycket för övriga.

Moget spel
– Trots att de flesta spelarna är så unga visade de upp ett mycket moget spel, säger SIS-ledaren Jörgen Davidsson.

Bra start av SIS-damerna
Inlagt 19/3 2009

I går kväll spelades den första dammatchen i SIS på många år. SIS tog emot Bor i en träningsmatch som slutade 1–3.

I första halvlek av träningsmatchen märktes det inte att alls att Bor var ett mer etablerat damlag som förutom detta lag har ett lag i högre division, fyran. Hela första halvlek speglades av ett oerhört jämnt spel men en del målchanser åt båda hållen. I slutet av första halvlek gav dock en av Bors chanser reslutat och gästerna tog ledningen.

Snabba mål av Bor
Ganska snart efter pausen, då SIS slappnat av något, fick Bor göra två snabba mål. Första slank igenom hela vägen för lätt och det andra målet blev till på en lång lobb en bra bit utifrån då målvakten inte hade en chans att nå bollen.

Maja blev målskytt
SIS kom dock igen och visade rätta kämpartakter då hela laget tryckte på bra. Med en kvart kvar av matchen fick högermittfältaren Angela Juul en riktig målchans som dock tog i stolpen. På returen kom en chans till som Angela var framme på men det slutade med att SIS-mittfältaren Maja Karlsson nätade in bollen till 1–3.

Ljuset slocknade
Snöpligt nog, då SIS var riktigt på hugget, slocknade delar av belysningen vid grusplanen och matchen fick avbrytas i förtid.

Ungt lag
– Alla var dock väldigt nöjda med damlagspremiären. Med tanke på att det är två unga lag det vill säga 94:or och 93:or som med hjälp av 2–3 äldre rutinerade spelare bildar det nya damlaget och de inte riktigt har kommit ihop sig så gjorde de en fantastisk match. Det kommer att bli tufft men de här tjejerna har alla förutsättningar till att utvecklas till bra fotbollsspelare och bli ett bra damlag. Kämpa på, manar SIS-ledaren Britt-Marie Andersson.

18/3 19.30 SIS–Bor (Slätten) 1–3