Pär Söderbrgs tankar   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu  Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIK Till startsidan för SIK herr 2009–2010


SIK tippas bli sjua
 

Innebandymagazinet tippar Skillingaryds IK som sjua i serien.
SIK:s assisterande tränaren Pär Söderberg presenterar själv sina tankar om de andra lagen i serien enligt följande:

Bjärreds IBK
Bjärreds IBK är en av två nykomlingar som förra säsongen spelade sig upp i Division 2. För oss i Småland är detta en ny bekantskap som skall stiftas, och ser man till nyförvärv ser det bra ut. För våra egna killar födda -89 är Henrik Lilja ett bekant och mycket respekterat namn då han har rötterna i Jönköpings IK. Lilja kommer att bidra med mycket med sin fina speluppfattning och taktiska kunnande. Tyvärr har Bjärred tappat förra säsongens lagkapten David Malm som flyttar. Vad detta innebär för laget återstår naturligtvis att se, men en rimlig målsättning borde vara att klara kontraktet för skåningarna.
Tippas av Innebandymagazinet som 11:a

CL98IC
Kalmarlaget var förra året nykomling i Div.2 och överraskade nog alla då laget slutade på en fin 3:e plats i tabellen. Detta var inte på något vis missvisande då laget spelade en rolig och fartfylld innebandy och hade känning på en kvalplats ända in i slutet. Ser man till nyförvärven laget har knutit till sig är det inga spektakulära värvningar, men en ny tränare i form av Peter Blomkvist kanske kan höja laget ytterligare? CL98 själva går ut med en ganska blygsam målsättning att vara på den övre halvan, men borde väl knappast nöja sig med att vara sämre i år än föregående år? Poängkungen Johan Wittberg ihop med Micke Johansson är två av seriens mest sevärda spelare, och upprepar de sitt spel från förra året kommer CL absolut att vara med och slåss om en placering topp-3. Förra årets två möten slutade med en seger var.
Tippas av Innebandymagazinet topp 4.

FBC Engelholm
Även Engelholm är nykomling i den södra tvåan. Dock på det mindre smickrande sättet att de trillade ur den södra ettan. Var Engelholm står är i dagsläget svårt att säga, men helt klart är att laget har tappat förra årets poängkung Linus Andersson. Visserligen har man även fått in en del spelare, men inget känns utöver det vanliga. Engelholm själva har målsättningen att vara med i toppen, men frågan är om det kommer att gå så lätt? Att det är tufft att möta Engelholm i Ängelholm är helt klart, men hur klarar sig laget på bortaplan? En placering i mitten av tabellen känns mer trolig.
Tippas av Innebandymagazinet topp 4.

Halmstads IBK

Halmstads IBK klarade efter en mycket stark avslutning kontraktet förra året, och det är nog vad laget måste ha som målsättning även i år. Förra säsongen levde man till stora delar på en nästan levande vägg i form av målvakten Andreas Gralén, och poängmaskinen Andreas Holmér. Gralén har nu lämnat Halmstad för Pixbo Wallenstam vilket gör att det ser aningen mörkare ut för Hallänningarna. Kliver inte någon fram och börjar producera är risken stor att Halmstads IBK kommer att trilla ur. Någon av de fyra sista platserna är en trolig placering. Förra säsongens två möten slutade med varsin suddenseger.
Tippas av Innebandymagazinet som 12:a

IK Stanstad
IK Stanstad är den andra nykomlingen som förra året spelade i Division 3. Då även detta är en ny bekantskap att stifta känner vi till laget alltför lite. Ser man till spelarvärvningar är det enda man kan hitta Filip Tegel från Malmö FBC. På ledarsidan kommer två nya ansikten att leda laget, Marcus Andersson och Johan Salomonsson. Då laget inte har förstärkt nämnvärt på spelarsidan, och samtidigt tagit in två nya tränare känns det som om Stanstad kommer att få svårt att klara sin målsättning, ett nytt kontrakt. Någon av de fyra sista placeringarna i tabellen låter troligt.
Tippas av Innebandymagazinet som 9:a.

IK Södra Dal
IK Södra Dal var förra säsongen ett stabilt mittenlag. Det som då saknades var en poängmaskin som kunde göra det lilla extra som behövs när man spelar jämna matcher mot topplagen. På nyförvärvssidan är Stefan Magnusson från Helsingborg den kanske mest spektakulära värvningen, men även den nya ledartrojkan kan ge bra energi. Under våra möten förra säsongen fick vi en riktig lektion på bortaplan och förlorade med uddamålet hemma. Trots att laget är rejält förstärkt känns en mittenplacering som en rimlig gissning.
Tippas av Innebandymagazinet som 8:a

Malmö FBC
Malmö FBC slutade förra säsongen på en 4:e plats i tabellen efter att ha "tappat" 3:e platsen i sista omgången. FBC har ett ungt, hungrigt och mycket spelskickligt lag. Värvningarna av Jesper Schow Petersen, Kenneth Danielsen och Tobias Lindberg ger laget en ännu större potential. Ihop med två av förra säsongens bästa spelare i den södra tvåan, Calle Sandén och målvakten Robert Thylander vore allt annat än en placering topp 3 att underprestera. FBC har en uttalad målsättning att bli ett elitlag och förutsättningarna finns verkligen. I våra två möten förra säsongen blev det en seger och en förlust. En trolig placering är topp 3.
Tippas av Innebandymagazinet topp 4.

Palmstaden IK
Palmstaden slutade förra året på en 5:e plats i serien. Något som vi i ärlighetens namn tyckte var lite i underkant. Spelande tränaren Henrik Kronholm är klubbens starke man och har lärt Trelleborgsgänget att spela en trevlig och underhållande innebandy. Poängmaskinerna Joon Berggren, Fredrik Sjöstedt och Tom Åkesson är alltid sevärda, och kommer även den här säsongen att ställa till med problem för de flesta försvar. De nyförvärv klubben har knutit till sig är också bra, även om stommen från förra året verkar vara intakt. Lagets egen målsättning är att tillhöra den absoluta toppen, även om en mittenplacering även i år är mer trolig. Under våra möten förra säsongen fick vi se oss besegrade två gånger om, varav en i sudden.
Tippas av Innebandymagazinet som 6:a

Sävsjö IBK
Även Sävsjö är nykomling i den södra tvåan då dom spelade i den mellersta tvåan förra året. Efter att ha landat på en andraplats i den mellersta tvåan förra året förlorade Sävsjö ett mycket dramatiskt kval mot Farsta. Sävsjö har visserligen tappat två av sina mest tongivande spelare i Jimmy Lindstrand och Emil Erixon, men har fyllt positionerna väl. En ny bekantskap i båset i form av forna SSL-spelaren Niklas Grek kommer förmodligen att stärka Sävsjös redan starka vinnarmentalitet. Sävsjö har de senaste säsongerna tillhört den absoluta toppen, och inget talar emot det den här säsongen heller. Brödraparet Bjerhag håller i sina bästa stunder mycket hög klass, och lägg därtill målvakten Mattias Bengtsson som verkligen kan spika igen målet i sina bästa stunder, så finns här ännu en toppkandidat till seriesegern. En rimlig placering är topp 3.
Tippas av Innebandymagazinet topp 4.

Willands IBK
Willands IBK hamnade förra året på en 9:e plats i tabellen och lyckades på bättre målskillnad klara kontraktet. Lagets poängkung förra året, Zoltan Weszpremi har lämnat laget för spel i Carlshamn, men kvar finns dock fortfarande lagets andra notoriske poängmaskin Jimmy Malmgren. Willands som förra året gjorde sig kända för att spela riktigt svängigt med öppna spjäll både framåt och bakåt verkar ha fått betydligt bättre koll på sitt försvarsspel den här säsongen. I vår träningsturnering för några veckor sen gick Willands ut som segrare trots ett på pappret mycket bra motstånd. På nyförvärvsfronten är det många spelare som kommit in, även om ingen verkar vara något utöver det vanliga. I våra möten förra året vann vi hemma och förlorade borta efter sudden. Summerar man läget borde det räcka för att bli ett stabilt mittenlag.
Tippas av Innebandymagazinet som 10:a

Åstorp/Kvidinge IBS
Å/K slutade förra säsongen på en mycket fin andraplats vilket innebar kval till ettan. Tyvärr lyckades laget inte hela vägen utan fick ge sig efter stor dramatik mot Stenungsunds IBK efter två riktigt jämna matcher. Föreningen verkar vara inne i lite av en generationsväxling. Det, samtidigt som två av seriens stora underhållare, Henrik Brendheden och Andreas Lindström har lämnat laget gör att Å/K kommer att få svårt att upprepa förra årets fina säsong. I båda mötena förra säsongen lyckades vi vinna, även om det var mycket jämnt. En placering på den nedre halvan låter rimligt den kommande säsongen.
Tippas av Innebandymagazinet som 5:a