Skillingaryds Innebandyklubb   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar

Dameras matcher och övrigt 2009/2010
Herrarnas matcher och övrigt 2009/2010
A-lagens matcher 2008/2009
A-lagets matcher 2007/2008
Historik
Innebandygymnasium

14–16-åringar har försvunnit...
Inlagt torsdag 12 november 2009
Hur ska det bli fler ungdomar i SIK? Ja, det är en kärnfråga som ständigt diskuteras. Klicka på bilden!

Var är alla 14–16-åringar? Det frågar man sig i SIK – Skillingaryds Innebandyklubb. SIK har faktiskt förlorat närmare 100 spelare sedan man fick nya Skillingaryds Arena klar.

Flera idrottsföreningar har färre ungdomar än normalt i verksamhet just födda 1994–96. Det är alltså inget unikt för SIK. Fast kanske lite för få ändå.

Fyra lag borta
SIK tvingades inför årets säsong dra ur flera lag ur seriespelet:
– Ja, fyra lag, konstaterar Rebecka Henriksson och Simon Claesson med flera ungdomsledare.
Både på flick- och pojksidan är det äldsta ungdomslaget 12-årslaget. Det är lite oroväckande med tanke på återväxten till seniorlagen.
Nedåt i åldrarna är det däremot gott ställt. Här är intresset på topp.

Andra intressen...
Problemen är de äldre där väldigt många slutat. Kanske är det andra intressen som lockar mer än att idrotta.
Datorer, rollspel och mycket annat konkurrerar. För lagidrotterna blir det problematiskt när för många slutar. Då kommer man lätt in i en ond cirkel och blir det för få i ett lag tröttnar än fler och man tvingas dra ur lag ur seriespel.

100 har slutat
Just nu har SIK kring 150 ungdomar och det har skett en minskningtill den här säsongen. Nya Skillingaryds Arena har breddmässigt inte blivit det lyft man hade trott. Det är inte heller så att det slutat fler från Vaggeryd än Skillingaryd utan det är ganska jämnt fördelat.

Behövs fler
– Vi skulle behöva 100 spelare till, konstaterar ledarna.
Men när man i en förening väl förlorat spelare i tonåren är det ofta svårt att få tillbaka dem. Det är så mycket som händer när man är 13–16 år och då upplevs inte alltid idrotten som det viktigaste.

Informerar mer
Inom SIK nöjer man sig dock inte med detta utan försöker nu få tillbaka spelare och locka nya. Man har bra lokaler, bra ledare och övriga förutsättningar för att bjuda på innebandy till åtskilligt fler än i dag. Man kommer också att låta de yngre få bekanta sig mer med seniorerna. Man går också ut på skolorna för att informera och på andra sätt göra PR för den fina sporten innebandy.

Per Bunnstad


Fjärde raka seriesegern för F93
Inlagt 16/3 2009
SIK:s segrande lag med sina ledare. Bakre raden från vänster: Jimmy Lindblad, Ellen Skillmark-Bengtsson, Linn Madsen, Maja Karlsson, Emelie Claesson, Nathalie Gustavsson, Caroline Ceder, Tiina Heinonen, Evelina Sandstedt, Johanna Alkeberg, Evelina Svensson, Kajsa Gustavsson och Jörgen Hallberg.
Främre raden från vänster: Niklas Claesson, Emelie Schelin, Sofie Claesson, Evelina Andersson, Johanna Lagerstrand, Amanda Gunnarsson, Amanda Åhman, Matilda Jahnsén, Emilia Hallberg och Lars Åhman.
Saknas på bilden gör Lovisa Lindblad, Rebecka Andersson och Josefin Rapp.
Tjejerna laddar inför säsongens sista match, som resulterade i storseger med 9–0. Det var Alvesta som besegrades i Skillingaryds Arena.

Det bästa laget i Skillingaryds IK är inte herrlaget i division 2 utan tjejerna i F16.

För fjärde året i rad har SIK vunnit sin serie och det i stor stil. I år säkrades segern när det återstod två matcher i serien.

Seger mot Rottne

Det var i bortamatchen mot Rottne det blev seger med 4–2. Lite extra kul med detta lag är att ungefär lika många kommer Skillingaryd som Vaggeryd.

– Alla tjejerna i laget förtjänar ett stort grattis till en väl genomförd säsong där alla har gjort sitt absolut bästa på både träningar och matcher, säger ledaren Niklas Claesson.

Spelar en cup
– Helgen 28-29 mars ska vi spela Fair Play Cup i Jönköping. Förra året vann laget F14 och nu ska vi försöka försvara segern i F16. Vi har fått en tuff gruppspelslottning men vi åker dit med stort självförtroende efter seriesegern och hoppas att vi kan överraska, säger Niklas.

Serietabellen finns här

Per Bunnstad

 

 

 

SIK premiärtränade i nya hallen
Inlagt 23/2 2009
En kvartett nöjda spelare i den nya hallen: Från vänster A-lagsspelaren Mattias Englund som följs av utvecklingslagsspelarna Mario Basic, Christoffer Henriksson och Jacob Petersson. Foto: Privat

I kväll var det dags för första träningen i den nya sporthallen.

Det var SIK:s herrar som först av alla officiellt tog det nya golvet i bruk:
– Det var idel positiva tongångar från spelarna. De liksom jag tyckte att allt var bra: golvet, ljuset, omklädningsrummen... Det här kommer att bli ett stort lyft för oss, säger SIK-tränaren Andreas Runnö.

Busslast supportrar
På fredag kväll är det premiärmatch i den nya sporthallen. Då kommer CL 98 till Skillingaryd för att försöka ordna seger och en kvalplats till ettan.
– De har med sig en busslast supportrar och hallen kommer att vara fullsatt. Det blir verklig fest, noterar SIK-tränaren.

Knatteturnerng
Rean vid 17-tiden på fredag inleds en knatteturnering där finalen går i seniormatchens första periodpaus. Direkt efter finalens slut delar HV-spelarna Mattias Tedenby, Nichlas Torp och David Ullström ut priser till knattarna.

Ragnarsson klar
Med start i dag har SIK börjat presentera nästa säsongens spelartrupp. Första namnet är lagkapten Jonas Ragnarsson som fortsätter i minst ett år till.

Per Bunnstad

 

SIK F93 vann Fair Play Cup
Inlagt 31/3 2008
Glada spelare och ledare efter segern i Jönköping Foto: Privat

Skillingaryds IK F14 vann i helgen Fair Play Cup i Jönköping.
– En otrolig insats av tjejerna, säger ledaren Niklas Claesson.

Turneringen började i lördags med tre gruppspelsmatcher där det blev vinst mot Värnamo 7–0 och Bodafors 4–0. Det blev sedan förlust mot Linköping med 1–3 i sista gruppspelsmatchen. SIK säkrade ändå en kvartsfinalplats.
Söndagens kvartsfinal mot Hovslätt blev en riktig rysare. Det var 1–1 efter full tid och straffar skulle avgöra matchen. SIK vann straffarna med 4–2 och en semifinal väntade.

Mötte JIK i semin
I semin ställdes SIK mot Jönköpings IK som är ett bra cuplag, de vann Gothia Cup i år. Tjejerna var laddade till max inför matchen. SIK tog ledningen med 1–0 i första perioden.
Redan efter åtta sekunder i andra kvittera JIK och den är en fruktanslöst spännande andra period. SIS gör 2–1 på ett frislag – lagets snyggaste mål i turneringen – och finalplatsen var säkrad.

Mot Linköping igen
– I finalen ställdes vi åter mot Linköping och det vi snackade mest om innan match var – revansch! Vi trodde vi spelat cupens mest spännade match i kvarten, men finalen visade sig bli ännu mer spännande, säger Niklas.
Det stod 3–3 och samtidigt som slutsignalen ljuder så gör SIK ett mål – men domarna dömer bort det och menar att slutsignalen redan gått. Det är upprörda känslor både på banan och på läktaren från alla tillresta suppotrar. Finalen avgörs på straffar – SIK vinner den med 2–1 och saken var klar!.
– Segerjublet visste inga gränser. Spelare, ledare, föräldrar och suppotrar rusade in på banan och var med i segerdansen.
En fantastisk säsong är nu slut – serieseger och vinst i Fair Play Cup. Mycket bättre kan det inte bli.

 

F93 Vann serien även i år
Stående från vänster: Emilia Hallberg, Kajsa Gustavsson, Lovisa Lindblad, Sofie Claesson, Sofia Bäcklund, Ellen Skillmark-Bengtsson och Evelina Svensson.
På knä från vänster: Natalie Gustavsson, Emelie Schelin, Amanda Gunnarsson , Emelie Claesson och Amanda Åhman.
Liggande: Johanna Antonsson.
Saknas på bilden gör Evelina Andersson, Maja Karlsson, Josefine Rapp, Linnea Fransén och Linn Madsen.
Tränare och ledare är Jörgen Hallberg, Lars Åhman, Jimmy Lindblad och Niklas Claesson.

SIK-tjejerna födda 1993 har för tredje året på raken vunnit sin serie.

SIK gick obesegrat genom serien med endast två oavgjorda matcher. Laget har hållit ihop sen säsongen 03/04 med i stort sett samma tjejer:
– Och det är väl en av anledningarna till att det gått så bra som det gjort tre år i rad, säger ledaren Nikas Claesson.
Truppen består av 18 tjejer och inför nästa säsong hoppas lagledningen att alla fortsätter spela.
– Vi kommer nästa säsong få spela i en F16-serie med de som är ett år äldre, vilket kommer bli en tuff utmaning för oss att kunna ta vår fjärde raka serieseger, berättar Niklas.
Tjejerna ska nu avsluta säsongen med att spela Fair Play Cup i Jönköping 29–30 mars. Sedan blir det vila från innebandyn, men i augusti börjar träningen igen.

 

F 13 vann serien 2006/2007
Inlagt 6 apr 2007
Bakre raden från vänster: Nathalie Gustavsson, Josefine Gustavsson, Josefine Rapp, Evelina Andersson, Emelie Claesson, Maja Karlsson, Emelie Schelin, Linn Madsen och Emilia Hallberg
Främre raden från vänster: Kajsa Gustavsson, Ellen Skillmark - Bengtsson, Amanda Gunnarsson, Sofie Claesson och Amanda Åhman.
Liggande: Johanna Antonsson.
Saknas på bilden gör Lovisa Lindblad och Sofia Bäcklund.
Tränare och ledare för laget är Jörgen Hallberg, Lars Åhman, Jimmy Lindblad
och Niklas Claesson.
Foto: Niklas Claesson
Skillingaryds Innebandyklubb har med lag F13 tagit en serieseger säsongen 06/07.

– Det är andra året i rad som tjejerna vinner sin serie. En mycket bra prestation, säger ledaren Niklas Claesson.