SIK – Historik
www.skillingaryd.nu   www.vaggeryd.nu   Startsidan för SIK här   Startsidan för föreningar

1992–2010 – SIK nu bland topp-60
Inlagt lördag 13 februari 2010
Det var då det, början av 1990-talet.

I lördags blev det klart att Skillingaryds IK:s herrar kommande säsong kommer att spela i div. 1 eller högre. Det är klubbens största sportsliga framgång sedan starten 1992.

I dag den 13/2 fortsätter äventyret med match hemma mot skånska Åstorp i Skillingaryds Arena. Före herrarna spelar damerna en viktig match. Tjejerna har fortfarande chansen att nå kvalplatsen till 2:an men måste då ta full pott på resten av matcherna.

Startade 1992
1992 startade SIK sin verksamhet och gick in i seriespel säsongen därpå. Rickard Mattsson har varit aktiv sedan starten och det är först denna säsong som inte tiden räckt till för spel hos de röda.

Pär är tillbaka
För dryga ett år sedan kom Pär Söderberg, bördig från Värnamo, tillbaka till föreningen, nu som assisterande tränare. Pär var en framträdande målvakt under flera säsonger i SIK-tröjan. Cirkeln har ytterligare slutits i och med att Peter Blomqvist återförenats med den klubb han en gång startat. Peter hade en turbulent start på denna säsong med vistelse i Kalmar och träning av division 2-klubben CL98. Klubben kunde dock inte infria de löften Blomqvist fått vilket gjorde att flytten gick tillbaka till Skillingaryd.

Är ungdomsledare
– Efter jul har Peter klivit in i SIK där han enbart arbetar med våra ungdomar och utbildar våra ledare, berättar A-tränaren Andreas Runnö.
Ungdomssektionen är nyckeln för fortsatta framgångar på seniornivå både för herr och dam.
Vår förening behöver höja utbildningsnivån redan för de tidiga åldrarna. Träningskvantiteten och antalet utövare måste upp om vi på sikt ska kunna ska fler egna spelare i representationslaget.

Topp -60
– I år 2010, tar SIK steget in bland de 60 bästa herrklubbarna i Sverige. I Sverige finns i dag drygt 1.000 föreningar och Skillingaryd är på väg in i det finaste rummet. De fantastiskt fina förutsättningarna med träningshallar och ideellt arbetande medlemmar borgar för en spännande fortsättning för Skillingaryds IK, säger Andreas Runnö.