Mötesverksamhet Skillingaryds Fotoklubb   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Fotoklubbens startsida © Finnveden Information AB

Här finns inbjudan till månadsmötet 24 november 2011 (pdf)

Månadsmöte 25 augusti 2011
Inlagt onsdag 17 augusti 2011

KALLELSE till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb,
torsdagen den 25:e augusti 2011, kl. 19:00, i klubblokalen på Stationsgatan

KVÄLLENS PROGRAM

Tävling nr 3 i färg, 2011
Vi börjar detta klubbmöte med redovisning av årets tredje tävling i färg. Vår tävlingsledare för färgbilder, Urban Ireklint, presenterar resultatet.

Bildvisning av Leif Palm
I kväll visar Leif bilder från sina senaste fotoexkursioner i våra omgivningar. Det behövs ing-en större presentation av Leif Palm för alla i klubben vet vilken hög klass Leif håller på sina bilder och med vilka han har vunnit många tävlingar genom åren. I kväll kommer det inte att bli något undantag. Leif är, som bilderna kommer att visa, en morgonpigg naturfotograf.

Efter Leifs bildvisning bjuder Anders Fransson på fika. Återstår att se om det blir frallor?

Medlemmarnas vår och- sommarbilder
Vi kan aldrig få nog av bilder. Här har du möjlighet att ta med 5–10 bilder från våren och sommaren. Bilderna skall vara tagna från april och framåt i år och kan vara enskilda eller hänga ihop i ett tema. Lägg dem gärna på ett USB-minne så fixar vi resten. Missa inte detta!

I kväll är det sista inlämningsdag av bilder till årets fjärde och sista tävling i färg.
Du lämnar dem, eller mejla dem redan nu, till Urban. Resultatet redovisas i oktober.

INFORMATION:
Höstutflykt söndagen den 2 oktober
Höstens utflykt kommer att bli till ”Trollebo portar” i trakten av Vetlanda. Eventuellt kommer vi att hinna med fler så kallade skulor i den trakten. Mer info och anmälan kommer senare.

Storfototräffen
Mer info om Storfototräffen får Du på klubbmötet.

Nästa klubbmöte är torsdagen den 29:e september.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Månadsmöte 25 november 2010
Inlagt måndag 15 november 2010
Programmet finns här (pdf)
Månadsmöte 28 oktober 2010
Inlagt söndag 24 oktober 2010
Programmet finns här (pdf)
Månadsmöte 30 september 2010
Inlagt fredag 24 september 2010

Kallelse till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 30
september 2010, klockan 19:00 i klubblokalen på Stationsgatan

KVÄLLENS PROGRAM

Svalbard
Vi börjar kvällen med ett bildprogram och föreläsning om Svalbard av Oscar Westman. Svalbard är isländska och betyder ”landet med de kalla kusterna”. Oskar kommer att ta med oss på en bildkavalkad om denna karga och kalla del av Norge med dess störta ö Spetsbergen.

På Svalbard finns förutom isbjörn, ren, fjällräv, valross även ett flertal valar utan för dess kust. Även fågellivet är givetvis mycket speciellt. Oskar arrangerar resor till Sval-bard och har goda kunskaper om denna ögrupp. Du kan läsa mer på www.vegaexpeditions.se Missa inte detta!

Efter dessa fantastiska bildreportage och information om Svalbard blir det redovisning av årets tredje tävling i svartvitt.

Därefter bjuder konditor Harriet på fika

INFO

Inlämning till den fjärde tävlingen för året i svartvitt skall göras på mötet.

Storfototräffen den 12:e november
I kväll kan Du även lämna bilder/filer till Storfototräffen. Annars är senaste inlämningsdagen den 30 september till Urban. Går att skicka till urban@ireklint.se i jpg-format. Mer info har tidigare skickats ut men ikväll kan Du få än mer.

Vi kommer även denna kväll att diskutera vad som behöver göras för denna fototräff där Skillingaryds Fotoklubb står för arrangemanget.

Fotoprylar
Lördagen den 13 november bjuder Huskvarna Fotoklubb in klubbarna runt omkring till kameramarknad där Du kan sälja och köpa fotoprylar. Mattias har tidigare skickat ut detta till alla som har en e-postadress. Mer info kommer på mötet.

Du kan även kontakta Conny Danielsson på tel. 070–552 58 91 eller
connydanielsson@yahoo.se

Boktips
Medlemmar som köpt någon ny fotobok kan gärna ta med och visa den.

Skicka gärna in digitala bilder till vår hemsida. Ta gärna kontakt med Tomas Jenssen så fixar han det. E-post: th0me@hotmail.com

Välkomna!
Styrelsen

Månadsmöte 26 augusti 2010
Inlagt fredag 20 augusti 2010

Kallelse till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 26 augusti 2010, klockan 19:00 i klubblokalen på Stationsgatan

KVÄLLENS PROGRAM

Starten för kvällen blir redovisning av årets tredje tävling i färg. Det är ju jämt i toppen så varje poäng är viktig. Bildbedömare är Mats Andersson som har Konkret Reklambyrå i Jönköping. Han har säkert ett annorlunda sätt att se bilder än vi är vana vid.

”Mina bästa sommarbilder”

Efter denna varma och enormt fina sommar så har Du väl fyllt allt vad minneskort, hårddiskar och CD-skivor heter. Vi hoppas att Du tar med Dig 5–10 bilder, färg eller svartvitt, på USB-minne eller CD så fixar Urban visningen galant. Har Du en bildserie eller bildspel så är det extra bra. Har Du bilderna monterade på papper, färg eller svartvitt, så går det givetvis också utmärkt.

Bilderna måste vara tagna våren eller sommaren 2010 så det går inte att komma med gammal skåpmat. Har Du inga nytagna bilder så har Du hela helgen på Dig att kreera.

Varje bild kommer att diskuteras och såväl positiv som mindre positiv kritik kommer att ges.
På detta sätt blir vi alla bättre och mer kreativa fotografer.

Därefter bjuder Urban på fika.
Sjunk ner i skinnsoffan och fortsätt diskutera sommarens fotoäventyr och/eller planera nya.

Resultatet av andra tävlingsomgången i svartvitt redovisas sedan efter fikat.

INFO

Inlämning till den fjärde tävlingen för året i färg skall göras på mötet. Urban tar emot dem.

”Trollstigar och Häxvrål”
Projektet Trollstigar och Häxvrål” är sedan några veckor klar i en första version. Gå in på www.trollstigar.se och läs om folktro, historia, natur, kultur etc. i vår kommun.

Projektet är delfinansierat av Leader Västra Småland, (EU-projekt), och Vaggeryds kommun. Projektet drivs av Skillingaryds Fotoklubb i samarbete med Arbetmarknadsenheten, Vagg-ryds kommun, och projektledare och idékläckare är vår ordförande Mattias Bokinge. Då sidan på inget sätt är färdig så efterlyses mer tips om platser och historier. Mattias tar tacksamt emot detta. Mattias kommer kort att informera mer om detta på mötet.

Skicka gärna in digitala bilder till vår hemsida. Ta gärna kontakt med Tomas Jenssen så fixar han det. E-post: th0me@hotmail.com

Välkomna!
Styrelsen

Kallelse till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 25 mars 2010, klockan 19.00 i klubblokalen på Stationsgatan.
Inlagt söndag 21 mars 2010

KVÄLLENS PROGRAM

Starten för kvällen blir redovisning av årets första tävling i svartvitt.

Introduktion till den digitala fotovärlden, del 1.
Denna kväll kommer Urban att ge oss en introduktion till den digitala fotovärlden. Han kom-mer att ta upp de viktigaste delarna för att Du skall kunna bearbeta Dina bilder i exempelvis Photoshop, fixar de digitala bilderna i lämplig storlek för nätet etc. Denna kväll är del 1 och det kommer säkert fler utbildningskvällar i detta ämne. Missa inte detta!

Därefter bjuder Bosse på fika.

Ta med egna bilder
Ta med 5–10 egna bilder som vi diskuterar och ger varandra konstruktiv kritik. Du kan ta med både digitalt och dia. Helt digitala är vi inte ännu.

INFO

Inlämning till den andra tävlingen för året i svartvitt skall göras på mötet.

Vårresan till Tjärö
Resekommittén kommer att ge information om vårresan som kommer att gå till Tjärö – pärla mellan himmel och hav. Tjärö ligger i Blekinges skärgård mellan Karlshamn och Ronneby. Det är naturreservat sedan många år och har ägt av STF, (Svenska Turistföreningen), men som sedan köpts av en privatperson för 2–3 år sedan för att utveckla verksamheten än mer. Vi kommer att åka dit på en fredagseftermiddag och vara åter på söndag eftermiddag. Tänkbara datum är 4–6 och 11–13 juni. Ta med almanackan så får vi diskutera. Se www.tjaro.com

Skicka gärna in digitala bilder till vår hemsida. Ta gärna kontakt med Per Bunnstad så fixar han det. E-post: per@skillingaryd.nu, tel. 070–213 14 66.

Påminnelse från kassören:
Medlems- och tävlingsavgiften för år 2010 kan med fördel inbetalas på Skillingaryd Fotoklubbs bankgirokonto 452–3775. Medlemsavgiften är 300 kr och tävlingsavgiften 200 kr. Skolungdom och arbetslösa undantas från tävlingsavgiften. Glöm inte att ange Ditt namn vid inbetalningen. Det går givetvis också bra att göra inbetalningen kontant på månadsmötet.

Välkomna!

Styrelsen

Kallelse till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 26 november 2009 klockan 19.00 i klubblokalen på Stationsgatan.
Inlagt fredag 13 november 2009

KVÄLLENS PROGRAM

Eko från Storfototräffen och summering av klubbens utställning..

Resultatet av årets sista tävlingar i svartvitt och färg (påsiktsbilder) kommer att redovisas.

Därefter bjuder Harrietfika.

Ett bildprogram kommer att visas.

INFO

Inlämning till nästa års första omgång i tävlingsklassen digitala färgbilder för projicering på duk skall egentligen göras på novembermötet. Eftersom fråga är om en ny tävlingsklass kommer tävlingsledaren dock att ta emot bilder intill utgången av december månad. Bilderna kan skickas med e-post till Urban under följande adress: urban@ireklint.se
Även diabilder får delta under förutsättning att de överförs till digital form. Tävlingsledaren har lovat att hjälpa till med detta.

Hängningen av utställningen sker på söndag den 15 november med början kl. 10.00.

Utställningen kommer att vara öppen lördag – söndag den 21 – 22 november kl. 10.00 – 16.00. Sprid gärna information om utställningen till släkt och vänner.

Sista dagen för inlämning av bilder till Smålandssalong för foto 2009 är den 24 november 2009. Sekreteraren tillhandahåller anmälningsformulär och regler härför.

Borås Konstmuseum visar under tiden den 2 oktober - 6 december utställningen Tio Fotografer. Med utställningen Tio Fotografer firar bildgruppen med samma namn sitt 50-års-jubileum. Det är säkert en mycket sevärd utställning.

Välkomna!

Styrelsen

Kallelse till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 29 oktober 2009 klockan 19.00 i klubblokalen på Stationsgatan.
Inlagt tisdag 20 oktober 2009

Deltagare i klubbens utställning och andra intresserade har möjlighet att samma dag bese utställningslokalen (gamla Krahners) mellan 18.30 och 18.55.

KVÄLLENS PROGRAM
Styrelsen föreslår att tävlingarna i diapositiv och påsiktsbilder i färg ersätts med en digital klass i färg (där bilderna projiceras på duk). Styrelsen föreslår också att tävlingsavgifterna ersätts med en högre medlemsavgift för de medlemmar som deltar i klubbens tävlin
gar; för-slagsvis 500 kr per år. Skolungdom och arbetslösa undantas från den högre avgiften och betalar således ”vanlig” medlemsavgift även om de deltar i tävlingarna. Beslut hur vi skall göra kommer att fattas på mötet.

Resultatet av den fjärde tävlingen i diapositiv och den tredje i påsiktsklassen i färg kommer att redovisas.

Inlämning till den sista tävlingen för året i påsiktsklassen i färg skall göras på mötet varefter vi röstar om bilderna.

Därefter bjuder Mattias på fika.

Christer visar hur man skär en passepartout och ger några monteringstips.

Lasse och Karolina fortsätter visningen av USA-bilder.

INFO OM STORFOTOTRÄFFEN

Storfototräffen äger rum fredag den 13 november 2009 kl. 19.00 i Johanneskyrkan, Träffgatan, Värnamo. Anmälan om deltagande skall göras på mötet.

Den 11 november kl. 19.00 inbjuder Storemosseföreningen till bildafton i Kävsjö försam-lingshem. Henrik Karlsson/N visar då bildprogrammet Ölands fascinerande natur.

För att förenkla och förbilliga kallelserna till månadsmötena vädjar styrelsen till de medlem-mar som har tillgång till e-post att lämna uppgift härom till sekreteraren eller kassören.

Hängningen av utställningen flyttas från torsdag den 19 november till onsdag den 18 novem-ber.

Sista dagen för inlämning av bilder till Smålandssalong för foto 2009 är den 24 november 2009. Sekreteraren tillhandahåller anmälningsformulär och regler härför.

Borås Konstmuseum visar under tiden den 2 oktober - 6 december utställningen Tio Foto-grafer. Med utställningen Tio Fotografer firar bildgruppen med samma namn sitt 50-års-jubileum. Det är säkert en mycket sevärd utställning.

Välkomna!

Styrelsen

Kallelse till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 24 september 2009
Inlagt måndag 14 september 2009

Kvällens program:
Resultatet av den tredje tävlingsomgången i svart-vitt presenteras.
Vi skall också rösta på bilderna i påsiktsklassen i färg.

Kjell bjuder på fika.

Vi tittar på bilder från utflykten till Hallands Väderö (tag med bilder Ni som har).

Inlämning:
Bidrag till den fjärde omgången i svart-vitt skall lämnas på mötet.
På grund av sekreterarens misstag blev det ingen inlämning av bidrag till påsiktsklassen i färg vid augustimötet varför inlämningen i stället sker nu på septembermötet.

INFO
Bidrag till Storfototräffen skall lämnas på mötet och startavgift medtagas.

På grund av det svikande underlaget för klubbens diabildstävling föreslår styrelsen att den tävlingen avskaffas och ersätts med en digital färgtävling (dvs digitala bilder som projiceras på duk). De medlemmar som inte förfogar över digital teknik skall dock erbjudas hjälp med inskanning av sina diabilder. Ett villkor är dock att man lämnar alla årets åtta bidrag på en gång till tävlingsledaren. Saken kommer att diskuteras på mötet. Vi kommer även att ta upp frågan om hur tävlingsavgifterna skall tas ut.

För att förenkla och förbilliga kallelserna till månadsmötena vill styrelsen att man överväger att ersätta ytposten med e-post för de medlemmar som har tillgång till den tekniken. Ni anmodas därför att fylla i nedanstående talong och ta med den till mötet.

Styrelsen

Talongen finns här

 
Månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 27 augusti 2009 klockan 19.00
Inlagt fredag 24 juli 2009

Kvällens program:

Resultatet av den tredje tävlingen i diapositivklassen kommer att redovisas.

Styrelsen hade tänkt att medlemmarna skall stå för kvällens bildvisning. Ta därför med bilder från utflykten till Äskhults by och/eller andra bilder som ni vill visa. Vi hoppas att så många som möjligt tar med bilder.

Christer bjuder på fika.

Inlämning till fjärde tävlingen i diapositiv skall göras på mötet.

INFO

Vi påminner om Storfototräffens tävling där mottot är humor.

Vi hoppas också att ni har börjat fundera över vad ni skall visa för bilder på klubbens utställning i november.

Styrelsen

Månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 28 maj 2009 klockan 18.00
Inlagt 14/5 2009

Kvällens program:

Utflykt till Östermoskogen, Vaggeryd.

OBS! Samling kl. 18.00 på torget i Skillingaryd. Det finns också möjlighet att ansluta på ICA:s parkeringsplats i Vaggeryd kl. 18.15.

Medtag korv och fika. Klubben håller med grill.

Resultatet av den andra tävlingen i svartvitt kommer att redovisas.

Vi får också ta del av resultatet beträffande tävlingen påsiktsbilder i färg.

Glöm inte kameran!

INFO

Inlämning skall göras till tredje omgången i svartvitt.

Storemosse-föreningen firar jubileum och nationalparkernas dag söndagen den 24 maj kl. 10.00 med bland annat bildutställning. Ni som har bilder att ställa ut kan kontakta Mattias. Det finns också möjlighet att medverka i ett bildspel med foton (digitala) som tagits på mossen under morgonen samma dag. Dessa bilder skall lämnas till Mattias mellan kl. 09.00 – 10.00. Han sätter sedan ihop bildspelet. Välkomna till en trevlig dag på mossen.

Styrelsen

Månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb
torsdag den 26 februari 2009 klockan 19.00
Inlagt 11/2 2009

Kvällens program

 • Info om upprustning av klubblokalen. Vi hoppas att vi till mötet har kommit en bit på vägen. Egert Fransson har skänkt en stor hörnsoffa med mera. Ett stort tack!
 • Eftersom mörkrumsavdelningen kommer att krympas till två förstoringsapparater blir det auktion på gamla mörkrumsgrejer och en del andra fotoprylar.
 • Resultatet av den första tävlingen i färgdiapositiv kommer att redovisas.
 • Omröstning beträffande tävlingen påsiktsbilder i färg kommer också att ske. Tag med två bilder var.
 • Därefter bjuder Christer på fika.
 • Efter fikat skall vi se ett bildprogram från Riksförbundet Svensk Fotografi.
 • Förutom inlämning till tävlingen påsiktsbilder i färg ovan skall inlämning göras till andra omgången i färgdiapositiv.

INFO

 • Från Värnamo Fotoklubb har vi redan fått mottot för höstens tävling i Storfototräffen. Mottot är ”Humor”.
 • Det blir ingen fotomässa på Elmia i år. Däremot kommer det att ordnas en stor-fotomässa i Göteborg den 20–22 februari 2009, se www.foto2009.se. Det kommer att visas bilder av många stora svenska fotografer vilket är glädjande.
 • Kassören tar gärna emot medlemsavgiften för år 2009; 300 kronor för aktiv medlem och 100 kr för passiv och skolungdom.

EFTERLYSNING

 • Ytterligare sittmöbler till klubblokalen är välkomna. Hör av er till styrelsen. Klubben har också behov av diverse lampor så att vi slipper att fika i skenet av lysrör.
 • För övrigt är styrelsen alltid angelägen om att få förslag på olika aktiviteter till månadsmötena.

Styrelsen

Månadsmöte torsdag den 27 november 2008
Inlagt 13/11 2008

Månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 27 november 2008 klockan 19.00

Kvällens program:

 • Vi börjar med efterdyningar av Storfototräffen. Klubben har fått en cd-skiva med de deltagande bilderna. Mattias knep andra, tionde och elfte platsen. Karolina kom på femtonde plats och Anna Svensson på nittonde. Grattis till pristagarna! Sammanlagt kom Skillingaryds Fotoklubb på andra plats. Värnamo FK ordnar träffen nästa år.
 • Resultatet av den fjärde tävlingen i svartvitt och påsiktsklassen i färg kommer att redovisas.
 • Därefter bjuder Lasse på fika.
 • Mattias visar ett program med fågelbilder.
 • Inlämning till den första tävlingen i färgdiapositiv 2009 skall göras på mötet.

INFO

 • Den 20–22 februari 2009 blir det Fotomässa i Göteborg igen.
 • Fotomässan i Stockholm pågår den 14–16 november 2008.
 • Förbundsordföranden uppmanar oss att deltaga i internationella salonger.

Styrelsen

Månadsmöte torsdag 25 september 2008
Inlagt 10/9 2008

Månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb torsdag den 25 september 2008 klockan 19.00

Kvällens program

 • Resultatet av den tredje tävlingen i svartvitt och digitalklassen kommer att redovisas.
 • Bilder från Blå Jungfrun visas. Deltagarna i utflykten tar med egna bilder.
 • Christer bjuder på fika.
 • De bilder som togs på förra månadsmötet då deltagarna fick varsitt motto att plåta kommer att visas. Hoppas Ni är klara.
 • Vi kommer också att bedöma en tävling.
 • Inlämning till fjärde tävlingen i svartvitt skall göras på mötet.

INFO

 • Vi påminner om Storfototräffens tävling där mottot är värme. Bilderna skall vara Bankerydsklubben till handa senast den 30 september. Bilderna skall skickas i digital form..
 • Styrelsen efterlyser flera bilder till klubbens hemsida. Gå in och titta på hemsidan och kom gärna med förslag till utökning av densamma.
 • Ta er också en funderare på hur vi skall jobba inför den utställning som klubben avser att ordna nästa höst.
 • För att underlätta informationen från klubben är det bra om ni som har e-mail lämnar uppgift om denna till Mattias.

Styrelsen

Månadsmöte torsdag 27 mars 2008
Inlagt 27 mars 2008

Månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb den 27 mars 2008 klockan 19.00

Kvällens program går i tävlingarnas tecken. Förutom årets första diapositivtävling, vars resultat egentligen skulle ha meddelats på februarimötet, får vi reda på hur det gick i den första svartvita tävlingen för året liksom hur det gick i digitalklassen.

Inlämning till andra svartvita tävlingen skall göras på mötet och resultatet av den tävlingen redovisas på majmötet. Vi kommer nu att ligga i fas vad gäller det nya schemat för inlämning av tävlingsbilder, vilket innebär att det nu är två månader mellan inlämning och redovisning. Allt för att juryn skall få mera tid för sin uppgift.

Sammanfattning av inlämningstillfällen

Månad Svartvitt Diapositiv Digitalt
Januari
X
Februari
X*
X
X
Mars
X
April
X
X
Maj
X
Augusti
X
X
September
X
Oktober
X
November
X**

*) Avsermarstävlingen där inlämning fortsättningsvis sker på årsmötet
**) Avser februaritävlingen nästa år

Allan kommer att visa ett program med diabilder.

Urban bjuder på fika.

INFO
Fotomässan på Elmia går av stapeln den 4-5 april.

 

Kända naturfotografer föreläser
Pressinformation från Värnamo kommun 13/2 2008 och inlagt här samma dag
Välkomna till Kulturhuset Cupolen, Värnamo, för att höra föreläsningar och se bildspel av två av Sveriges absolut främsta naturfotografer, Brutus Östling och Anders Geidemark.
Brutus har dessutom utställning i Blickfånget 23/2–29/3.

Onsdag 27 februari 2008 kl. 19.00 visar Anders Geidemark bildspel och kåserar om Island.
Kulturhuset Cupolen, Värnamo.
Fri entré.

Välkommen till föreläsning och bildvisning ”Örnarnas rike” av och med fotograf Brutus Östling
Måndag 10 mars 2008 kl. 19.00. Fri entré.
Kulturhuset Cupolen, Värnamo


Möten hösten 2007
Inlagt 17 augusti 2007
 • 30/8 Medlemmarna visar bilder från sommaren. Ta gärna med 10–20 bilder vardera
  Inlämning: Påsikt och s/v
  Christer bjuder på fika

 • 27/  9 Bilder från Ölandsresan. Inlämning: Färgdia
 • 25/10 Digitalfoto. Inlämning: Påsikt o S/V
 • 29/11 Leif Palm visar Bildspel:
 • 9/11 Storfototräffen anordnas i år av Fotoklubben Saab Jönköping fredagen den 9/11 kl. 1900 i Huskvarna fotoklubbs lokaler. Temat i år är "mönster" och endast digitala filer får deltaga.
  4 bilder skall vara inskickade senast 1/10

Inför 26 april 2007
Inlagt 22 april 2007
Välkommen till fotoklubbens möte torsdag 26 april 2007 kl. 19.00 i klubblokaln, Stationsgatan 3.

Aprilmötet bjuder på följande program
• Besök av Värnamo fotoklubb med dia-cup. Varje medlem tar med två diabilder till denna cup.
• Resultatet av årets andra diabildstävling meddelas. Juryn kommer från Värnamo Fotoklubb.
• Auktion på en del gamla fotoprylar. Gåvor till auktionen mottages tacksamt.
• Kjell bjuder på fika.
• Inlämning till den nya tävlingen påsiktsbilder i färg
• Inlämning av bilder till andra tävlingsomgången i svart-vitt.

 

Inför 29 mars 2007
Inlagt 26 mars 2007

Välkommen till möte med fotoklubben i klubblokalen, Stationsgatan 3, torsdag 29 mars kl. 19.00.

På mötet presenteras resultatet av den första omgången i svartvita klassen liksom hur det gick i den nya tävlingen med påsiktsbilder i färg.

Diabildsvisning
Det ska även blir en diabildsvisning där medlemmarna tar med 10–15 bilder var. Var inte blyg utan sätt ihop ett litet ”bildspel” i all enkelhet. Deltagande fotografer får vara med i utlottningen av en fin fotobok.

Inlämning av bilder
Inlämning av bilder till andra tävlingsomgången i färgdiapositiv ska också ske. Avgiften är oförändrad 40 kronor per deltagare.

Nya regler för att märka bilder

OBS! Nya regler för märkning av tävlingsbilderna: Varje medlem tilldelas ett medlemsnummer och skall skrias på bilden. Exempel: Har man medlemsnummer 007 och lämnar två bilder skriver man 007A på den ena och 007B på den andra. Någon följesedel behöver således inte lämnas.

Vårutflykt
Årets vårutflykt går till norra Öland den 1–3 juni.
Preliminärt program:
Fredag kväll – Neptuni Åkrar
Lördag morgon – Trollskogen
Lördag eftermiddag/kväll – Byrum och eventuellt Horn
Söndag morgon – Långe Erik
Inkvartering sker i stugor på Neptuni Camping i Byxelkrok. Kostnad för två nätter cirka 240–320 kronor/person.
OBS! Anmälan och betalning skall ske på marsmötet

Fotomässa
Glöm inte Fotomässan på Elmia den 30-31 mars.

Allt material på dessa sidor är skyddade enligt upphovsrättslagen