Ceremonin Fenix 2009 www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för skolor Startsidan för Fenix

Eleverna blöta på ceremonin
– rektorerna simmade i sjön
Inlagt torsdag 3 september 2009

Eleverna blev blöta under den regniga ceremonin i dag fast allra blötast blev rektorerna som fick bada i Hjortsjön.

Ceremonin är en mild form av gamla tiders inspark. Här handlar det om samarbeta och allt det gamla med förnedrande uppdrag är borta.
– Det är för tredje året som vi har en Fenixceremoni för de nya ettorna, säger Ann-Margreth Johansson, som är arbetar vid Fenix Kunskapscentrum.

En flagga för gruppen
Aktiviteten började med att eleverna tillverkade en egen flagga för sin grupp, vilken bars genom vandringen i Vaggeryds centrum äger rum.
Grupperna besökte under sin vandring åtta stationer med olika samarbetsövningar som gav poäng. Allra bäst var en av teknikgrupperna.

I plurret
Efteråt blev det samling på Fenix där elevrepresentanten Erik Thulin var en av dem som talade. Rektorerna var också i farten och de passade också på att doppa sig i Hjortsjön. Det var kallt men de hade våtdräkter så det gick bra.

Får en bärbar dator
Skolledningen hälsade alla nya ettor välkomna till skolan. Skolans värdegrund förmedlas och eleverna fick en ryggsäck, vilken om några dagar ska innehålla en bärbar dator. Dock ingen mac som på någon skola i Jönköping. På Fenix får man nöja sig med en pc vilket inte är detsamma men det blir nog bra ändå.

Per Bunnstad

Ulla Gillblom och Raymond Pettersson var lärare som tyckte att det var ett kul arrangemang.