Gustav Sandgren       www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för personer

Här finns Gustavs bloggar från augusti-september 2009
Här finns Gustavs bloggar från oktober 2009

23 år och redan pastor
Inlagt torsdag 26 november 2009

Gustav Sandgren från Skillingaryd har nyligen tillträtt tjänsten som pastor för Pingstkyrkan i Skillingaryd, vilken har 124 medlemmar i varierande åldrar.

Som 23-åring är han nästan rekordung som pastor, men han är mycket känd i bygden då han sedan augusti 2007 varit ungdomsledare i Missionsförsamlingen och Pingstkyrkan. Gustav har en ettårig utbildning och inom Pingstkyrkan kan man få jobb som pastor efter en sådan utbildning. Andra samfund har ofta ett krav på en treårig utbildning.

Från trakten av Habo
Gustav är uppvuxen i Furusjö i Habo kommun och kom till Skillingaryd för drygt två år sedan. Våra läsare här har fått känna honom lite extra då han berättat om sin vistelse i Israel – se länkarna ovan.

Efter Karl-Erik
Nu jobbar Gustav heltid inom Pingstkyrkan och han har även hand om ungdomsarbetet. Han efterträder Karl-Erik Nilsson som varit vakanspastor och som nu gått i pension. Församlingen har också en föreståndare och det är Roger Josefsson.

Jenny efter Gustav
Ny som ungdomsledare i Missionsförsamlingen är Jenny Eriksson och man fortsätter de två församlingarna emellan att samarbeta på bland annat ungdomssidan.

Per Bunnstad

Gustavs nya arbetsplatser är sedan ett par vekor tillbaka Pingstkyrkan i Skillingaryd.
Gustav ska jobba med kristna palestinier
Inlagt 17 augusti 2009

Gustav Sandgren, 23, som i vanliga fall arbetar som ungdomsledare i Skillingaryds Missionsförsamling reste i tisdags i förra veckan till Israel för en vistelse på 2,5 månader.

I Israel har Gustav till en början semester där han han reser runt lite kring Tel Aviv, Haifa med flera platser. Han har sin bror därnere som han träffar.

Tidigare i Israel
Gustav har varit i Israel tre gånger tidigare och efter semestern ska han under ett par månader vara volontär åt studieförbundet bilda, som jobbar med kristna palestinier i Jerusalem.

En annan bild
– Jag har tidigare sett den traditionella sidan av Israel men får nu också uppleva lite annat, säger Gustav.

Skriva här
Gustav kommer då och då att presentera lite från sin resa och redan i kväll kommer den första rapporten.

Per Bunnstad

Fridhäll är en av Gustavs platser i livet men just nu är det Israel som gäller.