Ienecopia 2009
  www.skillingaryd.nu
  Startsidan för frimärken/brev/vykort
  Startsidan för utställningar
  Kontakt: Per Bunnstad, Box 91, 568 22 Skillingaryd. 070-213 14 66

Visade två nya exponat
Inlagt fredag 11/9 2009

I helgen som gick tävlade webbredaktören. Det handlade om vykortsutställningen Ienecopia i Jönköping, vilken arrangerades av 90-årsjubilerande Jönköpings Filatelistförening.

– Som ansvarig för den här webben är det svårt att berätta om sig själv men på begäran kommer här några rader, säger webbredaktör Per Bunnstad.

Två nya exonat
I den regionala klassen med tolv exponat och elva olika utställare visade Per två aldrig tidigare visade exponat som också tog de två första platserna. Han fick 86 poäng och maximala belöningen stor vermeil samt ett specialpris för ”Albatross – den tyska besättningens internering i Sverige och kontakten med hemlandet”. Det blev 81 poäng och vermeil för ”En resa i Jönköpings län 1909”. Båda exponaten kan med detta nästa gång ställas ut i den nationella klassen. Varje exponat innehöll 32 sidor i formatet A3.

Kan ses i Skillingaryd
– Jag kommer att visa exponatet om Albatross i anslutning till Skillingaryds marknad lördagen den 3 oktober.
Denna dag firas Frimärkets Dag i vaktlokalen strax intill marknadsplatsen.

Fler länsbor
I den nationella klassen var det 20 exponat som visades. Här blev Hans-Gunnar Eklöf från Landsbro sjua med 81 poäng för sitt exponat Svensk Industri & Företagsreklam. Det gav valören stor vermeil. Det blev vermeil och 75 poäng till Stefan Stjern från Eksjö med ”Hälsning från Eksjö”. Gabriella Glännhag från samma stad fick 73 poäng och silver för ”Visby Världsarvsstaden – en historisk rundvandring i tid och rum”.

Fick medalj
Förbundets bronsmedalj tilldelades Hans-Ove Aldenbrink och Magnus Sjögren, vilka ledde utställningen Ienecopia 2009.

Förstasidan av totalt 32 i exponatet om Albatross.
Sidan 2 av totalt 32 om En resa i jönköpings län. 

a