Nyheter

Tisdag 26 maj 2009
Ja till Jupiter

Socialnämnden sa i dag ja till förslaget om en stor förändring av verksamheten vid Jupiter i Skillingaryd men det är slutligen kommunfullmäktige som avgör frågan. Läs mer. (18.05)

Cyklar återfunna
En familj på Hjortsjöområdet i Vaggeryd förlorade natten till måndagen två cyklar från sin villatomt. Den var en barncykel och en mountainbike. Men nu har man hittat båda cyklarna som någon tydligen hade ”lånat”. (16.42)


”...på rockresa, gamla tanterna....”
Pia bloggar. Läs mer. (16.39)

Fel om lägenheter
Migrationsverket ska stänga flera boenden för asylsökande i länet. Enligt en uppgift i dag rör det bland annat om lägenheter i Skillingaryd:
– Men vi har inga sådana lägenheter här, säger socialnämndens ordförande Jan Andersson (C). (16.23)


”...på gården och skäms...”
Sara bloggar. Läs mer. (16.07)

Nytt hos Wog
Wog har en hel del nytt på sin sida. Kika gärna in där. (08.12)

Älg i bostadsområde
En boende varnar för vilsen älg på Femkampsområdet i Skillingaryd. Den har synts mitt i villakvarteren och på de två lekparkerna. Den vandrar vilsen omkring på dagtid. (07.00)

Måndag 25 maj 2009
Kinnarps varslar 25

16.51: Nu har vi mer information om dagens varsel. Läs mer
I dag har Kinnarps lagt ett varsel på 145 anställda varav 25 kollektivanställda i Skillingaryd och 15 i Jönköping. Mer information kommer senare. (13.48)

Bil har voltat
Nyligen inträffade en biolycka strax norr om Lanna mellan Skillingaryd-Bredaryd. Bilen voltade och hamande på taket. I bilen färdades fyra ungdomar som är lätt chockade och någon har möjligen fått lindrigare skador. (19.18)

Damm – ingen brand
I eftermiddags ryckte räddningstjänsten ut till Fågelforsskolans låg- och mellanstadie i Skillingaryd. Det var aldrig någon brand utan damm vid dammsugning som hade utlöst det automatiska brandlarmet. (18.24)

Några erbjudande på ICA
Grillkorv, potatissallad, vispgrädde mm. Läs mer (16.40)

Havskräftor och ko-pussar...
Anna bloggar. Läs mer. (16.15)

Pollenkollen
Under helgen uppmättes måttliga halter ekpollen, låga halter björkpollen samt höga halter tallpollen. De kommande dygnen väntas oförändrade pollenhalter. Även låga halter gräspollen kan förekomma. (13.54)

...”sluta gnällstrumpor”
Birgit bloggar. Läs mer. (11.20)

Tjernobylbarnen är här

Nu har Tjernobylbarnen kommit för en vistelse i Svenarum med omnejd. Läs mer. (09.51)

Släng rasistreklamen!
– I går när jag kom hem låg det i brevlådan reklam något suspekt parti vid namn Folkfronten. Nazister verkar det som. Jag hoppas alla reagerar på detta rasistiska budskap och slänger det.
Det uppmanar en av våra läsare i Skillingaryd. (09.50)


Så är Görans svar
I fredags skrev vi om besparing inom kultur och fritid och nu har vi fått ett tillrättaläggande från Göran Svensson. Läs mer. (08.41)

Jonssons erbjuder

Läs mer här. (07.07)


Söndag 24 maj 2009

Jupiter förändras

Socialnämndens arbetsutskott förslår att inriktningen på Jupiter drastiskt förändras. Läs mer. (09.13)

Holmbergs i konkurs

Ett 67-årigt företag i Skillingaryd har gått i konkurs. Läs mer. (19.47)

Öppet hus på Fågelfors

Det var handpåläggning när Fågelforsskolan hade öppet hus. Läs mer. (17.16)

Mer och mer flyg

Antalet flygövningar med helikopter ökar och vi fanns på plats för att föreviga den senaste. Läs mer och se många bilder här. (17.11)

25-åringar med knark
Polisen misstänker att två män i 25-årsåldern från Vaggeryd är skyldiga till narkotikabrott. Den ene kontrollerades på Skolgatan i Skillingaryd och provtagning skedde. Han förnekar brott. Den andre stoppades på Torsbovägen i Vaggeryd. Han verkade påverkade av narkotika och hade på sig två gram av något som polisen misstänker är narkotika. (16.48)

Stöld ur bil
Någon har ur en bil på Fabriksgatan i Skillingaryd stulit en gps, en bärbar dvd och en mobiltelefon. För att komma in i bilen krossade tjuven en ruta. (16.48)

Krockade med rådjur

I natt hade ett rådjur förirrat sig in på motorvägen vid Krängsberg och det blev påkört av en bil. Ingen i bilen skadades och fordonet fick endast mindre skador. Rådjuret dog. (16.48)

Reagerar på uttalande
I fredags skrev vi om besparing inom kultur och fritid och det har fått Stefan Ottosson som är ordförande för Vaggeryds Idrottsplats att reagera. Läs mer. (09.35)

Riktigt nära fordonen

Vi har kikat lite närmare på fordonen på Smålandsrundan och presenterar 21 bilder här. (00.02)


Lördag 23 maj 2009

25 får gå från sociala
Socialnämndens arbetsutskott har beslutat att snarast minska antalet årsarbetare med 25 personer och det ska ske över hela verksamheten. Läs mer. (00.06)

”Premiär i Foppaland”

Bitte bloggar om husvagnsivet. Läs mer. (22.06)

37 bilder från rundan

I dag har Smålandsrundan gått av stapeln. Vi presenterar 37 bilder och i morgon kommer det ytterligare ett 20-tal. Kika in här. (19.03)

Entusiaster parkerade...

I dag har det parkerats mängder med gamla bilar på Slätten. Läs mer och se 13 bilder här. (14.29)

Lurad på 4.000 kronor
En man från Vaggeryd har anmält för polisen att han blivit lurad på cirka 4.000 kronor på internet. Han fick meddelandet: ”Du är den miljonte besökaren”. Han uppmanades att lämna kontouppgifter och gjorde det. (14.04)

Inbrott hos ”Svarven”
Någon har krossat en ruta till Vaggeryds Svarv på Gärahovsvägen i Vaggeryd. Tjuven tog sig in i byggnaden men det verkar som om bytet blev klent. (14.04)

Passet försvunnet
En person i Skillingaryd saknar sitt pass och har anmält det som förlorat till polisen. Om det är förlagt eller stulet är inte känt. (14.04)

Kvinna misshandlad
En kvinna i Vaggeryd har polisanmält sin man för misshandel. Hon fick kraftiga slag mot armen men behövde inte uppsöka sjukvården. paret är i 35-årsåldern. (14.04)

Bilar och bildelar...

I dag har det varit veteranmarknad. Läs mer och se 13 bilder här. (13.23)

21 vill bli vårdchef
Till tjänsten som vård- och omsorgschef har 21 sökande anmält sig. Två av dessa är internsökande. Dessa två samt ytterligare tre är genom socialnämndens arbetsutskott kallade till anställningsintervju. (08.00)

Fredag 22 maj 2009

Konfirmation på Fridhäll

I går var det konfirmation på Fridhäll. Läs mer. (22.00)

Blev champion

Mighty Queen är en riktig skönhet som nu blivit svensk champion. Läs mer. (20.09)

Två lätt skadade
20.07: Det var en så kallad mopedbil som hade kört av vägen. Två personer fick föras till sjukhus med lindriga skador
15.20: Just nu är räddningstjänsten på väg till en trafikolycka. Det är en mindre trafikolycka i höjd med Linneberg strax öster om Tofteryd.


På spaning vid vattnet

Vår naturskribent Dan Damberg berättar om nejonöga och lite annat. Läs mer. (18.48)

Utryckning just nu
Just nu är räddningstjänsten på väg till en trafikolycka. Det är en mindre trafikolycka i höjd med Linneberg strax öster om Tofteryd. (15.20)

Pollenkollen

Måttliga halter av ekpollen och låga halter av björkpollen samt enstaka gräspollen har uppmätts de senaste dagarna. I helgen väntas ekpollen i måttliga halter samt björk- och gräspollen i låga halter. (11.25)

33 ”Dammenbilder”

I går var det Fågelforsdammen runt och vi har lagt in ett reportage. Se det här. (10.36)


Måste spara sex procent

Kultur- och fritidsnämnden har drabbats av ytterligare sparkrav och för 2009–2010 måste totalt 1.437.000 kronor sparas. Det motsvarar sex procent av nettobudgeten.
–Det kommer att smärta mycket. Det är en besparing som motsvarar att bandybanan eller ishallen stängs, att ett av de stora biblioteken stängs eller halva kulturskolan, säger kultur- och fritidschefen Göran Svensson.
Så stora ingrepp på enskilda objekt är nog inte möjliga men det kommer att skäras på många håll. Kultur- och fritidsnämnden har ett extra budgetmöte i juni för att ta fram besparingsförslag utöver tidigare beslutade sådana. (10.20)

AME sköter camping
Kultur- och fritidsnämnden har avtalat med arbetsmarknadsenheten att svara för Hjortsjöns camping. Avtalet löper på två år. Nämnden anslår 50.000 kronor för att köpa en ny badbrygga för rörelsehindrade till badet. (10.20)

De leder Vaggeryds IP
Kultur- och fritidsnämnden har fastställt en styrelse för Föreningen Vaggeryds Idrottsplats. Här ingår Stefan Ottosson, Kåre Boberg, Sven-Olof Isaksson och Ann-Soife Anderberg samt Eivon Strandgård som ersättare. Kommunens representant är Thore Ohlsson med Berndt Ekfeldt som ersättare. (10.20)

Inga bokpengar
Det arbetas med en bok om beredskapsåtgärder i Jönköpings län under kalla kriget. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att inte bidra ekonomiskt. (10.20)

Bidrag till konst
Vaggeryds Konstförening får 7.700 kronor för kostnader samband med den nyligen avslutade ungdomsutställningen kring konst. Det är kultur- och fritidsnämnden som beviljat anslaget. (10.20)

Rolstorpabadet stängs
Det blir ingen kommunal service vid Rolstorpabadet i Hubbestad. Kultur och fritid drar in underhållet redan från i sommar och spara på det 45.000 kronor. (10.06)

Ingen kalender
Kultur och fritid drar in sin annonsering av evenemangskalendern i tidningen Framme. Genom det sparar man 25.000 kronor på halvårsbasis. I fortsättningen kommer kalendern endast på kommunens hemsida. Vi har stora delar av samma information plus betydligt mer i vår kalender. (10.06)

Betalade med falsk sedel
När dagskassan räknade på Statoil i Skillingaryd i går upptäcktes en falsk sedel. Någon hade betalat med en 20-kronorssedel som var hemmagjord. (09.55)

Ofredande på telefon
En Skillingarydsbo har flera gånger den 12–21 maj fått telefonsamtal som anses vara ofredande. Polisanmälan är gjord. (09.55)

Olaga hot i Hok
En person har till polisen anmält ett olaga hot. Personen ifråga har i telefon blivit hotad och skrämd. Det rör sig om en fråga mellan en hyresvärd och en hyresgäst. (09.55)

Försökte slanga bensin
Natten mellan 20-21 maj försökte någon slanga bensin ur ett fordon som tillhör vårdcentralen i Skillingaryd.Försöket misslyckades. (09.55)

Misshandel utanför kyrka

I januari var det ett bråk utanför Missionskyrkan i Vaggeryd. En 20-åring står nu åtalad för att på platsen ha misshandlat en annan man. 20-åringen har enligt Finnveden Nu erkänt misshandeln men han har en annan version av det inträffade än vad den misshandlade mannen uppgivit. Nu väntar förhandlingar vid tingsrätten. (08.42)


Torsdag 21 maj 2009

Rätta svar från cykelrunda
I dag har det varit Fågelforsdammen runt. I morgon presenterar vi många bilder. Rätt rad var XXX 121 XXX 122. Rätta svar: Kräftan, Fem, Nils Ferlin , Bukspottskörteln, 8.000, Fågel, Frisören, 2014, 41, 20 procent, Nederländerna, 21:a plats. (21.54)

350 gamla fordon...

Riksettanrallyt blev en mäktig tillställning. Vi har lagt in 80 bilder från målgången i Skillingaryd. Se dem här. (19.24)

Stöld i Hagshult
Vid Hagshults Missionshus har en stöld rapporterats. Det var ur en båt som någon stal bensin samt en brandsläckare. (17.55)

Kvinna trakasserad
En kvinna i Vaggeryd har anmält att hon åter blivit trakasserad av att någon med skyddat nummer ringer och åter ringer på telefonen och denne säger inte ett knyst. Senast var i går kväll. (17.54)

”...klappa getterna när ni passerar Blendas...”
Mattias bloggar. Läs mer. (17.52)

På utryckning
Räddningstjänsten i Skillingaryd har i dag varit på utryckning. Det var ingen brand eller olycka utan peronalen fick hjälpa till att få stopp på en vattenläcka i en lägenhet. (13.09)

40 år efter realen...

I lördags var det realskoleträff i Vaggeryd. Läs mer. (09.15+12.45)

Vaggeryd nästan i topp

Kommuner som har en hög andel kyrklighet är också bäst på integration. Den slutsatsen drar Kyrkans Tidning sedan man jämfört en nyligen gjord granskning av integrationen i landets kommuner med en tio år gammal utredning om kyrklig aktivitet. Gnosjö toppar båda undersökningarna och andra kommuner högt upp på båda listorna är Bjurholm, Eksjö, Södertälje och Vaggeryd. (07.51)


Onsdag 20 maj 2009
Avslutning på pianoskolan
I kväll var det avslutning på pianoskolan i Betel. Läs mer. (22.32)


Artister till Grönelund
Erland Claesson i Skillingaryds FK berättar att artisterna till midsommarfesten på Grönelund är klara. Dragplåster blir Monica Fosberg och Hasse Andersson med Kvinnaböske Band samt Tiitti Sjöblom. (15.00)

Kalvar på E4:an
Vid 23-tiden i går kväll kom larm om att tre kalvar befann sig på motorvägen E4 vid Skillingaryds södra infart. Ägaren kom senare till platsen och han lyckades fånga in djuren innan de skadades. (14.37)

Pålurad tidningar
En kvinna i Vaggeryd har anmält för polisen att någon prenumererat på 4–5 tidningar i hennes namn. Nu har hon fått fakturor från tidningsförlagen på cirka 1.000 kronor. Hon anmäler en ännu så länge okänd person för bedrägeri. (14.37)

Först ut i valet

I dag har förtidsröstningen till Europavalet inletts. Läs mer. (12.42)

Pollenkollen
Måttliga halter av ekpollen och låga halter av björk-, bok-, sälg- och videpollen uppmättes i början av veckan. Det ostadiga vädret sänker pollenhalterna. Ekpollen väntas i måttliga halter, björk-, sälg-, vide- och bokpollen i låga halter. (11.34)

Kom tvåa i SM

En trio från Fenix har erövrat SM-silver. Läs mer. (11.16)

40 år efter konfirmationen

I Byarum var det konfirmandträff i helgen. Läs mer. (09.53)

Två rådjursolyckor
Polisen fick kl. 03.51 och 03.56 larm om två olyckor bil-rådjur emellan. I båda fallen dog rådjuren medan personerna i fordonen klarade sig oskadda. Bilarna fick mindre skador. Den ena olyckan inträffade på riksväg 30 vid Svenarum och den andra vid Rösberga mellan Hagshult-Klevshult. (09.05)

Neova säljer mer
Neova med fabrik i bland annat Götafors i Vaggeryd säljer mer och mer pelletar. Det gäller inte minst till den svenska offentligheten. Allt fler kommuner, skolor och flerbostadshus använder pelletar som uppvärmningskälla. För Neova innebar 2008 en leveransökning med över 50 procent till denna marknad. Trenden håller i sig då ökningen för första kvartalet i år är 45 procent. (09.05)

Röstningen börjar i dag
Om knappt två timmar inleds valet till EU-parlamentet i vår kommun. Man kan rösta på i biblioteken i Fenix i Vaggeryd och Skillingehus i Skillingaryd. Information om vallokaler och öppettider för förtidsröstningsställen finns på röstkortet. (08.11)

Tisdag 19 maj 2009

Pris på UF-mässan
Sveriges Bästa Reklamfilm kommer från Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping. Det blev nämligen guld vid SM i Ung Företagsamhet som pågår i Stockholm. Arbetet av John, Eric och Jonatan från Skillingaryd rönte uppmärksamhet även om det inte blev några medaljer. (23.20)

Ett lyft för Mattssons

Mattssons Mekaniska satsar stort. Läs mer. (22.33)

Annonsera om Europavalet
Vi har fått vår första annons inför Europavalet. Om Ditt parti vill annonsera = hör av dig: 070–213 14 66

Stal datorer hos Kinnarps
Det har i natt varit ett inbrott på Kinnarps i Skillingaryd. Någon krossade två fönster och tog sig in i lokalerna.
Larmet gick 00.55 och två minuter senare hade vaktbolaget folk på plats men då hade redan tjuvarna försvunnit.
– De fick med sig tre bärbara datorer, en skärm och en mobiltelefon, berättar Thomas Wilsson vid företaget. (11.15)

Stal halsband
En elev på Hjortsjöskolan har förlorat ett halsband. det fanns i en förvaringslåda under en gymnastiklektion men försvann ändå. Det gjorde också en mobiltelefon som tillhörde en annan elev. (11.15)

Ny båtstöld i Fängen
För några dagar sedan berättade vi att en båt värd 13.000 kronor hade stulits ur Fängen utanför Vaggeryd. Nu har ännu en båt stulits där., Det handlar om en roddbåt i plast. Ankare och allt annat till båten har också stulits. (11.15)

Inbrott i sommarstuga
Det har skett ett inbrott i en sommarstuga vid Käringsajön i närheten av Vaggeryd. Någon har brutit upp ett fönster och tagit sig in i huset. Här har bland annat stulits fiskeredskap samt att en oljelamp välts och den hamnade i en soffa. (11.15)

Misshandlad av kvinna
En man i 40-årsåldern från Skillingaryd uppger för polisen att han den 7 februari blev misshandlad av en cirka tio år yngre kvinna, som också bor i Skillingaryd. Mannen uppger att han fått slag i ansiktet och blivit riven på ryggen. (11.15)

Svenarumsseger i SM
SM i skog har avgjorts i Svenljunga och i lagtävlingen för professionella vann Frisk Skogssservice från Bosaryd i Svenarum. Det är ett företag som drivs av Andreas Frisk, 22, som studerar på skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. (08.16)

Måndag 18 maj 2009
En skadad i trafikolyckan

17.37: En person fick lindrigare skador och fördes till sjukhus för vård. Det var strax väster om Elgebo som två bilister krockade. De är hemmahörande i Halmstad respektive i Bälinge utanför Uppsala.
16.40: Räddningstjänsten är på väg till en trafikolycka på väg 152 Skillingaryd-Åker. Omfattningen är inte känd ännu.

Kom tvåa i Veteranvetarna


I dag har det i Vaggeryd varit distriktsfinal i Veteranvetarna. Läs mer. (16.15)

Inbrott på Götaström
Natten mellan lördag-söndag gjordes ett inbrott på Götaströms Värdshus. Någon gick via en olåst dörr in i ett rum där det finns ett kassaskåp och troligen satt nyckeln i kassaskåpet. Tjuven fick med sig en större summa kontanter och rikskuponger men också lite dagsrapporter. I fortsättningen lär nog nyckeln förvaras på ett mer betryggande sätt. (15.12)

Tjuv lämnade gods

En kvinna i Skillingaryd har anmält att något tagit fyra frottéhanddukar ur en garderob i hennes bostad. Samtidigt fann hon fyra för henne obekanta tygmärken som tjuven kanske hade med sig... (15.12)

Kvinna ofredades...
En kvinna i Vaggeryd har anmält att någon vid tre tillfällen i går ringde henne och att hon misstänker att det är en tidigare sambo som ringt. Hon har anmält det inträffade för ofredande. (15.12)

Lämnade fel uppgift
En person i kommunen har av IF Metalls arbetslöshetskassa anmälts för att medvetet ha lämnat felaktiga uppgifter. På detta sätt har personen fått för mycket i ersättning. (15.12)

Nya erbjudande hos ICA
Kycklingfilé, dagsfärskt bröd, grillkorv, tvättmedel, tomater, bacon... Läs mer (14.59)

Pollenkollen
Under helgen uppmättes höga halter ekpollen, måttliga halter björkpollen och låga halter sälg- och videpollen. De närmaste dagarna väntas höga halter ekpollen, måttliga halter björkpollen och låga halter sälg- och videpollen. Regnet som väntas på onsdagen sänker halterna ekpollen till måttliga. (11.18)

Scouterna avslutade

Frälsningsarmén har haft avslutning. Läs mer. (10.18)


Säker gård lönar sig

128 lantbrukare i Jönköpings län är i dag Säker gård-certifierade och tillsammans sparar de därför 770.000 kronor om året i sänkta försäkringspremier.
– Lantbrukaren får hjälp med ökad kunskap och praktisk rådgivning direkt på hemmaplan. De brister som upptäcks rättas till och ger på så vis färre skador och en tryggare arbets- och livsmiljö både i djurstallar, ekonomibyggnader och i bostaden, säger Nils Holmström, försäljningschef Lantbruk, på Länsförsäkringar Jönköping.
Säker gård är ett samarbete mellan Länsförsäkringar, LRF och Agria Djurförsäkring. (08.57)

Vilken veteranhelg...

Den här veckan kommer det handla mycket om veteranfordon. Läs mer. (08.43)


Söndag 17 maj 2009
Fick ett träd att vårda...

När naturskyddsföreningen fyllde år lämnade man en gåva till kommunen. Läs mer. (22.03)

Tipspromenad i Skillingaryd
Vi har fått resultat från dagens tipspromenad i Skillingaryd. Läs mer. (20.37)

Tipspromenad i Vaggeryd
Vi har fått resultat från dagens tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (13.45)

Älgolycka på 846
Kring 01.30 inträffade en krock personbil emellan på väg 846 vid Vaggeryd. Föraren upptäckte älgen, väjde och voltade med bilen. Han fördes till sjukhus för vård. (11.02)

Vid Skillingaryds dämme

Vår naturskribent Dan Damberg presenterar sjätte delen om våren vid Skillingaryds dämme. Läs mer och se bilder. (09.52)

På konfaläger
i Gullbranna
Det närmar sig konfirmationer i Skillingaryd. ”Sumobrottare” Axel Thulin på bilden var en av deltagarna. Läs mer och se bilder. (09.17)
Fler fiskebilder
Vi har fått ytterligare ett par bilder på fångsten av 13-kilosgäddan. Se dem här. (00.02)

Lördag 16 maj 2009
Fyller 40+40
I kväll firar myntklubbarna Skilling och Klave ett gemensamt jubileum. Vi är på plats då och kommer med text och bilder i morgon. (15.03)

Stöld på stöld
Polisen rapporterar flera stölder runt om i kommunen. Läs mer. (14.35)

Jaktlag fyller 70

I kväll firar Mörkebo jaktlag 70 år och det har också funnits unga ”skyttar”. Läs mer. (12.30)

Plattan som försvann...

Plattan till en minnessten har försvunnit. Läs mer. (10.05)

Tog gädda på 13,2 kilo

Edward och Carl-Johan tog närmast gammelgäddan i Stengårdshult. Vår jaktsida är från och med i dag också är en fiskesida. Läs mer där. (07.38)


Fredag 15 maj 2009
Jojjas är här
Vi har fått ett nytt förtag som fast annonsör; Vi välkomnar Jojjas. Se alla annonsörer här. (23.00)

Blev årets företag
I dag fick Magnus Petersson för Hestra Inredningar ta emot priset som årets företag i Gislaveds kommun 2009. Priset delades ut under pågående näringslivsmässa Affärsracet vid motorbanan i Anderstorp. (20.37)

Gun firade 90 år

I dag har det varit firande på seniorboendet i Vaggeryd. Läs mer. (20.28)

Kosläpp i Köpet

Albin Sjöberg har fotat kosläpp. Läs mer och se bilder. (19.24)

De fick stipendier

19.02: Nu har vi lagt in text och 21 bilder. Läs mer.
16.39: Josefin Hultsbo, Mikaela Olofsson och Matilda Karlsson fick de tre stipendierna när det i dag var vernissage för en ungdomssalong. Vi kommer med text och många bilder i kväll. (16.39)


22 miljoner borrar...
Natura 2000-området Skillingaryds skjutfält har drabbats av omfattande barkborreangrepp. Under 2008 dog över 10.000 träd i området av granbarkborrarnas framfart. Här pågår nu ett samarbetsprojekt mellan Länsstyrelsen, Skogsstyrelsen, skogsbruket och militären för att försöka begränsa att granbarkborren sprider sig ut från området. För att locka till sig granbarkborrarna har bland annat stora mängder granstockar placerats ut i området. Den första svärmningen av granbarkborrar 2009, skedde i slutet på april. Då fångade man in runt 22 miljoner granbarkborrar. Nu placeras nytt fångstvirke ut inför den andra svärmningen. (16.54)

98 vill ha lägre skatt
98 personer i Vaggeryds kommun har ansökt om skattereduktion för hushållsarbete utfört under 2008. (14.12)

14 kobilder...
Vi har fått bilder från ett kosläpp och i kväll kommer bilder från ännu ett kosläpp. Läs mer. (13.05)

Tävlar i SM

På måndag bär det av till SM för unga företagare för John, Eric och Jonatan. Läs mer. (11.50)

Få ville fika...
Ekumeniska Rådet i Skillingaryd hade bjudit in arbetssökande i bygden till en träffpunkt i Missionskyrkans serveringslokal. I går var det första träffen men få kom. Läs mer. (11.37)

Bestulen på mobiltelefon
En person som spelade golf i Hook glömde sin mobiltelefon i omklädningsrummet. När han kom tillbaka hade någon stulit den. (11.06)

Pollenkollen
I går uppmättes måttliga halter björk-, ek-, sälg- och videpollen. Låga halter bokpollen registrerades också. Till helgen väntas höga halter ekpollen, måttliga halter björk-, sälg- och videpollen. Låga halter av bokpollen kan också förekomma. (11.04)

Entreprenörerna uteblev...

Det kom inga entreprenörer till Fenix när det var utvecklingsdag för entreprenörer men övriga som fanns på plats lärde sig mycket. Läs mer. (09.32)

Förträff för konfirmander
Frälsningsarmén har haft en förträff för konfirmander. Läs mer. (08.24)

Torsdag 14 maj 2009
Många nyheter på G
I morgon blir det en intensiv nyhetsdag. Vi presenterar text och bilder från entreprenörsdag utan entreprenörer, konfirmationshelg, träff för arbetslösa, en saknad skylt, en ny annonsör, gamla bilar, fyra som firas, ung konst, kor i mängder och lite till. Så håll korpgluggarna öppna. (23.06)

Fotomöte i skogen

Fotoklubben har uppdaterat sin webbplats inför nästa möte som hålls i Östermoskogen. Läs mer. (22.04)


Förskolans dag firades
I Skillingaryds Arena samlades i dag 350 föreskolebarn. Läs mer. (18.46)

Bron vid Nestors stängs
Från och med måndag stängs Södra Park-bron vid ”Nestors” i Götarp. Kommunen ska byta ut vägbron och utföra nödvändiga reparationer på dammens övriga konstruktioner. Den nya bron beräknas vara klar att tas i bruk den 10 juli. (16.32)


Industripoolen på plats

Industripoolen har nu valt att satsa lokalt. Läs mer. (13.20)

PRO på Sjöbofest

Arne Nilsson siktade bra när det var PRO-fest på Sjöbo. Läs mer. (09.24)

Inbrottsförsök i kiosk
I natt gjordes ett inbrottsförsök i kiosken vid Ringvägen i Vaggeryd. Larmet gick och tjuven skrämdes på flykten utan att ha kommit åt något stöldgods men det finns inbrottsskador på fastigheten. (09.04)

Stöld för 40.000
Just nu har Banverket ett stort arbete vid stationsområdet i Skillingaryd och det har skett en större stöld. Någon har stulit 40 stycken 3–4 meter långa hydraulslangar. De är tillsammans värda kring 40.000 kronor. (08.50)

”...raserianfall från min ”pälsbolls” sida...”
Birgit bloggar. Läs mer. (08.40)

Kort väg till jobbet
Nära hälften av svenskarna har mindre än en kvart till jobbet. Det visar en undersökning från försäkringsbolaget If. Denna visar på stora skillnader mellan länen. Boende i Jönköping har kortast väg av alla till jobbet. Här tar sig sex av tio (60 procent) till arbetsplatsen på mindre än en kvart. Stockholm har minst andel personer som tar sig till jobbet på under kvarten. Här är motsvarande siffra bara var fjärde person – 27 procent. (08.02)

Fastighetsbyrån finns här
Vi har i dag fått en ny fast annonsör till högerspalten, Fastighetsbyrån. Kika gärna in på dess sida. (07.34)

Fick saltsyra i ögonen

En 25-årig man fick vid 23-tiden i går kväll saltsyra i båda ögonen på sin arbetsplats i Gnosjö. Han vårdas på sjukhus men skadornas omfattning är ännu inte kända. (06.37)


Onsdag 13 maj 2009
PRO avslutade
I dag hade PRO Skillingaryd våravslutning. Läs mer. (23.00)

Ingen brand på Kinnarps
20.43: Dessbättre var det ingen brand
19.58: Räddningstjänsten är på väg till Kinnarps på Götaström för ett automatiskt brandlarm.


Svårt att sälja Hapimag
Semesterbyn Hapimag i Svenarum kommer att vara stängd i sommar. Hela stugbyn är till salu för sju miljoner euro. SR Jönköping berättar att det ännu inte finns någon köpare. (17.01)

Glass efter förskolelopp

I dag har det varit baklängeslopp... Läs mer. (13.03)

Pollenkollen
Under tisdagen uppmättes måttliga halter av björk- och ekpollen. De närmaste dygnen väntas måttliga halter björk- och ekpollen och låga halter bok-, sälg- och videpollen. (13.02)

Besökte kraftvärmeverk
PRO Vaggeryd har varit på utflykt. Läs mer. (13.01)

Får 175.000 kronor
Vaggeryds kommun är exempel på kommuner och friskolor som får bidrag till kultur i årskurs 7–9. Kulturrådet fördelar drygt 59 miljoner kronor till 286 skolhuvudmän inom ramen för bidraget Skapande skola. Vaggeryds kommun får 175.000 kronor. I omlandet märks, Värnamo 180.000 och Nässjö 100.000 kronor. (11.23)

Chefsbyte på Hemköp

Den 1 maj började Stefan Möller, 48, från Eksjö som ny chef för Hemköp i Skillingaryd. Förre chefen Gert Persson har tagit över en butk i Tranås. (07.11)

Tisdag 12 maj 2009
Polis och polishund...

I dag har det varit fritidshemmens dag i Skillingaryd och poliser ryckte ut... Läs mer. (21.48)

Festfin...
Läs mer här

Inbrott på Fenix
Någon har gjort inbrott på Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd och stulit tre dataenheter. Tjuven tog sig in på skolan genom ett takfönster och vidare genom en luftkanal till en lokal. Det har säkrats vissa spår efter tjuven, som tog sig ut ur byggnaden genom en nödutgång. (11.40)

Lampor, lampor, lampor...
Läs mer här

Inbrott på Torsbo
Någon har brutit sig in i ett källarförråd på Torsbovägen i Vaggeryd. Det är okänt vad som stulits. (11.40)

Sola försiktigt
Det sker en oroväckande ökning av malignt hudmelanom bland svenskar över 55 år. Mest ökar de melanom som är svårast att bota. Det visar nya data från nationella melanomregistret.
– Under 1990-talet ökade inte maligna melanom i Sverige. Under 2000-talet har det dessvärre skett en nästan 3-procentig årlig ökning av melanom hos personer över 55 år, säger Christer Lindholm, docent och överläkare på onkologiska kliniken, Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.
För att på sikt stoppa ökningen krävs ändrade solvanor bland yngre människor. (11.14)


Karneval i Värnamo
Årets stora folkfest i Värnamo är karnevalen och den går av stapeln på fredag och lördag. (10.25)

Pollenkollen
Under måndagen uppmättes måttliga halter av björk- och -bokpollen samt låga halter av sälj-, vide, och ekpollen. Prognos: Fortsatt måttliga eller låga halter. Tallpollen förekommer i riklig mängd men orsakar sannolikt inga allergiska problem. (10.24)

MoDo+LRF = SANT
Anders Källström blir i höst ny vd och koncernchef för LRF. Han kommer närmast från vd-jobbet på Allehanda Media i Örnsköldsvik. Han är dessutom ordförande i MoDo Hockey. (08.25)

Lockade till skratt...

Cirkus Skratt var i Skillingaryd i går kväll. Clownen lockade till skratt även ute bland publiken. Läs mer. (06.55)

Måndag 11 maj 2009
Blöt torghandel...

Det kom 25 mm regn men trots det packade Tove inte ihop utan sålde på premiärdagen med torghandel. Läs mer. (21.31)

Inbrott i Klevshult
Under dagen har något brutit sig in i en villa i Klevshult. Man krossade en ruta och inne i huset stals guldföremål, smycken och kontanter till ett ännu okänt värde. (19.31)

Behåll uppdragen!
I Jönköpings län säger blott 18 procent av politikerna att det är bra att minska den politiska organisationen. Av de enskilda kommunerna finns ett klart uttalat motstånd mot en minskning i Finnveden. Vaggeryd hamnar på plats 251 av 290 med endast 12 procent ”bra”, 264 Gislaved med 10, 272 Värnamo med 8 och 273 Gnosjö med 8. Mest positiva till en bantning är man i Sorsele med 64 procent. (07.08)

Kroatien en succé
för BussLinus – boka nu
Läs mer här

Företagsjour startas
Den 27 maj 2009 öppnar Regionförbundet Jönköpings län i samarbete med Almi Företagspartner och Företagarna en företagsjour i Jönköpings län. Många av länets små och medelstora företag har drabbats hårt av den vikande konjunkturen och syftet med företagsjouren är att ge inledande kostnadsfri rådgivning och vara en samtalspartner till företag som i krisens spår står inför bland annat likviditetsproblem och konkurshot. Regionförbundet har nu anställt Göran Qvarnström som rådgivare. Göran har en lång erfarenhet från företagande i länet och har kännedom om bank- och finanssystemet. (06.37)

Söndag 10 maj 2009
Betel Gospel gladde

Betel Gospel från Vaggeryd sjöng i går kväll i Klevshult. Läs mer. (22.23)

Han var geniet...
I torsdags berättade vi om ”Geniet från Vaggeryd” i TV-programmet Antikdeckarna. För den som inte såg programmet kan vi berätta att det handlade om Yngve Ekström. Man kan se TV-inslaget här. Det startar efter ungefär 07:25. STÖRRE BILD (17.40)

EVE-kapellet i Hagshult
Vi har fått lite bilder från en musikgudstjänst. Läs mer. (17.15)

Hasse vann tipset
Det har varit tipspromenad på Grönelund. Läs mer. (17.07)

Annie i partistyrelsen

– Jag är jätteglad. Det känns roligt att få förtroende att sitta i partistyrelsen nu när det vankas val. Centerpartiet står också inför en utmaning att fortsätta förnya och bredda partiet i framtiden vilket kommer vara ett spännande uppdrag.
Det säger riksdagsledamoten Annie Johansson (C) till Skillingayd Nu sedan hon i går valdes in i partistyrelsen.
(12.47)

Vann 101.000
I gårdagens V75-omgång på Rättvik blev det hög utdelning på sju rätt. En andelskupong inlämnad hos Ica Nära Bredaryd gav hela 101.287 kronor. (10.14)

Lördag 9 maj 2009
Mer från dämmet...

Dan Damberg presenterar på natursidan del fem från Skillingaryds Dämme. Läs mer. (15.36)

Med pastorn till Skåne

Inger Claesson hade kameran med sig när det var resa till Skåne. Se hennes bilder här. (08.28)

Sponsorsidan uppdaterad
Kika gärna in och se vilka som sponsrar. Läs mer. (07.55)

Telefonen tillbaka
Nu har alla sin telefonförbindelse tillbaka. (07.21)

Fredag 8 maj 2009
Mycket regn
I eftermiddag har det regnat mycket. I Skillingaryd har det kommit 24 mm och i Vaggeryd 16. Det har också åskat en del. (19.24)

Många utan telefon
22.50: Det verkar som om inte Telia lyckats åtgärda något av felen.
Just nu är 730 av Telias kunder inom kommunen utan telefonförbindelse. Telia felsöker. (15.02)


Ett konstnärspar
I sommar visar Jönköpings läns museum en utställning om konstnärsparet Bauer. Här får vi se Esther Ellqvists relativt okända målningar bredvid John Bauers välkända. Utställningen öppnar lördag 16 maj och pågår till och med 13 september. (13.53)

Fick bilen repad
En boende på Södergatan i Vaggeryd har drabbats av att dennes bil repats runt om. Det här skedde 5–7 maj. Bilen stod parkerad utanför bostaden. Vem som stått för skadegörelsen är ännu inte känt. (11.33)

Inbrott i simhallen
Någon har natten till i går tagit sig in in Skillingaryds sporthall via ett olåst fönster. I simhallen slogs en ruta sönder till kontoret. Det fanns inga pengar i kassaapparaten. om det stulits något annat är just nu oklart. (11.33)

Tog bort märket
En person som stoppades vid trafikplatsen Krängsberg på motorvägen har gjort sig skyldig till att ha kört en bil med körförbud och dessutom för att ha avlägsnat en påsatt lapp om körförbud. (11.33)

Tillslag hos företag
Ekobrottsenhetens miljögrupp vid Polismyndigheten i Jönköpings län genomförde under förra veckan en husrannsakan mot ett företag i Anderstorp. Tillslaget genomfördes tillsammans med personal och tekniker från länsstyrelsen och Gislaveds kommun.
– Orsaken till husrannsakan är en anmälan där företaget misstänks för brisfällig hantering av processavloppsvatten, säger Helena Ljungqvist, förundersökningsledare vid Ekobrottsenheten. (10.52)


Första spadtaget
På måndag den 11 maj tas första spadtaget för det efterlängtade vägprojektet väg 31 förbi Tenhult. Medverkar gör Ingemar Skogö, generaldirektör Vägverket, Rolf Johansson, vägdirektör Vägverket Region Sydöst, Lars Engqvist, landshövding Jönköpings län, Ann-Mari Nilsson, kommunalråd, Jönköpings kommun och Bo Zander, kommunalråd, Nässjö. (10.26)

Arbetssökande kan mötas
Ekumeniska Rådet i Skillingaryd har beslutat att bjuda in arbetssökande till en träffpunkt i Missionskyrkans serveringslokal.
– Vi har bestämt oss för tre torsdagar, 14 och 28 maj samt 4 juni, berättar Roland Oscarsson för Ekumeniska Rådet.
Här kan man få koppla av med gott fika, träffa andra, kanske få nya tips och idéer och få prata om sina funderingar.
– Om det här möter ett behov utvidgar vi gärna, inte minst till hösten, påpekar Roland. (08.10)


Torsdag 7 maj 2009
Östbos dagordning
Östbo Historiska presenterar sin dagordning för nästa möte. Se den här. (19.21)

Ogräs bekämpas
Med början 11 maj bekämpar Banverket ogräs på vissa järnvägssträckor och bangårdar i södra Sverige. Det sker för resenärernas och personalens säkerhet. Medlet som används är enligt Banverket miljögodkänt och biologiskt nedbrytbart. Den 21 maj bekämpas ogräs på linjen Värnamo-Hok och dagen därpå Hok-Nässjö. Den 30 juli är turen kommer till sträckan Jönköping-Vaggeryd. (14.30)

Våren vid Dämme

Dan Damberg presenterar sin fjärde vårkrönika från Skillingaryds Dämme. Läs mer. (12.33)

Viltolyckorna fördubblades
Viltolyckorna fördubblades i länet under årets tre första månader jämfört med samma period förra året – 679 olyckor mot 341. Detta i kombination med ”kalvavstötningen” gör att bilisterna ska vara extra försiktiga under maj månad i år. Älgskadefondsföreningen inleder därför sin nationella ”Viltvecka” den 11 maj för att informera allmänheten om viltolyckor.
Antalet viltolyckor i år: älgar 111 (56 januari-mars 2008), hjort 1 (1), rådjur 446 (260) och vildsvin 21 (17). (12.33)


Gator beläggs
Tekniska kontoret har lagt ett förslag på underhåll av beläggningen på ett antal gator under 2009. Se förslaget här. (11.19)

Skriver om Boarpsvägen
En boende på Malmgatan i Vaggeryd har skrivit till kommunen med anledning av att Boarpsvägen blivit en form av genomfar för trafiken från västra strand vid Hjortsjön. Han vill att fler väljer Bondstorpsvägen i stället. Hans förslag är att delen mellan Malmgatan-Bondstorpsvägen stängs för trafik, alternativs enkelriktas i västlig riktning. Tekniska utskottet behandlar frågan i nästa vecka. (11.19)

Fortsatt skadegörelse
Barn och personal på Bullerbyn har åter drabbats av skadegörelse på sin gård. I dag på morgonen hade någon burit ned alla utetrappor till sandlådan.
– Varför, frågar sig ledsna barn och pedagogoer. (11.19)


Geniet från Vaggeryd
I kväll kl. 20.00 är det Antikdeckarna i TV4 Plus och där avslöjas vem som var ”Geniet från Vaggeryd”. Vi vet det eftersom vi tagit en bild till detta program men håller alla på sträckbänken. (07.44)

Onsdag 6 maj 2009
Har 186.000 släktingar
Kartläggningen av ättlingarna till Långarydssläktens stammoder Ingrid Nilsdotters syskon fortsätter. Hittills har 37.000 efterkommande till tre av hennes syskon hittats. Världens största kartlagda släkt har därmed 186.000 kända medlemmar varav 750 i Vaggeryds kommun. Läs mer på släktens egen hemsida. (21.14)

Kurt presenterar...
Vår ICA-handlare Kurt Svensson är visserligen inte med i TV-reklamen men han är ändå i farten med motsvarande erbjudande... Läs mer. (15.56)

Mamma polisanmäld
Den senaste tiden har två grabbar i tolvårsåldern i Vaggeryd varit ordentligt i luven på varann. Föräldrar och skolpersonal har försökt att lösa den uppkomna situationen. Nu har mamman polisanmälts för att hon sagt till barnet från den andra familjen något om att han bråkar igen kommer hon att göra honom illa. (12.35)

Släppte ut hästar
En familj drabbades i går morse av att någon okänd hade släppt ut tre hästar och två ponnyer från en hage. Det fanns elstängsel runt hagen. Hästarna höll sig dock i närheten och kunde hämtas in till hagen igen. Det här inträffade i Södra Duveled. (12.33)

Pollenkollen
I går uppmättes måttliga halter av björk-, sälg- och videpollen. Även enstaka ek-och almpollen förekom. Prognos: De närmaste dygnen väntas måttliga halter av björk-, sälg- och videpollen. samt låga halter av alm- och ekpollen. (12.29)

Fick höften ur led
Finnveden Nu berättar att en man i 90-årsåldern, som bor på ett äldreboende i kommunen, fått höften vriden ur led. Det var hans dotter som hade noterat att han inte var som han brukar vara. Det var när han lyftes till en bår som olyckan hände. Händelsen är nu anmäld enligt Lex Maria. (12.28)

Stopp på motorvägen
Polisen rapporterar att det var totalstopp på motorvägen i södergående fil i natt:
– Det en lastbil som hade väjt för ett rådjur och då blev det något fel på fordonet så att det blockerade båda fälten i norrgående fil, berättar Nils-Erik Eriksson, som är medieinformatör vid polisen i Jönköping.
Det här inträffade från cirka 01.30 strax söder om Klevshult. (12.24)


Våren vid Dämme

Dan Damberg presenterar sin tredje vårkrönika från Skillingaryds Dämme. Läs mer. (08.12)

Tisdag 5 maj 2009
Dans i dagarna två

Det har varit mycket dans i Skillingaryd och Vaggeryd i går och i dag. Läs mer. (19.09)

Om arbetslösheten
Regionförbundets styrelse har mötts i Skillingaryd och det handlade mycket om problemen på arbetsmarknaden. Läs mer. (17.01)

Saknar 35,6 miljoner
I går hade kommunen ett budgetmöte på Tallnäs för att klargöra de ekonomiska förutsättningarna för nästa år. Det visar sig att det saknas 35,6 miljoner kronor i nästa års budget. I kväll träffas den borgerliga gruppen för att diskutera förutsättningarna. Det kan handla om allt från stora neddragningar till höjd skatt. (16.59)

Apoteken säljs

Såväl apoteket Linnéan i Skillingaryd som Hinden i Vaggeryd (bilden) kommer att säljas. Det står klart sedan Apoteksbolaget i dag avslöjade framtiden för landets apotek. Detta med anledning av privatiseringen. (14.57)

Intresserad av fåglar?
På söndag är det Fågelskådningens Dag. Vaggeryds Ornitologiska Förening och personal från kommunens reningsverk har en aktivitet då.
– Vi kommer då att t visa och berätta om fågellivet i och omkring våtmarken intill E4:an vid Skillingaryds södra trafikplats. Lokalen benämns i dagligt tal Skillingaryds Dämme, berättar Hans Boberg i den ornitologiska föreningen. (12.25)


Datorer stulna
Banverket har drabbats av inbrott i en lokal man hyr i Skillingaryd. Någon har krossat ett fönster i en dörr och tagit sig in och ut i lokalen. Denne har stulit två datorer, en telefon och ett modem. (12.08)

Anmäler sambon
En kvinna och hennes sambo i 40-årsåldern i Vaggeryd kommer inte överens. Kvinnan har nu begärt att mannen ska få besöksförbud. Hon har även uppgett att mannen knuffat henne så att hon fått blåmärken på ryggen. (12.08)

Tove satsar på torghandel
Tove Gustafsson som sedan 2006 driver Chilli Frukt & Present i Pålskog blir nu torghandlare.
– Varje fredag de fyra närmaste månaderna kommer jag att finnas på torget i Skillingaryd för att sälja frukt och annat, säger Tove.
Hon har sin bas i Pålskog men genom att även ha torghandel tror hon att hon når fler. (11.50)

Pollenkollen
Höga pollenhalter av björk uppmättes i går. Sälg- och videpollen finns i måttliga halter och bokpollen i låga. Barrträden har också börjat blomma.
Prognos: Regnet rensar luften från pollen, pollenhalterna av björk väntas bli måttliga till höga, pollen från sälg, vide och bok bedöms ge låga halter. Fjärrtransporterade ekpollen har förekommit och nu stundar ekblomningen lokalt. (11.32)


Bara en konkurs i april
I Vaggeryds kommun verkar läget hos företagen ha stabiliserats något. I april noteras endast en konkurs mot fem under de tre första månaderna. (10.24)

Bra papperslöner

De anställda vid Waggeryd Cell i Vaggeryd har bland de bästa lönerna bland pappersarbetare i hela landet. Det visar en undersökning som presenteras av Dagens Arbete. För dagtid toppar Korsnäs med 25.342 i månadslön. Waggeryd Cell är sexa av 58 i undersökningen med 23.875. Trea från slutet återfinns Munksjös Jönköpings Pappersbruk med 20.023. På 2-skift är Waggeryd Cell i topp bland 40 företag med 25.225 kronor. (07.00)

Skolträff på Tallnäs

25 som för ett antal år sedan gick i skolan har haft klassträff. Läs mer och se bilder. (00.01)

Illvilligt rykte om Linus
Det har de senaste dagarna gått ett rykte om fulla chaufförer vid BussLinus senaste resa till Polen.
– Verkligen tråkigt när Linus skötte sig mycket bra, säger Leila Andersson från Åker som var en av resenärerna på resan.
Ryktet som gått har bestått i att den inhyrde chauffören hade druckit så mycket att han inte kunde köra och det stämmer faktiskt. Nästa rykte handlade om att Linus Persson själv hade druckit och inte kunde köra. Det är helt fel. Linus körde bussen och han fick frivillig avlösning av Connye Grönlund, passagerare på bussen som har busskort.
– Linus skällde ut den chaufför som varit berusad, säger Leila
Denne chaufför lär Linus inte anlita i fortsättningen. (00.01)

Pollenkollen
Under helgen uppmättes höga halter björkpollen, måttliga halter sälg och videpollen samt låga halter av alm och enstaka fjärrtransporterade ekpollen. Prognos: Regnet som väntas de närmaste dagarna sänker björkpollenhalterna till måttliga och vid uppehåll kan höga halter förekomma. Låga halter alm-, ek- och sälg-/videpollen väntas också. (00.01)


Måndag 4 maj 2009
25-åring misshandlad
En Vaggerydsbo i 25-årsåldern råkade illa ut natten till i söndags. Han var på ett uteställe i Jönköping när han blev attackerad av en jämngammal Jönköpingsbo. Den senare utdelade ett flertal knytnävsslag mot Vaggerydsbons huvud och han använde även ett tillhygge så att blodvite uppstod. Ordningsvakterna höll fast Jönköpingsbon till dess att polismän kom till platsen. Jönköpingsbon anhölls och han riskerar åtal för grov misshandel. (15.26)

Donation för Bissefällarns...


Den något segslitna frågan om ett en lokal permanent utställning av flera hundra av Gunnar ”Bissefällarn” Svenssons snidesarbeten är nu på väg att bli löst, bland annat genom en donation av Herbert Storck. Läs mer och se många bilder. (17.54)

Rekordtorr april

1991 började man vid reningsverket i Skillingaryd mäta nederbörden och april i år visar sig vara den nederbördsfattigaste under alla år. Läs mer. (18.28)

Agerar i skjutfältsfrågan
Hembygdsrådet i Vaggeryds kommun agerar nu i frågan om problemen med byggnation med mera i skjutfältets närområden.
– Vi uppmanar kommunstyrelsen att skyndsamt ta sig an skjutfältsfrågan, påpekar rådets ordförande Kjell Boberg i en skrivelse till kommunstyrelsen. (18.21)


Ledsna på Bullerbyn
Personal och barn på Bullerbyn i Skillingaryd är ledsna i dag:
– Ja, vi vill ge mycket ris till dem som under helgen förstörde vår utegård med sönderslagna lampor och pilkojor. På grund av er kunde vi inte gå ut under hela måndagen. Vi blev ledsna, säger personalen och barnen. (15.46)


Togs med amfetamin
Vid en rutinkontroll nära Hok i går stoppade polisen en bil. En passagerare i fordonet verkade narkotikapåverkad och man hittade även amfetamin. Mannen är född 1973 och är bosatt i Malmö. (11.00)

Viltolycka på morgonen
Vid sjutiden i dag inträffade en viltolycka på väg 846 nära Klevshult. En person från Vaggeryd körde med sin bil på ett rådjur som dog. Vaggerydsbon klarade sig oskadd medan fordonet fick mindre skador. (11.00)

Kul på cirkus

25-årsjubilerande Cirkus Olympia var i går i Vaggeryd. Läs mer och se bilder. (07.18)


Söndag 3 maj 2009
Omkom i olycka
Vid 21-tiden omkom en person vid en trafikolycka i Uppvidinge lite nordost om Växjö. (22.26)

Svårtippat på Grönelund
Det har varit tipspromenad i dag. Läs mer. (19.02)

Olycka var ingen olycka
21.02: Det var aldrig någon olycka. Den som hade passerat och sett en lastbil som stod i skogen hade i och för sig rätt. Men det var inget olycksfordon utan ett fordon som står i skogen som reklampelare
17.56: För en stund sedan inträffade en singelolycka på E4:an mellan Klevshult–Hörle rastplats i norrgående fil. Det är en lastbil som gått av vägen. Skadeläget är inte känt ännu.


Dan bland hassel och oxöra

Vår naturskribent kommer med andra avsnittet från Södra Duveled. Läs mer. (15.25)

Öppet hus på Gullbäcken

På Gullbäcken var det öppet hus på marknadsdagen. Här visades bland annat fina teckningar från elever i kulturskolan. Se dem här. (12.17)

Bygger pastorsexpeditionen
Det blir Fransson & Nordh Byggnads AB i Stockaryd med Villa Nordic som ska bygga den nya pastorsexpeditionen i Skillingaryd. Den byggs på den så kallade Comstedtska tomten alldeles intill Församlingshemmet. (10.01)

Inget inbrott...
Strax efter ett i natt larmades polisen till Martini i Vaggeryd. En person hade slagit larm om att tjuvar höll på att lasta ut tjuvgods från restaurangen. Nu visade det sig inte vara något inbrott. Det handlade i stället om att en orkester som hade spelat på Martini lastade in sina instrument med mera i en bil med släpkärra. (09.41)

”Förra veckan var en riktigt svart vecka”
Per bloggar. Läs mer. (08.47)

Lördag 2 maj 2009
Det gick hett till på marknaden

Vi har lagt in text samt 37 bilder från marknaden. Läs mer. (19.04)

Skogsbrand i Ekornahult
Räddningstjänsten i Skillingaryd fick vid middagstid i dag köra en tankbil till Ekornahult som ligger nästan så långt norrut man kan komma i Vaggeryds kommun. Här bistod man släckningen av en skogsbrand.
– Det var cirka två hektar skog som brann, berättar Kjell-Åke Romfors vid räddningstjänsten i Jönköping.
Det var brandmän från Jönköping och Norrahammar som bekämpade elden som hade fått fäste på ett kalhygge och släckningen gick bra. (19.02)


Lite vinter nu...
Vad sägs om lite vinter i värmen? Dan Damberg berättar i dag om vinterns biologiska mångfald. Läs mer. (18.04)

Mot giftermål...

Roselie Asp och Martin Andersson från Skillingaryd har bröllop på G. Detta är att smakprov av många bilder från marknaden som vi publicerar i kväll. (13.17)

Säkerhet i hemmet
Räddningstänsten presenterar på marknaden i dag en ny form av säkerhetsarbete. Det handlar helt enkelt om ”Brandsäkert hem”. Ansvariga för utbildningen är i Skillingaryd Urban Österholm (bilden) och Niklas Trofast samt i Vaggeryd Anders Sandahl och Fleming Andersen. (08.22)

Ny rektor i Skillingaryd
Den 20 april tillträdde en ny rektor på område Fågelfors i Skillingaryd. Det är Elisabeth Olofsson-Ljungberg från Jönköping som fått tjänsten. (07.26)

Fredag 1 maj 2009
Misstänks för mord
En man i 60-årsåldern utanför Tingsryd hittades i dag mördad. I eftermiddags greps hustrun och hon misstänks för mordet. (18.40)

Fälth fick arbetarpris

Bengt Fälth hyllades när det var demonstration i Skillingaryd. Läs mer och se 16 bilder. (15.34). Vi har nu kompletterat med Åke Ljunggrens hela tal. (17.52)

50:e gången som musikanter

När våren hälsades i Vaggeryd i dag stod två musikanter i centrum eftersom det var 50:e gången i musikkåren för båda. Läs mer. (13.08)

Oro för klimatet

Det handlade bland annat om klimathotet vid vårtalet i Skillingaryd. Läs mer. (12.47)

Marknadsklart...

I morgon är det marknad och inom SIS har man gjort allt klart. Läs mer. (11.54)

”...månaders intensiv värk...”
Birgit bloggar. Läs mer. (08.52)

Naturen vid Duveled

Vår naturskribent Dan Damberg har varit vid Södra Duveled. Läs mer och se bilder. (00.02)

Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


Klicka på bilden!

Träffpunkt för arbetssökande
Ekumeniska Rådet i Skillingaryd bjuder in arbetssökande i bygden till en träffpunkt i Missionskyrkans serveringslokal (ligger mitt emot Fågelforsskolan) Torsdagar 14 och 28 maj samt 4 juni kl 09.30–11.30
Läs mer här
Välkommen till två spännande och roliga föreläsningar!
Örjan Klaesson med Arkeologi och Liljestenar
Leif Josefsson med Historia om våra gamla svenska pengar
Lördagen den 30 maj, kl 11.00–13.00
I entréavgiften, 100 kr, ingår fika. OBS! Anmälan till 0370 769 10 Nadira eller nadira.kilim@nbv.se
AlbatrosskortVi jobbar just nu med en utställning kring Albatross och de besättningsmän från båten som var internerade i Skillingaryd 1917–1918. Om du har bilder = kontakta oss per 070-213 14 66 eller e-post


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Tisdag 26 maj 2009
Firas i dag – läs mer
       
  
(06.12, 15.59)


Vera Bloms begravning
Läs mer. (16.02)

Fotbollens poängliga
Efter gårdagens herrmatch för SIS är poängligan i fotboll uppdaterad. Läs mer. (06.12)

Måndag 25 maj 2009
Firas i dag – läs mer
   
   Nike
(07.07, 07.23, 09.45, 10.16, 15.07, 21.18)SIS spelade 1–1
21.25: Nu har vi en matchrapport. Läs mer.
20.45: SIS spelade 1–1 mot Västboås. En rapport kommer lite senare.
19.48: SIS har spelmässigt dominerat första halvlek borta mot Västboås. Hemmalaget hade 1–0 när SIS kvitterade i halvlekens sista skälvande sekunder.


Lagan bäst på Götaström
I dag har golfseniorerna i Götaström mött Lagan. Läs mer. (18.03)

SSMK i Midnattssolsrallyt
När Midnattssolsrallyt startar i Jönköping den 16 juli finns SSMK med. Peter Andersson och Bitte Blansch kör en BMW av årsmodell 1975 medan Connye och Roger Grönlund kör Stig Svenssons MG av årsmodell 1972. Fredagen den 17 juli ansvarar för övrigt medlemmar från SSMK för dagens första sträcka. Då finns 15–20 medlemmar på plats för att hjälpa till. Rallyt har målgång i Karlskoga den 19 juli. (12.25)

Söndag 24 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(00.02, 08.14, 16.57, 18.19)


SIS spelar i morgon
SIS ställer ett starkt herrlag på benen i morgon kväll. Läs mer. (22.14)

WIK dam vann klart
Det blev 4–1 för WIK dam i kväll. Läs mer. (19.19)

Ungdomar tävlade

SFK hade flera ungdomar med i en tävling i friidrott i går. Läs mer. (19.04)

WIK-seger med 5–3
17.58: Nu har vi en rapport från matchen. Se den här
17.22: Waggeryds herrar vann i dag borta mot Syrianska med 5–3. Vi hoppas få en rapport lite senare.


Tävling på Götaström
Under lördagen var det tävling på Götaström. Läs mer. (00.02)

Pelle gick på 71 i dag
16.51: Pelle gick i dag på fina 71 (+1) och fick totalt 289 (+1) efter rundorna 72, 69, 77, 71. Han hamnar kring plats 47.
00.02: I dag spelas den fjärde av fyra rundor av stortävlingen på Europatouren i golf på Wentworth Club i England. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 10.20. Han ligger på delad plats 54.

Lördag 23 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(00.02, 11.32, 22.24)


Hook föll med 0–9
Efter en bra inledning tappade Hook allt. Läs mer. (18.25)

Pillo hemma igen...

I går kom Michael ”Pillo” Svensson tillbaka till Skillingaryd men bara för en kort visit. Han säger att om ett par veckor kommer besked om han avbryter sin karriär som fotbollsspelare eller inte. Läs mer. (08.58)

Pelle gick på 77
18.30: Pelle gick i dag på 77 (+5) och har efter tre dagar 218 (+2). Han har tappat till plats 54
17.08: Efter 13 hål ligger Pelle fortfarande på +4
16.20: Efter en bra inledning har Pelle tappat. Efter halva rundan har han +4
14.52: Pelle har inlett dagens spel med två raka par.
08.03: I dag spelas den tredje av fyra rundor av stortävlingen på Europatouren i golf på Wentworth Club i England. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 14.20. Han ligger på delad plats 14.


Fredag 22 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(07.07)


Pontus leder Energicupen
Efter den fina insatsen i Nässjö leder Pontus Mejving, SSMK, Energicupen i rally. Se tabellen här som pdf. (22.29)

Pelle nöjd med sitt spel
– Jag spelade ganska stabilt och är nöjd med att ha klarat cutten, säger Pelle Edberg till Skillingaryd Nu.
Det är extra kul när det är en sådan hör stor tävling, påpekar han. Samtidigt säger han att banan är halvsvår och det kommer inte att bli så många slag mellan dem i toppen.
– Vädret har också varit bra för att vara England, stor skillnad mot förra veckan då jag hade otur och fick spela i nästan storm, avslutar Pelle som just nu delar plats tolv. (18.44)


Kanonspel av Pelle Edberg
17.07: Pelle gjorde en bridie på det sista hålet och landade på 69 (-3). Totalt har han 141 (-3) och delar plats tio. Han är är därmed finalklar.

16.29: Med två hål kvar ligger Pelle på -2 på plats 16
14.20: Efter åtta hål har Pelle fina -1
07.12: I dag är det dags för andra dagen av fyra i stortävlingen på Europatouren i golf på Wentworth Club i England. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 11.50.

Vera Träffs begravning
Läs mer. (16.05)

HV spelar i Finnveden
HV71 har spikat träningsmatcherna och det blir spel i både Gislaved och Värnamo eller enligt följande: 11/8 TPS Åbo–HV71 (Åbo), 14/8 HV71–Kärpät (Gislaved), HV71–Frölunda (Värnamo) 18/8 Malmö Redhawks–HV71 (Malmö), 20/8 HV71–Tappara (Nässjö), 28–30/8 Nordic Trophy play–off (Mariehamn), 13/9 HV71–Linköping (Kinnarps Arena) 17/9 Frölunda–HV71 (Frölundaborg). (14.18)

Torsdag 21 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(07.40, 12.37)

David blev rallytvåa
I dag avgjordes Nässjörundan och David Lindström blev tvåa bland A-förarna och även tvåa totalt. Läs mer. (20.56)

Bra av Rymans
Christer Ryman, Skillingaryds FK, vann i dag Vimmerbyloppet över elva km med tiden 38:09. Det var hård konkurrens men Christer lyckades hålla undan och var fem sekunder före tvåan Jonas Pettersson, Akele. Även Christers barn Lotta och Olle lyckades bra.
I F14 2 km vann Jenny Biesert, Ljungby med 7.15. Lotta Ryman blev tvåa med 7.33.
I P10 1 km kom Olle Ryman femma med 3.41. Segraren hade 3.25. (20.01)

Pelle gick på par i dag
21.58: Pelle gick på 72 som är par. han delar plats 43
20.30: På det 14:e och senaste hålet gjorde Pelle en birdie och ligger nu på par
19.32: Pelle fortsätter att spela stabilt. Efter tio hål ligger han fortfarande på +1
18.21: Efter sex hål ligger Pelle på +1
17.09: Pelle har inlett dagens spel med två raka par
I dag är det dags för en stortävling i Europatouren i golf på Wentworth Club i England. Pelle Edberg, Hook, går ut bland de sista. Han får slå första slaget kl. 16.10. I morgon startar han kl. 11.50. (09.16)


Onsdag 20 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(07.02, 10.50, 21.37)


Ivanssons första seger

Tredje etappen av sexdagars avgjordes i går och för Andreas Ivansson blev det första etappsegern. Läs mer. (20.28)

SIS dam vann igen
Nu har vi en matchrapport. Läs mer. (21.11)
20.48: SIS vann med 4–2. Det sista målet gjordes av Angela Juul. En matchrapport kommer senare
20.15: SIS leder nu med 3–2 efter mål av Hilma Olsson och Angela Juul. En halvtimme återstår
19.32: SIS dam spelar hemma mot Gislaveds IS B. SIS tog ledningen genom Angela Juul efter bara ett par minuter. Men sedan har GIS vänt till ledning med 2–1. Det har spelats ungefär en halvtimme av matchen.


Elva SSMK-ekipage i morgon
I morgon avgörs Nässjörundan i rally och SSMK har många ekipage med. Läs mer. (19.27)

Eva Johanssons begravning
Läs mer. (17.10)

Götaström vann över Hook
Götaström vann med klara 30 slag när det var klubbmatch för seniorer mot Hook. Läs mer. (15.01)

Mattias Tedenby förlänger med HV71
HV71 har i dag tecknat nytt kontrakt med publikfavoriten Mattias Tedenby. Läs mer. (12.13)

Tisdag 19 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
 Ulrica
 
(08.02, 09.57, 10.14, 12.11, 14.11)Enkel seger för Lejonen
Lejonen från Gislaved vann i elitserien i speedway. Det blev hela 61–35 mot Smederna. Nicki Pedersen tog maximala 15 poäng följd av Chris Holder 13, Piotr Swiderski 8, David Ruud och Dennis Andersson 7, Sebastian Ulamek 6 och Ricky Kling 5. (21.16)

Ny till GSK
Den 23-årige ishockey backen Conny Berggren från Tranås har skrivit på för Gislaveds SK. (19.02)

SIS dam spelar 29 maj
Den uppskjutna dammatchen SIS–Gnosjö Spirit har fått ett speldatum: fredag 29 maj. (17.44)

Astrid Sandbergs begravning
Läs mer på familjesidan. (17.33)

Sveriges All Star Team
Jämfört med fjolårssäsongens All Star Team i ishockey röstades det nu fram fyra nya spelare till Sveriges All Star Team 2008/2009. Kenny Jönsson och Mattias Weinhandl är All Star Teamspelare för andra säsongen i rad. Flest röster av alla fick målvakten Jonas Gustavsson och backen Kenny Jönsson, med 67 röster.
Säsongens All Star Team 2008/2009 blev:
Målvakt: Jonas Gustavsson, Färjestads BK, 67 röster
Vänsterback: Kenny Jönsson, Rögle BK, 67 röster
Högerback: Marcus Ragnarsson, Djurgårdens IF, 22 röster
Vänsterforward: Linus Omark, Luleå HF, 63 röster
Center: Rickard Wallin, Färjestads BK, 22 röster
Högerforward: Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva, 42 röster (11.27)


Mer från Göteborgsvarvet
Vi har kompletterat sidan om Göteborgsvarvet. Läs mer. (08.57)

Måndag 18 maj 2009
Firas i dag – läs mer
     
(08.53, 09.45. 11.16)

Mattias på plats 293
Mattias Örnberg -75, tidigare Skillingaryd, numera Göteborg, sprang Göteborgsvarvet på 1.23.13 och kom på 293 plats. Det var alltså en mycket stark insats. (22.41)

Bra hoppresultat
Vi berättade på morgonen VSRK missade att gå till final i årets ponnyallsvenska i hoppning på Strömsholm. Individuellt var dock fina framgångar. För VSRK noterades två segrar för Mirella Thelander med Viper, en andraplats och en tredjeplats för Ina Bäckdal med Bad Boy, en andraplats för Jonna Bäckdal med Atomic Flight och en andraplats för Matilda Johansson med Chiquita.
Även tävlande från Bratteborg lyckades bra; Sandra Karlstedt med Ozzy Osboourne var tvåa och Ebba Johansson med Stonewall trea.
Till det kan läggas att division I-laget från VSRK i går blev femma och totalt tvåa. Här finns ingen final att tävla om. (21.51)


Rebecka Engman till final
I Skogslotten utanför Norrköping var Rebecka Engman från VSRK placerad i både LB och LA i lördags och har därmed kvalat till final i Sveland cup som avgörs på Åby i Norrköping nästa helg. (21.43)

Magnus tog en poäng
Magnus Jonasson har tävlat i European Superkart Series. Läs mer. (20.31)

SIS vann med 3–1
21.14. Nu har vi ett matchreferat. Läs mer.
20.52: SIS vann med 3–1. En matchrapport kommer lite senare
20.37: Med cirka tio minuter kvar leder SIS med 3–1. Det senaste målet gjordes av Renato Cosic
20.15: Efter en dryg kvart av andra halvlek leder SIS med 2–0 efter mål av Jonathan Sandberg och Oscar Persson
19.45: Strax före paus står det 0–0. SIS dominerade stort första halvtimmen men sedan har Forsheda lyft upp spelet.
14.48: I kväll tar sig SIS herrar an Forsheda. Läs mer.


Mattias Pettersson till GSK
Mattias Pettersson återvänder moderklubben Gislaveds SK. Därmed förstärks laget av en riktigt bra center. Den 22-årige, 187 cm långe och 87 kg tunge spelaren har tillbringat fyra säsonger inom HV71:s juniororganisation och där spelat två fulla säsonger i dess J20 superelitlag. (09.14)

VSRK missade finalen
Nu är det klart vilka lag som går till final i årets ponnyallsvenska i hoppning på Strömsholm. VSRK kom tyvärr bara sjua i den tredje och sista deltävlingen och halkade därmed ned från andra- till tredjeplats. Det blev Mjölby och Vetlandaorten som tog finalplatserna. VSRK blev trea. I helgens tävling var VSRK sjua med 92 fel. (06.29)

Söndag 17 maj 2009
Firas i dag – läs mer

 
(00.02, 14.00)WIK herr föll med 1–8
Det blev storförlust för WIK. Läs mer. (20.23)

IFK och J-Södra vann
Både J-Södra och IFK Värnamo vann i kväll med 1–0 i sina bortamatcher mot Syrianska respektive Sleipner. Ricardo Santos gjorde J-Södras mål medan nyförvärvet Dennis Martinsson äntligen blev målskytt för IFK. (19.57)

WIK dam kryssade
Det blev 1–1 för WIK dam hemma mot Bodafors. Läs mer. (19.22)

Många sexor på travet
Det blev många vinnare på Vaggerydstravet i dag och totalt sett en mycket sot omsättning, nästan sju miljoner.
Avd Vinnare Odds Strukna
V65–1 6 SAMOLLI Stefan Söderkvist 1,77 7
V65–2 3 BRAVO NALAN Oscar Nilsson odds 10,70 struken -
V65–3 12 PINEPOWER ROSE Torbjörn Jansson 1,90 2
V65–4 14 HELLS KITCHEN SISU Olle Goop 8,11 9
V65–5 3 HOBGOBLIN FACE Thomas Uhrberg 4,18 6
V65–6 1 CARMEN LAUNCHER Peter Untersteiner 1,53 2
6 rätt: 1.888 kr (1.178 st)
5 rätt: 74 kr (29.750 st)
Omsättning: 6.849.675 kr (19.15)

Dahlros segrade
Det har varit tävling på Götaström. Läs mer. (16.23)

Sjöland gick på 75
16.17: Patrik gick i dag på 5 (+3) och fick totalt 288 (par). Han hamnar kring plats 47.
09.33: När den tredje rundan av Irish Open avslutades avancerade Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved till plats 35. I blåsten gick han på fina 73 (+1) och har totalt -3. Den fjärde rundan inleder han kl. 10.50. Pelle Edberg, Hook, gick inte vidare till finalrundorna.

Sprang Göteborgsvarvet

I går var det Göteborgsvarvet och snabbast från kommunen var Anna Löfström och Micael Lindqvist. Läs mer. (06.13)

Lördag 16 maj 2009
Firas i dag – läs mer

  Förlovade
(07.15, 09.00, 12.05, 14.21, 15.40)

Rallyseger för SSMK
I en av klasserna i DM i South Swedish Rally blev det seger för ett ekipage från SSMK. Läs mer. (23.30)

Magnusson blev rallysexa
15.19: SM-deltävlingen i rally är nu avslutad. P-G Andersson och Jonas Andersson från Årjäng vann närmast före Mats Jonsson och Johnny Johansson från Forshaga. Andreas Magnusson och Henrik Hulterskog från SSMK hamnade på en fin sjätteplats. De hade troligen något problem med bilen mot slutet eftersom de tappade mycket mot konkurrenterna då. De blev alltså sexa totalt och trea i sin klass. Cindy Brüggemann och Sara Gustavsson hamnade preliminärt på plats 29.
11.50: Efter sex specialsträckor av elva i South Swedish Rally SM i Ljungby ligger Andreas Magnusson och Henrik Hulterskog från SSMK på en fin femteplats. Cindy Brüggemann, Tjust och Sara Gustavsson från SSMK ligger på plats 37.

Vinden stoppade golf
Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, inledde tredje rundan av Irish Opens med tre raka par. Men sedan var det sluttävlat både för honom och övriga. Det blåste nämligen uppemot 30 sekundmeter i byarna och dagens runda avbröts. Pelle Edberg från Hook gick inte vidare till helgens finalrundor. (15.13)

KSK-rapport
Vi har fått en rapport från gårdagens match för Klevshult. Läs mer. (12.00)

Fredag 15 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.15, 08.08, 11.10, 13.57)

Andreas fyra i SM
Efter två etapper av South Swedish Rally SM i Ljungby ligger Andreas Magnusson och Henrik Hulterskog från SSMK på en fin fjärdeplats. Tävlingen fortsätter i morgon. (21.50)

KSK och Hook föll stort
20.58: KSK föll med 2–5 och Hook med 1-5
20.30: KSK ligger nu under med 1–5
19.28: Efter 25 minuter ligger Klevshult under med 0–2 mot Burseryd. Hook ligger under med 0–3 mot Bosna Hercegovina


Begravningar
Vi har lagt in begravningsreferat för Helen Andersson och Bertil Claésson. Läs mer. (16.35)

Storspel av Sjöland – Pelle i blåsvärder
21.13: Patrik Sjöland storspelade på de nio sista hålen med fyra birdies och fick 67 (-5) och totalt 140 (-4). Det räckte precis till en finalplats. Oskar Henningson blev utslagen på 143 (71+72) och Pelle Edberg på 147 (74+73). Pelle hade otur att gå ut tidigt då det blåste väldigt mycket. Senare under dagen var det fint väder.
16.28: Trots ett bättre spel mot slutet av dagen blir det inga finalrundor för Pelle. Han fick i dag 73 (+1) och totalt 147 (+5). det krävs nog 142 för att gå vidare.
14.00: Med fem hål kvar har Pelle spelat upp sig och har i dag +2 med totalt +4. Han måste nog ned på totalt par för att nå finalspelet
13.05: Pelle har tappat till +4 efter nio hål och nu är han chans till finalspel bara mirkoskopisk

11.51: Efter sex hål ligger Pelle på +3
11.02: Pelle har efter fyra hål i dag +2 och totalt +4. Det ser alltså mörkt ut just nu
08.27: I dag går andra rundan av Irish Open i Irland. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.40. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved slår första bollen kl. 14.50 och Oskar Henningsson, Gränna kl. 15.20


Nytt hos GSK
Gislaveds SK kan presentera en ny ishockeyspelare: Viktor Högberg, back från Sunne. Dessutom är det klart att stjärnan Tobbe Gustafsson stannar i GSK. (16.20)

Brons i GGVV-cupen
I går var det den årliga Fotbollscupen inom dagligverksamhet och särskolan inom GGVV-kommunerna. Vaggeryd hamnade på tredjeplats. Laget missade finalen på sämre målskillnad än Värnamo. Det blev Värnamo som vann finalen med 4–2 mot Solbacken från Burseryd, som varit i final alla åren. Nu har Solbacken, Gislaveds kommun, Gnosjö kommun, Vaggeryds kommun och Värnamo kommun vunnit varsin gång.
– Våra spelare fick inte till det. Vi spelade på konstgräs i inomhushallen Zink Arena i Gislaved och var inte vana vid underlaget. Alla våra spelare fick spela och det är det viktigaste, säger Carl-Gustaf Karlsson som tillsammans med John Ygemar är tränare.
Resultat för Vaggeryd: Vaggeryd-Gnosjö 4–2, Värnamo-Vaggeryd 2–2, Vaggeryd-Gislaved 5–1, Solbacken-Vaggeryd 4–0. Målskyttar för Vaggeryd var Emil 4, Oskar 3, Daniel 2 samt ett var av Haris och Pernilla. (12.14)

Torsdag 14 maj 2009
Firas i dag – läs mer
   
(06.25, 19.38)

Stålslaget på Götaström
Tommy, Uno och Johan vann. Läs mer. (21.56)

Lennart Gudmundssons begravning
Läs mer på familjesidan. (19.27)

Inför fyrdomarsystem
Svenska Hockeyligan ska formellt den 27 maj ta beslut om att införa fyrdomarsystem i Elitserien. Detta ska införas succesivt under en treårsperiod med start från i höst. (16.45)

Pelle gick på +2
20.04: Pelle gick på 74 (+2) och ligger på plats 123
18.11: På hål tolv gjorde Pelle en dubbelbogey och har +1
16.34: Efter sex hål ligger Pelle på par. Oskar gick i dag på 71 (-1) och Patrik på 73 (+1)
15.16: Pelle har tyvärr inlett dagens spel med en bogey
07.02: I dag inleds Irish Open på Europatouren i golf. Av länsborna går Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, ut kl. 09.50. Oskar Henningsson, gränna, inleder kl. 10.20. Pelle Edberg, Hook, går ut sent, kl. 14.40. Vi följer speciellt Pelles spel lite då och då.


Onsdag 13 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 Kör-
 kort
 x 3
         
(08.04, 11.18, 14.17, 16.46, 17.11, 19.43)

Första WIK-segern
Det var inte bara SIS damer som vann mot Anderstorp. Den bedriften stod också WIK:s herrar för. Abedin Peci – bilen – var målfarlig. Läs mer. (21.37)

Första SIS-segern
SIS damer tog sin första seger. Läs mer. (21.07)

WIK vann med 4–1
20.47: WIK tog sin första seger genom 4–1. Abedin Peci gjorde tre mål och John Hermansson ett. Ett referat kommer senare
19.48: Strax före paus har WIK:s herrar 1–1 hemma mot Anderstorp. WIK tog ledningen i nionde minuten genom Abedin Peci men sex minuter senare kvitterade AIF


Werner Ahlgrens begravning
Läs mer på familjesidan. (19.27)

Lena Johanssons begravning
Läs mer på familjesidan. (19.27)

Hjalmarsson till Rögle
Simon Hjalmarsson, 20 från Borås HC har skrivit på för elitserielaget Rögle. Hockeyliraren som började i Gislaveds SK är en av Sveriges mest lovande spelare. (18.04)

Holger Nilssons begravning
Läs mer på familjesidan. (17.20)

Äntligen, äntligen klar...
– Mikael "Bolton" Person är den siste av stommen från fjolåret att skriva på nytt kontrakt för SIK. Heltidsjobb och nybliven tvåbarnspappa i kombination med satsning i SIK, ekvationen har inte varit lätt att få ihop men nu är den löst, säger Andreas Runnö i Skillingaryds IK. (13.19)
Mikael "Bolton" Person

Nya vinnare i sexdagars
I går kväll var det sexdagars i orientering. Läs mer. (13.11)

Tisdag 12 maj 2009
Firas i dag – läs mer
(06.55, 08.56, 10.16, 11.25, 12.12, 16.51, 16.58,17.54, 18.19)

4–0 för WIK:s damlag
WIK tog en klar seger med 4–0 (4–0) borta mot Forsheda. Läs mer. (21.23)

Lejonen föll med 46–50
Lejonen från Gislaved gjorde en bra match borta mot Rospiggarna men föll ändå i elitserien i speedway. Rospiggarna var lite, lite bättre och vann med 50–46. Henrik Gustavsson var suverän med 14 poäng i hemmalaget Nicki Pedersen var bäst i Lejonen med elva poäng följd av Piotr Swiderski tio, Sebastian Ulamek åtta, Emil Kramer åtta, David Ruud sex, Ricky Kling två och Robert Pettersson en poäng. (21.09)

Tävlar
i sprint-DM

På lördag genomförs årets första Smålandsmästerskap i orientering i form av Kalmar OK:s sprint-DM. Skillingaryds FK har med två tävlande; I H70 springer Torild Bornetun och i H45 hans måg Jonas Bornetun. (08.41)
Torild Bornetun tävlar i H70

Måndag 11 maj 2009
Firas i dag – läs mer
   
(06.26, 09.17, 12.29, 17.36)

SIS hade fått IFK Värnamo
Stockaryd–Rörvik som efter förlängning slog ut SIS ur Smålandscupen får i nästa omgång ta emot IFK Värnamo. Det hade varit något att bita i för SIS. (22.55)

SIS vann med 2–1
21.13: Nu har vi en matchrapport. Läs mer.
20.46: SIS vann med 2–1. En rapport kommer lite senare
20.32: Med en kvart kvar av matchen står det fortfarande 2–1 till SIS
19.54: Efter första halvlek leder SIS med 2–1
19.26: SIS spelar i division 5 borta mot Värnamo-Södra. SIS tog ledningen men V-Södra kvitterade efter drygt 20 minuter.


116 sköt i Vaggeryd
I helgen arrangerades Vaggerydsjakten i bågskytte med 116 tävlande. Hemmaklubben BS Vaggeryd hade en deltagare, Oskar Nilsson i HC16 som blev tvåa av just två deltagare. Västbo hade flera skyttar och klassegrar noterades för Rebecka Karlsson och Jan Johansson. (07.17)

Magnus leder cup
Efter tre av elva deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen är det SSMK i toppen. Magnus Olsson, SSMK, har 90 poäng närmast före Jimmie Borgström, Olofström 70. Andreas Magnusson, SSMK är nia med 50 poäng. Av övriga från SSMK märks 25) Dan Skärin 31, 36) David Linström 23 och 42) Pontus Mejving 19. (06.57)

Söndag 10 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.55, 09.14, 10.08, 12.16, 12.21, 13.00, 13.53, 19.47)
SIS mot V-Södra
I morgon har SIS herrar ett tufft motstånd. Läs mer. (22.50)

Ryssland vann VM
Nyss avslutades rsaren i finalen i ishockey-VM. Ryssland vann med 2–1 mot Kanada. (22.48)

Magnus inleder säsongen
SSMK:s kartförare Magnus Jonasson är på väg mot premiären. Läs mer. (21.55)

Silver och brons till Rymans
I går avgjordes Wärnamo Kvartsmarathon. Det blev silver och brons till familjen Ryman från SFK. Läs mer. (19.45)

Tog VM-brons
Tre spelare från närområdet blev i dag bronsmedaljörer i VM i ishockey: Mattis Weinhandl, Stefan Liv och Martin Törnberg. Sverige vann bronsmatchen mot USA med 4–2. (18.15)

Patrik bättre i dag
Efter sin dåliga runda i går spelade Patrik Sjöland från Isaberg, Gislaved, bättre i dag. I italienska Turin gick han på Europatouren runt på 70 (-1) trots att han tappade två slag på de fem sista hålen. Totalt fick han 283 (-1) och avancerade från plats 56 till 47. Pelle Edberg från Hook deltog inte. (17.13)

Segerbilden...

Vi presenterar Andreas Magnusson och Henrik Hulterskog som i går vann Skilling 500.
Resultaten finns här STÖRRE BILD
Foto: Sara Gustavsson Skilingaryd Nu. (14.03)


Matchrapport för KSK
Nu har vi fått en rapport från matchen KSK-Dannäs. Läs mer. (12.27)

Lördag 9 maj 2009
Firas i dag – läs mer
   
(07.17, 11.40)

Andreas vann Skilling 500
Andreas Magnusson från hemmaklubben SSMK vann Skilling 500. Läs mer. (20.55)

Glädje efter SM-guld
Hos Jerry och Helena Eriksson med barn i Skillingaryd är det stor glädje just nu. Jerrys systerson Charlie Sjöstrand var något av matchhjälte när Alingsås för några sekunder sedan vann SM-guld i handboll. Det blev 29–26 i SM-finalen mot Guif. Charlies sambo Jenny vann tidigare i dag SM-guld för damer. Vilken familjeglädje! Läs mer här. (20.37)

Bertil Anderssons begravning
Läs mer. (20.19)

Astrid Sandberg har avlidit
Läs mer. (19.39)

Sjöland tappade allt
Patrik Sjöland från Isaberg, Gislaved har tappat på Europatouren i Turin i Italien. Han låg efter två dagar men har den tredje dagen rasat till plats 46. Efter 16 hål låg han på +4 och totalt på -1. Den tredje rundan är avbruten och spelas färdig i morgon. (18.34)

KSK föll stort
Klevshult föll med 1–5 mot Dannäs. Vi hoppas få en rapport lite senare. (18.31)

Sexdagars i bilder

Vi var med vid starten av sexdagars i torsdags och det var inte glass det handlade om. Se tio bilder här. (07.17)

Fredag 8 maj 2009
Firas i dag – läs mer
(00.02, 00.17, 08.43, 17.10, 18.11, 18.32)


Tre Kronor föll
Sverige var aldrig riktigt nära Kanada utan det blev förlust i ishockeyns VM-semifinal med 1–3. Därmed möts Ryssland–Kanada i finalen. Sverige får i bronsmatchen ta sig an USA. (22.28)

Följer kusinens SM-final

I morgon kväll spelas SM-finalen i handboll för herrar och familjen Eriksson i Skillingaryd följer den lite speciellt. Läs mer. (22.10)

WIK föll med 0–2
21.31: Nu har vi fått en matchrapport. Läs mer.
WIK:s herrar föll i kväll med 0–2 borta mot serieledande Bankeryd. Det blev inte bättre precis under matchen när WIK fick två man utvisade. Vi hoppas på en mer utförlig matchrapport lite senare. (20.50)


Tedenbys mål var snyggast
Värnamograbben Mattias Tedenby, numera i HV 71, har gjort säsongens mål i svensk ishockey – alltså precis som föregående säsong. Hans soloräd fick 37 procent av rösterna i den tävling Hockeyligan arrangerat. Mattias mål fick 37 procent av rösterna. Årets bästa räddning svarade Stefan Liv, HV 71, för. Han fick 59 procent av rösterna. Se webb-TV här. (19.17)

Hook föll med 0–3
Läs mer. (13.52)

HV-spelare till Troja
HV71 lånar ut målvakten Christoffer Bengtsberg, 19 år, till allsvenska Troja-Ljungby.
– Christoffer får nödvändig speltid för att vidareutveckla sitt spel”, säger sportchef Fredrik Stillman i HV71. (12.48)

Borghild Johanssons begravning
Läs mer. (11.12)

Strålande spel av Patrik
12.22: Patrik Sjöland har spelat helt strålande. Han gick runt på 65 (-6) och har totalt efter två dagar 137 (-5). Han är med det finalklar. Just nu delar han sjätteplatsen.
08.16: Europatouren i golf i Turin i Italien pågår just nu. Den ende länsbon som spelar är Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved. Han har inlett dagens spel med birdie och par.

Torsdag 7 maj 2009
Firas i dag – läs mer
(07.42, 08.39, 12.17, 12.48, 18.22, 21.10)


Runnö till Fenix
Andreas Runnö,42, huvudtränare och sportchef i Skillingaryds IK har fått förfrågan att driva innebandyinriktningen åt Fenix och tackat ja. Andreas är utbildad grundskollärare med idrottsbehörighet och har arbetat 16 år som lärare i Jönköpings kommun och slutför under kommande läsår den nya speciallärarutbildningen i Växjö som ger gymnasiebehörighet.
Andreas har varit verksam inom innebandyn i 24 år med två SM-silver och två SM-brons som största meriter som spelare i moderklubben Jönköpings IK. På tränarsidan finns erfarenheter som tränare i Superligan och gamla Elitserien på herr- och damnivå. (23.44)


Premiär för sexdagars
I kväll har det varit premiär för sexdagars i orientering. Läs mer. (23.08)

Sjöland på plus 1
Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, spelar ibland riktigt bra i Italien. I dagens tävling på Europatouren gick det så där. Han gick runt på 72 (+1) och delar plats 57 efter första dagens spel. Pelle Edberg, Hook, detlar inte. (22.46)

Sverige i semifinal
I morgon kväll spelar Sverige semifinal i ishockey-VM. Detta efter seger i kvartsfinalen. Det blev 3–1 mot Tjeckien. (22.43)

J-Södra avgjorde i slutet
J-Södra vann i Superettan i fotboll i kväll. Det blev 2–0 i den TV-sända hemmamatchen mot Trollhättan. Målen gjordes av Tommy Thelin i 76:e minuten och av Patrik Redo i den 79:e, (21.07)

Dammatch uppskjuten
Morgondagens dammatch SIS–Gnosjö B är uppskjuten på grund av att Gnosjö inte får ihop lag. Nytt speldatum är ännu inte fastställt. (20.56)

Söderberg kvar i ASK
Anderstorps SK handboll kan nu presentera att klubben har kommit överens med den store försvars- och linjespelaren Patrik
Söderberg om fortsatt spel i klubben. (20.39)


Gösta Dahlström har avlidit
Läs mer. (08.43)

Spela ishockey i sommar
– Vi har platser kvar till årets ishockeyskola.
Det berättar SIS-ledaren Andreas Orre om den sommarishockeyskola som pågår 2–7 augusti på Movalla och där Sport for Life som vanligt är huvudarrangör och SIS medarrangör.
– Det gäller att passa på nu om man vill vara med på denna ishockeyskola, säger Andreas.
Vi har en inbjudan till årets sommarishockeyskola. Se den här som pdf. (08.02)


Sexdagars i Smördalen
I kväll inleder Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK årets sexdagars i orientering. Det blir tävling i trakterna av Smördalen i södra Skillingaryd. (07.42)

Pelle spelar inte
I dag har vi ingen rapportring från Europatouren i golf i Turin i Italien. Orsaken är att Pelle Edberg är hemma på Hook och finslipar formen inför nästa veckas tävling på Irland. (07.42)

Fotbollens poängliga
Efter gårdagens dammatch för WIK är poängligan i fotboll uppdaterad. Läs mer. (07.42)

Onsdag 6 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 

Körkort
   
(08.12, 11.57, 13.18, 16.09, 17.12, 20.23)

Sven-Olof vann på Götaström

”Gamla Grabbar” har i dag tävlat på Götaström. Läs mer. (21.58)

Bra spel – ändå förlust
WIK svarade för en fin insats men föll ändå med 0–3 (0–1) mot Bor. Läs mer. (21.32)

Klubbmästare i pingis korade
Vaggeryds Bordtennisklubb har de senaste veckorna arrangerat klubbmästerskap i hela 14 klasser. Totalt startade 207 spelare och flest deltagare hade familjedubbel med 25 par. Läs mer. (16.23)

Holger Nilsson har avlidit
Läs mer. (14.47)

Bitte i säkerhetsgrupp
Britt-Louise ”Bitte” Blansch från Åker har utsetts att ingå i en säkerhetsgrupp i rallysporten. Läs mer. (13.10)

Lena Nöjd avgick
Efter tolv år som kassör avgick Lena Nöjd vid årsmötet i går kväll med Skillingaryds Gymnastikförening. Lena A Widesdotter som varit ordförande tar nu över kassörssysslan. Ny ordförande blir Chrissie Dahlqvist. I styrelsen ingår även sekreterare Carina Nilsson samt Anette ”Nettan” Carlsson och Johanna Malmklint. (13.10)

Nytt till GSK
Gislaveds SK har gjort klart med målvakten Henrik Strömberg som senast spelat i Värnamo GIK. Dessutom kommer backen Jonathan Magnusson hem efter fyra säsonger i Troja-Ljungbys juniororganisation. (10.14)

Tennisturnering startar
I nästa vecka startar en tennisturnering på Movalla i Skillingaryd. Det blir en grupp med tio i singelspel och en grupp för dubbel med sex par. Arrangör är Skillingaryds Tennisklubb med Jerry Karlsson som tävlingsledare. (09.48)

Energicupens tabell
Vi har nu lagt in ställningen i Energicupen i rally där en förare från SSMK är tvåa. Läs mer. (09.27)

Fotbollens poängliga
Efter gårdagens två matcher är poängligan i fotboll uppdaterad. Läs mer. (08.12)

Tisdag 5 maj 2009
Firas i dag – läs mer
 
(00.01, 10.29, 11.14, 21.08)

Klar seger för Lejonen
Lejonen vann i elitserien i speedway med 53–43 hemma mot Indianerna. Poängbäst var David Watt med 16 (6 heat) närmast följd av Leigh Adams 13, Chris Holder 10 och David Ruud 10. (21.57)

Matchrapport för WIK
Läs mer. (21.52)

Matchrapport för SIS
Läs mer. (21.07)

WIK föll med 1–3, SIS vann
20.50: SIS vann med 1–0 mot Guddarp
20.45: WIK föll med 1–3 mot Bredaryd
20.27: I mitten av andra halvlek leder SIS med 1–0 medan WIK ligger under med 1–2
20.02: SIS har 0–0 i halvtid borta mot Guddarp. WIK har 1–1 hemma mot Bredaryd efter mål av Sebastian Andersson.


KSK föll på utvisning
Klevshult förlorade i går. Läs mer. (19.50)

Måndag 4 maj 2009
Firas i dag – läs mer

 
(05.32, 09.55, 11.41, 15.29, 20.00, 20.04, 22.29)Ännu en bild från VSRK

Vi visade i söndags en bild från hopptävlingarna i Vaggeryd och kommer med ännu en bild: Rebecka Engman på sin Gold Sky. Foto: Malin Johansson. Klicka på bilden! (22.07)

Santos räddade J-Södra
J-Södra såg ut att förlora i superettan men på tilläggstid kvitterade Rickardo Santos till 2–2 borta mot Åtvidaberg. Valid Elkari gjorde det andra målet för J-Södra som där med hämtade upp 0–2 till 2–2. (20.59)

KSK föll med 1–2
Klevshult hade länge 1–1 i bortmötet mot Horda men hemmalaget avgjorde med 2–1 i slutminuten. Vi hoppas på en matchrapport senare i kväll. (20.55)

Dusan Taus vann
Det har spelats golf. Läs mer. (19.53)

Mattias Nirhagens begravning
Läs mer. (15.32)

Pyry till GSK
Ishockeyspelaren Pyry Salmela har valt att skriva kontrakt med Gislaveds SK. Pyry som är 22 år gammal kommer närmast ifrån division 2-laget Säffle där han under tolv matcher svarade för 21 poäng. Det är även klart att Matti Wallenius fortsätter i GSK. (09.58)

Helen Andersson har avlidit
Läs mer. (09.24)

Temadag med F96

Det har varit temadag för F96 plus att Västra Frölunda med ledaren Mats Reinholdsson och spelare gästade Movalla. Läs mer. (08.36)

Leder poängligan
I fotbollens poängliga har alla lag nu spelat minst två matcher. Leder i respektive klubb gör Pelle Åberg (Hook), Emanuel Ottosson (KSK), Angela Juul och Klara Sandberg (SIS dam), Sinisa Milojevic (SIS herr), Evelina Kimmehed (WIK dam) och Adam Hermansson (WIK herr). Se hela poängligan här. (08.32)

Söndag 3 maj 2009
Firas i dag – läs mer

(06.05, 11.00, 12.12, 15.39, 22.40)

Pontus och Sara vann

Det blev totalseger för Pontus Mejving och Sara Gustavsson i andra omgången av Energicupen. Läs mer. (21.41+22.01 resultatlistan)

Hook föll med 0–3
Läs mer. (21.00)

SIS/KSK U vann
Det blev 4–0 (4–0) för SIS/KSK utvecklingslag när man bortabesegrade Skeppshult.
Oscar Persson som är avstängd i nästa A-match på grund av utvisning fick nu spela med U-laget och han var dominant. Han gjorde två mål och det kunde ha blivit fler. Övriga mål gjordes av Tarik Zahirovic och Alfred Ullemark. SIS/KSK hade en blandning av ungt och gammalt. Bäst i laget förutom Oscar var Elvir Nijemcevic och Alfred Ullemark. En kvartett ”gamlingar” kämpade på: 38-åringarna Fredrik Berg, Ola Gabrielsson, Martin Alkemark och Magnus Johansson. (20.07)


WIK dam kämpade...

WIK dam föll med 0–4 mot Gislaveds IS. Läs mer och se bilder här. (19.55)

Ingen med fem rätt på travet
Ingen hade fem rätt på Vaggerydstravet i dag utan åtta med fyra rätt fick drygt 13.000 kronor vardera.
V5–1 8) Per Nordström SILVELY VUGGT odds 7,66 strukna 3, 11 (14.25)
V5–2 2) Lennart Forsgren NEW CASTLE 4,24 - (14.47)
V5–3 9) Kjell Gustafsson NARMO STREAMLINE 38,69 8. (15.04)
V5–4 5) Isabella Zerne KISS ME LAVEC 15,91 3 (15.30)
V5–5 12) Lennart Forsgren RYDÉNS DAISY 8,81 5
4 rätt ger 13.247 kr (8 st)
Omsättning: 163.040 kronor
V5-raden: 8–2–9–5–12 (15.48)


Tävlingsdag på travet
I dag blir det V5 på Vaggerydstravet. (08.12)

Två segrar för VSRK

11.42: På bilden Ina Bäckdal med sin Bad Boy. Foto: Malin Johansson. Klicka på bilden!
08.11: I går hade Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb en regional hopptävling. Det blev två hemmasegrar genom Ina Bäckdal på Bad Boy i Lätt A och Rebecka Engman på Gold Sky i Lätt B. Alla resultat finns här.


Pelle gick på +2
19.04: Oskar Henningsson blev fin 15:e man. Han hade i dag 67 (-5) och fick totalt 282 (-6). Pelle Edberg hamnade på plats 52 med 289 (+1).
13.40: Pelle gick i dag på 74 (+2) och fick totalt 289 (+2). Han har tappat från plats 42 till preliminärt plats 55. Oskar Henningsson spelar däremot strålande med -5 efter 16 hål.

12.05: Efter ganska stabilt spel tappade Pelle två slag på det tionde. Han fick en dubbelbogey och har nu +2
11.25: Pelle har tagit tillbaka det förlorad slaget och ligger efter åtta hål på par
10.26: Pelle har inlett med par, par och bogey.
06.08: I dag är det fjärde dagens spel på Europatouren i golf i Catalunya i Spanien. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.37 och vi uppdaterar då och då. Det gör vi även för Oskar Henningsson, Gränna som går ut kl. 09.46. Båda delar plats 42.


Lördag 2 maj 2009
Firas i dag – läs mer

   
(07.20, 13.04, 15.40)

Tvåa och sexa i rally
I går avgjordes Zabra-rallyt i Nybro. B-föraren Jerry Eriksson, SSMK med sonen Carl som kartläsare blev tvåa i Grupp H 66-74, A-B-C-förare. Totalt i rallyt kom de på plats 35. I samma klass bröt klubbkompisen Stefan Stigemyr med Ulrik Gustavsson i sätet bredvid. I 2WD: Grp H-A-N, Nat Spec, B-förare blev Sven Gustavsson, SSMK, med Marcus Kjellkvist som kartläsare sexa och totalt 23:a i rallyt. (19.10)

Pelle gick på par i dag
14.11: Både Pelle och Oskar gick på 72 som är banans par. Det betyder att de preliminärt hamnar på plats 48. Tävlingen fortsätter i morgon

12.59: Efter den dåliga inledningen har Pelle spelat upp sig. Han ligger på -1 efter 14 hål och Oskar har efter 14 hål -2
09.52: Pelle verkade inte vaken på första hålet där han gick på sex slag som är två över par. Vi uppdaterar nästa gång kring 12.30
07.24: I dag är det tredje dagens spel på Europatouren i golf i Catalunya i Spanien. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.29 och vi uppdaterar 2-3 gånger. Det gör vi även för Oskar Henningsson, Gränna som går ut i samma boll Pelle.


Byggde fasantorn
Skillingaryds Jaktvårdsförening berättar på sin webb att man kompletterat sin ett år gamla kompaktsportingbana med ett ”Fasantorn” i något mindre skala. Det är Sven-Erik Davidsson som varit den drivande kraften i ombyggnationen och i onsdags monterades det 4,5 meter höga nya tornet. (09.31)

Pillo fortätter...
Aftonbladets uppgift i går om att Michael ”Pillo” Svenssons karriär är över verkar överdriven. Till VN säger han i dag att han fortfarande har hopp om att bli skadefri och kunna spela. (09.25)

Fredag 1 maj 2009
Firas i dag – läs mer

 
   
(22.03)SIS utslaget ur cupen
21.32: Nu har vi ett referat från kvällens match. Läs mer.
20.51: SIS hade 2–2 efter full tid men föll efter förlängning med 2–5
19.01: I cupmatchen SIS– Stockaryd/Rörvik står det 1–1 efter första halvlek


Pelle klar för finalspelet
20.55: Flera spelar tappade mycket och såväl Pelle som Oskar är därmed finalklara.
15.16: Både Pelle och Oskar ser nu ut att gå vidare. Vi återkommer med mer information lite senare

14.16: Tyvärr gjorde Pelle en bogey på det sista hålet och missar därmed troligen finalspel med ett enda slag. Han fick i dag 4 (+2) och totalt 243 (-1). Även Oskar hade en bogey på sitt sista hål och han fick också 243. Patrik ser ut att få 149. Han har ett hål kvar att spela.
11.56: Pelle ligger riskabelt till med +2 i dag och totalt -1. Han har sju hål kvar. Oskar har totalt -1 efter nio hål och Patrik +5 efter nio hål.
06.52: I dag är det andra dagens spel på Europatouren i golf i Catalunya i Spanien. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 08.45 och vi följer hans spel lite då och då. Det gör vi även för Oskar Henningsson, Gränna som inleder kl. 09.05 och för Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, som går ut kl. 09.15.


Pillos karriär kanske över...
Aftonbladet berättar att Michael ”Pillo” Svensson kan vara på väg att sluta i England och i stället återvända till Sverige. Det är skadeproblemen som gör att han inte tror på någon comeback som spelare.
– Även om jag inte tagit beslutet än så känns det som att det inte blir någon mer fotboll för mig, säger han till tidningen.
Däremot skulle han gärna vilja bli ledare i Halmstad. (06.48)