Gun Gennemark www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för personer


Gun i centrum på 90-årsdagen
Inlagt 15/5 2009
Det blev ett glatt firande och Gun var givetvis i centrum.

En riktig Vaggerydsprofil har i dag fyllt 90, Gun Gennemark.

Webbredaktören har visserligen inte jobbat tillsammans med Gun men ändå tätt intill. Det blev många fina år på respektive lokalredaktion i Vaggeryd. Gun på VN och undertecknad på Smålands Folkblad. Kaffet då som nu smakade lika gott. Ja, egentligen bättre i dag för förr var det ofta Eric ”Degan” Jonssons på morgonen påsatta kaffe som vi drack fram till sent på eftermiddagarna.

Inte som i dag

Arbete på en lokalredaktion på 1970-talet var mycket annorlunda mot i dag. Då var tempot lugnt och det fanns tid över för samvaro tidningsmedarbetarna emellan. Om man jobbade på VN, JP eller Folkbladet hade ingen betydelse. Man var inte så mycket konkurrenter utan till och med bytte nyhetsmaterial ibland.

Firades
I dag firades Gun av nära och kära och eftersom hon bor i seniorboendet i Vaggeryd kunde samlingslokalen användas. Denna är utmärkt i vanliga fall och nästan ännu bättre när någon i huset ska ha fest. Här finns det gott om svängrum.

Alltid glad

Gun Gennemark vad förr som nu glad och en ”riktigt god tant” för oss andra. Nu har hon passerat 90, prästbetyget säger i alla fall så. Men när man pratar med henne är det bara som samtalet för 30 år sedan bara hade haft några minuters paus.

Ett par siffror bara
Årtal är bara ett par siffror. Om man är född 19 eller kanske 59 spelar inte så stor roll. Huvudsaken att man trivs och det gör Gun.
Fortsatt trevligt firande i helgen!

Per Bunnstad

Gun Gennemark i vänners lag på sin 90-årsdag.
Sonen till vänster och andra ut släkt- och vänkrets kom till festen.

”Systrarna Andersson” kom för att uppvakta jubilaren.