Kinnarps (Fd Granstrands) www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan för företag  


Ny polyeteranläggning (inlagt 23/3 2009)
Träteknisk utbildning

Kinnarps varslar 145 varav 25 i Skillingaryd
Vid fabriken i Skillingaryd blir det en neddragning med 25 personer. Arkivbild från 2004

Kinnarps varslar 145 personer om uppsägning vid tre av sina enheter i Sverige. 25 av dessa varsel berör Skillingaryd.

Anledningen till de lagda varslen är den globala lågkonjunkturen som lett till en vikande orderingång.

105 i Kinnarp
Den största nerdragningen görs vid huvudkontoret i Kinnarp, där 80 kollektivanställda och 25 tjänstemän varslas. Även produktionsenheterna i Jönköping och Skillingaryd berörs med 15 respektive 25 personer

Tråkigt
– Det känns givetvis oerhört tråkigt att duktiga medarbetare nu får lämna företaget, men samtidigt måste vi anpassa kostymen efter rådande konjunkturläge för att kunna stärka våra positioner för framtiden och trygga anställningen för merparten av vår personal, säger Kinnarps koncernchef Henry Jarlsson i en kommentar.

2.200 anställda
Familjeföretaget Kinnarps har haft en mycket stark utveckling under många år och är i dag en av Europas ledande leverantörer av inredningslösningar för kontor och offentliga miljöer. Fjolåret uppnådde Kinnarps en rekordomsättning på drygt fyra miljarder kronor och med cirka 2.200 anställda i 35 länder.

Fortfarande solitt
– Även om Kinnarps i dessa bistra ekonomiska tider fortfarande är ett solitt företag har de stora personalminskningarna och osäkerheten bland våra kunder självklart påverkat även oss”, säger Henry Jarlsson.

67-årigt företag
Han säger även att som helägt familjeföretag sedan 1942 har Kinnarps en långsiktig syn på verksamheten och man tänker använda denna lågkonjunktur till att vässa organisationen och fokusera erbjudande till kunder i hela Europa än mer.

Stärkta
– Då kan vi komma stärkta ur denna finanskris och förhoppningsvis åter kunna nyanställa goda medarbetare till företaget när konjunkturen vänder, säger Henry Jarlsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varsel på Kinnarps
Inlagt 16/10 2008 (från nyhetssidan)

Rapport 17.14: Kinnarps vd Henry Jarlsson berättar att 24 varslas i Kinnarp utanför Falköping, fyra i Jönköping men ingen i Skillingaryd. Däremot kan det bli så att icke fast anställd personal får sluta och att så kallad naturlig avgång inte ersätts med nya medarbetare.
– På stolsidan är nedgången inte så stor och därför klarar vi oss bra just nu i Skillingaryd, säger Henry Jarlsson till Skillingaryd Nu.

13:06 I eftermiddag offentliggör Kinnarps ett antal varsel på olika platser. Enligt vad Skillingaryd Nu erfar blir det åtminstone inte just nu något varsel i Skillingaryd.
– Vi säger inget förrän efter kl. 15.00 i dag, uppger Henry Jarlsson, som är vd för Kinnarps. (13.06)