Kinnarps (Fd Granstrands) www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan för företag
Startsidan för Kinnarps
 


Snart måste niorna
välja till gymnasiet
Ur Onsdagstidningen 3/1995 (här redigerat med fler mellanrubriker)

Andreas Thunander, Skillingaryd, Alf Wennberg, Bor och Niklas Lundberg, Bor bekantade sig med den trätekniska utbildningen.
Gustav Sjökvist från Horda funderar på att söka till den trätekniska utbildningen. Där går redan Andreas Sturesson, Forsheda, till vänster, och Jonny Dahlqvist, Horda, till höger.

Många niondeklassare går just nu i valet och kvalet om vad de ska söka för program på gymnasiet. Just nu är det studiebesökens tid och många försöker att bilda sig en bättre uppfattning om ett framtida yrkesval.

Som 16-åring kan det vara svårt att veta vad man vill bli. Drömyrke finns kanske ofta, men sedan finns det också en bild av verkligheten. Passar jag att jobba på kontor, industri eller på någon annan plats?

Måste snart välja
– Vi måste bestämma oss sista februari och det är svårt att säga vad det ska bli, säger Alf Wennberg från Bor.
Han och många fler passade i tisdags kväll på att besöka den trätekniska utbildningen på Granstrands i Skillingaryd.

Det är en spännande utbildning
Läraren Kjell Karlsson och alla elever visade vad de kunde för att visa hur intressant det är att gå på den här utbildningen.

Goda jobbchanser
– Det kanske kan vara något för oss. Det verkar roligt och förutsättningen att få jobb efter skolan är tydligen stor, säger Niklas Lundberg från Bor och Andreas Thelander från Skillingaryd.

Gustav från Horda
Gustav Sjökvist från Horda är en annan av niorna som tillsammans med föräldrarna kommit till Skillingaryd. Han har ännu inte gjort sitt studieval, men har nu åtminstone fått större inblick i den trätekniska utbildningen.

Per Bunnstad