Handboll   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu

Aktuella sportresultat Länkar Föreningar
Sportsidan Kalender  

Glädje efter SM-guld
Inlagt 9/5 2009
Hos Jerry och Helena Eriksson med barn i Skillingaryd är det stor glädje just nu. Jerrys systerson Charlie Sjöstrand var något av matchhjälte när Alingsås för några sekunder sedan vann SM-guld i handboll. Det blev 29–26 i SM-finalen mot Guif. Charlies sambo Jenny vann tidigare i dag SM-guld för damer. Vilken familjeglädje! Läs mer här.
Charlie Sjöstrand, kvällen före SM-finalen 2009. Foto: Martin Johansson Carl och Albin träffade sin kusin efter en ny fin match i Alingsås och nu väntar SM-final. Foto: Jerry Eriksson
”Skillingarydsbo” i SM-final
Inlagt 8/5 2009

I morgon spelas SM-finalerna i handboll och en av de mest tongivande i Alingsås som är ett av finallagen har en mamma som är uppvuxen i Skillingaryd. Han brukar också ofta besöka Skillingaryd. Här han har också sin morbror Jerry Eriksson med hustru samt kusinerna Albin och Carl.

Det handlar om Charlie Sjöstrand, 22, vars mamma Ann-Christine är uppvuxen i Skillingaryd men sedan många år tillbaka är hon gift och bosatt i Göteborg.
– Även om jag själv inte kan sägas vara intresserad av lagidrott följer jag numera handbollen och vi håller alla tummarna i morgon, säger Jerry Eriksson.

Karl-Gustav var intresserad
Jerry själv har inte spelat handboll men hans far Karl-Gustav Eriksson var på sin tid mycket intresserad av handbollen i Skillingaryds IS.
– Tänk om han hade fått uppleva Charlies stora framgångar, säger Jerry.
Men Karl-Gustav gick ur tiden redan 1994.

Tjocka släkten
Charlie var som liten grabb ofta i Skillingaryd men sedan han nu är elitspelare i handboll och har en sambo – som också spelar SM-final i morgon – blir det lite mer sällan i mammans uppväxtort. Men ibland kommer han då mormor, morbror och kusinerna finns i Skillingaryd.

Följer Charlie
– Jag och Bertil ”Gölgåsarn” Gunnarsson har sett flera av Alingsås matcher den här säsongen, säger Jerry.
Albin och Carl har också kikat på sin kusins spel. Charlie har varit en av de mest tongivande spelarna i elitserien

TV-inslag
SVT Sport hade i går kväll ett långt inslag med Charlie Sjöstrand, som betecknas som en av de mest lovande i svensk handboll just nu. Även hans sambo Jenny Wikensten är i ropet. Hon spelar i Göteborgslaget Sävehof som också finalspelar i morgon. För motståndet i Globen i Stockholm står Skövde.
Båda matcherna i Globen sänds i SVT och hos familjen Eriksson på Södra Järnvägsgatan i

Rally och handboll
Skillingaryd sitter man bänkade för att åtminstone se herrfinalen. Jerry som har rally som sitt stora intresse finns under dagen som funktionär på Skilling 500 i trakterna av Smålandsstenar.

Per Bunnstad

 

 

 

´´