Cirkus i Vaggeryd 3 maj 2009    www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu

Rolig föreställning i Vaggeryd
Inlagt 4 maj 2009

I helgen har Cirkus Olympia varit på besök i kommunen.

I lördags var det efter Skillingaryds marknad föreställning på Slätten. Dagen därpå var turen kommen till en föreställning vid grusplanen på Vaggeryds Idrottsplats. Det var en fullsatt salong och av alla skratt och applåder att döma verkade de flesta ha riktigt kul.

Fyller 25 år
I år firar för övrigt Cirkus Olympia 25 år. Man började i liten skala och sedan dess har man vuxit ordentligt. Nu är man alltså ute på jubileumsturnén och i kväll den 4 maj är turen kommen till vår grannkommun Sävsjö.

171 platser
Cirkusen är baserad i halländska Drängsered och man har nyligen inlett en sex månader lång turné genom Sverige. 171 platser ska besökas från Skillinge i söder till Norrköping i norr och man planerar att ge 185 föreställningar.

Cirkusföretag
– När vi startade cirkusen kunde vi i vår vildaste fantasi aldrig tro att vi 25 år senare skulle driva ett så stort cirkusföretag. Inte heller att vi skulle presentera ett så pass internationellt gångbart program som vi gör i dag. Men det är ingen dans på rosor att driva en cirkus. Det är hårt arbete under långa arbetsdagar och är helt utan statligt eller kommunalt stöd, säger Henrika och Herbert Bengtsson från Burseryd, det par som startade cirkusen och som driver den än i dag.

Udda...
– Vi har också gjort många udda föreställningar. Bland de roligaste minnena vi har var de två somrar vi medverkade i cirkusmusikalen ”Sixten & Elvira” i Kristianstad. Det var mycket givande att arbeta med Hasse Alfredson, som var föreställningens regissör. Henrika medverkade tillsammans med hunden Kicki i TV-serien ”Ålder okänd”, med Sven Bertil Taube och Eva-Britt Strandberg i huvudrollerna. Vi har även skräddarsytt konferensarrangemang i cirkusmiljö, modevisningar och mässor åt olika företag, berättar Herbert.

Per Bunnstad

Man bänkade sig för att bland annat se Henrika Bengtssons dresserade men busiga pudlar.
Högt däruppe...
Det var fulsatt salong i Vaggeryd.
Det var glada miner i publiken.
Henrika Bengtsson visade som alltid upp sina väldresserade hundar.
Vad är en cirkus utan clowner?