Hagshults Missionsförsamling   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar Startsidan för Hagshult  

Missionsauktionen 2009 (9 nov 2009)
Köldslaget 2009 (31 aug 2009)

Stanley Sjöberg till Hagshult
Inalgt fredag 30 april 2010

Den 1–2 maj kommer Stanley Sjöberg till Hagshults Missionshus. Stanley Sjöberg är en välkänd förkunnare inom kristenheten i Sverige.

Han var under flera år pastor i Citykyrkan i Stockholm, som tillhör pingströrelsen. Nu är han aktiv i Centrumkyrkan i Sundbyberg där han varit pastor under många år. Han är även författare och har givit ut en del böcker.

Manifestation
Stanley Sjöberg var initiativtagare till den första Jesusmanifestationen som anordnades i Stockholm i maj 2008. Denna manifestation ordnades även förra året och årets Jesusmanifestation äger rum lördagen den 22 maj.

Fortfarande aktiv
Trots pensionsålder så är Stanley Sjöberg mycket aktiv och är ofta anlitad som talare. Han startade under hösten 2009 upp en kyrka på Internet som går under namnet Webbkyrkan. Varje vecka är han också krönikör i den kristna veckotidningen Hemmets Vän.

Kristna och muslimer
Under helgen i Hagshult kommer hans ämne att vara ”Kristna och muslimer i det nya Sverige”. Stanley Sjöberg kommer att tala under två samlingar på lördagskvällen och även på söndagsförmiddagen.Invigning av UV-scouter
Inlagt måndag 19 april 2010

I går var var det fest för Klevshults UV-scoutkår i Hagshults Missionshus.

Högtiden inleddes med att UV-scoutkåren marscherade in efter svenska fanan under tiden
Du gamla du fria spelades på piano. Kårchef Markus Emanuelsson hälsade välkommen och han ledde också samlingen. Scouterna sjöng flera sånger och medverkade med att visa upp sina färdigheter vad gäller knopar och bibelkunskap.

Nya scouter
De som invigdes som nya UV-scouter var Filip Stensson, Oskar Lagerstrand, Ludwig Stensson, Marie Sellén och Erik Johansson.
1:a stjärnan: Oskar Johansson, Oskar Johansson, Jennifer Kristenson, Viktor Blixt, Filippa Bertilsson, Johanna Lundberg, Marie Sellén och Oskar Lagerstrand.
2:a stjärnan: Ebba Stensson, Olivia Visholm och Stina Sandahl.
3:e stjärnan: Alma Forsman, Vilma Clewåker och Gustav Ahlgren.

Ledarscouter
Till nya ledarscouter invigdes Caroline Rosén och Ottilia Clevåker, vilka också fick Elitmärket.

Musik
Gustav Ahlgren spelade ett vårligt musikstycke på trombone till piano ackompanjemang. En andakt med utgångspunkt från UV-scoutbönen stod Simon Manfredsson för och en insamling gjordes till UV-kåren.
Det gavs också information om sommarens läger i Långserum utanför Svenarum.
Eftermiddagen avslutades med att scouterna med föräldrar och andra deltagare fikade tillsammans.

Anne-Marie Manfredsson

Nya UV-scouter och kårchef Markus Emanuelsson.

En av UV-scouterna spelade Kom sköna maj på trombone.Årsmöte i Hagshults Missionsförsamling
Inlagt onsdag 27 januari 2010

I lördags hade Hagshults Missionsförsamling sitt årsmöte i Hagshults missionhus..
Pastor Jan Folkesson höll en inledande andakt innan förhandlingarna tog vid.

Av årsberättelsen framgick att församlingen haft en omfattande verksamhet med gudstjänster, bibelstudier och barn-ungdomsverksamhet. Under året har församlingen varit medansvarig i tre större arrangemang; barnkörläger, scoutledartävling och en tältkampanj. Barnkörlägret i mars samlade 130 detagare som övernattade i missionshuset och i grannförsamlingarnas lokaler. Tävlingen för UV-scoutledare ägde rum i slutet av augusti med hundratalet deltagare, vilka sov över i vindskydd för att sedan genomföra tävlingen ”Köldslaget!”. Den välbesökta tältkampanjen ”Tält -09” hölls på idrottsplatsen i Klevshult gemensamt med frikyrkorna i Klevshult, Tofteryd och Hagshult.

På Papua Nya Guinea
Församlingen understödjer Sune och Britt Ceder som arbetar med bibelöversättning på Papaua Nya Guinea. Man stöder också pionjärarbete i Båstad där en ny församling bildades under 2009. Två av församlingens ungdomar har under året fått ett mindre bidrag för att vara ute i olika typer av missionssatsningar. Simon Manfredsson har arbetat i Street Church och Erik Ahlgren har varit på en missionsbåt.
Anslag beviljades till SAM, Korteboskolan, Sjukhuskyrkan och Hela människan.

Styrelsen
I styrelsen omvaldes Margareta Claesson, Samuel Haraldsson och Sören Gustafsson. Övriga i styrelsen är Sune Haraldsson, Lars Göran Harrysson, Sven Ahlgren och Anne-Marie Manfredsson, vilken också omvaldes som ordförande.

106 medlemmar
Församlingen har under året välkomnat två nya medlemmar och hade vid årsskiftet 106 medlemmar.
På söndagen hölls årshögtid med förbön för styrelse och nyvalda ledare. Jan Folkesson predikade, Sven Ahlgren sjöng och flera medverkade med vittnesbörd.

Närmaste aktiviteter
Kommande programpunkter är en musikkväll den 5 februari med Carl Ahlgren och hans kurskamrater från Lunnevads folkhögskola, 27–28 februari bibelstudiehelg med Jan Folkesson och i slutet på april gästar Per G. Eriksson från Mullsjö församlingen.Musikgudstjänst i Hagshult med EVE-kapellet
Inlagt 10/5 2009
EVE-kapellet i Hagshult. Privatfoto

Besöket av EVE-kapellet i Hagshults missionshus en av de första dagarna i maj var uppskattat.

De bjöd på mycket musik och sång ur den kristna sångskatten. De framförde sin musik på ett flertal olika instrument som trumpet, saxofon, trombon, piano, trummor, fiol och bas. Två solister sjöng flera av sångerna och kapellmästare var Tore Johansson. Lennart Ader var den som förde ordet och ledde en avdelning med allsång.

Startades 1931

EVE-kapellet är en sång och musikgrupp inom KFUM i Jönköping och startades redan 1931.

Andakt
Sören Sigvardsson medverkade med en andakt på temat att vara i goda händer. Mötesledare var församlingens pastor Jan Folkesson. Kvällen avslutades med kaffeservering.

 

Barnkörläger arrangerades i Hagshult
Inlagt söndag 22/3 2009

I helgen har det varit barnkörläger i Hagshults Missionskyrka.

Vid avslutningen kl 11.00 på söndagen fylldes kyrkan med föräldrar och anhöriga till de 125 skönsjungande barnen. Barnen kom ifrån Bredaryd, Bor, Forsheda, Hagafors/Svenarum, Hagshult, Tofteryd med flera platser.
Maria Nilsson övade in sånger med barnen och dirigerade dem till ackompanjemang på bas, trummor och piano.
Ett stort tack riktades till alla dem inom Hagshults Missionsförsamling som ställt upp så man kunnat arrangera denna körhelg.
På andra platser arrangerades också körhelg denna helg; Ödeshög Eksjö med flera, totalt cirka 450 barn.

Privatbilder

Det hade övats och sedan blev det ett framförande för föräldrar med flera.
Carl Ahlgren spelade med stort beröm tenorsaxofon och sopransaxofon och även trummor.

Börje Claesson agerade fikageneral och informerade alla med militärisk vana hur fikabestyren skulle gå tillväga, allt för att inte någon skulle bränna sig på kaffet...

Många hade bänkat sig för att lyssna på vad barnen hade lärt sig.

 

Julkonsert med ungdomar i Hagshult
Inlagt 22/12 2008
Det var ungdomarna som svarade för julkosnerten. Privatbild

Sockenmys i juletid kallades julkonserten i Hagshults missionshus på lördagskvällen.

Det var en grupp ungdomar från bygden som själva hade lagt upp programmet. Fyra ungdomar bor i Hagshult, två i Tofteryd och tre i Vaggeryd. De hade också byggt upp en fin julmiljö på estraden med gran, levande ljus och artificiellt ljus i olika färger. Här fanns också en fåtölj där en uppläsare satt som läste julevangeliet.

Saxofonsolo
Konserten inleddes med saxofonsolo av Carl Ahlgren, som var den som hade huvudansvaret för konserten och även hade skrivet några av arrangemangen till sångerna.

Olika julsånger
De nio ungdomarna sjöng Jul, jul strålande jul a cappella och sedan följde en rad med både äldre och nyare julsånger framförda i olika konstellationer. Ett stort musikaliskt kunnande bjöds det på med musik på många instrument; piano, cello, trumpet, tvärflöjt, fiol, saxofon, klarinett, bas och trummor.

4.200 insamlades
En insamling gjordes till församlingens ungdomsfond som inbringade 4.200 kronor. Pastor Jan Folkesson läste ett bibelord och höll en andakt om julen.

Fick smaka glögg
De 120 personer hade sökt sig till missionshuset bjöds på glögg innan de gick hem efter en stämningsfull julkonsert.


Missionsauktion med stor bulle
Inlagt 7 november 2007
På lördag kväll den 10 november är det dags för årets missionsauktion i Hagshults missionshus.

Kvällen är lite av en trivselkväll och brukar samla mycket folk i olika åldrar.
Auktionskvällen inleds med en andakt av församlingens pastor, Jan Folkesson.
Till kaffet bjuds det en stor bulle, en tradition som har hängt med sedan auktionen startades för 142 år sedan. Det är bygdens egen son, Börje Claesson, som håller i klubban. Det kommer att försäljas handarbeten, vantar, tovade sockar, bakverk, äpplen, en spark och många andra saker som är skänkta till auktionen. Vidare blir det ett flertal lotterier, bland annat godislotteri och farsdagslotteri.
Det är Hagshults Missionsförsamling och dess syförening som inbjuder till auktionen och behållningen går till församlingens missionsprojekt.
Tonår inbjöd till gudstjänst och middag
Inlagt 28 oktober 2007
I dag inbjöd tonårsgruppen i Tofteryd och Hagshult till gudstjänst med efterföljande middag. Sedan något år tillbaka har de båda missionsförsamlingarna samarbete vad gäller ungdomsarbetet för tonåringar, där 30-talet tonåringar och ledare ingår.

Gudstjänsten innehöll flera sånger av tonåringarna och ett drama som handlade om Jesus och lärjungarna när de råkade ut för en storm. Johan Manfredsson höll ihop programmet.
Pastor Jan Folkesson predikade om den helige Ande och som illustration använde han en radiostyrd bil. Alfred Toftgård och Carl Ahlgren sjöng tillsammans.
Gudstjänsten avslutades med att tonårsgruppen sjöng välsignelsen innan det blev dags att inta middag. En av tonårsledarna, Anders Sundbäck, tonårs alldeles egna kock, stod vid grytorna och det serverades traditionell söndagsmiddag med kött och potatis. Tonåringarna fungerade som servitriser till de mer än 150 gästerna, som alla verkade vara mer än nöjda.
Flera lotterier, med skänkta vinster, såldes och Börje Claesson höll i dragningen.
Intäkterna från middagen, lotterierna och kollekten kommer att användas i tonårsgruppens verksamhet.
Att drabbas av det oväntade
Inlagt 15 oktober 2007

I morgon kväll den 16 oktober 2007 blir det en intressant kväll i Hagshults missionshus. Församlingen gästas då av Elisabeth Sandlund som precis i dagarna är nytillträdd chefredaktör på tidningen Dagen.

Elisabeth Sandlund har ett förflutet som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet där hon började jobba redan 1971. Under sex års tid var hon redaktionschef på Kyrkans tidning och för snart ett år sedan kom hon till tidningen Dagen. Efter att ha varit tillförordnad chefredaktör sedan i våras blev hon utsedd som Dagens ordinarie chefredaktör i september.
Föreläsningen har samma namn som en av hennes böcker ”Att drabbas av det oväntade” och handlar om hennes väg till kristen tro. Allt började när hon var med på den yngsta dotterns konfirmation och då hon deltog i nattvardsfirandet. Tidigare hade hon ansett att hon inte hade något behov av det kyrkan och kristendomen står för, men allt förändrades radikalt i samband med denna händelse.
Elisabeth Sandlund är engagerad i S:a Clara kyrka i Stockholm och under kvällen kommer en insamling att göras till förmån för dess diakonala arbete i Stockholms innerstad.