Hagshults Missionsförsamling
– Missionsauktion 2009   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar Startsidan för Hagshult Startsidan för Missionsförsamlingen

151.000 i resultat på årets auktion
Inlagt måndag 9 november 2009

Missionsauktionen i Hagshult på fredagskvällen samlade ett fullsatt missionhus och behållningen blev drygt 150.000 kronor.

Kvällen som gick i gemytlighetens tecken, lockade deltagare i alla åldrar, allt från 1 år till de som passerat 90 år. Kerstin Svensson hälsade välkommen och framförde redan i början ett tack till alla som skänkt alster eller på annat sätt bidragit till auktionen.

Stor vetebulle...
Församlingens pastor Jan Folkesson delade med sig av tankar utifrån Jesu avskedstal hämtade från kommande söndags text. Till kaffet var det precis samma tilltugg som det har varit sedan auktionen startade, nämligen en stor vetebulle.
Ett antal ringlotterier såldes där vinsterna var choklad, frukt, ost och krukväxter.

Börje ropade
Auktionsropare var som vanligt Börje Claesson som på ett förtjänstfullt sätt lyckades hålla både stämning och priser på topp. Lena Haraldsson berättade om de olika varorna som försåldes. Några traditionella saker för en missionsauktion fanns med som hemstickade strumpor, vävd bordslöpare och broderad duk, men merparten bestod av ätbara saker som bröd, saft, kakor, äpplen, godis med mera.

Lotteri
Det fanns även lotterier där lotterna bestod av bland annat bakdukar, ljus och kakburkar med vinster som kaffegods, sänglinne, plädar och dukar.

För barnen
För barnen fanns ett speciellt barnlotteri med tyghjärtan tillverkade av en nioårig flicka. Här vann alla barn var sin leksaksfågel med inbyggt läte. Alla män i auktionspubliken fick sitt lystmäte i ett ”gubbalotteri” där hemgjorda fågelholkar fungerade som lotter och alla hade vinstchans av praktiska attiraljer.

151.000 kronor
I en paus serverades ostkaka liksom frukt och godis. Resultatet från kvällens auktion blev cirka 151.000 kronor och är i nivå med föregående år.

Till missionen

De insamlade medlen kommer att användas till församlingens arbete och dess missionsprojekt, bland annat bibelöversättning på Papua Nya Guinea och till pionjärarbete i den nystartade församlingen i Båstad.

Fick stort tack
Jan Folkesson framförde ett tack till de församlade och syföreningen för ett gott resultat och avslutade kvällen med bön.

Anne-Marie Manfredsson

En stor adventskalender var ett av utropen.

Auktionsropare Börje Claesson i förberedelsetagen.

Här bjöds det på kaffe och stor bulle.
Tre unga pojkar hade köpt var sin godispåse.
Här presenterades barnlotteriet av Kerstin och Hilma.