Hagshults Missionsförsamling
– Köldsslaget 2009   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar Startsidan för Hagshult Startsidan för Missionsförsamlingen

Köldslaget 2009 i Hagshult
Inlagt måndag 31 augusti 2009

I fredags kväll kom det ett stort gäng med förväntansfulla UV-scoutledare till Hagshults missionshus.

Årets ledartävling ledardraget med över hundra deltagare skulle avgöras och gick här under namnet Köldslaget 2009. Detta med anledning av att Hagshult är känt från väderleksrapportering med en del rekordnoteringar både beträffande kyla och värme.

Vann 2007
Ledardraget anordnas av det lag som vann tävlingen för två år sedan. Det vinnande laget från 2007 bestod av UV-ledare från Klevshults och Skillingaryds UV-kår och de inbjöd nu till tävlingar i Hagshult.

Invigning
Kvällen började med förtäring i form av pastasallad på medhavda tallrikar eller kåsor. Sedan var det dags för högtidlig invigning där Markus Emanuelsson och Andreas Ekdahl hälsade välkommen och informerade om tävlingarna. Nationalsången spelades under det att den svenska flaggan hissades på scoutmaner.

Många platser
Vid avlämningen rapporterades från vilka platser som deltagarna kom; Åsarp, Kinnarp Slutarp, Huskvarna, Sävsjö, Holsby, Landsbro, Furusjö, Malmbäck, Bondstorp, Unnaryd, Byarum, Svenarum, Bankeryd, Mörlunda, Forserum, Bodafors, Ölmstad, Värnamo, Älgabäcksryd, Ryd, Bottnaryd.

Femkamp
Under fredagskvällen tävlade man i en femkamp med följande grenar: stafett- säcklöpning, skidgång, gå med snöskor, dragkamp på fyra håll, strutfotboll, pungboll och pussel.

Andakt
En samling hölls inne i missionshuset där Simon Manfredsson stod för en inspirerande kvällsandakt och deltagarna leddes i lovsång av Jenny Eriksson, Sara Manfredsson och Elin Jonsson.
Kvällen avslutades med grillning av hamburgare.

Tidig väckning
Lördagens program började med väckning och grötfrukost klockan 06.00 och samling för funktionärsgenomgång en kvart därefter. Tävlingarna var utspridda dels i Hagshult, dels i Starkeryd och deltagarna hade tre timmar till förfogande på respektive plats. Sammanlagt fanns det 27 kontroller av både praktiskt och teoretiskt slag.

Rulla traktordäck
Några exempel på kontroller; rulla traktordäck, katapult, bibelfrågor, gå på vatten, kanot, sjukvård, minigrävare, råbandsknop modell större och nynna en låt.

På en bräda...
Deltagarna fick markera sina resultat på en stor bräda som var markerad som en termometer. Det serverades gemensam middag för deltagare och ett femtiotal funktionärer.

Värnamoseger
Årets vinnare blev ett lag från Värnamo med Henrik Bergenholtz i spetsen och de får nu börja planera för ledardraget 2011. Nästa år kommer tävlingen att arrangeras av UV-kåren i Älgabäcksryd.

Tack!
Efter prisutdelningen framfördes ett tack till arrangörerna från Bengt Claesson som är scout-konsulent på Svenska Alliansmissionens Ungdom. Köldslaget 2009 avslutades med UV-scout-bönen och lösen: Kristus har segrat – Vi kan segra.

Anne-Marie Manfredsson