Klevshults Pingstförsamling www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
 Till startsidan för föreningar

Mer om frikyrkorna i Klevshult finns här
Tältkampanj 2009 (inlagt 13 aug 2009)

Karl-Erik Nilsson hyllades med sång av personalen på Smålandsrasta.
Kafékväll med musikalisk familj
Den musikaliska familjen Broström från Eringsboda gästade Klevshult.
Även sonen spelade och dottern sjöng.
Inlagt fredag 30 oktober 2009

Det var i fredags kväll en välbesökt kafékväll på Smålandsrasta i Klevshult i samarrangemang pingst- och alliansförsamlingarna samt företaget Smålandsrasta.

Man kom för att bland annat lyssna när Thomas ”Blomman” Broström med familj gästade Klevshult. Det bjöds på medryckande sång och musik varvat med vittnesbörd av Thomas och hans fru Caroline. Sonen Emanuel medverkade med musik på dragspel, fiol och elgitarr. Även dottern Nelli sjöng en liten sång i slutet av samlingen.

Hyllningssång
Karl-Erik Nilsson som snart lämnar bygden, uppmärksammades av Smålandsrastas kvinnliga personal. De sjöng en hyllningssång som tack till honom och överlämnade en minnesgåva.

Privatbilder

Caroline och Thomas Broström sjöng.


Kläder från förr på kafégemenskap
Inlagt söndag 25 oktber 2009

Kafégemenskapen i Pingstkyrkan i Klevshult lockar. Senast var det besök av Inga-Lill och Tore Gustavsson från Stråkeved.

Inga-Lill och Tore kåserade om gamla tider och visade bland annat vardags- och festkläder från förr. Till sin hjälp hade de mannekängerna Irene Hjelm och Gun Davidsson.
Kaffe med hembakat bröd avnjöts i vanlig ordning till gemytligt småprat.
Stig Åstrand avslutade med diktläsning.
Värd för samlingen var som vanligt Mats Sandahl.
Nästa tisdag är det besök av polisen från Värnamo som står på programmet.

Foto: Privat

Inga-Lill och Tore gästade Pingstkyrkan.
Stig Åstrand, Lars-Åke Claesson och Lennart Fritz hörde till besökarna.


Det var storsamling på Smålandsrasta när Betel Gospel från Vaggeryd gästade. Foto: Fred Edqvist
Betel Gospel underhöll
Inlagt 10/5 2009
I går lördag var det fullt drag på Smålandsrasta i Klevshult då Betel Gospel från Vaggeryd sjöng.

Kvällen var uppdelade i tre avdelningar; först en avdelning med Gospel.
– Det var verkligen gung i lokalen. Sedan blev det ett avbrott för fika och kvällen avslutades med allsång under ledning av Betel Gospel, berättar pastor Karl-Erik Nilsson.

Konferencier
Det var just Karl-Erik som tillsammans med Anna Gustavsson från Smålandsrasta var konferencier under kvällen.

Samarrangemang
Kvällen var ett arrangemang mellan Pingst- och Alliansförsamlingarna och Smålandsrasta.

För 17 år sedan
Betel Gospel grundades 1992 men körens medlemmar har sjungit i olika kören sedan mitten av 1970-talet.

Fått kulturpris

Det kan noteras att Betel Gospel fått kommunens kulturpris. det var 2005 som man förärades detta pris.

Mer att läsa
Man kan läsa mer om Betel Gospel på dess egen hemsida.
Från vänster Susanne Gustafsson, Mirjam Kinderbäck, Christer Gustafsson, Lars Evert Eskilsson, Peter Blomquist, Ingemar Gattbo, Henrik Blomquist, Kent Gustafsson, Mona Blomquist, Inge Marie Stark och Ing-Britt Gustafsson. Foto: Fred Edqvist
Från vänster: Peter Blomquist, Kent Gustafsson, Henrik Blomquist, Anneli Gustafsson, Mona Blomquist, Inge Marie Stark och Ing-Britt Gustafsson. Foto: Fred EdqvistPå utflykt till Skåne
Inlagt lördag 9/5 2009
Pastor Karl-Erik Nilsson var som vanligt glad.

Församlingens kafégemenskap som brukar hållas på tisdagar har haft terminsavslutning. I stället för samling i Pingstkyrkan blev det en trevlig resa söderut.

– Vi var på utfärd till Skåne. Vi var 39 personer och resan gick till Gånarp och Hillesgården samt till en flädergård i Vinslöv, berättar pastor Karl-Erik Nilsson.
I Hillesgården utanför Klippan (www.hillesgarden.se) där vi man se en film om hur den anläggningen hade kommit till mitt ute på landet. Där fanns byggnader för spa och friskvård, konferensanläggning med restaurang och logi, butiker och ett mini-zoo med apor och papegojor, en örtagård med mera.

Foto: Inger Claesson


I Flädergården, Vinslöv serverades våfflor med flädersylt och alla fick tillfälle att inhandla olika fläderprodukter. Fotografen Inger, till vänster, hamnade också på bild.
I Gånarp inmundigade kaffe och smörgås, här tittade man in i det som förut hade varit byskola men där man nu sålde hantverk av alla möjliga slag.
I anknytning til Flädergården ligger ett växthus där man odlar cirka 600 olika sorters pelargonior och här fick alla under tiden nab drack kaffe, råd om hur man sköter de olika pelargoniorna och så alla givetvis tillfälle att handla i växthuset också.


Familjen Thulin från USA gästade Pingstkyrkan. De har tidigare rest runt i 35 stater i USA och förkunnat Guds ord. Foto: Karl-Erik Nilsson
USA-familj förkunnade i Klevshult
Inlagt 22/4 2009
Familjen Thulin sm nuemra bor i USA har i flera år rest runt för att sjunga och vittna om Jesus. I går var de på besök i Pingstkyrkan i Klevshult.

De talade och sjöng vid två tillfällen i går.
– Första mötet var med 37 daglediga som lyssnade till bra musik och intressanta berättelser. På kvällen var det 70 personer med bra ös, hälsar pastor Karl-Erik Nilsson.
Man kom till Pingstkyrkan för att lyssna.