Skilling 500 år 2009
  www.skillingaryd.nu
  SSMK:s startsida här
   
Andreas Magnusson vann Skilling 500
Inlagt 9/5 2009, bild 10/5 2009
Andreas och Henrik vann Skilling 500. Foto: Sara Gustavsson

Andreas Magnusson från hemmaklubben SSMK vann Skilling 500 i dag.

Andreas som körde i hemtrakterna i Västbo var med sin kartläsare Henrik Hulterskog överlägsen. De var snabbast på sex av de sju specialsträckorna och vann totalt med 38,4 sekunder.

En seger till
Klubbkompisarna Magnus Olsson och Stefan Ahl vann sin klass och hamnade totalt på plats 24.
Se alla resultat här (pdf)

 

Rally Skillng 500 på nya vägar
Inlagt 28/4 2009

Lördagen den 9 maj kommer årets upplaga av skilling 500 att köras. Det är en väletablerad tävling som varje år lockar många förare samt mycket publik. I år kommer start och mål vara på Domarvallen i Smålandsstenar.

– Vi har alltså flyttat tävlingen från Östbo till Västbo och därmed fått fram nya roliga och spännande vägar för alla tävlande. Skillingaryds Motorklubb som är arrangörer tillhör en av de största klubbarna i Sydsverige och har många duktiga förare och funktionärer, säger Karin Eriksson i tävlingsledningen.

I många cuper
Skilling 500 ingår i Smålands DM, SydSvenska Rallycupen, PR-Tryck Classic Rally samt Svenska Klassiska Cupen. Tävlingen är 179 km lång totalt varav 41,2 km är fördelat på sju specialsträckor.

15 hemmaförare
– Från SSMK har vi själva cirka 15 förare som kommer att medverka. Många av våra tävlande brukar ligga i topp på tävlingarna runt om i landet och vi hoppas naturligtvis på bra resultat för dem även i denna tävling, säger Karin.

Var försiktig
– Säkerhetsarbetet inför en tävling är jätteviktigt och mycket tid läggs ned på att minska riskerna för de tävlande och publiken. Det är därför oerhört viktigt att de som är ute i skogarna och kollar på tävling står på rätt angivna ställen. I programbladet finns det en beskrivning om hur man ska placera sig, påpekar Karin.