Magnus Jonasson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

 

Sex och sjua i premiären
Inlagt måndag 3 maj 2010
Foto: Lizette Berntsson, jonasson-motorsport.nu
Foto: Lizette Berntsson, jonasson-motorsport.nu

Nu är första tävlingshelgen 2010 över för superkartförare Magnus Jonasson från Värnamo och Skillingaryds MK. Det blev sjätte- och sjundeplatser.

Tävlingen gick på formula 1-banan Nurburgring i södra Tyskland.
Helgen har varit strulig hela vägen för Magnus. Nya säkerhetsregler som kom inför säsongen gjorde att kylsystemet var tvunget att byggas om. Följden blev att luftströmmarna inte styrdes in som tidigare på kylaren.
– Vi löste problemet inför kval 2 och trodde det var ur världen, säger Magnus.
Efter att båda kvalen var körda slutade Magnus på en 11:e startruta.

Bra med regn
Första racet kördes i regn till och från. Vädret tycktes passa Magnus alldeles utmärkt som slutade på plats sex efter att den svartrutiga flaggan viftats.
– Under race 1 hade jag inga problem med kylningen. Regnet som kom gav kylning och det va full effekt i motorn, säger Magnus glad efter första racet.

Blev sjua
Under race 2 som kördes på torr asfalt och solsken blev Magnus trängd i starten efter att bilen framför hade problem med sin motor. Han hamnade lite efter när lamporna släcktes och kom sedan aldrig riktigt i kapp klungan framför.
Kylproblemet kom åter tillbaka i det andra racet och motorn tappade kraften som gjorde att det inte gick att åka riktigt fullt så fort som det är möjligt. Klättrade ändå ett antal platser uppåt och slutade på en sjunde plats.

Nöjd
– Vi får vara nöjda med helgens resultat och sikta framåt mot nästa tävling som går på Assen i Holland om en månad, säger teamchef Lizette Berntsson.

Kör på Nürburgring
Inlagt måndag 26 april 2010
Nu är det dags för Värnamos superkartförare Magnus Jonasson, som tävlar för Skillingaryds MK, att köra sin premiärtävling 2010.

Detta året sker det på klassiska formula 1-banan Nürburgring i Tyskland, den 30 april till 2 maj.
Fyra tävlingar är inplanerade 2010 för Magnus. Tävlingarna förutom Nürburgring är Assen i Holland, Oschersleben utanför Berlin och avslutas sedan på hemmabanan Anderstorp i samband med The Race Legends och Roxette konserten.
– Denna säsongen siktar vi mot topp-15-placeringar i varje race under säsongen. Erfarenheten jag har byggt upp genom åren bör göra det möjligt för mig, säger Magnus hoppfullt.
Magnus ser ut att bli ende svensk som kommer till start i superkartklassen på Nürburgring. Orsaken till att det inte blir fler svenskar kan vara att SM-premiären går samma helg. Fler svenskar har aviserat att de kommer att köra även utomlands längre fram under säsongen.
Magnus avslutade bra
Inlagt måndag 19 oktober 2009

Magnus Jonasson från Skillingaryds MK avslutade banracingsäsongen bra. Han tävlade i helgen på Hockenheim Ring i Tyskland. I det första heatet tvingades han utgå men i det andra blev han fin sjua.

I det första heatet gick kedjan gått sönder när varv 9 skulle börjas.
Till det andra racet fixade teamet till bilen igen och Magnus blev sjua i mål
Magnus är i stort nöjd med säsongen trots att han inte lyckades nå den totala tjugondeplatsen i serien.
– Känns lite tungt att jag inte lyckades komma i mål i första heaten någon gång under säsongen, säger Magnus som dock kom i mål samtliga andra på poängplats.

2010
Nu är ser Magnus och teamet fram emot 2010. Tävlingarna i European Superkart Series kommer att köras på Dijon, Assen, Nurburgring, Lauzitsring, Hockenheim och Zolder.
Höjdpunkten under 2010 kommer att vara när tävlingen går på Lauzitsring tio mil öster om Berlin. Tävlingen innefattar en stor rockkonsert den helgen och kallas ”Rock The Race”.

U2 spelar

– Ja, stämmer det att både U2 och AC/DC kommer att spela på ”Rock the race” så kan det bli en trevlig helg med mycket folk och kanske något för svenska motorsportfans och åka på, säger Magnus.

Dags för Hockenheim Ring
Inlagt tisdag 13 oktober 2009

Magnus Jonasson, med rötterna i Skillingaryd och som tävlar för Skillingaryds MK, tävlar till helgen som kommer.

Det handlar om sista superkarttävlingen för 2009 i European Superkart Series. Tävlingen körs 16–17 Oktober på den välkända Formula 1-banan Hockenheim Ring i Tyskland.. Det är en stor utmaningen för förarna. Det är på varje varv m 5.474 meter 17 svängar .

Lite nervis
– Känner mig lite nervös inför helgens tävling på denna jätteanläggning, kommenterar Magnus.
Han ska tävla på samma bana som så sent som 2008 var värd för kungaklassen inom banracing, Formula 1. Samtidigt påpekar Magnus att lite nervositet är bara bra för att höja koncentrationen.

Samma mål
Teamet kör vidare på samma målsättning som det varit tidigare under säsongen; Lära sig banan, komma i mål och göra allt för målgång i topp 15 som där viktiga poäng finns att hämta.

På plats 29
Med sina sju inkörda poäng under denna säsong hittar man Magnus på plats 29 i European Superkart Series. Till en topp-20-placering är det 13 poäng.
– Det finns en liten chans att nå dit i sluttabellen. Så länge chansen finns så kämpar jag för den, fortsätter Magnus.

Även i SM
Inför 2010 jobbar teamet i dagsläget mot två mål; Dels är det att fortsätta i European Superkart Series, dels att utöka satsningen mot Svenska Mästerskapen som delvis körs tillsammans med Sveriges egna kungaklass inom racing, STCC.
Efter det att säsongen 2009 är över kommer teamet börja jobba för att få en större budget till 2010.
– Jag stänger inga dörrar inför vilken serie jag ska köra nästa år, säger Magnus.

Blev tia i Belgien
Inlagt måndag 13 juli 2009

Superkartföraren Magnus Jonasson från Skillingaryds MK blev tia i ett av heaten i helgens tävling i Zolder i Belgien:
– Tack vare en vänlig konkurrent och hårt jobb är jag nöjd med resultatet efter helgen, säger Magnus.

Efter fyra varv på friträningen lämnade Magnus motor in. Ett lager inne i motorn gick sönder. Det gav teamet ett problem men samtliga delar som skulle behövas lyckades teamet leta upp i depån. När det jobbades som mest med motorn kom en snäll dansk konkurrent förbi. Han erbjöd teamet att hyra motor för resten av helgen.

Tvekade inte
– Eftersom jag vet att de har bra fart i sina motorer tvekade jag inte en sekund att säga ja, kommenterar Magnus den något oväntade utvecklingen att låna ut motorer.

Plats 15
Tyvärr hade första kvalet redan körts. Magnus fick under andra kvalet jobba på att lära sig banan medan han fick chansa lite lagom för att jaga till sig en så bra startposition som möjligt. Placering 15 på startgriden blev det.

Noskornen sprack
Race 1 grinade åter Magnus i ansiktet då noskonen sprack och skar sönder vänster framhjul. Det gjorde att racet var över redan efter några få varv och Magnus satsade mot andra racet som gav en tiondeplats i mål, det som Magnus hade förhoppningar med inför helgen.

Testa förgasare
– Tack vare en vänlig konkurrent och hårt jobb är jag ändå nöjd med resultatet efter helgen. Det jag skulle testa ut med dom nya förgasarna gav precis de resultat vi hoppades på och jag fick ju nu även testa en annan motor än den tänkta, säger Magnus.

Ovisst datum
Teamet vet inte nu vilket som blir nästa tävlingshelg. Serien skulle kört en helg på Sachsenring ihop med Mini Challenger men den tävlingen ser ut att bli inställd eller flyttad till annan banan. Just nu vet inte teamet när nästa tävling är.

Magnus kör i Belgien
Inlagt söndag 5 juli 2009

Nu är det dags för superkartföraren Magnus Jonasson från Skillingaryds MK att köra sin andra tävling för året.

Tävlingen går av stapeln 10–11 Juli på den belgiska banan Zolder.

46-årig bana
Zolder är en bana med lång historia. Banan togs i bruk 1963 efter det att man kört lite hastighetstävlingar i området sedan 50-talet.
Mellan 1974–1984 stod Zolder som värd för formula 1-tävlingar. Under samma period som även Anderstorp var värd för formula1

Nya förgasare
Inför denna helgen har teamet utvecklat bilen och ska testa nya förgasare. Efter beräkningar ska det ge en högre acceleration ut ur svängarna och förhoppningsvis några kilometer högre hastighet i slutet av raksträckorna.

Nytt pers...
– Förhopningen denna helgen är att kunna prestera ett nytt personbästa. Det innebär att jag ska komma bättre än topp 15, det ger även poäng i serien, säger en förhoppningsfull Magnus.

Färre anmälda
Den ekonomiska krisen märks internationellt. Det är inte så många anmälda som det varit förr om åren, det är ungefär hälften nu.

Många svenskar
– Det är ändå glädjande att som svensk titta i startlistan, vilken innehåller hela sju svenska förare, avrundar Magnus som är uppvuxen i Skillingaryd men som numera bor i Värnamo.

En poäng i premiären
Inlagt måndag 18/5 200

Nu är årets premiärhelg avklarad för Magnus Jonasson från Skillingaryds MK i European Superkart Series. Helgens två tävlingsrace kördes på den nordtjeckiska banan Autodrom Most.
Magnus fick placeringarna 17 och 15, vilket gav en poäng.

Magnus som aldrig varit på den tjeckiska banan förut lyckades inte skaffa sig någon speciellt bra startposition efter kvalet. Han startande som nummer 18.
– Efter att ha kvalat in såpass långt bak i fältet är det bara till att gasa och försöka klättra upp placeringar under racet, säger Magnus.

Mycket kamp
Han tog några placeringar och hade en bra fight med en av sina konkurenter. De bytte placeringar på varje varv och vissa varv flera gånger. I den näst sista svängen blev Magnus omkörd för sista gången och i sin iver att lyckas ta tillbaka den förlorade placeringen ut på målrakan gjorde han ett misstag. Han snurrade 360 grader i utgången på sista svängen.

För fort...
– Man måste vara kallare i det läget och köra som vanligt och inte tro att man kan köra fortare för att det är sista svängen på heatet, säger Magnus direkt efter heatet och ser besviken ut.

Kamp
Race 2 gick mer i dur för Magnus. Under det andra racet hade Magnus fina fighter mot sina konkurrenter. I mål slutade Magnus på den plats han före helgen hade utlovat, alltså en poängplats. Den 15:e och sista.

Kanske viktig poäng
– Det blev inte många poäng jag fick med mig hem efter helgen men den enda kan vara viktig i slutet av säsongen, säger Magnus som efter helgen trots allt är nöjd med sin insats.

Inte Hockenheim
Nu blickar teamet framåt. Nästa tävling på formula 1-banan Hockenheim står dom över och siktar i stället på tävlingen på belgiska Zolder i mitten på juli.

Säsongen 2009 inleds den 16 maj
Inlagt 10 maj 2009

Nu är det dags för superkartföraren Magnus Jonasson från Skillingaryds MK att inleda sin tävlingssäsong 2009.

Helgen 16–17 Maj är det premiär i European Superkart Series på banan utanför Most i nordvästra Tjeckien.
Serien för övrigt innehåller race på Hockenheim och Sachsenring i Tyskland, Zolder i Belgien, Assen i Holland och Gotland Ring i Sverige.

Kör för SSMK
Magnus som tävlar för Skillingaryds MK har anmält sig till tre av tävlingarna: Most, Zolder och Sachsenring, men har som mål att komma till start i fler.

Mer pengar
– Vi kommer att jobba vidare efter premiärtävlingen för att få ihop en större budget och kunna köra flera tävlingar, kommenterar Magnus.

Bland de 15 bästa
Målsättningen för Magnus inför säsongen är att vara med i topp 15, det ger poäng i serien. Första steget för det är att Magnus undviker tekniska bekymmer och krascher.
Det ekonomiska läget runt om i världen ha gjort att endast ett 30-tal bilar är anmälda till första helgen. Hela av de anmälda bilarna kommer från Sverige.

Snabb, liten bil
Vad är superkart?
– Det är en gokart med 250 kubiks motorcykelmotor. Denna lilla bil gör 0–100 km i timmen under 2,5 sekunder och toppar över 250. Det gör klassen till en av de snabbare, förklarar Magnus.

Magnus i krock med en dansk
Inlagt måndag 13/10 2008

Helgens första fria träning började i dur för Värnamos superkartförare Magnus Jonasson på tyska racerbanan Oschersleben.Sedan slutade det i en krock med en dansk. Plötsligt bara svängde dansken och det var nästan som en dansk skalle. Så var den dagen förstörd.

Vid första kvalet började problemen. Kopplingen slirade på första varvet som ledde till ett avbrutit pass, så Magnus hann inte sätta någon tid på fredagens eftermiddagskval.
– På kval två som var på lördag morgon klockan 8 gjorde jag allt för att sätta någon respektabel tid, säger Magnus. Fästet fanns inte i asfalten,
lufttemperaturen var bara fyra grader, så man kunde inte göra några tider som var konkurenskraftiga, fortsätter Magnus.

På plats 20
Efter de båda kvalen hade Magnus kämpat sig till en startposition 37 av 45 startande. Det var bara till att ta i lite extra på racern och göra omkörningar. Race ett slutade i en 20:e plats.

Usel position
Race två hade Magnus samma usla start position igen. Bara till att göra ett lika bra race som första heatet. Starten var klockren och några placeringar plockades direkt på de första varven.

Krock med dansk
På åttonde varvet tog Magnus in på framförvarande bil. De åkte in i en trippel vänster som snabbt bryter över till en höger. Bilen framför lämnade yta på innern åt Magnus för att kunna göra en omkörning. Precis när Magnus har sitt vänstra framhjul i höjd med framförvarande bils högra bakhjul stänger medtävlaren vägen. Där tog det stopp och Magnus flög över danskens bil och hamnade i däcksvallen. Ingen av förarna skadades.

Nya tag
- Nu tar vi nya krafter till nästa säsong. Som kan bli en stor satsning
utomlands. Länder som Tyskland, Holland och England besöker Euroserie bland annat, säger Magnus.

Krasch i Magnus lopp
I dag har superkartföraren Magnus Jonasson kört race två i Tyskland. Någon placering blev det inte då det blev en mindre ”krasch” på banan. Det blev skador på bilen som får fixas till nästa säsong men föraren klarade sig oskadd. Teamet kommer till Sverige under måndag eftermiddag. (12/10 2008 kl. 18.08)
Magnus som nummer 19 i Tyskland
Superkartföraren Magnus Jonasson från Värnamo och Skillingaryd tävlar i helgen i Tyskland.
– Då var första dagens race klart och det har gått bra. Jag startade som 37:e bil av 45 totalt statande. Efter ett hårt race var jag på plats 19 vid målgång. På morgonens kval var banan blöt och hal men till Race 1 hade banan torkat upp och solen tittade fram – Jag är nöjd efter dagens race  nu är det bara att ladda om till söndagens race, berättar Magnus. (12/10 2008 kl. 06.50)
Magnus tävlar i Tyskland
Inlagt 6/10 2008
Foto: Lizette Berntsson – www.jonasson-motorsport.nu

Nu beger sig Magnus Jonasson till Tyskland för ännu ett inhop i den Internationella Euro Superkartseries. Tävlingen går liksom förra gången på den relativt nybyggda banan i forna Östtyskland, Oschersleben, som invigdes 1999.

– Givetvis åker jag iväg för att vinna, men ska man se realistiskt på det så är det en plats mitt i startfältet som är ett godkänt resultat. Även det är jag nöjd med fast inte mera, säger Magnus med målmedvetenhet i blicken. Den stora nackdelen för Magnus är att han inte ha haft budget att åka fullt ut denna säsongen.

Ringrostig...
– Ju mer tid man ha bakom ratten ju fortare åker man. Känslan försvinner så lite rattrostigt kommer det garanterat vara första friträningen fredag morgon, förklarar Magnus.
Förhoppningarna för teamet är att det ska bli bra resultat som kan bädda för ett något lättare arbete med sponsorjakten inför 2009.

Fler tävlingar 09
Till kommande år kommer teamet satsa på att komma till start i så många tävlingar som möjligt som ingår i Europaserien.
– Vi kommer inte i första hand att satsa på de tre EM-racen till kommande säsong. När eliten från alla Europas serier möts så blir det många som är fruktansvärt duktiga och ha man inget med topp 15 och göra så anser jag att det är bättre att lämna den platsen till någon annan, säger Magnus.

Topp 15
– Det krävs att vara i topp 15 för att få med sig poäng. Men det är klart visa det sig att något av racen kommer att gå under någon av F1-helgerna eller DTM-helg så lockar det ju, helt klart både mig och sponsorer, fortsätter Magnus.
Nu koncentrerar sig teamet på att i första hand göra något riktigt bra av denna helgen och sen trappas arbetet upp inför kommande säsong.

Internationella debuten avklarad
Inlagt 14/7 2008

Nu är den över den riktiga internationella debuten i superkart för Magnus Jonasson från Värnamo, som tävlar för Skillingaryds MK.
Han tävlade i Euroseries i tyska i Ocherslebeni.

Efter att de två kvalen var avklarade under fredagen hade Magnus kvalat in till 34 plats av de 43 kvalande bilarna. Efter leveransbrist av däck var Magnus tvungen att byta från Dunlop till begagnade Bridgestone mellan kval 1 och 2.
– För min personliga del var det ingen nackdel. Jag kom aldrig överens med de Dunlopen jag hade fått låna. Jag sänkte mig med nästan fyra sekunder efter att bytt däck, säger Magnus.

Stenhårt från start
Under race 1 fick Magnus verkligen lära sig hur hårt det är under internationell racing. Det går fullt från början och ingen vänta på att däcken ska få upp rätt arbetstemperatur.
– Sedan är man inte lika rädd för att ha lite närkontakt mellan bilarna som här hemma, helt enkelt lite hårdare. Orkade trots att racet är två mil längre internationellt mot här hemma i Sverige orkade jag med att kämpa sig till mig en målgång på 21 plats av 43 startande.

Körde tuffare
Till race 2 hade Magnus lärt sig från race 1 och var med från start direkt. Han körde lite tuffare och hårdare under race 2.
– De som inte körde fort nog får lite box, säger Magnus med ett finurligt leende.
När den svartrutiga målflaggan visades hade Magnus jobbat sig upp till en 17:e plats i mål. Efter att sänkt varvtiderna med sju sekunder ungefär från första kvalet till sista racet visade Magnus att det finns ännu mera fart att komma med. Magnus stoppades upp av bilarna framför honom under racern för att få snabbare tider.

För snäll
– Det är lite snällhet kvar för att våga sätta in nosen och köra om där det går riktigt fort. Nu vet vi vad Internationell racing går ut på och kommer att jobba på att få ihop en satsning till 2009, avslutar Magnus.


Dags för tävling i Tyskland
Inlagt 7 juli 2008
Foto: Lizette Berntsson – www.jonasson-motorsport.nu

Nu bär det iväg till Tyskland för ett inhopp i Euroserie för värnamos superkartförare, Magnus Jonasson, som tävlar för Skillingaryds MK.

12–13 juli är det tyska racerbanan i Oschersleben som gäller. Här körs normalt WTCC, FIA GT och andra stora internationella tävlingar, men denna helgen är det bland annat superkart och tyska muskelbilar som gör ett besök.

Köra på stor bana
– Det känns spännande och få testa på en riktigt stor bana och köra i ett startfält med uppåt 40 startande, säger Magnus.
Efter att motorn fått en grundlig genomgång sedan motorstrulet i samband med premiären här hemma i Sverige så finns det förhoppningar om att komma i topp-20 denna helgen.

Internationell satsning nästa år
– Vi känner på den internationella cirkusen nu för att kunna planera inför en internationell satsning 2009, säger teamchef Lizette Berntsson.

Magnus tvingades bryta premiären
Inlagt 11/5 2008

Nu är säsongspremiären över för SSK – Stockholm Sportvagns Klubbsuperkartserie. Helgen började strålande för värnamograbben Magnus Jonasson under friträningarna som pågick under fredagseftermiddagen. Tredje snabbast en gång och sen snabbast under dom två resterande testerna.

– Hela bilen gick som en klocka under fredagen. Det kändes som att de gick att köra hur fort som helst, säger Magnus.
När kvalet väl drog igång så verkade det som vissa förare hade mörkat sin fart lite under fredagen. När kvalet var avslutat placerade Magnus sig på en fjärde plats. Andra startled är ingen större katastrof. Eftersom bilarna är så pass små går det nästan att köra om i varje sväng på Kinnekulle Ring.
Under racet hamnade Magnus i en stenhård fight om platserna 5–7. Bilarna bytte placering i nästan varje sväng.
– När jag väl bröt mig loss ihop med en av konkurrenterna så jagade vi ikapp han som hade fjärde plats, säger Magnus.
Då hände helgens katastrof. Sista sväng på näst sista varje så gav Magnus motor upp.
– Det är frustrerande och vara så nära men ändå så långt bort. Kände ju verkligen att de va något på gång där. Men tyvärr, så ska man ha den där lilla turen för att verkligen lyckas, säger Magnus uppgivet.
Eftersom söndagens race var flyttat till lördagskvällen fanns det ingen chans att ordna till motorn och kunna komma till start i race 2.
– Nu siktar vi mot framtiden, det kan inte bli värre. Har fått en inbjudan till ”Rock the race” i Tyskland. Racing i samband med en stor rock festival som lockar runt 70.000 besökare, meddelar Magnus.

Nu är det dags för tävling igen
Inlagt 6/5 2008

Nu drar den igång, superkartsäsongen för värnamoföraren Magnus Jonasson som tävlar för Skillingaryds MK. Det blir tävling på Kinnekulle Ring i närheten av Götene norr om Skara.

– Efter att väntat en hel vinter på att få gasa så är suget stort nu inför säsongen, äntligen får man gasa igen. Första testarna inför säsongen körs på fredag den 9 mars, säger Magnus som kommer att fara runt på banan i hastigheter på över 200.

Två tävlingsdagar
Det första racet går på lördagen och avslutning sker dagen därpå:
– Efter att gått igenom hela racern under vintern och funnit saker att förbättrar så finns förhoppningar om topplaceringar under säsongen 2008, säger Magnus.
Efter avslutningen på förra årets race på Kinnekulle Ring med en jättekrasch av Magnus får nog första passen under fredagen gå till att få känsla för banan och trygghet i åkandet.
– Rädd för svängen är jag inte, men vart gränsen går vet jag, säger Magnus.

Sedan 1971
Det är SSK, Stockholm Sportvagnsklubb som inleder sin serie på Kinnekulle Ring 10–11 maj. Superkartklassen är premiärhelgens absolut snabbaste klass.
SSK-serien har för övrigt körts sedan 1971 och är en av de stora hörnstenarna inom svensk racing. De flesta av våra racerstjärnor har gått vägen via SSK-serien.
Mer info om SSK på www.sskracing.com.

Magnus kör nästan på hemmaplan
Inlagt 26 juli 2007
Nu är det dags. Årets höjdpunkt är på gång för superkartåkaren från Skillingaryd och Värnamo, Magnus Jonasson.

I samband med WTCC på mossen utanför Anderstorp nu till helgen blir det åka av. Som supportklass är närmligen tyska World Series inbjuden.
–Trots att tävlingen är den geografiskt närmaste jag kört så kommer det att bli min internationella debut, säger Magnus förväntansfullt.
Till helgen får Magnus hjälp och stöd av sin mentor från Jönköping, Bengt Albertsson, som ligger trea i totaltabellen för World Series.
Teamet siktar givetvis på seger men realistiskt är en mitten placering i startfältet. 30-talet bilar är anmälda för att köra på den anrika svenska Formula 1-banan.
Magnus i våldsam krasch
Inlagt 10 juli 2007
Kartföraren Magnus Jonasson var den 1 juli med om en våldsam krasch.

På sin hemsida skriver han: ”Olycka än omöjlig och undvika i det läget. Snurra ett antal varv. När jag står stilla så sitter jag i stolen igen. Titta mig runt och se dela över hela banan. Detta måste sett otäckt ut var min första tanke. Hoppa så snabbt jag kan ur karten för att sätta mig i säkerhet.”
Läs mer på Magnus egen hemsida där det också finns bilder från kraschen: http://www.jonasson-motorsport.nu
Magnus tävlar på Kinnekulle
Inlagt 25 juni 2007
Helgen 30 juni–1 juli 2007 genomförs andra helgen av SSK-serien för Superkart serien. Tävlinger går på Kinnekulle Ring utanför Götene. Dit åker skillingarydsbördige men boende i Värnamo, Magnus Jonasson.

– Se detta som ett genrep inför starten ihop med WTCC på Anderstorp senare i sommar, säger Magnus
Teamet kommer att testa nya inställningar och detaljer på bilen för att vara så bra förberedda som möjligt inför årets stora elddop, på mossen.
Förra tävlingshelgen på Kinnekulle slutade med en fjärdeplats i första racet och en sjätte i det andra. Första racet gick som en dans, inga problem förutom en katastofstart som gjorde att Magnus fick jaga toppen sedan.
– Hade inte tändhatten gått sönder och jag fått hålla den under andra racet så hade en pallplats varit inom räckhåll. Det ska inte upprepas denna gången, säger en målmedveten Magnus.
Vända åter från Tyskland...
Inlagt söndag 27 maj 2007
– Vi i Värnamos egna superkartteam lastade för att åka till Lausitz ring i Tyskland för att göra ett gästspel i World Series. Resa ned gick jättebra men när vi åkte av färjan fick vi årets absolut tråkigaste besked: Tävlingen är inställd.

Det säger Magnus Jonasson, superkartförare från Skillingaryd och Värnamo.
Magnus och hans kompisar hade alltså åkt ned till Rostock helt i onödan. Missförstånd mellan arrangör och tyska förbundet gjorde att det var för få funktionärer på banan för att kunna genomföra tävlingen.
– Nu laddar vi till nästa tävling, Kinnekulle Ring 30 juni – 1 juli. Därefter kommer årets höjdpunkt: att åka ihop med World Series i samband med WTCC på världens snabbaste mosse, Scandinavian Raceway i Anderstorp. Då blir det åka av och det lutar åt minst 50 anmälda i superkart, berättar Magnus.
Superkart är en gokart med 250-kubiksmotor. Hastigheterna säger sitt klara språk: 0–100 på 2,3 sekunder och topphastighet strax över 250 km i timmen. För närvarande är det en av de absolut snabbaste banracingklasserna i Sverige.