Götaströms Fordonshistoriska Klubb
Riksettanrallyt 2009 – Del 1 av 2
    www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar Startsidan för Götaström

Del 2 finns här

Bil på bil på bil... Vart fjärde år har Riksettanrallyt målgång i Skillingaryd.
Den ena dyrgripen efter den andra rullade in på Slätten.
Folkfest på Slätten
Inlagt 21/5 2009

Årets Riksettanrallyt blev en stor folkfest där målet var fantastiska Slätten i Skillingaryd.

Det var drygt 350 fordon som deltog i Riksettanrallyt från norr och söder med målgång i Skillingaryd. Till det kan läggas kanske lika många andra fordon som stod parkerade på det för dagen extra mäktiga Slätten. Totalt var här säkert minst 1.500 personer.
Lacken blänkte och alla beundrade dyrgriparna.

Ford från Värnamo
Allra bäst ansåg juryn Peter Bomans Ford V8 från 1946 vara. Bilskaderegleraren från Värnamo är van att reparera bilar och sin egen hade han fått i kanonskick.

Motorcykel
Bland tvåhjulingarna gick förstapriset till Sievert Bomberg från Jönköping med sin HRD av årsmodell 1948. Den är körd i Brasilien och när den kom till Sievert var den bara i delar. Men hundratals timmar senare är den en skönhet igen.

Trehjulingen
Det fann ingen klass för trehjulingar men en sådan hade Stig Svensson från Hok införskaffat. Han har importerat den engelska trehjulingen från 1934 och det är den enda i sitt slag i Sverige. Men som sagt, han hamnade mellan två klasser.

Helikopter
Bil på bil och till slut var man nästan snurrig på allt som fanns att beskåda. En gång kunde man också lyfta blicken uppåt när fyra militärhelikoptrar lyfte. inte illa det heller.

Per Bunnstad

Längsta kön var det till matserveringen.
   
Del 2 finns här