NYHETER ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

Söndag 1 februari 2009
Blev Årets Skillingarydsbo

Lasse Kjellgren fick i dag ta emot priset som Årets Skillingarydsbo 2008. Vi berättar mer om Lasse och visar fler bilder i eftermiddag. (12.01)

Månadens tips
Vi har för januari lottat ut två trisslotter. En går till mest uppmärksammade nyhetstipset, det stora varslet på Neovas pelletfabrik i Vaggeryd. Den andra har vi lottat ut bland alla som tipsat. Flera berättade om att sporthallen i Skillingaryd fick utrymmas och den som var snabbast får en trisslott. Lotterna kommer inom några dagar. Tipsa oss här, det kan löna sig. (09.17)

Ludwig och Molly grattas i dag
Kika in på familjesidan. (08.25+11.44)

Lördag 31 januari 2009
Mer och mer vin säljs

Systembolagets försäljning i Skillingaryd ökade mycket under 2008 och det gäller särskilt vin. Läs mer. (13.22)

Hyfsat genrep, tycker Thomas
Thomas Franker i Skillingarydsrevyn säger att det var ett hyfsat genrep i går kväll:
– Vi ser verkligen fram mot premiären i kväll, säger Thomas.
Biljettförsäljningen har gått bra. Till någon av föreställningarna är det helt slutsålt medan det finns biljetter över till andra, exempelvis premiären i kväll. Läs mer om revyn här. (12.40)

Huset byggs upp igen
En villa på Jönköpingsvägen 71 i Vaggeryd brann den 7 juni förra året och har senare helt rivits. Nu står det klart att huset ska byggas upp igen. (12.32)

David begravs 6 februari
Läs mer på familjesidan. (12.27)

”...nu finns han inte längre, Ingo, för i natt...”
Per bloggar om en stor idrottsman. Läs mer. (12.12)

Han vann lotten
Sven-Göran Johansson från Gnosjö hade tur i dragningen om trisslotten vid omröstningen om förslag att ge gamla sporthallen i Skillingaryd ett nytt namn. 72 procent av de som svarade tyckte att hallen ska få ett namn med anknytning till Bernt Hansson. Många av de röstade lämnade egna kommentarer om vilken stor idrottsledare Bernt är. (09.28)

Revypremiär i kväll
I dag har Skillingarydsrevyn premiär och det är ett laddat gäng som bjuder in till en föreställning i Skillingehus. (09.03)

Emma och Jesper fyller

Kika in på familjesidan
. (00.32)

Fredag 30 januari 2009
Frågan avslutad
Nu har vi avslutat frågan om namn på den gamla sporthallen i Skillingaryd. Vi tackar de 130 som svarade. 72 procent sa ja till förslaget med ett namn efter Bernt Hansson, 22 procent nej och fem procent vet inte. Vi berättar i morgon vem som vann det pris vi delar ut. (19.37)

Boken om Skivaryd...
Nya kapitel. I Ingen vilja lokta....blir det lingonplockning. I Det yttersta...följer vi med in i Trolleberget. Läs här. (18.42)

Sonja Fribergs begravning
Läs mer på familjesidan. (17.55)

”Är man under 160 cm så är det en skitbil ”
Therese bloggar. Läs mer. (16.49)

Tog körkort för lastbil
Kika in på familjesidan. (13.46)

Gästboken fungerar igen
11.57: Nu fungerar gästboken igen
Just nu är gästboken ur funktion. Tyvärr är det inget vi kan göra något åt men vi hoppas att den kommer igång snart igen. (11.47)

Daniel Grahn får sluta
Daniel Grahn med rötterna i Skillingaryd ska sluta sin tjänst som vd för Libris Media i Stockholm. Det berättar Dagen.Se. Totalt ska 4,5 tjänster bort från bokförlaget. Daniel är även vd för Swedmedia där Libris ingår. (10.52)

Fick en son i går
Kika in på familjesidan. (10.27)

Skillingaryds körslag...

Det övas inför en konsert och 100 personer medverkar i kören. Läs mer. (07.35)

Polishuset blir lusthus
Lusthuset för kropp och själ finns numera i stationen i Skillingaryd men om en tid blir det flytt. Man kommer att hyra en del av ”gamla polisen” vid Artillerigatan. Den andra delen hyrs av Skillingaryds Smådjurspraktik. (07.35)

Anders och Micha fyller år
Kika in på familjesidan. (07.35)

Torsdag 29 januari 2009
Skola mot nya höjder

Invid Tallnäs färdigställs just nu en byggnad om 1.200 kvadratmeter och här ska det bli skola. Läs mer och se många bilder. (19.21)

Nyförlovade...
Kika in på familjesidan. (18.54)

Ludvig fyller år
Kika in på familjesidan. (18.47)

Gratuleras till en son
Kika in på familjesidan. (18.43)

Två begravningar
Läs mer på familjesidan
. (17.36)

Pengar till viltforskning
Regeringen beslutade i dag att ge 17 miljoner kronor ur Viltvårdsfonden till Naturvårdsverkets för att bedriva viltforskning för 2009. Läs mer på vår jaktsida. (16.45)

Måns tog körkort
Kika in på familjesidan. (16.11)

Kraftvärmeverk brann
19:56: Av okänd anledning började det brinna i en bunker på Kraftvärmeverket och kraftig rök vällde ut. Räddningstjänsten uppgav vid 17-tiden att branden var under kontroll men att släckningsarbetet kommer att bli omfattande och pågå större delen av natten.
Räddningstjänsten i Skillingaryd är på väg med en vattenbil till Torsvik söder om Jönköping. Man ska hjälpa med att släcka en brand i kraftvärmeverket. (16.03)

Malin firas mer
Läs mer en bit ned på familjesidan. (13.46)

MC-förare lätt skadad
12.02: Det var vid avfarten från motorvägen som det vid elvatiden inträffade en singelolycka. Det var ingen moped som det först angavs utan en brittiskregistrerad motorcykel. MC-föraren fördes till sjukhuset i Värnamo och dessbättre med endast lindriga skador.
Just nu är räddningstjänsten på väg ut; Det handlar om en mopedolycka Storgatan Skillingaryd vid avfarten mot trafikplats Götaström. (11.07)

Nytt hus ersätter ett från 1740

Ett hus från 1740 ska rivas och ägaren har fått lov att bygga ett nytt hus på platsen. Läs mer. (00.01)

Fyller 15+15+30+50
Läs mer på familjesidan. (00.01)

Onsdag 28 januari 2009
Vackra bilder i Åker
Föreläsningsföreningen i Åker hade upptakt för säsongen i går. Det blev ett välbesökt möte och en del kom långväga ifrån för att vackra bilder från Kjeåsen i Norge. Det var absolut fullsatt. Föreningen hade också sitt årsmöte. Linnea Hugosson omvaldes som ordförande. Övriga i styrelsen är Lilian Nyström, Ingemar Pettersson, Gerd Gustavsson, Bertil Gunnarsson och Dan Gustavsson. (19.54)

Börjar med husförhör
Nu är det dags för husförhör i Hagshults socken. Svenska kyrkan arrangerar 2/2 i Starkeryd, 9/2 i Gräshult och 27/2 i Jönshult/Järnboda. (19.48)

Arne blir pensionär

Läs mer på familjesidan. (16.01)

Vi sänker vårt tillsvidarepris
från 1/2 till 72,9 öre/kWh inkl elcertifikat (126,4 öre inkl energiskatt och moms)
Fast avgift 300 kr/år inkl moms.
Berör ej avtalskunder
Vaggeryds Energi AB

”...om vi får ta datorn med oss in i himlen...”
Birgit bloggar. Läs mer. (15.07)

”...den första webb-festen...”
Pia bloggar. Läs mer. (15.06)

Om drogvanor
Sedan flera år genomför länets FoU-enhet Luppen kunskapscentrum en drogvaneundersökning bland länets högstadie- eller gymnasieelever. Undersökningen visar, liksom tidigare år, att det är en större andel som uppger att deras föräldrar tycker det är okej att de dricker alkohol bland de elever som dricker alkohol regelbundet än bland de elever som inte dricker alkohol. Läs hela rapporten här. (12.29)

Salongen ska fyllas...

På lördag är det premiär för Skillingarydsrevyn. Läs mer. (07.43)

Malin fyller 18, Karin 69
Läs mer på familjesidan. (07.36+08.18)

Byggs vid Kaffegatan

Miljö- och byggnämnden har beslutat att ställa ut ett förslag till en detaljplan för Kaffegatan. Efter protester från en del boende är det tidigare förslaget ändrat. Kaffegatan blir en återvändsgata och de två planerade husen öster om ”Skethusalia” har tagits bort. (06.13)

Överklagan vid Södra Park
Förslaget till en ny förskola på Södra Park i Vaggeryd har överklagats. Länsstyrelsen ger de klagande rätt genom att fastslå att det är kommunfullmäktige som ska fastställa ett sådant här beslut och inte som nu miljö- och byggnämnden. Nämnden föreslår nu att kommunfullmäktige säger ja till förskolan. (06.13)

Tisdag 27 januari 2009
Uppåkra varslar 34
Uppåkra Mekaniska i Skillingaryd har i dag lagt ett varsel om 30 kollektivanställda och fyra tjänstemän. Läs mer. (16.21)

Försvunnen är åter
En 20-åring som var med på en skolresa till Hestra rapporterades som saknad och ett stort pådrag har skett. Polisen rapporterar att han i kväll hittades helt välbehållen, i Huskvarna! (22.51)

Micaela och Bitte fyller år
Läs mer på familjesidan. (22.24+07.20+08.35)

Chaufför avled

20.35: Mannen som avled var i 60-årsåldern och hemmahörande i Värnamo kommun. Polisen söker vittnen till trafikolyckan och vill bland annat ha kontakt med dem som färdades i bussen
20.12: I eftermiddag körde en buss in i en parkerad bil utanför Haga Värdshus i Hillerstorp. Passagerarna klarade sig oskadda men chauffören avled senare på Värnamo sjukhus. Möjligen kan han ha avlidit av sjukdom. (20.12)

Bilfirma på Götaström
Henrik Alm och Krister Pettersson från Vaggeryd ska nu sälja begagnade tjänstebilar genom den nybildade firman Götaström Bil. De hyr till en början lokaler på Götaströmsområdet men planerar senare att bygga nytt. Detta berättar Finnveden Nu. (19.55)

Kiosk rånades
För en timme sedan rånades en kiosk på Myntgatan i Värnamo. Mannen hade ett pistolliknande föremål. Han försvann på cykel med en okänd summa pengar. (19.08)

Föreläsningar i mängder


När Smålands Akademi kommer till kommunen i april kan det resultera i ett 20-tal föreläsningar av Margareta Strömstedt med flera och det kan bland annat handla om en musikant med rötterna i Högabråten. Läs mer. (18.51)

Internationell manifestation
Den 7 februari gör Svenska kyrkan en internationell satsning. Vid middagstid blir det på torget i Skillingaryd en manifestation med tal av kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M) och kyrkoherde Kerstin Bothén. På kvällen blir det i Församlingshemmet en internationell fest där man får prova mat från olika kulturer. (17.59)

Nya erbjudande hos ICA
Grillad kyckling, bacon, bananer, maskindisk, falukorv och mycket mer. Läs mer (17.29)

Nya hyresgäster till torget

Tre tomma eller blivande tomma lokaler vid torget i Skillingaryd fylls snart med ny verksamhet. Läs mer. (16.21)

Förintelsens minnesdag
I dag den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för förintelsens offer – samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades, 1945. Minnesdagen lyfter fram engagemanget hos alla som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism, i Sverige och i världen. Läs mer. (11.31)

Stulna bilen tillrätta
Den stulna bilen som efterlystes här i går är nu återfunnen med nycklarna i. Läs mer (10.57)

”...då rycker jag mig i nackaskinnet...”
Bitte bloggar. Läs mer. (10.27)

Boken om Skivaryd...
Nya kapitel inlagda. I Det yttersta...... presenterar Djävulens dotter sig. I Ingen vilja lokta... får vi en förklaring till boktiteln.all. Läs här. (09.27)

Till minne av Ingemar
Läs mer på familjesidan. (09.06)

Viltolyckorna kostade 53 miljoner i länet
Läs mer här. (08.39)

”Kärring–varning”
Elisabeth bloggar. Läs mer. (08.06)

Moa fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.43)

Måndag 26 januari 2009
30 på flera gator

Nu har det skyltats om till 30 på flera gator i Skillingaryd. Läs mer. (21.51)

Sa ja till 2,5 miljoner

Kommunfullmäktige sa i kväll enhälligt ja till att täcka ett underskott för socialnämnden för 2008 med 2.5 miljoner kronor. (21.00)

Just nu med start 26/1 -09
Finskt rågbröd 15:-,
Biskvier 9:-/st. 5-pack 40:-
Kaffe och semla 29:-

Jonssons Konditori

Andakt hos fullmäktige
Årets första kommunfullmäktige inleddes traditionellt, alltså med en kort andakt. I år var det kyrkoherde Christian Sandblom, Byarum, som talade. (21.00)

Smålands Akademi kommer
Arbetet inför Smålands Akademis årsmöte som kommer att äga rum i Vaggeryds kommun 23–25 april har påbörjats. I samband med att Akademin har sitt årsmöte brukar alltid dess medlemmar hålla en rad föreläsningar runt om i den kommun som man befinner sig i. Läs mer vad akademin står för. (16.10+19.20)

Miljöfarligt utsläpp
Till reningsverket i Skillingaryd har i helgen kommit en mängd olja och driftledaren är orolig för bland annat fågellivet. Läs mer. (11.36)

Krockkuddar stals
I
natt har en tjuv stulit krockkuddar ur tre bilar i Vaggeryd.
– Stölderna har skett på Malmgatan, Hjortsjövägen och Blåbärsstigen, säger Nils-Erik Eriksson vid Polisen i Jönköping.
Det är bilar av modellerna Audi A4m Saab 93 och Volvo C30 som det skett stölder ut. (10.26)

Volvo 945 stulen
I går kväll stals en ljusblå Volvo 945 Kombi med registreringsnummer DFG510. Den som har upplysningar ombeds kontakta Polisen. Bilen stals från Skolgatan i Skillingaryd. (09.49)

”Alla var där…utom Robert Wells.”
Elisabeth bloggar. Läs mer. (09.37)

Vanja Andersson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (09.30)

Emmas bröllop på TV i kväll

I kväll kl. 20.00 visas på TV4 ett bröllop mellan två rikskändisar: Emma Karlsson från Svenarum/Vaggeryd och Magnus Englund från trakten av Köping. Se fler bilder här. Foto Julia Bejerot Winkler/TV4. (07.25)

Fyller 7+7+10+15+23
Läs mer på familjesidan. (07.25+08.16+09.39 +14.34+16.32)

Söndag 25 januari 2009
Fler olyckor
18.58: En olycka har inträffat på E 4:an vid Hörle och en på vägen mot Hillerstorp
18.53: Vid olyckan var två bilar inblandade, men inga personskador rapporteras. Det är just nu mycket halt på vägarna och polisens maning är att ta det lugnt
17.54: En olycka inträffade för en stund sedan på E4;an till Skillingaryds södra infart. Ingen allvarlig skada rapporteras.

Kvällens sport
Kika gärna in på vår nya resultatsida. (16.42)

Bertil Träffs begravning
Läs mer på familjesidan. (12.33)

De är äldst i kommunen
På befolkningssidan har vi lagt in de tio äldsta på varje postort och även en totallista för de äldsta i hela kommunen. Se den här. (12.33)

Ny fråga – rösta gärna
Se vår nya fråga som handlar om den gamla sporthallen i Skillingaryd. Rösta gärna och du har chans att vinna en trisslott. (09.33)

Motionerar om namn
Linus Persson (oberoende) berättar att han i morgon ska lämna in en motion till kommunfullmäktige om att den gamla sporthallen i Skillingaryd ska uppkallas efter badmintonledaren Bernt Hansson. Detta gör han direkt som en uppföljning på det förslag Erik Sjöberg hade i VN i går
– BERNT H-allen, kanske kunde vara ett lämpligt namn, säger Linus Persson. (09.23)

Längs en gammal å

Dan har för tredje gången fotat vid en gammal å och den här gången blev det 25 bilder. Se dem här. (00.02)

Evelina och Emma grattas
Läs mer på familjesidan. (00.02+11.16)

Lördag 24 januari 2009
Louise grattas
Läs mer på familjesidan. (19.57)

”...sätter sig på trappan...”
Anna bloggar. Läs mer. (12.49)

Sporthallen fick utrymmas

12.43: Nu har vi ett reportage med bilder. Läs mer.
11.47: Ett lysör tog eld i sporthallen i Skillingaryd, som fick utrymmas. Vi återkommer med ett reportage om ungefär en halvtimme.

Eremiten i Harfall
Nya kapitel om Skivaryd. I Ingen vilja lokta....anländer sommargästerna. I Det yttersta.... får vi träffa eremiten i Harfall. Läs här. (09.48)

Ebba fyller 10
Läs mer på familjesidan. (08.41)

Åk med Buss–Linus
Nya resor: Kroatien & Spanien Läs mer här

Humor på fototräff

På Storfototräffen i höst är temat humor. Läs mer. (07.47)

Ingemar Carlsson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (06.47)

Ingvar Storck har avlidit
Läs mer på familjesidan. (06.47)

Gerd och Axel fyller år
Läs mer på familjesidan. (06.19+26/1 09.39)

Fredag 23 januari 2009
Kvällens sport
Kika gärna in på vår nya resultatsida. (22.15)

Varannan tar bilen
I Jönköpings län tar drygt hälften av invånarna bilen till jobbet. Mindre än var tionde väljer kollektivtrafiken. Det visar en undersökning från försäkringsbolaget If. 51 procent uppger att de tar bilen till jobbet eller skolan, vilket kan jämföras med rikssnittet på 47 procent. Endast åtta procent väljer kollektivtrafiken. 17 procent väljer i stället att cykla. (17.02)

Ny utbildning i Värnamo
Nu är det klart att i augusti 2009 har Värnamo kommun möjlighet att starta ännu en högskoleutbildning som är skräddarsydd efter den lokala tillverkningsindustrins önskemål. Utbildningen heter ”Produktionsutveckling med 3D” och är en efterföljare till den nuvarande utbildningen med namn ”3D-teknik”. (16.14)

Älgen bröt nacken vid järnvägen
Läs mer på vår jaktsida. (11.32)

Får inte tag på råvaror...

I går berättade vi att Neova varslar tolv anställda i Vaggeryd. Nu har vi fått veta varför. Läs mer. (11.15)

Kulltorpsbo omkom
Strax före klockan halv åtta på torsdagsmorgonen inträffade en allvarlig olycka vid en byggarbetsplats i Halmstad. En balk av stål föll ner över en byggnadsarbetare som senare avled. Mannen var från Kulltorp. (09.57)

Årets frimärke utsett
Vi närmar oss den årstid som visas på frimärket. Läs mer här om Årets frimärke 2008. (09.35)

Erik och Kajsa fyller år
Läs mer på familjesidan. (08.11+09.24+09.58 +15.57)

Torsdag 22 januari 2009
Försvarar socialchefen
Vi har fått ett brev som försvarar socialchefen och som lägger skulden på politikerna. Läs mer. (21.06)

David och Daniel fyller år
Läs mer på familjesidan. (20.55)

Varsel i Vaggeryd
I dag har varsel lagts på tolv anställda vid Neovas pelletfabrik i Götafors i Vaggeryd. (17.32)

”...det kramar om i modershjärtat...”

Bitte bloggar. Läs mer. (14.55)

Jerusalem till Skillingaryd
Ryktet har surrat i och omkring Skillingaryd i flera veckor. Men nu är det då äntligen klart, hårdrocksgruppen Jerusalem kommer till ”Skillingaryds Arena” den 28 februari. Läs mer. (12.35)

Inbrottsförsök på mack
Strax efter midnatt gjordes ett försök till inbrott på en bensinmack i Vaggeryd. Två bilar sågs lämna macken. En polispatrull fick stopp på en av dem. Polisen kunde konstatera att någon gjort inbrott, men inget verkade vara stulet. (12.25)

Monica fyller 60 år
Läs mer på familjesidan. (10.47+20.58)

Från ett fotomöte

I lördags hade fotoklubben årsmöte. Vi har lagt in ett referat och 13 bilder. Läs mer. (09.48)

Nationalekonomi populärt
De första söktalen för höstens utbildningar vid Högskolan i Jönköping avser ansökningar från utlandet till högskolans masterprogram. Antalet förstahandssökande är 2.178 och av dessa avser 25 procent, masterprogrammet Economics and Finance vid Internationella Handelshögskolan. Om man ser till det totala antalet ansökningar, 8.562, avser även här 25 procent just detta program. (09.46)

Nio varslas på Presso
Nio personer varslas på Fameco i Skillingaryd, före detta Presso. Det uppger VN i dag. Samtidigt tar man i Skillingaryd över den produktion och de anställda som arbetat på fabriken i Gnosjö. (07.25)

Leo Weiström har avlidit
Läs mer på familjesidan. (07.18)

Onsdag 21 januari 2009
Mer från en gammal å

Dan Damberg har varit vid en gammal å igen. Läs mer och se bilder. (22.44)

Nytt om sportresultat
Sedan några tillbaka finns sportresultaten på en särskild sida som automatiskt uppdateras. Se den här. (22.22)

Kostar en dryg miljon
Kommunstyrelsens arbetsutskott har i dag sagt ja till en uppgörelse med socialchefen som slutar den 1 februari. Hon får motsvarande två årslöner samt 100.000 kronor i en särskild pensionsavsättning. Den totala kostnaden för kommunen blir 1.180.000 kronor. Socialdemokraterna valde att inte delta i beslutet. (18.28)

Klart med Fenixbygge
Kommunstyrelsens arbetsutskott har i dag sagt ja till en tillbyggnad av Fenix Kunskapscentrum. Kostnaden med inredning är beräknad till närmare 50 miljoner. Byggstart är planerad till om cirka ett halvår. (18.26)

En miljon till stipendier

Rolf och Majken Grenthe från Vaggeryd är båda borta men sonen Ingmar har till deras minne satt upp en donation om en miljon kronor. Läs mer. (18.05)

Helmie Berndtzon har avlidit
Läs mer på familjesidan. (16.56)

Partisekreterare kommer
När Kristdemokraterna har årsmöte den 18 februari får man besök av en av partiets toppar. Det är partisekreteraren Lennart Sjögren som gästar. (16.39)

Madde och Martin firas
Läs mer på familjesidan. (12.33)

Får dagens ros
Läs mer på familjesidan. (12.33)

De populäraste namnen...
Maja placerar sig på förstaplats på listan över de populäraste flicknamnen 2008 medan Lucas toppar bland pojkarna. Läs mer. (12.20)

Maj-Britt Nilsson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (08.18)

Om Skivaryd

Nya kapitel. I Det yttersta.... får vi veta vad som verkligen döljer sig under Stora Stenen. I Ingen vilja lokta.... är innebandylaget Juggo Slugger ute på turné... Läs här. (07.55)

Fyller 7+11+11

Läs mer på familjesidan. (07.51+12.37+15.43+22.28)

Tisdag 20 januari 2009
Minnesstund på Fenix
I morgon hålls en minnesstund på Fenix Kunskapscentrum för att hedra minnet av den elev som omkom i en bilolycka i lördags kväll. Kl. 10.00 är det utlyst en tyst minut. Minnesstunden är öppen för elever, studerande och medarbetare på Fenix.(22.47)

Heta känslor på Sörgårdsskolan
I kväll har det varit ett möte med föräldrastyrelsen på Sörgårdsskolan. Känslorna var heta och åsikterna många. Läs mer. (21.55)

”...blyertspennor är hårdvara hos oss...”
Bitte bloggar. Läs mer. (18.08)

”Mina tankar är hos familjen”
Elisabeth bloggar. Läs mer. (17.17)

Jesper tog körkort
Läs mer på familjesidan. (13.59)

Socialchefen får gå
Efter turerna med ekonomiska problem och olika utredningar inom socialförvaltningen är det nu klart att Vaggeryds kommun och socialchefen Laila Bradling går skilda vägar. Läs mer. (09.06)

Fick en son i går
Läs mer på familjesidan. (09.06)

Malmö åter för Gillsins

Pierre Gillsin klippte sin sista kund i Skillingaryd och det blev Maria Eriksson från Vaggeryd. Familjen Gillsin har nu återvänt till Malmö. Läs mer. (06.49)

Hälsoborgen växer
Hälsoborgen som har friskvårdsverksamhet i Vaggeryd och Tranemo växer. I lördags invigdes en anläggning i Grästorp i Västergötland. (06.49)

Fyra lediga jobb
Läs mer under lediga jobb. (05.56)

Christoffer och Isabelle fyller år
Läs mer på familjesidan. (05.56+09.04)

Måndag 19 januari 2009
Till minne av Vanja
Läs mer på familjesidan. (22.23)

Polisen presenterar

Länspolismästare Gunnar Lindelöv och polisstyrelsens ordförande Stefan Ottosson (KD), Vaggeryd (på bilden) , och intervjuas om Polisens verksamhetsplan. Läs mer. (21.33)

Började strippa
En förvirrad 27-åring kom i dag på förmiddagen in i en butik i Värnamo och började klä av sig på överkroppen. Polis tillkallades och vid kontroll visade det sig att mannen är efterlyst som försvunnen av Polisen i Skåne. Han togs om hand och fördes till Skåne. (20.37)

Lizzie Sundkvists begravning
Läs mer på familjesidan. (19.27)

Plundrade julgranen

På lördagen höll FUB i Vaggeryds kommun julgransplundring i NTO-lokalen, Skillingaryd.
Det var cirka 60 personer som kom för att fika, sjunga och dansa. Duktig pianist var Malin Henrysson och lekledare Elin Henrysson. När dansen var slut kom tomten på ett uppskattat besök. (19.08)

Nytt om sportresultat

Sedan i lördags har vi flyttat över sportresultaten till en särskild sida som uppdateras automatiskt. Se den här. (18.15)

70 år uppmärksammas
År 1938 den 3 november, när höstrusket redan började svepa sina kalla dimmor omkring Skillingaryds samhälle... Läs mer här. (18.04)

Östbos protokoll
Östbo Historiska Sällskap presenterar sitt senaste protokoll. Läs mer. (17.13)

Tillträde på skjutfältet
Sidan med tillträde på skjutfältet är uppdaterad. Läs mer. (11.34)

Stal familjens tv
En familj på Rönngatan i Skillingaryd drabbades i lördags kväll någon gång kring 19.30–23.30 av ett inbrott. Familjens TV blev tjuvens byte. (10.28)

6+20+25-43 firas
Läs mer på familjesidan. (00.01)

Kyrkan hålls öppen för sörjande

Kyrkan hålls öppen från kl. 07.30 från i dag. (00.01)

Söndag 18 januari 2009
Fina bilder från fotomötet
Fotoklubben hade årsmöte i går och då presenterades årets bilder i färg och påsikt. Läs och se bilder om färg här och om påsikt här. (20.50)

Kyrkan hålls öppen för sörjande

21.03: Kyrkan hålls även öppen i morgon måndag och då från kl. 07.30
Den som vill sörja den avlidne 17-åringen och som vill göra det i en kyrka är från kl. 16.00 välkommen till Skillingaryds kyrka. Denna hålls sedan öppen i flera timmar. (15.03)

17-åring omkom


12.49: Olyckan strax väster om samhället där en 17-åring omkom har väckt stor förstämning. Kamrater till den avlidne har placerat ut blommor på olycksplatsen

07.41 Vid trafikolyckan väster om samhället sent i går kväll omkom föraren och han var den ende som fanns i fordonet. Han var ännu inte fyllda 18 år och var bosatt i Skillingaryd. Bilen träffade träd i terrängen. Det finns inga vittnen till olyckan.
01.03: Det handlar dessvärre om en dödsolycka. Polisen utreder fortfarande och vi får ingen rapport förrän i morgon bitti
00.04: En trafikolycka har nyligen inträffat 2–3 kilometer väster om Skillingaryd på vägen mot Nyholm. Det är en singelolycka och en person uppges i det första läget vara allvarligt skadad. Vi återkommer med en rapport om cirka 45 minuter.

Bilnycklar upphittade
I går kväll hittades på Videgatan i Skillingaryd bilnycklar till en Volvo personbil. De kan hämtas på Videgatan 7, Eibert Danielsson. (12.27)

Dan vid en gammal å

Vår naturskribent har varit vid en gammal å och presenterar 16 bilder i reportaget. Läs mer. (11.02)

Om Skivaryd
Nya kapitel. I Det yttersta.... är det gladiatorspel i Nydala. I Ingen vilja... stundar en händelserik Greklandsresa. Läs här. (10.06)

”Verkar som jag fått bloggsjukan”
Mattias bloggar. Läs mer. (09.58)

Salle fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.49+12.56)

Lördag 17 januari 2009
Julen dansades ut i Hagshult
I Hagshult dansade julen ut i går. Läs mer och se flera bilder. (20.19)

Fina fotobilder
I dag har finalresultaten hos Skillingaryds Fotoklubb presenterats. Segrare i de tre klasserna blev Chriser Robsahm, Kjell Karlsson och Anna Svensson. Vi presenterar segerbilder, bilder på segrarna och resultat i morgon. (17.48)

Nytt om sportresultat
Nu har vi flyttat över sportresultaten till en särskild sida som automatiskt uppdateras. Se den här. OBS! Fungerar det inte i din webbläsare så ligger resultaten även i spalten här intill. (14.37+15.55)

Paul Victorssons begravning
Läs mer på familjesidan. (11.14)

Två omkom i Alvesta
Strax efter midnatt omkom två personer vid en trafikolycka i Alvesta. Det var en personbil och en minibuss som krockade i hög fart i korsningen Värnamovägen-Grönkullavägen. Det var förarna som omkom. Två personer skadades och fördes till sjukhus. (08.58)

Bil totalkvaddad

En bilist på riksväg 30 vid Sonarp norr om Hok krockade vid 23-tiden med en älg. Bilen blev totalkvaddad. Älgen är död men föraren av personbilen klarade sig från äventyret med endast vissa skärsår i ansiktet. (00.14)

Fredag 16 januari 2009
Spelar i Rockkarusellen

Nu startar Rockkarusellen 2009 och ett band från Vaggeryd finns med: Dirty Frank. Läs mer. (08.00)

Skiddag i Kyllås
I morgon är det skiddag i Kyllås. Se annons till höger. (16.39)

Om Smådjurspraktiken
Nu finns en länk till en sida för Skillingaryds Smådjurspraktik med bland annat öppettider. Kika på annonsen till höger eller direkt här. (16.38)

Möte om turism
Intresseföreningen har lagt ut information om ett möte kring turism med mera den 26/1. Läs mer. (16.34)

Birgitta Olssons begravning
Läs mer på familjesidan. (16.01)

Fick en dotter i går
Läs mer på familjesidan. (10.39)

Fyller kvartssekel i dag
Läs mer på familjesidan. (09.45)

Om Skivaryd
Nya kapitel. I Ingen vilja lokta....stundar det till grillkväll. i Det yttersta.... får vi en läskig framtidsvision av Skivarydstrakten. Läs här. (07.23)

Torsdag 15 januari 2009
Victor fyller år
Läs mer på familjesidan. (20.52)

Otäck olycka med häst
Ett par från Svenarum var på trettondagen med om en otäck olycka med sin häst. Läs mer. (20.26)

Kvinna allvarligt skadad

En kvinna i 75-årsåldern skadades mycket allvarligt vid 17-tiden i kväll. Ett vittne berättade för Skillingaryds Nu att kvinnan hade krupit under bommarna och träffades av tåget. Olyckan hände vid övergången vid Götaforsvägen i Vaggeryd, nära Folkets Hus. (18.44)

”Helmersdans ” i morgon...

I Hagshult väljer man att ha Knutsdansen i morgon. Man får väl kalla det Helmersdans... Se tiden i vår kalender. (16.44)

Svensk-finsk gemenskap

1809 inleddes något som firas nu. Läs mer. (15.40)

”Alla snubbar kan ju inte vara katt...”
Bitte bloggar. Läs mer. (15.38)

Över 13.000 invånare

I dag är det fest i Vaggeryds kommun. I går passerades nämligen officiellt 13.000 invånare.
– Noga räknat 13.001, säger kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M).
Läs mer här. (08.50+12.03)

”Tänk om man kunde ställa av en häst...”
Mattias bloggar. Läs mer. (11.42)

”Denne kolsvarta, hemskt elake gubbe...”
Birgit bloggar. Läs mer. (11.20)

Mona och Andreas fyller år
Läs mer på familjesidan. (08.38+10.00)

Åsa – ny på kommunen
Åsa från Timrå som håller på Modo är ny på kommunen. Läs mer. (08.25)

Trafikdödades
Strax före 07.00 krockade en bilist med en lastbil på riksväg 26 strax nordväst om Jönköping. Bilisten omkom. Det var mycket halt på platsen. (08.14)

”...snart är det sommar!”
Therese bloggar. Läs mer. (08.03)

Onsdag 14 januari 2009
Ger dagens tistel
– Dagens tistel vill jag ge den som vid cirka 19.15 åkte med sin bil på Marielundsgatan 15 i riktning mot Sturegatan. Din högra sidospegel krossade min vänstra sidobackspegel och troligtvis borde skadorna vara detsamma på din bil. Vi satt i vardagsrummet och såväl hörde som såg det hela, så det borde varit uppenbart även för dig vad som hände.
– Vill du göra rätt för dig ringer du till mig Andreas Orre 0706–141315. Om inte så hoppas jag att du skäms riktigt ordentligt och inser att en polisanmälan är att vänta. (22.15)

Får 40.000 till resa
I april ska 27 elever med lärare vid årskurs 9 vid Fågelforsskolan resa till Berlin. Det handlar bland annat om värdegrundsfrågor med bland annat frågor kring andra världskriget. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har beslutat att bidra med 40.000 kronor till detta projekt. (21.02)

Värnar om skolor
Arbetsutskottet i barn- och utbildningsnämnden ska nu arbeta för att länets alla kommuner ska värna om de två naturbruksgymnasierna. Läs mer. (20.22)

Klara tog körkort
Läs mer på familjesidan. (18.05)

”Jag är nämligen fullständigt galen i...”
Pia bloggar. Läs mer. (15.11)

Roland Anderssons begravning
Läs mer på familjesidan. (14.58)

Astronomistart i dag

För svensk del inleds det internationella astronomiåret i dag och Posten Frimärken presenterar ett par nya frimärken. Läs mer. (1445)

”Han är garanterat i himlen nu....”
Elisabeth bloggar. Läs mer. (13.22)

”Hjääälp, det har jag glömt!...”
Bitte bloggar. Läs mer. (11.29)

Stig Magnussons begravning
Läs mer på familjesidan. (09.26)

Annah firas mer
Läs mer på familjesidan. (09.14+19.26)

Rekordmånga här
I går hade vi för första gången över 1.000 unika besökare här eller noga räknat 1.015 med totalt 2.326 besök. Fortsätt surfa! (07.09)

”...inhandla ett dussin väckarklockor...”
Sara bloggar. Läs mer. (07.05)

Lena fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.01)

Tisdag 13 januari 2009
Linus är född
Läs mer på familjesidan. (20.22)

Julen dansades ut


Nu är julen utdansad. Läs mer och se bilder. (19.14)

När hunden blir dödad
Maxersättningen för hundar som dödas av rovdjur fördubblas nu av Naturvårdsverket. Det berättar tidningen Svensk Jakt. Läs mer. (17.05)

Frank och Göran vann
Det var bridgetävling i går. Läs mer. (16.56)

Nya erbjudande hos ICA
Juice, potatissallad, bacon, blandfärs, falukorv bland annat. Läs mer (16.51)

Årsmöte mot intresseförening
Skillingaryds Intresseförening har årsmöte om en vecka och har nu lagt ut dagordning, verksamhetsberättelse med mera på sin sida. Läs mer. (16.30)

Alexandra fyller år
Läs mer på familjesidan. (14.45)

KSK till femman
Läs mer i sportspalten intill. (12.07)

Annah fyller år
Läs mer på familjesidan. (11.53)

Fler hos LRF
LRF – Lantbrukarnas Riksförbund – ökade förra året medlemsantalet med 934 till 168.677. I Jönköpings län finns 11070 medlemmar och det är en ökning med 122. (11.16)

Dömd för misshandel
VN berättar i dag att en 15-åring dömts för misshandel. Det var i september förra året som an på Fågelforsskolan i Skillingaryd slog en ett år yngre elev med knuten näve i huvudet. 15-åringen har dömts till ungdomsvård med särskild föreskrift och ungdomstjänst i 20 timmar. (10.55)

Oklart med sporthallsnamn
VN berättar i dag att den nya sporthallen i Skillingaryd inte förväntas få något namn förrän efter invigningen den 1 mars. Det kan bli tal om att den får namn efter en sponsor, om det nu dyker upp en sådan. När första spadtaget för sporthallen togs nämnde kommunalrådet ”Skillingaryds Arena” och det kanske blir det officiella namnet... (10.49)

Fler brott under 2008
I dag berättar Finnveden Extra att antalet brott fortsätter att öka i kommunen, från 1.024 2007 till 1.075 2008. Då ingår inte december 2008 varför slutsiffran för 2008 blir högre. (10.45)

Knutsdans i kväll
I kvällens dansar julen ut på torgen i Klevshult, Skillingaryd och Vaggeryd. (10.40)

”Nu är det slut...”
Birgit bloggar. Läs mer. (10.39)

Blev Årets Smålänning
Nicki Pedersen, speedwayförare i mästarlaget Lejonen från Gislaved, har utsetts till Årets Smålänning 2008. (10.36)

Söker toppjobb
13 personer har sökt den utannonserade tjänsten som generaldirektör för jönköpingsbaserade Skogsstyrelsen. En av dem är Niklas Westgård från Vaggeryd. Det berättar Lantbrukets Affärtidning. (07.15)

Måndag 12 januari 2009
Grattas till en son
Läs mer på familjesidan. (22.13)

”...Tedenbys dragningar, Omark, ...”
Tobbe bloggar. Läs mer. (20.43)

Om Skivaryd
Nya kapitel; I Det yttersta..... blir det en rundvandring i Skivarydstrakten under medeltiden. Och I ingen vilja lokta... får vi följa med på en äventyrlig fisketur. Läs här. (19.21)

Ingvar fyller 75 år
Läs mer på familjesidan. (17.22)

”...telefonförsäljare som ringer i tid och otid...”
Anna bloggar. Läs mer. (16.43)

Gympastart i dag
I dag startar gympan. Läs mer. (15.26)

Dags för fotoårsmöte
Fotoklubben har årsmöte på lördag. Läs mer. (12.20)

Orange kuvert kommer
Den här veckan skickar Försäkringskassan och PPM ut årsbesked till 680.000 pensionärer. Här finns bland annat information om årets pensionsutbetalningar och om utvecklingen i premiepensionsfonderna. (12.06)

Färre jakthundar registrerade
Vi har fått statistik på nyregistrerade hundar 2008. Läs mer på vår jaktsida. (11.24)

Alexander fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.58)

Fyller 24 år i dag
Läs mer på familjesidan. (07.18)

Söndag 11 januari 2009

Fin skidåkning
i Kyllås
De senaste dagarnas värme har inte nämnvärt påverkat snökvaliteten i Kylås utan där går det fint att åka skidor.
Läs mer
. (22.19)

”...njuta av att min fru blir rund om magen...”
Mattias bloggar. Läs mer. (19.21)

Förlovade sig i går
Läs mer på familjesidan. (16.53)876 hushåll var utan ström
20.50: Dagens strömavbrott drabbade ungefär halva Skillingaryd. Det var 876 hushåll som var strömlösa under en längre tid, de flesta i två timmar men andra ännu längre tid.
Kjell-Göran Johansson vid Vattenfall berättar att det var ett kabelbrott på Västra Lägret som gjorde att strömförsörjningen slogs ut i delar av Skillingaryd.
Alla kunder i samhället har strömmen åter i kväll. Däremot finns det ingen ström på Västra Lägret. Där sätter kommunen upp ett reservkraftverk i morgon bitti och man börjar gräva i marken för att lokalisera den trasiga tiokilovoltskabeln.
13.25: Linus Persson på Sturegatan säger att det i denna del av samhället inte varit ett så här långt strömavbrott sedan i april 1980
13.21: Efter ett två timmar långt avbrott verkar nu strömmen vara åter, men kanske inte överallt
11.32: Just nu är det strömavbrott i centrala delar av Skillingaryd.

Många minnen i almanacka

I almanackan för 2009 av Byarums Hembygdsförening finns bland annat en bild med Sven Ohlsson vid sin affär. Läs mer. (09.30)

Travets speldagar i år
I år blir det spel- och tävlingsdagar på Vaggerydstravet följande åtta dagar: 8/4, 3/5, 17/5, 5/6, 15/7, 3/8, 30/8 och 13/9. vilket spel det gäller finns noterat i vår kalender. Det är samma antal dagar som 2008. (08.22)

Travet har fått ja
Travsällskapet har ansökt om permanent bygglov i stället för som tidigare tidsbegränsat lov för serveringslokalen vid Vaggerydstravet. Miljö- och byggnämnden har sagt ja till detta. (07.29)

Röstningen avslutad
Röstningen om Året Skillingarydsbo är nu avslutad. De tio som fått flest röster deltar i den slutliga omröstningen vid årsmötet med Skillingaryds Intresseförening. Vi tackar alla som röstat och berättar senare mer hur den slutliga omröstningen går till. (00.01)

Lördag 10 januari 2009
Rådjursolycka i kväll
Polisen rapporterar en lugn dag. Den enda rapporten att tala om är en rådjursolycka mellan Bondstorp-Vaggeryd. Det blev endast plåtskador på bilen. (22.38)

Emma sa ja...
I dag sa Emma Karlsson från Vaggeryd ja till sin Magnus från Bonde söker fru. Magnus har också tipsat oss om ett inslag från nyhetsbevakningen i dag. Läs mer. (21.00)

Jan Fritz firas
Läs mer på familjesidan. (09.11+10.44+17.40+18.56+20.24)

Sista dagen att rösta
I dag är det sista dagen att rösta på Årets Skillingarydsbo. Läs mer och rösta här. (06.39)

Emma ska gifta sig
Läs mer på familjesidan. (06.37)

Pernilla fyller 40
Läs mer på familjesidan. (06.37)

Fredag 9 januari 2009
Mattias och Jan fyller år
Läs mer på familjesidan. (21.02+07.18)

Två begravningar
Läs mer på familjesidan. (16.41)

Träffar landshövdingen
På måndag träffar företrädare för länets 13 kommuner landshövding Lars Engqvist vid ett möte i Jönköping.
– Vi ska tala oss samman inför ett möte som landshövdingen ska hålla på regeringsnivå den 11 februari.
Det berättar Bengt Dahlqvist (M) som är kommunalråd i Vaggeryds kommun. Det handlar om en strategi för att försöka lindra konsekvenserna av det ökade antalet arbetslösa. (16.32)

Om Skivaryd
Nya kapitel inlagda i bägge berättelserna. Läs här. (16.00)

Söker ny lokal
Det kommunala bostadsbolaget Vsbo skriver till kommunstyrelsen med önskemål om en ny lokal till den somaliska församlingen. Orsaken är protester från närboende. Läs mer. (14.55)

”Så är det nu. Allt roligt är över.”
Elisabeth bloggar. Läs mer. (14.53)

Tony fyller år
Läs mer på familjesidan. (14.26)

114 dog i bränder
Under 2008 omkom 114 personer i 107 bränder enligt preliminär statistik från Brandskyddsföreningen och Räddningsverket. Det är den högsta siffran på fem år. 2007 omkom 97 personer i bränder och året dessförinnan var antalet 84 personer. (12.27)

Ella och Melvin fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.35+08.39)

Vaggeryd från ovan
Varje dag under 16 dagar kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den 16:e bilden här, vilken visar södra delen av Götafors. (07.35)

Torsdag 8 januari 2009
Skadad i armen – avled
En 81-åring körde i dag av vägen in i en bergvägg mellan Gränna-Örserum. Han klagade över ont i en axel och en arm. Han fördes till sjukhus där han senare avled, möjligen drabbades han efter olyckan av någon sjukdom. Detta uppger jnytt.se. (21.20)

Skolmatsedeln uppdaterad
Läs mer här. (18.54)

Polisradion får ny dimension
Läs mer här. (15.52)

Valborg Lunnevads begravning
Läs mer på familjesidan. (15.50)

Marita fyller år
Läs mer på familjesidan. (15.38)

Källaren full med olja
En familj i Värnamo fick i dag en obehaglig överaskning. Plötslig hade man nästan 1.000 liter olja i sin källare. Chauffören fyllde på olja i fel hus och nu måste källaren i det här huset saneras. Detta berättar SR Jönköping. (15.10)

Fick en dotter i går
Läs mer på familjesidan. (12.08)

”...jag kunde inte andas...”
Bitte bloggar. Läs mer. (11.51)

Filip, Hampus & Gunnar firas
Läs mer på familjesidan. (08.50+17.43)

Drog kniv mot polis
Strax efter midnatt blev en polispatrull i Smålandsstenar knivhotad när de skulle gripa en man efter ett dödshot i natt. En 37-årig man hade kommit i bråk med en annan man som han hotade till livet. När poliserna kom för att gripa 37-åringen blev denne våldsam. Patrullen kunde med pepparspray lugna ned 37-åringen som nu sitter gripen misstänkt för olaga hot, hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. (08.50)

Strömavbrott...
09:40: Tyvärr har det varit ett nytt strömavbrott, denna gången, knappt 40 minuter. Vi hoppas att vi allt ska fungera nu
Vårt sida har även i dag varit nedsläckt på grund av ett längre strömavbrott, i en dryg timme, men nu fungerar allt igen. (08.50)

Vaggeryd från ovan
Varje dag under 16 dagar kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den 15:e bilden här, vilken visar Dammgatan. (00.19)

Onsdag 7 januari 2009
Inget beslut om biogas
Kommunstyrelsen tog inget beslut om biogas vid sitt möte i dag. Tekniska utskottet hade annars föreslagit ett nej:
– Vi vill få mer information och har därför bjudit in en tjänsteman från tekniska kontoret till vårt nästa möte, berättar kommunstyrelsens ordförande Bengt Dahlqvist (M). (19.31)

Får 2,5 miljoner
Kommunstyrelsen har i dag enhälligt sagt ja till att socialnämnden ska få 2,5 miljoner kronor för att täcka upp underskottet i förra årets budget. Det berättar kommunstyrelsens ordförande Bengt Dahlqvist (M). Det är fullmäktige som tar det slutliga beslutet. (19.27)

Östbos styrelsemöte
Östbo har lagt ut sin dagordning till nästa styrelsemöte. Läs mer. (18.11)

Nio konkurser 2008
Förra året var det nio konkurser i vår kommun mot en enda 2007. För Värnamo var det 15 (11), Gnosjö 9 (3), Gislaved 15 (11), Jönköping 45 (62), Sävsjö 8 (0) och Nässjö 11 (4). (16.36)

Dyster statistik...
Den snabba konkursökningstakten från hösten accelererade ytterligare i december till toppnoteringen plus 41 procent. För hela 2008 ökade antalet företagskonkurser med tolv procent till 5.500. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. (16.08)

Arrenderar ut camping
Kommunen planerar att arrendera ut Hjortsjöns Camping i Vaggeryd. Där finns 40 campingtomter, sex stugor, receptions- och servicebyggnader samt badplats. (15.17)

Blir 32,5 miljoner billigare

Byggföretaget Peab får bygga det nya musikteaterhuset i Jönköping för 302,5 miljoner kronor. Kostnaden är tio procent lägre än i förra anbudsomgången. Läs mer. (14.11+14.16)

Strömavbrott...
Vårt sida har varit nedsläckt i 34 minuter på grund av ett strömavbrott, men nu fungerar allt igen. (09.34)

”Ta med sopsäck och skyffel när ni är ute och rider”
Sara bloggar. Läs mer. (08.40)

Färre bilar sålda
Under 2008 såldes det 972.460 bilar till privatpersoner, vilket är 8,3% färre bilar än året innan. Bra rabatter och möjlighet till finansiering dämpade fallet i december månad enligt biltestföretaget BilCert. (08.08)

Annelie o Alexander firas
Läs mer på familjesidan. (07.57)

Det händer i dag kl. 08.00
I dag kl. 08.00–19.00 har man chans att... Läs mer. (07.54)

Gympastart och erbjudande
Det är dags att börja röra på sig. Läs mer. (07.54)

19 nya naturbilder

Dan Damberg har varit ute i kylan. Kika in på hans natursida. ()

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den 13:e bilden här, vilken visar Valhallavägen-Vanadisvägen-Narvavägen och sydost ut. (07.54)

Tisdag 6 januari 2009
Ita har kommit tillbaka

18.27; Ita är nu välbehållen hemma igen
15.02: Unghunden Ita, som är en drever, försvann på måndagsmorgonen från sitt hem i Väshult. Hon hade rött halsband och i det sitter en tre meter lång svart lina. Uppgifter lämnas till redaktionen 070–2131466. (15.02)

Öppet i Kyllås

Nu har vi också fått en bild. Se en större bild och text här. (14.58)
I dag är det premiär för skidåkning i Kyllås. Det är alltså kanonsnö som gäller. (13.04)

Fick en son i natt
Läs mer på familjesidan. (12.44)

Byarumspräst på nytt jobb

Förre Byarumsprästen Alf Johansson har fått ett chefsjobb hos Växjö stift. Läs mer. (11.31)

Om Skivaryd
– Nya kapitel inlagda i bägge berättelserna. För tillfället pågår handlingen i Det yttersta... Läs här. (09.56)

Nytt på Akropolis


Det är som vanligt full fart på Akropolis och vi har lagt in lite nya bilder. Kika in här. (02.23)

Räknaren fungerar nu bra
Vår räknare har inte fungerat så bra på sistone men nu är problemet avhjälpt. Det betyder att sidan laddas snabbare och alla besök på sidan kommer nu med. (00.04)

Gerts 50:e födelsedag
Läs mer på familjesidan. (00.02)

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den tolfte bilden här, vilken visar Strömbergsvägen och Masmästaregatan ut mot Hjortsjön. (00.02)

Måndag 5 januari 2009
En skön dag på Dammen

Vi har fått ett par läsarbilder från en skön söndag. Skicka du gärna också in bilder. Se bilderna från Dammen här. (17.13)

Nya erbjudande hos ICA
Musli, glass, kassler, kyckling, apelsiner, jordnötter och mycket mer. Läs mer (15.53)

32 grader varmt
Vi har i dag fått en hälsning från en något varmare del av världen, från Karl-Inge och Lindy Reinholdsson som flyttat från Skillingaryd till Australien.
– Vi fick ingen vit jul härnere heller. På nyårsdagen hade vi cirka 40 grader, i dag lite kallare med 32 grader. Aktiekurserna går uppåt för dem som brygger pilsner. Här är sommarlov i skolorna nu och semesterperiod, säger Kalle och Lindy. (15.34)

”Det finns vägpirater men det finns riddare också!”
Birgit fick hjälp... Läs mer. (13.07)

Död nu identifierad
Den kvinna som påträffades 14 december i sjön Sommen utanför Tranås är nu identifierad. Kvinnan är född 1953 och kommer från Linköping och försvann redan 16 november men anmäldes försvunnen först 17 december, alltså några dagar efter att kroppen hittats. I polisanmälan framgår att hon varit saknad sedan 16 november klockan 12.00. Identiteten på kvinnan har fastställts genom tandkort och det finns inget som visar på att något brott har begåtts. (12.14)

Fick sitt fjärde barn
Läs mer på familjesidan. (09.22)

Beklädnadsaffären rear
På onsdag har Beklädnadsaffären start för sin januarirea. Med anledning av det är affären stängd i dag. (08.05)

Riktigt kall morgon
Just nu är det -16 och det har varit ännu kallare på morgonen...Brrr.... (07.56)

Nya tider hos Gångbart
Gångbart har ändrat sina öppettider. Nu har man vardagar 10–18 och lördagar 10–13. Just nu är det för övrigt rea hos Gångbart. (07.18)

91 har röstat
Så här långt har vi fått in 91 röster till Årets Skillingarydsbo. Rösta här. (07.18)

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den tolfte bilden här, vilken visar Karlavägen och norrut. (07.18)

Ny annonssida
Annonser som inte finns permanent överst eller i spalten längst till höger finns sedan i går under länken ovan ”ANNONSER”. (07.18)

Vann trisslotten
Vi har haft dragning bland alla tipsare under december. Vinsten gick till tipset för en av månadens mest uppmärksammade nyheter, ett stort varsel på Vaggeryds Hydraulik. Vi tackar alla som tipsat och gratulerar vinnaren. Tipsa du också: 070-2131466. (07.18)

Söndag 4 januari 2009
Elisabeth fyllde år
Läs mer på familjesidan. (16.20)

Inbrott hos golfklubb
I natt grep en securitasvakt en man som gjorde inbrott på A6 Golfklubb i Jönköping. Tjuvens avsikt var att stjäla tombackar och pantflaskor. Det är för tidigt att säga om det är samme person som i höstas stal tombackar och pantflaskor från Götaströms Golfklubb. (12.27)

Thilde fyller år i dag
Läs mer på familjesidan. (11.54)

Inbrottsförsök i affär
I fredags kväll gjorde någon ett 12x8 cm stort hål i ett skyltfönster till Henning Svenssons Ur- och Guldsmedsaffär på Stationsgatan i Skillingaryd. Gärningsmannen lyckades inte få med sig något stöldgods och försvann utan att troligen bli sedd. (11.36)

Begär 2,5 miljoner
Socialnämnden har begärt 2,5 miljoner kronor för att täcka underskottet inom äldre- och handikappomsorgen 2008. Kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja men det är kommunfullmäktige som slutligen godkänner detta. (09.03)

Elvira fyller år i dag
Läs mer på familjesidan. (07.56)

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den elfte bilden här, vilken visar Strömbergsvägen och Masmästaregatan ut mot Hjortsjön. (00.04)

Lördag 3 januari 2009
Fick en dotter i dag
Läs mer på familjesidan. (13.00)

Knut har blivit pensionär

Efter att ha varit chaufför i nästan hela sitt vuxna liv har Knut Karlsson blivit pensionär. Läs mer. (11.53)

60 har röstat – rösta även du
Vi har hittills fått kring 60 röster om Årets Skillingarydsbo och det är mycket jämnt i toppen, fem personer inom två röster. Rösta även du. Läs mer och rösta här. (09.30)

Om Skivaryd
– Nya kapitel inlagda i bägge berättelserna. För tillfället pågår handlingen i Det yttersta... Läs här. (09.30)

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den tionde bilden här, vilken visar Hjortsjöskolan ut mot Hjortsjön och Fenix. (00.04)

Fredag 2 januari 2009
Fler och fler hittar hit

Antalet besök på vår webbplats nästan tredubblades 2008 jämfört med 2007. 2007 hade vi i snitt 426 besök per dag (totalt 155.520) mot 1.236 under 2008 (451.303). I december hade vi ett snitt om 1.880 besök/dag. Fortsätt surfa och tipsa gärna andra om denna webbplats. (10.11)

Nyförlovad tog körkort
Läs mer på familjesidan. (21.34)

Vann över 10 miljoner
Intresset för spel på hästar var rekordstort under 2008. För invånarna i vår kommun blev det också ett framgångsrikt spelår. Totalt vann man över 10,5 miljoner kronor vid spel hos ATG. Högsta vinsten i Vaggeryds kommun var 749.881 kronor på V75 den 15 mars. Systemet var inlämnat hos Tips & Toto i Skillingaryd. (15.46)

Fler avlidna
Elisabeth Eck och Lizzie Sundkvist har avlidit. Läs mer på familjesidan. (14.15)

Fler ”pasställen”
Nu blir det lättare för länsborna att hämta ut sina pass hos Polisen. Efter ett beslut i Polisstyrelsen införs nu passutlämning på försök i polisens receptioner i Gislaved, Nässjö, Tranås, och Vetlanda. Tidigare finns denna service i bland annat Värnamo men dock inte i vår kommun. (14.11)

Dags för semlor
Missa inte att besöka Jonssons Konditorier – semlepremiär i dag. (13.58)

Birgitta Olsson har avlidit

Läs mer på familjesidan. (12.52)

Inbrott på Movalla
I dag på morgonen upptäcktes ett inbrott på Movalla. Någon har brutit sönder en ytterdörr och sedan inne i lokalerna brutit upp flera dörrar.
– Det är skador på dörrar för säkert 5.000–10.000 kronor, säger Uno Johansson som är ordförande i Movalla IP.
Det verkar inte som om något stulits och det förvaras för övrigt aldrig kontanter på Movalla. (11.50)

Färre trafikdöda 2008
Antalet omkomna i trafiken har sjunkit med mer än tio procent under 2008 jämfört med 2007 och beräknas bli cirka 420 under 2008 visar preliminära siffror. Det är det lägsta antalet sedan 1945. I Jönköpings län dog elva i trafiken under 2008. 2007 var siffran 16, 2006 28, 2006 28, 2005 20 och 2004 34. (11.37)

Monia grattas mer
Läs mer på familjesidan. (08.49+10.44)

Sandra fyller år
Läs mer på familjesidan. (10.32)

Rekordblött 2008
Trots att december var ganska torr blev det ett rekordblött 2008. Läs mer. (08.20)

Whilma hälsar
Läs mer på familjesidan. (08.20)

Fanny fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.48)

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den nionde bilden här, vilken visar Hjortsjöskolan med omgivning. (07.48)

Torsdag 1 januari 2009

Gott Nytt 2009

Gott Nytt År med denna årets första bild här kl. 00.13; En vy mot Målaregatan och söderut. Klicka på bilden. (00.36)

Fick årets första barn
Sandra och Håkan Hansson från Fastorp utanför Skillingaryd var på den tilltänkta nyårsfesten i går kväll.
– Men vi fick avbryta och åka till sjukhuset i Värnamo i stället, säger Håkan som blev det nya årets första pappa. Läs mer. (16.42)

Skridskoåkning på Linnesjön
Vid Starkeryd brukar man bada men i dag gick man på vattnet.... Läs mer. (19.34)

Ted fyller år
Läs mer på familjesidan. (18.58)

Hook-kock på TV4

I TV4 Nyhetsmorgon medverkar just nu Gregory Gosse som är kock på Hooks Herrgård. (11.20)

”...satt i TV-fåtöljen och sov medan James Bond slogs...”
Birgit bloggar. Läs mer. (10.50)

Andrea och Monia fyller år
Läs mer på familjesidan. (09.52)

På bäverjakt
På vår jaktsida ovan presenterar vi en bäverjakt med vår nye medarbetare. Se artikeln här. (09.29)

Vaggeryd från ovan
Varje dag kommer en ny flygbild från Vaggeryd åren 2002–2006. Se den åttonde bilden här, vilken Fenix med omgivning. (08.30)

409 röster om raketer

Vi fick 409 svar på frågan om att skjuta raketer på nyårsafton. 70 procent svarade nej (287 stycken), 24 ja (97) och 6 (25) vet inte. (08.23)

Anders vann lotten
74 svarade med sitt namn i frågan om att skjuta raketer och fick vara med i utlottningen av en trisslott. Vinnare blev nummer 59 i ordningen, Anders Andersson, Ljungberg. Vinsten kommer med Posten. Vi gratulerar vinnaren och tackar alla som röstade. (08.23)

Rösta på Årets Skillingarydsbo
I dag har röstningen om Årets Skillingarydsbo inletts. Läs mer och rösta här. (01.39)

Äldre nyheter här

Sport en bit ned i denna spalt
Dags att studera
Läs mer här om aktuella kurser hos NBV
Folkets Hus Vaggeryd
Söndag 1/2 kl. 17.00
BOHEMIA BIG BAND
presenterar storbandsjazz av samtida arrangörer i svängig tappning
Arr. NBV
Skillingarydsrevyn
Se alla tider här och var du köper biljetter
Tipsa oss!
Vi lottar varje månad ut en trisslott
E-post info@skillingaryd.nu
Tel. 070–2131466
Sport – Söndag 1 februari
Ingen SM-medalj för Maria
Maria Rydqvist med rötterna i Smålandsstenar blev fyra vid SM på skidor 10 km i dag. Vann gjorde Charlotte Kalla. (11.50)

Bättre av WIK-damerna

WIK föll i Sandviken med 0–16 men det gick lite bättre på hemmaplan. Läs mer. (09.33)
Sport – Lördag 31 januari

13 segerbilder från SIK

23.47: Nu har vi lagt in ett referat och 13 bilder från matchen SIK-Förslöv. Victor Fransson (bilden) avgjorde. Läs mer.
SIK vann med 8–7 mot Förslöv. En rapport kommer sent i kväll. Matchfakta finns här. (16.22)

Sara och Cindy tog brons
22.54: Sara och Cindy blev nia i sin klass där det var 19 startande. De blev tvåa i Ford-klassen och trea i deltävlingen för junior-SM:
– Ja, verkligen kul, säger Sara om insatsen
.
13.30: I rally-SM med tävlingen Värmland Runt avancerar ekipaget med Cindy Brüggeman från Tjust och Sara Gustavsson från SSMK. Se har efter fem etapper klättrat till plats elva i sin klass. (13.30)

Storseger för SBK

Skillingaryds BK vann med 14–6 (6564–5972) mot Swedoor. Thomas Wilsson var riktigt i speltagen med 952 närmast följd av Peter Johansson 894, Mars Roskvist 945, Samuel Josegsson 844, Andreas Josefsson 840 och Lars Petersson 766. (22.50)

SIS vann och förlorade
SIS vann med 10–9 borta mot (4808–4746) Venus men förlorade därefter mot Klint, också det borta, med 3–16 (5028–5348). Bästa i den första matchen var Jessica Aldelius med 669. Jessica var bäst även i den andra matchen och då med 770. (22.50)

Liv räddade HV 71
Stefan Liv var tungan på vägen när HV 71 vann med 5–3 (2–0, 1–2, 2–1) borta mot mesta mästarna Djurgården. Skotten vanns av Djurgården med 35–28. Målen för HV gjordes av Martin Thörnberg 2, Daniel Grillfors, Johan Lindström, och Andreas Holmqvist. (22.50)

Pelle bröt på touren
Pelle Edberg skulle i dag ha spelat de två avslutande hålen på Europatouren i Dubai. Då han var utan chans att nå finalrundorna valde han att avbryta tävlingen. (09.08)

Ingo är död

En av Sveriges genom tiderna mest populära idrottsmän avled i går kväll. Ingemar ”Ingo” Johansson har definitivt lagt boxhandskarna på hyllan. Han blev 76 år. (09.00)

Sport – Fredag 30 januari
Sara i Rally-SM
I kväll har rally-SM inletts med tävlingen Värmland Runt. Skillingaryds MK har en tävlande. Det är Sara Gustavsson som är kartläsare åt Cindy Brüggeman från Tjust. I kväll startade tävlingen på Färjestads Travbana. det var en kort inledande sträcka och Cindy och Sara kom på plats 16 i sin klass. I morgon avverkas nio sträckor av VM-karaktär runt Hagfors.
Det är SM debut för Cindy Brüggeman i sin Ford Fiesta. För morgondagen utlovas fina vintervägar och minusgrader. Teamet hälsar att de är på topp och hoppas att debuten handlar om bra körning och ingen snöskottning vid sidan av vägen som de var ute för förra lördagen. (22.45)

WIK tog poäng
Det blev 3–3 för WIK i kväll. Läs mer. (22.24)

Ny spelare till HV71
I dag har HV71skrivit kontrakt med förre Malmöbacken Johan Björk, 24. (16.41)

Stefan Liv i Tre Kronor
Målvakten Stefan Liv, HV 71, är uttagen till Tre Kronor i LG Hockey Games. Målvakten Jonas Gustavsson, Färjestads BK, deltar ej i turneringen. Det meddelar förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson nu på morgonen. (09.38)

Pelle går inte vidare

18.00: Pelle spelar de två avslutande hålen i morgon
15.10: Efter 16 hål har Pelle +6 och totalt +4. Därmed står det klart att han inte når helgens finalrundor
13.55: Efter elva hål har Pelle +3 och totalt +1. Han måste ned ett eller ett par slag för att nå helgens finalspel
12.39: Pelle har efter åtta hål +3 och totalt +1
12.00: Tyvärr gjorde Pelle en dubbelbogey på det fjärde hålet och har på dagens runda +2 och total par
11.14: Pelle har inlett den andra rundan med en birdie
10.37: Pelle har avslutat den första rundan och han gick på 70 (-2) sedan han gjort en birdie på hål 18
09.10: Pelle gjorde en birdie på det senaste hålet och har efter 14 hål -1
08.17; Den avbrutna första rundan har fortsatt nu på morgonen. Pelle inledde med en bogey följt av par och har efter elva hål par
08.15: Det här veckoslutet är det Europatouren i golf i Förenade Arabemiraten. Det handlar om Dubai Desert Classic. Pelle Edberg, Hook, spelar och vi följer hans spel lite då och då.
Sport – Torsdag 29 januari
Rapport efter SIS-seger
21.59: Nu har vi en rapport från kvällens segermatch. Läs mer.
21.32: SIS vann med 5–4. En matchrapport kommer senare
21.07: Med sju minuter kvar att spela står det 4–4
20.24: Det står 4–1 efter två perioder
20.16: SIS leder med 4–1 i slutet av andra perioden
19.23: SIS spelar i kväll borta mot Lenhovda och efter ungefär 15 minuter leder SIS med 2–0

HV klarade 2–2 mot LHC
HV71 lyckades klara 2–2 hemma mot Linköping efter periodsiffrorna 1–1, 0–1, 1–0, 0–0. Skotten var 30–36. Målen för HV gjordes av Andreas Falk och Martin Thörnberg. (21.36)

Bäst i Småland

I dag har några elever från Hjortsjöskolan visat att de är bäst i Småland. Läs mer. (20.44)

Ny spelare till HV71
HV71 förstärker truppen inför slutspurten av serien med tjeckiske centern Kamil Piros, 30. Piros kommer närmast från tyska Kölner Haie där han spelat de två senaste säsongerna och svarat för 69 poäng. (18.28)

Provspelar för J-Södra
Jönköpings Södra IF meddelar att klubben beslutat att inte erbjuda Alen Dedic något kontrakt. Däremot ska två utländska killar provspela: James Lomell, 24 år, från Liberia och Uros Hojan, 22 år, från Slovenien. Båda är proffs. (17.46)

Pelle gick på -1

16.05: Första dagens spel är avbrutet. och ska resterande ska spela färdigt i morgon bitti. Pelle hann gå nio hål och har -1
14.49: Efter åtta hål ligger Pelle nu på fina -1
13.41: Efter tre hål har Pelle +1
12.34: Vi har ännu inte fått några resultat från Dubai men väntar de första för Pelle vid 14-tiden
07.50: Det här veckoslutet är det Europatouren i golf i Förenade Arabemiraten. Det handlar om Dubai Desert Classic. Pelle Edberg, Hook, går ut i näst sista bollen kl. 10.00 och vi följer hans spel lite då och då.
Sport – Onsdag 28 januari
Kvällens matcher slut
Kika in på resultatsidan. (22.11)

Ska bli rent spel

De sex stora lagidrotterna i Småland går nu samman för gemensam aktion för rent spel inom idrotten. Under parollen "Vi älskar idrott och är stolta över vår sport" startar de nu en satsning tillsammans med Smålandsidrotten för att påverka beteenden hos ledare, spelare och föräldrar. (07.36)
Sport – Tisdag 27 januari
Vi följer WIK i kväll
– Skirö vann med 5–3
21.49: Skirö vann med 5–3 sedan 5–3 kommit på övertid. WIK var hetare även om Skirö var bättre i andra halvlek. Målen för WIK gjordes av Niklas Hedin, Keith Wennberg och Jimmie Larsson
21.22: Mitt i andra halvlek står det fortfarande 3–2
20.58: WIK kvitterade till 2–2 men före pausvilan tog Skirö ledningen med 3–2
20.25: Skirö ökade på till 2–0 men nu står det 2–1. 25 minuter har spelats
20.02: Skirö tog ledningen med 1–0 efter blott tre minuter. Det var efter hörna
I kväll tar sig WIK an Skirö borta och vi hoppas kunna direktrapportera lite då och då. (11.36)

Fina skytteresultat
Under helgen sköts en av de större inbjudningstävlingarna i länet, Rosenlundsträffen i Jönköping. Ungdomarna från Skillingaryds Skyttegille svarade för utmärkta insatser. Läs mer. (10.47)
Sport – Måndag 26 januari
HV föll mot Södertälje
HV föll efter förlängning med 2–3 mot jumbon Södertälje. Hemmalaget avgjorde efter 23 sekunder av förlängningen när HV hade Johan Davidsson utvisad. Perioderna var 2–1, 0–0, 0–1, 1–0. Skotten vanns av HV med hela 42–24. Målen för HV gjordes av Simon Önerud och Jukka Voutilainen. (21.23)

Åke Hessel var bäst
Det har i dag varit tävling i golf. Läs mer. (16.21)

HV-spelare i Tre Kronor

Två spelare från HV 71 finns med i den svenska truppen till LG Hockey Games 5–8 februari i Stockholm. Det är Martin Thörnberg och Johan Davidsson. En annan smålänning i laget är Mattias Weinhandl, som spelar för Dynamo Moskva men som är hockeyuppfostrad i Troja Ljungby. Stefan Liv är något oväntat inte med i truppen. (12.13)
Sport – Söndag 25 januari
Johanna tog guld för Sverige

I går tog Johanna Johansson brons vid landslagsdebuten och i dag blev det guld. Läs mer. (18.41)

HK Vaggeryd drog sig ur
HK Vaggeryd har haft damlag i division 3 för första gången på länge men nu har laget dragit sig ur serien. Det har helt enkelt blivit för få spelare och man klarar därför inte att genomföra seriespelet. (21.39)

SIS föll mot topplaget
SIS noterade 9–11 (5315–5353) hemma mot topplaget Kalmar-Käglan, men det var nära minst en hemmapoäng. Det ungdomliga laget från Kalmar lyckades dock resa hem med båda poängen. Bäst i SBK var Jessica Aldelius med 794 och hon var den enda över 700. (18.22)

Tävlade på skidor
Några löpare från kommunen tävlade i Stråkenloppet. Läs mer. (17.48)

Cindy och Sara fick skotta

När Finnskogsvalsen i värmländska Torsby avgjordes i går blev dettufft för ekipaget med Cindy Brüggemann/Sara Gustavsson, Tjust MK/Skillingaryds MK. De fick i snöovädret spåra med sin Ford Fiesta ST.
– Vi fick skotta oss fram på två av sträckorna och i snöovädret häruppe tappade vi då 55 minuter, säger Sara.
Det blev i alla fall en erfarenhet rikare.
De noterades för en sjundeplats i B-förare. (08.19)
Sport – Lördag 24 januari
Pillo blir coach
Fotbollslaget Southamptons nye huvudtränare Mark Wotte har i dag presenterat vilka som ska hjälpa till med ledningen kring det lag som just nu har det kämpigt i engelska Championship, näst högsta ligan.
Michael ”Pillo” Svensson har sagt ja till att tillsammans med Dean Gorré vara assiterande coach.
– Jag är mycket glad att Michael sagt ja och det är mycket värdefullt att ha honom i ledningen, säger Mark Wotte till Southamptons hemsida.
Michael forsätter sin rehabilitering efter sin skada och målet är att komma tillbaka som spelare. (17.28)

Trea i landslaget

Det blev en mycket lyckad landslagsdebut för Skillingaryds Skyttegilles Johanna Johansson. Läs mer. (18.32)

Tedenby poängräddare
HV 71 lyckades rädda en poäng borta mot Frölunda men hemmalaget vann efter förlängning. Det var Mattias Tedenby som under ordinarie speltid kvitterade till 4–4. Sedan gjorde Frölunda 5–4 i förlängningen. Övriga HV-mål gjordes av Jukka Voutilainen, Daniel Grillfors och Mikko Luoma.
Matchfakta: Frölunda–HV 71 5–4 (1–0, 2–2, 1–2, 1–0). Skott: 39–25 (15–5,13–7, 9–13, 2–0). (18.27)

SBK föll i Tranås
SBK hade inget att sätta emot borta mot Rubinen från Tranås. Hemmalaget vann med 17–3 (5852–5150). Bäst i SBK var Mats Roskvist med 713 närmast följd av Boris Tencic 706. (17.39)

Forsheda vann utan Lasse
Forsheda BK vann i bowling i dag över Växjö utan att Lars Johansson från Skillingaryd var med. Siffrorna blev 14–6 (6682–6453). Pasi Granlund i Forsheda hade hela 997. (17.25)

Ygemars fyra mål räckte ej
Trots fyra mål av John Ygemar föll SIK med 4–6 mot Södra Dal. Läs mer. (16.14)

SBK vann i Eksjö

Skillingaryds BK vann med 11–9 (5772–5493) borta mot Eksjö. Bäst i laget var Boris Tencic med 803 närmast följd av Andreas Josefsson 770 och Mats Roskvist 754. (13.30)
Sport – Fredag 23 januari
SIS vann mot Westbo
21.54: Läs en matchrapport här
SIS vann i kväll i hockeytrean med 5–0 borta mot Westbo. (21.27)

WIK föll på övertid
21.37: Läs en matchrapport här
20.59: WIK var nära att skrälla mot Målilla men gästerna gjorde 4–3 på övertid, i 93:e minuten
20.50: WIK har kvitterat till 3–3
20.39: WIK reducerar efter hörna och Målilla tar timeout
19.49: Målilla har ökat på till 3–1
19.39: WIK har på straff reducerat till 1–2
19.26: Efter 20 minuter står det 0–2. WIK stretar emot ganska bra men Målilla är bättre
19.01: Målilla gör 1–0 efter 5 minuter
19.13: WIK spelar just nu hemma mot Målilla och vi uppdaterar då och då.

Brassar till J-Södra
Jönköpings-Södra presenterade i dag att man lånar brassarna Marcel Sacramento och Ricardo Santos från kalmar FF. De ska till en början spela för J-Södra under vårsäsongen. (19.11)

Pelle blandade och gav
15.17: Pelle blandade och gav under dagens runda. Han hade en eagle, tre birdies, nio par, fyra bogeys och en dubbelbogey.
14.57: Pelle gick på 73 (+1) och fick totalt 147 (+3). Han var tre slag från att nå helgens finalspel och hamnade på plats 93
13.51: Efter 13 hål har Pelle +1 och totalt +3. Han måste ned tre slag på de återstående hålen för att nå helgens finalspel.
13.13: Efter halva rundan ligger Pelle på +2. Han har spelat dåligt men gjorde en eagle på det senaste hålet
11.17: Pelle har efter tre hål i dag +1
08.11: I dag är det andra dagens spel i Qatar Masters på Europatouren i golf. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 10.25 och det är dagens sista boll.
Sport – Torsdag 22 januari
WIK-spelare i VM gör mål
I går vann USA i bandy-VM med 17–0 och 12–0 och i dag fyllde man på med 9–1 mot Holland. Mikael Sandberg med rötterna i Waggeryds IK har så här långt gjort fem mål för sitt USA. (22.33)

Pelle gick på 74

10.56: Pelle har nyss avslutat dagens runda och han gick på 74 (+2). Han hade tyvärr bogey både på hål 17 och 18. I morgon behöver han nog gå ned på 69 eller 70 för att nå helgens finalspel
09.23: Pelle ligger på par efter elva hål
08.13: Efter sju hål har Pelle par. Han hade en birdie på sexan och en bogey på sjuan
07.12: Efter tre hål ligger Pelle på par
06.29: Qatar Masters på Europatouren i golf inleds i dag. Pelle Edberg från Hook gick ut kl. 06.15

Adjei mot proffsspel...
Samuel Adjei från Hok som för fyra dagar sedan fyllde 17 år är kanske på väg att bli ungdomsproffs i fotboll. Det engelska laget Newcastle United visat intresse för Samuel som just nu spelar för J-Södra. Han har tidigare spelat för Hook och WIK. (06.36)
Sport – Onsdag 21 januari
SIK föll i derbyt
Lite överraskande vann Gnosjö mot SIK. Läs mer. (22.18)

WIK-spelare i USA:s VM-lag
VM i bandy pågår just nu och i dag inleddes B-gruppen. USA vann med 17–0 mot Ungern och en av spelarna i USA är Mikael Sandberg, född och uppvuxen i Vaggeryd och som spelat för WIK. Numera bor han i USA. (20.41)

SIS damfotboll drar igång

På måndag kväll är det premiär för SIS damfotboll. Det är ingen match men väl upptaktsmöte. SIS har inte haft damlag på många år men i år ska man delta i seriespel. (16.41)
Sport – Tisdag 20 januari
Kvällens matcher slut
Kika in på vår nya resultatsida där alla resultat finns. (21.40)

Snart folkrace
I morgon är det en månad kvar till årets första tävling tävling i folkrace med Skillingaryds MK på Förebergsbanan i Åker.
– Vi har då Vinterfajten och vi hoppas att vi i år ska få ett lika stort startfält som förra året då det var cirka 80 startande i denna tävling.
Det säger Glenn Sporrong i SSMK. Klubben har i år tre tävlingar i folkrace: Vinterfajten 21/2, Vårfajten 18/4 och Kräftfajten 15/8. (17.10)

WIK-spelare i landslag

Waggeryds IK har fått med en spelare i det svenska landslaget för 15-åringar. Det är målvakten Patrik Josefsson. Sverige spelar två landskamper i Finland 31/1 och 1/2. Patrik är tredjemålvakt och får inte resa med, men skulle någon av de andra målvakterna bli skadad eller sjuk kallas han in.
– Det är oerhört kul och en sporre för alla i WIK att vi som liten klubb kan lyckas så här bra, säger ledaren Ulf Rudolfsson. (16.20)
Sport – Måndag 19 januari
SIS möter HV 71
På lördag kväll blir det veteranmatch SIS–HV 71 emellan.
– HV kommer med Bo Ahl, Bengt Kinell och många, bland annat några som vunnit SM, säger Niklas Trofast, en av spelarna i SIS.
Det blev veteranregler och säkert publikvänlig ishockey. (22.53)

Korpen rullar vidare
Vi har lagt in kvällens resultat i korpbowlingen och en serietabell. Läs mer. (21.54)

HV vann igen
HV 71 befäster sin placering i det översta skiktet på elitserien. I kväll blev det 2–1 (0–, 1-0, 1–1) hemma mot Luleå. Båda HV-målen kom i numerärt överläge. Teemu Laine gjorde 1–0 och Johan Davidsson 2–1. Stefan liv räddades 35 av de 36 skotten som Luleå sköt. HV hade 28 skott mot mål. (21.18)

SBMK vann mycket

Skillingaryds Badmintonklubb hade stora framgångar i Värnamoträffen i helgen. Läs mer. (12.19)
Sport – Söndag 18 januari

Referat från SIS-HA
Nu har vi lagt in ett referat från kvällens match SIS–HA 74. Läs mer. (21.24)

HK Vaggeryd föll
Det blev förlust mot Cyrus. Läs mer. (20.22)

SIS vann mot Forsheda
SIS vann med 15–5 (4898–4481) borta mot Forsheda. Det var alltså inga kanonslagningar precis men det räckte ändå till. Noterbart är att ingen i SIS nådde 700. Bäst var Marita Nyman med 692. (19.52)

SIS vann mot HA 74
SIS vände och vann mot HA 74. Det blev 6–4. En rapport kommer senare i kväll. (19.14)

SIS vann knappt

Det blev 11–9 (5001–4995) för SIS damer mot Regnbågen i Ljungby. SIS var det något bättre laget. SIS hade två spelare över 700: Marita Nyman 717 och Jessica Aldelius 715som båda hade 717. (15.07)

WIK P15:1 vann
Bandymatchen WIK P15:1–Skirö AIK slutade 5–3 (2–1). Vaggerydsspelarna gjorde en enorm laginsats och hade kommandot i en och en halv halvlek. Matchens gigant var målvakten Patrik Josephsson som bland annat räddade två av tre straffar. (15.07)

Pelle vann 150.000 kronor
Paul Casey, England, vann på 267 (-21). Johan Edfors blev bäste svensk som delad femma med 271. Pelle Edberg hamnade på delad plats 26 med 277. Pelle vann 13.751 euro, vilket motsvarar cirka 150.000 kronor. (16.15)
13.14: Pelle tappade lite på slutet och landade i dag på 71 (-1). Han fick totalt 277 (-11). Han ligger just nu på delad plats 26
12.07: Pelle fortsätter att spela bra och har -3 och totalt -13 efter 14 hål
10.57: Pelle spelar bra även i dag. Efter åtta hål har han -2 och totalt -12
10.56: I dag spelas sista dagen av Abu Dhabi Golf Championship i Förenade Arabemiraten och vi följer Pelle Edberg från Hook.

Nu har vi en sportsida

Vi har tidigare haft en sportspalt just här men nu har vi också en sportsida. Den är i sin linda men den finns här. En länk finns också i menyn ovan. (12.12)

SIS spelar hemma
I dag är det derby på Movalla och lite av vinna eller förvinna när SIS tar sig an HA 74 från Sävsjö. (12.09)
Lördag 17 januari
Cindy och Sara vann
Det blev i dag seger i Offerdalingen i jämtländska Offerdal Gr A+N 1601- B-förare för Cindy Brüggeman, Tjust och Sara Gustavsson, SSMK. (20.58)

SIK vann med 6–3
Skillingaryds IK vann i dag. Läs mer. (20.45+21.30)

HV 71 vann igen
Skellefteå–HV 71 slutade 2–4 (2–1, 0–1, 0–2) efter HV-mål i tur och ordning av Nichlas Torp, Jukka Voutilainen, Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen igen. (18.13)

SBK föll knappt
Det blev 9–11 (6374–6324) i toppmötet med Vimmerby. Peter Johansson hade hela 972 närmast följd av Boris Tencic 870, Mats Roskvist 802, Andreas Josefsson 778, Lars Petersson 769 och Thomas Wilsson 745. (13.36)

Pelles resultat bättre...

20.08: Efter tredje dagens spel leder engelsmannen Paul Casey på -19. Pelle Edberg delar plats tolv med -10. I morgon går Pelle ut kl. 09.06
12.20: Tydligen var uppgiften om Pelles spel på hål tio dessbättre helt felaktig. Vi har fått en ny notering som säger att han gick på 4 slag i stället för 9. Om detta stämmer blev Pelles resultat i dag 67 (-5) och han har totalt -10
12.17: Pelle gick på 72 slag (par). Totalt efter tre dagar har han 211 (-5)
11.01: Pelle gjorde en birdie på elvan och spelar nu stabilt. Efter 13 hål har han par och totalt -5
10.04: Tionde hålet blev en katastrof för Pelle. På detta hål med par 5 gick Pelle på nio slag. Han har nu i dag helt plötsligt +1 och totalt -4
09.41: Pelle har fortsatt med ännu en birdie och har efter halva dagens runda -3 och totalt -8
09.29: Pelle gjorde birdie både på hål sju och åtta och har nu -2 och totalt -7
09.03: Pelle inledde tredje dagens spel med två birdies men har också två bogeys. Han ligger på par efter sex hål
09.00: Pelle Edberg avslutade den avbrutna rundan med par, birdie och birdie. Andra rundan slutade därmed på 67 (-5) och totalt 139 (-5) på plats 22.
BANDY
Damallsvenskan 13:00
JB WIK–Nässjö
0–8
Div 1 13:15, 15:00, 15:30
Nävelsjö–Finspång
8–2
Månsarp–Åby/Tjureda
2–1
Skirö–Öjaby
3–7
Ungdomsbandy  
WIK P15:2–Bore/Stjärnan
8–0
BOWLING
Sydallsvenskan 15:00
Forsheda–Pergamon F
11–9
Div 3 herr 10:00
Skillingaryds BK–Vimmerby F
9–11
HANDBOLL
VM Grupp B 16:30–18:30
Spanien–Kuwait
47–17
Sverige–Kuba (TV4)
41–14
Allsvenskan 15:00–16:30
Warta–Malmö
26–36
IFK Karlskrona–Heid
16–30
Cyrus–Aranäs
31–37
INNEBANDY
Div 3 dam 10:00–14:30
Forserum–Månsarp
3–6
Bodafors–Stockaryd
4–1
Gnosjö–Nässjö
2–7
Husar–Westbo
1–2
Superligan 15:00
Pixbo–Mullsjö
5–3
Järfälla–Täby
4–8
Div 2 14:00–15:00
Skillingaryd–Willands
6–3
Engelholm U–Gnosjö
8–12
Förslöv–Carlshamn
1–5
ISHOCKEY
Elitserien 16:00–18:30
Skellefteå–HV 71
2–4
Timrå–Södertälje
4–2
Brynäs–Frölunda
3–1
Djurgården–Modo
5–3
Färjestad–Rögle
6–2
Luleå–Linköping
0–2
Allsvenskan 15:00
Oskarshamn–Västerås
2–3
U14 12:10
Boro/VHC–SIS
2–4
U12 11:15  
HV 71–SIS
5–3
Fredag 16 januari 2009
Mörkret stoppade Pelle
16.03: Pelle hann spela 15 hål med -3 innan det blev för mörkt att spela. Han får inleda tidigt i morgon bitti med tre hål. Därefter lär det bli fortsatt spel. Just nu räcker par för att gå till finaldagarna
14:36 Pelle spelar fantastiskt bra i dag. Efter 13 hål har han -4 och totalt -4
07.29: I dag spelas andra dagen av Abu Dhabi Golf Championship i Förenade Arabemiraten och vi följer Pelle Edberg från Hook. Han startar kl. 11.15. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, spelar inte.

WIK på sjöis
I morgon kl. 11.15–13.00 kommer Waggeryds IK:s herrlag att träna bandy på Hjortsjöns is.
– Vi kommer också att ha lite tävlingar samt grilla korv i anslutning till sjön. Vi kommer att utgå från Fenix, säger WIK-träanren Leif Hedberg. (14.45)
BANDY
Div 1 20:00
Målilla–Åtvidaberg
8–4
INNEBANDY
Div 3 dam 19:00
Skillingaryd–Huskvarna
spel 28/1
Div 2 19:15
Södradal–Åstorp/Kvidinge
3–4
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00–19:15
Leksand–Växjö Lakers
3–0
Almtuna–Mora
1–0
Nybro–Sundsvall
5–1
AIK–Mariestad
7–2
Malmö–Bofors
0–2
Div 2 B 19:00
Nittorp–Lidköping
20–0
Div 2 C  19:00  
Osby–Limhamn
4–0
J18 19:00
SIS–Diö
2–3
(23.00,
Torsdag 15 januari 2009
Årets orienterare 2008
Drygt 7.000 åskådare konstaterade i lördags kväll att Erik Liljequist, OK Älme, och Mattias Karlsson, IK Hakarpspojkarna, blev årets junior respektive senior i Småland 2008. I samband med hockeymatchen mellan HV71 och Färjestad i Kinnarps arena fick nämligen Erik Liljequist och Mattias Karlsson motta utmärkelserna. (23.10)

Brassar till J-Södra

Jönköpings Södra IF meddelar att två externa spelare är inbjudna till klubben. Föreningen har under en tid fört samtal med Kalmar FF, som utmynnat i att J-Södra fått tillfälle att i sin hemmiljö studera och bekanta sig med två spelare som tillhör Kalmar. Spelarna är Marcel Sacramento, 21 år, som inför fjolåret kom till Kalmar FF och Ricardo Santos, som 2007 kom till Sverige och Kalmar FF. Ricardo Santos var under 2008 utlånad till Åtvidabergs FF. Båda är brasilianska medborgare. Sacramento och Santos anländer till Jönköping på fredag och Jönköpings Södra har planerat att förutsättningslöst studera de båda under ett antal träningstillfällen även under nästkommande vecka. (22.19)

Tedenby målade för HV
När Linköping–HV 71 spelade 3–3, 1–1, 2–1, 0–1, 0–0) gjorde värnamokillen Mattias Tedenby det första målet för HV. Övriga HV-mål gjordes av Jukka Voutilainen och Teemu Laine. (21.46)

Spegelvänt av Pelle

21.22: Efter första dagen delar Pelle plats 64. Ledarduon består av svenskarna Johan Edborg och Mikael Lundberg på 66 slag mot Pelles 72.
12.37: Det var lite av spegelvänt spel för Pelle i dag. Han började med bogey och hade birdie på hål två. Han avslutade med bogey och hade en birdie på näst sista hålet. I övrigt hade han par. Totalt blev det därmed 72 slag, som är banans par. Just nu delar han plats 57 men många spelar fortfarande
11.43: Efter 14 hål ligger Pelle på par. En tidigare uppgift om en birdie på hål nio visade sig inte stämma
10.27: Pelle har efter halva rundan par
09.17: Efter sex hål ligger Pelle på par
08:00: Pelle inledde med en bogey
08:00 I dag spelas Abu Dhabi Golf Championship i Förenade Arabemiraten och vi följer Pelle Edberg från Hook. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, spelar inte.

Satsar 135 miljoner
I dag beslutade regeringen att satsa 135 miljoner kronor på en samlad förbundsövergripande elitsatsning inom svensk idrott. Tack vare överskottet från AB Svenska Spels vinst år 2007 finns utrymme för att höja det ordinarie stödet till föreningarna och samtidigt göra en särskild på eliten. (12.28)

Lyssna på Ingelsten
Nya proffset Patrik Ingelsten med rötterna i Hillerstorp intervjuas av sina nya klubben. Se filmen här. (10.05)

WIK P15:1 spelade bra
WIK P15:1 mötte i går kväll ÅbyTjureda borta och gjorde en mycket bra match, särskilt andra halvlek. Hemmalaget vann trots detta med 5–3. WIK tog ledningen men sedan gjorde hemmalaget fyra raka mål. till helgen spelar både P15 1 och 2 hemmamatcher. (08.40)
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
Hästö–Önnered
26–24
ISHOCKEY  
Luleå–Timrå
3–4
Skellefteå–Djurgården
1–2
Modo–Brynäs
2–1
Rögle–Frölunda
5–0
Färjestad–Södertälje
6–3
Linköping–HV 71
3–3
Div 3 19:00  
Åseda–Westbo
8–3
(20.06, 20.22, 20.27, 20.42, 21.07, 21.22, 21.34, 21.43)
Onsdag 14 januari
Christer kvar i J-Södra
Jönköpings Södra IF är överens med Christer Persson om fortsatt spel i klubben i ytterligare två år. 29-årige Christer kom till J-Södra inför säsongen 2007 efter två års spel i norska Addecoligan för FK Tönsberg respektive Pors Grenland. Dessförinnan representerade Christer Persson Kalmar FF i såväl Superettan som Allsvenskan. (15.00)

Succédebut av Chanse
21.16: Chanse gjorde succé i GSK-dressen i kväll. Han gjorde tre mål när GSK vann med 9–4 mot Helsingborg
14.47: I kväll debuterar en ny spelare hos Gislaveds SK i ishockeyettan. Det handlar om den kanadensiske forwarden Chanse Fitzpatrick. Han kommer närmast från allsvenska Nybro.

Premiär för SM-veckan

Den 24 januari startar SM-veckan i Sundsvall – Riksidrottsförbundets och Sveriges Televisions gemensamma satsning där svenska mästerskapen i flera olika idrotter avgörs under en och samma vecka, bland annat skidor, snöskoter och curling. Läs mer. (09.18)
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00–19:30
Malmö–Stavsten
26–22
IFK Kristianstad–Västerås
29–17
Helsingborg–Hallby
36–22
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Västerås–Leksand
4–5
Växjö Lakers–Malmö
3–4 str
Björklöven–Almtuna
2–3
Mora–Nybro
3–2
Sundsvall–AIK
1–2 fl
Mariestad–Bofors
2–4
Troja–Huddinge
2–0
Allettan 19:00
Skåre–Örebro
4–3
Kungälv–Tingsryd
1–4
Skövde–Vita Hästen
2–4
Pantern–Tranås
3–4 str
Div 1 vår 19:00  
Gislaved–Helsingborg
9–4
Karlskrona–Kristianstad
5–1
Olofström–Ulricehamn
4–3 fl
(19.11, 19.51, 20.10, 20.23, 20.46, 20.59, 21.13, 21.29, 21.43, 21.59)
Tisdag 13 januari

KSK klart för femman
FK Jat från Gislaved har dragit sig ur årets seriespel i fotboll:
– Den vakanta platsen tas av Klevshults SK; berättar Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.
Det betyder att det blir derby SIS-KSK emellan i sommar.
SIS har haft farmaravtal med KSK men det är sedan tidigare uppsagt och det hade inte heller kunnat bli något byte av spelare när man tillhöra samma division. Det finns också en karenstid när avtal sägs upp. Tidigast som det kan bli farmaravtal klubbarna emellan är om två år. (12.07)

Tisdag 13 januari
BANDY
Elitserien 19:00
Broberg–Örebro
4–5
Edsbyn–Motala
8–2
Kungälv–Bollnäs
5–6
Vänersborg–Sandviken
3–3
Sirius–Västerås
4–9
Vetlanda–Hammarby
0–3
Villa Lidköping–Gripen
7–2
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Frölunda–Luleå
1–2
Allsvenskan 19:15  
Borås–Oskarshamn
2–1
(19.17, 19.57, 20.26, 20.53, 21.06, 21.23, 21.36),
Måndag 12 januari
Korpen igång igen
I kväll har det spelats korpbowling. Läs mer. (21.30)

Lennart vann i golf
Oldboys har tävlat på Götaström. Läs mer. (15.50)

Inget omspel för HV 71
Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att det inte blir något omspel av matchen Rögle–HV 71. (12.24)

SBK vann med 12–8

I lördags vann SBK mot Jönköping Dövas. Nu har vi också fått resultat från matchen mot Vinno. SBK vann med 12–8 (5410–5219). Det var alltså ingen särskilt bra slagning och det var endast Lars Petersson som var riktigt bra med 824. Närmast efter kom Boris Tencic med 714. (12.24)
INNEBANDY
Superligan 18.00–19:10
AIK–Umeå
8–3
Västerås–Falun
3–5
ISHOCKEY
Elitserien
Modo–Timrå
2–1
Djurgården–Linköping
5–1
Div 3 19:30
Make Believes–Wettern
2–2
   
(19.20, 19.31, 19.59, 20.16, 20.27, 20.54, 21.03, 21.11, 21.20, 21.41)
Söndag 11 januari
HK Vaggeryd föll
Vi har nu ett referat från Vaggeryds handbollsmatch mot Bilagan. Läs mer. (20.36)

Fyra till skyttefinal
Det gick bra för Skillingaryds Skyttegille i helgen. Läs mer. (20.10)

ASK föll stort

Anderstorps SK föll mot Aranäs hela 24–37 i handbollsallsvenskan. Bäste målskytt var Hampus Tjernqvist 7 följd av Joakim Patriksson 4, Adi Jasarevic 4, Adam Lillvik 3, Thomas Hiljemark 2, Joel Wallgren 1, Pontus Lindberg 1, Magnus Westlund 1, Karl Dravegård 1. (19.57)

SIS föll med 0–13

19.26: SIS föll med hela 0–13 mot serieledande Åseda. Skotten blev 68–28 till Åseda.
Det blev en mörk helg för lagen från vår kommun i helgen: SIK föll med 3–4, SIS med 0–13, WIK med 4–6 samt WIK-dam med 4–7 och 0-16.

18.46: Efter två perioder leder Åseda med 8–0. Skotten i andra perioden var 25–7
17.45: Efter första perioden ligger SIS under med hela 0-6. Åseda vann skotten med 27–13
17.40 I mötet med Åseda borta har SIS hamnat i tidigt underläge. Redan efter 5.07 stod det 2–0 till Åseda

WIK P 15:2 vann
Matchen för WIK P15:2 blev flyttad till Vaggeryd på grund av naturisproblem.
Mellby–WIK slutade 5–12 (4–6). Mellby kom sent till matchen och Wik utnyttjade dess uteblivna uppladdning med att dra ifrån till 0–4 efter 15 minuter. Mellby knappade dock in före paus och fem minuter in i andra halvlek stod det 5–6. Nu kom WIK igång och drog ifrån i målprotokollet och Mellby fick notera säsongens första förlust. (16.48)

Bowlingens dag i dag
I dag är det Bowlingens Dag över nästan hela landet med anledning av att bowlingen i år fyller 100 år. I Skillingaryd valde man att ha Öppet hus i höstas och står över dagens aktiviteter. (11.59)

Travets speldagar i år

I år blir det spel- och tävlingsdagar på Vaggerydstravet följande åtta dagar: 8/4, 3/5, 17/5, 5/6, 15/7, 3/8, 30/8 och 13/9. vilket spel det gäller finns noterat i vår kalender. Det är samma antal dagar som 2008. (08.22)
BANDY
Damallsvenskan 16:00
AIK–JB/Waggeryd
16–0
Elitserien 14:00, 15:45, 17:00
Motala–Villa Lidköping
5–3
Västerås–Broberg
4–3
Kungälv–Edsbyn
2–6
Div 1 13:15
Finspång–Åby/Tjureda
6–7
HANDBOLL
Landskamp 19:15  
Norge–Sverige
28–25
Allsvenskan 16:15–17:00
Aranäs–Anderstorp
37–24
Div 4 18:00
Vaggeryd–Bilagan
24–30
INNEBANDY
Div 3 dam 13:00–16:30
Sävsjö–Bodafors
3–3
Månsarp–Gnosjö
18–2
Westbo–Forserum
3–3
Huskvarna–Husar
1–5
Superligan 14:00–17:30
Mullsjö–Storvreta
6–7 fl
Dalen–Helsingborg
10–2
Warberg–Jönköping
9–2
Täby–Pixbo
10–3
Div 2 18:00
Carlshamn–Södradal
2–4
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:00
Bofors–Sundsvall
4–5
Huddinge–Mariestad
6–5 fl
Malmö–Björklöven
3–4
Allettan 16:00  
Vita Hästen–Kungälv
2–1
Tingsryd–Skåre
5–1
Örebro–Pantern
4–1
Tranås–Skövde
6–2
Division 1 16:00
Kristianstad–Gislaved
2–3 str
Helsingborg–Olofström
2–5
Karlskrona–Ulricehamn
3–4
Div 2 B 17:00
Boro/VHC–Nittorp
2–2
Dalen–Motala
3–1
Lidköping–Finspång
3–6
Nässjö–Linköping
4–6
Vimmerby–Skara
5–2
Div 2 C  16:00–17:00
Alvesta–Hässleholm
2–4
Halmstad–Mörrum
5–2
Kallinge/Ronneby–Jonstorp
2–3
Tyringe–Limhamn
3–5
Värnamo–Osby
4–3
Div 3 17:00
Make Believes–Wettern
spel 12/1
Westbo Hockey–HA74
3–5
Lenhovda–Kalmar
2–5
Virserum–Eksjö
4–5
Åseda–Skillingaryd
13–0
U15 12:00
Tingsryd–SIS
1–4
   
(14.04, 14.50, 15.49, 16.05, 16.22, 16.31, 16.56, 17.35, 17.52, 18.05, 18.28, 18.46, 19.05, 19.25, 19.35, 19.44, 20.12, 20.20, 20.45)
Lördag 10 januari
HV vann med 2–0
HV 71 lyckades besegra Färjestad med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0). 1–0 gjordes 5.11 in på andra perioden och det var i spel fem mot fyra. Målskytt var Jukka Voutilainen. 2–0 kom med 21 sekunder kvar att spela sedan Färjestad chansat med att ta ut målvakten. Andreas Falk gjorde målet. (20.43)

SBK vann med 12–7
SBK vann med 12–7 (5584–5449) borta mot Jönköping Dövas. Hemmalaget hade 4–1 men sedan tappade Dövas. Över 750 i SBK hade endast Christer Peterson och Lars Petersson, som båda hade 776. SBK har även mött Vinno men matchen är orapporterad. (20.01)

SIS vann klart
SIS vann med klara 16–4 (5470–5144) mot Crown men utan att briljera. Den enda i riktig toppform var Jessica Aldelius med fina 811. Carola Nordin och Emma Johansson fick över 700 med 705 respektive 703. (17.30)

SIK föll efter förlängning
17.15: Det blev förlust med 3–4 för SIK. Halmstad avgjorde 3.16 in på förlängningen
16.58: Halmstad tog ledningen med 3–2 i den tredje perioden men med 1.55 kvar kvitterade Jonas Ragnarsson
16.04: Halmstad har gjort två snabba mål och nu står det 2–2
15.57: Nu har vi fått kontakt. SIS leder med 2–0 en bit in på andra perioden. Johan Ygemar och Samir Elkari har gjort målen
15.48: Vi har inte lyckats komma i kontakt med Hamstad men vi tror att det står 0–0 efter första perioden
15.02: I innebandytvåan möter Skillingaryd Halmstad bort med matchstart kl. 15.00. Vi rapporterar då och då.

Lars bäst när FBK föll
Forsheda BK föll något överraskande hemma mot June. Matchen slutade 5–15 (6322–6582). Bäst i Forsheda var Lars Johansson, Skillingaryd, med 880. (13.21)

WIK P15 vann

Tranås BOIS tog emot WIK P15:1 i bandy i går kväll. Resultatet blev 0–7 (0–3). Det var en stabil insats av killarna i WIK, som aldrig var riktigt hotade. De gjorde vad de behövde men inte mer. Se tabellen här. (06.42+08.42)
BANDY
Damallsvenskan 14:00
Edsbyn–JB WIK
7–4
Elitserien 15:00
Gripen–Vetlanda
5–10
Div 1 13:15–14:00
Skirö–Månsarp
4–4
Öjaby–Målilla
5–9
BOWLING
Div 2 Damer 13:30
SIS–Crown
16–4
Sydallsvenskan 11:00
Forsheda– June
5–15
Div 3 herr 12:20–14:00
Jönköping Döva–Skillingaryd
7–12
Vinno–Skillingaryd
4–7
FOTBOLL  
Futsal Cup P93
3–0
SIS/KSK–J-Södra  
Cupspel P93 i Nittorp 21:30, 22:30, 23:06
Timmele/Redväg–SIS/KSK
SIS/KSK–Gällstad
Dalstorp–SIS/KSK
1–0
0–0
1–2
HANDBOLL
Div 3 dam 12:00
Jönköping–Vaggeryd
uppskj.
Allsvenskan 15:00–17:30
Warta–IFK Karlskrona
37–17
Hästö–Stavsten
34–27
Västerås–Helsingborg
24–32
INNEBANDY
Div 3 dam 15:00
Stockaryd–Skillingaryd
4–3
Div 2 15:00–16:00
Halmstad–Skillingaryd
4–3 fl
Gnosjö–CL98
9–5
Palmstaden–Engelholm U
8–3
Åstorp/Kvidinge–Förslöv
9–8 fl
ISHOCKEY
Elitserien 16:00–18:30
Timrå–Djurgården
4–2
Brynäs–Skellefteå
5–4
Södertälje–Modo
2–7
Linköping–Rögle
3–3
HV 71–Färjestad (18:30)
2–0
Allsvenskan 17:00
Leksand–Borås
4–3 fl
U12 12:00  
SIS–Eksjö
15–1
U14 14:00
SIS–Västervik
6–1
   
(12.06, 13.08, 13.21, 14.53, 15.08, 15.36, 15.56, 16.03, 16.11, 16.23, 16.37, 16.40, 17.02, 17.14, 17.25, 17.45, 18.02, 18.23, 18.28, 19.00, 19.38, 20.03, 20.43, 23.18,
Fredag 9 januari
WIK föll med 4–6
21.33: Nu har vi en matchrapport. Se den här.
21.02: WIK reducerade till 4–5 men i stället för kvittering fastställde Nävelsjö siffrorna till seger med 6–4
20.38: Med cirka tolv minuter kvar står det 2–5
19.42: Efter 40 minuter står det 2–4
19.16: WIK har en viktig match i kväll, Nävelsjö hemma. Efter 15 minuter står det 0–2

Patrik tappade allt

12:32 Det blir inget finalspel för Patrik Sjöland. Efter gårdagens -6 gick han i dag på +7 och fick totalt 143 (+1). Han tappade mycket på slutet och hade +5 under de sista nio hålen.
08.28: Patrik har inlett med tre raka par
07.39: I dag är det spel på Europatouren i golf i Sydafrika. Pelle Edberg spelar inte men väl Patrik Sjöland som efter första dagen delar fjärdeplatsen. Patrik gick ut kl. 07.30.
BANDY
Elitserien 19:00
Bollnäs–Örebro
13–2
Hammarby–Vänersborg
4–1
Sandviken–Sirius
5–2
Div 1 19:00
Waggeryd–Nävelsjö
4–6
Allsvenskan 19:00
Hallby–Cyrus
26–20
INNEBANDY
Div 3 dam 20:00
Nässjö–Forsheda
4–6
Div 2 20:00
Willands–Malmö
5–7
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Almtuna–Växjö Lakers
3–1
Nybro–Björklöven
3–2 str
AIK–Mora
3–2
Oskarshamn–Troja
6–4
Malmö–Västerås
1–3
   
(19.13, 19.44, 20.40, 21.04, 21.34, 21.50, 22.00, 22.07)
Torsdag 8 januari
Hans i Kanal 9 fredag-söndag
Hans Edberg från Hook är precis hemkommen från Duabi där han gett sin bror Pelle golfråd. Nu kommer det för Hasse del om TV i tre dagar. Läs mer. (20.18)
Hans Edberg
HV kryssade
HV 71 spelade 1–1 (1–0, 0–1, 0–1 0–0) hemma mot Timrå. Det var ett rättvist resultat. Målet för HV gjordes av Johan Lindström. (21.25)

Emma i landslaget
Emma Allgurin, född 1994, är ett stort utropstecken i svensk tennis. Tjejen fån Värnamo TK vann helgen 16-årsklassen i SEAT SALK-Open och var i final i den internationella 18-årsklassen. Nu är hon också uttagen till det svenska FED Cup-laget, alltså damernas motsvarighet till Davis Cup. (20.54)

Patrik är delad fyra

15.51: Patrik gick på 65 slag (-6) och delar plats fyra, endast två slag från ledningen. En av de två i täten är svenske Steven Jeppesen
14.16: Patrik har -4 efter tolv hål
12.38: Patrik har efter sex hål fina -3
I dag är det Europatouren i golf i Sydafrika. Pelle Edberg spelar inte men väl Patrik Sjöland. (09.43)
Allsvenskan 19:00
IFK Kristianstad–Warta
36–30
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Modo–Rögle
5–2
Brynäs–Luleå
1–0
Färjestad–Skellefteå
5–1
HV 71–Timrå
1–1 fl
(19.19, 19.35, 20.14, 20.50, 21.09, 21.21, 21.24)
Onsdag 7 januari
HV 71 vill ha omspel
HV 71 har lämnat in en protest till Svenska Ishockeyförbundet och begär omspel. Det handlar om en spark som gav Rögle segern med 6–5. (14.19)

Matchreferat för WIK
Nu har vi lagt in ett matchreferat från Åby/Tjureda-WIK. Läs mer. (09.33)
HANDBOLL
Staffan Holmqvist Memorial 15:30–19:30
Match om 5/6 Kuwait–Egypten
20–33
1Match om 3/4 Tunisien–Island
35–31
Final Sverige 1–Sverige 2
34–35 str
Allsvenskan 19:00–19:30
IFK Kristianstad–Warta
spel 8/1
Helsingborg–Heid
spel 31/1
INNEBANDY  
Superligan 19:00
Balrog–Järfälla
4–5
ISHOCKEY
Allsvenskan  19:00
Oskarshamn–Leksand
1–5
Borås–Malmö
1–4
Västerås–Almtuna
4–2
Växjö Lakers–Nybro
6–1
Mora–Bofors
7–3
Sundsvall–Huddinge
0–6
Troja–Mariestad
4–2
Allettan Södra 19:00
Pantern–Tingsryd
3–4 fl
Kungälv–Skövde
1–5
Örebro–Tranås
5–4 fl
Division 1 19:00
Olofström–Kristianstad
1–3
Gislaved–Karlskrona
4–5 fl
Ulricehamn–Helsingborg
2–3
Div 2 B 19:00
Nässjö–Vimmerby
7–5
Finspång–Linköping
1–6
Nittorp–Lidköping
14–2
Motala–Boro/VHC
2–5
Skara–Dalen
4–3
Div 2 C  19:00
Hässleholm–Värnamo
2–5
Limhamn–Alvesta
3–6
Mörrum–Tyringe
3–1
Jonstorp–Halmstad
2–2
Osby–Kallinge/Ronneby
0–7
(18.18, 19.11, 19.38, 20.16, 20.33, 21.14, 21.25, 21.32, 21.59)
Tisdag 6 januari
Se SIS-segern i bilder

21.53 Nu har vi en matchrapport och 13 bilder. Läs mer.
19.18: SIS vann med 7–3. En matchrapport kommer lite senare
18.56: SIS har inlett tredje perioden med två snabba mål fram till 5–2
18.24: Efter två perioder står det 3–2. Virserum reducerade tidigt i andra pieroden. SIS dominerar ganska kraftigt men Virserum kontrar bra
17.38: Efter en period leder SIS mot Virserum med 3–1. Vi har inte så tät uppdatering i dag


WIK föll med 2–11
WIK:s herrar hade som väntat inte mycketatt sätt emot serieledande Åby/Tjureda borta. Det blev förlust med 2–11. (15.36)

Föll med 0–20 mot AIK
19.57: Nu har vi fått en matchrapport. Läs mer
15.30: JB/WIK föll med 0–20
14.46: Åtta minuter in på andra halvlek leder AIK med 13–0
14.25: Efter en halvlek leder AIK med 9–0
14.10: Nu står det 8–0 till AIK
13.51: Efter 27 minuter leder AIK med 5–0
13.25: JB/WIK möter just nu AIK hemma. Laget från Solna har fått en smakstart med 2–0 redan efter fyra minuter.


SIS spelar i kväll
I kväll är det dags för ny match i division 3 på Movalla. SIS tar emot Virserum. (13.05)

Kanada vann med 5–1

04.02: Kanada vann rättvist om än för stort med 5–1
04.00: Kanada gjorde 5–1 i tom kasse
03.57: Kanada gör 4–1 sedan Sverige tagit ut målvakten
03.40: Sverige har reducerat till 1–3 genom Joakim Andersson
03.26: Kanada ökar i första minuten av tredje perioden på till 3–0
03.08: Efter två perioder står det 2–0 till Kanada
02.36: Kanada har ökat på till 2–0
02.11: Det står 1–0 till Kanada efter den första perioden
01.42: Redan i den första minuten tog Kanada ledningen i JVM-finalen mot Sverige.

BANDY
Damallsvenskan 13:15
JB WIK–AIK
0–20
Elitserien 13:15–17:00
Sirius–Hammarby
5–4
Villa Lidköping–Kungälv
3–1
Örebro–Västerås
2–8
Broberg–Sandviken
3–3
Edsbyn–Bollnäs
8–2
Vetlanda–Motala
8–3
Div 1 13:15, 13:15, 15:30, 18:00
Nävelsjö–Åtvidaberg
3–15
Åby/Tjureda–Waggeryd
11–2
Månsarp–Finspång
3–5
Målilla–Skirö OBS! Spelas 18:00
3–2
HANDBOLL
Staffan Holmqvist Memorial 17:10–19:10
Island–Egypten
29–17
Sverige–Tunisien
34–27
Allsvenskan 16:30
Önnered–Aranäs
34–31
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:15
Björklöven–AIK
3–2
Div 3 17:00
Eksjö–Make Believes
9–3
HA74–Rydaholm
2–6
Kalmar–Wettern
4–1
Skillingaryd–Virserum
7–3
Åseda–Westbo Hockey       spelas 15/1
J18 12:30
SIS–Gislaved
1–5
U12 Cupspel i Ulricehamn  
09:25 Borås–SIS
1–2
11:15 SIS–Frosta
4–0
Semi: SIS–Ulricehamn
0–3
Brons: SIS–Borås
3–4 fl
U15 18:30  
Värnamo–SIS
7–4
(13.27, 13.52, 14.10, 14.26, 15.03, 15.13, 15.33, 16.07, 17.02, 17.16, 17.40, 17.45, 18.29, 18.35, 18.57, 19.22, 19.46, 20.02, 20.47, 22.23)
Måndag 5 januari
HV-sviten bruten
Inga träd växer till himlen. Inte heller dem för HV 71. Efter sex raka seger föll HV i Ängelholm med 5–6 (1–2, 1–2, 3–2). Rögles segermål gjordes med 1.35 kvar av matchen. Målen för HV gjordes av Martin Törnberg 2, Björn Melin, Kris Beech och Jukka Voutilainen. (21.36)

Golf i elva minusgrader
Trots minus elva grader gav sig några tappra seniorer i dag ut för golfspel på Götaström. Läs mer. (16.12)

Comeback efter 26 år

I Munkforsrundan i Värmland i helgen hade SSMK med två ekipage. Det ena var med Pontus Mejving och Sara Gustavsson som vann C-klassen. Det andra var i A-klassen: Roland Eidhall, 56 med sonen Fredrik, 24 som kartläsare. Det var Rolands första tävling på 26 år och han var jätteglad att han tog sig i mål i denna comeback. Det lär nog inte dröja 26 år till nästa tävling... (15.45)
HANDBOLL  
Staffan Holmqvist Memorial 15:00–17:00
Tunisien–Kuwait
32–25
Egypten–Sveriges ligalag
34–31
Superligan 19:00–19:10
Mullsjö–Umeå
7–3
Järfälla–AIK
8–9
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Luleå–Djurgården
2–6
Skellefteå–Frölunda
5–3
Timrå–Modo
4–1
Rögle–HV 71
6–5
Södertälje–Linköping
2–4
Färjestad–Brynäs
3–2
Allsvenskan 19:00
Leksand–Troja
10–1
JVM 21:30–01:30
Brons: Slovakien–Ryssland SVT24
2–5
Final: Sverige–Kanada SVT
1–5
U14 14:00  
Eksjö–SIS
6–1
(17.18, 18.05, 19.12, 19.34, 19.41, 19.56, 20.18, 20.35, 20.58, 21.20, 21.36, 21.52, 22.47, 23.04, 23.39, 23.46, 01.42, 02.11, 02.36, 03.08, 03.26, 03.40, 04.01)
Söndag 4 januari
SIS föll med 3–5

20.45: Nu har vi lagt in matchfakta och fyra bilder från kvällens match. Läs mer
19.21: SIS förlorade med 3–5 mot Rydaholm. En matchrapport kommer senare i kväll.
19.08: 14.03 spelat och SIS ska nu spela fem mot fyra i två minuter
18.58: 7.30 in på tredje perioden står det fortfarande 3–5
18.29: Det blir nu pausvila med ställningen 3–5
18.28: Efter 18.57 reducerar SIS till 3–5. Målskytt: Zebastian Karlsson
18.16: I spel fem mot tre gör Rydaholm 5–2. Tid: 13.26
18.12: RSK ökade på till 4–2 efter 9.40
18.05: SIS reducerar till 2–3 efter 7.51. Målskytt Niklas Hansson
18.02: 6.27 in på andra perioden ökar en frispelad Philip Wärmegård på till 3–1
17.36: Efter en period ligger SIS under med 1–2. SIS tog ledningen genom Alexander Svenningson (bilden). Rydaholm kvitterade i spel fem mot tre och gjorde 2–1 i spel fem mot fyra. (17.36)
09.17: I kväll blir det laddat östboderby på Movalla. SIS tar nämligen emot Rydaholm och har revansch att utfordra. I Rydaholm vann hemmalaget nämligen med hela 10–4. (09.17)

Smålandstjejer utslagna
13:57: Småland blev trea i gruppen och är därmed utslaget
11.47:
I gruppspelet i innebandy-SM för distriktslag föll Småland i dag med 0–5 mot Stockholm. Småland har spelat färdigt och har en liten chans att nå finalspelet. I Smålands lag återfinns bland andra Emelie Claesson och Emelie Schelin från Skillingaryds IK. (11.47)
BANDY
Elitserien 15:00
Vänersborg–Gripen
4–4
INNEBANDY
Superligan 15:00–19:15
Västerås–Täby
7–11
Dalen–Storvreta
6–4
Warberg–Balrog
9–1
Pixbo–Helsingborg
7–6
HANDBOLL  
Staffan Holmqvist Memorial 13:10–15:10
Island–Sveriges ligalag
28–35
Sverige–Kuwait
39–18
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:00 
Huddinge–Mora
0–5
Malmö–Oskarshamn
2–3
Almtuna–Borås
3–2
Nybro–Västerås
1–4
AIK–Växjö Lakers
4–1
Bofors–Björklöven
4–3 fl
Allettan södra 16:00
Skövde–Skåre
3–4
Vita Hästen–Pantern
4–5 fl
Tingsryd–Örebro
2–1 str
Kungälv–Tranås
1–2
Div 3 17:00
Eksjö–Lenhovda
2–6
Westbo Hockey–Wettern
3–6
HA74–Åseda
3–3
Make Believes–Kalmar
2–2
Skillingaryd–Rydaholm
3–5
J18 15:30  
Boro–SIS
4–5
(14.16, 15.00, 15.35, 15.51, 16.11, 16.31, 16.42, 17.27, 18.01, 18.05, 18.17, 18.27, 19.00, 19.09, 19.20, 19.58, 20.08, 20.45, 21.21)
Lördag 3 januari
Tedenby i kanonslag
Värnamograbben Mattias Tedenby var i storslag när Sverige vann i semifinalen i JVM i ishockey mot Slovakien. Han var något av tredje periodens dominant med två framspelningar när småkronorna vände 1–2 till seger med 5–3. Simon Hjalmarsson, Gislaved, blev målskytt. Sverige möter i finalen segraren i mötet Kanada–Ryssland. (23.47)

HV 71 fortsätter vinna
HV 71 är inne i ett verklig stim och tog nu sjätte raka segern. I dag besegrades Djurgården med 2–1 (1–1, 0–0, 1–0). Målen gjordes av David Fredriksson och Johan Davidsson. Klart bäst i HV var målvakten Stefan Liv. (18.15)

Pontus och Sara vann
Pontus Mejving och Sara Gustavsson var glada vid prisutdelningen i Värmland i dag. De vann nämligen sin klass i en rallytävling i Munkfors. Läs mer. (17.21)

WIK-referat
Nu har vi fått ett referat från mötet FAIK-WIK. Läs det här. (16.30)

Dubbla WIK-förluster
I dag har både WIK:s damer och herrar förlorat. JB/WIK föll med 0–11 hemma mot Kareby. Det stod 0–8 redan i halvtid. WIK:s herrar föll med 3–13 mot allsvenska Finspångs farmarlag FAIK Bandy. I farmarlaget spelade i dag flera från det allsvenska laget. (15.27)

SIK-tjejer spelar i dag
21.18: Småland föll med 1–2 mot värmland men har ändå chans att nå slutspelet. I morgon bitti väntar Stockholm.
15.14: Småland vann med 3–2 mot Skåne
I dag är det gruppspel i innebandy-SM för distriktslag. Smålands F15 har inlett med att besegra Örebro med 3–2 och möter närmast kl. 14.00 Skåne. Därefter följer Värmland kl. 20.00. I morgon kl. 08.00 väntar Stockholm. I Smålands lag återfinns bland andra Emelie Claesson och Emelie Schelin från Skillingaryds IK. (13.58)


Maria Rydqvist åker inte

Tyvärr blir det ingen Tour de Ski i dag för Maria Rydqvist från Smålandsstenar. Hon är en av flera i det svenska skidlandslaget som känner av förkylningar. (11.55)
BANDY
Damallsvenskan 13:15
JB WIK–Kareby
0–11
Elitserien 17:00
Bollnäs–Västerås
4–4
Div 1 13:15, 13:15, 15:30
Nävelsjö–Öjaby
4–6
Finspång–Waggeryd
13–3
Månsarp–Målilla
4–6
HANDBOLL
Allsvenskan 15:00
Anderstorp–Hallby
25–25
IFK Karlskrona–Malmö
16–35
INNEBANDY
Superligan 16:00–17:00
Jönköping–Falun
7–3
Lag-SM F15 09:30, 14:00, 20:00  
Småland–Örebro
3–2
Skåne–Småland
2–3
Västergötland–Småland
2–1
ISHOCKEY  
Elitserien 16:00–18:30
Skellefteå–Luleå
7–1
Modo–Färjestad
3–2
Rögle–Timrå
3–2
Södertälje–Brynäs
1–2 fl
Djurgården–HV 71
1–2
Frölunda–Linköping
2–3
Allsvenskan 17:15
Sundsvall–Troja
1–3
JVM semifinaler 21:30–01:30  
Sverige–Slovakien SVT2
5–3
Kanada–Ryssland          6–5 straffar
   
(13.47, 14.03, 14.58, 15.10, 15.24, 16.18, 16.23, 16.31, 17.08, 17.25, 17.35, 17.57, 18.18, 18.39, 19.08, 19.19, 19.42, 20.25, 20.59, 21.03, 21.14, 22.13, 22.44, 22.53, 23.26, 23.29, 23.34, 23.40, 23.47)
Fredag 2 januari
Sverige får möta Slovakien
Slovakien besegrade överraskande USA med 5–3 i kvartsfinalen i J-VM i ishockey. Därmed blir det Sverige-Slovakien i den ena av två semifinaler. (23.59)

Fyra nya spelare till JB/WIK
I sista stund har Jönköping/Waggeryd gjort klart med fyra nya bandyspelare. De är från Åby/Tjureda och kommer att vara spelklara till nästa helg. Tanken är att de ska kunna komplettera när vi får kort om flickor vid skador eller sjukdom.
– De deltog på träningen nyårsdagen och alla fyra agerade väldigt bra, säger WIK-ledaren Tomas ”Pallis” Gustafsson.
De fyra är Elin Persson, Elin Andersson, Erika Gabrielsson och Ida Persson. Erika har en kusin som spelar för AIK i allsvenskan så där finns nog en hel del talang. (16.28)
BANDY
Elitserien 19:00
Edsbyn–Villa Lidköping
16–2
Gripen–Sirius
4–8
Hammarby–Broberg
8–5
Kungälv–Vetlanda
4–7
Motala–Vänersborg
3–8
Sandviken–Örebro
16–3
Div 1 20:00
Åby/Tjureda–Åtvidaberg
3–2
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
Cyrus–Västerås
35–29
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:15
Huddinge–Björklöven
3–1
Allettan södra 19:00  
Örebro–Vita Hästen
4–1
Pantern–Skövde
2–5
Skåre–Kungälv
6–2
Tranås–Tingsryd
1–2 str
JVM kvartsfinaler 21:30–01:30
USA–Slovakien
3–5
Ryssland–Tjeckien
5–1
(19.06, 19.26, 19.56, 20.30, 20.49, 21.02, 21.28, 22.00, 22.11, 23.03, 23.38, 23.46, 23.59, 07.36)


Toppen
Klicka på annonserna!
Här finns det plats
för ditt företag.
Kontakta oss på
070–213 14 66

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ny konsert
med Robert Wells
Den 6 december kommer Robert Wells åter till Skillingaryd och denna gång för en julkonsert i ny tappning. Biljetterna släpps på lördag. Läs mer.

 

Läs allt om Hund-SM för schäfrar härAnvänd sökmotorn
i vänsterspalten
om du söker något


Affärsliv i Skillingaryd
läs mer härIshockeyskolan 2008 finns här

 

Hunden behöver mental motion
Läs mer om en kurs.

Manskören firar 50 år
med jubileumskonsert fredag 28/11 kl. 19.00 i Skillingehus.
Ett fåtal biljetter finns kvar
till priset 150:-/st på biblioteken i Skillingaryd och Vaggeryd. Välkomna!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite från 2007 nedan
Julbilden finns här
Kulturhusens Dag 9/9 13–16

Skillingaryds marknad lördag 6 oktober. Se bilder här


Arkivens Dag 10/11 2007
Gott Nytt 2008
En av de stora händelserna 2008 kommer att bli EM i fotboll i Schweiz och Österrike. Låt oss redan nu känna glädjen av detta arrangemang. Kanske blir det Sverige som får hålla i bucklan...
Vi önskar
en riktigt
Glad Påsk


Adventsfirande före skoldagen...
Vi välkomnar alla, både ungdomar och föräldrar, till en adventssamling i Missionskyrkan nu på fredag kl 07.15–07.45. Det blir körsång och unisona adventssånger, samt en kort andakt mot slutet, som förklarar varför vi firar advent.
Skillingaryds Missionsförsamling

Rösta på kommunlucian

Showdansuppvisning
lördag 29/11 Läs mer

Lions julmarknad vid julskyltningen 30/11
Läs mer

 

Nu är tomtarna här
Gissa tomtarnas namn. Tävla här.

 


Klicka på annonsen

Wellskonsert lördag 6/12
Bara fåtal biljetter kvar
Se försäljningsställena här

Gissebilden här

 
Rösta på Årets Skillingarydsbo
Röstningen om Årets Skillingarydsbo pågår. Läs mer och rösta här.