SIK – Forslov 090131

SIK vann mot Förslöv
Inlagt 31/1 2009

Kontraktet är nu räddat för SIK när det blev 8–7 hemma mot Förslöv. Men segern satt långt inne.

Det var 61 sekunder från slutet som backen Victor Fransson kvitterade och samme kille satte 17 sekunder från slutet segermålet 8–7. Det var Victors tredje mål för kvällen.

Stark vändning
Vi hade en mycket dålig på inledning på matchen men det var starkt att vända 2–5 till seger, säger SIK-tränaren Andreas Runnö.

Fin andraperiod

Han var mycket nöjd med särskilt andra perioden då det blev 3–2 till SIK men han tycker att det kunde ha blivit betydligt fler hemmamål.
– Vi vann då skotten med 13–4 och spelade mycket bra, konstaterar han.

Matchen vände
Utdelningen kom i stället i slutet av matchen. Hampus Rosén reducerade till 6–7 med 4.28 kvar och sedan följde målen av Victor Fransson.

Talanger
Just de två sistnämnda visade prov på talangrikt spel. För ovanlighetens skull var var John Ygemar och Thobias Hjorth ganska anonyma och den är eftermiddagen var det andra som avgjorde.

Byter arena
Andreas Runnö säger att det var kul med en seger i den sista matchen i Vaggeryds sporthall. Säsongens nästa match hemma och den allra sista hemma den här säsongen spelas den 27 februari i nya ”Skillingaryds Arena”.

Mot ett topplag
– Det ska bli härligt och kul med match mot topplaget från Kalmar, säger Andreas som är nöjd att kontraktet nu är i hamn.

Per Bunnstad

Matchfakta
SIK–Förslöv 8–7 (2–5, 3–2, 3–0)

04.02 1–0 Samer Elkari
05.29 1–1 Joakim Kramer (Mattias Kant)
07.16 1–2 Daniel Ljunggren (Tobias Blixt)
10.08 1–3 Joakim Kramer (Mattias Kant)
11.04 1–4 Johan Karlsson (Magnus Palmér)
11.04 Time out Skillingaryds IK
14.00 2–4 Jonas Ragnarsson (Samer Elkari)
16.29 2–5 Mattias Kant (Tobias Blixt)

23.46 Utvisning U2 Joakim Kramer (Otillåtet slag) Förslövs IF
25.40 3–5 Andreas Persson (John Ygemar)
26.42 4–5 Victor Fransson (Samer Elkari)
30.54 5–5 Rickard Mattsson (Samer Elkari)
32.24 5–6 Magnus Palmér (Alexander Persson)
33.48 5–7 Tobias Blixt (Emil Antolovic)

55.32 6–7 Hampus Rosén (Thobias Hjorth)
54.15 Time out Förslövs IF
58.59 7–7 Victor Fransson
59.43 8–7 Victor Fransson
59.48 Utvisning U2 Andreas Persson SIK

Victor Fransson är back och i försvarsspelet var han som så ofta duktig. men i den sista perioden avgjorde han faktiskt matchen med två mål inom en knapp minut. 6–7 blev 8–7.
Victor Fransson hade flera emot sig men han höll säkert undan. Senare i matchen blev han också den som avgjorde.