Hans Edberg www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer


Hasse bättrar Pelles spel
och kommenterar i TV
Inlagt 8/1 2009

Till helgen 9–11 januari 2009 spelas den stora golftävlingen Royal Trophy i Thailand och då ska Hans Edberg från Hook vara expertkommentator i Kanal 9.

Hasse är aktuell både som kommentator och tränare för sin bror Pelle.
– Jag har varit nere i Dubai i tre dagar för att jobba tillsammans med Pelle som är där inför tre kommande tävlingar på Europatouren, berättar Hasse.

Finslipar
Hasse är Pelles personlige tränaren och under de tre dagarna har Hasse hjälp sin lillebror med framför allt bollträffen. Det handlar lite om att finslipning. Det är små, små detaljer men de kan betyda mycket när det blir allvar.

Kommentator
Royal Trophy i Thailand är en tävling Asien-Europa emellan och fredag-söndag kl. 07.00–10.00 sänder kanal 9 direkt från Thailand.
– Jag kommer att sitta i en studio i Stockholm, berättar Hasse som alltså kommer att vara expertkommentator, precis som han var på Kanal 9 i december.

Bra att vara med
Hasse säger att det var nervöst första gången han kommenterade, men nu känner han sig mer avslappnad.
– Det är lärorikt och samtidigt är det bra att vara med. Med automatik marknadsförs Hooks Golfklubb och Hooks Herrgård, säger Hasse som i vanliga fall jobbar på Hook.

Peter Ahnberg
Utöver Hasse är det Peter Ahnberg som kommenterar de tre dagarnas spel. Peter har ett starkt förflutet som innebandyspelare och hans första klubb var Jönköpings IK.

Per Bunnstad

Hasse Edberg, 39, en av de golfspelande bröderna Edberg.