Skillingaryds Skyttegille – tävlingar 2009 www.skillingaryd.nu Till startsidan för skyttegillet

Emil blev sjua
Inlagt 22/3 2009

J-SM i sportskytte för juniorer är nu avslutat även för killarnas del.

Emil Johansson slutade sjua, Peter Johansson blev femtonde och laget fin sjua. Det var ett strålande facit att total ha fyra skyttar så högt upp i ett junior-SM.

Johanna och Michaela vann SM-brons
Inlagt 22/3 2009

Det fortsätter att gå bra för Johanna Johansson och Michaela Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille. Nu kan de titulera sig bronsmedaljörer i lag.

Det är den här helgen som junior-SM i sportskytte luftgevär avgörs i Alvesta. I sportskytte samverkar traktens skytteföreningar i sportskytteklubben Qulan.

Tog bronset
I damjuniorernas tävling lyckades Qulans lag bestående av skillingarydstjejerna Johanna Johansson och Michaela Arvidsson tillsammans med Sara Bergdahl, Värnamo, knipa bronsmedaljen. Sara och Michaela sköt under lördagen 378 respektive 383 poäng. När de seedade skyttarna sköt tidigt på söndagsmorgon lyckades Johanna prestera goda 387, vilket är hennes bästa på ett mästerskap. Vann gjorde Gullabo med Aspö på silverplats.

Blev tia och tvåa
Individuellt räckte Johannas 387 poäng till en tiondeplats i damjunior A. Här deltog även Lisa Nordquist som med 355 poäng hamnade längre ner i resultatlistan.
I damjunior C blev det en fin andraplats för Michaelas 383 poäng.

Skjutning kvar
Herrjuniorernas tävling är ännu inte avgjord. Inför sista skjutlaget ligger Emil Johansson på tredje plats i herrjunior C och Peter Johansson ligger sjua i herrjunior B. Eftersom sista skjutlaget består av seedade skyttar kan väl båda förväntas sjunka några placeringar.

Leder just nu
I lagtävlingen leder SSK Qulan, med Peter Johansson i laget inför sista skjutlaget, men kommer sannolikt att halka ner från medaljplatsen när de seedade skyttarna är färdiga.

Fina resultat i Rosenlundsträffen
Inölagt tisdag 27/1 2009

Det var inte bara Johanna Johansson som var i farten av Skillingaryds Skyttegilles duktiga ungdomsskyttar i helgen. Under helgen sköts en av de större inbjudningstävlingarna i länet, Rosenlundsträffen i Jönköping.

Det blev idel bra placeringar för de deltagande skillingarydsskyttarna.

Linnea och Johanna
I yngsta klassen L9, fortsätter Linnea Svensson att skjuta bra. Nu blev det en fjärdeplats på 397 poäng. En placering bättre blev det för Johanna Arvidsson i klass L11 på samma poäng.
Klass L13 var som vanligt stenhård och Jesper Stenssons 398 räckte bara till en elfteplats.

Hanna noterad pers
Bäst lyckades femtonåringarna. Det blev seger i båda femtonårsklasserna. Gladast var nog Hanna Ignell i L15 remstöd som sköt personligt rekord 399 poäng och äntligen slog Gislaveds Zandra Rosander. Lite retfullt var att enda nian kom redan i det första av de 40 skotten. Dessutom en 9,9. Närmare att skjuta fullt kommer man inte.

Guld och brons
I L15 stående blev det både första och tredje plats genom Michaela Arvidsson 382 och Emil Johansson 368.

Lisa blev tvåa
Lisa Nordquist fick lite revansch för missen i skyttiaden och tog en andraplats i klass L17 med 364 poäng.

Guld till Johanna i landslaget
Inlagt 25/1 2009
Johanna Johansson, hjälpte Sverige att vinna guld i lagtävlingen. Privatbild

När nordiska skyttelandskampen på söndagen fortsatte i Helsingör blev det mer framgång för Johanna Johansson. Tillsammans med Emma Skenning, Elin Karlsson och Sonny Östlund vann hon lagtävlingen för Sverige.

Tävlingen var jämn ända in i sista omgången, men till slut lyckades Sverige vinna guldet på 99 träff. Danmark blev tvåa med 95 träff och Finland fick bronset med en träff mindre.
Landslagsdebuten för juniorer slutade alltså med ett guld och ett brons för Johanna.
Sverige hade en bra dag och vann även de två andra gulden för seniorer och pistolskyttar.

Det svenska segerlaget på pallen. Privatbild
Prisutdelningen och det svenska laget överst. Privatbild
Johanna, duktig skytt från Skillingaryd. Privatbild
Johanna trea i landslagsdebuten
Inlagt 24/1 2009

Det blev en mycket lyckad landslagsdebut för Skillingaryds Skyttegilles Johanna Johansson.

I dag avgjordes den individuella tävlingen i Nordiska fallmålslandskampen för juniorer i Helsingör i Danmark. Förutom Sverige och Danmark var även Finland på plats.

Vilken start
Grundomgången lyckades över förväntan för Johanna. Hon sköt 28 träff på sina 30 skott, vilket räckte till en andraplats, en poäng efter Anton Aprelev från Finland. Placeringen är viktig för seedningen i finalerna.

Johanna vann kvartsfinalen
Tack vare andraplatsen fick hon stå över åttondelsfinalen och hoppa direkt in i kvarten. Här mötte hon en av Danmarks bästa juniorer, Laura Buch. Det hjälpte inte danskan att arrangörerna gjort om finalreglerna en hel del. Johanna vann klart.

Nära finalplats
Semifinalen blev en repris på JSM-finalen. Återigen var det Elin Karlsson från Gullabo som väntade. Den här gången gjorde Johanna en betydligt bättre match. Hon vann första serien, men förlorade med 2–1 i serier efter kantskott på femtepricken i de båda sista serierna. Elin sköt liksom sist de möttes mycket bra rakt igen och vann sedan även finalen mot Emma Skenning från Rydaholm.

Småland dominerade
Det blev alltså både guld, silver och brons till Småland även i nordiska sammanhang. Det andra bronset gick till Anton Aprelev från Finland.

Fortsätter i morgon
I morgon är det lagtävlingen som gäller. Efter dagens skjutningar får väl Sverige gälla som favoriter här, med de tre medaljörerna från i dag i laget.

Fyra till regionfinal
Inlagt 11/1 2009

Skyttiadens länsfinal har avgjorts i Bäckseda i helgen. Från Skillingaryd hade nio ungdomar kvalificerat sig från förra omgången. Fyra av dem klarade att bli bland de tre bästa i sina klasser och därmed gå vidare till regionfinalen som går i Sävsjö 7 februari. Det handlar om Johanna Johansson, Hanna Ignell, Michaela Arvidsson och Peter Johansson.

I yngsta klassen, L11 deltog Linnea Svensson. Hon sköt fina 390 poäng, men i det här sammanhanget räckte det bara till en 13:e plats. Ändå bra gjort av nioåringen som på andra tävlingar får ha hjälp med att skruva in siktet, att nu klara sig så bra själv.
Jesper Stensson i L13 stannade på 395 poäng och en 12:e plats. Jesper har tidigare, inte minst på riksmästerskapet visat att han kan mycket bättre.
Klass L15 med remstöd blev mycket jämn. Hanna Ignell blev tvåa på 396 poäng och går därmed viddare. Henrik Svensson hade oflyt och blev fyra med 395, samma poäng som trean.

Favoriterna dominerade

I klass L15 stående blev det förhandsfavoriterna som gick vidare. Skillingaryds Michaela Arvidsson och Peter Johansson har tillsammans med Eemil Kaikkonen från Kärda dominerat klassen under säsongen. Här vann Michaela på 373, en poäng före Peter, med Eemil som trea på 369. Emil Johansson hade hoppats störa trion, men lyckades inte lika bra som under förra helgens Swedish cup och slutade sexa på 359.

Överlägsen etta
Johanna Johansson i klass L17 vann överlägset på 380 poäng, hela sexton före tvåan. Här fanns det förhoppningar att även Lisa Nordquist skulle klara sig vidare, men efter en bra inledning tappade hon under andra halvan och slutade på 359 poäng, tre för lite för att gå vidare. Lisa fick därmed nöja sig med en femteplats.

Samma skyttar i år
Fyra vidare till regionfinal är samma antal som förra året, det är dessutom samma skyttar som gått vidare. Extra starkt gjort av Hanna Ignell som bytt kuddstödet i klass 13 mot remstöd i klass femton och Michaela Arvidsson som även hon lagt bort kuddarna, men i stället valt att skjuta stående.

Chans till riksfinal
Förra året gick Michaela ända till riksfinal, där hon blev tvåa. Även Peter och Johanna har tidigare varit där. Återstår att se hur det går i år, men alla fyra har kapacitet att nå riksfinalen.