Familjen Gillsin www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Pierres sista kund i Skillingaryd var Maria Eriksson från Vaggeryd. Hon tycker att det är tråkigt att familjen nu valt att flytta.

SIsta kunden hos Pierre.
Pierre och Vesna flyttade till Skillingaryd 2005 men nu har de återvänt till Malmö.
I gamla Rolands har Gillsin haft sin rörelse. Nu har en annan familj köpt fastigheten.
Gillsin lämnade Skillingaryd
Inlagt 20/1 2009

Den 1 april 2005 flyttade familjen till Skillingaryd men vid jultid 2008 var det dags att dra tillbaka till Malmö:
– Vi ångrar inte tiden här, det har varit fantastiskt, säger Pierre som drivit Gillsin Frisör på Storgatan 9 i den lokal där tidigare Rolands Present och Önska fanns.

Hustrun Vesna har jobbat delvis i den egna firman där man även haft en heminredningsbutik men också inom hemtjänsten. Nu är det dock Skåne igen.

Mot 40 år...
När de flyttade till Skillingaryd var de närmare 40, kanske var det en blivande 40-årskris som gav sig till känna.
– Vi kom nog till Skillingaryd främst för att vi ville ta det lite lugnare under några. Det är också ett annat tempo här mot i Malmö, säger Pierre.

Lärt sig mycket
Hela familjen tycker att de fått lära sig mycket i Skillingaryd, en ort där näsan alla känner alla och familjen Gillsin mottogs redan från början på ett fint sätt. De valde Skillingaryd eftersom de hade bekanta där i form av Michael Scher och Teresia Karlsson, som hade bott i Malmö.

För lite konkurrens
– Förutom att det för oss som varit vana vid högt tempo kan bli för lugnt på en liten ort finns en negativ sak: för lite konkurrens inom de flesta områden, säger Pierre.
Han tycker att konkurrens är en viktig sak i livet; det gör det extra roligt att jobba och man måste bjuda till lite extra.

Ledare i SIS
Sedan finns det så mycket annat som i stället kan vara bättre på ett lite ställe, menar Pierre.
– Vi kommer att sakna många människor: kunder och många fler. Och inte minst i SIS,
Pierre har tränat det ishockeylag där sonen spelat men han har också ingått i SIS sponsorkommitté.

Startar eget
Familjen finns nu i Malmö. Man har en lägenhet nära havet. Vesna har börjat praktisera på MAS – Malmö Allmänna Sjukhus – och Pierre har börjat jobba hos en kompis som han snart tillsammans med ska driva en egen frisersalong.

Var medvetslös
Sonen har börjat spela ishockey i Limhamn men åkte tyvärr direkt på en otäck skada. Han fick en ful tackling och var ett tag medvetslös. Men om någon vecka är nog Adam tillbaka på isen igen.

Hemma igen...
I år 12-årige Adam har börjat på en friskola som ligger alldeles intill där familjen bor och Olivia som är lite yngre börjar snart på dagis:
– Det känns att vi är hemma igen, men vi kommer ändå att sakna Skillingaryd.

Per Bunnstad