Skillingaryds höstmarknad 6 oktober 2007
www.skillingaryd.nu • Startsidan för Skillingaryds IS här

Rekordartad höstmarknad
Inlagt 7 oktober 2007
Höstmarknaden 2007 av Skillingaryds IS blev rekordartad.

Det var dels ett fantastiskt väder denna oktobersöndag, dels otroligt många besökare. Alla verkade nöjda, trots trängseln som var ”värst” kring 11.00–12.00.
Mer och mer märkbart är att telefonoperatörerna har riktig konkurrens i dag. På marknaden fanns tre telefonbolag som lockade med allehanda erbjudande.
Foto och copyright: Per Bunnstad
I militärmuseet hade man öppnat redan vid sjutiden och här serverades det kaffe och hembakat. SIS och museiföreningen arrangerade.
Missionskyrkan hade servering av ”skrabbelucker”.
Ett litet tivoli fanns på plats.
Lockande reklam med kanske ett stopp lite senare på dagen.
Mycket folk bland knallarna.
SIS ungdomsfotboll hade som ”alltid” lottförsäljning.
Så var det dags att kika på när målvakterna i SIS försökte freda målburen.
Strålande sol och kommersen var också god.
Skillingaryds köping visade upp sig från sin allra bästa sida.
Ninniz Hundbod i Tofteryd hade försäljning på marknaden.
Lennart Alsteiner lämande för 13 år sedan Skillingaryd för Jönköping men har fortsatt att jobba för Lions i Skillingaryd-Vaggeryd som nu i den stora loppisen.
Björn ”Pippi” Fogelqvist lämnade Vaggeryd för 20 år sedan till förmån för Jönköping. Men han är liksom Lennart ovan fortfarande aktiv i Lions.
Även i centrum var det kommers som i och utanför Beklädnadsaffären.
Vid Jonssons Konditori fikade man denna otroligt fina oktoberlördag.
Skillingaryds marknad:
165- och 20-årsjubileum i år
Inlagt 4 oktober 2007
Foto: Per Bunnstad/ www.skillingaryd.nu
Marknadsgeneralen Roger Wilsson är i arbete med ett mäthjul för att markera alla platser inför lördagens marknad.
Kennert Grunditz och Sigge Åsberg är ett par trogna medarbetare i SIS marknadskommitté. Antalet fast marknadsbord minskar dock år från år. I år är det bara ett 20-tal bord. De flesta marknadsknallar har numera egna bord. Skillnad var det för 15-20 år sedan då SIS satte upp kring 120 fasta marknadsbord.
Det finns flera rum med mängder av loppisprylar. Här är det mest prydnadssaker men i andra utrymmen finns det möbler, tyger och mycket annat.
Uno ”Nordahl” Johansson i SIS marknadskommitté är huvudansvarig för den loppis SIS och Lions har tillsammans.

I år är det 165 år sedan Skillingaryds marknad startades och det är 20 år sedan Skillingaryds IS ishockeysektion tog över ansvaret för marknaden.

Det är oerhört mycket arbete inför en marknad och totalt är ett 40-tal ledare från SIS och Lions engagerade. Lions är nämligen medarrangör i den stora Loppis som finns i ett par av byggnaderna intill marknadsplatsen på Slätten.
SIS samarbetar även med Föreningen Skillingaryds Militärmuseum. Tillsammans har de kaffeservering i militärmuseet och här är det öppet redan från strax efter sju på morgonen.
Lördagens marknad verkar få minst lika många marknadsknallar som hösten 2006. Hittills är ett 75-tal knallar anmälda och och ytterligare några förväntas.
Missa alltså inte att besöka lördagens marknad, som blir något av en folkfest. SIS har för övrigt en del andra aktiviteter på marknaden.

Per Bunnstad