Nyheter

Söndag 31 januari 2010
På skidor för ett snöfritt land

297 personer åkte i dag för Haitis folk på Hjortsjöns is. Läs mer. (23.05)


Kyrkorna går inte samman
Missionskyrkan och Pingstkyrkan i Skillingaryd skulle i dag ha sagt ja till ett samgående, men... Läs mer. (22.48)


Servern igång igen
Vår server har stått stilla men nu fungerar allt igen. (22.46)


Häst räddad i Pålskog
Vid halvsextiden gick en större häst ned sig i ett vattendrag vid Pålskog väster om Skillingaryd. Räddningstjänsten lyckades rädda hästen. (20.51)


Brand i Vaggeryd
20.48: Det var dessbättre bara en liten brand. Någon hade sannolikt tänd eld i en sandlåda och elden hade spridit sig till en form av skjul som används för leksaker:
– Elden kunde släckas mycket snabbt, säger Fredrik Björnberg vid räddningstjänsten.

20.36: Räddningstjänsten är vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd där det brinner i en mindre byggnad:
– Vi vet ännu inte omfattningen, säger vakthavande vid polisen i Jönköping.


18 invigningsbilder

I dag har vi ett reportage från invigningen av Gunnar Svenssons utställning. Läs mer. (15.46)


Krumhals lever...

Svanen Krumhals överraskar. Hon lever! Läs mer. (00.01)

Lördag 30 januari 2010
Tobbe bloggar
Läs mer. (22.20)

Var är kuratorn?
Carina Ödebrink (S) har ställt en motion till Gert Jonsson om att en tjänst som kurator vid ungdomsmottagningen försvunnit. Läs mer. (21.21)


Centern spikade riksdagslistan
I dag har Centern spikat listan till riksdagsvalet och en från vår kommun finns med. Läs mer. (19.12 )


Bissefällarns utställning invigd

Det kom cirka 200 personer till invigningen av utställningen med Bissefällarn i Skillingehus i Skillingaryd. Två jönköpingsbor klippte bandet: landshövding Lars Engqvist och Bissefällarns sonson, Carl-Johan Svensson. I morgon kommer ett reportage från invigningen. (17.11)


Storstöld på värnamoskola
Läs mer. (13.21)


Karl-Olof fixar spåren

Karl-Olof Johansson är en stor skidentusiast med att fixa skidspår som specialitet. Läs mer. (09.30)
Fick häcken skadad

En villaägare i Vaggeryd har anmält en skadegörelse. När snö plogades på gatan trycktes familjens trädgårdshäck sönder. (07.43)


Mobiltelefonen borta
En flicka i 13-årsåldern från Skillingaryd har anmält att hon i samband med en bussresa förlorat sin mobiltelefon värd 3.000 kronor. (07.43)


Info om vårdcentraler
På måndag startar landstingets informationskampanj om vårdvalet. Då får de första länsinvånarna brev hem med en personlig valblankett och en lista på de 31 landstingsdriva och 21 privata vårdcentraler de kan välja mellan. (07.43)


Fredag 29 januari 2010
Företagare hyllades

I dag hyllades ett 20-tal företagare. Läs mer. (18.07)

Bandyhall ska utredas
Frågan om en bandyhall har så att säga legat på is men nu kommer den upp igen. Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslår att nämnden fullgör utredningen kring en bandyhall och frågan kommer upp vid nämndens möte i nästa vecka. (17.01)

Vems är katten?
En grå katt med vit teckning på bröstet har en tid uppehållit sig vid Åkersvägen och Fridhäll i Skillingaryd. Den som saknar katten kan ringa 070-6338678. (16.47)

Utsläpp av villaolja
Räddningstjänsten är på väg till en fastighet i Skillingaryd för att sanera ett utsläpp av villaolja. (16.43)


Åldersgräns på solarie föreslås
Kultur- och fritidsnämnden väntas i nästa vecka besluta om att införa en åldersgräns på 18 år för att få sola i kommunens solarier. Det föreslår nämligen nämndens beredning. (00.03)

Torsdag 28 januari 2010
Boulebanorna invigda

Götaströms Bouleklubb har haft premiär i sin boulehall. Läs mer. (22.40)

Roxette kommer i sommar
13–15 augusti blir det stor motorfest i Anderstorp och nu står det också klart att den svenska musikgruppen Roxette framträder på musikscenen vid Scandinavian Raceway. Det är första gången sedan 2001 som Roxette ger en konsert. (18.05)

Ägarbyte på Ritz


Nu blir det ägarbyte på Ritz i Vaggeryd. Läs mer. (17.56+19.14)

Regenterna på plats

Det har blivit kungligt över Bissefällarns utstställning som invigs på lördag. Läs mer. (17.54)

Säljer del i Lokalmedia Nu
Sjätte AP-fonden har sålt sina aktier i Lokal Media Nu som bland annat ger ut Finnveden Nu. Aktierna har köpts av Lokal Medias styrelseordförande Mats Hylin. Det kan också noteras att Nu-tidningarna får en ny vd i form av Mats Tidstrand från Jönköping. Tidigare vd Mats Gunnarsson blir i stället styrelseledamot. (16.29)
På skidor för Haiti
På söndag anordnas skidåkning för allmänheten på Hjortsjön i Vaggeryd för att samla in pengar till det jordbävningsdrabbade Haiti. Vid badplatsen serveras korv och blåbärssoppa och vid Bäckalyckan serveras våfflor. Insamlade pengar går till ”Läkare utan gränser”. (14.48)

Här satsas på lärarna
Lärarnas Riksförbund presenterar en lista på de kommuner som satsar mest på utbildning av lärare i det så kallade lärarlyftet, vilken pågår i Skolverkets regi. Vaggeryds kommun toppar närmast före Heby, Ovanåker och Tierp, På delad femte plats återfinns Värnamo. (14.34)

Stal diesel för 62.000
Statoil i Skillingaryd drabbades natten mellan tisdag-onsdag av stöld av 5.300 liter diesel till ett värde av 62.000 kronor. (13.07)

Frågar om museum
Socialdemokratiska fullmäktigeledamöterna Lars Erik Joakimson och Kenneth Åberg har tillställt kommunstyrelsens ordförande en interpellation om budget med mera för det nya militärmuseet i Skillingaryd. Läs mer. (12.12)

Olycka vid Klevshult
08.04: Alla personer lyckades ta sig ur bilen som hade sladdat av och ingen var skadad
07.22: Nyss inträffade en trafikolycka vid Klevshult. Omfattningen är oklar.

Lastbilar av vägen i natt
All snö som kommit har gjort vägarna svårframkomliga. Kring tvåtiden i natt körde två lastbilar av E4:an vid Skillingaryd. Ingen person skadades. (07.17)

Fick bluffaktura
En kvinna i 30-åldern har anmält att hon fått en bluffaktura på 298 kronor på internet. Det skedde på Facebook. (00.20)

Onsdag 27 januari 2010
Behöver du gå ner i vikt?
Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER

Boulebanorna invigda

I dag invigdes de nya banorna som Götaströms Bouleklubb har i gamla Granstrands i Skillingaryd. Vi kommer med ett stort reportage under morgondagen. (15.58)

Trafikolycka på E4:an
17.08: På grund av olyckan är det långa köer i söergående fil
15.56: Två bilar är inblandade i en trafikolycka alldeles nyss på E4:an vid Skillingaryds norra infart.

85-åring misshandlad
En 85-årig värnamokvinna misshandlades i går i sin bostad av en man i 40-årsåldern från Gnosjö. Han tillfogade henne en såskada i handen. När polisen kom fann man mannen utanför och han hade ett basebollträ i handen. Polisen tog hand om mannen, som verkade vara narkotika. Det finns ett par vittnen till hemfridsbrottet mot kvinnan. (11.51)

Är Årets Smålänning
I dag kungjordes i SR Jönköping till en överraskad Jonas Nyström från Sävsjö: Du är Årets Smålänning 2009. Det var Jonas Nyström som under julhelgen öppnade kyrkans dörrar för fem hungriga från Afghanistan som dök upp. (12.03)

Två skadade vid olycka
11.08: En mor med dotter från Halmstad fördes till sjukhus med troligen lindriga skador. De klagade bland annat över smärtor i nacke och rygg
10.03: Kl. 09.55 kom larm om en trafikolycka i södergående fil på E4:an vid Vaggeryds norra. En bil körde av vägen och det är oklart om någon person är skadad.

Birgit bloggar Läs mer. (09.19)

Spelade bridge
Bridgeklubben har haft ett par tävlingar. Läs mer. (00.42)

Jan Fritz blev ordförande
Aktiespararna har haft årsmöte. Läs mer. (00.32)

Rapport från Hagshult...
Missionsförsamlingen i Hagshult har haft årsmöte. Läs mer. (00.32)

Tisdag 26 januari 2010
Berry debatterar
I kväll debatterar Berry Lilja assistansfrågan. Läs mer. (22.46)

Från Östra Lägret

Vår naturskribent har den här gången valt att besöka Östra lägret i Skillingaryd. Läs mer. (17.50)

Snöoväder på G
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för stora delar av Sverige. Bakom dessa varningar står ett omfattande snöfallsområde i kombination med hårda vindar som når mellersta och södra Sverige under onsdagen. Med anledning av detta höjer E.ON med flera beredskapen för att snabbt kunna åtgärda eventuella avbrott i elleveranserna. Vägverket har också hög beredskap. (16.53)

Tjuvskytt i Linneryd
Någon har någon gång under tiden lördag-måndag skjutit ett djur i Linneryd i Tofteryd. troligen är det ett rådjur som skjutits men det är okänt vem skytten är. (15.56)

Hoppade på bil
Någon har gjort stor åverkan på en bil på Bygelgatan i Skillingaryd genom att hoppa på taket och på motorhuven. Bilen blev även i övrigt tilltygad. Polisen har fotavtryck av gärningsmannen och hoppas kunna spåra den som skadat bilen. (15.56)

Slangade diesel
Någon har slangat cirka 200 liter diesel från en skogsmaskin. Det inträffade nära Klevshult. (15.56)

Om isträning i kväll
I kväll spolas inte isen på Movalla men väl hyvlas. Det går alltså att träna men man bör vara återhållsam på isen så att den klarar sig hela kvällen. Just nu är en av två kompressorer i drift och målet är att båda ska fungera senast i morgon kväll. (12.59)

GKC erbjuder tester
GKC, Gnosjöandans kunskapscentrum, erbjuder tester i IT från det internationella testföretaget Prometric.
– I första hand ska de egna eleverna erbjudas certifieringsmöjligheter, men vi kommer också att rikta oss utåt till exempelvis företag och andra skolor, säger Annica Hjalmarsson, IT-ansvarig, och Lars Almén, lärare, i ett pressmeddelande. (10.10)

Tjuvar togs i natt
15.53: Det är tre personer i 20-årsåldern från Skåne som är anhållna för nattens stöld. Den fjärde har man inte fått tag på.
I natt stal fyra män fem pallar med elektronik från en lastbil vid Klevshult. De lastade allt på en släpkärra och gav sig iväg. Polisen kom dock och kunde följa efter och slutligen få tag på tre av tjuvarna och gripa dem. Den fjärde lyckades fly. (09.26)

Över 400 på Facebook
Vår supportersida på Facebook har nu passerat 400 medlemmar. Se sidan här. (07.40)

Måndag 25 januari 2010
Två baggar för Thydell
Johanna Thydell med rötterna i Värnamo fick stora framgångar på Guldbaggegalan i kväll. Hennes bok I taket lyser stjärnorna som blivit film var nominerad i tre klasser och det blev guldbaggar i två av dessa: Anki Lidén för Bästa kvinnliga biroll och Lisa Siwe för Bästa regi. (22.10)

Revypremiären närmar sig

Nu har nedräkningen börjat inför premiären av Skillingarydsrevyn och vi presenterar ett bildsvep. Se det här. (21.47)

Inbrott vid Centralplan
Flera butiker och någon som har ett förråd vid Centralplan i Skillingaryd har under helgen på påhälsning av tjuvar. det har inte skett några omfattande stölder och i något fall har man inte ens kunnat ta sig in i lokalerna. (16.18)

Inbrott i bil
Natten mot söndag krossade någon en ruta till en bil vid vårdcentralen i Vaggeryd. Inget verkar ha stulits. (16.18)

Isträning i kväll
Med anledning av arbetet med kylmaskinerna som pågår på Movalla i dag pekar det mesta på att träning kommer att kunna bedrivas i kväll. Läs mer. (14.50)

Metria blir bolag...
Lantmäteriets division Metria bör ombildas till ett bolag. Det föreslår utredaren Christina Rogestam. Förslaget berör 400 medarbetare inom Lantmäteriet, bland annat i Skillingaryd och Värnamo. (12.44)
Från socialchef
till rektor

Kommunens förra socialchef Laila Bradling har fått nytt jobb. Hon har utsetts till rektor vid Ädelfors
folkhögskola öster om Vetlanda, vilken drivs av arbetarrörelsen. Ordförande i skolans styrelse är för övrigt Berry Lilja från Vaggeryd. (11.32)

KLICKA PÅ ANNONSEN

Söndag 24 januari 2010
Rasism på Skillingarydssida

23.03: Nu fortsätter man att censurera sig själva. Det finns trots allt hopp i världen...
12.22: Nu har man tydligen censur även på den sidan för nu är inlägget borta...
11.54: Sidan på Facebook som ständigt baktalar vår webbplats förnekar sig inte. Senast skriver man: ”Han kanske borde göra ett reportage om de otaliga övergrepp de nya invånarna gjort...”. Det är ganska typiskt att man presenterar främlingsfientliga inlägg, hela tiden på gränsen till rasism. Vi på Skillingaryd Nu kommer att fortsätta vårt motstånd mot denna främlingsfientlighet.

Olycka vid Klevshult
08.25: Det var en man i åldern 18–19 som kring 05.20 i dag på morgonen körde av på gamla E4 söder om Klevshult. Han voltade med sin bil men klarade sig utan skador.
07.59: Nu på morgonen har en trafikolycka inträffat vid Klevshult. Vi åtekommer med en rapport.

Lördag 23 januari 2010
Tack för stort stöd

Vi fick i går kväll och under natten över 100-e-brev med stöd för vår gästbok och våra tankar i övrigt samt också flera uppmuntrande rader på facebook. Tack! Vi har nu också lagt upp vår strategi för framtiden och kan lugna alla oroliga; det värsta ursinnet har försvunnit och gästboken och webben i övrigt ska rulla på. De som motarbetar oss kommer inte komma till tals på något sätt i vår gästbok eller i andra sammanhang. ”Ge inte efter för krafter som räds främlingar”, var ett av många förslag från våra läsare. (08.24)

Död man hittad i Hovslätt
22.31: Den döde man som anträffades under lördagsförmiddagen har nu identifierats.
Mannen var född 1977 och kom ursprungligen från Etiopien. Han kom till Sverige 1990.
Han har identifierats av sin far. Varför mannen befanns sig på fältet så lättklädd är dock oklart. Ingen misstanke om brott föreligger.

17.00: Kl. 11.35 i dag fick polisen ett samtal att en lättklädd man låg ute på ett fält i Hovslätt söder om Jönköping. Det kunde konstateras att mannen var död. Han var endast iklädd tunna vita kläder och hade inga skor på sig. Mannen är från Afrika, dock oklart vilket land. Han saknade id-handlingar och är för närvarande okänd. Troligtvis har han kommit till fältet under natten. Just nu misstänks inget brott.

Misshandlade sin far
En vaggerydsbo är åtalad för misshandel av sin egen far. Med knytnävarna och en kvast tillfogande han sin far skador i form av en blödning i hjärnan, en fraktur i ansiktet och blödningar i näsan. Sonen hade blivit arg på sin far som hand vägrat att köra honom till Systembolaget för att köpa starköl. Sonen har erkänt men hävdar att slagen inte var allvarliga. Detta berättar VN. (14.54)
Peter blev ny ordförande

När Betelförsamlingen i Vaggeryd hade årsmöte valdes en ny ordförande. Läs mer. (14.30)

Riktig vargavinter

Vår naturredaktör Dan Damberg har varit ute i naturen och fångat vargavintern. Läs mer. (11.48)

Sista dagen på Gångbart
I dag är det sista dagen med öppet hos Gångbart i Skillingaryd och vi kommer med ett reportage i morgon. (10.46)

Fredag 22 januari 2010
Framtiden för
Skillingaryd Nu i fara

Då det finns personer som inte kan förstå att en gästbok här måste ha vissa regler funderar vi nu på att helt stänga den. Vi försöker bara motverka rasism och främlingsfientlighet på gästboken. Med anledning av detta överväger vi att helt avveckla Skillingaryd Nu/Vaggeryd Nu. Vi har helt enkelt tröttnat på att leka poliser, få sarkasmer och EMfulla samtal från vissa personer. Den som har synpunkter får gärna kontakta oss här. Givetvis publicerar vi inte dessa synpunkter. (21.23)


Körde på ett rådjur
Kring 06.45 i dag krockade en bilist med ett rådjur på gamla E4:an vid Krängsberg. Ingen person skadades men djuret dog. (15.12)

Insamling för Haiti
Fler och fler samlar in medel för att hjälpa de drabbade av jordbävningen i Haiti. Nu i eftermiddag har Röda Korset insamling utanför ICA i Vaggeryd och i morgon gör Frälsningsarmén motsvarande vid Lagahallen i Skillingaryd.
– Frälsningsarmén har en omfattande verksamhet i Haiti, berättar Martina Österdahl från kåren i Skillingaryd och hon noterar samtidigt att hjälpbehovet är enormt. (15.09)Östbos januarimöte

Östbo Historiska har uppdaterat sin sida med januariprotokollet. Läs mer. (10.28)Torsdag 21 januari 2010

Vill inte betala p-platser
Vid församlingshemmet i Skillingaryd ska det anläggas fler parkeringsplatser är planerat. Kyrkan vill ha hjälp med del av kostnaden på 120.000 kronor men kommunens tekniska utskott säger nej till att bidra. (22.25)

Tekniska vill salta
Från 1 oktober tar kommunen över ansvaret för en del av vägnätet från Vägverket. Tekniska utskottet begär nu dispens av kommunstyrelsen att vid behov få salta vägarna. Det skulle ske enligt ungefär samma riktlinjer som Vägverket har. Nu har kommunen en policy att inte salta och därför begärs dispens. (22.20)

Ingen kovändning vid FUB-möte
Inget av de borgerliga partierna verkar ha ändrat sig i frågan om förändring för den personliga assistansen i kommunen. Den slutsatsen kan man dra efter kvällens möte i Skillingehus i Skillingaryd. FUB hade bjudit in till information och debatt och alla lokala partier hade företrädare på plats. Allt pekar nu på att kommunfullmäktiges majoritet säger ja till förslaget om att släppa in privata aktörer på marknaden, vilket oppositionen vänder sig emot. (21.48)

Landshövdingen kommer
När Bissefällarns utställning invigs i Skillingehus i Skillingaryd den 30 januari är allmänheten inbjuden. För invigningen svarar landshövding Lars Engqvist. (20.32)

Stort jobb på Movalla
På Movalla förekommer just nu ett stort arbete som är en följd av ett driftstopp i höstas. Läs mer. (18.41)

Väderfenomen i Värnamo
Vår systersida www.värnamo.nu berättar om ett väderfenomen. (18.20)

Barnflickan blir kvar
Den så kallade barnflickan från Vaggeryd i Knutbydramat ska fortsätta med sluten rättspsykiatrisk vård i Vadstena, enligt ett beslut av länsrätten.
Hon ges dock fortsatt möjlighet till studier på folkhögskola. (18.07)
12 tjänar en miljon
Tolv av invånarna i Vaggeryds kommun tjänade under 2008 mer än en miljon kronor. Av dessa var tio män och två kvinnor. Det är ungefär sju av tusen svenskar som har en så hög årslön.
Det visar statistik från SCB. Bland övriga kommuner kan följande antal nämnas med män+kvinnor: Gnosjö 16+3, Gislaved 32+4, Jönköping 325+29 och Värnamo 90+6. (15.00)
Braskaminen var vållande
Vi berättade i går om en brand i en villa på Vallongatan i Vaggeryd. Polisens teori är den som framkom redan i går: det var elden från en braskamin som gjorde att det började brinna i innerväggen. Läs mer om branden nedan. (12.53)
Viltolycka vid Uppebo
Kring 07.45 i dag inträffade en olycka på länsväg 152 vid Uppebo mellan Åker–Hillerstorp. Ingen person skadade men rådjuret skadades. På bilen blev det mindre skador i fronten. (12.48)

Gott hos Kurt på ICA
LÄS MER!

Onsdag 20 januari 2010
FUB på fest

Vi har fått ett reportage från en fest i söndags. Läs mer. (23.16)

Anna och Mattias bloggar
Läs här om Annas ”väderblogg” och här om Mattias som blev bestulen i dag. (23.09)

Granne upptäckte branden
21.00: Det var en granne som kände att det luktade rök och hon och hennes man kunde se hur det vällde ut rök från villan.
– Samtidigt kom det en annan som hade känt röken och hon larmade. Jag hörde hur det lät inifrån huset och öppnade och då bara vällde röken ut, säger grannen.
Det han hade hört var katten som rafsade på dörren och senare avled katten.
Mannen som bor i villan hade varit en kort promenad med sina hundar och när han kom hem möttes han av all uppståndelse. Samtidigt kunde räddningstjänsten då förändra sitt arbete då man förstod att det inte fanns någon människa i huset. Hans hustru och barn var inte hemma just när branden utbröt.
Det hade brunnit i en vägg alldeles intill braskaminen som var tänd. Troligen var det just braskaminen som hade antänt villan, möjligen att TV-aparaten var boven i dramat.
Det blev ingen omfattande brand men huset är vatten- och rökskadat. Just nu sker sanering.

20.15: Det var en granne som upptäckte att det rök kraftigt från villan där det tillfälligtvis inte var någon hemma. Det verkar vara mest rök men det kan ha brunnit lite. Nu rycker det inte längre utan fastigheten vädras. Vi återkommer mer mer information.
19.52: Det är kraftig rökutveckling från en fastighet på Vallongatan i Vaggeryd. Vi återkommer med en rapport.

Kampen trappas upp

15.13: Nu har vi lagt in åtta bilder. Se dem här.

11.13: Nu har vi text från kampen mot militären. Läs mer.
10.15: Just nu pågår en presskonferens om kampen mot buller med mera på skjutfältet. Vi kommer med text och bilder lite senare.Volvo PV 444 segrade

Frimärket Volvo PV 444 vann omröstningen Årets Frimärke 2009. Frimärket fick 12 procent av de totalt över 11.000 röster som kom in. På andra plats kom frimärket Volvo Amazon. (Klickbar bild). (16.59)

Stal 2.000 kronor
En butik i Skillingaryd har drabbats av en stöld. Det var vid stängningsdags i går som en i butiken såg två springa iväg. tjuvarna fick med sig drygt 2.000 kronor. (16.16)

12-åring i Vaggeryd EMad
En 12-åring från Vaggeryd har fått ta emot ett EM från en man. Pojken fick ett telefonsamtal där det sas att han på något sätt skulle drabbas om han inte kom till skolan nästa dag. Pappan hörde samtalet men när han tog telefonluren hade man som ringt lagt på luren. Pojken har tidigare blivit trakasserad av elever på skolan. Händelsen är nu polisanmäld. (15.38)

Stefan agerar om mat
Stefan Ottosson (KD) presenterar i dag det förslag han har till kommunstyrelsens au i morgon om kostnaden för mat vid kommunens äldreboenden. Läs mer. (09.09)

Omfattande älgkrock
Vid Klevshult inträffade i går kväll en olycka med tre personbilar och en lastbil inblandade. De tre bilarna krockade med en älg och lastbil som följde fick sladd och for av vägen. Ingen person skadades men älgen dog. (08.14)

Måndag 18 januari 2010
Tjänar 154.786 kronor
Vaggeryds kommun hamnar på plats 116 i landets löneliga Det visar statistik som Dagens Samhälle bearbetat om genomsnittlig årslön 2008 för dem som bor respektive kommun och lön för dem som bor i kommunen. Toppar gör Solna med 236.357 för dagbefolkning (165.663 för invånarna) och sämst är Åre på 95.969 (102.433). Bäst i vårt län är Värnamo på plats 62 med 165.484 (153.036). Bland övriga kommuner märks 65 Gislaved 164.038 (150.147), 70 Gnosjö 163.040 (148.754) och 116 Vaggeryd 154.786 (147.766). (20.31)

Strömlöst efter krock
Kl. 04.26 i dag kom larm om att någon kört på ett elskåp vid riksväg 30 vid Svenarum och att det blev strömlöst. Det var en långtradarchaufför som fick sladd. Dragbilen fick han upp på vägen igen. Ingen skadades och senare kunde personal från Vaggeryds Energi se till att det blev ström igen. (19.06)

Bilen började brinna
På morgonen började en bil brinna på E4:an i södergående fil vid Vaggeryd. Räddningstjänsten släckte elden. Ingen skadades och bilen fick bärgas. (18.59)

Fotovänner på årsmöte

Thomas Jensen presenterar tio bilder från fotoklubbens årsmöte. Se dem här. (13.37)

399 är utan jobb
Arbetslösheten är mycket hög i Vaggeryds kommun. Enligt siffror från arbetsförmedlingen var 399 kommuninvånare utan arbete i december och det är 165 fler än för ett år sedan. Av de 165 är 153 kvinnor och 246 män. Det är för kvinnor en ökning med 59 och för män 106. (13.14)

Vems är katten?
Utanför Hotell Småland i Klevshult finns en grå katt med vitt under hakan. Ägaren efterlyses. (08.22)

Söndag 17 januari 2010
Leif Palm vann diaklassen


Leif Palm dominerade i färgdia när fotoklubben hade final. Läs mer. (22.33)

Mattias vann svartvita klassen

Fotoklubben har också haft final i den svartvita klassen. Även här vann Mattias Bokinge. Läs mer. (22.15)
Mattias vann digitalklassen

Det har varit final i tävlingen om Årets Bild i påsiktsklassen hos Skillingaryds Fotoklubb. Läs mer. (21.42)

Dan träffade blåstjärten

Vår naturskribent har varit i Skåne för att hälsa på blåstjärten. Läs mer. (17.52)

Årsmöte i Tofteryd
Missionsförsamlingen har haft årsmöte. Läs mer. (13.47)

Skidjippo på Slätten

I går var det ett skidjippo på Slätten i Skillingaryd. Vi har lagt in text, foton och även ett par filmsnuttar. Läs mer. (10.43)

Lördag 16 januari 2010
Spadtag för Vandalorum
Vår systersida www.värnamo.nu har ett stort reportage från de första spadtagen för Vandalorum. Läs mer. (20.48)

Rådigt ingripande vid brand

20.00: Nu har vi text och bilder. Läs mer.
18.23: En kastrull med olja började brinna i en lägenhet i Skillingaryd kring 17.50. En kvinna fick lättare rökskador. Vi kommer med text och bilder lite senare.

Skidtävling på Slätten

I dag har det var en skidtävling på Slätten. Vi kommer med fler bilder och text i morgon. (15.57)

Annelie bloggar
Det blev oerhörd respons på Annelies blogg i tisdags och i dag kommer del 2. Läs mer. (10.32)

Tillträde på skjutfältet
Vi har uppdaterat sidan med tider på skjutfältet. Läs mer. (10.17)

Fredag 15 januari 2010
Falsk sedel
Någon har lämnat in en falsk 20-kronorssedel på vårdcentralen i Skillingaryd. Trots att det är en låg valör ser polisen det som allvarligt att man förfalskar. I övrigt rapporteras från polisen att det var länge sedan man anträffade förfalskade sedlar i bygden. (21.11)

Stal bilnyckel
En kvinna som var i sporthallen i Hok har blivit bestulen på bilnyckeln. Tjuven hade varit inne i bilen och rotat omkring men inte tagit något. (21.11)

Stäng solarier!
Strålsäkerhetsmyndigheten har i dagarna gått ut med en uppmaning till landets alla kommuner om att överväga att sluta att ha solarier i simhallar, fritids- gym- eller sportanläggningar.
– Solarier bidrar till att öka risken för hudcancer, särskilt för dem som regelbundet använder dem, säger Ulf Wester, inspektör och sakexpert på Strålsäkerhetsmyndigheten. (15.25)

Fick veta mer om ambulansen

När PRO i Skillingaryd hade möte gästades man av en ambulanssjuksköterska från Värnamo. Läs mer. (15.15)

Upprörda om” äggen”
Äggleveransen till kostchefen som vi berättade om i går kväll har fått ett par socialdemokrater att härskna till, minst sagt. Läs mer. (14.06)

Anmäld för ofredande
En flicka i 16-årsåldern från Vaggeryd mötte i går en man som följe efter henne och till och med sprang efter henne. Hon blev mycket rädd. Det här utspelade kring 21.30 när hon var på hemväg från en kompis. Hon lyckades skaka av sig mannen och gömde sig vid Hjortsjöskolan där hon larmade polis.
– Vi vet inte mannens avsikt men vill komma i kontakta med honom. Han uppges vara i 50-årsåldern, mörkhyad och kring 175 cm. Han hade en röd jacka och en svart mössa, berättar Lars-Gunnar Rydholm vid polisen i Jönköping. (12.53)

Draken reagerade...
Nyss kom ett samtal från den stora Draken i Värnamo med budskap: Vi tar inte längre in annonser för Värnamo Nu i papperstidningen. Kanske inte så oväntat men får väl ses som positivt för Värnamo Nu då Draken anser att den är en konkurrent. Kul för oss att den 80-åriga Draken uppmärksammar vår 15 dagar gamla systertidning. (09.50)

Dags för dos 2
Nu är det dags för alla barn under 13 år som vaccinerades mot svininfluensan i höstas att få ytterligare en dos. Två doser krävs för att barnen ska få ett lika säkert och långvarigt skydd som vuxna. Vårdcentralerna i Skillingaryd och Vaggeryd erbjuder vaccination till barn från 6 månader till och med 12 år. Barn under 13 år som fick en halv dos i höstas och som nu fyllt 13 år, ska också ha dos 2. Även barn som ännu inte vaccinerats är välkomna att få sin första dos. (09.16)

Torsdag 14 januari 2010
JO-anmäler kommunen
Ett par JO-anmäler nu Vaggeryds kommun med anledning av hur deras 30-årige son behandlas i en så kallad LSS-placering. Läs mer. (19.00)

Kom med ägg till de äldre...
I dag kom Sven-Olof Isacsson och Stefan Ottosson med 140 ägg avsedda för dem som bor på kommunens äldreboenden men kostchefen tog först inte emot äggen. Han tog dock emot besökarna för att diskutera matkostnader med mera. Läs mer. (19.22)

Dagens polisnotiser
– Jupiter, Skillingaryd. En man har anmält att på äldreboendet förlorat en jacka och en keps.
– På nöjesställe. En man från Skara har anmält att han förlorat en klocka värd 3.000 kronor i logen när han uppträdde.
– Norra infarten till Vaggeryd. En bilist krockade strax efter midnatt med ett rådjur som sprang till skogs. Det blev inga personskador eller skador på bilen. (19.37)

Lokala företag på mässa
20–22 januari är det på Elmia i Jönköping dags för PRomotion EXPO som är Nordens största mässa för profil- och promotionprodukter. Bland deltagande företag från bygden märks PR Tryck i Vaggeryd, Wide Team från Skillingaryd, Plastprint från Bredaryd samt B&M Design och Cai från Värnamo. (08.22)
Posten stänger företagscenter
Posten kommer att inom en treårsperiod lägga ned sina företagscenter i hela landet. Sammanlagt ska 337 kontor och 585 tjänster, skriver Smålandsposten. I vår kommun berörs företagscenter i Vaggeryd. Enligt Posten handlar det om att man vill anpassa sig till sina kunder då många valt att i allt större utsträckning vända sig till de 1.600 postombuden, butiker och bensinmackar eller använda Postens internetservice. Ökade resurser ska därför läggas på dessa områden. (07.15)

Onsdag 13 januari 2010
16-åringen saknas ännu

Den somaliske 16-årig pojken som saknas sedan i måndag är ännu inte tillrätta. Läs mer längre ned på sidan. (22.53)

V nästa för Linus Persson
Nu pekar det mesta på att Vänsterpartiet får ihop en lista till höstens val till kommunfullmäktige. Det finns de som anmält intresse och en av dem är Linus Persson som just nu sitter på ett opolitiskt mandat i fullmäktige. Intill sig i fullmäktige har han haft Alice Åström (V). Det är alltså inte omöjligt att Linus kommer att blir fullmäktigeledamot igen men då för just V. (22.02)

2,9 miljoner till Norrahammar
I dagens V64-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad hos Norrahammars Spelbutik gav hela 2.893.221 kronor. (22.02)

Birgit bloggar Läs mer. (15.52)

Polisnotiser
– Preem Götaström. Polisen har fått in en anmälan om skadegörelse på ett handtag till en pump-
– Inbrott i Byarum. En verkstad har haft påhälsning av tjuvar som tog sin in fönstervägen. inget har stulits.
– Strax utanför Åker. Kring 07.30 i dag krockade en bilist med en älg. Älgen sprang troligen skadad till skogs. Ingen i bilen skadades. (15.10)

Carina svarar Stefan
Carina Hägg (S) ger svar på tal till Stefan ottosson (KD). Läs mer. (11.36)

Inget nytt om 16-åringen
07.14: Inte heller nu på morgonen har 16-åringen hittats
00.06: Bo Gunnarsson vid polisen i Jönköping berättar att det inte finns några nya uppgifter kring försvinnandet av en 16-åring från Skillingaryd. Läs mer nedan under 12 januari.

”Städa framför egen dörr...”
Stefan Ottosson (KD) går i polemik med Carina Hägg (S). Läs mer. (00.05)

Tisdag 12 januari 2010
16-åring försvunnen
20.44: Michael Eidefors vid polisen i Jönköping berättar att man inte fysikt från polisen letar efter 16-åringen men att man gärna tar emot tips på iakttagelser. Ett kompletterande kännetecken är att 16-åringen saknar en framtand i överkäken. Det kan också noteras att han vid försvinnandet hade en svart ryggsäck.
det har taltas om att han skulle ha blivit bortrövad, men från polisen säger man att det inte finns någon som i nuläget tyder på det.

18.17: Polisen söker en 16-årig med somaliskt ursprung kille som är försvunnen sedan 10-tiden i går.
– Han går på Fenix i Vaggeryd och kände sig inte bra och lämnade skolan vid 10-tiden, berättar Bengt Netterström vid polisen i Jönköping.
Killen skulle ta tåget hem till Skillingaryd men är sedan dess försvunnen.
Han har svart hår, polisonger och när han försvann hade han på sig svartvit tröja, jeans och svart jacka med luva.
– Vi är mycket tacksamma för tips, säger Bengt Netterström.
Tipstelefonen är 114 14.

Mycket för 20 kronor...
Kika in hos Lagahallen


Uppdaterat om foto
Fotoklubben har uppdaterat sin sida om årsmötet nu på lördag. Läs mer. (15.50)

Dagens polisnotiser
– Ymersgatan, Skillingaryd. En tjuv har via ett fönster tagit sig in i en villa och stulit guldklocka, halsband, ringar med mera till ett okänt värde.
– Ljungberg väster om Skillingaryd. En bilist krockade med en älg kring 06.30 på morgonen. Det var mycket skador på bilen men bilisten, en man i 35-årsåldern, klarade sig oskadd.
– Fabriksgatan, Vaggeryd. Ur en verktygscontainer vid en arbetsplats har det stulits fyra borrmaskiner, vinkelslip med mera.
– Vaggeryd. En kvinna i 35-årsåldern har fått ta emot en ras sms med smädelser. Hennes för detta sambo misstänks lika bakom detta ofredande.
– Hultet, Vaggeryd. Försök till stöld ur ett hus,
– Lindegatan i Hok. Försök till bensinstöld vid Q-Star.
– E4 Krängsberg. en bil stannades och det visade sig att föraren saknade giltigt körkort, bilen hade sommardäck i stället för vinterdäck och den hade en registreringsskylt som tillhörde en annan bil plus att bilen var avställd och hade körförbud- Den 30-årige skåning som körde bilen sa till polisen att han hade lånat bilen och inte hade vetskap om att det var felaktigheter på fordonet. (14.02)

Utredningen om järnväg klar
Som vi tidigare berättat skulle det tas fram en utredning för att dra järnvägen utanför Skillingaryd och Vaggeryd utmed E4:an. Denna är nu klar och visar på en kostnad i storleksordningen 600–900 miljoner kronor. (08.34)
Djurkrematorium öppnar
I dagarna öppnar ett krematorium för sällskapsdjur strax utanför Värnamo. Läs mer. (08.32)

Känsligt material...
Annelie bloggar. Läs mer. (00.16)


Äldre nyheter här
Vi finns på Facebook
Klicka här
Vi finns på Twitter
Klicka här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

FOTOKURSER
LÄS MER
12/2 Middagshetta
Läs mer

ÅRSSTÄMMA
med Skillingaryds RödaKorskrets
Onsd 17/2 kl.1800
Plats: Mötesplats Kupan
Torget. Skillingaryd

Hitta ditt intresse hos oss! Läs mer

KLICKA PÅ ANNONSEN
Codeq rekryterar
Underhållstekniker
Läs mer
Biljetter till revyn. Läs mer om du törs
Sjung GOSPEL
i Skillingaryds kyrka!
Start torsdag 11 feb
kl. 19–21
· Vi övar 4 torsdagar under feb-mars och avslutar med Gospelkonsert söndag 7 mars i Åkers kyrka tillsammans med gospelmusiker.
· Ledare: Anna-Maria Toftgård, 0708–47 73 24
· Ingen föranmälan, kom direkt till startsamlingen. Enkelt fika ingår.

Behöver du gå ner i vikt?

Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER
Sjung i Barnkör!
Onsdagar
7-11 år kl 15.15-16
12-14 år kl . 16-17
Start 27 jan
i Skillingaryds kyrka
Ledare: Anna-Maria Toftgård
tel 0708-47 73 24
”Challengevinnare kan tjäna kontanter på att tappa vikt”
LÄS MER
Vad är din bostad värd? LÄS MER
Vill du sjunga?
LÄS MER
Beställ flygboken
Läs merKLICKA PÅ ANNONSEN

Behöver du gå ner i vikt?

Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Lördag 6 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.24
00.24
00.24
00.24
10.52
00.35
 
         
08.40
         


Bra skjutet av Johanna
Bättre och bättre dag för dag tycks vara Johanna Johanssons motto i Intershootskyttet i Holland. Sista dagen var det tidig morgon och grundomgång klockan nio. Det var en Johanna som drabbades av ett ordentligt nervdarr före skjutningen. Väl på banan lyckades hon hantera nervositeten bra och skjuta 391 poäng, alltså ytterligare en poäng bättre än gårdagen. Sista tioskottsserien var enormt jobbig och det blev många omtagningar. Lite oflyt med decimalerna, en 8,9 och en 9,9, men ändå 96 poäng där. Resultatet innebär final för tredje dagen i rad. I dag är hon fyra inför finalen två poäng efter en belgisk och en holländsk tjej som ligger tvåa och trea, så än lever hoppet om medalj. Finalen går vid femtiden i eftermiddag. (11.17)


SIS går upp en serie
SIS damlag blev tvåa i division första året med seriespel på många år. Nu har laget också fått erbjudande om spel i division 4, vilket man tackat ja till.
– Om det inte blir några ytterligare förändringar kommer laget att få spela i serien som heter Division 4 Sydvästa Dam och vi får möta WIK, Bor, Forsheda, Gnosjö, Hultsjö, Ljungby, Moheda, RefteleÅS och Vrigstad, säger Britt-Marie Andersson i fotbollsektionen.
SIS ser fram emot ett utmanande fotbollsår med en del spännande derbymatcher, inte minst emot etablerade WIK. (00.33)
Fredag 5 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
   
08.19
08.19
11.36
23.19
   
Roland Bengtssons begravning (17.24)
Zvonko Pilipovic begravning (10.05)


Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.54)
WIK spelade 5–5
23.17: Nu har vi en matchrapport
22.47: Det blev 5–5 för WIK mot Månsarp. Vi kommer med en matchrapport kring 23.15
Johanna i final
18.23: Finalen är nu klar. Johanna lyckades åter göra en bra final 101,4 poäng. Det räckte till en fjärdeplats, endast 0,5 poäng från bronset. Efter en sjätte och en fjärdeplats är det en grymt medaljsugen Johanna som laddar om inför tredje och sista dagens tävlingar imorgon.
Sverige lag 1 vann lagtävlingen med Johanna, Hanna Säker och Louise Olofsson i laget. Tvåa blev Sverige lag 2, så de svenska tjejerna visar klass! Trea blev värdnationen Holland.
16.48: Andra dagen på Intershoot i Holland innebar en ny finalplats för Skyttegillets Johanna Johansson. I grundomgången höjde hon sig med två poäng från gårdagen till 390. Resultaten överlag var högre under dagen, vilket innebar att Johanna inte var direktkvalificerad till finalen. Alla med 390 fick genomföra en särskjutning, eller shoot off som det heter i de här sammanhangen. Där lyckades hon hålla ihop skyttet tillräckligt för att knipa den åttonde och sista finalplatsen. Hon har dock samma poäng som femman och är bara en poäng från bronset, så det finns chans till avancemang om hon gör en bra final ikväll. (16.48)
Begränsad rapportering
I kväll blir det begränsad resultatrapportering på vår resultatsida men efter 22.00 hoppas vi ha lagt in de flesta resultaten. Det gäller också WIK:s hemmamatch i kväll. (13.48)
Torsdag 4 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
08.22
16.05
08.22
16.05
08.22
08.22
11.26
17.13
         
21.48
         


Bowlingen får ökat stöd
Bowlingalliansen har problem just nu genom att endast två av fyra banor fungerar. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att bidra med 41.000 kronor för en skyndsam renovering. Nämnden höjer också hyresbidraget till 100.000 kronor. Alliansens totalhyra är 200.000 kronor. Alliansen har räknat med ett hyresbidrag på 125.000 kronor och nu måsta man ta ställning till hur man ska ställa sig till nämndens beslut (22.40)
Bandybanan utreds
Kultur- och fritidsnämnden har sagt ja till att den vilande frågan om en bandyhall i Vaggeryd ska väcas til liv igen. Utredningen ska alltså få ny fart. (22.37)

Konstgräs presenteras
I morgon blir det ett möte om konstgräs i Vaggeryd. det är Vaggeryds IP som bjudit in Movalla IP och kommunens fotbollsklubbar till en träff med Svenska Fotbolförbundets konstgräsexpert Kjell Jansson för att diskutera anläggning och drift av en konstgräsplan. (22.37)
IFK Värnamo föll knappt
Det blev knapp förlust för IFK Värnamo mot Falkenberg, berättar vås systersida http://värnamo.nu. (21.44)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.30)
HV spelade 2–2
Trots ett spelmässigt övertag fick HV71 nöja sig med 2–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0) mot Timrå. Per Ledin och David Petrasek gjorde HV-målen. (21.30)
Johanna tävlar i Holland
I dag började den internationella luftgevärstävlingen Intershoot i Haag, Holland. I tävlingen deltar skyttar från 28 olika länder, däribland Skillingaryds Skyttegilles Johanna Johansson.
I torsdagens grundomgång fick Johanna ihop 388 poäng efter en skjutning där hon tyckte att det fanns minst fem poäng till att ta. Poängen räckte till en sjätteplats och därmed plats i eftermiddagens final som en av åtta.
Uppdateringen av tävlingens hemsida är lite sådär, men efter sms-kontakt vet vi att Johanna i finalen sköt godkända 101,1 poäng och höll sin sjätteplats.
Efter tävlingen var hon trots den fina framgången inte helt nöjd, utan tänd inför fortsättningen på fredag och lördag. (17.16)
J-Södra testar landslagsman
José Luís Villagra, 24 årig Argentinsk mittfältare, anlände igår kväll till Jönköping för provträning med Jönköpings Södra IF. Villagra är för närvarand klubblös, men har meriter från högsta ligan i såväl Argentina som Chile. Villagra är inbjuden på kort varsel av klubbens manager Hans Lindbom. Spelaren kommer att stanna i Jönköping i sex dagar. (11.48)
Onsdag 3 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
Sten–Sture          
17.35
22.03
Sigvard Melins begravning (16.50)
Ingvar Ottosson har avlidit (15.51)
Lennart Lönn har avlidit (15.51)
Ivan Källgren har avlidit (15.51)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.59)
Tisdag 2 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer


 Sofie
00.01
00.01
00.01
17.23
17.23
22.32
17.23
Anders Anderssons begravning (18.18)
Erik Svenssons begravning (17.47)

Läckra skidspår...
Kommunens läckraste och längsta skidspår öppnades i söndags. Läs mer. (14.51)
Tog två klassegrar
Skillingaryds Badmintonklubb tog två klassegrar i Värnamoträffen. Läs mer. (0.24)
Måndag 1 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

00.01
10.48
00.01
08.20
12.00
12.00
13.32

 Sofi
   
17.39
17.45
20.35
21.05

SIS föll med 3–17
Det blev förlust med hela 3–17 (4985–5735) för SIS bowlare mot topplaget Karlmar–Käglan. Bäst i SIS var Jessica Aldelius med 712 och Marita Nyman med 700. (21.33)
Finsk spelare till J-Södra
Den finske försvarsbjässen Jukka Sauso skrev i helgen på ett treårskontrakt med J-Södra IF. Det är Jukkas andra sejour i svensk fotboll. Han kommer närmast från HJK Helsingfors, där han i allra högsta grad bidrog till att bärga finska mästerskapen till HJK Helsingfors.
– Vi är väldigt nöjda att kunna knyta till oss en erfaren och stark mittback till klubben. Jukka känner svensk elitfotboll väl sedan tiden i Örgryte och det ser jag som en stor fördel för oss och Jukka, säger J-Södras manager Hans Lindbom. (16.29)
Söndag 31 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Torbjörn

 Viktoria

 Ulrika
00.01
10.22
00.01
07.45
00.01
12.55
18.59
       
22.54
23.16
   

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (20.28)
SIS förlorade mot Westbo
20.30: Nu har vi en rapport
19.23: SIS föll med 2–7 mot Westbo. En rapport kommer senare.
Division 1-spelare till SIK
Victor Lennartsson, 18, från Mullsjö i division 1 förstärker Skillingaryds IK. Victor är en mycket talangfull center/forward som går sista året på innebandygymnasiet i Mullsjö.
Victor har dock inte lyckats ta en ordinarie plats i MAIS.
– Vi är mycket glada att Victor spelar de sista sju seriematcherna och ett eventuellt kval med oss. Vi har tyvärr flera spelare borta på utlandssemestrar och arbeten den närmaste månaden och Lennartsson har kapaciteten att kriga om platserna i den ordinarie uppställningen, säger assisterande tränare Söderberg i SIK. Foto från Mullsjö AIS. (18.35)

WIK vann med 9–3
16.42: Nu har vi en matchrapport
15.31: Det blev 9–3 för WIK borta mot Sund/Rydsnäs. En rapport kommer senare.
Lördag 30 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.25
00.25
14.53
17.21
00.25
00.25
10.34
00.25
12.14
       
13.04
19.50
       

Dubbelseger för skyttar
När Rosenlundsträffen i luftgevärsskytte avgjordes i dag blev det nya framgångar för Skillingaryds Skyttegille. Läs mer. (21.06)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (20.46)
Tedenby gjorde mål
Mattias Tedenby från Värnamo gjorde 2–1 för HV71 hemma mot Södertälje, men sedan var det slut på det roliga. SSK vände och vann med 4–2 (1–0, 0-2, 3–0). (18.18)

SIK herr förlorade
20.58: Nu har vi en matchrapport
.
17.46: Skillingaryds IK herrar förlorade med 6–7 mot Södra Dal. En rapport kommer senare.


SIK dam storvann
19.01: Nu har vi en matchrapport
14.40: Skillingaryds IK damer vann med hela 9–3 mot Bodafors och har nu ordentlig häng på kvalplatsen. En matchrapport kommer i kväll.
Laddat i arenan i dag
I Skillingaryds Arena är det i dag två toppmatcher. Först tar sig damerna an Bodafors i en ”måste-vinna-match”. Blir det förlust kan SIK nog glömma kvalspelet.
Herrarna som är på väg spikrakt uppåt i tabellen – åtta vinster på de nio senaste matcherna – tar sig an Södra Dal och är givetvis favorit. (09.56)
Fredag 29 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Jonatan
 
00.01
00.01
21.12
12.34
14.45
21.56
 
Sigurd Olssons begravning (21.23)
Milena Antonic har avlidit (14.45)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.52)
Torsdag 28 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.12
00.12
00.12
09.58
11.56
14.21
 
     
17.22
17.22
21.22
Börje Johannessons begravning (00.12)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.18)
Modo spelade ut HV
HV71 har sällan blivit så utspelat som i kväll. Modo vann med 5–1 (1–1, 3–0, 10) och skotten var förkrossande 45–19. Jukka Voutilainen gav HV ledningen men sedan var det slut på det roliga. (21.47)
Så kvalspelar WIK
Waggeryds IK inleder kvalspelet i bandyn med Sund/Rydsnäs borta på söndag. Resterande matcher: 7/2 Månsarp (h), 10/2 Malmbäck (b), 14/2 Månsarp (b), 19/2 Sund/Rydsnäs (h) och 26/2 Malmbäck (h). (00.17)
Onsdag 27 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.32
10.44
11.18
18.20
22.18
Karen Johanssons begravning (16.33)
Zvonko Pilipovic har avlidit (10.37)
Sigvard Melin har avlidit (00.32)
Inger Hedin har avlidit (00.32)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.45)
HV-spelare avstängd
Efter en match mellan HV 71 och Rögle åläggs Kristopher Beech, HV 71, två matchers avstängning för en armbågstackling. (16.35)
Jonatan i småkronorna
Sveriges Team 17-trupp till 4-nationersturneringen i Märsta den 12–14 februari har tagits ut. en av spelarna är Jonatan Nielsen, Linköpings HC, hockeyforstrad i Gislaveds SK. 2010. Deltagande nationer i turneringen är Finland, Ryssland, Sverige och Tjeckien. (13.08)
Tisdag 26 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.05
00.05
00.05
09.41
15.52
00.05
07.03
07.29
15.01
     
09.41
09.41
09.41
20.59
Elisabeth Nys begravning (09.56)

WIK flyttas upp
Waggeryds IK har efter seriens slut flyttats upp från plats fem till fjärdeplatsen, vilket betyder spel i bandyns uppflyttningsserie. Orsaken är att Nässjö IF hade rapporterat in ett mål för mycket i förlustmatchen mot Tranås. Nässjö förlorade med 5–7 till Tranås och inte som det först hade noterats 6–7. Det innebär att WIK passerade Nässjö på fler gjorda mål. (12.04)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.16)
HV-spelare i småkronorna
Målvakten Jonas Gunnarsson från HV71 är uttagen i det svenska landslaget för J18 i en 6-nationersturneringen i Minsk, Vitryssland den 9–14 februari. (12.16)
Ruud och Bjärsmyr hyllas
Speedwayföraren David Ruud och fotbollsspelaren Mattias Bjärsmyr hyllas nu av VN. De får Idrottsmedaljen respektive Fyrväpplingen.
I Idrottsmedaljen vann David närmast före tennisspelaren Ellen Allgurin och racingföraren Felix Rosenqvist. I Fyrväpplingen var Josef Karlsson, fotboll, tvåa och Mattias Tedenby, ishockey, trea. Ingen från Vaggeryds kommun fanns på någon av tioitopp-listorna. (11.04)
Måndag 25 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
   
00.38
09.29
09.29
09.50
11.46

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.43)
Tedenby målskytt för HV71
När Djurgården–HV71 spelade 3–3 (0–2, 2–1, 1–0, 0–0) gjorde värnamograbben Mattias Tedeby det andra målet för HV71. Teemu Laine och Martin Thörnberg gjorde de andra HV-målen. (21.41)
Vann i första tävlingen
Skidåkare från VSOK och SFK deltog i helgen i en tävling. Läs mer. (19.21)
HV-spelare i landslag
HV-spelarna Adam Almquist och Jesper Fast hör till dem som förbundskapten Pär Mårts tagit ut i Sveriges Team 19 till 5-nationersturnering i Norrköping och Finspång 10–14 februari. (12.14)
Söndag 24 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Kerstin
 
09.21
12.08
11.16
14.45
12.42
16.52
20.57

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.30)
Gå inte i skidspåren
Bengt Fälth som är ordförande i Klevshults SK är inte glad över att en del promenerar i de skidspår som klubben mödosamt gjort i ordning.
– Man går kanske här sommartid men när det är snö vill vi att man tar andra vägar, uppmanar Bengt. (21.16)

SIS föll med 3–5
20.05: Nu har vi en matchrapport

19.22; SIS föll med 3–5 mot Eksjö. En rapport kommer senare
SIK dam spelade 3–3
SIK dam hade 3–0 men tappade till 3–3. Läs mer. (16.16)
WIK missade med ett mål...
15.59: Nu har vi en matchrapport
14.58: Om WIK hade vunnit med 13 mål hade det kanske blivit spel i kvalserien uppåt. Nu blev det tolv mål efter slutresultatet 16–4. En matchrapport kommer senare
13.50: WIK leder i halvtid med 9-3
11.08: I dag avslutas grundserien i division 2 i bandy. Om Waggeryds IK vinner med 13 mål hemma mot Stjärnans B-lag går WIK till kvalserien uppåt, såvida inte Bore vinner sin match senare i dag.

HK Vaggeryd drog sig ur
På grund av spelarbrist har HK Vaggeryd tvingats dra sig ur herrfyran i handboll. I höstas fanns det 17 spelare men sedan dess har flera slutat och nu tvingades man i klubben ta det drastiska beslutet. (10.22)
SIS/KSK P17 i SM-kval
16.35: SIS/KSK avslutade med 2–2 mot Vetlanda och blev därmed fyra av de sex lagen. Det var en mycket fin insats då SIS/KSK mötte idel storklubbar
Vidare till fortsatt SM-spel gick Kalmar FF och IFK Värnamo.
SIS/KSK-målen mot Vetlanda gjordes av Edvin Ahlgren (1–0) och Dennis Victorin (2–2).
15.01: SIS/KSK spelade bra mot Nässjö och vann med klara 3–0. Målskyttar var Dennis Victorin, Robert Glavas och Mario Basic.
13.55: Kalmar FF var som väntat alldeles för bra och besegrade SIS/KSK med 7–1, vars mål gjordes av Dennis Victorin.
11.34: Det blev förlust i den andra matchen. Regerande svenska mästarna IFK Värnamo vann med hela 5–0. Nu väntar närmast Kalmar FF som tidigare i dag vann med 2–1 mot IFK Värnamo.
10.15: SIS/KSK P17 spelade 1–1 i den första matchen i Smålandsslutspelet i futsal-SM. För motståndet stod J-Södra som tog ledningen i matchen. Efter 15 minuter blev det kvittering genom Mario Basic.
– Det var en mycket bra insats och närmast väntar IFK Värnamo kl. 11.00, berättar SIS-ledaren Robert Alkemark.
Lördag 23 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.28
00.28
00.28
15.49
00.28
20.04
 

Tedenby målskytt vid HV-seger
Mattias Tedenby från Värnamo var i dag tillbaka i spel för HV71 efter sin skada och det blev mål från hans klubba. Han gjorde det sista målet när HV hemmabesegrade Rögle med 5–1 (2–0, 0–1, 3–0). André Petersson gjorde två mål samt Johan Davidsson och Jukka Voutilainen ett var. (19.33)
Uddamålsförluster för KSK
Klevshults SK har i dag spelat Vrigstad Wärdshus Cup. Läs mer. (18.46)
Från superligan
till Skillingaryd

Förre superligabacken Dick Johansson är klar för Skillingaryds IK. Läs mer. (17.35)

WIK föll i cupspel
I går inleddes Vrigstad Wärdshus Cup i inomhusfotboll. WIK spelade. Läs mer. (11.19)
Fredag 22 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.12
00.12
14.54
00.12
10.20
14.52
00.12
00.12
10.08
19.00
     
10.38
12.43
14.18
     

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.51)
SIS föll med 6–7
22.21: Nu har vi en matchrapport. Läs mer.

21.35: SIS förlorade med 6–7 mot Westbo. En rapport kommer senare.
Krisartat för bowlingen
Just nu fungerar inte allt som det ska i bowlinghallen och helgens seriematcher har fått ställas in. Det är lite krisartat just nu.
– Vi har från alliansens sida påtalat för kommunen i flera år att datorerna inte håller länge till men inget har hänt. Vi har varje år fått komma in med en ”affärsplan” och där skrev vi för två år sen att vi inte vet hur länge till vi kan köra med befintliga maskiner, säger bowlaren Jessica Aldelius.
– Om inte kommunen är villig att satsa pengar omgående på ny eller begagnad utrustning blir vi tvungna att lägga ner mitt i säsongen, säger Jessica. (21.00)
SIK vann med 11–5 i Sävsjö
22.47: Nu har vi en matchrapport. Läs mer.
21.53: SIK vann med 11–5. En raport kommer senare
21.54: 21.24: I mitten av tredje perioden står det 8–4 till SIK
21.01: Det står efter två perioder 7–2 och fem av målen har gjorts av spelare från Gnosjö.
20.48: I slutet av andra perioden leder SIK med hela 6–2
20.02: Det är innebandyderby Sävsjö–Skillingaryd och i slutet av period ett leder SIK med 2–0.
Torsdag 21 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Madde
     
06.27
12.56
Gustaf Lundqvists begravning (18.03)

HV utan Tedenby förlorade
HV71 föll med 2–3 (2–2, 0–0, 0–1) mot Linköpings HC. Segermålet för östgötarna kom med knappt tre minuter kvar av matchen och det var en helt rättvis seger. André Petersson och Björn Melin gjorde HV-målen. Handskadade Mattias Tedenby fanns inte med i HV i kväll. (21.43)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.41)
Mårts tar över Tre Kronor
Pär Mårts är ny förbundskapten för Tre Kronor och tillträder med start från och med nästa säsong, 2010/2011. Pär Mårts kommer närmast från att ha varit huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20 som han lett till tre raka JVM-medaljer 2008–2010. Han har tidigare tränat bland andra HV71. (17.40)
Onsdag 20 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
08.00
08.00
15.18
15.24
18.04

VGIK förlorade
Vår systersida Värnamo har ett referat från VGIK:s match. Läs mer. (21.59)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.58)
Tisdag 19 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Johanna
08.04
08.04
12.28
08.04
22.30
08.20
08.52
09.32
10.39
13.02
17.44
16.10

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.57)
HV-spelare stängs av
Efter en match mellan HV 71–Skellefteå AIK den 14 januari stängs Nichlas Torp, HV 71, av i två matcher för en knätackling. (16.34)
Måndag 18 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Hanna
08.05
08.05
09.14
13.06
18.21
13.47
20.26
Lars-Erik Dahlins begravning (21.52)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.23)
Söndag 17 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.16
00.16
20.56
     

Stora skytteframgångar
Det gick bra för ungdomar från Skillingaryds Skyttegille i Skyttiaden. Läs mer. (21.16)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (20.27)
SIS spelade 4–4
20.42: Nu har vi en matchrapport.
19.36: Det blev 4–4 för SIS mot Make Believes. en matchrapport kommer senare.
WIK vann med 4–2
18.53: Nu har vi en matchrapport

18.19: Det blev 4–2 för WIK borta mot Bore. En rapport kommer senare.
Knapp SIK-förlust
18.41: Nu har vi en matchrapport
16.44: Det blev en knapp förlust med 1–2 för Skillingaryds IK damer mot Ljungby. En rapport kommer senare.
Lördag 16 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.01
13.33
13.57
     

Timrå besegrade HV71
Timrå hemmabesegrade HV71 med 4–2 (1–0, 1–1, 2–1). David Ullström och Pasi Puistola gjorde HV-målen i en match där Timrå vann rättvist. (22.38)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (20.56)
SIS bowlare vann stort
SIS vann med hela 18–2 (5501–5083) mot Crown. Tre spelare var över 700: Marita Nyman 773, Sanna Doolk 717 och Jessica Aldelius 709. (17.44)
SIK vann med 5–3
21.38: Nu har vi en matchrapport
17.03: SIK vann med 5–3. En rapport kommer kring 21.30
16.57: Med sju minuter kvar leder SIK med 4–3
16.46: Det står 3–3 en bit in på tredje perioden
16.35: Det står 2–2 efter två perioder
15.30: SIK spelar just nu hemma mot Engelholm och efter en period står det 2–2.
Boris bäst i SBK
Skillingaryds BK tog en klar seger mot Jönköpings Dövas. Matchen slutade 13–7 (6043–5830). Boris Tencic hade hela 929 närmast följd av Mats Roskvist 840, Samuel Josefsson 798 och Mattias Tencic 750. (15.04)
Fredag 15 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
07.56
07.56
07.56
07.56
10.30
Bertil Karlssons begravning (15.36)
Karen Johansson har avlidit (09.08)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.21)
WIK vann med 13–5
22.04: Nu har vi en matchrapport
20.58: WIK vann med 13–5. En matchrapport kommer senare
19.49: WIK leder hemma mot Sund/Rydsnäs. Det står efter en halvlek hela 5–1.
SIS vann med 2–1
21.54: Nu har vi en matchrapport
21.13: Trots ett bra hemmalag lyckades SIS vinna med 2–1 i Virserum. En matchrapport kommer senare
21.03: I mitten av tredje perioden har SIS gjort 2–1
20.22: Virserum har kvitterat i numerärt underläge. Det är nu pausvila
19.52: SIS tog ledningen med 1–0 redan i andra minuten av andra perioden
19.44: SIS spelar borta mot Virserum och trots stor hemmadominans står det 0–0 efter en period.
Hook och KSK i samma serie
Här följer förslag till serieindelning för några av årets fotbollsserier:
Division 6 Jönköping: Hook, Klevshult, Nissafors, Bottnaryd, Wallgårda, Jönköpings BK, Månsarp, S Vätterbygden, SWEBIH och Taberg.
Division 6 Värnamo: Dörarp, Dardania, Peking, Liljan, IFK Gislaved, Kärda, Lagan, LL 2005, Reftele och Västboås. (20.55)
Här kan man åka skidor
I Vaggeryd finns nu en rad fina skidspår. Läs mer. (20.34)

Pelle är utslagen
19.21: Pelle fick totalt på två dagar 140 (-2) och det hade behövts 139 för att nå helgens två finalrundor. Även Patrik Sjöland på 142 är utslagen.
10.31: Pelle gick i dag på +2 och har totalt -2. Han riskerar nu att inte få spela helgens finalrundor. Det hela beror på hur det går för övriga spelare.
09.56; Andra dagens spel på Europatouren i Sydafrika är upp och ned för golfspelaren Pelle Edberg från Hook Efter 15 hål ligger han på +2.
Torsdag 14 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
06.28
07.33
09.35
06.28
14.58
07.33
15.37
11.06
13.40
15.37
13.40
Roland Bengtson har avlidit (14.57)
Bertil Johansson har avlidit (09.16)
Sigurd Olsson har avlidit (09.16)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.25)
Säker seger för HV71
HV71 vann med 3–1 (1–0, 2–1, 0–0) mot Skellefteå och det var en stabil seger. Målen för HV gjordes av Per Ledin två och Martin Thörnberg. (21.20)
Pelle gick på 67
18.40: Tyvärr var det fel noterat resultat på ett av de inledande hålen för Pelle. En birdie var i själva verket en bogey. Därmed fick Pelle totalt 67 slag (-4). Han delar plats 23 i stället för som det annars hade varit, åttonde. Patrik Sjöland ligger först på plats 135. Klas Eriksson från Växjö återfinns på plats 62.
13.41: Pelle avslutade med två raka birdies och fick totalt 65 (-6). Just nu delar han sjätteplatsen, alltså mycket bra.
13.13: Efter 15 hål ligger Pelle på mycket fina -4. Patrik tappade mycket på slutet och gick på 72 (+1)
10.50: Pelle spelar bra och har efter sex hål -1. Patrik har samma resutlat efter tolv hål
09.55: Pelle har +1 efter tre hål. Patrik har fina -1 efter nio hål.
08.25: I Sydafrika spelas under fyra Joburg Open i golf. Det är en tävling i Europatouren. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, har nyligen gått ut på första rundan och han har efter tre hål par. Pelle Edberg, Hook, börjar spela kl. 09.00
DM-finaler i Skillingaryd
Söndag den 21 februari arrangerar Småland Innebandyförbund tillsammans med Skillingaryds IK DM-finalerna. Platsen blir Skillingaryds Arena. Matcherna som kommer att spelas är:
Damjunior: Sävsjö IBK–Husqvarna IK
Herrjunior: Husqvarna IK–Öjaby Sport/Barnarps IF
Damer: Just nu pågår kvartsfinalerna
Herrar: Just nu pågår kvartsfinalerna. (07.07)
Onsdag 13 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Tobias
 
00.05
00.05
08.22
00.05
00.05
17.18
Inga Nilssons begravning (14.48)
Ulricha Petersons begravning (00.05)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.48)
Äldre nyheter här