Skillingaryds Skyttegille – tävlingar 2010 www.skillingaryd.nu Till startsidan för skyttegillet

Bra resultat under andra SM-dagen
Inlagt söndag 21 mars 2010

När SM-tävlingarna i luftgevärsskytte fortsatte med senior-SM på söndagen blev det som väntat inte lika framskjutna placeringar för Skillingarydsungdomarna.
Resultatmässigt blev det dock en bra andradag också.
Det blev också ett SM-guld men till Rydaholm.

På damsidan var Michaela Arvidsson återigen bäst, även om hon inte nådde gårdagens höjder. 391 poäng och en fjortondeplats i damsenior är inte illa av en femtonåring.

Bra skjutning
Johanna Johansson gjorde en mycket bättre skjutning tekniskt än igår, även om hon inte hade marginalerna med sig. 389 poäng och 24:e plats är dock fullt godkänt. Lisa Nordquist som anslutit på söndagen höjde förra helgen sitt personliga rekord med hela åtta poäng och nu blev det en liten reaktion. 370 poäng får hon dock vara nöjd med.

Peter och Emil
I herrseniorklassen fick Peter Johansson sällskap av Emil Johansson. Peter lyckades nästan nå upp till gårdagsresultatet, men stannade på 568. Emil som utvecklats mycket under våren var strax efter med 562.

Laget
I lagtävlingen blev tjejerna åtta och killarna trettonde. Bra gjort, speciellt av tjejerna, där det var samma juniorer som igår tog brons i JSM som nu blev åtta i seniortävlingen. I herrlaget ingick Peter tillsammans med två Anderstorpsskyttar.

SM-guld till Rydaholm
Noteras kan också att dam-SM vanns av Rydaholms Emma Skenning. Efter Michaelas guld i går och Emmas idag kan man konstatera att den här trakten står sig väl i luftgevärsskytte på damsidan.

Michaela tog JSM-guld
Inlagt lördag 20 mars 2010

När SM-tävlingarna på luftgevär inleddes på lördag i Kinna med JSM blev det succe direkt för Skillingaryds Skyttegilles ungdomar. Michaela Arvidsson tog SM-guld.

Peter Johansson inledde med att skjuta fina 373, vilket gav en fjärdeplats i herrjunior B. Totalt blev det en trettondeplats bland juniorerna.

Nytt pers
När det var dags för damjuniorerna slog Michaela Arvidsson till med 395 poäng, nytt personligt rekord med fyra poäng. Resultatet innebar dels seger i damjunior B, dels en andraplats totalt och därmed plats i finalen, en poäng efter Hanna Säker från Skoga-Ekshärad.

Tufft för Johanna
Johanna Johansson hade en jobbig dag, men lyckades ändå få till 386 poäng efter en riktig kämpainsats. Johanna blev därmed fjortonde i damjunior A och artonde totalt.

Tog JSM-guld
Finalen blev en riktigt spännande historia. Michaela och Hanna var relativt ohotade nerifrån men turades om att vara i ledningen. Efter en stark avslutning stod Michaela som segrare med 487,4 poäng, 1,7 poäng före Hanna. Därmed var JSM-guldet bärgat.

Trea i laget
I sportskytte samverkar Skillingaryd med föreningarna i Värnamo och Gislaveds kommuner. Succén blev inte mindre av att Michaela och Johanna tillsammans med Sara Bergdahl från Värnamo lyckades försvara bronset från förra året i lagtävlingen. Poängen här blev 1161, bara en från silvret och tre från guldet.

Blev sexa
I herrjuniorernas lagtävling blev Peter sexa tillsammans med Eemil Kaikkonen, Kärda och Erik Öhrn Värnamo på 1663 poäng.
I morgon fortsätter tävlingarna med seniorklasserna. Även då har Skillingarydsungdomarna goda chanser till bra placeringar.


Framgångar i mästerskap
för Östbo–Västbo
Inlagt söndag 7 mars 2010

I och med att skyttet har en ny organisation har de gamla kretsarna och därmed kretsmästerskapen försvunnit. I stället avgjordes i helgen för första gången ett Östbo-Västbomästerskap på luftgevär. Tävlingen avgjordes i Anderstorp. Skillingaryds Skyttegille hade av olika skäl bara fem skyttar på plats. De fem skötte sig fantastiskt och alla fem gick till final. Därutöver deltog tre ledare i övrigklassen. Bäst av dem lyckades Mitte Johansson som med 298 poäng blev tvåa på samma poäng som segraren.

Bland de yngsta sittandeskyttarna sköt Linnea Svensson 299 poäng och knep därmed den åttonde och sista finalplatsen. Väl i final gjorde Linnea en bra skjutning och avancerade till sjundeplatsen.

Klara för final
Peter Johansson i klass sjutton sköt stabilt och vann klassen på 287 poäng. Klass 20 vanns av storasystern Johanna på 290 poäng före klubbkompisen Lisa Nordquist på 273. Därmed var tre finalplatser klara bland ståendejuniorerna.

Johanna vann finalen
Johanna gick in i finalen med tre poängs försprång före Peter och var aldrig hotad, 100,4 poäng i finalen innebar guldmedalj med klar marginal. Peter började finalen skakigt och var efter halva finalen passerad av Rydaholms Erik Gustavsson. Peter samlade dock ihop sig, samtidigt som Erik sköt ett par mindre bra skott och tog tillbaka silverplatsen. Det blev alltså dubbelseger för Skillingaryd. Lisa hade inte möjlighet att delta i finalen och slutade åtta.

Blev fyra
Bland seniorerna låg Erika Åkerström femma inför finalen med 281 poäng. En bra final gjorde att hon klättrade till fjärdeplatsen.

Tävling på hemmaplan
Nästa helg finslipas formen med tävlingar på hemmaplan inför JSM och SM som avgörs i Kinna om två veckor.


Många tävlingar i helgen
Inlagt lördag 27 februari 2010
I helgen tävlar Skyttegillets luftgevärsskyttar i både Värnamo, Sävsjö och Strömsund.

På rankingtävlingen i Värnamo blev det mycket blandade resultat. Bäst lyckades Emil Johansson i herrjunior med 566 poäng, en putsning av personliga rekordet med hela elva poäng. Emil har haft något på gång länge och nu fick han det äntligen att fungera fullt ut på tävling. Peter Johansson som skjutit bra en period fick inte alls till det och slutade på 559.

Damjuniorerna
Damjuniorerna Lisa Nordquist och Michaela Arvidsson slutade på 367 respektive 381. Både Lisa och Michaela hade nog velat ha minst fem poäng till för att vara helt nöjda.

Kan bättre
Erika Åkerström i damsenior sköt 370, vilket var ett fall framåt efter misslyckandet i Alvesta, men ändå ett stycke från vad hon kan.
I Strömsund är det som vanligt Johanna Johansson som är i farten. På helgens dubbeltest började hon med att på lördagen tangera sitt säsongsbästa 391. Andra tävlingen går i morgon, söndag.
Sävsjös tävling blir klar först imorgon.


Blev fyra i landslagsuttagning
Inlagt söndag 14 februari 2010

I helgen skjuts uttagningsgrundande tävling, som är en del av underlaget till landslagsuttagningen. Tävlingen skjuts på två platser Alvesta och Strömsund. Skillingaryds Skyttegille har skyttar på båda platserna.

I Strömsund sköt Johanna Johansson 389 poäng i grundomgången. Hon hade chans på ännu bättre, men fick inte till sista tioskottsserien riktigt. Sedan gjorde Johanna en bra final med 101,4 poäng och avancerade från sjätte till fjärde plats.

Michaela blev femma
I Alvesta fick Michaela Arvidsson ihop 388 poäng efter en stabil tävling. I finalen fick Michaela inte alls fick till det. Drygt 96 poäng innebar att hon tappade en placering från fjärde till femte.
Sammantaget ändå bra av båda tjejerna att gå till final i de här sammanhangen.

Kring sitt pers
Även Lisa Nordquist hade en bra dag och sköt 373, vilket är i trakten av hennes personliga rekord. Sämre gick det för senioren Erika Åkerström. Som handikappskytt kom hon inte överens med de lite smala banorna och fick bara 359 poäng, vilket är minst 20 poäng under normal nivå.

Peter skjuter i dag
I dag är det Peter Johanssons tur att skjuta när herrarna gör upp i Alvesta.


Fyra tävlade i regionomgången
Inlagt lördag 6 februari 2010
När regionomgången av skyttiaden avgjordes i Sävsjö var fyra skillingarydsskyttar kvalificerade.

I klass femton stående hade inte Michaela Arvidsson någgon av sina bättre dagar, men ändå lyckades hon bli delad trea med 381 poäng. Detta innebar att hon fick särskjuta om den sista platsen i riksfinalen mot Rasmus Ahlby från Gotland. När det väl gällde samlade Michaela ihop sig och vann särskjutningen klart. Därmed är hon klar för sin tredje raka riksfinal. Imponerande.

Lånade skyttekläder
I klass femton var också Emil Johansson med. Med lånade skyttekläder plockade han fram sitt allra bästa och blev med 372 poäng femma.

Nära finalen
I klass sjutton fick inte Peter Johansson ordning på skjutställningen. Trots det fick han ihop 379 poäng och slutade som fullt godkänd femma endast tre poäng från finalplats.

Deltog inte
Johanna Johansson i klass tjugo var tvungen att lämna wo pga sitt Hollandsäventyr.
Riksfinalen går i Eskilstuna den 13 mars.
Dubbelseger i Rosenlundsträffen
Inlagt lördag 30 januari 2010

När Rosenlundsträffen i luftgevärsskytte avgjordes i dag blev det nya framgångar för Skillingaryds Skyttegille.

Linnea Svensson i klass elva verkar trivas i Jönköping, liksom vid förra besöket blev det 399 poäng. Den här gången räckte det ända till andra plats efter Marcus Sjögren från Rydaholm. Jennifer Kristensson gjorde sin första tävling och nådde 364 poäng.
I klass sjutton stående blev det dubbelseger för Michaela Arvidsson och Peter Johansson. Michaela hade 389 och Peter 382 poäng. Dessutom blev det femte plats för Emil Johansson på 368 poäng. I lagtävlingen blev det fjärde plats med Linnea, Jennifer, Michaela och Peter i laget. Tillsammans fick de ihop 1534 poäng, 24 efter vinnande Sävsjö.

Framgångar i Skyttiaden
Inlagt söndag 17 januari 2010

Skillingaryds Skyttegille lyckades bra när länsfinalen av skyttiaden på luftgevär avgjordes i Jönköping i helgen.

I yngsta klassen tog Linnea Svensson en fin sjätteplats med 399 poäng av 400 möjliga. Med decimaler hade hon 422,6 nytt personligt rekord och näst bäst av alla. Tyvärr är det heltalen som räknas i den här tävlingen och en retlig nia i andra serien gör att Linnea får nöja sig med att vara första reserv till regionomgången i Sävsjö.

Nytt pers av Michaela
I klass femton stående visade Michaela Arvidsson att hon är sugen på sin tredje raka riksfinal. 391 poäng gav både förstaplats och nytt personligt rekord. Tvåa blev klubbkompisen Emil Johansson och Jesper Stensson som gör sin första säsong stående blev fin femma. Både Michaela och Emil är därmed klara för regionfinalen.

Peter i form
Peter Johansson som börjat året strålande visade att formen finns kvar. 380 poäng är visserligen en bit under vad han sköt i Swedish cup i Sävsjö, men räckte ändå till klasseger bland sjuttonåringarna sju poäng före Anderstorps Pernilla Rudmo. Trea här var Eemil Kaikkonen Kärda med 372. Dessa tre får representera länet i Sävsjö.