Linus Persson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personerLinus byter parti från V till KD
Inlagt torsdag 1 april 2010
Linus Persson får nu
byta ut sin röda mundering.
Efter ett storbråk i går kväll
tackade Linus nej till Vänstern
och går nu över till KD
I går presenterades Linus Persson som tvåa på Vänsterns lista men i går kväll hoppade han av och tackar i stället ja till en inbjudan från KD.

Orsaken är att han inte som utlovat fick bli förstanamn hos V plus att han fått intern kritik inom V mot att han vägrat att vara med på de gruppmöten som hålls i Vaggeryd . Han har också belagts med munkavle när det gäller frågor Skillingaryd-Vaggeryd emellan.

Blir etta hos KD
– Vi välkomnar Linus till vårt parti och då vi fått ett avhopp på grund av en som flyttat från kommunen hamnar Linus som förstanamn på vår Skillingarydslista, säger Stefan Ottosson (KD)

Får tala fritt
Någon risk för gruppmöten KD i Vaggeryd är det inte då alla sådana hålls i Skillingehus i Skillingaryd och man tänker inte sätta munkavle på Linus. KD har redan tidigare försökt på med Linus, framför allt efter hans tal i Skillingaryds kyrka.

Per Bunnstad

Så bar det iväg och en del tog trottoaren bort mot värmeverket.
Evenemang på Facebook lockade till Slätten
Inlagt söndag 17 januari 2010
Skillingarydsbon Linus Persson hade på nu så populära Facebook bjudit in till en skidtävling på Slätten i Skillingaryd.

En tapper skara samlades vid Hemköpstorget och kl. 11.20 bar det iväg. Några tog skidor, ett barn fick åka pulka, en cyklade och några promenerade.
Syftet var inte i första hand att tävla utan mer att träffas och hitta på något kul.
Den som kom närmast sin egen tippade bort till värmeverket vann detta ”VM”, alltså Värmeverksmsäterskapet.
Väl framme visade det sig att Hampus Samuelson och Gunnel ”i Backen” Johansson var exakt lika nära sin idealtid. Därför blev det utslagstävling att ta sig tillbaka till starten. Här var Hampus närmast sin idealtid.
Förr åktes det mycket skidor på Slätten men i år syns inte ett enda skidspår.
Gamle skillingarydsbon Seth Lindgren berättade en gång att han just vid en skidtävling på Slätten omkring 1933 vann och priset var en kamera som han använde i många år. Kanske har det även efter det varit skidtävlingar här men knappast av den typ som Linus arrangerade.
Pirset i årets tävling bestod inte av någon kamera utan endast äran att ha vunnit VM.

Per Bunnstad
Lille Patrik fick träffa en nalle som var förberedd för att kunna ringa hem till Pålskog. Nallen hade en ”nalle” med sig...
Klart för start i första skidtävlingen på många år på Slätten.
Linus såg till att även Tina och Gunnel kom i väg...
För Tina blev det en vurpa på direkten...
...men hon var lika glad för det.
Mikael ”Räven” Andersson har inte stått på skidor på många, många år men det gick bra ändå.
En tapper skara vid starten men Linnea Hugosson, Gunnel Johansson, Linus Persson och Mikael Andersson fick snart sällskap av fler.
Så var det dags att åka skidor för första gången på kanske 30 år.
För patrik med mamma gick det undan.
En del vandrade bort mot Värmeverket...
...och där fanns tidtagaren Anders Samuelson med Lasse och Lotta Svensson som redan hade kommit i mål.
På väg söderut mot målet.
Här finns en filmsekvens från starten
Klicka på bilden
OBS! Kan ta en liten stund innan filmen startar
Här finns en filmsekvens från målet
Klicka på bilden
OBS! Kan ta en liten stund innan filmen startar

Allt var inte sanning...
Inlagt 7/7 2008

I reportaget om att Linus fick ersättning med 1:60 var det ett fel.

– Ja, jag ljög lite i TV, berättar Linus.
Det handlar om utbetalningsavin på 1:60. Han löste aldrig ut den som han sa:
– Nej, det skulle ha kostat mig 35 kronor att lösa ut den, inte något för kommunen. Därtill tror jag att jag ska rama in den som ett minne, berättar Linus.
Nu är Linus på semester och det blev alltså inte någon förstärkt reskassa på 1:60.

Linus fick utbetalning på 1:60
Inlagt 1/7 2008
Smålandsnytt intervjuade Linus utanför kommunhuset.

Linus Persson sitter i kommunfullmäktige på ett oberoende mandat och nyligen fick han en som han tyckte en märklig utbetalning från kommunen. Det var på hela 160 öre och i går löste han ut den på banken. SVT Smålandsnytt sänder i kväll ett inslag om hur det hela gick till.

Kommunfullmäktiges möte den 26 maj hölls på Tallnäs och Linus cyklade till mötet. Tur och retur blev det 10 kilometer. Han skrev på reserapporten som vandrade runt i fullmäktigelokalen att han hade cyklat. Men han trodde inte att det skulle bli någon ersättning.

Fått tre brev
Den senaste veckan har Linus fått tre brev från kommunen. Det handlar om cykelersättning. Det sista brevet innehöll en utbetalning på banken om 1:60. I går var Linus vid Swedbank för att lösa in pengarna men där var det stängt och han begav sig i stället till Nordea för att få ut 1:50. För kommunen kostar det 35 kronor med denna utbetalning. Sedan tillkommer porto för tre brev och totalt har det därmed kostat kommunen kring 50 kronor att ge Linus hans cykelersättning.
– Det är alldeles för mycket jobb för att betala ut en sådan summa, säger Linus.
Han tycker inte att så här små belopp ska betalas ut då administrationen kostar så mycket mer.

Kommunalrådet svarar
Kommunalrådet Bengt Dahlqvist (m) tycker inte heller att det är ett bra system.
– Men Linus har rätt till ersättningen, det står i resereglementet. Han hade ju inte behövt fylla i att han cyklat. Då hade han sluppit att få ersättningen, säger kommunalrådet.
Han menar att det skulle kosta ännu mer om man skulle kontrollera alla utbetalningars storlek. Det handlar om flera hundra som får ersättning från kommunen.

Sänder i kväll
Smålandsnytt sänder i dag kl. 18.10, 19.20 och 22.15. I en eller flera av dessa sändningar väntas inslaget om Linus Persson att sändas.

Per Bunnstad

Linus fick ett brev där det fanns en uppgift om att han kunde lösa ut 1:60 på banken...
Linus cyklar ganska ofta och i slutet av maj bar det iväg till Tallnäs där kommunfullmäktige hade möte. För den cykelturen fick han 1:60 i ersättning. Linus tycker att det är alldeles för mycket byråkrati att betala ut en sådan summa.
Linus Persson berättade om den lilla utbetalningen han fick.

Linus cyklade till Tallnäs och för det fick han ersättning från kommunen.

 

Vill ha gräsplan
Inlagt 8 november 2007

Fullmäktigeledamoten Linus Persson har i dag skrivit en motion till kommunfullmäktige där han föreslår att en konstgräsplan byggs i Skillingaryd.

Hans motionär enligt följande:
En förutsättning att bedriva en vettig fotbollsverksamhet är konstgräs. Ett flertal kommuner, bland annat Jönköping och Värnamo har konstgräs. Däremot finns ingen i vår kommun. För att fotbollen, framför allt ungdomsfotbollen, inte skall komma på efterkälken, behövs det en konstgräsplan.
Därför föreslår jag följande.
– Att kultur-och fritidsnämnden tar kontakt med Stiftelsen Movalla som har 30 års erfarenhet att driva idrottsplats och kommunens fotbollsklubbar för att diskutera byggandet av en konstgräsplan.
– Att kultur-och fritidsnämnden tar upp detta i kommande budgetplanering.
– Att planen byggs i anlutning till Movalla eller Slätten i Skillingaryd.


Åk med Linus i december 2006
Inlagt 24 november 2006
Vår gode vän Linus Persson gillar resor och han delar med sig av följande decemberresor. Ni som är intresserade, missa inte dessa chanser!
8/12 Julmarknad till Tyskland
Fredagen 8/12 går en bussresa till Rostock, central beläget hotell. Två nätter. Upplev den fina stämningen på en tysk julmarknad och handla billigt. Pris för resa, 2 hotellnätter och frukost – endast 1.595:-. Anmälan till Linus eller Ingbritt Persson 0370-70811. Arrangör är Bengtsviks Resor: www.bengtsvik.com
15/12 Julmarknad till Tyskland
Fredagen 15/12 går en bussresa till Lübeck, central beläget hotell. Två nätter. Upplev den fina stämningen på en tysk julmarknad och handla billigt. Pris för resa, 2 hotellnätter och frukost – endast 1.395:-. Anmälan till Linus eller Ingbritt Persson 0370-70811. Arrangör är Bengtsviks Resor www.bengtsvik.com
29/12 Nyårsresa till Tjeckien
Avresa fredag 29/12. 5 dagar. Bussresa. Stort nyårsfirande, helpension med öl och vin. Utflykter, billig shopping mm. 2.640:-

Arbeta inte på en helgdag!
Inlagt här 1 maj 2006
Linus Persson talade när våren hälsade välkommen på 1 maj.
Foto: Per Bunnstad www.skillingaryd.nu

– Respektera helgdagarna!
Detta sade Linus Persson på Skillingaryds torg på morgonen på första maj inför ovanligt många besökare. Inte mindre än 140 personer hade kommit och trots regn i luften var det avsevärt fler än förra året. Utan tvekan hade många kommit då de visste att Linus skulle tala.


Linus ansåg att vi ska tänka på våra förfäder som inte hade det för givet att ha betalt på helgdagar.

Morfarsmor dog
– Min morfarsfar jobbade som kusk i Jönköping och ville vara ledig på julafton för att hans fru var sjuk och han hade sex barn därhemma. Han var tvungen att köra till Gränna och den dagen blev min morfar moderlös, två år gammal, berättade han.

Blir irriterad
– Därför blir jag mycket irriterad när folk håller på med sin ved eller sin mossrivare när det är helgdag, oavsett om det är 1 maj eller långfredagen. Jag blir mycket förvånad när jag i lokaltidningens annonser läser hur frikyrkoförsamlingar i Skillingaryds omland kallar till arbetsdag på första maj.
– Hur skulle det vara om en en idrottsförening kallar till arbetsdag på långfredagen, frågade sig Linus.

Vaggeryd är bra...
Linus som är en genuin skillingarydsbo hade inget negativt att säga om brodern i norr, Vaggeryd. Han lovordade i stället denna ort men talade i övrigt mest om Skillingaryd.
Förutom tal av Linus hade arrangerande studieförbundet Bilda och kultur och fritid bjudit in Skillingaryds Manskör och Frälsningsarméns Hornmusikkår, som sjöng och spelade.
I hornmusikkåren debuterade fyra unga grabbar så visst finns det återväxt.

Per BunnstadSlutrökat på krogen för Linus
och för alla andra

Klicka på bilderna så blir Linus större....

 

Foto: Per Bunnstad
/www.Skillingaryd.Nu 050531

Sista blosset för Linus, men bara på krogen... Nattvarden (på väggen) var sista måltiden, för Linus handlade det om sista blosset

Den 31 maj 2005 var det sista dagen att få öka på krogen. En av dem som satt kvar till stängningsdags i Saturnuskällaren var Linus Persson.

Linus är en verklig profil och krogen är nog hans favoritställe nummer 1. Den här tisdagskvällen hade han begett sig till Saturnuskällaren för att dricka öl och röka. Men det senare är det slut med nu, fast bara på krogen.
Det är från och med 1 juni förbudet att röka inomhus på restauranger och andra liknande ställen. Ska man få röka där måste det finnas särskilda rökrum.
Linus verkar inte så glad över beslutet men han tänker inte sluta röka bara för det här beslutet. Fast han får nog gå ut en runda för att få ett bloss.
Linus blev därmed den siste rökaren i Saturnuskällaren.

Per Bunnstad (inlagt 3 jun 2005)