Till startsidan för WIK här Startsidan för WIK fotboll Startsidan för WIK damfotboll

Bara 1–1 mot Öxnehaga
Inlagt fredag 21 maj 2010

WIK fick nöja sig med 1–1 borta mot Ösnehaga efter ledning i halvtid.

– Vi spelade lite lojt i andra halvlek och då kunde Öxnehaga kvittera. Sedan spelade vi upp oss och hade bland annat ett stolpskott, säger lagledaren Nexhat ”Nedde” Shabani.

Målet gjordes av Filip Lipovac som för övrigt var WIK:s bäste spelare. Extra plus även till Mirsad Hixha och Dennis Victorin.

Bakåt sett uppträder WIK mycket stabilt medan det är lite tuffare framåt där man saknar en stabil målskytt.

WIK mållöst i Barnarp
Inlagt onsdag 19 maj 2010
Waggeryds IK:s lagledare Nexhat Shabani var inte nöjd med 0-0 i bortamötet med Barnarp. Han menade att WIK den här kvällen saknade ett rakt och effektivt spel.
- 0-0 känns som en halv förlust, erkände han.
- Det ville sig helt enkelt, spelet blev för omständligt för att vara effektivt.

Det gäller framför allt den första halvleken. WIK-spelet blev något bättre i den andra halvleken, gästerna tryckte på men fick ändå få riktigt heta tillfällen. Den bästa hade Dennis Victorin men inte heller han lyckades hitta rätt i fritt läge.

Det positiva var trots allt att WIK höll nollan den här gången. Det berodde bland annat på starka insatser av mittbackarna David Johansson och Johan Dahlros. Även Filip Lipovac visade gryende form.
WIK-segert mot GAIS
Inlagt lördag 15 maj 2010

WIK vann med 3–1 (1–0) bort mot Gränna AIS och matchvinnare blev tremålsskytten Abedin Peci och målvakten Anders Fridell.

Det var en bra match och länge spännande. Hemmalaget hade en straff vid ställningen 1–1 men den räddade Anders Fridell. När sedan 2–1 kom var det inget snack om vilket lag som skulle vinna.

Stark insats
– Vi gjorde en bra bransch och rullade boll riktigt bra, säger WIK:s lagledare Nexat ”Nedde” Shabani.

Laginsats
Nedde ger klart godkänt till alla. Det var en laginsats men ändå extra plus till målvakten, målskytten, Mirsad Hoxha och Johan Dahlros.

Per Bunnstad

WIK tappade ledning på övertid
Inlagt onsdag 12 maj 2010

När WIK gjorde 3–2 efter 88 minuter mot Egnahem trodde de flesta på hemmaseger. Men på övertid kvitterade Egnahem till slutresultatet 3–3 (1–1).

Stundtals var det bra spel och särskilt med tanke på förutsättningarna: det hade regnat ordentligt före matchstarten men höll sedan i stort  sett uppe.

Bittert
– Det känns lite bittert att tappa segern. Även om matchen var jämn hade det inte varit fel med hemmaseger, säger WIK:s lagledare Nexhat ”Nedde” Shabani.
Han var ändå relativt nöjd med insatsen men domaren var inte populär i hemmalagets ögon. Matchen var fylld av hårda närkamper och väl tufft tyckte många i hemmalaget.

Målskyttar

WK ledde tre gånger efter mål av Sebastian Victorin, Bojan Baric och Mirsad Hoxha.

Extra plus i kväll till Mirsad Hoxha och Tobias Sandstedt.

WIK klarade 0–0 i Norrahammar
Inlagt fredag 7 maj 2010

Ett defensivt WIK räddade en poäng i den mållösa matchen borta mot Norrahammars IK.

– Vi hade många spelare borta och åkte till Norrahammar för att ta med oss en poäng. Visst var de en slätstruken match men vår taktik lyckades, säger KSK-tränaren Peter Dahlros.

Bra början
WIK spelade bra i 20 minuter men sedan tog hemmalaget över. WIK kontrade dock bra, särskilt i slutet av matchen.

Duktig på mitten
Med tanke på förutsättningarna blir det klart godkänt för WIK där Abedin Peci på mitten storspelade.

WIK vann med 2–1
Inlagt lördag 1 maj 2010

Efter en inledande förlust mot Torpa vann WIK i dag med 2–1 (2–0) mot Lekeryd/Svarttorp.

– Vi gjorde en mycket bra första halvlek, berättar WIK-tränaren Peter Dahlros.
Ledningen kunde ha varit ännu större eftersom WIK hade många målchanser. Man fick nöja sig med ett mål vardera av Andreas Pettersson och Adenin Peci

Fördel av vinden
I andra halvleken fick gästerna vinden i ryggen och det utnyttjade man mycket. Reduceringen kom efter bara femsex minuter och resten av matchen var det ett hårt tryck mot WIK-målet. Gästerna skapade dock inte så många givna målchanser.
2–2 hade kanske varit mest rättvist.

Starkt gjort
– Vi kunde ha dödat matchen i första halvlek men det var starkt av våra unga grabbar att stå emot i andra halvlek, berömmer Peter Dahlros.

Bra på mitten
Alla får godkänt med extra plus till mittfältaren Tobias Sandstedt.
Ett 60-tal personer trots regnet och kantade idrottsplatsen.

Tung WIK-förlust i seriepremiären
Inlagt lördag 17 april 2010
Torpa vann med hela 3–0 (2–0) mot WIK i seriepremiären.

WIK-spelarna verkade inte beredda på så tufft motstånd i fotbollsfemman.
– Nej, första halvlek var inte bra men i andra spelade vi upp oss, säger WIK-ledaren Nexat ”Nedde” Shabani.
Trots bättre spel hade WIK mycket svårt att skapa målchanser.
Godkänt i laget till Tobias Sandstedt och Anderas ”Räkan” Pettersson.
WIK spelade bra mot NIK
Inlagt lördag 10 april 2010

Norrahammars IK–Waggeryds IK spelade i dag 2–2 (2–1) i en bra match.

I första halvlek var WIK klart bättre efter två mål av Filip Lipovac.
I andra halvlek tog NIK över och slutresultatet får anses rättvist.
– Målvakten Anders Fridell var mycket bra, noterar WIK-ledaren Nexat ”Nedde” Shabani.
Anders gjorde en rad fina räddningar. En annan mycket duktig spelare var innermittfältaren Tobias Sandstedt.
I morgon är det dags för en ny match. Då väntar Hillerstorp i Smålandscupen. Matchen spelas i Gnosjö.

Första WIK-förlusten mot Klevshult
Inlagt långfredag 2 april 2010

Det blev 3–0 (0–0) för Klevshult mot Waggeryd i Smålandscupen på Ljusseveka i Värnamo. Datum är den 2 april så det är inget aprilskämt.

Seger var rättvist då KSK hade en sak som WIK saknade, kämpatag.
– Vi har aldrig mött Waggeryd i tävlingssammanhang, säger KSK-ordförande Bengt Fälth.
Därmed har KSK nu 1–0 i tävlingsmatcher mot WIK.

Nedflyttade
Förra säsongen åkte WIK ur fyran och KSK femman. Båda lagen tippas dock som topplag i femman respektive sexan.

Första förlusten
– Det var vår första förlust den här säsongen och det var ingen höjdarmatch för vår del, säger WIK-ledaren Nexhat ”Nedde” Shabani.

Tränarens hemort...
Tränare för WIK är för övrigt Peter Dahlros, som är bosatt i just Klevshult. Han hade säkert blivit mer ledsen om det blivit förlust mot något annat lag än just KSK.

Plus till Mirsad
– Vi hängde med bra i första halvlek men tappade i andra, noterar Nedde.
Ingen får direkt överbetyg men godkänt till Mirsad Hoxha.

Alla får plus
Hos KSK var det av förklarliga skäl mer positiva tongångar. Bengt Fälth säger att KSK hade minst lika mycket av spel och målchanser. Alla får klart godkänt i laget med extra plus till backen Edvin Ahlgren och Calle Johansson på mitten för en mycket bra första halvlek.
– Det var kul, en sporre för oss att vinna över WIK, konstaterar Bengt Fälth.

Fullträffarna
Målen tillkom efter fasta situation och de som svarade för dem var John Harrysson, Daniel Storck och Simon Olsson.

Äkta hattrick av Fatmir Peci
Inlagt tisdag 30 mars 2010

Fatmir Peci visade klassen när WIK i kväll bortavann med 3–2 (0–1) mot Kulltorp.

Fatmir vände 0–1 till 3–1 inom loppet av en kvart och han får givetvis stort beröm liksom målvakten Anders Fridell och mittbackarna Adam Gustavsson och Fredrik Martinsson.

Ett B-lag
I stort sett hade WIK ett B-lag:
– det är viktigt att lufta alla spelare och på fredag har vi match igen, Klevshult i Smålanndscupen, säger WIK-ledaren Nexhat ”Nedde Shabani.

Nära 3–3
Matchen i Kulltorp var jämn men hemmalaget saknad en så målfarlig kille som tunge Fatmir. I slutet hade hemmalaget en träff i stolpen men närmare än så kom man inte kvitteringen.

WIK imponerade mot Stensjön
Inlagt söndag 28 mars 2010

WIK vann med 2–1 (1–1) mot Stensjön i Nässjö och det var en seger med mersmak.

– Det såg riktigt bra ut och det var också det bästa motstånd vi haft den här säsongen, säger WIK-ledaren Nexhat ”Nedde” Shabani.

Målen
Mattias Englund gav WIK ledningen men sedan kom kvitteringen vid ett riktigt missförstånd i WIK-förrsvaret.
I andra halvlek gjorde Mirsad Hoxha 2–1.

Positivt
– Det ser riktigt bra it, noterar Nedde.
Stort plus går till unge Jakob Anderberg samt till Fatos Peci, Mirsad Hoxha och lagkaptenen Johan Dahlros.

I cupen
På tisdag är det ny match och då i Smålandscupen mot Kärda.

Klar WIK-seger mot Sjöbo
Inlagt lördag 20 mars 2010

Att vinna över Sjöbo låter inte kanske så märkvärdigt men med tanke på att WIK hade närmast ett B-lag är 3–0 (1–0) på Junebäcken i Jönköping imponerande.

An flera olika orsaker var det många som itne kunder vara med i kvällensmatch och WIK hade endast med 3–4 från en förmodad startelva när seriespelet drar igång. Alla skötte sig dock bra den här kvällen.

Målfarliga kusiner
Fatmir Peci gjorde två av WIK:s mål och kusinen Abedin Peci ett. Det ena av Fatmirs mål kom på straff.

Överbetyg
Extra plus i dag till mittbacken Fredrik Martinssson och målfarlige Fatmir Peci men överlag en jättebra insats, säger WIK-ledaren Nexat ”Nedde” Shabani.

WIK föll i cupspelet i Vrigstad
Inlagt lördag 23 januari 2010

I går inleddes Vrigstad Wärdshus Cup i inomhusfotboll. För WIK var det smålsnålt och man lyckades inte gå vidare till fortsatt spel.

– Ja, vi hade målskillnaden 1–2 på tre matcher men borde ha gjort många mål då vi hade mängder med målchanser, säger nye tränaren Peter Dahlros.

Började med förlust
WIK inledde med 0–2 mot Vetlanda FF men i avslut under matchen var det kring 9–3 för WIK.
– Vi spelade bra men var inte tillräckligt bra i avslutningarna, noterar Peter.
Efter 0–0 mot Bäckseda blev den 1–0 mot Ekenässjön. Målskytt var Tobias Sandstedt.

Bra målvakt
Alla i WIK får godkänt för bra spel – förutom alla målsumpningar. Ett extra plus till målvakten Anders Fridell.

Kul cupspel för WIK
Inlagt lördag 19 december 2009

– Riktigt kul och vi spelade bra i fyra matcher av fem.
Det säger WIK:s nye tränare Peter Dahlros om dagens insats i Råslättscupen.

WIK gick inte vidare från gruppen men svarade ändå för en bra insats. Det blev två vinster, en oavgjord och en förlust. Målskillnaden var 10–10.

1–3 eller 3–1
WIK vann två matcher med 3–1, Torpa och Ekhagen lag 2, samt förlorade två med 1–3, Hagapojkarna och Huskvarna IF. Mot Hallby blev det 2–2.
– Det var bara mot HIF som vi spelade dåligt, noterar Peter.

John var med...
Extra beröm går till John Hermansson som gjorde ungefär hälften av målen. Han skulle inte ha spelat – ska göra uppehåll den här s-songen - men blev inringd för att spela fotboll som uppvärmning inför ishockey med SIS juniorer senare under dagen.